Najboljši ponudniki CDN (Network Delivery Network) v Kanadi

Leto je bilo 1883, o Wild Wild West. Dva fantka, ki stojita 50 metrov drug od drugega, pred stolpom s uro.


Hitrost strani je zelo pomembna, saj neposredno vpliva na uporabniško izkušnjo. V e-trgovini ste oboje hitro… Ali mrtvih. ��

Hitrost je pomembnejša od vrhunske funkcionalnosti ali estetskega dizajna, ki ga lahko vključite na svoje spletno mesto. Po zadnjih raziskavah vidite, da se 47% spletnih uporabnikov komaj zadržuje ob vašem spletnem mestu, če se ne naloži znotraj dve sekundi ali manj.

Nekatere raziskave so pokazale tudi, da je 78% spletnih nakupovalcev, ki imajo težave s spletnimi stranmi manj verjetno je, da kupujejo z istega spletnega mesta spet 44% jih bo prijateljem povedalo o svojih slabe izkušnje!

vektor hitrosti spletnega mestaKot da to ni dovolj slabo, Google to vedno znova poudarja hitrost strani je dejavnik razvrstitve.

To pomeni, da je spletna stran s hitrim nalaganjem hitra pot do več obiskovalcev, boljše uvrstitve in izboljšane uporabniške izkušnje. Zdaj vsi vemo, da so Googlovi algoritmi večinoma zakriti v tajnost, kljub pomanjkanju informacij pa vemo, da velikan iskalnika izrecno poudarja, da je hitrost spletnega mesta bistvena za uspeh katerega koli spletnega mesta.

Kje začeti?

Namestitev a Mreža za pošiljanje vsebine je odličen kraj za optimizacijo hitrosti. Ker pa je v Kanadi toliko ponudnikov omrežja za dostavo vsebine, je lahko zoženje na najboljšega ponudnika omrežja za prenos vsebine (monterentalno) naloga.

Na srečo za vas, opravili smo ves težaven dvig da vam pomagamo preseči sranje in najti pravo storitev CDN za svoje potrebe. Danes bomo z vami delili samo najboljše od najboljših. Če boste potrebovali več gostovanja, potem pozneje oglejte našo najboljšo stran o Kanadi.

Preden začnemo, razumemo, kaj je CDN in kako je to korak v pravo smer.

Pojdimo do tega.

Kaj je omrežje za pošiljanje vsebine?

Mreža za pošiljanje vsebine, znana tudi kot CDN, je globalno razširjena mreža spletnih strežnikov ki predpomni statično vsebino na vašem spletnem mestu in jo shrani na več različnih lokacij, da jo približa globalnim uporabnikom.

Tukaj je opisano, kako deluje Običajno se vaše spletno mesto prikazuje z ene lokacije. Torej, vsi vaši obiskovalci dostopajo do istega strežnika. To pomeni, da se vaša spletna stran samodejno upočasni, če imate veliko prometa. In včasih v času največjih ur, vaše spletno mesto lahko celo zruši strežnik.

zakaj uporabljati cdn

Funkcija CDN je v tem primeru predpomniti vse statične vire vašega spletnega mesta, tako da se jih streže prek CDN strežnikov. Tole zmanjša obremenitev strežnika gostovanja in omogoča hitrejše in učinkovitejše delovanje. Poleg tega vsako zahtevo uporabnika spletnega mesta obravnava najbližji strežnik, ki ga je lažje opaziti.

Kakšne so prednosti uporabe CDN?

No, nekaj prednosti bi si lahko omislil – na vrhu seznama je, da vam prihranite denar. Resnica je, da najem CDN storitev in ponudnika gostovanja prihrani na stroških do katerega bi sicer prišlo, če bi vlagali v infrastrukturo in ločene ponudnike storitev po vsem svetu.

prednosti uporabe cdn

Ampak to še ni vse.

 • CDN tudi zniža zakasnitev omrežja in izgubo paketov, kar pomeni, da imajo končni uporabniki manj tresenja in izboljšano kakovost toka. Kot rezultat, lahko uporabniki dostavijo vsebino visoke ločljivosti.
 • CDN olajša segmentiranje občinstva in pošiljanje različnih vsebin različnim uporabnikom, odvisno od vrste naprave, ki jo uporabnik uporablja.
 • Zaradi nastavitve arhitekture CDN se ustvarijo odpuščanja, ki zagotavljajo zanesljivost in prijetno spletno izkušnjo.
 • Zagotavlja dodatno varnost za lajšanje blaženja napadov DDoS in spletnih groženj.
 • CDN-je je mogoče brez težav uporabiti na skoraj kateri koli platformi.
 • CDNS lahko tudi močno izboljša hitrost vašega spletnega mesta.

Kaj iskati v CDN

Ponudniki CDN niso enaki. Nekateri so v marsičem očitno boljši od drugih. Da bi zagotovili, da izberete pravega ponudnika CDN, morate upoštevati nekaj stvari.

Diagram časov nalaganja strani na cdnHitrost

Hitrost spletnega mesta je zelo pomembna. Glede na to, da povprečen človek čaka le dve do tri sekunde, da se spletno mesto naloži, čas nalaganja CDN, ki ga izberete bi moral biti precej prekleto dober. Porabiti velike dolarje za CDN nima smisla, če ne bo hitro.

Zanesljivost

Naj bo to prav. Zanesljivost še ne pomeni, da bo CDN ponudil zanesljivost padca čeljusti 100% časa. Seveda se lahko kar najbolje potrudijo in se približajo, a tako kot vse druge tehnološke rešitve imajo tudi svoje pomanjkljivosti. Toda kot splošno pravilo palca bi moral dober CDN vsaj objaviti zdrava zanesljivost od 99.999%.

ssl-ikonaVarnost

Drug dejavnik, ki ga želite upoštevati, je, kako varen je CDN, za katerega boste šli.

Želite zagotoviti, da imate najboljši sloj varnih vtičnic (SSL) ali zaščito transportnega sloja (TLS), tako da ni podatkov, poslanih v navadnem besedilu, ko bi bilo vse v idealnem primeru šifrirano.

Cena

Preden investirate v kateri koli CDN, boste želeli vedeti, koliko vas bo stalo. Večina ponudnikov zaračuna GB. Zato je koristno vedeti, koliko pasovne širine uporabljate, da boste lahko izračunali, koliko vas bo stala uporaba CDN.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Čeprav je morda najti najcenejša ponudba na mizi, ko gre za omrežja za dostavo vsebine, zagotovo ne želite ogrožati kakovosti. Ker potem to pomeni, da boste prekrižali svojo publiko in to ni nekaj, kar bi radi počeli. Dobiš tisto, kar plačaš.

vektor lokacije globalnega omrežnega strežnikaŠtevilo lokacij omrežja

V svetu ponudnikov CDN, več ko je CDN-jev večja fleksibilnost. Zaradi tega bi moral CDN, ki ga iščete, imeti čim več omrežnih lokacij, ki bi pokrivale vse večje celine.

24/7 Podpora strankam

Bodimo iskreni. Škoda, da bi se srečali s kolcanjem, ravno ni. In če dobite na tone prometa, te kvote naraščajo eksponentno. Preden se odločite, za katerega ponudnika CDN se boste odzvali, se boste prepričali, da bo ponudnik ponuja 24/7 podporo ko gre kaj narobe.

Optimizacija slike

Eden od razlogov, da se spletna mesta upočasnijo, je slika visoke ločljivosti. Dober CDN bi moral ponuditi optimizacijo slik, ki omogoča hitrejše nalaganje slik in spletnih mest. Zdaj, ko veste, kaj iskati, pojdimo na sočen del.

Najboljši CDN ponudniki v Kanadi

1. Inkapsula

logotip imperva incapsulaIncapsula je enostavno eden izmed mojih najljubših ponudnikov. In razlogi so precej preprosti. Z drugimi CDN-ji ni tako enostavno najti tako napredne varnostne zaščite. Poleg funkcij za izravnavo obremenitve in požarnega zidu s certifikatom PCI, ima Incapsula tudi pametno DDoS zaščito, ki vam zagotavlja čeljust poruši varnost.

Všeč mi je tudi to, da ponuja nekaj najhitrejših hitrosti, ki jih boste naleteli. Zahvaljujoč obsežni zmogljivosti podatkovnih centrov po vsem svetu, Incapsula zagotavlja izjemno hitro storitev za različne vrste potreb, vključno s podjetji SaaS, spletnimi trgovinami in pretokom video na zahtevo.

Najboljše od vsega je, da je Incapsula poleg izjemne hitrosti tudi optimiziran za upravljanje prometa med strežniki. Da ne omenjam, da je tudi zelo enostavno nastaviti.

2. Cloudflare

logotip cloudflareZ veliko mrežo podatkovnih centrov po vsem svetu in izjemno prožnim omrežjem vam Cloudflare ponuja zelo zanesljive in učinkovite storitve.

Poleg tega ima Cloudflare vgrajene funkcije za odpravljanje napak in izravnavo obremenitve, ki pomagajo ohraniti dosegljivost storitve. In s pomočjo analitike v realnem času lahko preprosto spremljate in blokirate sumljive pajke, grožnje in zlorabe.

Poleg zanesljivosti in učinkovitosti je pri Cloudflareu še veliko več ljubezni. Najbolj opazno je dejstvo, da ponujajo brezplačen načrt z nekaj omejenimi funkcijami za majhna spletna mesta, ki ne morejo dobiti svojega premium CDN-ja.

3. Amazon CloudFront

Logotip Amazon CloudFrontCloudfront je kamnita trdna CDN ponudnika, ki ponuja hitre, globalne in hitro rastoče strežnike.

Še posebej sem izbral CloudFront, ker ponujajo varno in varno okolje za skoraj vsako vsebino spletnega mesta in dejansko lahko omejite državo CDN in gostovanje v živo z lahkoto.

Toda za razliko od Incapsule in Cloudflare je storitev Cloudfront za začetnike videti nekoliko bolj zapletena, kar pomeni, da boste za njeno uporabo potrebovali malo treninga.

4. Hodilna pot

Logotip StackpathMoj izbor številka štiri je Stackpath. To je moj četrti izbor, ker je eno najbolj priljubljenih omrežij za pošiljanje vsebine na svetu. Hitro, varno in enostavno nastaviti, strežniki pa so strateško postavljeni v 90 držav.

Poleg tega so strežniki, naloženi s SSD, optimizirani za zagotavljanje hitrosti nalaganja strani in odlično pospeševanje slike – da ne omenjam, da ima vgrajeno funkcijo SSL, ki ščiti vaše spletno mesto v realnem času, in dvostopenjsko varnostno zaščito, ki pomaga zaklepati vsebino in zavarujte svoj račun.

5. Akamai

Logotip AkamaiNaslednji je Akamai. Še posebej mi je všeč to omrežje za pošiljanje vsebine, saj ima v realnem času vizualizacijo, ki ponuja dragocen vpogled v globalne regije, ki so dovzetne za spletni napad.

Poleg tega pomaga prepoznati mesta z največjo gostoto prometa in najpočasnejšimi povezavami. Poleg svoje inteligentne platforme je Akamai znan tudi po tem, da pospeši povezave in ima primerno infrastrukturo, potrebno za pospešitev povezav.

Vendar pa za razliko od večine drugih omrežij za dostavo vsebine, ki sem jih omenil, Akamai ponavadi nekoliko počasneje v primerjavi, predvsem zato, ker uporablja iskanje na osnovi DNS.

6. Cachefly

Cachefly logotipČe iščete alternativo Incapsula, potem je to ena izmed najboljših možnosti, ki so na voljo.

Cachefly je podoben bolj znanim imenom, kot sta Cloudflare in CloudFront, saj je eden najhitrejših CDN-jev, ki so na voljo na trgu. Poleg tega podjetje ponuja CDN na vseh celinah, kar je precej preskok, če pomislite, še posebej, ker večina drugih CDN ponuja CDN samo na omejenem številu celin.

Poleg vseh teh dobrot se podjetje ukvarja z nekaterimi največjimi blagovnimi znamkami, ki jih poznate, kar je znak zaupanja in prepričanja. Na slabi strani pa Cachefly lahko precej drago. Poleg tega je načrt z nekaj gigabajti precej težko najti. Čeprav so drage, so še vedno eden najboljših tam za svoj denar.

Povzemamo

To je to, ljudje! Šest najboljših ponudnikov omrežja za zagotavljanje vsebine do leta 2020. Kot vedno, se prepričajte, da opravite svoje lastne raziskave in skrbnost, da ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim potrebam.

Lahko vam je tudi všeč:

 • Best Builder spletnih strani
 • Najboljša platforma za bloganje

Reference in sliki:

 • EHRIntelligence.com
 • DigiMarkCentral.com
 • ColocationAmerica.com
 • HackerNoon.com
 • GlobalDots.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map