A2 Hosting Review – Klein en geeky bedrijf

A2 Hosting trok lang geleden mijn aandacht. Zijn aanwezigheid in mijn voortdurende zoektocht naar het beste website-hostingbedrijf is niet meer dan logisch. A2 lijkt een van die geeky, vriendelijke hosts die hoge prestaties en betrouwbaarheid waarderen.


Maar is het echt zo goed?

De A2-gebruikersrecensies suggereren dat het zo is, maar ik moest gewoon het Swift shared hostingplan van het bedrijf koppelen aan een constante live monitoring en de uptime en snelheid van een standaard WordPress-installatie controleren om conclusies te trekken; ze volgen in deze datagedreven A2 hosting review.

Ik vond ook redenen om het technische ondersteuningsteam lastig te vallen, de servicevoorwaarden te lezen en de prijsstructuur van deze groene hostingprovider te controleren op verborgen kosten en upsells.

Het resultaat is te zien in de lijnen die volgen.

Wat is A2-hosting?

A2 Hosting is een wereldwijde webhostingprovider. Gelegen in Ann Arbor (heb je de twee A’s daar gezien?), A2 is een milieuvriendelijk bedrijf, met vier datacenters en een zeer open, vriendelijke houding.

Ondanks dat het sinds 2001 bestaat, is deze onafhankelijke website-host niet de meest populaire naam in de branche, maar dit is geen nadeel.

Eerlijk gezegd ben ik veel eerder geneigd om een ​​relatief klein en veelbelovend bedrijf geleden te geven dan een gigantisch bedrijf. Ik heb meer dan mijn deel van de grote bedrijven gezien die hun enorme klantenbestand niet goed aankunnen.

Bovendien richten bepaalde grote spelers zich meestal op flitsende marketing en niet op de zaken die er echt toe doen, namelijk infrastructuur en een robuuste hostingomgeving.

Voor het geval dat, hoewel de wereldwijde erkenning en de sterke marketingaanwezigheid van bijvoorbeeld HostGator en GoDaddy ontbreken, A2 Hosting op een zeer sombere en nerdige manier sublieme ondersteuning en een onberispelijke infrastructuur belooft.

En weet je wat?

De cijfers zeggen dat A2 levert.

Bekijken.

"Snelle en veelzijdige hosting"

Uptime

100%

Ondersteuning

10/10

Laadsnelheid

1,15 seconden

Kenmerken

9/10

OVERAL 3.6

The Essentials – A2 Hosting Uptime, snelheid en ondersteuning

A2 klokt in behoorlijke tijden en biedt een goede ondersteuning voor zijn groeiende klantenbestand.

1. Uitstekende beschikbaarheid – 99,99%

Uptime is de naam van het spel. Uw website laten draaien is waar hostingproviders voor worden betaald.

A2 levert opmerkelijk goed werk door het hele jaar door stabiliteit te bieden.

Tot nu toe was mijn standaard WordPress-site met het bedrijf 99,9% van de tijd online, en dat is precies wat A2 belooft.

Als ik beloften zeg, garandeert de hostingprovider een dergelijke betrouwbaarheid en geeft hij een vergoeding als het niet lukt. A2 crediteert 5% van de maandelijkse vergoeding voor elk uur downtime, wat een redelijk redelijk beleid is.

Alle vier datacenters hebben een uitstekende beveiliging, sublieme netwerkconnectiviteit en verschillende voedingsmechanismen om een ​​soepele werking te garanderen.

Gemiddelde uptime 2018:

 • Augustus – 100%
 • September 99,98%
 • Oktober – 100%
 • November – 100%
 • December – 100%

Gemiddelde uptime 2019:

 • Januari – 100%

"A2 maakt de belofte van 99,9% uptime waar en overtreft deze zelfs."

2. Geweldige snelheid

 • Responstijd – 0,54 s (7e)
 • Volledig geladen tijd – 1,15 s (7e)
 • Redelijk onder belasting – 0,76 s (7e)

Opmerking: als u snelheidstests uitvoert op mijn domein, kunnen de resultaten enigszins fluctueren. Zelfs vanaf hetzelfde testplatform zouden twee opeenvolgende tests normaal gesproken enigszins verschillende resultaten opleveren. Mijn A2-site wordt gehost in Michigan, dus ik heb deze getest vanuit Amerikaanse locaties. Alle plug-ins en caching waren uitgeschakeld.

Website laadsnelheid is wat een online aanwezigheid maakt of breekt. Het klinkt misschien overdreven, maar het is waar, omdat zowel zoekmachines als gebruikers trage webpagina’s bestraffen.

Eerlijk gezegd is het verliezen van bezoekers en ranking vanwege slechte prestaties welverdiend, omdat er veel eenvoudige optimalisaties zijn en een groot aantal razendsnelle webhosts; het leveren van een slechte ervaring is onvergeeflijk.

A2 Hosting belooft een spectaculaire snelheid en dit is wat je krijgt. Ik heb me alleen aangemeld voor het middelgrote plan van het bedrijf en mijn kleine WordPress-site profiteert niet van de voordelen van de Turbo-accelerator.

Toch zijn de benchmarks die ik heb verzameld uit drie verschillende bronnen (gemiddelde waarden die hier worden weergegeven) zeer respectabel. En hoewel de TTFB (tijd tot eerste byte) A2 op de 7e positie rangschikt, is de tijd die nodig is om de site volledig te laden snel, iets meer dan een seconde. Dit zijn solide cijfers, hoewel niet de beste die ik heb gezien tijdens het voorbereiden van mijn Hosting Tribunal-beoordelingen.

In de laatste paar maanden van 2018 en begin 2019 staat A2 consequent op de 7e positie qua snelheid.

Nogmaals, het grootste gedeelde plan heeft een snelheidsbooster die de volledige HTML-inhoud van een pagina in het cachegeheugen plaatst en deze in een oogwenk laadt. Extra aanpassingen zoals Memcached en OPcache verkorten respectievelijk de MySQL- en PHP-responstijden, waardoor het Turbo-plan een bliksemsnelle hostingoptie wordt, inderdaad.

De A2 srver oefent stabiliteit en snelheid uit.

Betrouwbare en onwankelbare respons, ongeacht de belasting.

Zelfs zonder al deze optimalisaties presteerde de A2-server erg goed onder belasting. Ik heb 50 virtuele gebruikers gestuurd die meer dan 250 gelijktijdige verbindingen tot stand hebben gebracht. Dat is veel voor een gedeelde omgeving, maar alle vragen werden met opmerkelijke consistentie en snelheid beantwoord.

Over het algemeen moet ik zeggen dat A2 Hosting een zeer goed geconfigureerde hostingomgeving heeft, geschikt voor sites met een aanzienlijk aantal bezoekers.

Gemiddelde reactietijd 2018:

 • Augustus – 0.47s
 • September – 0,39 s
 • Oktober – 1.02 s
 • November – 0,50 sec
 • December – 0,36 s

Gemiddelde reactietijd 2019:

 • Januari – 0.40s

Volledig geladen pagina 2018:

 • Augustus – 1.07s
 • September – 1.04s
 • Oktober – 1.38s
 • November – 1.18s
 • December – 1.01 s

Volledig geladen pagina 2019:

 • Januari – 1.21s

Reactie onder belasting 2018:

 • Augustus – 0,66s
 • September – 0,56 s
 • Oktober – 1.47s
 • November – 0.60s
 • December – 0,67 s

Reactie onder belasting 2019:

 • Januari – 0,61s

"A2 Hosting heeft een redelijke snelheid en kan een aanzienlijk aantal bezoekers aan."

3. Stellaire ondersteuning

Weet je nog hoe ik je vertelde dat het een goede zaak kan zijn om wat kleiner te zijn dan de concurrenten?

A2 Hosting bewijst dat punt treffend.

Het bedrijf groeit sinds de oprichting, maar de groei is stabiel en niet geforceerd. Als gevolg hiervan behandelt de hostingprovider het toenemende aantal klanten adequaat zonder zijn diensten en integriteit in gevaar te brengen.

Al mijn interacties met het ondersteuningsteam – meestal via chat, zoals je misschien al geraden had – waren snel, informatief en aangenaam. Het langste dat ik wachtte tot een chat werd opgepikt was ongeveer 2 minuten en dat gebeurde op een vroege zaterdagochtend. Alle andere chatverzoeken werden binnen enkele seconden beantwoord en de vertegenwoordigers waren zeer behulpzaam en vriendelijk.

Dat is allemaal goed en leuk, maar de waarheid is dat je het A2-ondersteuningsteam misschien niet eens nodig hebt, zolang je wat tijd en zin hebt om te leren.

De A2 Hosting-kennisbank is een prachtige verzameling nuttige artikelen en tutorials en wordt voortdurend bijgewerkt en uitgebreid.

Ten slotte zijn er regelmatig blogberichten die zeer nuttige informatie bevatten voor nieuwe webmasters.

"Stellaire ondersteuning, ondersteund door de even indrukwekkende kennisbank en handige blogberichten."

De voordelen van A2-hosting

Ik geef toe dat A2 een zeer sympathieke hostingprovider is. Als je van behulpzame geeks houdt die weten hoe ze betrouwbare hostingservices kunnen bouwen en die zich zorgen maken over het milieu, dan is dat. Maar om niet te klinken als een tienermeisje dat verliefd is op liefde, hier zijn de belangrijkste voordelen die A2 Hosting te bieden heeft.

1. Gratis back-ups offsite extra’s

Neem een ​​kop koffie en vraag iedereen die met digitale gegevens te maken heeft het belang van een back-up van alles; de koffie zal je helpen het onvermijdelijke spervuur ​​van argumenten die volgen te doorstaan.

Back-ups zijn levensreddend en sommige hostingproviders brengen kosten in rekening voor de service, maar niet A2 Hosting. Het bedrijf maakt gratis automatische back-ups.

Gratis en betaalde back-upoplossingen zijn geweldig om te hebben.

Steun me, wil je?

Nu zijn gratis automatische back-ups niet zo uniek voor A2 Hosting, maar deze host gaat nog een stap verder met bestandsherstel. Met een eenvoudige plug-in kunt u het proces van het maken van lokale back-ups automatiseren. d.w.z. kopieën van uw website en zijn databases op uw pc.

Dit is een geweldige en broodnodige functie die ik echt hoop te zien bij alle webhostingproviders. Hoe meer back-ups u heeft, hoe veiliger uw gegevens zijn. U kunt niet te veel back-ups maken en een extern herstelpunt hebben is een fantastische verzekering voor de lange levensduur van uw site.

Toegegeven, de functie is een betaalde add-on, maar zodra je site begint te groeien, zul je het nut ervan waarderen.

Maar als u uw budget niet wilt belasten, zorgen de automatische back-ups ervoor.

2. Geld-terug-garantie … Altijd!

A2 Hosting maakt gebruik van de standaard 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, die volledige terugbetaling belooft als u uw services binnen de eerste maand na gebruik annuleert. Als u echter een langetermijnplan wilt annuleren vóór de vervaldatum u heeft recht op een pro rata restitutie voor de rest van de hostingperiode.

Dit is iets unieks onder de beste webhostingproviders. In de overgrote meerderheid van de gevallen heeft u, zodra de geld-terug-garantieperiode is verstreken, geen recht op restitutie voor voortijdige beëindiging van diensten.

A2 is zeer transparant en open over haar praktijken en brengt alleen kosten in rekening voor geleverde diensten.

3. Uitstekende hardware

A2 Hosting is een van de bedrijven die kiezen voor duurzame groei boven flitsende marketing.

Potentiële klanten kunnen een heel goed idee krijgen waar ze aan beginnen door de details van het plan te controleren. Alles is in één oogopslag ingedeeld, want de technologie die de snelle en betrouwbare A2-plannen aandrijft, kan de eigenaren trots maken.

Alle A2-servers zijn uitgerust met SSD’s die meerdere malen sneller zijn dan harde schijven. Met niet minder dan 12-core CPU’s en de ruime 64 GB RAM maken zelfs de kleinste servers van het bedrijf indruk.

Tel daarbij op de uitstekende netwerkcapaciteit in elk A2-datacenter en de spectaculaire uptime en goede snelheid zijn eenvoudig uit te leggen.

4. Moderne technologie

De A2-infrastructuur is krachtig en volledig up-to-date.

HTTP / 2 betekent misschien niet veel voor u, maar voor degenen die op uw site browsen, zou dit zich vertalen in betere siteprestaties op alle platforms.

Ik zei dat A2 Hosting eruit ziet als een nerds bedrijf en dat zie je aan de aanwezigheid van opdrachtregelopties voor WordPress, Python en Ruby. Alle shared hosting accounts hebben toegang tot de standaard Linux MySQL database maar ook tot Postgre SQL.

A2 biedt echte waarde.

A2 Hosting biedt een zeer interessante mix van waardevolle services.

Het goede nieuws voor ontwikkelaars is nog lang niet voorbij als Git, CVS, Subversion & Mercurial is ook beschikbaar.

5. Gratis SSL

Vroeger waren SSL-certificaten gereserveerd voor e-commercesites, maar sinds enkele jaren rangschikt Google alle webpagina’s met een versleutelde verbinding hoger dan die zonder. De zoekmachine-gigant vindt encryptie belangrijk genoeg om waarschuwingen weer te geven wanneer u naar een niet-versleutelde site bladert.

Het Let’s Encrypt-initiatief is een direct resultaat van deze Google-zet. Het werd snel ondersteund en overgenomen door veel organisaties, waaronder verschillende webhosts van topkwaliteit. A2 is een van hen en rust al haar gedeelde plannen uit met een gratis SSL.

Het beste van alles is dat de SSL direct uit de doos klaar is voor gebruik. U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie of vernieuwing.

6. Gratis HackScan en verbeterde beveiliging

Ik had waarschijnlijk een sectie met de naam FREE STUFF moeten maken en ermee moeten rollen.

Aan de andere kant zou het een enorme tekstmuur zijn geworden, aangezien A2 tal van functies heeft die binnen deze categorie vallen.

HackScan maakt deel uit van het robuuste verdedigingssysteem dat alle sites beschermt die worden gehost met A2. Het voorkomt dat kwaadwillende overtredingen meer pagina’s van de aangevallen site verspreiden en infecteren.

Voordat de hackers de daadwerkelijke site kunnen bereiken, zouden ze door een aantal serieuze brute force-verdediging, dubbele webhosting-firewall en geharde serverbescherming moeten navigeren.

Gebruikers van WordPress, Drupal en Joomla kunnen er zeker van zijn dat hun respectievelijke CMS’s te allen tijde up-to-date zullen zijn, aangezien A2 de Patchman Security Tool heeft geïnstalleerd om automatisch nieuwe versies te installeren. Het kan ook getroffen bestanden en pagina’s detecteren en in quarantaine plaatsen.

Om het af te ronden, heeft A2 Hosting regelmatige kernelupdates die de omgeving te allen tijde zo veilig mogelijk houden.

7. Gratis migraties

Ik had inderdaad voor een apart gedeelte met gratis functies moeten gaan.

Naast gratis beveiligingscontroles, back-ups, SSL’s en pro rata restituties op elk moment, kan A2 Hosting gratis migreren over uw cPanel-site.

Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden voor A2, het plan te kopen dat u wenst en het migratieteam van het bedrijf te vragen al uw gegevens over te dragen van de host die u wilt verlaten. Dit bespaart veel tijd en moeite en belemmert normaal gesproken absoluut geen downtime. Tot de bewerking is voltooid, wordt uw site geladen van de oude provider.

Zodra alles naar A2 is gekopieerd en met succes is getest, kunt u naadloos van host wisselen door de naamservers van uw domein aan te passen.

Uw site laten verplaatsen door de technische ondersteuning van het ontvangende bedrijf is de beste manier om dit mogelijk te maken. Het belangrijkste voordeel van een migratiedienst is, naast het voor de hand liggende tijdbesparende element, de toegevoegde technische expertise.

Het kopiëren van sites van de ene server naar de andere is niet hetzelfde als het kopiëren van een bestand van de ene map van uw pc naar de andere. Vaker wel dan niet zijn de servers van twee hostingbedrijven iets anders geconfigureerd. De technische ondersteuning van het ontvangende bedrijf kan rekening houden met de verschillen en eventuele problemen oplossen, zodat uw site soepel en zonder problemen werkt.

8. Hosting geoptimaliseerd voor WordPress

Vrijwel alle gedeelde hostingplannen kunnen WordPress met succes hosten, maar net als SiteGround doet A2 ervoor dat het populaire CMS optimaal presteert. WordPress is binnen enkele seconden geïnstalleerd met A2-optimalisaties die de snelheid en beveiliging verhogen.

De snelheid wordt verhoogd met caching en compressie geconfigureerd volgens de A2-servers, terwijl de beveiliging wordt verbeterd door automatische beveiligingsupdates.

Ontwikkelaars kunnen ook goed gebruik maken van WP-CLI.

9. Green Company

A2 Hosting is al meer dan een decennium een ​​groen bedrijf. En ik praat niet alleen over het kleurenschema op de website.

De hostingprovider verkleint sinds 2007 actief zijn ecologische voetafdruk en heeft al 100% koolstofneutraliteit bereikt. Het voert ook programma’s uit voor het planten van bomen en het verminderen van het gebruikte plastic.

Wil je een site en een bos hebben?

A2 doet echt zijn best om de indruk van het milieu te verminderen.

Al met al is het een maatschappelijk verantwoorde gastheer die geeft om de erfenis die het creëert. Datacenters hebben enorme hoeveelheden energie en koeling nodig en het is mooi om initiatieven te zien die de negatieve impact die duizenden servers kunnen hebben, teniet doen.

De nadelen van A2 Hosting

A2 Hosting is een behoorlijk lieve website-hostingprovider, maar er zijn bepaalde dingen die beter kunnen. Geen van hen is een echte doorbraak, maar het is het vermelden waard.

1. Turbo Booster alleen in het grootste plan

A2 toont hier en daar de 20-voudige snelheidsbooster die zijn hosting heeft, maar de waarheid is dat deze extra optimalisatie alleen is opgenomen in de grootste van de drie hostingplannen. Toegegeven, het is een beetje logisch omdat sites die het grootste gedeelde pakket gebruiken, waarschijnlijk veel middelen zullen verbruiken. Ze kunnen zeker profiteren van een snelheidsupgrade.

A2 heeft zeer eerlijke marketing, met één uitzondering.

Een kleine upsell die meer dan twee derde van de plannen belooft.

Toch wordt de verleidelijke belofte van ongelooflijke snelheid prominent weergegeven op de A2-startpagina en lijkt het behoorlijk op de upsell.

2. Introplan is beperkt

Het kleinste abonnement dat A2 Hosting te bieden heeft, is relatief beperkt. Het kan een enkel domein hosten met niet meer dan 5 databases en 25 mailboxen.

Het is op maat gemaakt voor kleine, beginnende websites die niet veel technische vereisten hebben en relatief weinig mensen achter de schermen houden. Wat intro-deals betreft, heb ik veel beter gezien.

We raden A2 Hosting aan?

Ja dat doen we.

Een verantwoordelijke, vriendelijke en nerdy, A2 Hosting is een bedrijf dat vooral is gericht op het leveren van uitstekende resultaten. En dat lukt.

Het Swift-plan dat ik voor deze review heb getest, klokt met respectabele snelheden en de Turbo belooft nog betere prestaties.

Uitstekende technische ondersteuning, goede selectie van hostingoplossingen die mooi opschalen naarmate de pakketten groeien, en een solide kennisbasis maakten mijn A2 Hosting-review een fluitje van een cent om te onderzoeken en te creëren, en ze rangschikken het bedrijf ook als een van de beste hostingopties die er zijn.

Ongeacht het relatieve gebrek aan bekendheid, is de hostingprovider zijn plek zeker een van de beste.

A2 HOSTING IN EEN OOGOPSLAG

OndersteuningKennis basisGedeelde hostingplannenControlepaneelAantal gehoste domeinenAantal databasesE-mailBack-ups en herstelOpslagBandbreedteTechnologieVeiligheidDomeinnaam registratieSitemigratieWebsite bouwerE-commerceGespecialiseerde hostingWindows-hostingDatacentersUptimeSnelheidPrijzenrijststructuurGarantiesPro rata restitutie bij vroegtijdige annuleringFreebiesBedrijfswebsiteBedrijfscultuur
A2 Hosting heeft een zeer deskundig, responsief en vriendelijk ondersteuningsteam
Zeer solide kennisbank die regelmatig updates ziet
3 hostingplannen
cPanel, goed geoptimaliseerd
1 met het kleinste abonnement en onbeperkt voor de andere twee
5 voor het kleinste plan, zoveel als je wilt voor de andere twee
25 inboxen voor het kleinste abonnement, onbeperkt voor de andere twee. Opslag is onbeperkt over de hele linie
Server Rewind Backups, gratis bij abonnementen 2 & 3. Alle pakketten hebben een DropMySite-back-upoplossing beschikbaar voor het maken van volledige offline back-ups. Zeer handig omdat gehackte sites samen met al hun kopieën op cPanel kunnen worden geïnfecteerd
Onbeperkt over de hele linie
Onbeperkt over de hele linie
SSD, RAID 10 over de hele linie, HTTP / 2-compatibiliteit
HackScan-server scannen. A2 Optimized Enhanced Security voor WP. Laten we SSL automatisch coderen
Gratis registratie, gratis transfer
Ja, gratis tegen betaling
Gratis bij alle abonnementen
Veel winkelwagentjes beschikbaar en de gratis SSL over de hele linie zorgen voor online handel
Alle abonnementen zijn geoptimaliseerd voor WordPress, met vooraf geconfigureerde cache en automatische updates
Ja, drie plannen
Dient op drie continenten, meerdere redundantielagen
99,9% garantie
Zeer snelle responstijden en solide prestaties over de hele wereld dankzij het gratis CDN dat bij elk abonnement is inbegrepen
De prijzen zijn redelijk, met 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en een pro rata restitutie zodra deze periode voorbij is. Het duurste abonnement is $ 9,31 per maand bij 2 jaar vooruitbetaling. Voor alle functies die het heeft, is het een redelijk goede prijs
De maandelijkse prijs wordt alleen verlaagd voor abonnementen van twee jaar
30-dagen geld terug garantie
Gegarandeerd
Advertentiekredieten voor Bing en Yahoo kunnen in alle plannen worden opgeëist
Informatief, makkelijk te gebruiken
Supergroen bedrijf, al meer dan 10 jaar klimaatneutraal en ondersteunt vele milieu-initiatieven
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map