Kako varno varnostno kopirati in obnoviti WordPress ��️

Vodnik za brezplačne, enostavne in varne varnostne kopije za WordPress.


Ne glede na to, ali je vaše WordPress spletno mesto podjetje, spletna trgovina ali blog, je ena od funkcij, ki jih bo vedno potrebovala: varnostno kopiranje!

V obdobju, ko so taki, zlonamerne programske opreme in napake v strežniku vse večje tveganje, so varnostne kopije spletnega mesta postale nuja, ne le možnost. Brez zvočnega rezervnega vtičnika je vso trdo delo, ki ga vložite v svoj WordPress, v stalni nevarnosti, da se izgubite.

Za katero koli spletno mesto, ki je vredno soli, to preprosto ni tveganje. Toda na srečo za vas obstaja veliko učinkovitih, preprostih in brezplačnih WordPress vtičnikov, ki bodo varnostno kopirali vaše spletno mesto in vam zagotovili zaščito, ki jo potrebujete.

Samo v zadnjih dveh letih je vrtoglavih 91% strežnikov doživelo nenačrtovane zaustavitve, ki so izbrisale na tisoče strani brez varnostnih kopij. Poslovna spletna mesta so bila zelo prizadeta, saj so izgubila (v povprečju) več deset tisoč dolarjev prihodka. Ko je rešitev za takšne izgube brezplačna, si resnično ne morete privoščiti, da ne bi varnostno kopirali! Na srečo smo tu, da vam pokažemo, kako lahko te vtičnike delujejo za vas in vaše spletno mesto.

Varnostno kopiranje: Straightforward Protection

selitev varnostne kopije besedila

Če želite narediti varnostne kopije čim hitreje in čim bolj preprosto, ne iščite več kot brezplačni vtičnik Backup Guard.

Varnostno kopiranje: pregled

Kot eden najpogosteje uporabljanih in najbolj ocenjenih vtičnikov WordPress je jasno, da ta preprost sistem varnostnih kopij deluje. Redko se najdejo varnostne in rezervne zmogljivosti v jedrnat in brezplačen paket. Nekatere njegove glavne značilnosti so:

 • Ročno varnostno kopiranje brez pokrovčkov
 • Možnost varnostne kopije po meri: datoteke, baze podatkov ali oboje
 • Datoteke varnostnih kopij, ki so združljive z Dropboxom
 • Hitro, enostavno restavriranje
 • Možnost preklica postopka varnostne kopije
 • Podpora za več mest WordPress

Če to zveni kot pravi sistem za vas, potem je tu, kako ga dobiti in kako ga uporabiti.

1. Varnostno kopiranje: Namestitev

Varnostno kopiranje lahko enostavno namestite s nadzorne plošče WordPress. Poiščite ga na kartici Vtičniki, nato pa prenesite in namestite. Ko je prenos in namestitev končana, se prepričajte, da je vklopljena (s tipko Aktiviraj) in ste pripravljeni za začetek.

specifikacije vtičnika za varnostno kopijo

2. Varnostno kopiranje: Varnostne kopije

Prvi korak varnostne kopije je varnostno kopiranje v vtičniku za zaščito varnostnih kopij in kliknite gumb, uganili ste, gumb Varnostno kopiranje. Tukaj boste morali poimenovati varnostno kopijo in izbrati celo vrsto ali vrsto po meri.

varnostne kopije varnostne kopije

Možnost po meri vam omogoča, da izbirate med varnostno kopijo datotek ali baze podatkov, zato izberite, katera vam ustreza. Oboje je naše priporočilo, če pa je težava prostor za shranjevanje, je smiselno, da poskusite zmanjšati količino podatkov.

Varnostne kopije lahko v oblak naložite tudi prek povezave Dropbox. Če želite to nastaviti, preprosto pojdite na varnostno kopijo > Obkroži in klikni gumb VKLJUČEN.

To vas bo samodejno preusmerilo na spletno mesto Dropbox, kjer boste morali odobriti vtičnik. Kliknite Dovoli in preusmerjeni boste nazaj v WordPress s potrditvijo povezave.

rezervni zaščitni dostop

Na primernih straneh smo izbrali celotno varnostno kopijo in jo poimenovali Test Backup, vendar je naš nasvet, da uporabite ustrezne mesece in leto za naslove varnostnih kopij, kar vam omogoča enostavno spremljanje podatkov.

Ko je vse nastavljeno z želenimi možnostmi, kliknite gumb Varnostno kopiranje. Ko je varnostno kopiranje opravljeno, ga preprosto prenesite in shranite na želeno mesto.

3. Varnostno kopiranje: načrtovane varnostne kopije

Medtem ko ta varnostna zaščita omogoča preprosto ročno varnostno kopiranje, s pomočjo funkcije načrtovanja vtičnika daje vso varnost z veliko manj truda.

Če želite načrtovati te varnostne kopije, se obrnite na varnostno kopijo > Načrtujte, nato preklopite stikalo VKLOP in poimenujte svoj urnik. Nato morate izbrati pogostost varnostnih kopij, na voljo so možnosti med urno, dnevno, tedensko ali mesečno, zato izberite tisto, za katero menite, da najbolj ustreza vašim potrebam. Najbolje je, da poskusite uskladiti pogostost varnostnih kopij s pogostostjo objavljanja vsebine, v tem primeru pa je bila naša nastavljena na teden.

Varnostne kopije po načrtih varnostne kopije

Zadnji korak je izbira popolne ali prilagojene varnostne kopije, približno enako kot v razdelku z ročnimi varnostnimi kopijami. Ko ste to storili in ste zadovoljni z razporedom varnostnih kopij, kliknite Shrani in ste končali!

4. Varnostno kopiranje: Obnova

Tega ni treba skrbeti, če zaradi kakršnega koli razloga obnovite postopek, je preprost in preprost. Na zavihku zaščite varnostnih kopij pojdite na razdelek Varnostne kopije. To vam bo predstavilo celoten seznam vseh shranjenih varnostnih kopij, samo izberite tistega, ki ga želite obnoviti, in kliknite zeleno ikono za obnovitev..

Ko je postopek končan, preverite, ali je vse obnovljeno, in spletna stran bo pripravljena, ko bo pripravljena.

Varnostne kopije z varnostno kopijo

Varnostno kopiranje … Pro

Varnostna kopija varnostne kopije ima tudi vrhunsko različico: Backup Guard Pro. Obstajajo načrti za članstvo v srebru, zlatu in platini. Dodatki teh načrtov vključujejo:

 • Izbira varnostne kopije datotek z možnostjo izključitve določenih datotek
 • Sledenje e-poštnih sporočil pri načrtovanih varnostnih kopijah
 • Večkratna pokritost spletnega mesta (do 10)
 • Storitve, ki jih je mogoče premikati spletna stran / domena
 • Več storitev zajema shranjevanje
 • Več načrtovanih varnostnih kopij
 • In veliko več

Plačani načrti se začnejo že od 12,50 USD in vključujejo celo leto podpore in posodobitev. Načrt Platinum se je v zadnjem času prepolovil, vsekakor pa je vredno pogledati vse, ki želijo vrhunsko varnostno kopijo za svoje spletno mesto WordPress.

UpdraftPlus: Najboljši na trgu

Moč Backup Guard-a je v njegovi preprostosti in naravnosti, toda za nekoga, ki potrebuje več manevrskega prostora in možnosti prilagajanja, se lahko prost načrt počuti nekoliko omejevalno. Tukaj prihaja UpdraftPlus in njegova večja prilagodljivost.
updraftplus

UpdraftPlus: pregled

Z več kot 2 milijoni aktivnih namestitev in s 5 zvezdicami je Updraft plus verjetno najbolj priljubljena brezplačna varnostna kopija WordPress, ki je na voljo, in se redno izkaže v večini primerjalnih pregledov. Tako kot varnostna zaščita nudi tudi varnostno kopiranje in obnovitev, vendar z nekaj ključnimi lastnostmi, ki mu prinašajo prednost:

 • Preprosto avtomatizirani razporedi za varnostno kopiranje
 • Več možnosti shranjevanja, kot so Dropbox, Cloud itd.
 • Funkcije spletnih mest so lahko varnostno kopirane kot ločene enote za shranjevanje
 • Bolj avtomatiziran sistem razporejanja, neuspele varnostne kopije so prestavljene
 • Izbira varnostne kopije za določene elemente spletnega mesta
 • Sposobnost nadzora, kje so shranjeni ločeni rezervni elementi
 • Hitre in preproste obnove, nizke zahteve strežnika

1. UpdraftPlus: Namestitev

UpdraftPlus najdete na nadzorni plošči WordPress, pojdite na Vtičnike > Dodajte novo in poiščite UpdraftPlus, nato kliknite Namestitev. Ko je nameščen, kliknite gumb Aktiviraj, vtičnik nato pokaže kratek ogled njegovih nastavitev in možnosti.

iskanje vtičnik updraftplus

2. UpdraftPlus: Varnostno kopiranje

V razdelku Nastavitve UpdraftPlus najdete meni z imenom UpdraftPlus Backup / Restore. Obstaja modri gumb za varnostno kopiranje, pritisnite ga, da začnete ročno varnostno kopiranje.

Obnovitev varnostne kopije UpdraftPlus

Vam bo dana možnost, da obnovite datoteke, bazo podatkov ali oboje; izberite možnost in kliknite Backup Now. V tem primeru smo izbrali oboje.

To bo ustvarilo varnostno kopijo spletnega mesta na oddaljenem strežniku, datumu njegovega ustvarjanja bo dodeljen kot ime, zato ga boste lahko pozneje našli.

3. Načrtovanje varnostnih kopij

Tako kot Backup Guard, UpdraftPlus omogoča izvajanje načrtovanih varnostnih kopij. Možnost lahko najdete na kartici Nastavitve UpdraftPlus, vendar boste imeli dodano možnost za izvajanje ločenih urnikov za varnostno kopiranje datotek in baz podatkov.

Ta možnost vam omogoča, da storitev varnostnega kopiranja prilagodite potrebam svojega spletnega mesta, in kar je najbolje za vas, je odvisno od dejavnikov, kot so pogostost objav in hitrost posodobitev.

Varnostno kopirajte WordPress spletno mesto z UpdraftPlus

Ko je urnik nastavljen, boste morali izbrati mesto za shranjevanje. Izberite lokacijo, datoteke, ki jih želite vključiti, in nato pritisnite Shrani. Pojavijo se pojavni okni in vam dovolijo, da pooblastite povezavo, in ko to storite, začne načrtovanje veljati.

4. UpdraftPlus: Obnovitev.

Obnovitev z UpdraftPlus ponuja več možnosti in izbiro, kako obnoviti. Celotna struktura pa ni zelo zapletena, zato vam ne bo treba biti neupravičen zaradi vse izbire, ki je na voljo!

Če želite začeti obnoviti varnostno kopijo, se vrnite na zavihek Varnostno kopiranje / Obnovi, če želite videti seznam vseh vaših prejšnjih varnostnih kopij. Nato izberite varnostne kopije, ki jih želite obnoviti.

Kliknite gumb za obnovitev in dobili boste priložnost, da izberete, kaj točno obnoviti; prilagodljiv sistem vam omogoča, da obnovite določene vidike vašega WordPress spletnega mesta, kot so teme, vtičniki ali datoteke itd.

Ko izberete, kaj želite obnoviti, kliknite gumb za obnovitev in pustite, da se postopek zažene. Ko je obnovitev končana, boste lahko tudi prenesli datoteke dnevnika. Pametno je to storiti in če se pojavijo kakršne koli težave, bodo te datoteke pripomogle za pomoč ekipi za podporo UpdraftPlus veliko lažje.

Restoration-Successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus… Premium

UpdraftPlus ponuja tudi še bolj celovito premijsko različico, za večje spletno mesto z večjo količino in raznolikostjo vsebine, ki jo je treba obravnavati, je to morda bolj primerno. Med dodatne funkcije spadajo:

 • Določene varnostne kopije vsebine
 • Poenostavljeno selitev spletnega mesta
 • Združljivost z več mesti
 • Varnostne kopije vključujejo vsebino, ki ni WordPress
 • Brezplačna podpora tehnikov
 • 1 GB prostora za shranjevanje v UpdraftVault
 • Večja raznolikost uporabnosti platforme za shranjevanje, kot so Amazon S3, Rackspace, OneDrive in številne druge
 • Možnosti razširjene baze podatkov
 • In več

Premijski načrt je pri 70,00 USD višja cena kot Backup Guard Pro, vendar vtičnik UpdraftPlus ponuja veliko več uporabnosti za vaše spletno mesto. Za številne spletne strani bodo dodatne funkcije zagotovo vredne dodatnih stroškov.

Kateri vtičnik je boljši za varnostno kopiranje WordPress-a: Backup Guard ali UpdraftPlus?

Obe možnosti zagotavljata brezskrbnost, varnost in uporabnost, potreben za rezervni vtičnik. Medtem ko vsak opravlja svoje delo dobro, obstajajo pomembne razlike, ki bodo vplivale na to, kar je najbolje za vas.

Za preprost in preprost izdelek, ki potrebuje malo vložka, da lahko svoje delo dobro opravi, je Backup Guard izbirni dodatek. Idealen je za manjša spletna mesta s počasnejšim tempom vsebine, enostavno nastavitvijo in nezapletenimi procesi vam bodo dobro služili.

Po drugi strani pa je, če je vaše spletno mesto bolj težko, zapleteno in potrebuje bolj natančno vzdrževanje, potem UpdraftPlus idealna izbira za vas. Sposobnost vtičnikov, da ponudijo raznoliko načrtovanje varnostnih kopij za različne funkcije spletnega mesta, in brezplačno, da postanejo pomemben vir za bolj aktivna spletna mesta.

Ročne varnostne kopije: Vtičniki niso potrebni.

Zaradi različnih razlogov boste morda čutili, da vtičnik ni za vas ali vaše spletno mesto ali pa je razlog, da vam vtičnik ni na voljo. Če je temu tako, potem še vedno ni razloga, da ne bi naredili varnostne kopije. Če veste, kako ročno varnostno kopirati, boste še vedno lahko zaščitili svoje spletno mesto brez vtičnikov, zato je tako, kako to storiti.

Pri ročni varnostni kopiji je postopek dvojen in morali boste varnostno kopirati tako datoteke podatkovne baze kot spletnega mesta. Za začetek nastavite namizno mapo za varnostno kopijo z dvema podvrsticama za podatkovne baze in datoteke spletnega mesta. Spet svetujemo, da mapi poveste datum varnostne kopije, da si prihranite čas, da jo pozneje najdete! Twitter

V tej vadnici so primeri s strežnika cPanel. Vendar ima večina strežniških sistemov podobne formate, in če uporabljate drug strežnik, potem verjetno ni velike razlike. Poiščite podobna besedila in poti in ne bi smeli imeti težav z iskanjem podatkov in datotek, ki jih potrebujete za varnostno kopijo.

Na strežniku cPanel boste v razdelku phpMyAdmin našli podatkovno bazo, datoteke pa v konzoli upravitelja datotek..

Ročno varnostno kopiranje: izvoz podatkovne baze

Najprej se morate prijaviti v skrbniški vmesnik cPanel (ali drugega strežnika, ki ga uporabljate). Kljub temu boste najverjetneje uporabljali sistem baz podatkov cPanel MySQL, saj je to standard za WordPress spletna mesta.

Pojdite v sistem MySQL in tam boste našli podatkovno bazo spletnega mesta, z desno miškino tipko kliknite in pritisnite možnost phpMyAdmin (spet je to standard WordPress). Preusmerjeni boste na novo zavihek phpMyAdmin, na levi strani bo seznam vseh spletnih mest, ki ste jih povezali s tem strežnikom..

Izberite spletno mesto, ki ga želite varnostno kopirati, in prikazano vam bo spustno tabelo, izberite »izvoz«.

izvozne baze podatkov

Tako boste prišli do izvozne konzole z nekaj možnostmi, kako nadaljevati, izberite način izvoza: hitro in možnosti formatiranja: SQL. Po tem preprosto kliknite Pojdi in prenos bo nadaljevan, ne pozabite ga premakniti v podmapo baze podatkov v varnostni kopiji, da ga boste lahko spremljali.

V nekaterih primerih prenos ne bo samodejen, namesto tega pa bodo prikazane vse komponente v spletni konzoli. Če se to zgodi, ga preprosto kopirajte in prilepite v mapo IDE in se premaknite v mapo »Varnostno kopiranje«.

Ko imate bazo podatkov varnostno kopirano, so naslednji korak datoteke spletnega mesta.

Ročna varnostna kopija: Izvoz datotek spletnega mesta

Obstajata dve glavni metodi za izvoz datotek spletnih mest, pogosteje se uporablja prek cPanela, vendar je na nekaterih spletnih mestih morda bolj primerna uporaba FTP.

Opisali bomo obe metodi in sami se boste lahko odločili, kaj je najbolje za vas.

Izvoz datotek spletnega mesta: metoda cPanel

Za začetek z načinom cPanel pojdite na nadzorno ploščo strežnika in poiščite možnost upravitelja datotek.

Od tu poiščite mapo public.html in kliknite nanjo, to bi vam omogočilo stiskanje.

Odprlo se bo zavihek, kako želite stisniti datoteko, izberite možnost .zip archive. Po tem stiskanje potrdite s pritiskom na Stisni datoteko.

Ko je postopek končan, boste videli mapo z imenom public_html.zip, jo prenesli in jo premaknili v mapo z datotekami spletnega mesta, ki ste jo naredili prej in vse datoteke bodo varnostno kopirane!

Ne pozabite izbrisati .zip datoteke, ki je ostala po strežniku, v nasprotnem primeru boste izgubili dragocen prostor strežnika!

Če iz katerega koli razloga ta metoda ne deluje pri vas, bo vaš naslednji predlog FTP.

Izvoz datotek spletnega mesta: metoda FTP

Metoda FTP, ki je kratka za protokol za prenos datotek, je nekoliko bolj zapletena, vendar se nanjo ni treba preveč navaditi. Za to metodo boste potrebovali storitev za stranke, dobra prosta izbira je FileZilla ali Cyberduck, ki jih je mogoče enostavno namestiti neposredno s svojih spletnih mest.

Te storitve za stranke omogočajo vmesnik med datotekami spletnega mesta v živo in računalnikom, ki je osnova metode FTP.

Za to predstavitev smo prenesli FileZilla in vaš prvi korak bo pridobitev ene od strank.

FTP: povezava s strežnikom spletnega mesta

Prvi korak, če najdete podatke za prijavo v FTP, boste potrebovali to, da odprete povezavo FileZilla s strežnikom..

Podrobnosti najdete v datotekah cPanel, samo poiščite razdelek FTP računi in ti bi morali biti na voljo, če temu ni tako, se morate obrniti na strežniško podjetje gostitelja.

Ko imate te podrobnosti, odprite FileZilla. Predstavila se vam bo oblika dvo plošče, levo bo predstavljalo vaš računalnik, desno pa strežnik, na katerega ste povezani / se povezovali.

Da bi povezava delovala, moram vložiti datoteko > upravljalec spletnega mesta. Pojavil se bo nov zavihek, kliknite novo spletno mesto in pozvani boste, da daste ime strežniku spletnega mesta, s katerim se povezujete.

Če se želite povezati, najprej izberite običajno vrsto prijave in nato vnesite podatke o strežniku, kot so gostitelj (domena), uporabniško ime in geslo. Ko boste to povezali in povezali, bodo podrobnosti shranjene, zato vam ne bo treba skrbeti, če jih boste morali vnesti vsakič, ko boste želeli dostop do strežnika prek FileZilla.

Ko ste vsi povezani, poiščite oddaljeno ploščo spletnega mesta, ki vsebuje vse datoteke in mape spletnih mest. V spustnem meniju najdete datoteko z imenom public¬_html, ta datoteka je popolna zbirka vseh datotek spletnega mesta in tisto, kar boste izvozili kot varnostno kopijo.

FTP: Izvoz datotek WordPress

S pomočjo levega vmesnika (tistega, ki je povezan z lokalnimi računalniškimi datotekami) poiščite varnostno kopijo datoteke spletnega mesta, ki ste jo naredili prej.

Od tu naprej je preprosto tako, da povlečete mapo public_html iz desnega vmesnika v datoteke spletnega mesta na levi strani in jih spustite. S tem se bo začel postopek prenosa, ki se časovno razlikuje glede na hitrost povezav.

Ročno varnostno kopiranje je zagotovo drugačen postopek kot uporaba vtičnika, in čeprav se lahko zdi bolj zapleteno, je dragocena spretnost. Če iz nekega razloga vtičnik, ki ga uporabljate, nenadoma postane nepodprt, lahko brez težav veste, če obstaja varnostna rešitev za varnostne kopije.!

Zaključek

Varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress je majhna in enostavna sprememba, vendar v trenutnem spletnem okolju to postane nujna. Po zadnjih statističnih podatkih ima skoraj 90% WordPress spletnih mest opazne ranljivosti za kraje; in rezervni vtičnik je eden od edinih načinov, da se zaščitite pred tem.

Varnostno kopiranje vam bo zagotovilo brezskrbnost, varnost in možnost hitrega odskoka nazaj v primeru izgube. Nikoli več ni bil razlog za varnostno kopiranje spletnega mesta in nikoli ni bila manj ovira za to.

Torej, ne čakajte, da boste morali reči: “Želel bi, da sem bil podprt!”, Prenesite katerega koli od omenjenih vtičnikov (ali to storite ročno!) In varnostno kopirajte WordPress.

Če se sprašujete, kako preklopiti spletne gostitelje za svoje WordPress spletno mesto, si oglejte naš vodič o tem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map