A2 хостинг преглед – малка и Geeky компания

A2 хостинг привлече вниманието ми много отдавна. Присъствието му в моето непрекъснато търсене на най-добрата компания за хостинг на уебсайтове е само логично. A2 изглежда е един от тези страховити, приятелски настроени домакини, които ценят висока производителност и надеждност.


Но наистина ли е толкова хубаво?

Прегледите на потребители на A2 предполагат, че е така, но аз просто трябваше да прикача споделения хостинг план на компанията Swift за постоянен мониторинг на живо и да проверя ъптайма и скоростта на инсталирана WordPress инсталация по подразбиране, за да правя заключения; те следват в този преглед на A2 хостинг, базиран на данни.

Намерих също причини да притеснявам екипа за техническа поддръжка, прочетох условията за обслужване и проверих ценовата структура на този зелен доставчик на хостинг за скрити такси и попълнения.

Можете да видите резултата в следващите редове.

Какво е A2 хостинг?

A2 хостинг е глобален доставчик на уеб хостинг. Разположен в Ан Арбър (забелязахте ли, че двамата са там?), A2 е екологично чиста компания, с четири центъра за данни и много отворено, приятелско отношение.

Въпреки че е от 2001 г., този независим хост на уебсайт не е най-популярното име в бранша, но това не е недостатък.

Честно казано, аз съм много по-склонен да дам една сравнително малка и обещаваща компания преди, отколкото гигантска корпорация. Видях повече от моя справедлив дял от големи компании, които не могат да се справят правилно с огромните си клиенти.

Нещо повече, някои големи играчи са склонни да се фокусират върху бързия маркетинг, а не върху нещата, които наистина имат значение, а именно инфраструктурата и здравата хостинг среда.

В случай, че липсва глобалното признание и силното маркетингово присъствие на, да речем, HostGatorand GoDaddy, A2 хостинг обещава по много мрачен и страховит начин възвишена поддръжка и безупречна инфраструктура.

И знаеш какво?

Цифрите казват, че A2 доставя.

Виж това.

"Бърз и богат на функции хостинг"

Uptime

100%

поддържа

10/10

Скорост на зареждане

1,15 секунди

Характеристика

9/10

OVERAL3.6

Основни – A2 хостинг време, скорост и поддръжка

A2 часовници в прилично време и осигурява добра подкрепа за нарастващата му клиентска база.

1. Отлично време за изпълнение – 99,99%

Uptime е името на играта. Поддръжката на уебсайта Ви е това, за което се заплаща доставчиците на хостинг услуги.

A2 върши добра забележителна работа в осигуряването на стабилност през цялата година.

Досега основният ми сайт за WordPress с компанията е онлайн 99,9% от времето, което е точно това, което A2 обещава.

Когато казвам обещания, хостинг доставчикът гарантира такава надеждност и дава обезщетение, когато не успее да предостави. A2 кредитира 5% от месечната такса за всеки час престой, което е доста разумна политика.

И четирите центъра за данни се радват на голяма сигурност, възвишена мрежова свързаност и няколко механизма за захранване, които гарантират безпроблемна работа.

Средно Uptime 2018:

 • Август – 100%
 • 99,98% за септември
 • Октомври – 100%
 • Ноември – 100%
 • Декември – 100%

Средно Uptime 2019:

 • Януари – 100%

"A2 спазва обещанието си от 99,9% време на работа и дори го надминава."

2. Страхотна скорост

 • Време за реакция – 0,54s (7-мо)
 • Напълно заредено време – 1,15s (7-мо)
 • Разумно под натоварване – 0.76s (7-мо)

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост в моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два последователни теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт A2 се хоства в Мичиган, така че го тествах от американски места. Всички приставки и кеширане бяха деактивирани.

Скоростта на зареждане на уебсайт е това, което прави или нарушава онлайн присъствието. Може да звучи преувеличено, но е истина, тъй като както търсачките, така и потребителите санкционират бавни уеб страници.

Честно казано, загубата на посетители и класирането поради лошо представяне е заслужено, тъй като има много лесни оптимизации и множество пламващи бързи уеб хостове; предоставянето на лошо преживяване е непростимо.

A2 хостингът обещава невероятна скорост и това ще получите. Регистрирах се само за средния план на компанията и малкият ми WordPress сайт не се радва на предимствата на Turbo акселератора.

Все едно, показателите, които събрах от три различни източника (средните стойности, показани тук), са много уважавани. И докато TTFB (време до първи байт) класира A2 на 7-ма позиция, времето, необходимо за пълното зареждане на сайта, е бързо, малко повече от секунда. Това са солидни цифри, въпреки че не са най-добрите, които съм виждал, докато подготвях моите ревюта на хостинг трибунала.

През последните няколко месеца на 2018 г. и в началото на 2019 г. A2 се нарежда постоянно на 7-ма позиция по скорост.

Отново най-големият споделен план има усилвател на скоростта, който кешира цялото HTML съдържание на дадена страница и я зарежда в миг на око. Допълнителни ощипвания като Memcached и OPcache намаляват съответно времето за реакция на MySQL и PHP, което прави Turbo план светкавично бърз хостинг вариант..

A2 srver проявява стабилност и скорост.

Надеждна и неподвижна реакция независимо от натоварването.

Дори и без всички тези оптимизации, A2 sever се представи много добре под натоварване. Изпратих 50 виртуални потребители, които са установили над 250 едновременни връзки. Това е много за споделена среда, но всички заявки бяха върнати със забележителна последователност и бързина.

Като цяло трябва да кажа, че A2 хостингът има много добре конфигурирана хостинг среда, подходяща за сайтове със значително количество посетители.

Средно време за отговор 2018:

 • Август – 0,47s
 • Септември – 0,39с
 • Октомври – 1,02s
 • Ноември – 0,50
 • Декември – 0,36с

Средно време за реакция 2019:

 • Януари – 0.40ч

Напълно заредена страница 2018:

 • Август – 1,07s
 • Септември – 1,04s
 • Октомври – 1,38s
 • Ноември – 1.18с
 • Декември – 1,01ч

Напълно заредена страница 2019:

 • Януари – 1,21с

Отговор под товар 2018:

 • Август – 0.66с
 • Септември – 0,56с
 • Октомври – 1,47s
 • Ноември – 0,60с
 • Декември – 0,67s

Отговор под товар 2019:

 • Януари – 0,61s

"A2 хостингът има разумна скорост и може да се справи със значително количество посетители."

3. Звездна поддръжка

Спомняте ли си как ви казах, че да бъдеш малко по-малък от конкурентите може да бъде добро нещо?

A2 хостинг доказва тази точка удачно.

Компанията расте още от създаването си, но растежът е стабилен и не е принудителен. В резултат на това хостинг доставчикът се справя адекватно с нарастващия брой клиенти, без да се компрометира с услугите и целостта му.

Всичките ми взаимодействия с екипа за поддръжка – най-вече през чата, както може би се досещате – бяха бързи, информативни и приятни. Най-дълго, чаках да бъда вдигнат чат беше около 2 минути и това се случи в една ранна събота сутрин. На всички останали заявки за чат се отговори в рамките на секунди и представителите бяха много полезни и приятелски настроени.

Това е всичко добро и весело, но истината е, че може дори да нямате нужда от екипа за поддръжка на A2, стига да имате време и желание да се научите.

Базата знания за A2 хостинг е прекрасна колекция от полезни статии и уроци, и тя постоянно се актуализира и разширява.

И накрая, има редовни записи в блога, които съдържат много полезна информация за новите уебмастъри.

"Звездна поддръжка, подкрепена от еднакво впечатляваща база от знания и удобни записи в блога."

Плюсовете на A2 хостинг

Ще призная, че A2 е много приятен хостинг доставчик. Ако харесвате полезни отрепки, които знаят как да изграждат надеждни хостинг услуги и се интересуват от околната среда, т.е. Но за да не звучи като тийнейджърка, удряна от любов, ето основните предимства, които A2 хостингът може да предложи.

1. Безплатни резервни копия Offsite Goodies

Вземете си кафе и попитайте всеки, който се занимава с цифрови данни за важността на архивирането на всичко; кафето ще ви помогне да седнете през неизбежната купчина от аргументи, които ще последват.

Резервните копия са спасители и някои доставчици на хостинг услуги таксуват за услугата, но не и A2 хостинг. Компанията прави автоматично архивиране безплатно.

Безплатни и платени резервни решения е страхотно нещо.

Върни ме, ще?

Сега безплатните автоматични архиви не са толкова уникални за A2 хостинг, но този хост предприема възстановяването на файлове още повече. С обикновен плъгин можете да автоматизирате процеса на създаване на локални архиви. т.е. копия на вашия уебсайт и неговите бази данни на вашия личен компютър.

Това е страхотна и много необходима функция, която наистина се надявам да видя във всички доставчици на уеб хостинг услуги. Колкото повече резервни копия имате, толкова по-безопасни са вашите данни. Не можете да имате твърде много резервни копия и наличието на точка за възстановяване извън сайта е страхотна застраховка за дълголетието на вашия сайт.

Признанието е, че функцията е платена добавка, но след като сайтът ви започне да расте, ще оцените полезността му.

Все пак, ако не искате да натоварвате бюджета си, автоматичните резервни копия ви покриват.

2. Гаранция за връщане на парите … По всяко време!

A2 хостинг използва стандартната 30-дневна гаранция за връщане на парите, която обещава пълно възстановяване на сумата, ако откажете услугите си в рамките на първия месец от използването им. Ако обаче искате да отмените дългосрочен план преди датата му на изтичане ще имате право да получите възстановено възстановяване за остатъка от хостинг периода.

Това е нещо уникално сред най-добрите уеб хостинг доставчици. В по-голямата част от случаите, след като изтече гаранционният срок за връщане на парите, нямате право на възстановяване за преждевременно прекратяване на услугите.

A2 е много прозрачен и отворен за своите практики и такси само за предоставени услуги.

3. Отличен хардуер

A2 хостингът е една от компаниите, които се стремят към устойчив растеж над бързия маркетинг.

Потенциалните клиенти могат да получат наистина добра представа в какво влизат, като проверяват подробностите за плана. Всичко е изложено на пръв поглед, тъй като технологията, която захранва бързите и надеждни планове на A2, може да направи собствениците му горди.

Всички A2 сървъри са оборудвани със SSD дискове, които са няколко пъти по-бързи от твърдите дискове. С не по-малко от 12-ядрени процесори и достатъчно 64 GB RAM, дори и най-малките сървъри на компанията пакетират удар.

Добавете към това отличния капацитет на мрежата във всеки център за данни A2 и впечатляващите ъптайми и добра скорост са лесни за обяснение.

4. Съвременни технологии

Инфраструктурата на A2 е мощна и напълно актуална.

HTTP / 2 може да не означава много за вас, но за тези, които разглеждат вашия сайт, това ще се превърне в по-добра производителност на сайта във всички платформи.

Споменах, че A2 хостинг прилича на страховита компания и можете да видите това чрез наличието на опции за команден ред за WordPress, Python и Ruby. Всички споделени хостинг акаунти имат достъп до стандартната Linux MySQL база данни, но и до Postgre SQL.

A2 осигурява реална стойност.

A2 хостингът предлага много интересен микс от ценни услуги.

Добрата новина за разработчиците далеч не е приключила като Git, CVS, Subversion & Предлагат се и Mercurial.

5. Безплатен SSL

SSL сертификатите са били запазени за сайтове за електронна търговия, но от няколко години Google класира всички уеб страници с криптирана връзка по-висока от тези без. Гигантът на търсачката счита криптирането достатъчно важно за показване на предупреждения всеки път, когато преглеждате към незашифрован сайт.

Инициативата Let’s Encrypt е пряк резултат от този ход на Google. Той беше бързо подкрепен и приет от много организации, включително няколко висококачествени уеб хостове. A2 е един от тях и оборудва всички свои споделени планове с безплатен SSL.

Най-хубавото е, че SSL е готов да се използва веднага. Няма нужда да се притеснявате за неговото инсталиране или подновяване.

6. Безплатен HackScan и подобрена сигурност

Вероятно трябваше да направя раздел, наречен БЕЗПЛАТНО СТЪПАНЕ и да се търкаля с него.

След това отново щеше да се превърне в масивна текстова стена, тъй като A2 има много функции, които попадат в тази категория.

HackScan е част от здравата система за защита, която защитава всички сайтове, хоствани с A2. Той не позволява злонамерените нарушения да се разпространяват и заразяват повече страници на атакувания сайт.

Преди хакерите да достигнат до реалния сайт, те ще трябва да преминат през някои сериозни защитни сили, двойна уеб хостинг защитна стена и закалени сървърни защити.

Потребителите на WordPress, Drupal и Joomla могат да бъдат сигурни, че техните CMS ще бъдат актуализирани по всяко време, тъй като A2 разполага с инструмента за сигурност на Patchman, за да инсталира автоматично нови версии. Той може също така да открива и карантинно засегнатите файлове и страници.

За да го закръгли, A2 хостингът има редовни актуализации на ядрото, които поддържат неговата среда толкова сигурна, колкото е по всяко време.

7. Безплатна миграция

Трябваше да отида в отделен раздел с безплатни функции.

Освен безплатни проверки за сигурност, архивиране, SSL и ускорени възстановявания по всяко време, A2 хостинг може да мигрира безплатно върху вашия сайт cPanel безплатно.

Всичко, което трябва да направите, е да се запишете за A2, да закупите плана, който желаете, и да поискате от екипа на миграцията на компанията да прехвърли всичките си данни от хоста, който искате да напуснете. Това спестява много време и усилия и обикновено не се натоварва абсолютно без престой. Докато операцията не приключи, вашият сайт ще се зарежда от стария доставчик.

След като всичко е копирано на A2 и е тествано успешно, можете да превключвате хостовете безпроблемно, като настройвате сървърите на имена на вашия домейн.

Преместването на вашия сайт от техническата поддръжка на приемащата компания е най-добрият начин да го направите. Основното предимство на миграционната услуга, освен очевидния елемент за спестяване на време, е добавената техническа експертиза.

Копирането на сайтове от един сървър на друг не е съвсем като копиране на файл от една папка от вашия личен компютър в друг. По-често сървърите на две хостинг компании са конфигурирани малко по-различно. Техническата поддръжка на приемащата компания може да отчете различията и да отстрани неизправностите, както е необходимо, така че вашият сайт да работи безпроблемно и без проблеми.

8. Хостинг, оптимизиран за WordPress

Практически всички планове за споделяне на хостинг могат да бъдат домакини на WordPress успешно, но, подобно на SiteGround, A2 гарантира, че популярният CMS се представя на абсолютния си максимум. WordPress се инсталира за секунди с A2 оптимизации, които увеличават скоростта и сигурността.

Скоростта се увеличава с кеширане и компресия, конфигурирани според A2 сървърите, докато сигурността се подобрява чрез автоматични актуализации на сигурността.

Разработчиците също могат да използват добре WP-CLI.

9. Зелена компания

A2 хостинг е зелена компания вече повече от десетилетие. И не говоря само за цветовата схема на нейния уебсайт.

Хостинг доставчикът активно намалява въглеродния си отпечатък от 2007 г. насам и вече е постигнал 100% въглеродна неутралност. Той също така изпълнява програми за засаждане на дървета и намаляване на използваната пластмаса.

Искате ли да имате сайт и гора?

A2 наистина полага усилия да намали своя екологичен отпечатък.

Като цяло, социално отговорен домакин се грижи за наследството, което създава. Центровете за данни изискват огромни количества енергия и охлаждане и е хубаво да виждаме инициативи, които отричат ​​отрицателното въздействие, което могат да окажат хилядите сървъри.

Минусите на A2 хостинг

A2 хостинг е доста сладък хостинг доставчик на уебсайт, но има някои неща, които могат да се направят по-добре. Никой от тях не е истински прекъсвач на сделки, но си струва да се спомене.

1. Turbo Booster само в най-големия план

Тук и там A2 показва 20-кратния усилвател на скоростта, който хостингът му има, но истината е, че тази допълнителна оптимизация е включена само в най-големия от трите хостинг плана. Известно е, че има някакъв смисъл, тъй като сайтовете, които използват най-големия споделен пакет, вероятно ще бъдат големи. Те със сигурност биха могли да се възползват от повишаване на скоростта.

A2 има много честен маркетинг, с едно изключение.

Малка цена, която обещава повече от две трети от плановете.

И все пак, примамливото обещание за невероятна скорост е на видно място в началната страница на A2 и прилича много на цената.

2. Интро планът е ограничен

Най-малкият план, който A2 хостингът може да предложи е сравнително ограничен. Той може да хоства един домейн с не повече от 5 бази данни и 25 пощенски кутии.

Той е пригоден за малки, стартиращи уебсайтове, които нямат много технически изисквания и поддържат сравнително малък брой хора зад кулисите. Що се отнася до интро сделки, видях много по-добре.

Препоръчваме ли A2 хостинг?

Да, ние го правим.

Отговорно, дружелюбно и кротко, A2 хостинг е компания, фокусирана в предоставянето на отлични резултати преди всичко. И успява да го направи.

Планът Swift, който тествах за този часовник за преглед, е с респектиращи скорости, а Turbo обещава още по-добри показатели.

Чудесна техническа поддръжка, добър избор на хостинг решения, които се увеличават добре с увеличаването на пакетите, и солидна база от знания накараха моят преглед на A2 хостинг лесно да изследва и създава, а също така класират компанията като една от най-добрите опции за хостинг там.

Независимо от относителната си липса на слава, хостинг доставчикът си заслужава своето място сред най-добрите.

A2 СЪСТОЯНИЕ НА СВЯТ

поддържаЗнаниеСподелени хостинг плановеКонтролен панелБрой хоствани домейниБрой бази данниелектронна пощаАрхивиране и възстановяванесъхранениеBandwidthтехнологияСигурностРегистрация на име на домейниМиграция на сайтСъздател на уебсайтовеЕ-търговияСпециализиран хостингХостинг на WindowsЦентрове за данниUptimeскоростЦенообразуванебогата структураГаранцииПредварително възстановени суми за ранно анулиранеFreebiesУебсайт на компаниятаФирмена култура
A2 хостингът разполага с много знаещ, отзивчив и приятелски екип за поддръжка
Много солидна база от знания, която вижда редовни актуализации
3 хостинг планове
cPanel, добре оптимизиран
1 с най-малкия план и неограничен за останалите два
5 за най-малкия план, колкото искате за другите два
25 входящи кутии за най-малкия план, неограничен за другите два. Съхранението е неограничено навсякъде
Създаване на резервни копия на сървъра, безплатно с планове 2 & 3. Всички планове разполагат с решение за архивиране на DropMySite за създаване на цялостни офлайн резервни копия. Много удобни, тъй като хакнатите сайтове могат да се заразят заедно с всичките им копия в cPanel
Неограничен от цялата страна
Неограничен от цялата страна
SSD, RAID 10 в цялата платформа, HTTP / 2 съвместимост
HackScan сървър сканиране. A2 оптимизирана подобрена защита за WP. Да шифроваме SSL автоматично да се инсталира
Безплатна регистрация, безплатен трансфер
Да, безплатно, ако се таксува
Безплатни във всички планове
Налични са много колички за пазаруване, а безплатният SSL на борда позволява онлайн търговия
Всички планове са оптимизирани за WordPress, с предварително конфигуриран кеш и автоматични актуализации
Да, три плана
Служи на три континента, множество слоеве на излишък
99,9% гаранция
Много бързи времена за реакция и несигурно представяне по целия свят благодарение на безплатния CDN, включен във всеки план
Ценообразуването е разумно, с 30-дневна гаранция за връщане на парите и продължително възстановяване, след като този период приключи. Най-скъпият план е 9,31 долара на месец, когато се плаща 2 години предварително. За всички функции, които има, е доста добра цена
Месечната цена намалява само при двугодишни планове
30-дневна гаранция за връщане на парите
Гарантирано
Рекламни кредити за Bing и Yahoo могат да се изискват във всички планове
Информативен, лесен за използване
Супер зелена компания, въглеродна неутрална вече 10 години и подкрепя много екологични инициативи
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map