Рецензия на BigCartel – Изборът на художника

Като художник или създател е трудно да разберете коя е платформата за електронна търговия, която трябва да използвате – BigCartel, Shopify или някоя от другите опции?


не виждам знамСъздаването на изкуство е едно. Какво се случва, когато искате да го продадете онлайн? Не искате естетиката на вашия онлайн магазин да отнеме от вашите красиви, фънки или насилствени творения.

Не можете просто да продадете това навсякъде.

Продуктите на Arty заслужават артистична витрина, за да улеснят продажбите. Използването на платформа за електронна търговия, която обслужва широката публика, може да се окаже непосилна, объркваща и ненужна.

BigCartel влиза и прави представянето на красиви продукти прости и забавни.

TLDR;

BigCartel е платформа за електронна търговия, предназначена за художници и творци. Той пасва точно на сладкото място, за да не се нуждаят от всички функционалности на Shopify но се нуждаят от повече от Wix или Squarespace оферти за електронна търговия.

Аспектът, който BigCartel наистина ноктите е създаване на витрина за продукти. Дизайнът на уебсайта, който BigCartel предлага, е свързан с продуктите, които се продават.

Това е чудесна опция, която позволява на художници и творци да имат магазина, който искат. BigCartel предлага безплатен план с ограничени функции, които позволяват на всеки да види дали харесва услугата преди ъпгрейд до платен план.

Професионалисти

Конкретните плюсове за BigCartel са по-важни от конкретните плюсове на другия страхотни създатели на уебсайтове прегледахме в миналото. BigCartel е нишова услуга – ако професионалистите ви говорят, тогава вероятно пребивавате в тази ниша.

Ценообразуване

Тъй като BigCartel има ограничени функции и минимализмът е основната цел на естетиката на дизайна те не биха могли да определят услугите си по същия начин, както прави компания като Shopify.

Повече подробности можете да намерите в раздела за цените по-долу, но единственият разграничител между техните планове е колко продукта можете да продадете наведнъж.

Очевидно това е гадно за художника, който има 500 картини, които искат да продадат. За огромното мнозинство от целевите пазари на BigCartel начинът, по който цените са привлекателни. Ако продавате само 7 продукта наведнъж, сметката за уебсайта Ви ще е ниска, колкото е възможно.

Направено за художници

Целият смисъл на BigCartel е да се хареса на артистичната тълпа. Темите, които компанията предлага, са предназначени да показват красиви продукти. Всички най-добрите примери за дизайн на BigCartel са минималистични и напълно показват естетически приятните продукти, които техните клиенти продават.

thegoodtwin десктоп

Примерът по-горе просто продава бележници, но както можете да видите продуктите са основната функция. Дизайнът на уебсайта е минималистичен до крайност. Това подхожда на художниците, тъй като повече информация освен това как изглежда продуктът е без значение.

Колко проста е услугата да се използва и времето за настройка да е на изключително ниския край, има остана много време за работа върху вашето изкуство и продукти.

Лесен за използване

Минималистичният характер на BigCartel създава една от най-лесните за използване платформи за електронна търговия на пазара. BigCartel е не за хора, които искат да се нахвърлят в никотината на зърното на електронната търговия.

Big-Картел-табло

Те ви представят обикновено табло, което ви позволява да изпълнявате няколко различни задачи. Приспособимостта на високо ниво не е името на играта с BigCartel и това представлява чудесен потребителски интерфейс за хората, които се интересуват от простотата

Други услуги са лесни за използване, но BigCartel всъщност може да спечели короната в тази категория. Съсредоточих се, мога да намеря наполовина прилично изглеждащ уебсайт на BigCartel с пет продукта 18 минути и 47 секунди.

Очевидно няма нищо лошо в това да си отделите време. Просто казвам – определено не е нужно и все още можете да имате доста добре изглеждащ уебсайт.

Против

Не мащабируем

Наистина би било гадно да се поставите заедно с малкия си магазин за изкуства в BigCartel и след това да отидете вирусни по някаква причина. Бихте искали да мащабите бизнеса си, тъй като парите ще се наливат. Проблемът е в това BigCartel няма функционалност за това. Вие със сигурност ще трябва преминете към друга услуга.

Предполагам, че да го удариш с магазина не е голям проблем. Проблемът е, че ако го направите, вероятно ще искате да преминете към друго решение за електронна търговия.

Освен това наличието на огромна продуктова библиотека и подобно мащабиране не работи толкова добре на BigCartel. Цената им зависи от това колко продукти имате и те ограничават броя на продуктите на 300. Разрешени, 300 продукта означават, че имате абсурдно голям каталог на продукти. Вероятно бих посъветвал всеки, който има толкова много продукти, така или иначе да го свали.

Ограничени функции и интеграции

Поради минималистичния характер на BigCartel по същество им липсват някои функции, които включват най-добрите платформи за електронна търговия. Функции като техните инструмент за изчисляване на данъка оставете много да се желае и таксите за доставка могат да бъдат зададени само като фиксирана тарифа за доставка.

BigCartel има няколко интеграции, но броят им е малък, особено в сравнение с услуга като Shopify – която има хиляди.

Работата е там – очевидно е, че това е по дизайн. BigCartel очевидно не се интересува от обслужването на широк пазар. Те просто искат творците и художниците да използват услугата си, за да покажат своите творения и изкуство.

В този подход няма нищо лошо, той просто означава, че не всички функции и интеграции, които услуга като Shopify има, ще бъдат налични.

Изграждане на вашия магазин

Настройването на вашия магазин е толкова лесно, колкото става с BigCartel. В това буквално няма нищо объркващо или трудно настройката трябва да отнеме по-малко от час дори ако наистина искате да отделите време. Както споменах по-рано, вградих добре магазин в под 20 минути.

Как работи

Веднага след като създадете акаунта си, пред вас ще се появи прост интерфейс за настройка. Ако нещо ви обърка или представлява затруднение, можете да потърсите помощ в помощния център или можете да се свържете с поддръжката на клиенти.

Страница за добавяне на голям картел

След като преминете няколко стъпки с интерфейса за настройка, таблото за управление (показано в секцията за професионалисти) ще бъде следващото нещо, което виждате. Следващата стъпка е просто да добавете продукти и проектирайте вашия магазин – и двете са стъпка по стъпка и изключително лесни.

Теми

В момента BigCartel има петнадесет теми. Всички те са минималистични и се фокусират върху продуктите повече от реалния дизайн на уебсайта.

Големи теми на Картел

Всяка от тях е лесна за редактиране и може да показва големи снимки. Темите са безумно лесни за манипулиране и създават красив начин за представяне на продукти.

Проблемът възниква, когато се желае повече персонализиране. Ще трябва да направите кодиране сами или да наемете някой, който да го направи вместо вас. Ако това е нещо, което бихте искали да направите, тогава BigCartel изобщо няма много смисъл като избор за вас.

Има и теми за трети страни, но по-голямата част от тях са основно това, което можете да получите от самия BigCartel и може да няма същото ниво на поддръжка или мобилна оптимизация.

Функции за електронна търговия

Възможности

Най-добрият начин да се опишат възможностите на BigCartel е като се каже, че е способен на това, на което е способен. Какво прави – прави добре.

BigCartel има a страхотен SEO инструмент това може да се увери, че не извършвате никакви масивни SEO faux pas. Също така ви позволява да създавате кодове за отстъпки и ви позволява да управлявате вашия Facebook магазин.

На всичкото отгоре BigCartel има мобилно приложение, което означава, че можете да управлявате магазина си в движение.

интеграции

Не е изненада, че BigCartel няма лудо количество интеграции. Хубавото е това те имат всички необходими и всички те са висококачествени.

BigCartel разполага с интеграции като Facebook Store, Google Analytics, LiveChat, Printful, MailChimp, Art Of Where и шепа други.

Мобилна оптимизация

Всички теми на BigCartel са напълно оптимизирани за мобилни устройства. Това означава, че няма да ви се налага да създавате два отделни дизайна за магазина си, които хората ще виждат на компютъра, а тези, които хората ще имат достъп от телефона си.

bigcartel за ios

Мобилните дизайни са също толкова бързи, колкото традиционните дизайни и ще направят преживяването при пазаруване от мобилен телефон лек за бъдещите клиенти.

Ето две забавни статистически данни за уебсайта на електронната търговия за вас:

  • Самият лош мобилен дизайн е достатъчен за 57% от интернет потребителите да не препоръчват бизнеса ви на своите връстници.
  • Почти 80% от потребителите ще спрат да се занимават с вашия уебсайт, ако мобилният уебсайт се показва неудобно.

Поддръжка на клиенти

BigCartel има отзивчива и полезна поддръжка на клиенти. На страницата на екипа на техния уебсайт те дори демонстрират всички свои агенти за поддръжка на клиенти – което означава, че всъщност имат приоритетна поддръжка на клиенти.

Проблемът е, че подкрепата е не 24/7 и нямат поддръжка по телефона или чат. Любимият ми начин да се свържа с екип за поддръжка е чрез чат и това да не е нещо като неудачник.

Те имат и център за помощ, който обхваща по-голямата част от проблемите, които могат да възникнат при използване на услугата.

поддръжка на bigcartel

Тя е организирана в различни секции – като основния раздел, представен по-горе. Всеки раздел показва лесни инструкции как да използвате всеки аспект на съставителя на уебсайтове.

Ценообразуване

BigCartel се справя с цените сравнително различно от всички други добри опции на пазара. Това може да се използва във ваша полза или в неизгодно положение.

С всички платени планове, всяка функция е достъпна за всеки клиент. Единствената разлика е броят на продуктите, които можете да продадете. Ако само завинаги планирате да продавате под 20 продукта – BigCartel е невероятно евтин вариант.

Компанията предлага и безплатен план за злато, който позволява на всеки да изпробва BigCartel. Безплатният план ви позволява да качвате до 5 продукта и има ограничени функции. Добра идея би била изпробвайте безплатния план и след това надстройте, ако решите, че ви харесва.

заключение

BigCartel трябва да бъде вашият избор за електронна търговия, ако сте художник или нещо, което прилича на художник и търсите лесен начин да продавате продуктите на собствения си уебсайт – а не Etsy.

Има почти няма крива на обучение и можете да имате функционален уебсайт, който представя вашите продукти за около 30 минути.

Shopify е невероятна платформа за електронна търговия и най-препоръчителната ни платформа за електронна търговия, но BigCartel ни изненада с доказвайки колко са добри при обслужване на целевия им пазар.

Сега ако мислите: „защо не мога да продам хиляда продукта? Какво се случва след 6 месеца? “, Тогава може да искате да разгледате нашия преглед на Wix срещу WordPress за по-жизнеспособно решение.

ЧЗВ

Безплатен ли е BigCartel?

BigCartel предлага безплатен план, който ви позволява да използвате ограничени функции и да продавате до пет продукта. Той е идеален за изпробване на услугата преди ъпгрейд.

Shopify по-добър ли е от BigCartel?

С една дума – да. С две думи – зависи. Shopify е най-добрият избор за повечето хора, които искат да създадат магазин за електронна търговия. BigCartel е фантастична алтернатива за хора, които искат да покажат своите артистични продукти в собственото си онлайн пространство и не искат да се потопят дълбоко в електронната търговия.

Какво прави BigCartel?

BigCartel е платформа за електронна търговия. Те имат за цел да обслужват художници, които продават своето изкуство, и малки марки, продаващи художествени продукти.

BigCartel прави ли разрез?

Има такси за обработка на кредитни карти с Stripe и PayPal, но BigCartel начислява само месечна такса – без такси за транзакции.

Как работи Stripe плащането?

Stripe е супер лесен за използване. Всичко, което правите, е да направите сметка и да въведете данните си за банкова сметка. Когато някой купи нещо от вас, чрез Stripe, парите просто се плащат директно на вашата банкова сметка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector