FastComet Review – een komeet die omhoog of omlaag vliegt?

FastComet is een relatief onbekende website-hostingprovider, maar op het moment dat ik de bedrijfssite zag, wist ik dat ik het zorgvuldig moest bekijken.


Alleen realtime gegevens en nauwkeurige metingen zouden dit technisch georiënteerde, geeky bedrijf recht kunnen doen Ik heb me aangemeld, een eenvoudige WordPress-site gemaakt en deze verbonden met robuuste monitoringtools om de meest gedetailleerde FastComet-beoordeling mogelijk te maken en om de vraag te beantwoorden:

Is FastComet goed?

Wat is FastComet?

FastComet, gevestigd in San Francisco, Californië, leverde aanvankelijk uitsluitend hosting- en systeembeheer voor zakelijke klanten.

Vier jaar na de oprichting, in 2013, lanceerde het bedrijf een cloudhostingoplossing, die zich openstelde voor particuliere klanten en eigenaren van kleine bedrijven.

Het technische inzicht van FastComet is duidelijk. Met acht datacenters op drie continenten en een extreem gedetailleerde website, lijkt FastComet geobsedeerd door technologie en infrastructuur.

Ik heb nog nooit een hostingbedrijf zo veel informatie zien opmaken. SiteGround komt in de buurt, maar het niveau van detail en informatie dat FastComet deelt, is iets anders.

Maar vertaalt deze obsessie zich in kwaliteitsservice?

Laten we eens kijken wat de cijfers te zeggen hebben en hoe deze FastComet-recensie van 2019 er over een paar maanden uiteindelijk uit zal zien.

"Hosting voor ontwerpers en nieuwkomers"

Uptime:

99,99%

Laadsnelheid:

1,27s

Ondersteuning:

Uitstekende ondersteuning, uitstekende kennisbasis

Controlepaneel:

cPanel

OVERAL 4

The Essentials – FastComet Uptime, snelheid en ondersteuning

1. Uitstekende beschikbaarheid – 99,99%

In de kern betekent website-hosting één ding: de gehoste site altijd en overal toegankelijk maken.

Uptime bepaalt of een service goed of middelmatig is.

In dit opzicht blinkt FastComet uit. Hoewel de bedrijfswebsite niets belooft, is de uptime van mijn WordPress-site indrukwekkend.

De enige downtime geregistreerd in meer dan zes maanden monitoring vond plaats in oktober en was niet lang genoeg om de totale beschikbaarheid onder 99,9% te brengen. Ongeveer 15 minuten downtime gedurende zes maanden is absoluut schitterend.

Gemiddelde uptime 2018:

 • Augustus – 100%
 • September – 100%
 • Oktober – 99,97%
 • November – 100%
 • December – 100%

Gemiddelde uptime 2019:

 • Januari – 99,99%

"FastComet handhaaft een zeer hoge uptime."

2. Zeer goede snelheid

 • Redelijke reactietijd – 0,57 s (8e)
 • Redelijke laadtijd – 1,27 s (11e)
 • Redelijk onder belasting – 1,05 s (8e)

Opmerking: als u snelheidstests uitvoert op mijn domein, kunnen de resultaten enigszins fluctueren. Zelfs vanaf hetzelfde testplatform zouden twee tests normaal gesproken enigszins verschillende resultaten opleveren. Mijn FastComet-site wordt gehost in Londen, dus ik heb deze getest vanuit Britse locaties. Alle plug-ins en caching op de server waren uitgeschakeld.

Snelheid is minstens zo belangrijk als uptime. Snellere websites zien veel hogere conversieratio’s, betere SEO en grotere klanttevredenheid. Aan de andere kant worden langzame pagina’s bestraft door zowel eindgebruikers als zoekmachines.

Ik heb FastComet getest met drie verschillende tools om de gemiddelde tijd te krijgen die de server nodig heeft om de eerste byte te verzenden en om de startpagina van mijn WordPress-site volledig te laden.

De resultaten waren erg goed. Hoewel de TTFB enigszins gemiddeld is, was de tijd die nodig was om de pagina volledig te laden de tweede alleen voor DreamHost. In oktober 2018 zijn alle resultaten echter aanzienlijk gestegen, waarbij de tijd voor de site bijna volledig verdubbelde in tijd in vergelijking met de voorgaande maand.

Hoge snelheid is leuk, maar hoe de server reageert wanneer hij wordt overspoeld met bezoekers is even belangrijk. Daarom ging ik naar Load Impact en stuurde ik 50 virtuele gebruikers om het antwoord onder belasting te testen.

Kwaliteitsprestaties onder belasting.

Snelheid en stabiliteit kenmerken de FastComet-servers.

FastComet presteert met opmerkelijke stabiliteit onder zware belasting.

In de eerste paar maanden was de backend razendsnel, maar daarna verdubbelden de reactietijden. Toch verwerken de FastComet-servers het verkeer goed, maar het bedrijf viel al uit de top 5 van de snelste backends.

Januari 2019 zag het slechtste resultaat tot nu toe, 2,03 seconden. In vergelijking met veel andere hosts is dat nog steeds erg snel en voldoende om FastComet goed in de top 10 te houden.

De algemene resultaten die FastComet klokt waren zeer stabiel en vrij snel. De gemiddelde reactietijd is slechts 0,92 seconden, maar ik moet duidelijk maken dat deze na de eerste twee maanden van testen ongeveer verdubbeld is. Aanvankelijk was het minder dan 0,50 sec.

FastComet ondersteunt zijn bijna onberispelijke uptime met een behoorlijke snelheid.

Gemiddelde reactietijd 2018:

 • Augustus – 0,40
 • September – 0,43
 • Oktober – 0,65 s
 • November – 0.68s
 • December – 0,59 s

Gemiddelde reactietijd 2019:

 • Januari – 0,64 s

Volledig geladen pagina 2018:

 • Augustus – 0,92 s
 • September – 0.79s
 • Oktober – 1.51s
 • November – 1.65s
 • December – 1.57 s

Volledig geladen pagina 2019:

 • Januari – 1.19s

Reactie onder belasting 2018:

 • Augustus – 0,45
 • September – 0.40s
 • Oktober – 1.10s
 • November – 1.10s
 • December – 1.23 s

Reactie onder belasting 2019:

 • Januari – 2.03s

"Zeer snelle service die verkeerspieken gemakkelijk afhandelt."

3. Uitstekende ondersteuning

Ik heb in het verleden het gevoel geuit dat kleinere bedrijven een betere klantervaring bieden. FastComet lijkt dat punt te bewijzen omdat het een relatief klein klantenbestand en uitstekende ondersteuning heeft.

De Californiërs hebben een krachtige infrastructuur die wordt onderhouden door echte hostingexperts. Bekijk technische blogposts op FastComet.com of de items in de kennisbank om het zelf te zien.

Voor deze FastComet-recensie heb ik verschillende keren met ondersteuning gechat en kreeg ik onvermijdelijk snelle, vriendelijke en nuttige reacties. Zo erg zelfs dat ik niet meer zeker weet wie de beste dienstverlener is in deze categorie.

Tot voor kort was SiteGround de onbetwiste nummer één, maar als ik de FastComet vs SiteGround-ondersteuning moest vergelijken, zou ik het moeilijk hebben om de duidelijke winnaar aan te wijzen. FastComet heeft zeker een geweldig ondersteuningsteam.

De kennisbank die FastComet onderhoudt, is erg mooi ingedeeld en heeft tal van handige tutorials en handleidingen.

"Een van de beste, zo niet de allerbeste, ondersteuningsteams in de hostingbranche."

De voordelen van FastComet

Eerlijk gezegd kunnen verschillende FastComet-recensies alleen worden geschreven over de functies die standaard zijn opgenomen in de gedeelde oplossing van het bedrijf. Maar aangezien ik deze specifieke FastComet-beoordeling voor eind 2018 wil afronden, zal ik in het kort alleen de meest indrukwekkende aspecten van de FastComet-plannen noemen.

1. Speciale bronnen voor het plan

Een van de grootste nadelen van shared hosting is de ongelijke verdeling van bronnen. Soms kan een slecht gecodeerde (of gehackte) site serverkracht in beslag nemen, waardoor alle andere domeinnamen die daar worden gehost, worden vertraagd.

FastComet belooft een zeer goede accountisolatie en toegewijde bronnen voor elke site.

FastComet kent speciale bronnen toe aan elke gedeelde gebruiker.

U weet wat u krijgt bij elk FastComet-abonnement.

Dit is uitstekend nieuws op verschillende niveaus. Geavanceerde accountisolatie verhoogt de beveiliging, terwijl de speciale bronnen de prestaties garanderen en ook duidelijk laten zien wat u krijgt als u een upgrade naar een groter plan uitvoert.

2. Uitstekende infrastructuur

Acht datacenters klinken indrukwekkend omdat ze dat echt zijn.

UPDATE: Vanaf 2019 heeft FastComet 10 datacenters.

FastComet heeft ook geoptimaliseerde servers. SSD’s over de hele linie en een handvol snelheidsboosters leveren geweldige prestaties. Agressieve GZIP-compressie, browser-geoptimaliseerde inhoud, verliesloze gegevenscompressie, asynchrone laden van bronnen en Keep Alive zijn standaard ingeschakeld onder alle gedeelde accounts.

En als dit technische gebrabbel zo onzin klinkt als ik vermoed dat het kan, maak je geen zorgen, want je hoeft er niets van te begrijpen.

Het is goed genoeg dat de mensen bij FastComet weten hoe ze deze technologieën moeten configureren, zodat alle sites die bij het bedrijf worden gehost op optimale niveaus presteren.

3. Regelmatige back-ups

Back-ups en digitale gegevens moeten hand in hand gaan. Altijd.

Vooral wanneer de betreffende gegevens op internet worden weergegeven zodat de wereld ze kan zien en gebruiken.

FastComet maakt automatische back-ups die gemakkelijk toegankelijk zijn via cPanel. Twee van de bedrijfsplannen bevatten exemplaren van de afgelopen zeven dagen, terwijl het grootste plan van de afgelopen 30 dagen is bewaard.

4. Gratis domeinoverdracht

FastComet had voor het leven een gratis domeinregistratie, maar deze functie werd helaas stopgezet.

Toch biedt het bedrijf een solide vervanging – volledig gratis inkomende domeinoverdracht. Domeinoverdrachten voegen standaard een extra jaar toe aan de bestaande registratie.

Met andere woorden, als u uw domein naar FastComet verplaatst, krijgt u een gratis registratiejaar.

Bovendien biedt FastComet uiterst verleidelijke verlengingskosten, aangezien het bedrijf alleen de registratiekosten van zijn klanten in rekening brengt.

5. Zeer sterke beveiliging

FastComet maakt beveiliging een integraal onderdeel van haar diensten.

Geavanceerde accountisolatie via CageFS en Cloud Linux garandeert dat een geïnfecteerde site geen malware over de server verspreidt.

De Web Application Firewall (WAF) van het bedrijf is geoptimaliseerd voor de meest populaire contentbeheersystemen zoals Magento, WordPress en Joomla. Het blokkeert 99% van alle pogingen om ongeoorloofde toegang te krijgen tot de gehoste sites.

Veiligheid is een topprioriteit bij FastComet.

BitNinja voegt een extra beschermingslaag toe door scriptinjecties, DDoS- en XSS-aanvallen te stoppen.

Als alles naar het zuiden gaat, staat het live monitoring- en beveiligingsteam van FastComet 24/7 voor u klaar. Ze kunnen binnen enkele minuten elke hack bevatten, het getroffen gebruikersaccount scannen en opschonen.

6. Geavanceerde tools voor ontwikkelaars

FastComet is zeker gebruiksvriendelijk, maar dit gaat niet ten koste van meer gevorderde gebruikers.

Integendeel, wie de kennis en het verlangen heeft, kan een breed scala aan ontwikkeltools gebruiken. WP-CLI, bash, Drush, Laravel, Genesis en Symphony zijn slechts enkele van de vele modules en instrumenten die beschikbaar zijn in alle gedeelde plannen.

GIT wordt ook vooraf geïnstalleerd geleverd.

7. Meerdere datacenterlocaties

Theoretisch resulteert het hebben van uw site dichter bij de plaats waar het meeste verkeer vandaan komt, in betere algehele prestaties. Ik heb deze theorie getest tijdens het voorbereiden van mijn onpartijdige FastComet-webhostingsrecensie door snelheidsbenchmarks van over de Atlantische Oceaan te halen en zag langzamere responstijden.

FastComet heeft twee servers in Azië en drie in Europa en de VS..

8. Veel freebies

Alle gedeelde abonnementen van FastComet bevatten gratis SSL, een SEO-suite, een gratis chatclient en $ 75 aan advertentiegeld.

Zelfs als u geen FastComet-coupon scoort van een kortingssite waar u een mooie deal voor heeft, bestaat er geen twijfel over.

9. 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

De meeste hostingbedrijven bieden 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. FastComet verlengt dit, net als HostGator, tot 45 dagen, wat uitstekend is. Een maand is nauwelijks genoeg om een ​​webhost goed te testen.

45 dagen geven meer ruimte voor experimenteren en tasten.

10. Gratis migraties

FastComet helpt u bij het kopiëren van een bestaande site naar hun servers. Het kleinste plan staat slechts één migratie toe, terwijl de andere twee tot drie sites.

Ik vroeg de technische ondersteuning over deze beperkingen en kreeg te horen dat ze redelijkerwijs bespreekbaar zijn.

Niet slecht.

11. Eenvoudige prijsstelling

FastComet gaat uit van een nogal innovatieve benadering van opladen.

De initiële kosten zijn aanzienlijk lager dan degene die u verwachten wanneer de verlengingstijd nabij is. Dat is het standaardbit en het is heel duidelijk beschreven.

De geadverteerde initiële kosten zijn echter vast: ze veranderen niet op basis van de lengte van de eerste periode.

Dat vereenvoudigt de zaken aanzienlijk, omdat u voor een maand of drie jaar een zeer betaalbare hosting kunt krijgen.

Het is verfrissend om zo’n eenvoud te zien.

De nadelen van FastComet

FastComet wordt een van de beste hosts die ik hier bij het Hosting Tribunal heb beoordeeld, maar het is niet onberispelijk. Ten eerste is de FastComet WordPress-hosting precies hetzelfde als het standaard gedeelde aanbod. Maar dat is niet het belangrijkste probleem.

1. Misleidende marketing

Het lijkt erop dat de marketingteams FastComet en InMotion naar dezelfde school zijn gegaan. Beide bedrijven hebben een tool voor directe vergelijking tussen hen en concurrenten.

Misleidende zelfpromotie in het ergste geval.

Deze snelheden komen niet uit.

De meeste mensen die hostingrecensies lezen, FastComet of anderszins, controleren zelden meer dan drie bedrijven, dus het is moeilijk voor hen om objectief te beoordelen of de vergelijking op FastComet.com waar is.

Laat me je daar helpen: dat is het niet.

Het snelheidsvoordeel dat prominent aanwezig is, is verre van de waarheid, zoals u kunt zien in onze casestudy.

Op FastComet.com ziet u directe vergelijkingen zoals FastComet vs GoDaddy, FastComet vs HostGator, enzovoort, maar deze gedetailleerde metingen bevatten vaak foutieve informatie.

UPDATE: FastComet lanceerde een gloednieuwe iteratie van haar website in de zomer van 2019. De directe vergelijking is nu veel nauwkeuriger. Als het regelmatig updates ontvangt, blijft FastComet met een enkele tegenvaller in mijn recensie.

2. Beperkte schijfruimte

Alle FastComet-abonnementen worden geleverd met beperkte schijfruimte. Over het algemeen zijn de limieten redelijk, maar ze zijn allemaal hetzelfde.

15 GB voor het kleinste abonnement is meer dan genoeg omdat er toch een enkele site kan worden gehost. De limiet van 35 GB bij het grootste van de drie aanbiedingen kan echter worden gevoeld door gebruikers met verschillende websites.

We raden FastComet aan?

Ja!

FastComet is een relatief klein bedrijf dat zwaar heeft geïnvesteerd in een enorme, moderne infrastructuur en dat is veelzeggend.

Onberispelijke uptime, zeer goede snelheid, uitstekende ondersteuning en een groot aantal beschikbare technologieën voor zowel beginnende als ervaren webmasters maken FastComet tot een zeer sterke host.

De prijsstelling is eerlijk en eenvoudig, terwijl de tegenprestatie gewoonweg verbluffend is. Bovendien biedt het bedrijf het volledige scala aan hostingproducten, zodat kleine bedrijven daar gemakkelijk kunnen groeien. Op het eerste gezicht zien de FastComet VPS en speciale oplossingen er veelbelovend uit.

Dit is absoluut een van de beste website-hostingbedrijven die ik heb gecontroleerd, maar als je het niet eens bent met mijn FastComet-recensie, kun je een regel hieronder zetten of de andere hosts controleren die we hier hebben beoordeeld, bij het Hosting Tribunal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector