Motori WP – A është i justifikuar i gjithë Hype?

Koha për të rishikuar shërbimet e menaxhuara me WordPress është më në fund këtu!


Unë do të filloj këtë kapitull të ri në jetën e Hosting Tribunal me ndoshta paratë më të mira të platformës WordPress mund të blini.

Shqyrtimi im i motorit WP ndjek të njëjtën metodologji të detajuar dhe të plotë të testimit Hosting Tribunal është i njohur për.

Sidoqoftë, kriteret e renditjes janë edhe më të rrepta pasi zgjidhjet e menaxhuara WP supozohet të funksionojnë shumë më mirë sesa paketat e pritura të pritjes.

Jam regjistruar me këtë host të dedikuar WordPress mbi dy vjet më parë për të monitoruar performancën, sigurinë dhe mbështetjen e tij. Natyrisht, unë shfletova shumë komente të WP Engine të paraqitura nga përdoruesit fundorë dhe të tilla të krijuara nga shokët testues për të marrë një ide më të mirë në lidhje me shërbimin.

Ja çfarë gjeta.

Farë është motori WP?

WP Engine nuk është ofruesi tipik i pritjes së faqeve në internet.

Kompania është më e ngjashme me një ofrues të shërbimeve sepse platforma e saj është përshtatur në një mënyrë unike. Ajo funksionon vetëm për faqet e WordPress dhe madje edhe ato janë pritur me kufizime të caktuara.

Kjo është arsyeja pse krahasimet si WP Engine vs Bluehost janë mjaft të gabuara. Ndërsa është e vërtetë që kjo e fundit gjithashtu ofron hostimin e menaxhuar të WordPress, i pari specializohet ekskluzivisht në bërjen e sistemit të menaxhimit të përmbajtjes popullore të shpejtë, të sigurt dhe të besueshëm.

Unë kam shqyrtuar një pjesë të vogël të pritësve më të mirë të menaxhuar të WordPress dhe asnjë nuk vjen as afër asaj që ka zhvilluar WP Engine.

Sigurisht, të gjitha gjërat e shkëlqyera vijnë me një çmim dhe ky shërbim nuk bën përjashtim, por më shumë për WP Engines të mirat dhe të këqijat më vonë.

"Hosting Premium WordPress Premium për Devs & ndërmarrjet"

uptime:

99.99%

Shpejtësia e ngarkimit:

0.57s

mbështetur:

Niveli absolut

Paneli i kontrollit:

të pronarit

OVERAL4.3

Thelbësore – UPime motori WP, Shpejtësia, Mbështetja

Koha e shpejtë, shpejtësia dhe mbështetja e specializuar e WP Engine krijojnë një zgjidhje shumë premtuese të pritjes.

1. Uptime të shkëlqyera

WP Engine është një zgjidhje e shpejtë pritëse. seriozisht shpejt.

Certainlyshtë sigurisht hosti më i shpejtë që kam shqyrtuar këtu në Tribunal Hosting. Të dy pyetjet për backend dhe frontend shërbehen në më pak se 0.2 sekonda.

Shumë hoste të përkushtuar WP optimizojnë serverët e tyre për CMS. Në mënyrë tipike, përpjekje të tilla japin rezultate, por WP Engine tejkalon pritjet me mjaft diferencë.

Nga testet e shumta që bëra është e qartë se inxhinierët dhe sysadminët e WP Engine janë mjeshtra të vërtetë të zanatit të tyre. Shtë e qartë, ata janë të aftë për të gjitha pyetjet që WordPress ka (dhe ato nuk janë aq pak) dhe e dinë mjedisin e tyre të strehimit brenda-jashtë.

Kjo e fundit është dizajnuar vetëm me WP në mendje, dhe është krijuar mirë.

Ja çfarë thonë numrat e ftohtë në lidhje me shpejtësinë e WP Engine në frontin:

Shpejtësia mesatare në 2019:

 • Janar – 0,145
 • Shkurt – 0,121s
 • Mars – 0.201s
 • Prill – 0.143s
 • Maj – 0,139
 • Qershor – 0,122s
 • Korrik – 0.143s
 • Gusht – 0,139
 • Shtator – 0,188s
 • Tetor – 0,153s

WP Engine Koha e ngarkuar plotësisht në vitin 2019:

 • Janar – 0,988
 • Shkurt – 1.12
 • Mars – 0.957s
 • Prill – 1.01s
 • Maj – 0.849
 • Qershor – 1.14s
 • Korrik – 1.21
 • Gusht – 0.949
 • Shtator – 1.19
 • Tetor – 0.931

Tasti gjithashtu është mbresëlënës, duke tejkaluar mjedisin e përbashkët të SiteGround të qetë.

50 përdorues të njëkohshëm dhe mbi 300 lidhje të njëkohshme nuk kanë tendosur as planet më të vogla të WP Engine.

Për t’i hedhur gjërat në perspektivë, bazuar në testet e shpejtësisë WP Engine tejkalon serverët virtualë privatë. Kjo nuk duhet të jetë aq e madhe për një surprizë, pasi nuk janë vetëm fuqia e papërpunuar kompjuterike që ka rëndësi. Një VPS ka nevojë për ekspertizë të konsiderueshme teknike për të qenë në gjendje të ofrojë përvojën përfundimtare të WordPress.

Ekuipazhi i WP Engine ka këtë ekspertizë.

Verdict: Pritësi më i shpejtë i WordPress që kam parë. Bazuar në numrat, platforma WP Engine mund të rivalizojë zgjidhjet VPS.

2. Uptime me motorin WP – 99,99%

Unë fillova të vëzhgoj faqen time të internetit WP Engine përsëri në vitin 2017. Unë nuk kam planifikuar ta përfundoj këtë përmbledhje të WP Engine deri në vitin 2019, por në anën e ndritshme kam të dhëna mbi 22 muaj me vlerë.

Sajti im WPE tregon akoma disponueshmëri 99,99%. 

Ky është thjesht i pabesueshëm, por sistemi i monitorimit të StatusCake nuk ka ende raportim të rremë, kështu që unë duhet ta hedh mosbesimin tim dhe të pranoj numrat.

22 muaj dhe duke llogaritur, joproduktive është më pak se një e dhjeta e përqindjes.

Unë diskutoj çmimet e WP Engine më tej poshtë (Spoiler: nuk është i lirë), por kur lexoni për planet e kompanisë, mbani në mend kohën e duhur dhe shpejtësinë që merrni në këmbim të investimit tuaj.

Për investime është – WP Engine është një zgjidhje pritëse e krijuar për të ngritur praninë tuaj në internet përmes një shërbimi të qëndrueshëm dhe të shpejtë. Kjo nuk është për Blogging rastësor, por i përshtatet bizneseve të vogla të përsosura, faqeve të internetit në rritje dhe madje edhe monstrave të trafikut.

Pa një rrip.

Aktgjykimi: Koha e statistikisht e papërfillshme për dy vjet monitorim. i pabesueshëm.

3. Mbështetja e motorit WP – Yjor

Personat që punojnë në WP Engine janë nerds të WordPress. Edhe pse ende nuk kam takuar ndonjërën prej tyre personalisht, pasioni i tyre drejt CMS-së popullore është i dukshëm. Të gjithë agjentët e ndihmës teknologjike me të cilat kam kontaktuar ishin shumë të ditur dhe të etur për të ndihmuar.

Edhe agjentët e shitjeve me të cilët bisedova ishin mjaft të njohur me WordPress dhe mjedisin aktual të pritjes së kompanisë së tyre. Ky nuk është një rast i vogël, pasi shumë shpesh agjentët e shitjeve janë shumë më të mirë në mbylljen e marrëveshjeve sesa të shpjegojnë gjërat.

Unë nuk do ta rendisja mbështetjen WP Engine më të mirë në industrinë pritëse pasi njohuritë e tyre janë kryesisht të specializuara për WordPress, por çdo gjë që bie në fushën e tyre të ekspertizës është e mbuluar në mënyrë të shkëlqyeshme.

Verdict: Mbështetje më e lartë që mund të zgjidhë çdo çështje të WordPress.

Pro pro motorit WP

WP Engine bën një gjë – pret në uebfaqet e WordPress – dhe e bën atë vërtet mirë. Këtu janë pikat e forta të platformës që e vendosin atë midis liderëve në zgjidhjet e menaxhuara të WP.

1. Shkathtësia

WP Engine është i përshtatshëm për tregtarët dhe zhvilluesit njësoj.

Falë arkitekturës unike të platformës, zhvilluesit kanë liri shumë më të madhe nga sa ofron hosti mesatar.

WP Engine ofron shkathtësi të pashembullt.

Nga ana tjetër, kompania ka një ekip të suksesshëm konvaktiv dhe të ditur për të ndihmuar mjeshtrat e papërvojë të uebit të fillojnë. Ata janë një bandë e entuziastëve të WP të cilët mund t’ju përgjigjen një gamë të gjerë pyetjesh që do t’ju ndihmojnë të zhvilloni, tregtoni dhe rritni faqen tuaj.

2. Siguria

Një gjë që bie menjëherë në sy është se sa seriozisht WP Engine merr sigurinë. Unë shpesh flas gjerësisht për tiparet e sigurisë që kanë hostet sepse siguria është themelore.

Nëse mendoni se koha e ngadaltë dhe shpejtësia e ngadaltë e ngarkimit është e keqe për reputacionin tuaj në internet – dhe ato janë të këqija, pa dyshim që këtu – konsideroni se çfarë mund të bëjë për ju një faqe në internet e dëmtuar ose të dhëna të vjedhura të përdoruesit..

WP Engine bën disa gjëra për të rritur sistemin e gjerë të sistemit të sigurisë:

 • Siguron një izolim të fortë të llogarisë
 • Lejon disa shtojca
 • Instalon azhurnime automatike
 • Zbaton rregulla specifike të sigurisë WordPress
 • Vendos 2FA
 • Mirëmban lehtësuesit DDoS
 • Skanimet me mjete automatike të zbulimit të kërcënimit

3. Zgjidhje me porosi për mbajtjen e ndërmarrjeve

Falë specialistëve të saj me shumë njohuri, WP Engine mund të ndihmojë ndërmarrjet me çfarëdo madhësie të përfitojnë nga performanca më e optimizuar e WordPress-it ndonjëherë.

Nëse nuk keni ide se çfarë të vendosni – ose, me të vërtetë, ku të gjeni – tuaj htaccess, WP Engine mund të ndihmojë. Nëse keni frikë se faqja juaj mund të përdorë SEO shtesë ose optimizim të shpejtësisë, WP Engine do të ketë përgjigjen ose do të vërë në duart tuaja mjetet e duhura për ta gjetur atë vetë.

Kompania planifikon shkallë të mrekullueshme, kështu që ju mund të rritni biznesin tuaj në internet pa probleme, ndërsa shijoni përfitimet e shumta që sjellin performanca e jashtëzakonshme. Falë veçorive si teknologjia e pronarit LargeFS, mund të shkallëzoni pafundësisht.

Mjetet e marketingut të ëmbël dhe të fuqishëm ju presin me një klik të një butoni.

Dhe pjesa më e mirë?

Asnjë rritje nuk është mjaft e madhe për të kompromentuar kohën e shpejtë të ngarkimit (pavarësisht nga numri i vizitorëve), sigurinë e pathyeshme dhe kohën e patëmetë.

Të gjithë këta faktorë të kombinuar rritin përvojën e përdoruesit, e cila kontribuon shumë në SEO nga një pikë e tutje.

4. Zgjidhje me porosi për zhvilluesit

Nëse keni menduar edhe për një sekondë që përmbledhja ime e hollësishme tashmë i ezauruar të gjitha zgjidhjet me porosi që ofron WP Engine, uluni fort – ka shumë më tepër.

WP Engine është një konstruksion shumë teknik që kontribuon shumë në universin WP. Të punuarit popullorë atje e dinë shumë mirë se çfarë duhet për të drejtuar dhe zhvilluar një faqe komplekse WordPress.

Kjo nuk është një mburrje boshe ose gjuhë e përgjithshme e marketingut.

WP Engine zhvillon (ende në versionin beta, por duke përparuar shpejt) DevKit e vet që lejon zhvillimin e shpejtë lokal. Isshtë e shpejtë sepse DevKit përmban një version lokal të të gjithë konfigurimit të WordPress që ju të vendosni, provoni, debugoni dhe riprovoni sipas dëshirës.

Sigurisht, bashkëpunimet janë gjithashtu të mundshme, ndër të tjera gjëra të dobishme, si zgjedhja e versionit PHP, Genesis CLI, xdebug, plus qasja WPEngine sFTP dhe SSH Gateway për shtytje dhe tërheqje të qetë të serverave WP Engine, dhe shumë më tepër.

Në mënyrë serioze, WPE DevKit është një thikë elektrike dhe një thikë e ushtrisë zvicerane në një paketë!

5. Kuadri i Zanafillës

Kjo është një përzierje midis dy pikave të mëparshme pasi mundëson zhvillimin e shpejtë dhe vendosjen, duke ndihmuar të devotshëm dhe pronarët e afarizmave (të cilët punësojnë devs) të zbresin shpejt nga toka.

Zanafilla është një bazë solide për çdo faqe të WordPress, duke siguruar siguri dhe performancë me disa veçori të integruara të SEO.

(Po, është shumë më mirë sesa redaktori Gutenberg.)

6. Temat e StudioPress

Elsefarë tjetër bën WP Engine?

Ju jep 36 tema premium për të luajtur, modifikuar dhe përdorur. Ato janë ndërtuar me kornizën Genesis, gjë që i bën ata të punojnë veçanërisht mirë në serverët WP Engine. 

Siç mund ta imagjinoni, redaktimi dhe modifikimi i tyre është një fllad.

E ëmbël, nuk është ashtu?

7. Thirrje në bord për përdoruesit e ndërmarrjeve

WP Engine kujdeset për ndërmarrjet e biznesit të vogël, por gjithashtu di të menaxhojë projekte masive. Ka kuptim vetëm, përndryshe një pjesë e madhe e burimeve të afërta të platformës do të shkonin drejt humbjes.

Një nga përdoruesit e ndërmarrjeve premium të shërbimit është një telefonatë në bord dhe një menaxher i veçantë i llogarive, i cili vendos një kuptim krejt të ri në termin “shërbime të menaxhuara”.

8. Vlerësimi i kodit

Ky është një tjetër shërbim i nivelit të ndërmarrjes.

Një ekip i specializuar WP Engine shqyrton kodin dhe performancën e faqes tuaj të gatshme për të filluar WP. Përmes testimit të plotë ata përpiqen të optimizojnë uebfaqen e re, kështu që pasi të kryen në nivele optimale nga marrja.

9. Migrimet automatike

Ekziston një mënyrë e thjeshtë për të lëvizur faqen tuaj tek WP Engine. Nuk është aq i qetë sa një migrim falas i trajtuar tërësisht nga pritësi pritës aq i popullarizuar në mesin e hosteve të përbashkëta si SiteGround dhe HostPapa, por megjithatë është shumë i lehtë.

Megjithatë, një mjet tjetër i pronarit, plugin migracioni WP Engine mund të heqë instalimin tuaj ekzistues WordPress nga serverët e një hosti tjetër dhe ta kopjojë atë në mjedisin WP Engine.

Mund të tingëllojë e ndërlikuar por funksionon mjaft mirë. Mund të jetë veçanërisht i dobishëm nëse jeni një shitës i motorit WP i cili po përpiqet të fitojë klientët e rinj.

Dhe pjesa më e mirë? Meqenëse është një shtesë, mund ta përdorni sa herë të dëshironi, sado shumë herë që dëshironi.

10. Garancia e kthimit të parave 60-ditore

WP Engine kushton një shumë e rëndë, por ju mund ta provoni atë për mjaft kohë. Standardi i industrisë është që të sigurojë vetëm një muaj pritje brenda garancisë së kthimit të parave, por WPE shkon për dy herë më gjatë.

E cila nuk është asgjë për tu hedhur poshtë.

Cons Conservation WP

Sado e mrekullueshme të jetë, WP Engine nuk është një shërbim i përsosur. Sidoqoftë ato pak mund të jenë, të këqijat e saj janë të pranishme.

1. Kapele të forta për planet

Shqyrtimi im WP Engine ka një seksion të tërë kushtuar planeve të kompanisë, por një gjë veçohet dhe meriton një përmendje më vete: kapaku i vizitorëve.

Shikoni, secili plan i motorit WP vjen me një kufi të caktuar të vizitorëve mujorë. Nëse faqja juaj gjeneron më shumë goditje unike, faqja nuk do të bjerë poshtë, dhe as nuk do të vuajë performanca e saj. Buxheti juaj mund të ketë një goditje, megjithëse, pasi të gjithë vizitorët mbi kufirin e caktuar do të shkaktojnë tarifa shtesë.

Padyshim që, shumë alternativa WP Engine që ofrojnë nivele të ngjashme shërbimi vendosin kapele të tilla.

Ata zakonisht pretendojnë se është për arsye të performancës – për të mos mbingarkuar serverat dhe të tillë – por kur ajo është e zbatuar në mënyrë rigoroze, shpesh është një shtytje drejt planit më të madh, më të shtrenjtë.

2. Pa Email Hosting

Kjo është një surprizë: hyni në panelin tuaj të kontrollit WP Engine dhe … nuk ka kontrolla emaili çfarëdo. Sepse nuk ka asnjë shërbim me email.

Dhënë, pritja në internet dhe mbajtja e postës elektronike janë dy gjëra të ndryshme, por pjesa dërrmuese e hosteve të internetit ofrojnë të dyja. Krahasoni WP Engine vs Bluehost ose Dreamhost – ushtrues të tjerë cilësorë me ofertë të menaxhuar WP – dhe kjo është një pengesë e dukshme.

Po, unë e di që WPE është një ofrues i shërbimit dhe jo një host tipik në internet, por ai mund të ketë përfshirë email në portofolin e tij përmes një palë të tretë.

Megjithatë, nuk ka, dhe kjo është diçka që ju, përdoruesi, duhet të kujdeseni në mënyrë të pavarur.

3. Plugins të ndaluar

E vërteta të thuhet, nuk jam 100% i sigurt se sa e drejtë është të përmendim listën e shtojcave të palejuara që WP Engine mban sepse për shumë njerëz do të jetë një shqetësim i vogël dhe asgjë më shumë.

Sidoqoftë, këtu është marrëveshja: WP Engine, kryesisht për arsye sigurie por edhe për shkak të problemeve të performancës, nuk lejon instalimin dhe ekzekutimin e një grusht shtojcash WordPress.

Tani, lista nuk është aq e shkurtër dhe ju do të gjeni shumë tifozë të preferuar atje, por shënimet në listën e shtojcave të lejuara e bëjnë punën në mënyrë të barabartë nëse jo më mirë brenda mjedisit WP Engine.

Sidoqoftë, hidhini një vështrim listës, veçanërisht nëse planifikoni të shpërnguleni dhe jeni mësuar me disa funksione.

A ju rekomandojmë WP Engine?

absolutisht!

Në emër të objektivitetit dhe tërësisë, unë studiova me kujdes kufizimet e platformës për këtë përmbledhje të WP Engine, por e vërteta është se kjo është një nga zgjidhjet më të mira të menaxhuara të WordPress që paratë mund të blejnë.

Grshtë e dhënë, nuk do të vijë e lirë, por pse do të ndodhte? Shërbimi është sublim, akorduar në përsosmëri nga duar të afta, i lëmuar dhe i optimizuar përtej mjeteve dhe njohurive të shumicës së ofruesve të tjerë të pritjes.

Sigurisht që do të kushtojë më shumë.

Por janë para të shpenzuara mirë sepse sa i përket pritësve të dedikuar WordPress, WP Engine është një interpretues i shkëlqyer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map