Vodnik za začetnike za optimizacijo datotek spletnega mesta (70% hitrejše nalaganje)

Za pospešitev spletnega mesta in shranjevanje pasovne širine je stiskanje eden najbolj učinkovitih (in najlažjih) načinov za dosego tega.


… Vendar mnogi lastniki spletnih strani še vedno ne optimizirajo datotek v letu 2020, bodisi zato, ker ne vedo, kako pomembna je ali ne vedo, kako.

Za kratko zgodbo je eden najpomembnejših načinov, da pospešite hitrost nalaganja strani, da datoteke JavaScript (JS) naložijo hitreje … In JavaScript lahko pospešite s stiskanjem GZIP.

Zdaj je to idealno le za sodobne brskalnike, vendar večina ljudi v internetu uporablja nedavno napravo in brskalnik. Tako Yahoo kot Google uporabljata kompresijo GZIP.

Najprej vzpostavimo malo konteksta.

1. korak: Kaj je kodiranje vsebine?

Za učinkovito optimizacijo datotek spletnega mesta je pomembno razumeti koncept, znan kot kodiranje vsebine.

Preprosto povedano, to se uporablja za stiskanje dokumenta brez tveganja, da bi izgubil svojo osnovno identiteto. Vaš brskalnik se bo pogovarjal s spletnim strežnikom, ko zahtevate datoteko.

Zahteva HTTP

V bistvu brskalnik pove strežniku, kaj želi. Strežnik ga išče in poišče. Brskalnik ga nato naloži. Večja kot je datoteka, dlje traja brskalnik, da jo naloži.

Torej, kaj storite, če je datoteka prevelika?

Zip boste to storili. Ko pošljete datoteko, ki je zip v brskalnik, prihranite tako čas prenosa kot pasovno širino.

S strežnikom in brskalnikom sta dva elementa, ki vesta, da je v redu poslati datoteko zip.

 • Brskalnik strežniku sporoča, da je v redu, če stisnjeno vsebino pošlje z glavo
 • Če je vsebina stisnjena, strežnik pošlje odgovor

Če datoteka ni stisnjena, strežnik ne bo poslal nad glavo odziva za kodiranje vsebine. Glava sprejemanja kodiranja ni povpraševanje, ampak le zahteva brskalnika.

Brskalnik se bo moral spoprijeti z običajno težko različico, ko strežnik ne pošilja čez stisnjeno vsebino.

Priprava strežnika

Nimate nadzora nad brskalnikom. Glavo bo poslalo bodisi je ne bo poslalo. Vendar pa lahko konfigurirate strežnik, ki ga uporabljate, da zagotovite, da se vsebina zadrge vrne, dokler brskalnik zmore ravnati. To ima za posledico znatne prihranke pasovne širine.

spletna uspešnost po stiskanju

Če želite to narediti, preprosto omogočite nastavitve stiskanja za IIS. Če uporabljate Apache, je omogočanje stiskanja izhodov relativno enostavno. Samo dostop do datoteke .htaccess in dodajte ustrezno kodo.

Med Apache lahko izbirate dve možnosti stiskanja:

 • mod_deflate je standarden in ga je lažje nastaviti
 • mod_gzip vam omogoča, da predhodno stisnete vsebino in se zdi močnejša

enostavno apache deflate

Ne glede na to, katero možnost izberete, bo Apache preveril, ali je brskalnik poslal glavo za sprejemno kodiranje, nato pa vrnil datoteko v njeno običajno ali stisnjeno različico.

Če starejši brskalnik povzroča težave, lahko to popravite z dodajanjem določenih posebnih direktiv.

Če želite vrniti stisnjeno vsebino, lahko uporabite PHP, če ne morete spremeniti datoteke .htaccess. V PHP-ju:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start (“ob_gzhandler”); drugo ob_start (); ?>

Po preverjanju glave sprejema-kodiranja se vrne gziptovana različica datoteke. To je podobno kot samostojna izdelava spletnega strežnika. Za stiskanje izhoda, Apache to olajša.

Pomembno: večina programske opreme za gradnjo spletnih mest ne omogoča urejanja na ravni kode (z nekaj izjemami). Pri gostovanju v Kanadi smo močni zagovorniki samostojnega gostovanja vašega spletnega mesta, vendar zavedajte se, da to ni za vse. Kadar uporabljate graditelje spletnih mest, kot so Squarespace, Wix ali Weebly, je tovrstno tinkering na ravni strežnika verjetno zunaj vašega dosega.

Preverite stiskanje

Pomembno je zagotoviti, da pošiljate stisnjeno vsebino po končanem konfiguriranju strežnika. Če želite ugotoviti, ali je vaša stran stisnjena na spletu, lahko uporabite spletni GZIP test.

V vašem brskalniku vam lahko pomagajo orodja za razvijalce. Odprli se boste na zavihku omrežja, osvežili stran in nato kliknite omrežno vrstico določene strani.

Če je bila vsebina poslana stisnjena, boste videli glavo “kodiranje vsebine: GZIP”.

google chrome glava gzip

Če želite več podrobnosti, lahko s klikom na ikono “uporabite velike vrstice”. To vsebuje tudi informacije o dejanski velikosti vsebine in stisnjeni velikosti prenosa.

Caveats za razmislek

Stiskanje prinaša veliko koristi, vendar vseeno obstajajo slabosti. Zavedati se morate tega:

 • Graf razmerja stiskanjaVsebina, ki je že stisnjena: Večina glasbe, videoposnetkov in slik je že stisnjenih. Če jih poskusite znova stisniti, to je v veliki meri samo izguba časa. V večini primerov morate skrbeti le za stiskanje CSS, HTML in JavaScript.
 • Starejši brskalniki: Stisnjena vsebina ni združljiva z vsemi brskalniki. To še posebej velja za starejše brskalnike. Na primer, morda se želite izogniti stiskanju HTTP, če morate delati v sistemu Windows 95 ali z Netscape 1.0. Obstaja nekaj pravil in smernic, s katerimi se izognete stiskanju starejših brskalnikov z modulacijo izpuha Apache.
 • CPU-obremenitev: Prihranite pasovno širino in uporabljajte čas CPU-ja, ko stisnete vsebino med letenjem. Glede na hitrost stiskanja je posel običajno obravnavan kot pravičen. Obstajajo načini za pošiljanje prek stisnjenih različic in predkomprimiranje statične vsebine. To običajno zahteva več konfiguracije. Ne pozabite, da imajo uporabniki interneta kratek čas pozornosti, zato je povečanje hitrosti za boljšo uporabniško izkušnjo z uporabo CPU ciklov običajno vedno dobra ideja.

Zakaj bi morali uporabljati stiskanje GZIP

http kompresijska konzolaKompresija GZIP ponuja veliko prednosti. Pomembno je vedeti, kaj so to, da se popolnoma zavedate, zakaj bi ga začeli uporabljati.

V povprečju, uporaba GZIP za stiskanje datotek CSS in HTML vam prihrani od 50 do 70 odstotkov celotne velikosti datoteke. Zaradi teh pomembnih prihrankov v velikosti datoteke lahko dosežete veliko boljšo in učinkovitejšo uporabniško izkušnjo na vašem spletnem mestu.

Ta tehnika igra tudi pomembno vlogo pri celotnem SEO vašega spletnega mesta. Iskalniki uporabljajo zapletene algoritme, da določijo, kje v rezultatih iskanja sodijo spletna mesta in spletne strani.

En element, ki postane pomembnejši z vsako posodobitvijo algoritmov, je čas nalaganja spletnih strani. Iskalniki uporabljajo te podatke za določitev splošne optimizacije spletnega mesta.

gzip test hitrosti stiskanjaKo se spletne strani hitro naložijo, tistim, ki obiščejo spletno mesto, ni treba čakati, da dostopajo do vsebine, ki jo iščejo. Ne pozabite, da imajo uporabniki interneta kratek čas pozornosti.

Če se spletna stran nalaga predolgo, se uporabnik verjetno oddalji in najde hitrejše spletno mesto s podobnimi informacijami. Iskalniki želijo nagraditi hitrejše nalaganje spletnih strani, zato jim omogoči višjo umestitev rezultatov iskanja.

Hitrejše spletno mesto poveča tudi konverzije. To pomeni, da če imate spletno mesto za e-trgovino, hitreje se naloži, večja je prodaja. V resnici približno 51 odstotkov Američanov pravi, da je razlog številka ena, da se odpovedujejo nakupu, počasna spletna stran.

Študije primerov kažejo, da lahko izboljšate stopnjo konverzije več kot 15 odstotkov, tako da čas nalaganja spletnega mesta zmanjšate za samo 2,2 sekunde.

Odpravljanje težav s stiskanjem GZIP

Kot vsi tehnološki elementi tudi pri kompresiji GZIP lahko iz najmanjših razlogov ne uspe. Dobra novica je, da je večina razlogov za neuspeh popravljiva.

Prvi element, ki si ga moramo ogledati, je, ali GZIP stiskanje podpira vaš spletni strežnik. Medtem ko jih večina podpira zaradi njegovega pomena za nalaganje strani, je nekaj izbranih, ki se ne bi trudili zagotoviti združljivosti. Lahko se obrnete na svojega spletnega gostitelja in ugotovite, ali je združljivost z GZIP težava.

Naslednji element, ki ga morate raziskati, je vaša koda. Tudi en napačen znak lahko povzroči težave. Poiščite zgrešeni znak, napako skladnje ali napačno oblikovano kodo. Za uspešno stiskanje mora biti vse vaše kodiranje povezano z vašo arhitekturo.

Lahko samo preverite svojo kodo, ki jo vnesete s PHP ali .htaccess (o tem smo razpravljali zgoraj). Če težave ne najdete, vendar verjamete, da je v tem najpomembnejša, razmislite, da jo v celoti zamenjate z drugo kodo, ki bolj verjetno deluje..

V nekaterih primerih ima vaš spletni gostitelj dostop do pravih datotek, ki omogočajo stiskanje GZIP, vendar ne. V tem primeru preprosto pokličite svojega gostitelja in ga prosite, naj to omogoči.

V tem članku ste izvedeli že prej o preverjanju stiskanja GZIP. To je hitra in enostavna možnost za odpravljanje težav. Na splošno je priporočljivo, da to storite najprej. Če nekaj še vedno ni v redu, se pozanimajte pri spletnem gostitelju in ocenite kodo, ki ste jo uporabili.

Če je vaš brskalnik zastarel, tudi to lahko povzroči težave s stiskanjem GZIP. To je še posebej pogosto pri starih različicah Internet Explorerja. Če veliko ljudi, ki obiščejo vaše spletno mesto, uporablja stari brskalnik, se boste morda morali spoprijeti s tem.

Če so datoteke na vašem spletnem mestu izjemno velike, tudi to lahko povzroči stiskanje GZIP. Če uporabljate starejšo različico GZIP, so lahko omejitve velikosti datoteke razmeroma majhne, ​​na primer dva gigabajta ali manj. Zaradi tega želite določiti, kakšne so meje vaše različice GZIP.

Eden najboljših načinov za to izboljšati uspešnost in hitrost vašega spletnega mesta je tako, da omogočite stiskanje. Zdaj, ko veste, kako to storiti, lahko začnete v celoti izkoristiti prednosti.

Bodite pozorni na opozorila in jih upoštevajte kot svoje delo. Naslednji korak je, da ga nastavite tako, da lahko vaši obiskovalci izkoristijo prednosti.

Pogosto spregledan dejavnik hitrosti spletnega mesta je povezan z vašo izbiro podjetja, ki gosti spletno gostovanje. Da, vseeno se odločite, saj nekateri preprosto bolje delujejo, ko si vzamete čas za drobljenje podatkov.

Za več informacij si oglejte moj vodič, kako izboljšati hitrost svojega spletnega mesta.

Reference in sliki:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector