Rishikimi i Hostinger – Ofruesi i Ndarjes së Hosting me ekuilibër të mirë mes çmimit dhe performancës

Herën e parë që vizitova Hostinger.com dy gjëra më goditën: çmimet jashtëzakonisht të ulëta për pritjen e përbashkët dhe vlerën informuese të faqes. Sigurisht, ajo tërheq përdoruesit të blejnë pritje me disa nga truket standarde të marketingut, por gjithashtu ka shumë informacione legjitime, ndërsa tarifat mujore janë jorealisteisht të ulëta.


Një tjetër gjë që vura re gjatë përgatitjes së hulumtimit paraprak për këtë përmbledhje të Hostinger ishte se ky është një host me një model të fortë teknik. Sidoqoftë, hostet teknikisht të shëndoshë janë të bollshme në faqet e Tribunalit të Pritjes. Më shumë informacion ishin të nevojshme.

Kjo është arsyeja pse kam blerë planin e përbashkët Premium, instalova një WordPress të pastër në të dhe fillova të monitoroj kohën dhe shpejtësinë e tij.

Pas muajve të testimit, ja çfarë mund t’ju tregoj për Hostinger, të gjitha të përmbledhura në një përmbledhje të hollësishme të paanshme.

Farë është hostinger?
Krijuar në Lituani rreth 15 vjet më parë, Hostinger është një markë ndërkombëtare me një prani shumë të fortë në shumë tregje. Kjo është një kompani që nuk përkulet para EIG ose GoDaddy. Përkundrazi, ajo përpiqet të krijojë një perandori të vetën. Vetëm se kjo perandori ndjehet çuditërisht mirë.
Në fund të fundit, Hostinger krijoi dhe vazhdon akoma ofruesin më të madh falas të pritjes së faqes në internet. Tani, 000webhost nuk është pa të metat e tij – larg prej tij – por fakti që është konceptuar dhe realizuar nga njerëzit që qëndrojnë pas Hostinger, dhe ende nuk ngarkon asgjë për shkak të tyre nuk llogarit për diçka.

"Pritësi më i mirë i përgjithshëm për 17 muaj"

uptime

99,90%

mbështetje

9/10

Shpejtësia e ngarkesës

0,68 sek

Features

9/10

OVERAL3.6

Thelbësore – Shpejtësia e hostingerit, Uptime dhe Mbështetja

Disa thonë se një ofrues pritës është i mirë vetëm si serveri i tij më i ngadaltë, të tjerët përqendrohen në kohën e duhur dhe kujdesin ndaj klientit. Nuk i diskriminoj dhe i provoj të gjitha. gjerësisht

1. Uptime të mira – 99.91%

Uptime është një nga shenjat kryesore të tregimeve të një hosti në internet me cilësi dhe Hostinger bën mjaft mirë.

99.91% në kohëzgjatje gjatë gjashtë muajve të monitorimit nuk është një rezultat i keq; hyn në 99.9% të premtuar.

Deri më tani, vetëm në dhjetor 2018, faqja ime e vogël e WordPress ishte offline për më gjatë, duke çuar në një kohë të gjatë 99.63%. E vërteta të thuhet, për shkak të periudhës festive në të cilën nuk u gjet, nuk gjeta kohën për të paraqitur një ankesë te hosti.

Hostinger premton rimbursim 5% të tarifës mujore të pritjes sa herë që shkelet SLA në kohën e duhur. Duke pasur parasysh që në 4 nga 6 muajt që kohën e duhur ishte i patëmetë, nuk pres që të ketë një arsye për t’u ankuar në çdo kohë së shpejti.

Megjithatë, kompensimi i premtuar është shumë i vogël

"Hostinger mbështet 99.9% në kohën e duhur, por premton vërtet kompensim shumë të kufizuar."

Uptime mesatare mesatare 2018

 • Tetor – 100%
 • Nëntor – 100%
 • Dhjetor – 99.62%

Uptime mesatare 2019

 • Janar – 99,99%
 • Shkurt – 100%

2. Shpejtësi e shkëlqyer

 • Koha jashtëzakonisht të shpejta të përgjigjes – 0.19 (1)
 • Koha shumë të shpejta të ngarkimit – 0.68s (1)
 • Stabël nën ngarkesë – 1.17s (8)

Shënim: Nëse keni prova të shpejtësisë në domenin tim, rezultatet mund të luhaten pak. Edhe nga e njëjta platformë e testimit, dy teste normalisht do të shfaqnin rezultate pak më të ndryshme. Faqja ime e Hostinger është pritur në të gjithë Atlantikun, kështu që unë e testova atë nga vendet e SH.B.A.-së. Të gjitha shtojcat dhe memorja nga serveri u çaktivizuan.

Një konsensus midis përdoruesve dhe profesionistëve është një gjë e rrallë në internet. Megjithatë, shumica e njerëzve pajtohen në kritikat e tyre të Hostinger se ky është një pritës i shpejtë. Të dhënat që kam përpiluar nga katër mjete të ndryshme të testimit të standardeve konfirmojnë aq shumë.

Në fakt, ky është një nga ofruesit më të shpejtë të pritjes Unë kam testuar deri tani.

Shpejtësia e frontit nuk është asgjë më pak se spektakolare. Serveri Hostinger merr përsipër 0.19 sekonda të përgjigjet me bajtin e parë të të dhënave. Atëherë, duhet vetëm 0.68 sekonda për ta dhënë faqen plotësisht.

Me rezultate të tilla, instalimi im Hostinger WordPress është faqja më e shpejtë e ngarkimit nën monitorim, vetëm duke prerë pëlqimet e InterServer dhe Dreamhost.

images / hostinger-rishikim-the-përbashkët-hosting-provider-me-gjobë-balanca mes-çmim-dhe-performance-3.png

Kur zbret për të mbështetur shpejtësinë, Hostinger gjithashtu jep.

Farshtë larg nga interpretuesit më të mirë në këtë kategori, por është po aq larg nga më i dobëti. 1.17 sekonda koha mesatare e përgjigjes për afro 300 kërkesa të njëkohshme nuk është aspak e keqe.

Koha mesatare e përgjigjes 2018:

 • Tetor – 0.13s%
 • Nëntor – 0.12
 • Dhjetor – 0.21s

Koha mesatare e përgjigjes 2019:

 • Janar – 0.21s
 • Shkurt – 0,14s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2018:

 • Tetor – 0,71s
 • Nëntor – 0,59
 • Dhjetor – 0.60

Faqja e ngarkuar plotësisht 2019:

 • Janar – 0.84
 • Shkurt – 0.83s

Përgjigja nën ngarkesën 2018:

 • Tetor – 1.12s
 • Nëntor – 1.12
 • Dhjetor – 1.15

Përgjigja nën ngarkesën 2019:

 • Janar – 1.27

"Hostinger është një ofrues seriozisht i shpejtë i pritjes në internet."

3. Mbështetja mund të jetë më e mirë

Nëse shkoni në Hostinger.com, mund të habiteni kur shihni se ekipi mbështetës quhet “Ekipi i Suksesit të Konsumatorëve”. Tinguj i shkëlqyeshëm, por përvoja ime me termat mbresëlënës të marketingut ka qenë disi e pabarabartë.

Në momentin që hapa faqen e mbështetjes, dy alarmet u fikën.

i parë, nuk ka asnjë numër telefoni të shënuar askund. Mjaft e çuditshme, adresat e zyrës së kompanisë në Kaunas dhe Larnaca janë atje, kështu që ju mund, me sa duket, të dërgoni një letër. Të dy vendet janë renditur me kodet përkatëse të tyre.

Mungesa e dukshme e mbështetjes telefonike është jashtëzakonisht e çuditshme, por unë nuk isha gati ta zbrisja Hostinger vetëm.

Atëherë pashë gjënë e dytë të çuditshme nën maskën e një “Le të Bënim Chat!” Të gjallë. buton që ju lejon të… dërgoni një email?

images / hostinger-rishikim-the-përbashkët-hosting-provider-me-gjobë-balanca mes-çmim-dhe-performance.jpg

Në mënyrë serioze, ju e klikoni atë, dhe ju merr në një formë kontakti. E provova disa herë, duke menduar se mbase po e dërgonte pyetjen time tek një agjent chat, i cili mund të përgatisë përgjigje të përshtatshme. Ajo që kam marrë ishte një email që përmbante një përgjigje me një rresht në pyetjen time me një rresht.

Në këtë drejtim, ajo ndjehet si një bisedë.

Vetëm se nuk është.

mendje, Unë arrita të arrij në chat, përfundimisht. Isshtë i arritshëm vetëm në faqen mbështetëse të Hostinger; vetë faqja nuk është e lidhur në faqen kryesore. Unë u përpoqa nga Hostinger.in dhe gjithashtu nga versioni në Mbretërinë e Bashkuar i hostit, por nuk gjeta lidhje të drejtpërdrejta drejt mbështetjes.

Oh, dhe nuk ka punuar në Firefox.

Gjithsesi. Butoni i bisedës ndodhet në këndin e poshtëm të djathtë dhe unë përfundova të kem një bisedë të këndshme, megjithëse jo plotësisht bindëse me një agjent mbështetës. Ai ishte i shpejtë dhe miqësor, por pak poking dhe prova zbuluan se disa tipare të reklamuara janë mashtruese. Më shumë për këtë në seksionin e këqijave të rishikimit tim Hostinger.

Ndërsa endej nëpër uebfaqen e Hostinger duke kërkuar të pakapshme për opsionin chat, vendosa të kontrolloj temat e mbajtjes së faqes në internet Reddit për disa njohuri shtesë.

Kërkimi im për hostimin më të mirë në internet shpesh më çon në Reddit, ku frekuencat gjithashtu janë edhe Hostinger. Mbështetja atje është vlerësuar mjaft mirë, por mungesa e dukshme e disa kanaleve kryesore të komunikimit është e tmerrshme.

"Ekipi mbështetës duket kompetent, por mungesa e telefonit është një lëshim serioz. Mundësia e bisedës live mund të ofrohet gjithashtu në një mënyrë shumë më të arritshme."

Pro Hostinger Pro

ai zgjidhja e hostimit të Hostinger vështirë se kualifikohet si një paketë e jashtëzakonshme, por është e rrumbullakosur dhe e fortë. Të dy newbies dhe përdoruesit e përparuar mund të gjejnë shumë gjëra që duhen.

1. anmendurisht e lirë

Unë do të shkoj në detaje më të mëdha në lidhje me tarifat e Hostinger pak më vonë, por më lejoni t’ju them vetëm se kompania është thjesht 0.99 dollarë larg nga të qenit pritës i një faqe interneti falas. Pa shaka. 99 cent. As një dollar.

2. Burime të përkushtuara

Hostinger premton energji të caktuar CPU dhe RAM për secilin nga tre planet e saj të përbashkët të pritjes, që është një lajm i shkëlqyeshëm për ata që rriten dhe zgjerohen. Të dish se për çfarë po paguan dhe gjithë atë xhaz.

Gjithmonë është e vështirë të tregohet se sa mirë është implementuar një menaxhim i tillë i saktë i burimeve, por të shohësh një përpjekje për t’i kushtuar fuqi të caktuar llogaritëse secilit përdorues është gjithmonë e këndshme.

3. SSD Në të gjithë Bordin

Për sa i përket infrastrukturës, Hostiger vazhdon të përmbajë standardet më të fundit të industrisë. Të gjithë serverët e tij funksionojnë në SSD. Disqet me gjendje të ngurtë janë shumë më të shpejtë se HDD-të më të vjetra, kështu që kjo është një azhurnim i dukshëm.

4. Cache e integruar

Të gjitha planet e Hostinger kanë aktivizuar caching Nginx. Pa u zhytur më thellë në teknik, mjafton të themi se Nginx është një server i fuqishëm dhe i shpejtë në internet; ajo ishte krijuar për të tejkaluar Apache dhe e bën atë siç duhet. Kur caching Nginx nga serveri është konfiguruar si duhet (që mbështetja e Hostinger më siguroi se është rasti), edhe faqet dinamike me përmbajtje të rëndë duhet të performojnë në mënyrë të përsosur..

5. Kopje rezervë të rregullt

Ndërsa vetëm plani i biznesit garanton kopje rezervë ditore, secila prej zgjidhjeve të përbashkëta të pritjes rezervon të dhënat tuaja javore. Shumë do ta konsiderojnë këtë minimumin e zhveshur që duhet të bëjë një host primi i internetit – unë plotësisht pajtohem me këtë nocion – por e vërteta është se kopjet e rregullta nuk sigurohen në mënyrë universale. Unë po ju shikoj, GoDaddy.

6. Garancia e kthimit të parave 30-ditore

Garancitë e kthimit të parave janë praktikë standarde midis kompanive më të mira të mbajtjes së faqes në internet. Hostinger nuk shkëlqen në të, por shkon me ato që ofrojnë shumica e ofruesve. 30 ditët nuk janë aq shumë për të provuar një shërbim të një web hosting siç duhet, por janë pafundësisht më të mirë se asgjë. Unë po ju shikoj, GoDaddy.

images / hostinger-rishikim-the-përbashkët-hosting-provider-me-gjobë-balanca mes-çmim-dhe-performance-2.jpg

7. Cronjobs pakufizuar

Ju keni dëgjuar atë punë të drejtë, të pakufizuar. Plani më i vogël (që është tashmë me një këmbë në kategorinë falas të mbajtjes së faqes në internet) mbështet vetëm një pyetje në të njëjtën kohë, por dy zgjidhjet e tjera të përbashkëta mund të trajtojnë sa më shumë që ju dëshironi. Cronjobs janë të mrekullueshëm. Ju kurrë nuk mund të keni shumë prej tyre.

8. Git nëpër bord

Ndërsa jemi në të, le ta bëjmë atë maksimum. Të gjitha planet e Hostinger vijnë me depo të kontrollit të versionit Git. Nëse nuk e dini se çfarë është kjo, me siguri nuk do ta përdorni atë sidoqoftë, por nëse e bëni – të mrekullueshëm, apo jo?

9. Optimizuar për WordPress

Shtojcat dhe serverët e caching WordPress të gatshëm për të akomoduar këtë sistem popullor të menaxhimit të përmbajtjes e bëjnë Hostinger një shtëpi të shkëlqyeshme për të.

Instaluesi me 1 klik dhe azhurnimet automatike e bëjnë paketën Hostinger WordPress një ofertë mjaft joshëse.

10. Paneli i Kontrollit të Pronave

E thënë të vërtetën, më duhej mjaft kohë për të vendosur nëse të kishit një panel kontrolli të ndërtuar në shtëpi i përket kategorisë Pro apo jo.

Ndërsa admiroj nisma të tilla, ato rrallë janë më të mira se zgjidhjet ekzistuese. Unë instinktivisht pyesja veten pse Hostinger nuk përdor cPanel.

images / hostinger-rishikim-the-përbashkët-hosting-provider-me-gjobë-balanca mes-çmim-dhe-performance-3.jpg

Sidoqoftë, devot e kompanisë kanë bërë një punë mjaft spektakolare. Padyshim që paneli i kontrollit duket shumë si cPanel, por kjo nuk është një gjë e keqe; kursen kohë për të mësuar.

Shtë i lëmuar dhe funksional, duke lejuar kontroll të mjaftueshëm dhe qasje pa probleme, gjë që e bën atë ideal për fillestarët.

11. Ndërtues i faqes në internet

Hostinger siguron një sasi të mirë të instaluesve me 1 klik, por gjithashtu ka një mjet të mirë për ndërtimin e faqeve. Ndërtuesi i faqes në internet Hostinger është i përfshirë në të gjitha planet dhe ka një ndërfaqe funksionale tërheqëse dhe tërheqëse që mund t’ju ndihmojë të krijoni një faqe në internet shpejt dhe me efikasitet.

images / hostinger-rishikim-the-përbashkët-hosting-provider-me-gjobë-balanca mes-çmim-dhe-performance-4.jpg

Ndërsa nuk jam një tifoz veçanërisht i madh për ndërtuesit e tillë të faqeve të internetit, duhet të pranoj se ky është një nga përsëritjet më të mira që kam parë.

12. A keni thënë zbritje?

Tani, përmenda që çmimet hyrëse janë qesharake të ulta, por gjithashtu mund të merrni disa zbritje serioze të Hostinger me lehtësi relative. Ndihet një shtypje pak surreale saqë çmimet fillestare janë kaq të ulta për të filluar me atë zbritjen e tyre më tej mezi ka kuptim.

Megjithatë, është një mundësi shumë realiste.

13. Përgjigjet për feedback

Më pak se tre muaj pasi u botua rishikimi im Hostinger, kompania arriti të më falënderojë për theksimin e disa çështjeve në Hostinger.com.

Pika e parë negative në pjesën Cons të rishikimit tim ishte në lidhje me formulimet mashtruese të përdorura nga kompania kur përshkruan planet e saj.

Sidoqoftë, Hostinger ndërmori hapa aktiv për të adresuar këtë çështje dhe tani parametrat e planeve të tij përshkruhen shumë më në mënyrë adekuate. Kufizimet sqarohen me asterisks, duke bërë gjithçka në mënyrë të konsiderueshme më transparente dhe më pak mashtruese edhe për përdoruesit më të hutuar.

Unë duhet të pranoj që është ndjerë shkëlqyeshëm në nivelin personal pasi bërja e kompanive në internet më të drejta dhe më transparente është një nga arsyet kryesore për ekzistencën e Tribunal Hosting.

Natyrisht, të shohësh një host që në të vërtetë kujdeset mjaftueshëm për të ndërmarrë disa hapa të thjeshtë drejt marketingut të ndershëm është një shenjë pozitive masive.

Kudos, Hostinger.

Consinger Hostinger

Ndërsa Hostinger ka një zgjidhje mjaft solide për strehimin, oferta e saj është larg nga të përsosur.

1. E kufizuar për përdoruesit e avancuar

Hostinger ka një paketë të mirë-rrumbullakuar të pritjes së pritjes, por përdoruesit e avancuar mund ta shohin atë mungesë në zona të caktuara. Po, ekzistojnë Git, cronjobs dhe Curl, por shumë të mira në dispozicion në cPanel thjesht mungojnë. Ruby on Rails, Python, dhe të tjerët nuk mund të gjenden askund.

2. Migrimi i vështirë

Migrimi i një siti tek Hostinger mund të jetë problematik. Ndërsa mbështetja është e gatshme të ndihmojë në çfarëdo mënyre të nevojshme – këshilla ose përfshirje të drejtpërdrejtë në proces – fakti që hosti drejton një panel pritës të pronarit e bën të vështirë transferimin e faqeve ekzistuese mbi.

Shtë e mundur, por ka shumë të ngjarë të jetë një sherr serioze.

3. Pa SSL falas

Nëse doni të siguroni faqen tuaj me një SSL falas, Hostinger nuk është ideal. Vetëm më i madhi nga tre planet përfshin një çertifikatë të sigurt.

Në përgjithësi, e shoh këtë të çuditshme sepse mungesa e SSL dëmton SEO dhe zgjidhja Encrypt e Let ‘mund të përfshihet në shumicën e mjediseve të pritjes me lehtësi relative.

Bëni ashtu siç mundet, nëse doni të merrni SSL, ose do të duhet ta paguani veçmas, të blini me dorë një Encrypt të Let-it, ose të blini më të madhen nga tre planet e Hostinger.

A ju rekomandoj Hostinger?

Po, unë rekomandoj Hostinger për një numër të mirë arsyesh.

Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje të lirë për strehimin, ky është ndoshta opsioni më i mirë.

Shpejtësia dhe performanca janë mbresëlënëse gjithashtu.

Qasja në ekipin mbështetës mund të optimizohet, por agjentët janë të përgjegjshëm dhe të ditur.

Mungesa e opsioneve më të avancuara të pritjes dhe disa raste të gjuhës tipike të marketingut të hosteve, të cilën e përmenda në të gjithë këtë përmbledhje të hollësishme të Hostinger nuk e ndryshon faktin që kjo kompani ofron vlerë të madhe për para.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector