Rishikimi i Namecheap – A bën atë Hosting si dhe Domain?

Shtë disi e çuditshme që shumica e rishikimeve të Namecheap kanë të bëjnë me regjistrimin dhe menaxhimin e emrave të domain. Në të vërtetë, ky është një nga regjistruesit më të mëdhenj në botë, por gjithashtu ofron gamën e plotë të zgjidhjeve të hostimit të Linux-it: WordPress të përbashkët, të menaxhuar, serverë virtualë dhe të dedikuar.


Megjithatë, gjetja e një përmbledhje gjithëpërfshirëse të Namecheap të zgjidhjeve të kompanisë për strehimin është çuditërisht e vështirë në vitin 2019.

Kjo është arsyeja pse unë u regjistrova në planin e pritjes së mesme të ndërmarrjes që ka ndërmarrja, krijova një faqe themelore WordPress dhe e lidha atë me mjetet e monitorimit për të matur performancën e saj me kalimin e kohës.

Matjet e sakta, të rregullta mund të zbulojnë cilësitë e vërteta të një hosti në internet dhe t’u përgjigjen shumë pyetjeve. Sidoqoftë, shumica e tyre ziejnë në një pyetje të thjeshtë:

A është Namecheap i mirë?

Le ta zbulojmë.

"Përgjigje e shpejtë e serverit dhe e përballueshme"

uptime

99,89%

mbështetje

9/10

Shpejtësia e ngarkesës

1.00s

Features

7/10

OVERAL2.5

Thelbësore – Namecheap Uptime, Shpejtësia, dhe Mbështetja

Një host është po aq i mirë sa serverët e tij dhe ekipi mbështetës.

1. Kohëzgjatja e fortë – 99.98%

Deri më tani, cilësia më e rëndësishme e çdo host në internet që vlen kripën e saj është disponueshmëria. Konsumatorët paguajnë që faqet e tyre të internetit të jenë të arritshme; kjo është ajo që pret gjithçka në internet.

Kurdoherë që një sit është jashtë linje, pavarësisht nga arsyeja themelore e ndërprerjes, vizitorët dhe të ardhurat mungojnë.

Kjo është arsyeja pse të gjithë ofruesit kryesorë të pritjes në uebfaqe premtojnë një kohëzgjatje prej 99.9% dhe më lart.

Namecheap ishte e vetmja kompani përveç DreamHost që garantonte 100% kohë dhe ofron kompensime sa herë që premtimi prishet. Kohët e fundit, premtimi u ndryshua në 99,9% më realist.

Për dallim nga shumë komente të tjera të hostimit të Namecheap që pashë në internet, mbështetem në të dhëna në kohë reale për të monitoruar faqet që unë provoj. Mjeti im monitorues është StatusCake, dhe është vendosur të hetojë faqen time të Namecheap WordPress nga tre serverë të veçantë përpara se ta njoftoni atë të paarritshëm.

Herët, faqja e vogël që kam mbaruar në Namecheap zbriti shumë herë.

Ishte pak zhgënjyese të shikosh disponueshmërinë mesatare prej 99.82% në 2018.

Sidoqoftë, që nga shkurti 2019, kohëzgjatja nuk ra asnjëherë nën 99.9% dhe performanca e fortë vazhdon mirë deri në vitin 2020.

Uptime mesatare mesatare 2018 – 99.82%

Uptime mesatare 2019:

 • Janar – 99.87%
 • Shkurt – 99,96%
 • Mars – 99.98%
 • Prill – 99,99%
 • Maj – 99,97%
 • Qershor – 100%
 • Korrik – 99.91%
 • Gusht – 99.98%
 • Shtator – 99,99%
 • Tetor – 100%
 • Nëntor – 99,95%
 • Dhjetor – 100%

Mesatarja e Uptime 2020:

 • Janar – 99,99%

"Në muajt e fundit Namecheap sjell në mënyrë të pashmangshme kohën e premtuar."

2. Shpejtësia e arsyeshme

 • Koha e shpejtë e reagimit – 0.36s (5)
 • Koha e ngarkuar plotësisht – 0.98 (8)
 • Ngadalësuar nën ngarkesën – 1.25s (13)

Shënim: Nëse keni prova të shpejtësisë në domenin tim, rezultatet mund të luhaten pak. Edhe nga e njëjta platformë testimi dy teste normalisht do të shfaqnin rezultate pak më të ndryshme. Faqja ime e Namecheap është pritur në Arizona, kështu që unë e testova atë nga vendet e SH.B.A.-së. Të gjitha shtojcat dhe memorja nga serveri u çaktivizuan.

Shpejtësia e faqes në internet ka rëndësi gjithnjë e më shumë. Për shumë përdorues fundorë, është edhe më e rëndësishme se sa koha e duhur.

Nëse vizitoni një sit që e dini dhe ndodh që të jetë offline një herë, nuk është një gjë e tillë duke pasur parasysh që herën tjetër që ta kontrolloni se është në dispozicion. Sidoqoftë, të vizitosh një sit që është i ngadaltë dhe pa reagim, zakonisht do të thotë që kurrë nuk do ta shkruash URL-në e saj përsëri.

Statistikat tregojnë sa më shumë.

Meqë doja të krijoja një përmbledhje më të hollësishme dhe të ndershme të Namecheap, të përbashkët për hostimin, Unë thjesht duhej ta drejtoja faqen time përmes tre damave të shpejtësisë.

Shpejtësia mesatare nuk ishte e madhe. Ndërsa koha që duhet për të dërguar bajtin e parë nga serveri nuk është aq e keqe, faqja ngarkohet plotësisht në një sekondë të plotë.

Tani, kjo nuk është vërtet i ngadaltë, por për një instalim themelor të WordPress pa shtojcë ose përmbajtje domethënëse nuk është aq i shpejtë, veçanërisht kur krahasohet me ofruesit më të mirë të pritjes.

Shpejtësia e pritjes së Namecheap duket se bie në mes të paketës së ofruesve të pritjes këtu në Tribunalin e Hosting.

Kur testova se si serveri i përbashkët i Namecheap trajton trafikun në hyrje, rezultatet ishin gjithashtu një lloj mesatare.

Performanca e qëndrueshme

Jo ajo përgjigje e ngadaltë dhe mjaft e qëndrueshme nga Namecheap.

50 përdorues të njëkohshëm sollën kohën mesatare të përgjigjes për një sekondë të plotë. Përsëri, kjo është në një sit me shumë pak faqe themelore dhe pa asnjë shtesë. Vetëm InMotion Hosting dhe HostGator Cloud performuan më ngadalë.

Koha mesatare e përgjigjes 2018 – 0.38s

Koha mesatare e përgjigjes 2019:

 • Janar – 0.32
 • Shkurt – 0.33
 • Mars – 0.32
 • Prill – 0.39
 • Maj – 0.32
 • Qershor – 0.37
 • Korrik – 0.32
 • Gusht – 0.36
 • Shtator – 0.33
 • Tetor – 0.29s
 • Nëntor – 0.39
 • Dhjetor – 0.40

Koha mesatare e përgjigjes 2020:

 • Janar – 0,34
 • Shkurt – 0.39

Faqja e ngarkuar plotësisht 2018 – 1.05s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2019:

 • Janar – 0,76s
 • Shkurt – 1.16s
 • Mars – 0.81s
 • Prill – 1.00
 • Maj – 0.94s
 • Qershor – 0.83s
 • Korrik – 1.03s
 • Gusht – 1.01
 • Shtator – 1.09s
 • Tetor – 0.91s
 • Nëntor – 1.00
 • Dhjetor – 1.03s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2020:

 • Janar – 0.88
 • Shkurt – 0,87s

Përgjigja nën ngarkesën 2018 – 0.99s

Përgjigja nën ngarkesën 2019:

 • Janar – 2.07s
 • Shkurt – 1.23s
 • Mars – 0.95
 • Prill – 0.89s
 • Maj – 1.87s
 • Qershor – 1.59s
 • Korrik – 2.30
 • Gusht – 1.45
 • Shtator – 1.14s
 • Tetor – 1.28s
 • Nëntor – 0,96
 • Dhjetor – 1.15

Përgjigja nën ngarkesën 2020:

 • Janar – 0,93
 • Shkurt – 0,99

"Shpejtësia e Namecheap është në rregull, por është larg nga pritësit më të shpejtë atje."

3. Mbështetje e lëmuar

Mbështetja teknike cilësore krijon paqe të pashembullt të mendjes. Duke ditur që ka profesionistë të trajnuar të cilët janë të gatshëm të ndihmojnë sa herë që shfaqet një problem ngjall besim të madh në çdo shërbim të mbajtjes së faqes në internet.

Duke u thënë kështu, e gjeta shërbimin e klientit Namecheap zhgënjyes. Kam kontaktuar disa herë ekipet mbështetëse dhe të shitjeve.

Ndërsa pyetjet e mia ishin të thjeshta, unë po merrja përgjigje të drejtpërdrejta, por në momentin kur erdha për një çështje të vërtetë ndërveprimi u bë mjaft i çrregullt.

Unë përmenda se si Namecheap premton 100% në kohë dhe megjithatë faqja ime nuk ka shijuar kurrë shërbim të pandërprerë.

Epo, unë kontaktova me mbështetjen dhe shtrova pyetjen. Agjenti po merrte kohën e tij, por vetë kërkesa e bisedës u përgjigj shumë shpejt. Deri më tani, kaq mirë.

Pasi ai më verifikoi (rreth 10 minuta në ndërveprim) ai befas tha që ai duhet të më transferojë tek një agjent tjetër dhe thjesht e bëri atë. Ai nuk u mërzit të më pyeste nëse isha mirë me atë veprim apo të shpjegoja motivimin e tij.

Mendimi im është se ndërrimi i tij kishte mbaruar dhe ai thjesht më hodhi poshtë tek kolegu i tij.

Kolegu tha se e kishte lexuar bisedën dhe e kuptoi pyetjen time. Megjithatë, gjithçka që bëri ai ishte të citonte kushtet e shërbimit në lidhje me mjetet e monitorimit në kohë dhe palët e treta. Më është dashur të shpjegoj përsëri se këto terma janë arsyeja që unë po kontaktoj mbështetje, në mënyrë që ata të mund të konfirmojnë nëse faqja ime kishte zbritur, me të vërtetë.

Sipas tij, nuk kishte rënë. Fare.

Unë nuk kam ofruar asnjë provë që shërbimi Namecheap është kryer pa ndonjë fshehje. Asnjë regjistër ose të paktën një fotografi nga periudha që kërkoja.

Mbi mënyrën zhgënjyese, agjenti i parë e trajtoi ndërveprimin tonë, duhet të them që shërbimit të klientit Namecheap i mungon një shkallë e caktuar profesionalizmi dhe dëshira për të ndihmuar.

" Kam gjetur shërbimin e klientëve Namecheap që nuk ka aftësi komunikimi dhe gatishmëri për të ndihmuar."

Të mirat e Namecheap

Në fillim të këtij shqyrtimi, unë premtova t’i përgjigjem pyetjes: A është nikecheap mbajtja e ndonjë të mirë? Epo, ja gjërat që e bëjnë këtë pritës një vend të denjë për të pritur faqen tuaj.

1. Plani i shkëlqyeshëm fillestar

Mund të gjeni më shumë informacione rreth planeve të pritjes së Namecheap më poshtë, por unë dua të sqaroj se plani më i vogël i kompanisë është një perlë e vërtetë. Mund të kushtojë aq pak sa 2.88 dollarë në muaj dhe lejon mbajtjen e tre faqeve të internetit.

Vogël, por Yjor, me të vërtetë.

Ky është vetëm fillimi i listës së veçorive që ka plani yjor.

Shumica e kompanive të tjera unë i kam shqyrtuar planet e fillimit të përshtatjes të përshtatshme për një faqe të vetme dhe asgjë më shumë, gjë që e bën Namecheap të ofrojë vlera dhe unike.

Duke marrë parasysh të gjitha tiparet që përfshin plani më i vogël i Namecheap, duhet të them që është një mundësi e shkëlqyeshme për njerëzit që duan të presin dy ose tre site të vogla ose të mesme.

2. Migrime falas dhe më shumë

Namecheap ofron migracionin në sit falas. Nëse keni një uebfaqe ekzistuese cPanel diku tjetër dhe vendosni të transferoheni në Namecheap, hapat janë të thjeshtë, të drejtpërdrejtë dhe kërkojnë shumë pak përfshirje në emrin tuaj.

Thjesht duhet të siguroni qasje tek teknikët e pritjes në internet të Namecheap në cPanel tuaj aktual dhe kjo është ajo. Ata do të punojnë magjinë e tyre pa ndonjë përfshirje të mëtejshme dhe ndoshta pa ndonjë ndërprerje. Edhe nëse ka një, nuk do të kalojë 15 minuta.

Këtu është aty ku bëhet me të vërtetë interesante. Në rast se kohëzgjatja e faqes suaj tejkalon shenjën e orës tremujore, ju keni të drejtë të pritni falas njëlloj me blerjen tuaj fillestare. Me fjale te tjera, nëse blini një pritje për një vit dhe nuk jeni të kënaqur me mënyrën e shpërnguljes së faqes tuaj, mund të përfundoni me një vit të tërë të pritjes falas.

3. Politika e mimeve të Drejta

Për dallim nga shumë hoste të tjerë që mbledhin tarifa në mënyrë të konsiderueshme pasi të jetë koha për rinovim, çmimi i rinovimit të Namecheap nuk rritet. Unë e shoh këtë të freskët, të sinqertë, pasi tarifat e ulëta skandaloze të disa ndërmarrjeve janë joreale për një periudhë afatgjatë.

Zotërimi i një faqe në internet nuk është një investim afatshkurtër. Mund të jetë diçka që ju paguani për dekada, nëse faqja shkon mirë. GoDaddy dhe HostGator e duan taktikën e çmimit të lirë hyrës dhe tarifës së përtëritjes në mënyrë të konsiderueshme më të shpejtë. Edhe SiteGround, një kompani ndryshe e hapur dhe transparente, vendos këtë metodë të marketingut.

Në Namecheap, tarifat mbeten të njëjta.

4. Rezervime falas

Të gjitha planet e Namecheap përfshijnë rezervë falas. Vetëm më i madhi gëzon kopje rezervë ditore por edhe dy herë në javë është i respektueshëm, duke pasur parasysh që është pa asnjë tarifë shtesë.

Ne jetojmë në një epokë dixhitale që e bën humbjen e të dhënave një pjesë të pashmangshme të jetës. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur faqet e internetit janë të shqetësuar pasi ka shumë raste që kërkojnë përdorimin e një kopje rezervë të shëndetshme.

Kopje rezervë falas janë të mrekullueshme.

Vetëm plani më i madh përfshin backup ditor, por madje edhe dy herë në javë është shpesh i mjaftueshëm.

Përditësimet e sitit, keqfunksionimet e plugin-ve dhe hacks nuk janë arsyet më të njohura pse kopjet rezervë janë kaq të mrekullueshëm. Merrni fjalën time, kopjet rezervë të automatizuara të rregullta janë të mrekullueshme.

5. Opsione të mahnitshme të regjistrimit të domenit

Nëse kërkoni për rishikime të kohëve të fundit në Namecheap, 2019 pa specifikuar se jeni i interesuar në mbajtjen në internet, do të mësoni se sa i mirë është një regjistrues i kompanisë. Pa një hije dyshimi, është.

Tani, nëse po pyesni “A është Namecheap më i mirë se GoDaddy?” për regjistrimin e domenit, nuk mund ta them vërtet sepse kurrë nuk kam përdorur këtë të fundit për qëllim. Mund t’ju siguroj se Namecheap është spektakolar, megjithëse. Ndërfaqja e saj e pastër, marrëveshjet e ëmbla dhe TLD-të e panumërta në dispozicion e bëjnë atë një zgjedhje kryesore për regjistrimin e domain.

6. Zonë e shkëlqyeshme e përdoruesit

Më pëlqen shumë paneli i kontrollit Namecheap. Shtë shumë e pastër dhe e palidhur, megjithatë ajo shfaq një ton informacioni me një shikim.

Zona e hyrjes Namecheap është e ligët dhe e pastër.

Paraqitja e thjeshtë dhe funksionale pret të gjithë klientët e Namecheap.

Lundrimi nëpër opsione të ndryshme është i shpejtë dhe i qetë, dhe menaxhimi i produktit është shumë i drejtpërdrejtë. Pothuajse nuk ka ngritje të shitjeve, dhe qasja në gjithçka – faturimi, menaxhimi i domenit, menaxhimi i pritjes – është aq e lehtë sa bëhet.

Ju mund të përmirësoni mbrojtjen e zonës tuaj të hyrjes në Namecheap me një vërtetim 2-faktor gjithashtu, duke siguruar integritetin e llogarisë tuaj për mirë..

7. Faqja e shkëlqyer e statusit

Shtë shumë e lehtë të shihet se Namecheap është në rregull ose ka planifikuar mirëmbajtje.

Faqja e statusit është mjaft e detajuar dhe informuese. Njoftimet për mirëmbajtjen, përmirësimet e shërbimit, migrimet e serverëve, statusin e rrjetit, postat elektronike dhe shërbimet e domain mund të gjenden atje.

Faqja e statusit të Namecheap është gjithëpërfshirëse.

Kjo është ajo që duhet të duket një faqe statusi.

Më pëlqen vërtet sa e dobishme është dhe azhurnimet e rregullta që sheh.

8. Pagesat në Bitcoin

Unë e pranoj që nuk ka lidhje të ngushtë me mbajtjen në internet, por të kesh mundësinë të paguaj për shërbime dixhitale me një monedhë të vërtetë dixhitale më godet si e mrekullueshme.

periudhë.

Kundrat e Namecheap

Pritja e Namecheap ka të metat e saj. Kryesisht, është shpejtësia mesatare dhe koha e duhur, por disa aspekte të tjera të produktit që ofron kompania mund të përmirësohen.

1. SSD-përshpejtuar?

SSD-përshpejtuar është një term që kam dëgjuar për herë të parë gjatë përgatitjes së këtij përmbledhje të Namecheap. Pa përbërjen e marketingut, do të thotë që pritja nuk është në serverat SSD.

Kjo mund të shpjegojë pjesërisht performancën jo impresionuese të planit tim Stellar Plus, pasi SSD-të janë shumë herë më të shpejta se HDD-të më të vjetra

2. Hapësirë ​​e kufizuar

Edhe plani më i vogël dhe ai më i madh kanë hapësirë ​​të kufizuar për ruajtje.

20 GB për tre faqe në internet nuk janë aq pak, ndërsa hapësira 50 GB e SSD gjithashtu duket e mirë.

Në të njëjtën mënyrë, shumë konkurrentë nuk vendosin kufij realistë në hapësirën që një llogari mund të përdorë, për sa kohë që nuk i shkel kushtet e shërbimit.

3. Qendrat e kufizuara të të dhënave

Namecheap nuk ka shumë për të ofruar në lidhje me vendet e pritjes. Kompania zotëron një qendër të dhënash në Phoenix, Arizona, dhe ofron serverë kolokimi në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo e fundit kushton më shumë.

Shumica e hosteve të tjerë të mëdhenj kanë të paktën dy qendra të të dhënave të tyre, dhe disa kanë serverë në tre kontinente.

Për njerëzit që kërkojnë të presin faqen e tyre të internetit në SH.B.A., ky kufizim nuk është aq i thënë, por për të gjithë të tjerët, mund të degradojë performancën ndonjëherë kaq pak. Nëse shpejtësia e Namecheap tregon më mirë, nuk do të kishte rëndësi, por me një shërbim tashmë më të ngadaltë se mesatarja, nuk do të ketë shumë kuptim fare.

A Ju Rekomandojmë Namecheap?

Namecheap është një host i mirë në një kontekst të caktuar.

Unë e rekomandoj atë për njerëzit që kanë nja dy faqe të vogla dhe janë me një buxhet të ngushtë.

Arsyeja kryesore për këtë është se plani Yjor ka një sasi të mjaftueshme të karakteristikave, kushton më pak se 16 dollarë në vit kur parashihet, dhe faqet e vogla nuk drejtojnë sasi të çmendura të trafikut në mënyrë që të mund ta trajtojë atë. Së fundmi, faqet e vogla zakonisht kanë më pak gjëra që mund të prishen, kështu që ju nuk do të jeni shumë të besueshëm nga mbështetja e diskutueshme e Namecheap.

Në rast se ju jeni pas një pritje të besueshme, me shpejtësi të lartë, ku prania juaj në internet mund të rritet dhe lulëzojë, do të jeni më mirë me disa nga kompanitë më të mira të pritjes në internet që kemi këtu. Në fund të fundit, ekziston një arsye pse shumica e vlerësimeve pozitive të Namecheap kanë të bëjnë me menaxhimin e emrit të domain.

NAMECHEAP me një shikim

mbështetjeNjohuri bazePlanet e përbashkëta të pritjesPaneli i kontrollitNumri i domeneve të prituraNumri i bazave të të dhënaveEmailKopje rezervë dhe restaurimruajtjeBandwidthteknologjisiguriRegjistrimi i emrit të domainitMigrimi i sititNdërtues i faqes në internetecommerceHost i specializuarWindows hostingQendrat e të dhënaveuptimeshpejtësiÇmimeveStruktura e çmimevegarancitëRimbursimet me vlerësim pro për anulimin e hershëmfreebiesUebfaqja e kompanisëKultura e kompanisë –
Disi mbështetje e ngadaltë dhe jo tepër e efektshme. Plani më i madh merr mbështetje prioritare.
Një bazë njohurish e pasur dhe e pranueshme.
Naemcheap ka tre plane të përbashkëta të pritjes.
cPanel
Tre fusha për planin e vogël, të pakufizuar për dy të tjerët.
50 bazat e të dhënave MySQL për bimën më të vogël, MySQL të pakufizuar dhe PostgreSQL ndryshe.
30 llogari për të vogël, të pakufizuar ndryshe. Deri në 2 GB për kuti postare.
Dy herë në javë kopje rezervë mirësjellje; plani më i madh merr shërbimin ditor dhe javor.
20 GB për planin më të vogël, të pa-matur për hapësirën e mesme dhe 50 GB SSD hapësirë ​​për më të madhin.
pamatur.
Një sasi e arsyeshme e aplikacioneve të mbështetura.
Sigurt qendrat e të dhënave.
Regjistrimet e paguara të domenit.
Migrim falas në hyrje.
Po, përfshirë në të gjithë tabelën.
Instaluesi me 1 klikim lejon disa mjete tregtie, dhe SSL falas ndihmon shumë.
WordPress pret në dispozicion.
jo.
Një qendër e të dhënave në Arizona, SHBA, dhe një në Midlands, MB.
Garanci 100% e kohës.
Shpejtësi e arsyeshme.
Planet e përballueshme kur parapagohen, tarifat jo aq të lira të rinovimit.
Namecheap ndjek politikën standarde të industrisë së tarifave të ulëta hyrëse dhe më tepër përtëritjeve të pjerrëta.
Garancia e kthimit të parave 30-ditore.
jo.
SSL pozitive falas për vitin e parë.
Lehtë për të lundruar në sitin ku të gjitha informacionet janë lehtësisht të rikuperueshme.
Namecheap është një mbështetës i fortë i neutralitetit neto dhe lirisë së internetit.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map