GoDaddy gostovanje

GoDaddy je pravi očka gostiteljske industrije. Je največji registrator domenskih imen in največji ponudnik gostovanja na svetu.


V tem nepristranskem pregledu gostovanja GoDaddy je treba videti, ali je to najboljša storitev gostovanja spletnih strani.

Pri iskanju najboljšega podjetja, ki gosti spletno mesto, GoDaddy nikakor ne bi mogel zaobiti. Da bi izboljšal svet gostovanja kot celote s poštenimi pregledi in povratnimi informacijami, sem moral oceniti prednosti in slabosti največjega gostitelja, ki je tam.

Kupil sem skupni načrt Deluxe, ustvaril privzeto spletno mesto WordPress in ga priklopil na več orodij za spremljanje, da sem lahko meril njegovo uspešnost. Obstaja veliko pregledov gostovanja GoDaddy, vendar noben nima globine in pravih podatkov, ki sem jih zbiral tekom mesecev.

Kdo je GoDaddy?

Če živite v ZDA, zagotovo poznate GoDaddy, saj je to podjetje, ki uporablja občasno agresivne marketinške strategije z občasno dvomljivim okusom. Reklame Super Bowl, ki pogosto vključujejo znane osebnosti in znane športnike, velike sponzorske ponudbe in številne prepirke prispevajo k priljubljenosti GoDaddyja.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1997 pod imenom Jomax Technologies in od takrat raste. Po uradnih podatkih GoDaddy zaposluje več kot 6.000 ljudi, ki skrbijo za 17 milijonov strank.

Večina drugih gostiteljev nima toliko domenskih imen (in GoDaddy jih ima tudi 75 milijonov.)

GoDaddy je množičen.

Vendar se velika podjetja pogosto borijo, da ostanejo pomembna na trgu z velikim tempom, kjer sta inovativnost in stalen razvoj glavni vrlini.

Ali je pri tem velikanu tako?

Ali je sposoben posodobiti svojo obsežno infrastrukturo?

Ali lahko resnično konkurira najboljšim ponudnikom gostovanja spletnih strani in njihovim naprednim izdelkom?

Številkam pustim, da v tem nepristranskem podrobnem pregledu pripovedujejo zgodbo GoDaddyja.

"Gostiteljsko prijazno gostovanje"

Občasni čas

99,99%

Podpora

7/10

Hitrost nalaganja

1,25 sekunde

Lastnosti

7/10

SKUPNO2.8

Bistve – GoDaddy Uptime, Hitrost, Podpora

Hitrost, hitrost in kakovostna podpora so ključni sestavni deli pozitivne izkušnje spletnega gostovanja in so glavne stvari, ki jih morate tukaj oceniti na Hosting Tribunal.

1. Odličen čas – 99,99%

Uptime je najpomembnejši dejavnik pri novem spletnem gostitelju.

Zato sem prvo stvar, ki sem jo naredil po ustvarjanju mojega testnega mesta GoDaddy, povezala s svojim računom za spremljanje StatusCake..

Doslej, uptime je brezhibna 100%. Dva meseca spremljanja je še vedno prekratek, da bi lahko prišli do večjih zaključkov, vendar je začetek zelo obetaven.

GoDaddy zagotavlja 99,9% celotnega časa delovanja. To jamstvo je podprto s kompenzacijsko politiko, ki je sorazmerno majhna. Če se podaljša čas nad 99,9%, lahko končni uporabnik prejme dobroimetje v višini 5% mesečne pristojbine. To je to.

Dejansko trajanje morebitnega izpada ne igra nobene vloge za nadomestilo.

Drugi gostitelji ponujajo polni mesec brezplačnega gostovanja, kadar se krši obstoječi SLA.

Vse to je zaman teorija vadbe, saj strežnik GoDaddy zagotavlja obljubljeno stabilnost in nato nekaj.

Povprečno Uptime 2018:

 • Avgust – 100%
 • September – 100%
 • Oktober – 100%
 • November – 100%
 • December – 100%

Povprečno Uptime 2019:

 • Januar – 100%

"Vrhunski čas nadgradnje."

2. vprašljiva hitrost

 • Hiter odzivni čas – 0,68s
 • Neimpresiven popolnoma naloženi čas – 1,32s
 • Razumno pod obremenitvijo – 0,69s

Opomba: Če v moji domeni izvajate hitrostne preizkuse, lahko rezultati nekoliko nihajo. Tudi z iste preizkusne platforme dva zaporedna testa običajno prikazujeta nekoliko drugačne rezultate. Moje spletno mesto GoDaddy gostuje v Arizoni, zato sem ga preizkusil z ameriških lokacij. Vsi vtičniki in predpomnjenje na strani strežnika so bili onemogočeni.

Hitrost je po pomembnosti blizu drugega. Počasno spletno mesto je resno odvračilno sredstvo in mnogi uporabniki si sploh ne bi omislili vrnitve na stran, ki traja dolgo.

Upoštevam posebne določbe pri testiranju vseh gostiteljev, ki jih analiziram, saj različna orodja za primerjanje pogosto prinašajo različne rezultate. Pri svojem prizadevanju za ustvarjanje nepristranskih in poštenih pregledov vzamem povprečno vrednost treh testov.

Ko sem preizkusil GoDaddy, sta bila impresivna tako odzivni čas strežnika (TTFB) kot čas, ki je trajal, da se stran naloži v celoti. Prvi bajt je bil poslan nazaj v manj kot pol sekunde, medtem ko je popolna izdaja strani trajala približno 1,32 sekunde.

To je dobra hitrost majhno osnovno spletno mesto, kot je moje, vendar v primerjavi z drugimi gostitelji, ki sem jih pregledal, moram reči, da je uspešnost GoDaddyja povprečna.

Stvari so se navdušile, ko sem strežnik GoDaddy spravil pod resno obremenitev. Obdelalo je vseh ~ 150 zahtev 50 sočasnih uporabnikov se je odpravilo z izjemno stabilnostjo in doslednostjo, kar je omogočilo hitre odzive.

Le manjša nihanja pod stresom.

Hiter in stabilen odziv na več poizvedb.

Strežnik GoDaddy je v stresu pokazal zelo spoštljive zmogljivosti.

Na podlagi zgolj podaljševanja in hitrosti se GoDaddy uvršča med najboljše ponudnike spletnih gostovanj.

Povprečni odzivni čas 2018:

 • Avgust – 0,47s
 • September – 0,82s
 • Oktober – 0,53s
 • November – 1.20s
 • December – 0,41s

V celoti naložena stran 2018:

 • Avgust – 1,25s
 • Septembra – 1,52s
 • Oktober – 1,31s
 • November – 1.66s
 • December – 0,85s

Odziv pod obremenitvijo 2018:

 • Avgust – 0,52s
 • September – 0,50s
 • Oktober – 0,52s
 • November – 1,31s
 • December – 0,58s

"Hitrost ni preveč slaba, a bi lahko bila veliko boljša."

3. Napačna podpora in zastarela baza znanja

Hitrost in čas delovanja sta ključnega pomena, vendar je tehnična podpora še en odločilni dejavnik, ki določa kakovost spletnega gostitelja.

Povedal sem ti o velikosti GoDaddyja. Podjetje je ogromno, njegova uporabniška baza pa neizmerna. Posledično mora biti skupina za podporo številna, da lahko zadovolji povpraševanje 24/7.

Izobraževanje več kot tisoč ljudi za zagotavljanje vrhunske tehnične podpore ni tako enostavno, GoDaddy pa na tem področju ne opravlja posebej dobrega dela.

Res je, da lahko ob uri potrebe dobite zelo dobre odgovore in ustrezno podporo. Vendar pa je enako verjetno, da zaradi neustreznega znanja in slabo pripravljenih agentov ne bo nič drugega kot vse večja frustracija.

Vrstice so na voljo v več jezikih 24/7, vendar istega ne moremo trditi za podporo za klepet. Ko sem začel ta pregled, je bil klepet popolnoma nedosegljiv, tj. Gumba za klepet sploh ni bilo.

Zdaj, nekaj dni kasneje, je spet na spletu, vendar je ekipa za podporo klepetu na voljo samo med delovnim časom. Moram reči, da zaradi tega GoDaddy izgleda ljubiteljsko.

Klepetate samo kdaj?

GoDaddy je s klepetom dosegljiv le v delovnem času in močno zaostaja za svojimi konkurenti.

Prav tako je treba posodobiti bazo znanja. Med iskanjem strežnikov imen GoDaddy (ki so presenetljivo dobro skriti) sem se moral za vodstvo zateči k zbirki znanja … le da sem spoznal, da so na voljo v posnetkih zaslona starejše različice območja za stranke. Nekoristno.

Vodenje urejene in posodobljene zbirke vodnikov in člankov zahteva veliko truda, toda ugledni gostitelj se mora zelo potruditi. Še posebej, če je podpora na voljo večinoma po telefonu in so linije običajno zasedene.

"Podpora GoDaddy je komaj zadostna, baza znanja pa je zastarela."

Prednosti GoDaddyja

GoDaddy se še naprej širi. In čeprav velik del svojega uspeha lahko pripišemo dobremu trženju, podjetje ponuja dokaj dobro zaokrožene izdelke.

1. velikodušni načrti

Uvodni gospodarski načrt je delil načrt gostovanja ob strani, GoDaddy ponuja lepe pakete, ki vključujejo neomejen prostor na disku in pasovno širino. Dodeljena moč RAM in CPU nista največja, vendar sta primerna za skupno okolje.

Edina omejitev vseh načrtov je število datotek, ki jih uporabnik lahko ima. Ta znaša 250.000, kar je spodobno. Kljub temu gre za omejitev, ki jo bodo občutili tisti, ki imajo več srednje velikih spletnih strani.

Če želite razjasniti besede, čeprav sam prostor gostovanja ni omejen, je količina podatkov, ki jih lahko naložite na strežnik GoDaddy,.

Če boste prebrali načrte gostovanja GoDaddy (več o tem kasneje), vas bo morda presenetilo število naštetih funkcij. Ne bodite, saj so praktično vse standardne funkcije v katerem koli načrtu gostovanja v skupni rabi Linux. Nič narobe s tem, saj so standardne funkcije cPanel robustne in odlične, vendar je bilo potrebno pojasnilo.

Ne boste dobili ničesar unikatnega, vendar so paketi dovolj dobro opremljeni, da brez težav poganjajo sodobne sisteme za upravljanje vsebine.

2. Čista nastavitev računa

Zagon spletnega mesta z GoDaddyjem je zelo enostaven, saj vas že sama namestitev računa vodi skozi brezhibno namestitev WordPressa.

Osnovno spletno mesto WordPress lahko imate pripravljeno in deluje nekaj minut po ustvarjanju računa.

Hitra in enostavna namestitev WordPress-a.

Hitro, brezhibno in poenostavljeno.

To sem naredil in bilo je hitro in prijetno.

Čeden.

3. Brezplačni Builder spletnih strani

Z leti GoDaddy razvija lastnega ustvarjalca spletnih strani. Njegova najnovejša iteracija se imenuje GoCentral.

Nekoliko ga nerad navajam v prednosti podjetja, saj gre za precej osrednjo aplikacijo za gradnjo spletnih mest, vendar bo to storil za ljudi, ki želijo osnovno internetno prisotnost.

GoCentral ima ustvarjen proces.

GoCentral lahko z izjemno lahkoto izdela osnovna spletna mesta.

GoCentral je predstavljen v vseh načrtih z zelo racionaliziranim postopkom ustvarjanja, ki vam omogoča izdelavo spletnega mesta v nekaj minutah. Ustvarjalec tega spletnega mesta se kot ustvarjalec in intuitiven in enostaven za uporabo počuti nekoliko restriktivnega in osnovnega, vendar sem videl precej slabše in precej dražja orodja za gradnjo spletnih strani.

4. Dobre ponudbe

GoDaddy je znan po svojih donosnih poslih. Večino časa lahko dobite smešno nizke začetne pakete.

Govorim o mesečni pristojbini enega dolarja tukaj. Brez prestopa na ozemlje brezplačnega gostovanja ne postane veliko nižje od tega.

Najboljši del je, da lahko nizke cene gostovanja GoDaddy najdemo praktično ves čas, saj ima gostitelj zelo močno marketinško ekipo, ki dobro ve, kako pritegniti nove stranke.

Slabosti GoDaddyja

Je GoDaddy dobra možnost gostovanja?

Sprva je GoDaddy začel kot registrator domene, ki se je pozneje razširil na vse vrste gostovanja: gostovanje spletnih strani, gostovanje e-pošte, graditelj spletnih strani, spletno knjigovodstvo in drugo.

Povedati je treba le, da se podjetje trudi biti Jack vseh poslov, vendar zagotovo ni ničesar, pri čemer je možna izjema registracija domen..

Omenil sem že, da je skupina za podporo nižja od povprečja v primerjavi z nekaterimi najboljšimi ponudniki gostovanja.

Tu so še druge velike pomanjkljivosti GoDaddyja

1. Osnovne rešitve gostovanja

GoDaddy ponuja standardni izdelek za gostovanje. V paketu gostovanja za Linux ni nič izjemnega ali posebej impresivnega. V bistvu ima privzete storitve vsakega gostitelja cPanel.

Zdaj, če ne iščete ničesar drugega kot preprosto spletno mesto, je to morda dovolj dobro. Nedvomno je v mnogih primerih dovolj dober, saj všečki WordPress-a zagotavljajo izjemno funkcionalnost tudi z najbolj barebonesno namestitvijo Linuxa.

Kljub temu sem pričakoval več od družbe, ki je vodilna v panogi po zaslugi tržnega deleža in je tako glasna glede svojih izdelkov.

2. Trženje nad realno vrednostjo

Na prejšnjo točko je povezano dejstvo, da se GoDaddy močno zanaša na močan marketing, namesto na močne izdelke.

Podjetje oglašuje številne funkcije, ki jih imajo njegovi načrti, vendar zaračunava popolnoma vsako dodatno storitev. Tako je lačen denarja, da tudi funkcije, ki jih najdemo brezplačno v praktično vseh drugih spletnih gostiteljih, ne obstajajo ali so plačane.

Garancija za vračilo denarja? Neobstoječe.

Samodejno varnostno kopiranje? Ne. Vgrajeno funkcijo cPanel lahko uporabite za varnostno kopiranje spletnega mesta in e-poštnih sporočil, vendar to morate storiti ročno. Poleg tega nikjer v podrobnostih načrta ne vidite besede o tej možnosti. Možnost plačila za rezervno orodje GoDaddy je precej vidna.

GoDaddy dobro pozna marketing.

Upsells, kdo je tvoj oče?

Brezplačen SSL? Ne, razen če se odjavite za največji skupni načrt gostovanja. Ta je še posebej velik, vse ostale stvari so enake, Google uvršča spletna mesta s SSL višjo od strani brez varne povezave. To je včasih predstavljalo težavo za lastnike majhnih spletnih mest, saj SSL certifikati niso bili brezplačni, vendar so projekti, kot je Let’s Encrypt, odstranili to oviro.

Kot rezultat tega večinoma vsi dobri ponudniki spletnega gostovanja v svoje načrte vključujejo brezplačen SSL.

Upsells? DA! Od teh dobite veliko. Nekoliko smešno je vsakič, ko se prijavite v območje s strankami, odpirati predlagana imena domen.

To je le nekaj primerov, kako GoDaddy poskuša – večinoma uspešno glede na svoje prihodke – zaračunati storitve, ki so zelo nujne in so pri večini gostiteljev večinoma brezplačne..

Ko se prijavite, boste prejemali tudi redna promocijska e-poštna sporočila, v katerih boste morali naročiti izdelke, ki niso nujno potrebni.

3. Brez migracijske službe

Migracije? Ne. Pogoji storitve navajajo, da gre za vljudno storitev, ki se lahko ali ne opravi, vendar GoDaddy ne obljublja, da bo vaše spletno mesto delovalo, ko bo migrirano.

Kot resno?

Dovolite mi, da tukaj postavim zanimivo vprašanje:

Koliko stane gostovanje spletnega mesta z GoDaddy?

Če morate spletno mesto preseliti sami, veliko časa in tehničnega znanja.

4. Območje kupcev s slabo navigacijo

GoDaddy se ponaša kot gostitelj, ki je preprost za uporabo, primeren za absolutne začetnike.

Čeprav podjetje zagotovo zna prodati izdelke neizkušenim uporabnikom, ne morem reči, da je njegovo območje kupcev še posebej prijazno.

Do večine funkcij upravljanja izdelkov je relativno enostaven dostop, čeprav morate za dostop do njih spustiti spustni meni. To je nenavadno, ker je dovolj prostora za jasno postavljeno navigacijo.

Prostor za stranke GoDaddy ima še nekaj prostora za izboljšave.

Območje za stranke bi bilo lahko bolj uporabno in manj prodajano.

Stvari, kot je preprosto upravljanje domene, so nepotrebne prikrito. Upravitelj domen se ne prikaže samodejno imena, ki so registrirana drugje, vendar gostijo GoDaddy. Dejansko jih morate vnesti v iskalno vrstico, če želite dobiti ustrezne informacije, na primer, katere strežnike imen uporabiti.

Zakaj je ta odsek imenovan “Moje domene”, je zunaj mene.

Najlažje, kar lahko storite preko portala za stranke, je nakup novih izdelkov.

5. Visoke pristojbine za obnovo

Omenil sem dejstvo, da GoDaddy praktično ves čas vodi promocije, in da lahko skupno gostovanje dobite za 1 dolar na mesec. Če boste imeli srečo, boste morda celo sklenili pogodbo, ko morate obnoviti paket gostovanja, vendar je veliko bolj verjetno, da boste morali plačati zajetne cene obnovitve.

Paket Maximum stane ob obnovi 24,99 USD (brez davka), kar je 10 dolarjev več kot uvodna cena. 24,99 $ ni najbolj strma pristojbina (SiteGround stroški 29,99 $), vendar je za vključene funkcije cena skupno overkill.

6. Kultura podjetja

Zdaj to ni nekaj, kar običajno štejem za pomemben dejavnik pri izbiri spletnega gostitelja. Dokler so strežniki hitri in stabilni, podporna ekipa pozna svoje delo in cena je razumna, me ne bi zanimalo kaj počne podjetje.

Vendar pa, GoDaddy je tako humong, da do neke mere definira celotno gostiteljsko industrijo. Gre za napadalnega igralca, ki pridobi manjše spletno gostovanje in ne samo ponudnikov storitev. Poleg tega ima močan marketing, ki ustvarja močan imidž znamke, in ni vedno pozitiven.

GoDaddy je skozi vsa leta igral osrednjo vlogo pri številnih škandalih, pri čemer je zame najbolj razkrita drža podjetja SOPA. Začetni položaj največjega ponudnika gostovanja in registrarja domen na svetu je bil, da je SOPA dobra stvar, ki jo je treba uveljaviti.

Po naključju, SOPA bi zaprla pečico registratorjev domen, GoDaddy pa bi užival poseben, zaščiten status.

Zame je to še en dokaz, da je GoDaddy podjetje, ki ne preganja ničesar razen dobička, ne glede na sredstva in ne glede na morebitne stroške za skupnost kot celoto. Odličen kontrast z všečki SiteGround in InMotion Hosting, ki se ponašajo s svojimi strankami in zagotavljajo veliko virov, ki končnim uporabnikom omogočajo boljši internet.

Ali priporočamo GoDaddy?

GoDaddy je v redu gostitelj, vendar so na voljo veliko boljše možnosti.

Glavna pomanjkljivost tega gostovanja je slaba podporna ekipa, toda agresivno trženje in velika količina nadpovprečnih prodaj mu tudi ne koristi..

Njeni strežniki prikazujejo odlično hitrost in zanesljivost, vendar se večina najboljših ponudnikov spletnih gostovanj, ki jih pregledam tukaj, lahko ujema z njimi.

Ne glede na to, kako pomembna sta lahko ta dva dejavnika, sama po sebi nista dovolj, da bi GoDaddy uvrstila med najboljše 3 in celo top 5 najboljših gostiteljev 2019.

Če ste po preprostem spletnem mestu z nekaj strani in omejeno funkcionalnostjo, je GoDaddy morda primerna izbira, še posebej, če vam uspe dobiti lep popust.

V nasprotnem primeru pozabite na ta pregled gostovanja GoDaddy in raziskavo še malo.

GoDaddy na pogled

Podpora Baza znanjaNačrti za skupno gostovanjeNadzorna ploščaŠtevilo gostil domenŠtevilo baz podatkovE-poštni računiVarnostne kopije in obnovaSkladiščenjePasovna širinaTehnologijaVarnostRegistracija domenskega imenaMigracija spletnega mestaSpletni graditeljE-trgovina Specializirano gostovanjeGostovanje WindowsPodatkovni centriObčasni časHitrostCenitevStruktura cenJamstvaProgramirana povračila za predčasno odpovedZastonjSpletna stran podjetjaKultura podjetja
Na voljo je samo telefonska številka
Baza znanja je v redu, vendar jo je treba resno posodobiti
4 skupne načrte gostovanja
cPanel
1 domena za najmanjši načrt, neomejena za ostale
10 za najmanjše, 25 za paket Economy, neomejeno za ostala dva načrta
Neznano število prejetih sporočil; njihova velikost je 250 MB na e-pošto, skupaj 5 GB
Ni samodejnih varnostnih kopij
Neomejeno; samo najmanjši načrt omejuje prostor na 100 GB.
Brez merjenja
Trdi diski, standardne Linux gostovalne tehnologije; na voljo več kot 125 aplikacij
Precej stardard Linux stvari
Poceni začetna registracija
Vljudnostna storitev brez garancij
Osnovni gradnik spletnih strani
Ni idealno, saj je SSL vključen samo v dva največja načrta, strežniki pa niso PCI
GoDaddy ima specializirane načrte gostovanja za WordPress
Na voljo, 3 načrti, ki se začnejo pri 2,49 USD / mesec
9 podatkovnih centrov po vsem svetu
Trdna zmogljivost, 99,9% obljuba
GoDaddy streže spletnim mestom hitro, odzivni časi nekoliko pod povprečjem
Zelo nizke uvodne cene
Predplačilo zniža stroške na mesec; pristojbine za obnovo se nagibajo k dragemu koncu spektra
Če se podaljša čas nad 99,9%, lahko zahtevate 5% mesečne pristojbine za gostovanje. Brez garancije za vračilo denarja!
Ne
Nič vrednega omembe
Spletno mesto GoDaddy bi bilo lahko manj pretesno in z manj izdelki potisnjeno v obraz
GoDaddy je največje podjetje za spletno gostovanje, ki obstaja. V svoji zgodovini je podjetje poznalo veliko polemik, vendar je na tem področju ostalo prevladujoč igralec.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map