Rishikimi Bluehost

Bluehost është i madh dhe i famshëm. Ajo pret miliona faqe në internet dhe siguron gamën e plotë të shërbimeve të pritjes, kështu që ishte një zgjedhje e natyrshme për një nga hyrjet e para këtu, në Tribunal Hosting.


Misioni im për të gjetur ofruesin më të mirë të pritjes së faqeve në internet kurrë nuk mund të jetë i plotë pa kontrolluar këtë host të njohur. Në të kaluarën, unë kam krijuar një çift të rishikimeve Bluehost por ndërsa kam punuar në këtë kam kuptuar që viti 2018 ka qenë mjaft i rastësishëm për kompaninë.

Gjërat kanë ndryshuar gjatë në Bluehost: planet e përbashkëta, Bluehost.com dhe serverat janë azhurnuar.

Por a është ky ndryshim një evolucion natyror?

A është një hap drejt shërbimit të përmirësuar që mund ta vendos kompaninë në bisedime për hostet më të mirë të uebit edhe një herë?

Farë është Bluehost?

E themeluar 15 vjet më parë, në Provo, Utah, Bluehost tani menaxhon mbi 2 milion faqe interneti. Kjo e vendos fort në mesin e hosteve më të mëdhenj të internetit në botë, dhe renditja nuk është befasi.

Ky ofrues i pritjes në SHBA i duheshin vetëm 5 vjet për të arritur 1 milion emra domenesh. Për krahasim, SiteGround u themelua vetëm një vit më vonë, në 2004, dhe e goditi atë shënjë në vitin 2018.

Rritja mbresëlënëse që gëzoi Bluehost ishte një dëshmi e përsosmërisë, dhe në 2010 gjigandi EIG fitoi hostin e faqes në internet në Utah.

Pastaj filluan problemet me Bluehost. Vitet që pasuan panë disa ndërprerje të mëdha shërbimesh që dëmtuan markën Bluehost.

Kam kontrolluar platformën WordPress të Menaxhuar Bluehost jo shumë kohë më parë dhe nuk më bëri përshtypje dhe mendova me vete se kjo është vetëm një markë tjetër EIG që po vuan pikëllimin e lagur të blerjes. (Shqyrtimi im i Bluehost WordPress nuk ishte vlerësimi më i mirë, për ta thënë butë.)

Për çudinë time, numrat që ka shënuar Bluehost për këtë përmbledhje të hollësishme dhe të sinqertë japin shumë arsye për optimizëm.

Pra, është Bluehost një host i mirë?

"Uptime dhe çmimet më të mira"

uptime

99.95%

mbështetje

8/10

Shpejtësia e ngarkesës

0.96s

Features

8/10

OVERAL3.4

Thelbësore – Kohëzgjatja, Shpejtësia dhe Mbështetja në Bluehost

Shpejtësia dhe kohëzgjatja janë themeli i çdo presioni të suksesshëm në internet, por në planin afatgjatë mbështetja është po aq e rëndësishme.

1. Uptime e shkëlqyeshme – 99.98%

Uptime është buka dhe gjalpi i web hosting. Fjalë për fjalë, çdokush mund të presë një faqe në internet, madje edhe në një laptop personal; sfida është ta mbani atë në internet në çdo kohë.

Bluehost është një nga kompanitë e pakta në mesin e ofruesve të lartë të pritjes së faqeve në internet që nuk japin një garanci në kohë. Hostdo host tjetër që kam shqyrtuar në vitin 2019 ka një garanci në kohë 99.9% (madje 100% në rastin e DreamHost) por Bluehost nuk përmend asgjë për këtë efekt në faqen e tij të internetit.

Kjo më goditi si shkollë pak e vjetër. Disa vjet më parë askush nuk po jepte garanci dhe rimbursime për shkeljen e SLA.

Në çdo rast, ajo që me të vërtetë ka rëndësi nuk është ajo që është premtuar por ajo që dorëzohet.

Dhe Bluehost jep shkëlqyeshëm, me 100% uptime për Shtator 2018 dhe 99.92% në muajin e kaluar. Këto janë numra të ngurtë që tregojnë një infrastrukturë të fortë dhe besueshmëri të madhe. Trendi vazhdoi deri në fund të 2018 dhe më gjerë.

Uptime mesatare mesatare 2018 – 99,97%

Uptime mesatare 2019:

 • Janar – 99,95%
 • Shkurt – 99,97%
 • Mars – 100%
 • Prill – 99.98%
 • Maj – 100%
 • Qershor – 99.93%
 • Korrik – 99,99%
 • Gusht – 99,99%
 • Shtator – 99,99%
 • Tetor – 100%
 • Nëntor – 100%
 • Dhjetor – 99,99%

Mesatarja e Uptime 2020:

 • Janar – 99,95%
 • Shkurt – 99,97%

"Bluehost është një host shumë i besueshëm."

2. Shpejtësia e mirë

 • Koha e shpejtë e reagimit – 0.43s (8)
 • Koha shumë e shpejtë e ngarkesës – 0.95s (3d)
 • Stabël nën ngarkesën – 0.64s (5)

Shënim: Nëse keni prova të shpejtësisë në domenin tim, rezultatet mund të luhaten pak. Edhe nga e njëjta platformë testimi dy teste normalisht do të shfaqnin rezultate pak më të ndryshme. Siti im Bluehost është pritur në Juta, kështu që unë e testova atë nga vendet e SH.B.A. Të gjitha shtojcat dhe memorja nga serveri u çaktivizuan.

Mund të argumentohet se shpejtësia është edhe më e rëndësishme se sa koha e duhur. Një përgjigje e ngadaltë është një parandalues ​​serioz i përdoruesit kur bëhet fjalë për shfletimin në internet.

Unë bëra të parën e rishikimeve të mia të Bluehost në 2017 dhe pastaj shpejtësia dhe performanca e përgjithshme e serverit ishin mjaft zhgënjyese.

Për habinë time të vërtetë, koha e shfaqjes së serverave të përbashkëta Bluehost e rendit kompaninë në mënyrë të vendosur në 3 kryesuesit e ofruesve më të shpejtë që kam matur këtu, në Tribunal Hosting.

Koha për të parë bajtin është e treta më e shpejtë, ndërsa koha që duhet për të ngarkuar plotësisht sitin është vetëm 0.95 sekonda. Në përgjithësi, këta numra e bëjnë Bluehost-in e katërt host më të shpejtë që kam kontrolluar deri më tani.

Serverat Bluehost të qëndrueshëm dhe të besueshëm mund të trajtojnë mirë trafikun.

Performanca e ngurtë e serverit për Bluehost.

Nën presion, serverët Bluehost reagojnë shumë mirë.

Jo vetëm kaq, por nën ngarkesë faqja ime e vogël e WordPress-it performoi jashtëzakonisht mirë. Jo më pak se 50 përdorues të njëkohshëm nuk e tendosën shumë serverin SSD të kompanisë, duke marrë përgjigje pa asnjë vonesë.

Me raste të tilla, pozicioni i studimit të çështjes Bluehost do të përmirësohet.

Gjëra të shkëlqyera!

Koha mesatare e përgjigjes 2018 – 0.38s

Koha mesatare e përgjigjes 2019:

 • Janar – 0.42
 • Shkurt – 0.39
 • Mars – 0,34s
 • Prill – 0.36
 • Maj – 0,54s
 • Qershor – 0.50
 • Korrik – 0.50
 • Gusht – 0.47s
 • Shtator – 0.45
 • Tetor – 0,42s
 • Nëntor – 0.54s
 • Dhjetor – 0.43

Koha mesatare e përgjigjes 2020:

 • Janar – 0.47s
 • Shkurt – 0.50

Faqja e ngarkuar plotësisht 2018 – 0.96s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2019:

 • Janar – 1.00
 • Shkurt – 0,96s
 • Mars – 1.00
 • Prill – 0.90s
 • Maj – 1.03s
 • Qershor – 0,93s
 • Korrik – 1.06s
 • Gusht – 0.95
 • Shtator – 0.81s
 • Tetor – 0.84s
 • Nëntor – 0.99
 • Dhjetor – 0,97

Faqja e ngarkuar plotësisht 2020:

 • Janar – 0.94s
 • Shkurt – 0.95

Përgjigja nën ngarkesën 2018 – 0.59s

Përgjigja nën ngarkesën 2019:

 • Janar – 0,57
 • Shkurt – 0.56s
 • Mars – 0,53s
 • Prill – 0,66s
 • Maj – 0.60
 • Qershor – 0.74s
 • Korrik – 0.79s
 • Gusht – 0,98s
 • Shtator – 0.65
 • Tetor – 0.63
 • Nëntor – 0,72s
 • Dhjetor – 0.60

Përgjigja nën ngarkesën 2020:

 • Janar – 0,59
 • Shkurt – 0,57s

"Shërbim shumë i shpejtë dhe i qëndrueshëm."

3. Mbështetje e Cilësisë më e Lartë

Në përvojën time, ndërmarrjet e mëdha pritëse shpesh përpiqen të ofrojnë shërbim cilësor ndaj klientit. Duket se Bluehost është një përjashtim.

Gjatë fazës së hulumtimit të rishikimit tim të parë të ekspertit Bluehost, unë u befasova këndshëm nga mbështetja e sjellshme dhe e ditur. Në të vërtetë, kishte disa raste kur ata ishin të ngadaltë për t’u përgjigjur në bisedë, por asgjë dramatike.

Onlyshtë vetëm e natyrshme një kompani me mbi 2 milion emra domenesh për të parë ngarkesën e lartë të rastit të kërkesave të klientëve.

Duhet të them që tani, për këtë përmbledhje të Bluehost të vitit 2019, mbështetja më bëri përshtypje edhe më shumë. Kam marrë përgjigje me qëndrueshmëri më të madhe, shumë shpejt dhe me mirësjellje. Baza e njohurive gjithashtu është lëmuar këtu dhe atje, duke e bërë mbështetjen e përgjithshme të Bluehost mjaft të fortë dhe të dobishme.

"Ekip i shkëlqyeshëm mbështetës që po përmirësohet vazhdimisht."

Të mirat e Bluehost

Vetëm një vit më parë, një krahasim Bluehost vs SiteGround ose Bluehost vs HostGator do të kishte qenë jashtëzakonisht i njëanshëm. Problemet me Bluehost ishin të ndezura. Tani, Bluehost duket si një nga të preferuarat për vendin kryesor në mesin e ofruesve më të mirë të mbajtjes së faqeve në internet këtu në Tribunalin e Hosting. Kompania e përbashkët për krijimin e platformës së pritjes ka marrë një azhurnim serioz që e bën atë shumë tërheqës, me të vërtetë.

1. Infrastruktura e ngurtë

Një nga gjërat që më tronditi mua herën e fundit kur po rishikoja Bluehost ishte fakti që serverët e kompanive po ekzekutonin në HDD. Megjithatë, vetëm një vit më vonë, gjërat kanë ndryshuar për mirë.

Premtimet e Bluehost brenda arsyes.

Premtimet e Bluehost brenda arsyes.

Tani, të gjithë serverët Bluehost kandidojnë në disqet modernë të gjendjes së ngurtë, të cilat kryejnë porosi shumë më shpejt. Ky është një nxitje e konsiderueshme e performancës që mund të ndihet në të gjithë. Sfondi i faqes time WordPress është i shpejtë, dhe testet e shpejtësisë ishin shumë të shpejta.

SSD për fitoren!

Dhe kjo nuk është azhurnimi i vetëm, pasi serverat al kanë bërthamat minimale të dyfishta për përpunimin e informacionit.

E embel!

2. Udhëheqësi me burim të hapur

Që nga fillimi i tij, Bluehost i është rikthyer komunitetit online. Kompania është një nga tre pritësit zyrtarë të WordPress – DreamHost dhe SiteGround janë dy të tjerët – dhe fryma e burimit të hapur është e fortë.

Shumë aplikacione janë në dispozicion në Bluehost.

Ndryshimet në sit janë në dispozicion me një klik të një butoni.

Bluehost ka një ekip brenda zhvilluesve që punojnë drejt përmirësimit të më shumë se 80 aplikacioneve me burim të hapur. Një nga pasojat më të drejtpërdrejta nga ky kontribut është fakti që këto aplikacione funksionojnë më mirë kur hostohen në serverët Bluehost. Aplikacionet përfshijnë WordPress, karrocat e blerjes, platformat e rrjetit social, sistemet e menaxhimit të klientëve dhe të tjerët.

Lista e aplikacioneve në dispozicion nuk është më e gjera pasi asgjë nuk mund të mundë 400+ aplikacionet InMotion Hosting jep, por zgjedhja është shumë solide dhe performanca është e garantuar.

3. Kopje rezervë falas

Uptime dhe shpejtësia janë cilësitë më të rëndësishme të një host-i të besueshëm në internet, por sigurimi i të dhënave tuaja është gjithashtu i rëndësishëm.

Konfigurimi i cPanel për të krijuar kopje rezervë automatike nuk është aq i vështirë, dhe ai me të vërtetë i mashtron ingranazhet e mia kur ofruesit e pritjes së programeve të hyrjes në internet ngarkojnë për kopje rezervë ose restaurim të faqeve, ose për të dy.

Shtë e vërtetë që hostet në internet janë ofruesit e shërbimeve dhe përdoruesit janë menaxherët e shërbimit, d.m.th. përdoruesit janë përgjegjës për ruajtjen e skedarëve të tyre të sigurt, por kopjimi i të dhënave automatikisht është aq i lehtë për t’u arritur dhe aq thelbësor!

Bluehost krijon kopje rezervë mirësjellje rregullisht dhe nuk ngarkon asgjë për restaurim. Përdoruesit mund të përdorin kopjet përmes cPanel ose të pyesin ekipin mbështetës Bluehost për të ndihmuar në rimëkëmbjen.

Cilindo opsion që ju zgjidhni, është falas. Siç duhet të jetë.

4. Regjistrim falas i Emrit të Domainit

Bluehost është një nga regjistruesit më të mëdhenj të emrave të domain dhe ju mund të shihni pse; çdo plan i përbashkët i kompanisë vjen me një regjistrim falas të emrit të domain. Shumë e ëmbël, veçanërisht nëse sapo filloni udhëtimin tuaj në internet.

Në mënyrë tipike, një emër i ri domain kushton më shumë se $ 10, kështu që të kesh atë falas zvogëlon shpenzimet fillestare të pritjes me mjaft diferencë.

Mbani mend, regjistrimi i domenit Bluehost është falas, por rinovimet e domain nuk janë.

5. Opsione të shkëlqyera për tregtinë elektronike

ai infrastruktura e fortë e Bluehost është e shkëlqyeshme për aktivitetet e e-commerce.

Për shkak të katalogjeve të tyre, dyqanet në internet kanë tendencë të jenë më të mëdha nga burimet sesa vendet jo të tregtisë, por serverët Bluehost nuk kanë problem me këtë.

Bluehost ka një përzgjedhje mbresëlënëse të platformave të e-commerce.

Shumë zgjidhje ecommerce presin në Bluehost.

Accountdo llogari ka hyrje në Zen Cart, Cube Cart, OS Commerce ose Agora Shporta, dhe shumë më tepër të drejta nga bat; nuk ka mungesë të zgjidhjeve të shkëlqyera të e-commerce që mund të shohin që biznesi juaj në internet të rritet nga një ide e thjeshtë në një përpjekje fitimprurëse.

6. SSL falas

E lidhur me pikën e mëparshme, nuk do të duhet të shpenzoni një qindarkë në mënyrë që të filloni tregtimin në internet. Bluehost siguron të gjitha llogaritë me Le të Encrypt SSL.

Encrypt-i i Le të jetë i mrekullueshëm jo vetëm sepse është falas, por edhe sepse është një SSL që instalohet automatikisht, pa pasur nevojë për marrje manuale dhe mundësinë e gabimit njerëzor.

Shtë e domosdoshme për çdo ofrues të pritjes së faqeve në internet sot dhe Bluehost e ka atë.

7. Garancia e kthimit të parave 30-ditore

Bluehost është një nga kompanitë e mbajtjes në internet që shkon me një politikë 30-ditore të kthimit të parave.

Të gjithë klientët që blejnë pritje të përbashkët nga Bluehost për herë të parë kanë të drejtë në këtë garanci. Nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin dhe anuloni brenda muajit të parë, gjithçka që keni paguar do t’ju kthehet.

Një muaj nuk është aq shumë kohë për të provuar plotësisht një ofrues të pritjes, por është më mirë se asgjë.

Cons të Bluehost

Kompania sigurisht që ka bërë shumë për të rikuperuar pozicionin e saj si një nga shërbimet kryesore të web hosting në botë, por nuk është e përsosur. Këtu janë disa nga defektet më të dukshme që zvogëlojnë vlerësimin e përgjithshëm të Bluehost.

1. Migrimet e Paguara

Bluehost mund të dijë se si të tërheqë klientë të rinj me regjistrime falas të emrave të domain, por sigurisht që kompania mund të bëjë më mirë kur faqet ekzistuese janë të shqetësuar.

Bluehost nuk është shkelësi më i keq kur bëhet fjalë për shitjet në internet.

Disa shtesa promovohen mjaft agresive gjatë gjithë procesit të regjistrimit.

Në rast se keni një faqe interneti të organizuar diku tjetër dhe dëshironi ta transferoni atë në Bluehost, do të duhet të paguani. Në qoftë se nuk keni njohuri teknike për të lëvizur një llogari të tërë cPanel dhe për të zgjidhur problemet e mundshme të papajtueshmërisë, duhet të paguani 144,99 $.

Kjo tarifë është ndër më të lartat që kam parë. Për të mos përmendur faktin se shumë ushtrues kryesorë kryejnë migrime falas. Që ka kuptim të përsosur pasi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar klientë të rinj.

Bluehost padyshim nuk pajtohet me mua në këtë pikë.

2. Pa faturime mujore

Sa kushton Bluehost në muaj?

Nuk ka me të vërtetë rëndësi, si ju nuk mund të paguani për një muaj të vetëm.

Koha më e shkurtër për të cilën mund të paguani është 12 muaj. Kjo nuk është çështje kaq pak sepse krijimi i një faqe në internet është një investim afatgjatë, por është shumë i çuditshëm dhe heq një shkallë të caktuar fleksibiliteti.

Në fund të fundit, sa më e shkurtër të jetë periudha për të cilën paguani, aq më i lartë bëhet tarifa mujore. Unë nuk mund ta mbështjell kokën për arsyen e mundshme pse Bluehost nuk lejon njerëzit të paguajnë mënyrën (dhe shumën) që ata dëshirojnë.

i rastësishëm.

3. Tarifat e pjerrëta të rinovimit

Ashtu si të gjitha kompanitë EIG, politika e çmimeve Bluehost është të tërheqë klientë me tarifa fillestare shumë të ulëta. Pas rinovimit të shërbimeve, tarifat rriten ndjeshëm. E dyta e planeve të përbashkëta rritet vetëm dyfish, ndërsa tarifat e tjera rriten mesatarisht tre herë.

Një qasje e tillë nuk rezervohet ekskluzivisht për hostet EIG, por është padyshim tipik për markat në pronësi të gjigandit.

A Ju Rekomandojmë Bluehost?

absolutisht!

Bluehost është përmirësuar shumë që nga hera e fundit që kontrollova kompaninë. Paguan migrimet e faqeve hyrëse brenda vendit, nuk ka aq shumë shembje në platformën e përbashkët Bluehost.

Shtë i shpejtë, i besueshëm dhe i gjithanshëm. Ka shumë aplikacione të optimizuara, SSL falas dhe plane që shkojnë mirë, në rast se keni nevojë për më shumë burime. Partneriteti me CloudFlare siguron që faqet e pritura me ngarkesë Bluehost shpejt në të gjithë globin.

A është Bluehost një pretendent legjitim për vendin e parë?

Nëse tendenca e fundit në rritje do të vazhdojë, shumë shpejt gjigandi nga Provo mund të bëhet ofruesi i padiskutueshëm numër një i përbashkët i pritjes së pritjes.

Pas tre rishikimeve të Bluehost, më në fund mund të them se ky është një nga ofruesit kryesorë të pritjes.

A keni përvojë personale me Bluehost? Hidhni një linjë ose dy më poshtë dhe kontribuoni për bazën tonë në rritje, të dobishme për rishikimet e përdoruesve të Bluehost

BLUEHOST me një shikim

mbështetjeNjohuri bazePlanet e përbashkëta të pritjesPaneli i kontrollitNumri i domeneve të prituraNumri i bazave të të dhënaveLlogaritë e postës elektronikeKopje rezervë dhe restaurimruajtjeBandwidthteknologjisiguriRegjistrimi i emrit të domainitMigrimi i sititNdërtues i faqes në internetecommerceHost i specializuarWindows hostingQendrat e të dhënaveuptimeshpejtësiÇmimeveStruktura e çmimevegarancitëRimbursimet me vlerësim pro për anulimin e hershëmfreebiesUebfaqja e kompanisëKultura e kompanisë
Mbështetje e ditur që përgjigjet menjëherë.
Një bazë e mirë e njohurive.
Katër plane të përbashkëta pritjeje.
Bluehost optimizuar cPanel.
1 për planin Themelor, ndryshe i pakufizuar.
i pakufizuar.
5 kuti inbox me ruajtje deri në 100MB për planin themelor, të pakufizuar me pjesën tjetër.
Rezervime automatike të llogarisë për 30 ditët e fundit. Pa tarifë restaurimi.
50 GB për planin Themelor, përndryshe i pakufizuar.
pamatur.
SSD në të gjithë bordin që funksionojnë në serverë me dy quad që janë të lidhur me botën përmes lidhjeve të shumta 10 GB.
Nuk ka shumë për të përmendur. Mos harroni të dilni nga llogaria juaj iPage sepse nuk përfundon seanca joaktive të përdoruesit.
Një regjistrim falas i emrit të domenit.
falas.
jo.
Shumë karroca blerjes janë në dispozicion, së bashku me Encryption OpenPGP / GPG dhe një SSL falas.
Menaxhimi i hostuar i WordPress.
jo.
Një qendër e të dhënave në Provo, Juta.
Asnjë garanci nuk përmendet.
Shpejtësi shumë e mirë.
Shumë e përballueshme kur me parapagesë.
Mimet rriten kur paguani për periudha më të shkurta të faturimit dhe pas rinovimit.
30 ditë garanci për kthimin e parave.
jo.
Regjistrim falas domain, kredi me vlerë 200 dollarë, SSL falas.
Informative, relativisht e thjeshtë për të gjetur informacionin e nevojshëm.
I përkushtuar me burim të hapur dhe WordPress, Bluehost po kthehet me shpejtësi në ditët e tij të lavdishme.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map