Πώς να φιλοξενήσετε τον δικό σας ιστότοπο από το σπίτι (Οδηγός 2020)

Contents

Πώς να φιλοξενήσετε τον δικό σας ιστότοπο

Πολλές φορές όταν οι άνθρωποι θέλουν να δημιουργήσουν τον δικό τους ιστότοπο, δεν έχουν ιδέα από πού να ξεκινήσουν, πόσο μάλλον να φιλοξενήσουν τον ιστότοπό τους στο σπίτι.


Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν έχει σκεφτεί ποτέ πώς λειτουργεί ένας ιστότοπος. Απλώς κάνουν κλικ στο εικονίδιο του Internet Explorer 2003 και πληκτρολογούν έναν ιστότοπο.

Μας λείπεις IE.

Εάν σκέφτεστε να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο από το σπίτι, είναι πιθανό να καταλάβετε πώς λειτουργούν γενικά οι διακομιστές και η φιλοξενία. Αναζητάτε τώρα το τελευταίο όριο – μια ευκαιρία να ελέγξετε πλήρως τον ιστότοπό σας από την αρχή. Δυστυχώς, φιλοξενώντας έναν ιστότοπο από το σπίτι έρχεται με μερικά εμπόδια όπως περιορισμένο εύρος ζώνης και τεράστιοι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας. Η χρήση μιας δυναμικής διεύθυνσης IP αντί μιας στατικής θέτει επίσης μερικές προκλήσεις.

Υπάρχουν δύο επιλογές για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου από το σπίτι. Οι ίδιες δύο επιλογές που έχουν οι μεγάλες εταιρείες φιλοξενίας στους διακομιστές τους. Το πρώτο είναι Παράθυρα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι στο σπίτι χρησιμοποιούν μηχανή Windows. Το επόμενο είναι Linux, που είναι η προτιμώμενη πλατφόρμα φιλοξενίας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Φιλοξενήστε έναν ιστότοπο στα Windows

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς το διαβάζετε από τον προσωπικό σας υπολογιστή και χρησιμοποιείτε τα Windows ως λειτουργικό σας σύστημα, θα έχει πιο νόημα για πολλούς από εσάς να ξεκινήσετε με τη χρήση του υπολογιστή σας ως διακομιστή σας.

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας ως διακομιστή WAMP για να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο

Η χρήση ενός προγράμματος εγκατάστασης WAMP είναι το ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε αντί να εγκαταστήσετε χειροκίνητα κάθε πακέτο. Μου αρέσει να σκέφτομαι τους διακομιστές WAMP να κάνουν θόρυβους PacMan καθώς αρχίζουν να εκκινούν.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το λογισμικό διακομιστή WAMP

Το WAMP σημαίνει Windows, Apache, MySQL και PHP. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε απλώς ένα πρόγραμμα εγκατάστασης WAMP παρά να περάσετε και να κατεβάσετε τα πάντα ξεχωριστά. Τα αξιόπιστα πακέτα διακομιστών WAMP διαθέτουν όλες τις πιο ενημερωμένες εκδόσεις των μεμονωμένων πακέτων.

Συνιστούμε τη χρήση του WampServer. Το κάνουν εύκολο.

Βήμα 2: Πώς να χρησιμοποιήσετε το WampServer

Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, δημιουργείται αυτόματα ένας κατάλογος.

Η διαδρομή πρέπει να βρεθεί ως c: \ wamp \ www.

Μέσα σε αυτόν τον κατάλογο θα μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε υποκατάλογο που χρειάζεστε. Εδώ μπορείτε να βάλετε αρχεία HTML ή PHP. Το WampServer ονομάζει τους υποκαταλόγους ως έργα, αλλά άλλο λογισμικό WAMP μπορεί να τους αποκαλεί κάτι άλλο.

Βήμα 3: Δοκιμή WampServer

Η δοκιμή του διακομιστή είναι σημαντική για να βεβαιωθείτε ότι δεν πήγε στραβά. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε μια σελίδα HTML.

Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα αρχείο με την ένδειξη “info.php” στον κατάλογο www ως παράδειγμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στον κατάλογο www μία φορά στο WampServer.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα αρχείο και χρησιμοποιήστε αυτήν τη συμβολοσειρά κώδικα:

1 δοκιμή PHP

Αφού αποθηκεύσετε το αρχείο, θα μπορείτε να περιηγηθείτε στο http: //localhost/info.php. Εδώ θα δείτε τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης PHP.

Σε αυτό το σημείο, θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε δομές αρχείων HTML και PHP ανάλογα με το τι χρειάζεστε.

Βήμα 4: Διαμορφώστε τη βάση δεδομένων

Τα περισσότερα άτομα θα χρησιμοποιούν κάποιο είδος Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) και τα περισσότερα άτομα που χρησιμοποιούν CMS θα χρησιμοποιούν WordPress.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα Βάση δεδομένων MySQL.

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε βάση δεδομένων MySQL θέλετε – ή να αναπαράγετε τις υπάρχουσες. Το WordPress θα δημιουργήσει μια νέα βάση δεδομένων για εσάς που θα είναι συμβατή με το λογισμικό τους.

Όταν ανοίγετε την οθόνη σύνδεσης phpMyAdmin θα ανοίξει ως νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Μη διστάσετε να αφήσετε το όνομα χρήστη διαχειριστή ως root. Υπάρχει επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κωδικό πρόσβασης.

Βήμα 5: Δημοσίευση του ιστότοπου

Προκειμένου οι χρήστες να έχουν πραγματικά πρόσβαση στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να βρείτε το αρχείο διαμόρφωσης Apache. Αυτό το αρχείο πρέπει να είναι httpd.conf και μπορείτε να το βρείτε επιστρέφοντας στο μενού WampServer και επιλέγοντας Apache. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο επιλέγοντας httpd.conf.

Θα πρέπει να δείτε δύο γραμμές:

1 Παραγγελία Άρνηση, Επιτρέψτε
2 Άρνηση από όλα.

Αντικαταστήστε τις γραμμές με:

1 Επιτρέψτε την παραγγελία, Άρνηση
2 Να επιτρέπεται από όλα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τα πάντα, ώστε αυτό να λειτουργήσει. Υπάρχει μια επιλογή που αναφέρεται ως επανεκκίνηση όλων των υπηρεσιών στο μενού.

Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας τώρα, εφόσον δεν υπάρχουν αιτήματα αποκλεισμού τείχους προστασίας υπολογιστή.

Βήμα 6: Όνομα τομέα

Εάν φιλοξενείτε τον ιστότοπο κριτικής του βοείου κρέατος στο σπίτι σας, ίσως θέλετε να ονομάσετε τον τομέα σας κάτι ελκυστικό και να τον χρησιμοποιήσετε.

Ίσως beefjerkyathome.com?

Το όνομα τομέα σας θα έχει μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP, για αυτό το beefjerkyathome.com θα χρησιμοποιήσουμε 000.000.000.000. Βρείτε το αρχείο C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts και προσθέστε αυτήν τη γραμμή σε αυτό: 000.000.000.000 beefjerkyathome.com.

Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε στο αρχείο httpd.conf για να προσθέσουμε έναν εικονικό κεντρικό υπολογιστή. Θα έχετε απασχολήσει τη γραμμή μετά τις λέξεις, Virtual Hosts. Θα μοιάζει με αυτό:

1 # Εικονικοί κεντρικοί υπολογιστές
Συμπεριλάβετε conf / extra / httpd-vhosts.conf

Το τελευταίο βήμα είναι να προσθέσετε ένα μη αυτόματο αρχείο στον κατάλογο Apache. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο Notepad και να το αποθηκεύσετε στο C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ conf \ extra \.

Το αρχείο Notepad θα μοιάζει με αυτό:

ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
Όνομα διακομιστή mysite.local
ErrorLog “logs / beefjerkyathome.com.log”
CustomLog “logs / beefjerkyathome.com-access.log” κοινό

Θα πρέπει να επανεκκινήστε ξανά όλες τις υπηρεσίες και θα έχετε ένα δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το όνομα τομέα σας.

Φιλοξενία ιστότοπου στο Linux

Από Το Linux είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα το καθιστά φθηνότερο και ευκολότερο στη χρήση από έναν διακομιστή Windows. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν Linux που θα μπορούσε πραγματικά να δυσκολέψει τη δημιουργία διακομιστή Linux στο σπίτι. Με αυτά τα λόγια, εάν θέλετε να κάνετε την κατάδυση στον κόσμο του Linux, αυτό είναι το πώς το κάνετε.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το λογισμικό LAMP

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του λογισμικού LAMP, ανοίξτε το τερματικό και χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κωδικό:

sudo apt εγκατάσταση apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη root MySQL. Στη συνέχεια, για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν θα πρέπει να το κάνετε επανεκκινήστε τον διακομιστή ιστού Apache.

Εάν αλλάζετε την καθολική διαμόρφωση του Apache ανά πάσα στιγμή, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτήν την εντολή:

επανεκκίνηση sudo /etc/init.d/apache2

Βήμα 2: Επιβεβαίωση PHP

Για να το ελέγξετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δοκιμαστικό αρχείο PHP στον ριζικό κατάλογο διακομιστή ιστού που μπορείτε να βρείτε εδώ: / var / www / html /

Το αρχείο PHP που χρησιμοποιείται θα είναι:

sudo echo “” > /var/www/html/info.php

Για να μάθετε ποιες επιπλέον μονάδες είναι διαθέσιμες, χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών:

apt αναζήτηση php | ενότητα grep

Βήμα 3: Ελέγξτε τη βάση δεδομένων

Εφόσον πιθανότατα θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress ή άλλα παρόμοια συστήματα διαχείρισης περιεχομένου θα πρέπει να ελέγξετε τη MySQL. Αν και, αν χρησιμοποιείτε Linux, ίσως θέλετε να κωδικοποιήσετε τον ιστότοπό σας από το μηδέν.

Για να ελέγξετε εάν η MySQL λειτουργεί, χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή:

υπηρεσία mysql

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσετε τα διαπιστευτήρια που πληκτρολογήσατε νωρίτερα κατά την πρώτη εγκατάσταση της MySQL:

$ mysql -u root -p

[τώρα θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή και εισαγάγετε το μήνυμα mysql]

Για να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ δοκιμή.

Δοκιμή ΧΡΗΣΗΣ;

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για εσάς αυτόματα.

Το τελευταίο βήμα θα είναι να ρυθμίσετε το αρχείο /etc/phpmyadmin/config.inc.php χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράφονται εδώ.

Βήμα 4: Διαμόρφωση DNS

Θα πρέπει να διαμορφώσετε το Apache ώστε να χρησιμοποιεί το δικό σας όνομα τομέα.

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το DNS διαθέτει εγγραφή Α για το όνομα τομέα σας. Όποιος αγοράσατε το όνομα τομέα σας θα έχει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε σωστά τις εγγραφές DNS.

Μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε κάτι τέτοιο χρησιμοποιώντας το εργαλείο ανασκαφής. Για να ζητήσετε την εγγραφή A για το www.beefjerkyathome.com, πληκτρολογήστε:

$ dig www.beefjerkyathome.com Α

;; ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ:
www.beefjerkyathome.com. 86400 ΣΕ Α
000.000.000.000

;; ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΗΣ:
beefjerkyathome.com. 86398 ΣΤΟ NS a.iana-servers.net.
beefjerkyathome.com. 86398 ΣΤΟ NS b.iana-servers.net.

Βήμα 5: Ρύθμιση παραμέτρων Apache

Το επόμενο βήμα μας είναι να βεβαιωθείτε ότι το Apache μπορεί να δεχτεί αιτήματα από τον τομέα μας και από ποιον κατάλογο πρέπει να προέρχεται το περιεχόμενο.

Θα χρειαστεί ένας κατάλογος για τον τομέα beefjerkyathome.com. Θα το δημιουργήσουμε και θα δημιουργήσουμε ένα αρχείο beefjerkyathome index.html. Τότε θα ανησυχούμε για τα δικαιώματα του συστήματος αρχείων μας:

sudo mkdir -p /var/www/html/beefjerkyathome.com
sudo sh -c «echo» beefjerkyathome.com

Αυτός είναι ο αυτο-φιλοξενούμενος ιστότοπός μου beefjerkyathome.com

” > /var/www/html/beefjerkyathome.com/index.html
sudo chmod -R 755 /var/www/html/beefjerkyathome.com

Πρέπει τώρα δημιουργήστε ένα αρχείο εικονικού κεντρικού υπολογιστή έτσι ώστε το Apache να μπορεί να αναγνωρίσει τον τομέα μας.

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/beefjerkyathome.com.conf
sudo nano /etc/apache2/sites-available/beefjerkyathome.com.conf

Στη συνέχεια επεξεργαζόμαστε το αρχείο ώστε να μοιάζει με αυτό.

ServerAdmin [email protected]
Όνομα διακομιστή beefjerkyathome.com
ServerAlias ​​www.beefjerkyathome.com
DocumentRoot /var/www/html/beefjerkyathome.com
ErrorLog $ {APACHE_LOG_DIR} /error.log
CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR} /access.log σε συνδυασμό

Σχεδόν εκεί, αναδιαμορφώστε και φορτώστε ξανά το Apache.

sudo a2ensite beefjerkyathome.com.conf
ξαναφορτώστε την υπηρεσία sudo apache2

Με τη βαριά ανύψωση σχεδόν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι επεξεργαστείτε το τοπικό / etc / hosts αρχείο. Κάντε το προσθέτοντας αυτό στη διεύθυνση IP και το όνομα τομέα σας:

000.000.000.000 beefjerkyathome.com

Το Διαδίκτυο μπορεί πλέον να επισκεφτεί τη διεύθυνση beefjerkyathome.com και ο κόσμος θα χαίρεται με τις νεότερες γνώσεις του.

Βήμα 6: Εγκαταστήστε το WordPress ή άλλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου

Τότε θα εγκαταστήσετε το CMS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Συνιστούμε το Wix ή το WordPress.

Μετά την εγκατάσταση του CMS, θα πρέπει να τελειώσετε.

Γιατί είναι πιο λογικό να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας

Βλέποντας πόσο πόνο στην άκρη είναι να το κάνετε αυτό και πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες φιλοξενίας θα πρέπει να σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα ήθελε να το κάνει αυτό.

Προφανώς, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να το κάνετε αυτό μόνοι σας και η μαθησιακή εμπειρία αξίζει τον κόπο. Απλώς, αυτό θα σας κάνει να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι ιστότοποι και πώς φιλοξενούνται οι υπηρεσίες φιλοξενίας σε μεγάλη κλίμακα.

Όταν σκέφτεστε σοβαρά να αναπτύξετε έναν ιστότοπο – Η φιλοξενία μόνοι σας δεν έχει νόημα.

Εάν δεν έχετε κάποιο τρελό υλικό και πρόσβαση σε ενέργεια που δεν το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι τότε θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας.

Οι συνδέσεις σας θα είναι πιο αργές, ενώ η διαμόρφωση DNS θα είναι α αέναος πόνος, ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας θα ανεβαίνει στα ύψη, και αν κάτι χαλάσει, εξαρτάται πλήρως από εσάς.

Είναι λογικό να ρίξετε μια ματιά στην ειδική φιλοξενία ή στη φιλοξενία VPS.

Best Dedicated Server

Με έναν αποκλειστικό διακομιστή, απολαμβάνετε σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της φιλοξενίας κάτι μόνοι σας χωρίς κανέναν πονοκέφαλο. Όχι μόνο αυτό, είσαι να έχετε περισσότερα οφέλη, καθώς η ταχύτητα και ο χρόνος λειτουργίας σας θα είναι σχεδόν σίγουρα καλύτερες.

Χρόνος φόρτωσης: 520 κα
Λειτουργία: 99,9%

Με υποδομή επόμενης γενιάς και αξιοποίηση Google Cloud Platform για να ενεργοποιήσετε ολόκληρη τη λειτουργία, θα έχετε γρήγορες ταχύτητες και υψηλούς χρόνους λειτουργίας.

Η ασφάλεια που προσφέρει η Kinsta είναι καλύτερα από οτιδήποτε μπορεί να συνδυαστεί στο σπίτι. Ελέγχουν την κατάσταση κάθε ιστότοπου τους κάθε δύο λεπτά. Ο ιστότοπός σας θα ελεγχθεί 720 φορές κάθε μέρα για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε λειτουργία.

Καλύτερη φιλοξενία VPS

Εάν ανησυχείτε για χρήματα, αλλά θέλετε επίσης πρόσβαση στον δικό σας διακομιστή και δυνατότητα κλιμάκωσης, ένας κεντρικός υπολογιστής VPS μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Με ένα VPS θα έχετε τον δικό σας αποκλειστικό χώρο διακομιστή με μια μοναδική παρουσία λειτουργικού συστήματος.

Χρόνος φόρτωσης: 2.232 κα
Λειτουργία: 99%

Το σπουδαίο πράγμα για το InMotion είναι ότι περιλαμβάνει εκπληκτικά χαρακτηριστικά premium στο επίπεδο χαμηλότερου κόστους.

Λειτουργίες όπως δωρεάν μονάδες SSD, δωρεάν τομέας, δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας, πρόσβαση SSH, απεριόριστος χώρος στο δίσκο, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και 24/7 υποστήριξη πελατών παρέχονται στάνταρ. Επιπλέον, έχουν ένα Εγγύηση πλήρους επιστροφής χρημάτων 90 ημερών.

Το InMotion Hosting είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε μια υβριδική στρατηγική που δεν καταστρέφει την τράπεζα. Μια επιλογή υψηλής απόδοσης που εστιάζει στην αξιοπιστία και τον πλεονασμό χωρίς να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας είναι κάτι που αξίζει να λάβετε υπόψη.

συμπέρασμα

Ακριβώς επειδή μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο μόνοι σας δεν σημαίνει ότι πρέπει. Αξίζει ως ένα διασκεδαστικό μικρό έργο, αλλά αν ψάχνετε σοβαρά να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε έναν ιστότοπο, σχεδόν δεν έχει νόημα.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για φιλοξενία και δεν θα υπάρξουν πονοκέφαλοι όσον αφορά τη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπού σας με γρήγορες ταχύτητες.

Αναφορές και πιστώσεις εικόνας:

 • KeyStoneWebStudios.com
 • AmeraVant.com
 • SilverScopeMedia.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map