Rishikimi HostPapa – Pritësi më i shpejtë nga Kanada

HostPapa është një host pritës i çmimeve me shërbime të përshtatura për t’iu përshtatur ndërmarrjeve të biznesit të vogël nga të gjitha niches. Në sipërfaqe, platforma e saj pritëse duket e përballueshme dhe e gjithanshme, por a jeton deri në vizitë?

Kam paguar për shërbimin e përbashkët HostPapa disa muaj më parë dhe fillova të monitoroj performancën e tij përmes testimit të gjërë të standardeve, ndërsa regjistrova kohën e tij përmes monitorimit të vazhdueshëm të drejtpërdrejtë.

Kam kaluar disa javë duke vlerësuar reputacionin e hostit përmes prizmit të ekspertëve dhe rishikimeve të përdoruesve dhe gjithashtu lexova me kujdes termat e shërbimit dhe tiparet e premtuara. Rezultati është ky rishikim i hollësishëm, i paanshëm i HostPapa i cili shqyrton me kujdes të gjitha aspektet e këtij ofruesi hosting.

Kush është hostPapa?

Duke përshëndetur nga Kanada, mbajtja në internet e HostPapa ka selinë e saj në Burlington, Ontario.

E themeluar në vitin 2006, kjo kompani me pronësi private është rritur bukur dhe në mënyrë të qëndrueshme. Unë kam komentuar tashmë se si përpjekja për t’u zgjeruar shkatërron shpesh kompanitë. Popullorja në HostPapa duket se ka një plan të qartë me një qasje gjithëpërfshirëse që balancon rritjen e kompanisë me një infrastrukturë të shkëlqyeshme dhe shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit.

Edhe pse ngjarjet e kaluara nuk janë një parashikues shumë i besueshëm i së ardhmes, filozofia HostPapa ngjall një ndjenjë të sigurisë dhe shëndetit, të cilat janë mallëra të pakta.

Këto nuk janë fjalë boshe.

Mblodha numra të ftohtë për të treguar për ta dhe ata pajtohen me shumicën e rishikimeve të HostPapa që kontrollova.

"Pritja më e mirë për bizneset e vogla"

uptime

99,90%

mbështetje

8/10

Shpejtësia e ngarkesës

0.90s

Features

9/10

OVERAL4.2

Thelbësitë – UPTime, Shpejtësia dhe Mbështetja në hostPapa

Fillimi i një rishikimi të HostPapa me çmimet dhe veçoritë pa kontrolluar më parë shpejtësinë, kohën e duhur dhe mbështetjen teknike do të ishte një ushtrim i kotësisë. Nëse nuk mund të dorëzoni gjërat thelbësore, asnjë mashtrim i zbukuruar nuk mund t’ju vendosë në mesin e ofruesve më të mirë të mbajtjes në internet.

1. Uptime – 99.91%

HostPapa jep atë që premton: 99.9% disponueshmëri.

Kam kaluar me kujdes përmes kushteve të shërbimit për të parë se çfarë ndodh nëse orari i punës bie më shumë, por nuk pashë ndonjë fjalë për kompensimin ose rimbursimin.

E çuditshme, apo jo? Sidomos duke marrë parasysh faktin që ju mund ta shihni këtë në faqen e garancisë së shërbimit:Garanci në kohën e duhur të hostPapa?

Në çdo rast, unë e drejtova këtë nga ekipi mbështetës i HostPapa. Ata më siguruan që çdo mosmarrëveshje e tepërt regjistrohet dhe raportohet në përputhje me rrethanat ekipit të faturimit i cili do të aplikonte rimbursimin e duhur për këdo që preket.

Tani, sipas mjeteve të mia të monitorimit të drejtpërdrejtë, faqja ime e vogël e vogël HostPapa WordPress ishte jashtë linje për më gjatë seç pritej në janar dhe shkurt dhe nuk kam marrë ndonjë zbritje ose shpjegim nga ekipi i faturimit të kompanisë.

Padyshim që, në kohën kur unë humba rastin t’i shtrëngoja dhe i pyesja se çfarë po ndodh, kështu që tani jam duke pritur me padurim herën tjetër që do të kem mundësinë të shoh se si i trajtojnë ato raste.

Sido që të jetë reagimi i tyre, fakti që TS nuk shprehet asgjë e qartë për rimbursimet dhe kompensimet nuk sjell mirë.

Uptime mesatare mesatare 2018

 • Tetor – 99,99%
 • Nëntor – 100%
 • Dhjetor – 99,97%

Uptime mesatare 2019

 • Janar – 99.81%
 • Shkurt – 99.59%
 • Mars – 100%
 • Prill – 99.92%
 • Maj – 99.93%
 • Qershor – 99,99%
 • Korrik – 99.98%

"HostPapa jep standardin e industrisë 99.9% në kohën e duhur, por politika e rimbursimit është pak e ndërlikuar."

2. Shpejtësia – Pritësi më i shpejtë

 • Koha e dytë e reagimit më e shpejtë – 0.20 (2)
 • Koha e shkëlqyeshme e ngarkesës – 0.90s (4)
 • Nën stres të shkëlqyeshëm – 0.19s (3D)

Shënim: Nëse keni prova të shpejtësisë në domenin tim, rezultatet mund të luhaten pak. Edhe nga e njëjta platformë e testimit, dy teste radhazi shfaqin rezultate pak më të ndryshme. Faqja ime e hostPapa është pritur në Amerikën e Veriut, kështu që unë e testova atë nga vendet e SH.B.A. Të gjitha shtojcat dhe memorja nga serveri u çaktivizuan.

Bajt-herë-i parë (TTFB) dhe koha e ngarkuar plotësisht kanë shumë rëndësi për SEO dhe përvojën e përdoruesit fundor (i cili, pa masë dhe i madh, është e njëjta gjë). Kjo është arsyeja pse unë i mat të dy me kujdes, përmes disa mjeteve krahasuese.

HostPapa më bëri përshtypje me shpejtësi të shpejtë flakëruese. Faqja ime e WordPress vazhdimisht orë në një nga TTFB më të shpejtë që kam parë deri më tani. 200 milisekonda mesatarisht është jashtëzakonisht e ulët.

Koha që duhet që faqja të ngarkohet plotësisht, në mënyrë që përdoruesit të bashkëveprojnë me të është gjithashtu e shkurtër. Në më pak se një sekondë gjithçka shfaqet që vizitorët të shijojnë.

Jo vetëm kjo por platforma e përbashkët e mbajtjes së hostit është e aftë të trajtojë fluks të vizitorëve dhe lidhje të njëkohshme me një lehtësi të jashtëzakonshme. Dërgova 50 përdorues virtualë në të njëjtën kohë të cilët hapën afro 300 kërkesa drejt serverit dhe ajo u përgjigj të gjithë atyre brenda 0.19 sekondave.

Blimey!

Pothuajse nuk kishte thumba ose vonesa gjatë këtij bombardimi me lidhje të njëkohshme.

Koha mesatare e reagimit 2018

 • Tetor – 0.19
 • Nëntor – 0.17
 • Dhjetor – 0,16s

Koha mesatare e reagimit 2019

 • Janar – 0.21s
 • Shkurt – 0,18
 • Mars – 0,18s
 • Prill – 0.19s
 • Maj – 0.26
 • Qershor – 0.24s

Përgjigja nën ngarkesën 2018

 • Tetor – 0.23s
 • Nëntor – 0.23s
 • Dhjetor – 0.17

Përgjigja nën ngarkesën 2019

 • Janar – 0.20s
 • Shkurt – 0.20s
 • Mars – 0.19
 • Prill – 0,15s
 • Maj – 0,17s
 • Qershor – 0.21s

"HostPapa është hosti më i shpejtë në Tribunal Hosting kur të tre metrics konsiderohen."

3. Mbështetje e shkëlqyeshme

Kam pasur disa shkëmbime të këndshme me ekipin mbështetës të HostPapa.

Së pari, kam pasur vështirësi për të gjetur kufizimet e sakta të secilit plan të përbashkët të pritjes. E shihni, HostPapa është një host tjetër që shkon për marketing gjuhë që nuk ka asnjë lidhje me realitetet teknike.

Edhe pas zgjerimit të detajeve të planit, mund të shihni marrëzi klasike si “SSD e pakufizuar”. Këtë herë rreth kushteve të shërbimit të specifikuara në një farë mase çfarë supozohet “e pakufizuar”, por kam dashur diçka më specifike.

Kështu që, bisedova me një agjent mbështetës të dobishëm i cili ishte mjaft i denjë për të pranuar se “i pakufizuar në kuptimin e vërtetë të fjalës” nuk ekziston kudo dhe kurdo që janë të përfshirë serverët. Sepse, ju e dini, serverët në internet nuk janë asgjë më shumë se kompjuterë të fuqishëm që janë të detyruar të kufizojnë fizikisht.

Agjenti mbështetës siguroi gjithashtu një lidhje tjetër për detajet e planeve të përbashkëta ku u specifikua numri i inodave për plan.

Kjo ishte e dobishme.

Një tjetër gjë e shkëlqyeshme për HostPapa është qendra e vetë-ndihmës. Pritësi ka një bazë të madhe njohurish me udhëzues shumë të dobishëm. Ato janë të shkruara mirë dhe me pikë; fillestarët e plotë mund të ndjekin hapat me lehtësi.

"Mbështetje shumë e shpejtë dhe miqësore së bashku me një bazë të shkëlqyer njohurish."

Të mirat e HostPapa

HostPapa është një nga shërbimet më të mira të mbajtjes në internet të vitit 2019 për një numër arsyesh të mira. Platforma e saj e përbashkët është e gjithanshme, e përballueshme, e sigurt dhe e fuqishme.

1. Një larmi e opsioneve të strehimit

HostPapa është zgjidhja ideale e pritjes për bizneset e vogla të të gjitha llojeve. Forumet, wikis, karrocat për blerje, CRM dhe galeritë – ju i vini emrin, HostPapa mund ta presë atë dhe do ta presë mirë.

Padyshim që, kjo nuk është unike për host-in e bazuar në Toronto pasi pëlqimet e InMotion Hosting gjithashtu tërheq pas një numri të madh aplikacionesh, por HostPapa e merr atë një hap më tej. Pritësi ka shumë burime të dedikuara për shumë aplikacione të shkëlqyera.

Përdoruesit e rinj mund të përfitojnë shumë nga baza e zgjeruar e njohurive, por ekipi mbështetës ka gjithashtu njohuri mbi-mesataren e shumë prej produkteve.

2. Shqyrtime të shkëlqyera të përdoruesve

Nuk është e lehtë për një person të rishikojë në mënyrë të plotë dhe plotësisht ofruesit e mbajtjes së faqeve në internet pa marrë parasysh sasinë e kohës dhe përpjekjeve të investuara në përpjekje.

Për fat të mirë, njerëzit që kanë përdorur host për vite me radhë ndajnë përshtypjet e tyre pozitive dhe negative, duke pikturuar një pamje më të plotë të situatës.

HostPapa është atje me Hostinger dhe FastComet si një nga ofruesit e web hosting me vlerësimet më të mira. Ndërsa nuk është aq e lavdëruar unanimisht, vlerësimet e përdoruesve të HostPapa që ndajnë përvojën e dobët janë të pakta dhe shumë larg.

3. Planet Bujare

HostPapa është një host i përballueshëm i cili ofron shumë edhe me planin më të vogël. Përdoruesit e rinj do të gjejnë gjithçka lehtësisht të arritshme, por webmasterët me përvojë do të gjejnë shumë gjëra që gjithashtu të pëlqejnë.

Punë me porosi të zakonshme, zhdëmtim RAID-10, CDN, dhe shumë informacione të tjera përfshihen në të gjithë tabelën.

4. Migrimet Falas

’Shtë gjithmonë bukur të shihet. Ofruesi i hostit në Toronto është i gatshëm të rishikojë dhe sanksionojë migracionin hyrës të çdo llogarie cPanel nga një host tjetër. Ekipi i mbështetjes do të lëvizte pa pagesë, të gjitha emailet, bazat e të dhënave dhe faqet e internetit.

E vetmja kufizim është të aplikosh për migrim brenda 30 ditësh pas regjistrimit në HostPapa. Ju mund të migroni mbi 50 llogari cPanel – edhe nëse ato janë me ofrues të ndryshëm – mbi HostPapa falas.

5. Burime të përkushtuara

Ju mund të lodheni duke e lexuar atë pasi që shfaqet në të gjitha vlerësimet e mia të hostimit në faqen e internetit për vitin 2019, por unë nuk do të lodhem duke përsëritur se sa mirë është të kesh burime të dedikuara të serverit. Sepse ajo është i mrekullueshëm dhe jashtëzakonisht i rëndësishëm.

Unë tashmë deklarova disa herë se sa i përshtatshëm është HostPapa për biznesin e vogël, por e vërteta është që hosti mund të strehojë me lehtësi nevojat në rritje të një kompanie apo dyqan elektronik..

Secili prej planeve të tij të përbashkët të pritjes premton burime të caktuara të serverëve për përdoruesit e tij dhe u lejon atyre të planifikojnë të ardhmen dhe të dinë se për çfarë paguajnë.

6. Ndërtues falas i faqes në internet

HostPapa shënon të gjitha kutitë, me të vërtetë. Kompania mbështet një larmi marramendëse të zgjidhjeve të ndërtimit të faqeve në internet por gjithashtu ofron edhe ndërtuesin e saj të internetit.

Shtë një mjet shumë intuitiv që mund t’ju ndihmojë të krijoni një prani në internet brenda disa orësh, madje edhe pa ndonjë përvojë paraprake në ndërtimin e faqeve. Ndërfaqja është shtruar mirë, numri i modeleve është më se i kënaqshëm – mbi 120 – dhe funksionaliteti është aty.

Padyshim që ndërtuesi i tërheqjes dhe tërheqjes nuk është më i shpejtë që kam parë, por është mjaft i përshtatshëm i të gjitha njësoj dhe nuk i pengon përpjekjet për ndërtimin e sitit në mënyrë të konsiderueshme.

7. Ndihmë për ndërtimin e faqes në internet

Nëse dëshironi të përdorni mundësitë e ndërtimit të faqes në internet të kompanisë, ju merrni një konsultim falas me një nga specialistët e saj të dizajnit në internet.

Shtë një mundësi e shkëlqyeshme të specifikoni se si e parashikoni praninë tuaj në internet dhe t’i lini ata të ndërtojnë një sit për ju.

Tani, ky nuk është një shërbim falas, por është shumë i përballueshëm dhe i shpejtë. Unë nuk jam duke e ngritur më lart këtë shërbim në listën e pozitivëve sepse nuk kam përvojë personale me të dhe nuk e di se cili është rezultati përfundimtar.

Sidoqoftë, prania e tij e thjeshtë është diçka që vihet re dhe sigurisht mund të ndihmojë pronarët e bizneseve të vogla që në të vërtetë duhet të drejtojnë biznesin e tyre dhe të mos kenë kohë për të humbur me teknik.

8. Siguri adekuate

HostPapa kontrollon masat e tij të sigurisë dhe duhet të them që ato janë të përshtatshme. A ishte ky rishikimi im i parë i ndërmarrjeve të mbajtjes së faqes në internet, do të më bënte përshtypje me tiparet e tij të sigurisë, por e vërteta është se ato nuk janë asgjë e jashtëzakonshme.

Megjithatë, HostPapa shënon të gjitha kutitë.

9. HostPapa WordPress Hosting

Në shikim të parë, zgjidhja WP që ofron HostPapa duket në mënyrë të dyshimtë si paketa e zakonshme e përbashkët. Por, pas inspektimit më të afërt, mund të zbuloni se planet e WordPress vijnë me llak dhe WP të parainstaluar, plus Jetpack.

HostPapa gjithashtu premton të azhurnojë WP tuaj automatikisht, nëse dëshironi.

Jo keq, sidomos për atë çmim.

10. Trajnim falas

Të gjithë klientët e rinj të HostPapa kanë të drejtë në një konsultë 30-minutëshe me PapaSquad, i cili mund të ndihmojë në vendosjen fillestare, këshillat e përgjithshme ose hartimin e një strategjie specifike për marrjen e Uebit nga stuhia.

Në një kuptim, ky është një shërbim portier i lavdëruar, i cili është një gjë e shkëlqyer në vetvete, por gjithashtu mund të bëhet një hyrje shumë e dobishme në botën e pritjes.

Biseda me një specialist herët, kur je kryesisht mashtrim, mund të shërbejë si një timon për të ardhmen.

11. Ofruesi i Hosting Green

HostPapa është një nga pionierët e energjisë së rinovueshme në industrinë pritëse. I përkushtuar në energji 100% të gjelbër, ofruesi i pritjes në Toronto merr një qëndrim shumë të matur dhe të përgjegjshëm nga shoqëria për këtë çështje.

Qendrat e të dhënave konsumojnë sasi të bollshme të energjisë elektrike; duke i drejtuar ato me energji të rinovueshme nuk është aspak kuptim.

Kundërvajtjet e HostPapa

HostPapa bën shumë gjëra në rregull. Sidoqoftë, është akoma në rritje dhe zhvillim, dhe ka disa aspekte të ofertës së kompanisë që minojnë përshtypjen përgjithësisht pozitive.

1. Kostoja rezervë shtesë

Vdekur, taksat dhe humbja e të dhënave janë të pashmangshme.

Pasja e grupeve të disqeve RAID-10 është e shkëlqyeshme, por nëse duhet të paguani për rimëkëmbjen e të dhënave, kjo madhështi zvogëlohet shumëfish.

Rikthim automatik janë një tipar mjaft standard në shumicën e paketave moderne të mbajtjes në internet dhe, sinqerisht, kur hostet ju bëjnë të paguani për një shërbim të tillë themelor, ai më shqetëson nervat.

Shumica e shërbimeve të mbajtjes në internet të shqyrtuara këtu përfshijnë rezervë automatik me (të paktën) frekuencën javore, por HostPapa nuk është në mesin e tyre.

Vetëm përdoruesit e planit të tij më të shtrenjtë e shijojnë këtë veçori, duke rritur ndjesinë që hosti e konsideron atë një shërbim premium super të veçantë.

Nuk eshte.

Vazhdimi.

2. Kushtet e paqarta të shërbimit

HostPapa premton 99.9% në kohë, por ai premtim ndjehet i uritur. Nuk ka asnjë mënyrë për të parë kohën e faqes tuaj pa u mbështetur në mjete të jashtme; as HostPapa cPanel, dhe as zona e klientit të tij nuk tregon kohën e duhur.

Dhe ndërsa një karakteristikë e tillë është diçka e rrallë – HostGator e ka atë – praktikisht të gjithë hostet që garantojnë kohën e duhur përmendin se çfarë kompensimi do të jetë në rast të një ndërprerje të zgjatur.

HostPapa nuk specifikon se çfarë do të marrin përdoruesit që përjetojnë joproduktivë dhe as si do të sigurohet.

Sinqerisht, ky është një lëshim shumë bezdisës.

A Ju Rekomandojmë HostPapa?

Një PO tingëlluese!

Unë nuk do të mund të shkëputem nga trendi: rishikimet e HosPapa janë kryesisht pozitive sepse kompania ofron një shërbim të mirë. Po aq e thjeshtë sa ajo.

Shpejtësia dhe koha e duhur shumë e mirë mbështeten nga ekipi mbështetës i sinqertë dhe i dobishëm dhe kjo është e mjaftueshme për të krijuar një shërbim të shkëlqyeshëm. Në të vërtetë, ndërmarrja mund të ketë mungesë të disa tipareve të përparuara që pëlqejnë SiteGround dhe InMotion Hosting ofrojnë, por paketat e saj të përbashkëta janë shumë mirë të rrumbullakosura.

Aq shumë, saqë e pata të vështirë të rendisja shumë negativë në rishikimin tim të HostPapa. Po, hosti me bazë në Toronto nuk ka një prani të vërtetë globale – asnjë qendër të dhënash në të gjithë botën – por ai ka lidhje të mira, me opsione të lokalizuara të pritjes, d.m.th. serverë në qendrat e të dhënave të drejtuara nga të tjerët.

Në përgjithësi, HostPapa është një zgjedhje kryesore për përdoruesit, tregu i të cilëve është kryesisht në Amerikën e Veriut.

HostPapa me një shikim

mbështetje

Njohuri baze

Planet e përbashkëta të pritjes

Paneli i kontrollit

Numri i domeneve të pritura

Numri i bazave të të dhënave

Llogaritë e postës elektronike

Ruajtje e postës elektronike

Kopje rezervë dhe restaurim

ruajtje

Bandwidth

teknologji

siguri

Regjistrimi i emrit të domainit

Migrimi i sitit

Ndërtues i faqes në internet

ecommerce

Host i specializuar

Windows hosting

Qendrat e të dhënave

uptime

shpejtësi

Çmimeve

Struktura e çmimeve

garancitë

Rimbursimet me vlerësim pro për anulimin e hershëm

freebies

Uebfaqja e kompanisë

Kultura e kompanisë

Telefon, chat, email, 24/7
Të ndryshme dhe informuese
3 plane të përbashkëta të pritjes
HostPapa cPanel
2 fusha për planin më të vogël, të pakufizuar për pjesën tjetër
25 për më të voglin, të pakufizuar për dy planet e tjera
100 për planin Starter, i pakufizuar për pjesën tjetër
500MB për email, 5 GB në total për dy planet e para, 1 GB dhe 10 GB, përkatësisht, për Pro Pro
Rezervat rezervë kushtojnë ekstra në dy planet e para
Unlimited; vetëm plani më i vogël e kufizon hapësirën në 100 GB
pamatur
SSD, burime të dedikuara, mbi 400 aplikacione në dispozicion
Suite e fuqishme sigurie
Domain falas me të gjitha planet
Po, brenda 30 ditëve të para
Intuitiv dhe fleksibël ndërtues i faqes
Përfshirë SSL falas, shumë zgjidhje të specializuara për tregti të mbështetur
HostPapa ka plane të specializuara për mbajtjen e WordPress-it dhe mbështetje të njohurive në shumë teknologji në internet
jo
Servers nëpër botë
Performanca e ngurtë, premtimi i dhënë 99.9%
Shumë e shpejtë para dhe mbrapa
Tarifa të ulëta hyrëse, rritje e arsyeshme pas rinovimit
Parapagimi zvogëlon koston në muaj. Tarifat e rinovimit janë rreth mesatare në industri
Premtohet 99% në kohë, por nuk ka asnjë garanci të qartë të përmendur në TO
jo
Regjistrimi i domenit, SSL
E dobishme dhe informuese, mbase pak e ngatërruar
HostPapa është një host i bazuar në Toronto dhe si shumica e gjërave kanadeze projekton një fytyrë miqësore, të dobishme dhe jeshile
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author