Hostinger Review – de Shared Hosting Provider met een fijn evenwicht tussen prijs en prestatie

De eerste keer dat ik Hostinger.com bezocht, viel me twee dingen op: de extreem lage prijzen voor shared hosting en de informatieve waarde van de site. Natuurlijk, het verleidt gebruikers om hosting te kopen met enkele van de standaard marketingtrucs, maar het heeft ook veel legitieme informatie, terwijl de maandelijkse kosten onrealistisch laag zijn.


Een ander ding dat me opviel tijdens het voorbereidende onderzoek voor deze Hostinger-review was dat dit een host is met een sterke technische stamboom. Op de pagina’s van het Hosting Tribunal zijn echter technisch degelijke hosts in overvloed aanwezig. Er was meer informatie nodig.

Daarom kocht ik het gedeelde Premium-abonnement, installeerde ik er een schone WordPress op en begon ik de uptime en snelheid te controleren.

Na maanden van testen kan ik je dit vertellen over Hostinger, allemaal samengevat in een onpartijdige, gedetailleerde beoordeling.

Wat is Hostinger?
Hostinger, ongeveer 15 jaar geleden in Litouwen opgericht, is een internationaal merk met een zeer sterke aanwezigheid in vele markten. Dit is een bedrijf dat niet buigt voor EIG of GoDaddy. In plaats daarvan streeft het ernaar een eigen rijk te creëren. Alleen dat dit rijk verrassend goed voelt.
Hostinger heeft tenslotte de grootste gratis website-hostingprovider gemaakt en beheert deze nog steeds. Nu is 000webhost niet zonder gebreken – verre van dat – maar het feit dat het is bedacht en gerealiseerd door de mensen achter Hostinger, en nog steeds niets in rekening brengt omdat het voor iets telt.

"Beste algehele host voor 17 maanden"

Uptime

99,90%

Ondersteuning

9/10

Laadsnelheid

0,68 sec

Kenmerken

9/10

OVERAL 3.6

The Essentials – Hostinger-snelheid, uptime en ondersteuning

Sommigen zeggen dat een hostingprovider alleen goed is als de langzaamste server, anderen richten zich op uptime en klantenservice. Ik maak geen onderscheid en test ze allemaal. Uitgebreid

1. Goede beschikbaarheid – 99,91%

Uptime is een van de belangrijkste tekenen van een hoogwaardige webhost en Hostinger doet het redelijk goed.

99,91% beschikbaarheid gedurende zes maanden monitoring is geen slecht resultaat; het valt binnen de beloofde 99,9%.

Tot nu toe, alleen in december 2018, was mijn kleine WordPress-site langer offline, wat leidde tot een uptime van 99,63%. Eerlijk gezegd, vanwege de feestperiode waarin het viel, vond ik geen tijd om een ​​klacht in te dienen bij de gastheer.

Hostinger belooft 5% terugbetaling van de maandelijkse hostingkosten wanneer de uptime-SLA wordt geschonden. Aangezien in 4 van de 6 maanden de uptime onberispelijk was, verwacht ik niet snel een reden te hebben om te klagen.

Toch is de beloofde vergoeding erg klein

"Hostinger handhaaft een uptime van 99,9%, maar belooft inderdaad een zeer beperkte vergoeding."

Gemiddelde uptime 2018

 • Oktober – 100%
 • November – 100%
 • December – 99,62%

Gemiddelde uptime 2019

 • Januari – 99,99%
 • Februari – 100%

2. Superieure snelheid

 • Extreem snelle reactietijden – 0,19 s (1e)
 • Zeer snelle laadtijden – 0,68 s (1e)
 • Stabiel onder belasting – 1,17 s (8e)

Opmerking: als u snelheidstests uitvoert op mijn domein, kunnen de resultaten enigszins fluctueren. Zelfs vanaf hetzelfde testplatform zouden twee tests normaal gesproken enigszins verschillende resultaten opleveren. Mijn Hostinger-site wordt gehost over de Atlantische Oceaan, dus ik heb hem getest vanuit Amerikaanse locaties. Alle plug-ins en caching op de server waren uitgeschakeld.

Een consensus tussen gebruikers en professionals is online zeldzaam. Toch zijn de meeste mensen het in hun Hostinger-beoordelingen eens dat dit een snelle gastheer is. De gegevens die ik heb samengesteld uit vier verschillende benchmarktesttools, bevestigen dat ook.

Eigenlijk, dit is een van de snelste hostingproviders Ik heb tot nu toe getest.

De snelheid aan de voorkant is ronduit spectaculair. De Hostinger-server neemt het over 0,19 seconden om te reageren met de eerste byte aan gegevens. Dan heeft het nodig slechts 0,68 seconden om de pagina volledig weer te geven.

Met dergelijke resultaten is mijn Hostinger WordPress-installatie de snelste laadsite die wordt gecontroleerd, net zoals InterServer en Dreamhost.

images / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-with-fine-balance-between-price-and-performance-3.png

Als het gaat om backend-snelheid, levert Hostinger ook.

Het is verre van de best presterende in deze categorie, maar het is even ver verwijderd van het slechtste. De gemiddelde responstijd van 1,17 seconden op bijna 300 gelijktijdige verzoeken is helemaal niet slecht.

Gemiddelde reactietijd 2018:

 • Oktober – 0,13%
 • November – 0.12 s
 • December – 0.21s

Gemiddelde reactietijd 2019:

 • Januari – 0.21s
 • Februari – 0,14 s

Volledig geladen pagina 2018:

 • Oktober – 0.71s
 • November – 0,59 s
 • December – 0.60s

Volledig geladen pagina 2019:

 • Januari – 0,84 s
 • Februari – 0,83 s

Reactie onder belasting 2018:

 • Oktober – 1.12 s
 • November – 1.12 s
 • December – 1.15 s

Reactie onder belasting 2019:

 • Januari – 1.27s

"Hostinger is een serieus snelle website-hostingprovider."

3. Ondersteuning kan beter zijn

Als u naar Hostinger.com gaat, zult u misschien verbaasd zijn dat het ondersteuningsteam “Customer Success Team” wordt genoemd. Klinkt geweldig, maar mijn ervaring met indrukwekkende marketingtermen was nogal ongelijk.

Op het moment dat ik de ondersteuningspagina opende, gingen er twee alarmen af.

Eerste, er is nergens een telefoonnummer vermeld. Vreemd genoeg zijn de kantooradressen van het bedrijf in Kaunas en Larnaca daar, dus je kunt vermoedelijk een brief sturen. Beide locaties worden vermeld met hun respectievelijke postcodes.

Het schijnbare gebrek aan telefonische ondersteuning is buitengewoon vreemd, maar ik was nog niet klaar om Hostinger een korting te geven.

Toen zag ik het tweede rare onder het mom van een levendige ‘Let’s Chat!’ knop waarmee u … een e-mail kunt sturen?

images / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-with-fine-balance-between-price-and-performance.jpg

Serieus, je klikt erop en het brengt je naar een contactformulier. Ik heb het meerdere keren geprobeerd, denkend dat het misschien was dat ik mijn vraag naar een chatagent stuurde, die adequate antwoorden kon voorbereiden. Wat ik kreeg was een e-mail met een antwoord van één regel op mijn vraag van één regel.

In dit opzicht voelt het als een praatje.

Alleen dat is het niet.

Geest, Het lukte me om de chat te bereiken, uiteindelijk. Het is alleen toegankelijk via de Hostinger-ondersteuningspagina; de pagina zelf is niet gelinkt op de homepage. Ik heb geprobeerd van Hostinger.in en ook van de Britse versie van de host, maar vond geen directe links naar ondersteuning.

Oh, en het werkte niet in Firefox.

Hoe dan ook. De chatknop bevindt zich in de rechterbenedenhoek en ik kreeg uiteindelijk een aangenaam, zij het niet helemaal overtuigend gesprek met een ondersteuningsmedewerker. Hij was snel en vriendelijk, maar een beetje porren en onderzoeken toonde aan dat bepaalde geadverteerde functies misleidend zijn. Meer daarover in het nadelengedeelte van mijn Hostinger-recensie.

Terwijl ik rondliep op de Hostinger-website op zoek naar het ongrijpbare voor de chatoptie, besloot ik de Reddit-webhostingthreads te bekijken voor wat extra inzicht.

Mijn zoektocht naar de beste webhosting brengt me vaak naar Reddit waar Hostinger ook regelmatig komt. De ondersteuning wordt daar vrij goed beoordeeld, maar het duidelijke gebrek aan een paar van de belangrijkste communicatiekanalen is ontstellend.

"Het ondersteuningsteam lijkt bekwaam, maar het gebrek aan telefoon is een ernstige omissie. De live chat-optie zou ook op een veel toegankelijkere manier kunnen worden geleverd."

Hostinger Pros

e Hostinger-hostingoplossing kwalificeert nauwelijks als een uitstekend pakket, maar het is goed afgerond en robuust. Zowel beginners als gevorderde gebruikers kunnen veel dingen vinden die ze leuk vinden.

1. Waanzinnig goedkoop

Ik zal wat later in meer detail ingaan op de Hostinger-vergoedingen, maar laat me je vertellen dat het bedrijf louter is $ 0,99 verwijderd van een gratis website-host. Geen grapje. 99 cent. Zelfs geen dollar.

2. Toegewijde bronnen

Hostinger belooft een bepaald CPU- en RAM-vermogen voor elk van de drie gedeelde hostingplannen, wat uitstekend nieuws is voor degenen die groeien en uitbreiden. Weten waar je voor betaalt en al die jazz.

Het is altijd moeilijk om te zeggen hoe goed zulk nauwkeurig resourcebeheer wordt geïmplementeerd, maar het is altijd leuk om te zien hoe een bepaalde rekenkracht aan elke gebruiker wordt besteed.

3. SSD over de hele linie

Op het gebied van infrastructuur houdt Hostiger de laatste industrienormen bij. Alle servers draaien op SSD’s. Solid State-schijven zijn veel sneller dan de oudere harde schijven, dus dat is een voor de hand liggende upgrade.

4. Ingebouwde cache

Alle Hostinger-abonnementen hebben Nginx-caching ingeschakeld. Zonder dieper in te gaan op technische details, volstaat het te zeggen dat Nginx een krachtige en snelle webserver is; het is ontworpen om beter te presteren dan Apache en doet dit naar behoren. Wanneer Nginx-caching op de server correct is geconfigureerd (wat de Hostinger-ondersteuning me verzekerde, is het geval), zouden zelfs inhoudrijke dynamische sites foutloos moeten presteren.

5. Regelmatige back-ups

Alleen het Business-plan garandeert dagelijkse back-ups, elk van de shared hosting-oplossingen maakt wekelijks een back-up van uw gegevens. Velen beschouwen dit als het absolute minimum dat een premium webhost moet doen – ik ben het hier volledig mee eens – maar de waarheid is dat regelmatige back-ups niet universeel worden geleverd. Ik kijk naar je, GoDaddy.

6. 30 dagen geld-terug-garantie

Geld-terug-garanties zijn standaard bij de beste webhostingbedrijven. Hostinger blinkt er niet in uit, maar past bij wat de meeste providers bieden. 30 dagen zijn niet zo veel om een ​​webhostingservice goed te testen, maar zijn oneindig veel beter dan niets. Ik kijk naar je, GoDaddy.

images / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-with-fine-balance-between-price-and-performance-2.jpg

7. Onbeperkte Cronjobs

Je hebt dat goed gehoord, onbeperkte cronjobs. Het kleinste abonnement (dat is al met één been in de categorie gratis webhosting) ondersteunt slechts één cronjob tegelijk, maar de andere twee gedeelde oplossingen kunnen er zoveel aan als u maar wilt. Cronjobs zijn geweldig. Je kunt er nooit teveel van hebben.

8. Git over de hele linie

Terwijl we bezig zijn, laten we het ten volle uitproberen. Alle Hostinger-abonnementen worden geleverd met Git-versiebeheerrepository. Als je niet weet wat dat is, zal je het waarschijnlijk toch niet gebruiken, maar als je dat doet – geweldig, toch?

9. Geoptimaliseerd voor WordPress

WordPress caching-plug-ins en servers die klaar zijn om dit populaire contentbeheersysteem te huisvesten, maken Hostinger een uitstekende thuisbasis.

Installatieprogramma met één klik en automatische updates maken het Hostinger WordPress-pakket een nogal verleidelijk aanbod.

10. Eigen Configuratiescherm

Eerlijk gezegd had ik nogal wat tijd nodig om te beslissen of het hebben van een in eigen huis gebouwd bedieningspaneel al dan niet tot de Pros-categorie behoort.

Hoewel ik dergelijke initiatieven bewonder, zijn ze zelden beter dan bestaande oplossingen. Ik vroeg me instinctief af waarom Hostinger cPanel niet gebruikt.

images / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-with-fine-balance-between-price-and-performance-3.jpg

De ontwikkelaars van het bedrijf hebben echter behoorlijk spectaculair werk geleverd. Toegegeven, het controlepaneel lijkt veel op cPanel, maar dat is geen slechte zaak; het bespaart leertijd.

Het is glad en functioneel, waardoor voldoende controle en naadloze toegang mogelijk is, wat het ideaal maakt voor beginners.

11. Website Builder

Hostinger biedt een behoorlijk aantal installatieprogramma’s met 1 klik, maar het heeft ook een fatsoenlijke tool voor het bouwen van sites. De Hostinger-websitebouwer is inbegrepen in alle plannen en heeft een functionele drag-and-drop-interface waarmee u snel en efficiënt een webpagina kunt maken.

images / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-with-fine-balance-between-price-and-performance-4.jpg

Hoewel ik niet zo’n grote fan ben van dergelijke websitebouwers, moet ik toegeven dat dit een van de betere iteraties is die ik heb gezien.

12. Zei u kortingen?

Nu heb ik gezegd dat de introductieprijzen belachelijk laag zijn, maar je kunt ook met relatief gemak een serieuze Hostinger-korting krijgen. Het voelt een beetje surrealistisch om te typen dat, aangezien de startprijzen zo laag zijn om te beginnen, het nauwelijks zinvol is om ze verder te verdisconteren.

Toch is het een zeer realistische mogelijkheid.

13. Reageert op feedback

Minder dan drie maanden nadat mijn Hostinger-recensie was gepubliceerd, nam het bedrijf contact met me op om me te bedanken voor het wijzen op enkele problemen op Hostinger.com.

Het eerste negatieve punt in de nadelen van mijn recensie ging over de misleidende formulering die het bedrijf gebruikte bij het beschrijven van zijn plannen.

Hostinger heeft echter actieve stappen ondernomen om het probleem aan te pakken en nu worden de parameters van de plannen veel beter beschreven. De beperkingen worden verduidelijkt met sterretjes, waardoor alles aanzienlijk transparanter en minder misleidend is, zelfs voor de meest afgeleid gebruikers..

Ik moet toegeven dat het op persoonlijk vlak geweldig aanvoelde, aangezien het eerlijker en transparanter maken van de webhostingbedrijven een van de belangrijkste redenen is achter het bestaan ​​van Hosting Tribunal.

Natuurlijk is het een enorm positief teken om een ​​host te zien die er echt om geeft om een ​​paar eenvoudige stappen te zetten in de richting van eerlijke marketing.

Een pluim, Hostinger.

Hostinger Cons

Hoewel Hostinger een behoorlijk solide hostingoplossing heeft, is het aanbod verre van onberispelijk.

1. Beperkt voor geavanceerde gebruikers

Hostinger heeft een goed afgerond shared hostingpakket, maar gevorderde gebruikers kunnen het op bepaalde gebieden missen. Ja, er is Git, cronjobs en Curl, maar veel goodies die beschikbaar zijn in cPanel ontbreken gewoon. Ruby on Rails, Python en anderen zijn nergens te vinden.

2. Moeilijke migratie

Het migreren van een site naar Hostinger kan problematisch zijn. Hoewel de ondersteuning klaar staat om op welke manier dan ook te helpen – advies of directe betrokkenheid bij het proces – maakt het feit dat de host een eigen hostingpanel heeft, het moeilijk om bestaande sites over te dragen.

Het is mogelijk, maar het is zeer waarschijnlijk een serieus gedoe.

3. Geen gratis SSL

Als je je site gratis wilt verzekeren met een SSL, is Hostinger niet ideaal. Alleen de grootste van de drie plannen bevat een beveiligd certificaat.

Over het algemeen vind ik dit raar omdat het gebrek aan SSL SEO schaadt en de Let’s Encrypt-oplossing relatief gemakkelijk in de meeste hostingomgevingen kan worden geïntegreerd.

Hoe het ook zij, als u SSL wilt krijgen, moet u er apart voor betalen, handmatig een Let’s Encrypt-app aanschaffen of de grootste van de drie Hostinger-abonnementen kopen.

Raad ik Hostinger aan?

Ja, ik raad Hostinger om een ​​aantal redenen aan.

Als u op zoek bent naar een goedkope hostingoplossing, is dat waarschijnlijk de beste optie.

Snelheid en prestaties zijn ook indrukwekkend.

Toegang tot het ondersteuningsteam kan worden geoptimaliseerd, maar de agenten zijn responsief en deskundig.

Het ontbreken van meer geavanceerde hostingopties en verschillende gevallen van typisch hostingmarketingtalent dat ik in deze gedetailleerde Hostinger-recensie noemde, verandert niets aan het feit dat dit bedrijf veel waar voor zijn geld biedt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map