WP Engine – Ali je vse Hype upravičeno?

Čas za pregled storitev, ki jih upravlja WordPress, je končno tu!


To novo poglavje v življenju gostujočega sodišča bom začel z morda najboljšim denarjem platforme WordPress.

Moj pregled WP Engine sledi isti podrobni in temeljiti metodologiji testiranja, ki jo pozna Hosting Tribunal.

Vendar so merila za razvrstitev še strožja, saj naj bi rešitve WP delovale veliko bolje kot paketi za skupno gostovanje.

Pred tem dvema letoma sem se podpisal s tem namenskim gostiteljem programa WordPress, da bi spremljal njegovo delovanje, varnost in podporo. Seveda sem brskal po številnih pregledih WP Engine, ki so jih poslali končni uporabniki, in jih ustvarili drugi preizkuševalci, da sem dobil boljšo predstavo o storitvi.

Tukaj sem našel.

Kaj je WP Engine?

WP Engine ni tipični ponudnik gostovanja spletnih strani.

Podjetje je bolj naklonjeno ponudniku storitev, saj je njegova platforma prilagojena na edinstven način. Deluje samo za spletna mesta WordPress in tudi z nekaterimi omejitvami.

Zato so primerjave, kot sta WP Engine in Bluehost, precej napačne. Čeprav je res, da slednje zagotavlja tudi upravljano gostovanje WordPress-a, se je prvo specializiralo izključno za to, da je priljubljen sistem za upravljanje vsebin hiter, varen in zanesljiv.

Pregledal sem peščico najboljših upravljanih gostiteljev programa WordPress in noben se ne približa tistemu, kar je razvil WP Engine.

Seveda vse super stvari pridejo po ceni in ta storitev ni nobena izjema, vendar o WP Engines prednostih in slabostih kasneje.

"Vrhunski Premium WordPress gostovanje za razvojnike & Podjetja"

Potek:

99,99%

Hitrost nalaganja:

0,57s

Podpora:

Absolutno vrhunsko

Nadzorna plošča:

Lastniško

SPLOŠNO4.3

Bistve – Uptime, hitrost, podpora motorja WP Engine

Nadaljevanje, hitrost in specializirana podpora WP Engine zagotavljajo zelo obetavno gostovalno rešitev.

1. Vrhunski Uptime

WP Engine je hitra rešitev za gostovanje. Resno hitro.

Gotovo je najhitrejši gostitelj, ki sem ga tukaj pregledal na Gostujočem sodišču. Vprašanja za povratno in sprednje strani so poslana v manj kot 0,2 sekundah.

Številni namenski gostitelji WP optimizirajo svoje strežnike za CMS. Običajno takšna prizadevanja prinesejo rezultate, vendar WP Engine precej presega pričakovanja.

Iz številnih preizkusov, ki sem jih opravil, je razvidno, da so inženirji in sysadmini WP Engine pravi mojstri svoje obrti. Jasno je, da so dobro seznanjeni z vsemi prepiri, ki jih ima WordPress (in teh ni malo) in poznajo svoje lastno gostiteljsko okolje od znotraj.

Slednji je zasnovan izključno z upoštevanjem WP in je dobro zasnovan.

Evo, kaj kažejo hladne številke o hitrosti WP Engine na sprednjem delu:

Povprečna hitrost v letu 2019:

 • Januar – 0,145s
 • Februar – 0,112s
 • Marec – 0.201s
 • April – 0,143s
 • Maj – 0,139s
 • Junij – 0,12s
 • Julij – 0,143s
 • Avgust – 0,139s
 • September – 0,188s
 • Oktober – 0,153s

WP Engine Polni čas v letu 2019:

 • Januar – 0,988s
 • Februar – 1,12s
 • Marec – 0,957s
 • April – 1,01s
 • Maj – 0,849s
 • Junij – 1,14s
 • Julij – 1.21s
 • Avgust – 0,949s
 • September – 1,19s
 • Oktober – 0,931s

Tudi zaledje je impresivno in udobno presega okolje v skupni rabi SiteGround.

50 sočasnih uporabnikov in več kot 300 sočasnih povezav ni obremenilo niti najmanjšega načrta WP Engine.

Da bi stvari postavili v perspektivo, na podlagi hitrostnih testov WP Engine prekaša virtualne zasebne strežnike. To ne bi smelo biti tako veliko presenečenje, saj niso pomembne samo surove računalniške moči. VPS potrebuje veliko tehničnega znanja, da lahko zagotovi vrhunsko WordPress izkušnjo.

Skupina WP Engine ima to znanje.

Razsodba: Najhitrejši gostitelj WordPressa, ki sem ga opazil. Glede na številke lahko platforma WP Engine tekmuje z rešitvami VPS.

2. Neprekinjen čas motorja WP – 99,99%

Spletno mesto WP Engine sem začel spremljati v letu 2017. Nisem nameraval dokončati tega pregleda WP Engine do leta 2019, toda s strani imam na voljo več kot 22 mesecev podatkov.

Moje spletno mesto WPE še vedno prikazuje 99,99% razpoložljivosti. 

To je preprosto neverjetno, vendar sistem za spremljanje statusca še vedno lažno poroča, zato moram odvrniti svoj nevernik in sprejeti številke.

22 mesecev in če štejemo, je izpadi manj kot desetina odstotka.

Nadalje se pogovarjam o cenah WP Engine (spoiler: ni poceni), vendar, ko berete o načrtih podjetja, ne pozabite na uptime in hitrost, ki jo dobite v zameno za svojo naložbo.

Za naložbe je – WP Engine je gostiteljska rešitev, namenjena povečanju vaše spletne prisotnosti s stabilno in hitro storitvijo. Ni za priložnostno bloganje, ampak ustreza popolnoma majhnim podjetjem, rastočim spletnim mestom in celo pošasti v prometu.

Brez trepeta.

Razsodba: Za dve leti spremljanja statistično zanemarljiv zastoj. Neverjetno.

3. Podpora za WP Engine – Stellar

Ljudje, ki delajo v WP Engineu, so norice WordPressa. Kljub temu, da še nisem osebno spoznal nobenega od njih, je njihova strast do priljubljenega CMS-a očitna. Vsi agenti za tehnično podporo, s katerimi sem prišel v stik, so bili zelo dobro obveščeni in željni pomoči.

Tudi prodajni zastopniki, s katerimi sem govoril, so bili dobro seznanjeni z WordPressom in dejanskim gostiteljskim okoljem njihovega podjetja. To ni majhen podvig, saj so zelo pogosto prodajni agenti veliko boljši pri sklepanju poslov kot pri razlagi stvari.

Ne bi uvrstil podpore WP Engine med najboljše v gostiteljski industriji, saj je njihovo znanje v veliki meri specializirano za WordPress, toda vse, kar sodi v njihov obseg strokovnega znanja, je pokrito.

Razsodba: Vrhunska podpora, ki lahko reši vsako težavo z WordPressom.

Profesionalni stroji WP Engine

WP Engine ima eno stvar – gosti spletna mesta WordPress – in to resnično dobro. Tu so glavne prednosti platforme, ki jo je postavila med vodilne v upravljanih rešitvah WP.

1. Vsestranskost

WP Engine je primeren za tržnike in razvijalce.

Zahvaljujoč edinstveni arhitekturi platforme imajo razvijalci veliko večjo svobodo, kot jo ponuja povprečni gostitelj.

WP Engine ponuja neprimerljivo vsestranskost.

Po drugi strani ima podjetje proaktivno in dobro usposobljeno ekipo za vkrcanje, ki pomaga neizkušenim spletnim mojstrom. So kup navdušencev WP, ki lahko odgovorijo na najrazličnejša vprašanja, ki vam bodo pomagala pri razvoju, trženju in rasti vašega spletnega mesta.

2. Varnost

Kar izstopa takoj, je, kako WP Engine jemlje varnost. Pogosto dolgo podrobno govorim o varnostnih funkcijah, ki jih imajo gostitelji, ker je varnost temeljnega pomena.

Če menite, da so izpadi in počasna hitrost nalaganja slabi za vaš spletni ugled – in v tem ni dvoma – razmislite, kaj bi vam lahko naredila spletna stran z ukradenimi podatki ali ukradeni uporabniški podatki..

WP Engine na več načinov povečuje varnostni sistem:

 • Zagotavlja močno izolacijo računa
 • Odstrani nekatere vtičnike
 • Namesti samodejne posodobitve
 • Izvaja določena varnostna pravila za WordPress
 • Odloži 2FA
 • Vzdržuje blažitelje DDoS
 • Preglejte z orodji za samodejno odkrivanje groženj

3. Rešitve po meri za gostovanje v podjetju

Zahvaljujoč svojim zelo dobro poznanim strokovnjakom lahko WP Engine podjetjem katere koli velikosti pomaga od najbolj optimiziranih WordPress zmogljivosti doslej.

Če nimate pojma, kaj bi lahko vložili – ali res, kje najti – svojega htaccess, WP Engine lahko pomaga. Če se bojite, da bo vaše spletno mesto uporabljalo dodatno SEO ali hitrostno optimizacijo, bo WP Engine našel odgovor ali vam bo dal v roke prava orodja, da ga najdete sami.

Podjetje čudovito načrtuje lestvico, tako da lahko brezskrbno rastete svoje spletno podjetje, hkrati pa uživate v številnih prednostih, ki jih prinaša izjemna uspešnost. Zahvaljujoč lastnostim, kot je lastniška tehnologija LargeFS, lahko povečate neskončno.

S klikom gumba vas čakajo sladka, močna marketinška orodja.

In najboljši del?

Nobena rast ni dovolj velika, da ogrožajo hitro nalaganje (ne glede na število obiskovalcev), nedosegljivo varnost in brezhibno uptime.

Vsi ti dejavniki skupaj povečujejo uporabniško izkušnjo, kar od prvega trenutka močno prispeva k SEO-ju.

4. Rešitve po meri za razvijalce

Če ste za trenutek pomislili, da je moj podroben pregled že izčrpal vse rešitve po meri, ki jih ponuja WP Engine, sedite tesno – še veliko več.

WP Engine je visokotehnični konstrukt, ki veliko prispeva k vesolju WP. Ljudje, ki delajo tam, dobro vedo, kaj je potrebno za zagon in razvoj zapletenega mesta WordPress.

To ni prazna pohvala ali splošni marketinški lingo.

WP Engine razvije (še vedno v beta različici, vendar hitro napreduje) svoj DevKit, ki omogoča hiter lokalni razvoj. Hitro je, ker DevKit vsebuje lokalno različico celotne WordPress konfiguracije, ki jo lahko po želji razmestite, preizkusite, odpravite napako in ponovno preizkusite..

Seveda so možna tudi sodelovanja, med drugimi koristnimi stvarmi, kot so izbira različic PHP, Genesis CLI, xdebug, plus dostop do WPEngine sFTP in SSH Gateway za brezšivno potiskanje do in naprej strežnikov WP Engine in še veliko več.

Resno, WPE DevKit je powertool in švicarski vojski nož v enem paketu!

5. Okvir geneze

To je kombinacija med prejšnjima dvema točkama, saj omogoča hiter razvoj in uvajanje, tako da se tako razvijalcem kot lastnikom podjetij (ki najamejo razvojnike) hitro odpeljejo od tal..

Genesis je trdna podlaga za katero koli spletno mesto WordPress, ki zagotavlja varnost in delovanje z nekaj čednimi vgrajenimi funkcijami SEO.

(Ja, veliko boljši je od urednika Gutenberga.)

6. Teme StudioPress

Kaj še počne WP Engine?

Omogoča vam 36 vrhunskih tem, s katerimi se lahko igrate, spreminjate in uporabljate. Zgrajene so z okvirjem Genesis, zaradi česar še posebej dobro delujejo na strežnikih WP Engine. 

Kot si lahko predstavljate, je njihovo urejanje in spreminjanje prepir.

Sladko, kajne??

7. Vključeni klic za poslovne uporabnike

WP Engine skrbi za mala podjetja, a ve tudi, kako ravnati z ogromnimi projekti. To je samo smiselno, sicer bi velik kos neštetih virov platforme izgubil.

Eden od uporabnikov storitev premium storitev je klic na krovu in namenski upravitelj računa, ki v pojem “upravljane storitve” vnese povsem nov pomen..

8. Ocena kode

To je še ena storitev na ravni podjetja.

Specializirana ekipa WP Engine pregleda kodo in zmogljivost vašega pripravljenega za zagon spletnega mesta WP. S temeljitim preizkušanjem poskušajo novo spletno mesto optimizirati, tako da bo enkrat delovalo na optimalnih nivojih od začetka poslovanja.

9. Samodejne migracije

Obstaja preprost način za premik vašega spletnega mesta na WP Engine. Ni tako brezhiben kot brezplačna selitev, ki jo v celoti upravlja prejemni gostitelj, tako priljubljen med gostitelji v skupni rabi, kot sta SiteGround in HostPapa, vendar je vseeno zelo enostavno.

Še eno lastniško orodje, vtičnik za migracijo WP Engine lahko dvigne vašo obstoječo WordPress namestitev s strežnikov drugega gostitelja in jo kopira v okolje WP Engine.

Morda se sliši zapleteno, vendar deluje precej dobro. Še posebej priročno je, če ste prodajalec WP Engine, ki poskuša pridobiti nove stranke.

In najboljši del? Ker gre za vtičnik, ga lahko uporabljate kadar koli želite, ne glede na to, kolikokrat želite.

10. 60-dnevno jamstvo za vračilo denarja

WP Engine stane zajeten znesek, vendar ga lahko preizkusite kar nekaj časa. Industrijski standard je, da v garanciji za vračilo denarja dobite le en mesec gostovanja, WPE pa traja dvakrat dlje.

Kar se nič ne zafrkne.

WP Engine Cons

Kot je čudovito, WP Engine ni brezhibna storitev. Ne glede na to, kako malo jih je, so njihovi slabosti prisotni.

1. Trde kape na načrtih

Moj pregled WP Engine ima celoten razdelek, ki je namenjen načrtom podjetja, vendar ena stvar izstopa in si zasluži samostojno omembo: zgornja meja za obiskovalce.

Glej, vsak načrt WP Engine ima določen limit mesečnih obiskovalcev. Če vaše spletno mesto ustvari več edinstvenih zadetkov, se spletno mesto ne bo poslabšalo, prav tako ne bo vplivalo na njegovo delovanje. Vaš proračun bo morda zadel, saj bodo vsi obiskovalci nad določeno mejo povzročili dodatne stroške.

Res je, da številne alternative WP Engine, ki ponujajo podobne ravni storitev, uporabljajo takšne zgornje meje.

Običajno trdijo, da je to iz razlogov za delovanje – da ne preobremenjujejo strežnike in podobno – toda ko se izvaja tako strogo, je to pogosto potisk k večjemu, dražjemu načrtu.

2. Brez gostovanja po e-pošti

Tukaj je presenečenje: prijavite se na nadzorno ploščo WP Engine in… e-poštnega nadzora ni. Ker ni e-poštne storitve.

Dovoljeno, gostovanje spletnih strani in gostovanje po e-pošti sta dve različni stvari, vendar velika večina spletnih gostiteljev zagotavlja oboje. Primerjajte WP Engine in Bluehost ali Dreamhost – druge kakovostne gostitelje z upravljano ponudbo WP – in to je očitna pomanjkljivost.

Da, vem, da je WPE ponudnik storitev in ni tipičen spletni gostitelj, vendar bi lahko v svoj portfelj e-pošto vključil tretjo osebo.

Vendar pa to morate storiti samostojno, vi, uporabnik.

3. Prepovedani vtičniki

Resnici na ljubo, nisem stoodstotno prepričan, kako pravično je omeniti seznam nedovoljenih vtičnikov, ki jih WP Engine vzdržuje, ker bo za mnoge to manjše nevšečnosti in nič več.

Kakor koli že, tukaj je dogovor: WP Engine, predvsem iz varnostnih razlogov, pa tudi zaradi težav z zmogljivostjo, ne omogoča namestitve in delovanja peščice vtičnikov WordPress.

Zdaj seznam ni tako kratek in tam boste našli veliko najljubših oboževalcev, toda vnosi na seznam dovoljenih vtičnikov opravijo delo enako dobro, če ne bolje v okolju WP Engine.

Kljub temu si oglejte seznam, še posebej, če se nameravate preseliti in ste vajeni nekaterih funkcionalnosti.

Ali priporočamo WP Engine?

Vsekakor!

V imenu objektivnosti in temeljitosti sem natančno preučil omejitve platforme za ta pregled WP Engine, toda resnica je, da gre za eno najbolj upravljanih rešitev WordPress, ki jo denar lahko kupi.

Razume se, da ni poceni, ampak zakaj bi? Storitev je vzvišena, do popolnosti naravnana s spretnimi rokami, polirana in optimizirana zunaj možnosti in znanja večine drugih ponudnikov gostovanja.

Seveda bo to stalo več.

Denar je dobro porabljen, saj je WP Engine, kolikor gre za namenske gostitelje programa WordPress, izjemen izvajalec.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map