Pregled gostovanja IONOS – dobro, vendar ne za vsakogar …

Ionos pregledDomača stran spletnega gostovanja IONOS


IONOS (prej ve kot 1&1) je storitev spletnega gostovanja, ki vključuje več orodij spletnega mesta.

Zajemajo večino razpoložljivih možnosti gostovanja, kot so gostovanje v skupni rabi, gostovanje v VPS, gostovanje v WordPressu, gostovanje v oblaku in še več.

To je skupaj z nekaj odličnimi možnostmi za podporo strankam in dostojnimi cenami postalo IONOS priljubljen v svetu storitev gostovanja.

Kako dober je IONOS gostovanje? Za namene tega pregleda večinoma pokrivamo IONOS-ove storitve gostovanja v skupni rabi.

Preizkusili smo številne dejavnike, vključno s storitvijo za stranke, splošno uporabnostjo, storitvami storitve in še več, da bi vam predstavili najbolj popoln pregled.

Splošne informacije & Pregled gostovanja

NAŠI VERDIKT: Priporočljivo
HITROST: 649 ms (Od marca 2020 do aprila 2020)
UPTIME: 100% (Od marca 2020 do aprila 2020)
PODPORA: 24/7 klepet v živo, baza znanja
APPS: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
LASTNOSTI: Namenski SSL certifikat, nadzorna plošča, spletna stran
NAČRTI GOSTOVANJA: V skupni rabi, VPS, WordPress, Cloud, namenski strežnik
PRENOS STRAN: Ni zastonj
CENITEV: Od 1.00 dolarjev na mesec (obnavlja se pri 8,00 USD / mesec)

Prednosti uporabe IONOS gostovanja

1. Odzivna podpora strankam

Prva stvar, ki smo jo opazili pri IONOS-u, so bile njegove možnosti za podporo strankam.

Podpora strankam je ogromen posel v skoraj vseh panogah.

Če se preživljate s svojim spletnim mestom (kar velja za številne sodobne podjetnike), potem morate zaupati, da bo vaše spletno mesto vedno pripravljeno in deluje. Kadar pa se pojavi težava, morate zaupati tudi, da lahko takoj rešite težavo s podjetjem, ki upravlja vaše gostovanje.

IONOS ponuja 24/7 klepet v živo in spletni center za pomoč, ki vsebuje obilico člankov o vseh njihovih ključnih storitvah.

S svojim klepetom v živo vas prosijo, da opišete svoje vprašanje, preden se povežete. Potem ste takoj seznanjeni z agentom.

V manj kot minuti sva se z Žanom F pogovarjala.

Ionos podpora za klepet v živo

Žanovi odzivi so bili takojšnji in popolni. Nikoli se mi ni zdelo, da imamo opravka z nekom, ki ne govori tekoče angleško ali s kakšnim avtomatiziranim botrom. To je bila resnična oseba, ki je posredovala odgovore v realnem času.

V celoti je bila raven storitev fantastična. Če bi šli na nitkico, bi lahko rekli, da bi bili njeni odzivi lahko bolj prisrčni, a na splošno smo bili s komunikacijo zelo zadovoljni.

2. Močna dobava – 100%

Ena najpomembnejših meritev, ki jo merimo pri ponudnikih gostovanja, je uptime.

Plačate, da imate spletno mesto na spletu. Če je upodabljanje premalo in vaše spletno mesto rutinsko propada, potem vam gostiteljska storitev ni uspela na najpomembnejšem področju.

IONOS trdi, da ima 99,9% uptime. Po mnenju njihove službe za pomoč strankam je edini razlog, da ne zahtevajo 100-odstotnega podaljšanja, ta, da ne morejo odgovarjati za naravne nesreče.

Statistični podatki o uptime in hitrosti IonosaIONOS povprečno podaljšanje | Glej statistiko

In tako daleč od podatkov, ki smo jih zbrali podaljšek je bil popoln 100%. Upoštevajte, da gre le za dvomesečne podatke, zato še ne moremo narediti zaključkov, vendar se je začetek obetal. Njihovo statistiko bomo sproti posodabljali, ko bo čas tekel.

3. Dobra hitrost nalaganja strani

Počasno spletno mesto ni samo nadležno: ko se naloži strani več kot 5 sekund, bo več kot 25% vaših potencialnih obiskovalcev že iskalo drugje

Zakaj je tako??

Uspešnost spletnega mesta je velika težava, ko Google pregleda vaše spletno mesto. Vaš pomemben rezultat SEO, ki določa vašo umestitev na najbolj priljubljen iskalnik na svetu, se močno zanaša nanj.

Hitrost spletnega mesta je četrti najpomembnejši dejavnik SEO razvrstitve, saj zaseda le varnost spletnega mesta, preglednost in prijaznost do mobilnih naprav.

Torej počasno spletno mesto je takojšen preobrat za Google in obiskovalce spletnega mesta.

Živimo v dobi takojšnje komunikacije in takojšnjih informacij. Če zaostajate, obstaja verjetnost, da bo uporabnik lahko našel drugo spletno mesto s podobnimi informacijami, ki bi jih bolj zanimala njihova izkušnja.

Ko se hitrost vaše strani zmanjšuje, stopnja odskoka narašča.

Stopnja obiskov strani pri nalaganju strani

Zato je čudovito videti IONOS, ki ustvarja dobro povprečno hitrost nalaganja strani 649 ms (0,65 sek). Še vedno je zgodaj sprejemati kakršne koli sklepe ali dokončne trditve, vendar je to dober začetek. Ta pregled bomo še naprej posodabljali, saj bomo zbrali več podatkov.

Ionos podrobno podaljša in hitrostIONOS povprečna hitrost marec 2020 – april 2020 | Glej statistiko

4. Brezplačna varnost SSL

Varnost je še en pomemben vidik gostovalne storitve. Na srečo gre za območje, kjer se IONOS odlikuje.

Storitev uporablja certifikat SSL, namenjen za GeoTrust, in SSL certifikat Wildcard. To šifrira vaše spletno mesto za napredno varnost, kar bi vam moralo olajšati vzdih, ko poslujete prek spleta.

Za spletno mesto HTTPS je potrebno SSL potrdilo. Če se vaš URL začne s HTTP, bo Google vaše spletno mesto dejansko označil kot nezavarovano. Poleg tega SSL certifikati ščitijo podatke, ki se izmenjujejo med uporabniki in spletnim mestom. Tako vaše stranke bolj zaupajo vam, kar je temelj vsakega poslovnega odnosa

GeoTrust namenski SSL certifikat je priložen paketom strežnika, skupnega gostovanja za razvijalce in eShop. Potrdilo Wildcard SSL je standardno z vsemi načrti gostovanja za Linux in Windows.

5. Brezplačno domeno in e-pošto z nekaterimi paketi

Dodatki so vedno lepi. Všeč nam je, da gostiteljski paketi brezplačno vključijo nekatere funkcije bonusov, če se naročite na eno od njihovih plačljivih možnosti.

IONOS dejansko ponuja dve najpogostejši brezplačni funkciji, registracijo domen in e-poštne naslove.

Ime domene je eno leto brezplačno z osnovnimi, poslovnimi in strokovnimi paketi za skupno gostovanje.

Ko gre za e-poštni račun z blagovno znamko (še ena nuja, če želite ljudi, s katerimi poslujete, jemati resno), tako paketa Linux in Windows prihajata z e-poštnimi računi na vseh ravneh. Naročniki Windows lahko prejmejo med 25 in 500 e-poštnih računov, medtem ko bodo uporabniki Linuxa dobili med 10 in 100 računi. Vse je odvisno od paketa, ki ste ga izbrali.

6. Izboljšan uporabniški vmesnik

IONOS ne uporablja klasičnega cPanela, namesto tega so razvili svoj lasten zaledje po meri. Za tiste, ki so navajeni na cPanel, je to morda zmedeno in trajati nekaj časa, da se na začetku navadijo, na splošno pa je precej enostavno uporabljati.

Uporabniški vmesnik Iono

Na nadzorni plošči lahko upravljate domene, SSL potrdila, e-poštne naslove, preverjate statistiko svojega spletnega mesta in podobno.

IONOS je dodal tudi izboljšano iskalno vrstico, kjer lahko najdete nastavitve in hitreje preklapljate med izdelki.

Številni uporabniki so v zvezi z IONOS-ovim vmesnikom veliko mešanih občutkov, zlasti v primerjavi s cPanelom ni preveč intuitiven. Vendar se zdi, da se je IONOS zelo trudil pri izboljšanju uporabnosti armaturne plošče in jo naredil bolj logično.

Slabosti uporabe IONOS gostovanja

1. Registracija računa je mogoča samo v omejenem številu držav

Ena od stvari, ki je pri IONOS-u morda najprej sploh ne opazite, je ta, da lahko pri njih registrirate svoj račun le v omejenem številu držav. Večina držav je zastopana, vendar na primer, če ste na Kitajskem in se želite prijaviti pri IONOS-u, to ni mogoče, saj ni na njihovem seznamu.

Enako velja za večino evropskih držav. Čeprav je bil IONOS ustanovljen v Nemčiji in ima sedež še vedno tam, so na seznamu zastopane le nekatere evropske države.

Nekaj ​​primerov, ko se ne morete prijaviti v IONOS:

 • Kitajska
 • Iran
 • Egipt
 • Maroko
 • Mjanmar
 • Evropa (Poljska, Romunija, Nizozemska, Portugalska, Švedska, Finska, Belgija, Češka, itd.)

Torej, morda bi bilo bolje preveriti pred registracijo, če lahko celo nadaljujete z registracijo v svoji državi.

2. Brez brezplačnih prenosov spletnih strani

Če spletno mesto selite na novega spletnega gostitelja, je odličen način, da posladkate pot, da ponudite brezplačen prenos.

Nova stranka omogoča, da del procesa odstrani stres in finančno breme.

IONOS to ni nekaj, kar ponuja.

Posvetovali smo se s službo za pomoč strankam prek klepetanja v živo. Po Žanu iz podpore strankam ne ponujajo brezplačnih prenosov in na vprašanje o cenah ni mogla dati zanesljivega odgovora.

Po Žanovem mnenju je treba postopek prenosa strank posebej navajati, ker se zaračuna na uro.

Stroški, načrti in načini plačila IONOS

IONOS ima dve različni različici storitev gostovanja, od katerih ima vsak med seboj po tri pakete spletnega gostovanja.

Najprej ponujajo gostovanje v Linuxu – ki se pravkar imenuje Web Hosting na uradni spletni strani.

Ponujajo tudi gostovanje v operacijskem sistemu Windows. Očitno te različne različice gostovanja v skupni rabi potekajo v različnih operacijskih sistemih.

Oboje je dobro, vendar z možnostjo Windows dobite veliko več funkcij. Vsak brskalnik ima na voljo tri različne ravni.

Začnimo z Linuxom:

 • Osnovni načrt Linuxa je paket za vsak mesec brez tveganja. Stane 4 dolarje na mesec. Ta raven najbolje deluje na enem spletnem mestu in ponuja 10 GB prostora za shranjevanje. Vsak, ki kupi to stopnjo, prejme tudi 10 e-poštnih računov in brezplačno domeno za eno leto. Ima stopnjo uspešnosti, ki na vašem spletnem mestu omogoča do 50 obiskovalcev na minuto.
 • Poslovna stopnja začne prvi mesec pri 1 USD in nato do 8 USD na mesec brez obveznosti. Uporabniki v tej stopnji imajo lahko neomejeno spletno mesto z neomejenim pomnilnikom. Prav tako dobijo do 50 e-poštnih računov in brezplačno domeno za obdobje enega leta. Spletna mesta na tej ravni so optimizirana za do 200 obiskovalcev na minuto.
 • Strokovna stopnja stane 14 dolarjev na mesec in ga lahko kadar koli prekličete. Vključuje tudi neomejeno spletno mesto, shranjevanje in baze podatkov z brezplačno enoletno domeno in do 100 e-poštnih računov. Spletna mesta v načrtu strokovnjakov so optimizirana za do 500 obiskovalcev na minuto. Vključeni sta tudi zaščita pred zlonamerno programsko opremo SiteScan in omrežje za pošiljanje vsebine.

Ionos je delil cene gostovanja za Linux

Na strani stvari imate več večjih načrtov, ki so vključeni v obdobje zavezanosti.

 • Poslovni načrt deluje za eno spletno mesto ali projekt. 12 mesecev znaša 1 USD na mesec in se nato obnavlja pri 8 USD na mesec. Dobite 100 GB prostora za shranjevanje, 25 e-poštnih računov in brezplačno domeno.
 • Načrt Pro je tudi cena za 1 dolar na mesec za obdobje šestih mesecev in se nato obnavlja pri 10 USD na mesec. To je dobro ali do pet spletnih mest in ima 250 GB prostora za shranjevanje. Naročniki prejmejo 100 e-poštnih računov in brezplačno domeno.
 • Načrt strokovnjaka je najvišja od treh stopenj sistema Windows. Tako kot ostali se tudi ta začne pri 1 dolarju na mesec in se kot tak nadaljuje še šest mesecev. Po tem je 14 USD na mesec. IONOS pravi, da je najboljši za do 50 spletnih strani in ima 500 GB prostora za shranjevanje. Ta načrt vključuje brezplačno domeno in 500 e-poštnih računov, skupaj z omrežjem za pošiljanje vsebine.

Ionos je delil okna, ki gostijo cene

IONOS sprejema PayPal in plačila s kreditno kartico.

Ali priporočamo IONOS?

Da, imamo.

Njihovi prilagodljivi načrti za Linux in Windows so cenovno dostopni in vključujejo veliko uporabnih funkcij. Podjetje za hitro streljanje, ki smo ga doživeli, je bilo tudi ogromno perje v pokrovčku.

Vendar pa obstajajo tudi slabosti, saj se z njimi ne morete prijaviti v večini evropskih držav, promocijske cene v vrednosti 1,00 USD na mesec pa se podaljšajo pri precej višjih 8,00 USD / mesec.

Varnost SSL naredi to zelo varno storitev in resnično nam je bilo všeč, da ima brezplačno domeno. Čeprav ne odšteje toliko zmag, kot je, recimo, nekaj podobnega Bluehostu, je še vedno zanesljiv ponudnik gostovanja, ki bo delo opravil, takoj tam z GoDaddyjem.

P.S. Ste že uporabljali IONOS? Razmislite o tem, da pustite pregled spodaj – dober ali slab – v resnici ni pomembno, dokler je v pomoč našim obiskovalcem. Hvala za tvojo podporo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector