Rishikimi i FastComet – një kometë që fluturon lart ose poshtë?

FastComet është një ofrues relativisht i panjohur i hostimit të faqeve në internet, por në momentin që pashë faqen e kompanisë e dija se duhet ta kontrolloja me kujdes.


Vetëm të dhënat në kohë reale dhe matja e saktë mund t’i bëjnë drejtësi kësaj kompanie të orientuar nga teknologjia, geeky, kështu Unë u regjistrova, krijova një faqe themelore WordPress dhe e lidha atë me mjete të fuqishme monitorimi për të ofruar shqyrtimin më të hollësishëm të FastComet të mundshëm dhe për t’iu përgjigjur pyetjes:

A është e mirë FastComet?

Farë është FastComet?

Me qendër në San Francisko, California, FastComet fillimisht siguroi pritjen dhe administrimin e sistemit ekskluzivisht për klientët e korporatave.

Katër vjet nga fillimi i saj, në 2013, kompania nisi një zgjidhje të pritjes së cloud, duke u hapur drejt klientëve privatë dhe pronarëve të biznesit të vogël.

Acumen teknik i FastComet është i dukshëm. Me tetë qendra të të dhënave në tre kontinente dhe një faqe interneti tejet të detajuar, FastComet duket e fiksuar me teknologjinë dhe infrastrukturën.

Unë kurrë nuk kam parë një kompani pritëse që jep aq shumë informacione sa duhet. SiteGround afrohet, por niveli i detajeve dhe informacioneve të aksioneve të FastComet është diçka tjetër.

Por a përkthehet kjo obsesion në shërbim cilësor?

Le të shohim se çfarë duhet të thonë numrat dhe si do të duket ky përmbledhje e FastComet e vitit 2019 në disa muaj.

"Pritja për dizajnerë dhe newbies"

uptime:

99.99%

Shpejtësia e ngarkimit:

1.27s

mbështetur:

Mbështetje e shkëlqyer, bazë e shkëlqyer e njohurive

Paneli i kontrollit:

cPanel

OVERAL4

Thelbësore – FastComet Uptime, Shpejtësia, dhe Mbështetja

1. Uptime e shkëlqyeshme – 99,99%

Në thelb të saj, pritja në internet nënkupton një gjë: ta bëjë faqen e pritur të arritshme nga kudo, në çdo kohë.

Uptime përcakton nëse një shërbim është i mirë apo mediokër.

Në këtë drejtim, FastComet shkëlqen. Edhe pse faqja e internetit e kompanisë nuk bën premtime, koha e gëzimit e faqes time të WordPress është mbresëlënëse.

Koha e vetme e ndërprerjes së regjistruar në mbi gjashtë muaj monitorim ka ndodhur në tetor dhe nuk ka qenë e gjatë për të sjellë disponueshmërinë totale nën 99.9%. Rreth 15 minuta kohë joproduktive gjatë gjashtë muajve është absolutisht e shkëlqyeshme.

Uptime mesatare mesatare 2018:

 • Gusht – 100%
 • Shtator – 100%
 • Tetor – 99,97%
 • Nëntor – 100%
 • Dhjetor – 100%

Uptime mesatare 2019:

 • Janar – 99,99%

"FastComet mban kohë shumë të lartë."

2. Shpejtësi shumë e mirë

 • Koha e arsyeshme e reagimit – 0.57s (8)
 • Koha e arsyeshme e ngarkesës – 1.27s (11)
 • I arsyeshëm nën ngarkesë – 1.05s (8)

Shënim: Nëse keni prova të shpejtësisë në domenin tim, rezultatet mund të luhaten pak. Edhe nga e njëjta platformë testimi dy teste normalisht do të shfaqnin rezultate pak më të ndryshme. Faqja ime FastComet është pritur në Londër, kështu që unë e testova atë nga vendet në Mbretërinë e Bashkuar. Të gjitha shtojcat dhe memorja nga serveri u çaktivizuan.

Shpejtësia është të paktën po aq e rëndësishme sa koha e duhur. Uebfaqet më të shpejta shohin nivele shumë më të larta të konvertimit, SEO më ​​të mirë dhe kënaqësi më të madhe të klientit. Nga ana tjetër, faqet e ngadalta ndëshkohen nga përdoruesit fundorë dhe motorët e kërkimit njësoj.

Kam testuar FastComet me tre mjete të ndryshme për të marrë kohën mesatare që duhet për serverin për të dërguar bajtin e parë dhe për të ngarkuar plotësisht faqen kryesore të faqes time WordPress.

Rezultatet ishin shumë të mira. Edhe pse TTFB është disi mesatare, koha që duhet që faqja të ngarkohet plotësisht ishte e dyta vetëm për DreamHost. Në Tetor 2018, megjithatë, të gjitha rezultatet u rritën në mënyrë të konsiderueshme, me kohën që siti të ngarkohej plotësisht gati duke u dyfishuar në kohë në krahasim me muajin e kaluar.

Shpejtësia e shpejtë është e bukur, por mënyra se si reagon serveri kur vërsulet me vizitorë është po aq e rëndësishme. Kjo është arsyeja pse unë shkova te Load Impact dhe dërgova 50 përdorues virtualë për të provuar përgjigjen nën ngarkesë.

Performanca e cilësisë nën ngarkesë.

Shpejtësia dhe stabiliteti karakterizojnë serverët FastComet.

FastComet performon me stabilitet të jashtëzakonshëm nën ngarkesë të rëndë.

Në dy muajt e parë, sfondi ishte rrufe shpejt, por më pas kohërat e reagimit të tij u dyfishuan. Sidoqoftë, serverat FastComet e trajtojnë mirë trafikun, por kompania tashmë ka rënë nga 5 kryesorët e prapambetjeve më të shpejta.

Janari 2019 pati rezultatin më të keq deri më tani, 2.03 sekonda. Krahasuar me shumë host të tjerë, kjo është ende shumë shpejt dhe është e mjaftueshme për ta mbajtur FastComet edhe në top 10.

Rezultatet e përgjithshme të orarit të FastComet ishin shumë të qëndrueshëm dhe mjaft të shpejtë. Koha mesatare e përgjigjes është vetëm 0.92 sekonda, por duhet të sqaroj se ajo është dyfishuar vetëm pas dy muajve të parë të testimit. Fillimisht, ishte nën 0.50.

FastComet rezervon kohën e saj të ngushtë të patëmetë me shpejtësi të mirë.

Koha mesatare e përgjigjes 2018:

 • Gusht – 0.40
 • Shtator – 0.43s
 • Tetor – 0.65
 • Nëntor – 0.68s
 • Dhjetor – 0,59

Koha mesatare e përgjigjes 2019:

 • Janar – 0.64s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2018:

 • Gusht – 0,92
 • Shtator – 0.79s
 • Tetor – 1.51s
 • Nëntor – 1.65
 • Dhjetor – 1.57s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2019:

 • Janar – 1.19

Përgjigja nën ngarkesën 2018:

 • Gusht – 0.45
 • Shtator – 0.40
 • Tetor – 1.10
 • Nëntor – 1.10
 • Dhjetor – 1.23s

Përgjigja nën ngarkesën 2019:

 • Janar – 2.03s

"Shërbim shumë i shpejtë që merret me lehtësi trafiku në trafik."

3. Mbështetje e shkëlqyeshme

Kam shprehur në të kaluarën ndjenjën se ndërmarrjet më të vogla ofrojnë përvojë më të mirë të klientit. FastComet duket se e vërteton atë pikë sepse ka një bazë relativisht të vogël të klientit dhe mbështetje të shkëlqyeshme.

Kalifornianët kanë një infrastrukturë të fuqishme që mirëmbahet nga ekspertë të vërtetë të pritjes. Kontrolloni çdo postim teknik të blogut në FastComet.com ose shënimet në bazën e njohurive për të parë vetë.

Për këtë përmbledhje të FastComet, unë bisedova me mbështetje në disa raste dhe pashmangshëm mora përgjigje të shpejta, miqësore dhe të dobishme. Aq sa nuk jam më i sigurt se kush është ofruesi i shërbimit më të mirë në këtë kategori.

Deri kohët e fundit, SiteGround ishte numri një i padiskutueshëm, por nëse do të kisha krahasuar mbështetjen FastComet vs SiteGround, do të isha me presion të tregoja fituesin e qartë. FastComet me siguri ka një ekip mbështetës yjor.

Baza e njohurive që FastComet thotë se është shumë e bukur dhe ka shumë mësime dhe udhëzues të dobishëm.

"Një nga skuadrat më të mira, nëse jo shumë më të mirat, në industrinë e pritjes."

Të mirat e FastComet

E thënë të vërtetën, disa komente të FastComet mund të shkruhen vetëm për tiparet e përfshira si parazgjedhje në zgjidhjen e përbashkët të kompanisë. Por duke qenë se dua ta përfundoj këtë përmbledhje të veçantë të FastComet para fundit të 2018, do të përmend shkurtimisht vetëm aspektet më mbresëlënëse të planeve të FastComet.

1. Burimet e planit të përkushtuar

Një nga pengesat kryesore të pritjes së përbashkët është shpërndarja e pabarabartë e burimeve. Ndonjëherë, një sit i koduar keq – ose i hakuar – mund të bllokojë fuqinë e serverit, duke ngadalësuar të gjithë emrat e tjerë të domain-it të pritur atje.

FastComet premton një izolim shumë të mirë të llogarive dhe burime të dedikuara për secilën sit.

FastComet i jep burime të dedikuara secilit përdorues të përbashkët.

Ju e dini se çfarë merrni me secilin plan të FastComet.

Ky është një lajm i shkëlqyeshëm në disa nivele. Izolimi i përparuar i llogarisë rrit sigurinë, ndërsa burimet e dedikuara garantojnë performancën dhe gjithashtu tregojnë qartë se çfarë do të merrni nëse përmirësoheni drejt një plani më të madh.

2. Infrastrukturë e shkëlqyeshme

Tetë qendra të të dhënave tingëllojnë mbresëlënëse sepse vërtet janë.

UDHZIM: Që nga viti 2019, FastComet ka 10 qendra të të dhënave.

FastComet gjithashtu ka optimizuar serverët. SSD-të në të gjithë tabelën dhe një pjesë e vogël e përshpejtuesve të shpejtësisë japin performancën yjore. Kompresimi agresiv GZIP, përmbajtja e optimizuar në shfletuesin, kompresimi i të dhënave pa humbje, ngarkimi i burimeve asinkron dhe burimi i gjallë janë aktivizuar si parazgjedhje nën të gjitha llogaritë e përbashkëta.

Dhe nëse kjo babagjysh teknik tingëllon si marramendës siç dyshoj se mund të, mos u shqetësoni pasi nuk keni nevojë të kuptoni ndonjë prej tyre.

Shtë mjaft mirë që folks në FastComet të dinë se si të konfigurojnë këto teknologji në mënyrë që të gjitha faqet e pritura me kompaninë të kryejnë në nivele optimale.

3. Kopje rezervë të rregullt

Rikthimi dhe të dhënat dixhitale duhet të shkojnë paralelisht. gjithmonë.

Sidomos kur të dhënat në fjalë shfaqen në internet që bota të shohë dhe përdorë.

FastComet krijon kopje rezervë automatike që janë lehtësisht të arritshme përmes cPanel. Dy nga planet e kompanisë mbajnë kopje nga shtatë ditët e kaluara, ndërsa plani më i madh nga 30 vitet e fundit.

4. Transferim Falas Domain

FastComet ka pasur një regjistrim të lirë të domenit për jetën, por kjo veçori ishte, për fat të keq, e ndërprerë.

Megjithatë, kompania ofron një zëvendësues të fortë – transferim tërësisht falas të hyrjes në domen. Transferet e domenit, si parazgjedhje, shtojnë një vit shtesë në regjistrimin ekzistues.

Me fjalë të tjera, zhvendosja e domain-it tuaj në FastComet do t’ju japë një vit falas regjistrimi.

Për më tepër, FastComet ofron tarifa jashtëzakonisht joshëse të rinovimit, pasi kompania ngarkon vetëm tarifën e regjistrit nga klientët e saj.

5. Siguri shumë e fortë

FastComet e bën sigurinë një pjesë integrale të shërbimeve të saj.

Izolimi i përparuar i llogarisë përmes CageFS dhe Cloud Linux garanton që një sit i infektuar nuk do të përhapë malware në të gjithë serverin.

Kompania Web Application Firewall (WAF) është optimizuar për sistemet më të njohura të menaxhimit të përmbajtjes si Magento, WordPress dhe Joomla. Ajo bllokon 99% të të gjitha përpjekjeve për të fituar qasje të paautorizuar në vendet e pritura.

Siguria është një përparësi kryesore në FastComet.

BitNinja shton një shtresë tjetër të mbrojtjes duke ndaluar injeksionet e skenarit, DDoS dhe sulmet XSS.

Nëse të gjitha gjërat shkojnë në jug, ekipi i monitorimit të drejtpërdrejtë të FastComet dhe siguria janë në gatishmëri 24/7. Ato mund të përmbajnë çdo hack brenda disa minutave, të skanojnë dhe të pastrojnë llogarinë e përdoruesit të prekur.

6. Mjete të Avancuara për Zhvilluesit

FastComet sigurisht që është miqësor për përdoruesit, por kjo nuk arrihet në kurriz të përdoruesve më të përparuar.

Përkundrazi, kushdo që ka njohuri dhe dëshirë mund të përdorë një gamë të gjerë mjetesh për zhvilluesit. WP-CLI, bash, Drush, Laravel, Genesis dhe Symphony janë vetëm disa nga shumë module dhe instrumente të disponueshme në të gjitha planet e përbashkëta.

GIT gjithashtu parainstalohet.

7. Vendndodhjet e shumta të qendrës së të dhënave

Teorikisht, të keni faqen tuaj më afër vendit ku pjesa më e madhe e trafikut vjen nga rezultate në një performancë më të mirë të përgjithshme. Unë e testova këtë teori ndërsa përgatisja rishikimin tim të paanshëm të FastComet në internet duke marrë standarde të shpejtësisë nga përtej Atlantikut dhe pashë herë më të ngadaltë të reagimit.

FastComet ka dy serverë në Azi, dhe tre në Evropë dhe SH.B.A..

8. Shumë Freebies

Të gjitha planet e përbashkëta të FastComet përfshijnë SSL falas, një suitë SEO, një klient bisedë falas dhe para të reklamave me vlerë 75 $.

Edhe nëse nuk shënoni një kupon FastComet nga një sit me zbritje ku jeni për një marrëveshje bukuroshe, nuk ka dyshim për të.

9. Garanci e kthimit të parave 45-ditore

Shumica e kompanive pritëse ofrojnë 30 ditë garanci për kthimin e parave. FastComet, ashtu si HostGator, e shtrin këtë në 45 ditë, gjë që është e shkëlqyeshme. Një muaj është vështirë se mjafton për të provuar një host në internet siç duhet.

45 ditë japin më shumë hapësirë ​​për eksperimente dhe prova.

10. Migrimet Falas

FastComet do t’ju ndihmojë të kopjoni një sit ekzistues në serverët e tyre. Plani më i vogël jep vetëm një migrim, ndërsa tjetri dy deri në tre site.

Kam pyetur mbështetjen teknike për këto kufizime dhe më është thënë që ato janë të negociueshme brenda arsyes.

Jo keq.

11. prmimi i thjeshtë

FastComet supozon një qasje mjaft inovative për tarifimin.

Tarifat fillestare janë dukshëm më të ulëta se ato që ju presin kur koha e rinovimit është afër. Ky është pak standardi dhe përshkruhet shumë qartë.

Sidoqoftë, tarifat fillestare të reklamuara janë të sheshta – ato nuk ndryshojnë bazuar në kohëzgjatjen e periudhës fillestare.

Kjo thjeshton gjërat në mënyrë të konsiderueshme pasi ju mund të merrni një pritje mjaft të përballueshme për një muaj ose vite.

Isshtë freskuese të shihet një thjeshtësi e tillë.

Kundërvajtjet e FastComet

FastComet është duke formuar që të jetë një nga hostet më të mirë që kam shqyrtuar këtu në Tribunalin e Hosting, por nuk është i përsosur. Për një, pritja WordCress e FastComet është saktësisht e njëjtë me ofertën standarde të përbashkët. Por kjo nuk është çështja kryesore.

1. Marketingu i gabuar

Duket se ekipet e marketingut FastComet dhe InMotion kanë shkuar në të njëjtën shkollë. Të dy kompanitë sportojnë një mjet për krahasim të drejtpërdrejtë midis tyre dhe konkurrencës.

Self-promovimi mashtrues në atë më keq.

Këto shpejtësi nuk i shikoni.

Shumica e njerëzve që lexojnë rishikime të hostimeve, FastComet ose ndryshe, rrallë kontrollojnë më shumë se tre kompani, kështu që është e vështirë për ta të gjykojnë me objektivitet nëse krahasimi i gjetur në FastComet.com është i vërtetë.

Më lejoni t’ju ndihmoj atje: nuk është ashtu.

Avantazhi i shpejtësisë i shfaqur dukshëm nuk është larg nga e vërteta, siç mund ta shihni në studimin tonë të rastit.

Në FastComet.com mund të shihni krahasime të drejtpërdrejta si FastComet vs GoDaddy, FastComet vs HostGator, etj. Por këto matje të hollësishme shpesh përmbajnë informacion të gabuar.

UPDATE: FastComet nisi një përsëritje krejt të re të faqes së saj në verën e vitit 2019. Krahasimi i drejtpërdrejtë është shumë më i saktë tani. Nëse merr azhurnime të rregullta, FastComet do të mbetet me një konkluzion të vetëm në shqyrtimin tim.

2. Hapësira e kufizuar e diskut

Të gjitha planet e FastComet vijnë me hapësirë ​​të kufizuar në disk. Në përgjithësi, kufijtë janë të arsyeshëm, por ka të gjitha njësoj.

15 GB për planin më të vogël janë më se të mjaftueshme sepse mund të ketë një sit të vetëm të strehuar atje sidoqoftë. Sidoqoftë, kapaku 35 GB në më të madhen nga tre ofertat mund të ndihet nga përdoruesit me disa faqe interneti.

A Rekomandojmë FastComet?

po!

FastComet është një kompani relativisht e vogël që ka investuar shumë në një infrastrukturë masive, moderne, dhe po tregon.

Koha e patëmetë, shpejtësi shumë e mirë, mbështetje e shkëlqyeshme, dhe një numër i madh i teknologjive të disponueshme për webmasterët fillestarë dhe me përvojë njësoj e bëjnë FastComet një host shumë të fortë.

Mimi është i drejtë dhe i thjeshtë, ndërsa vlera e dhënë në kthim është thjesht mahnitëse. Për më tepër, kompania siguron një gamë të plotë të produkteve pritëse, në mënyrë që bizneset e tyre të rriten lehtësisht atje. Në shikim të parë, FastComet VPS dhe zgjidhjet e dedikuara duken premtuese.

Ky është padyshim një nga kompanitë më të mira të pritjes në uebfaqe që kam kontrolluar, por nëse nuk pajtoheni me rishikimin tim të FastComet, hidhni një rresht më poshtë ose kontrolloni hostet e tjerë që kemi rishikuar këtu, në Gjykatën e Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector