Kako preseliti WordPress.com na WordPress.org

kako migrirati wordpress.com na wordpress.orgMedtem ko je WordPress.com ena najboljših platform za začetnike, da začnejo blogirati in ustvarjati svoj lastni spletni prostor, ima tudi nekaj omejitev. WordPress.com vam omogoča, da brezplačno ustvarite račun, vendar je prednost pri tej dostopnosti ta, da ste glede prilagoditve in nadzora nad svojim spletnim mestom precej bolj omejeni v primerjavi z WordPress.org.


Na primer, spletna mesta WordPress.com imajo omejene možnosti za unovčitev vsebine, ne morete namestiti različnih vtičnikov za SEO optimizacijo, e-trgovino in drugo in ne morete uporabljati oglasov tretjih oseb v svojem prometu. Poleg tega imate z blogom WordPress.com veliko manj nadzora nad strežniškimi viri in varnostjo, ki jo ponuja vaše spletno mesto.

Blogi WordPress.org so veliko močnejši, tako v smislu strežniškega prostora kot v možnostih prilagajanja. To je zato, ker spletna mesta WordPress.org ali delujejo z gostujočim računom za WordPress (tj. Prijavite se za dobro namensko gostovanje za svoje spletno mesto) in imajo resnično ime domene. Z drugimi besedami, to je zavarovanje malo internetnih nepremičnin, namesto da najamete nekaj poceni.

V tem priročniku bomo podrobneje preučili način selitve s WordPress.com na WordPress.org in podrobno razložili vsak korak. Začnimo.

Preklopite z WordPress.com na WordPress.org

Prehod z WordPress.com WordPress.org ni preveč težaven ali zapleten, še posebej, ker vam sama platforma WordPress ponuja večino ali vsa orodja, ki jih potrebujete za dokončanje postopka. Vendar morate nekaj korakov, ki jih boste morali opraviti sami, brez pomoči platforme WordPress, na primer zagotavljati storitve spletnega gostovanja in se odločiti za domeno..

Potopimo se globoko v WordPress.com in WordPress.org in preučimo, kako se med seboj razlikujejo platforme.

Kaj ponuja WordPress.com

Čeprav imajo isto ime, WordPress.com ni tako priljubljen ali tako učinkovit kot WordPress.org. Vendar je WordPress.com še vedno ustvaril eden od soustanoviteljev WordPress-a: Matt Mullenweg. To samo dodaja zmedo za začetnike in mnogim ljudem verjame, da WordPress.com ponuja obseg skupnih funkcij in uporabnosti blagovne znamke.

WordPress.com je razdeljen na 5 načrtov, od brezplačnega do VIP-ja. Ti načrti imajo različne cenovne razrede, pri čemer vsak cenovni razred ustreza različni naročnini in dodatnim funkcijam ali možnostim prilagajanja. Stroški naročnine znašajo med 48 USD na leto za Osebni načrt vse do 5000 USD ali več na mesec za VIP zaradi namenske tehnologije gostovanja v oblaku, ki gre v načrt.

Vendar je večina uporabnikov, ki začnejo ali se držijo brezplačnega načrta WordPress.com. Ne samo, da je to neverjetno enostavno nastaviti, ampak vam omogoča, da eksperimentirate, ne da bi tvegali denarnico. Tudi brez naročnine vam WordPress.com nudi 3 GB prostora za shranjevanje ter samodejne posodobitve in varnostne kopije na platformo in vaše spletno mesto. Varnostne kopije so odlična lastnost, saj vam preprečijo, da bi ob nesreči morali obnavljati svoje spletno mesto iz nič..

Kljub temu ima WordPress.com resne omejitve, zaradi katerih je WordPress.org bolj privlačna možnost za resne lastnike internetnih podjetij ali blogerje.

Brezplačni načrt vključuje oglase

Za začetnike, vsa brezplačna spletna mesta WordPress.com vključujejo oglase. Od teh oglasov ne zaslužite ničesar pri svojih obiskovalcih, nimate možnosti ne da jih vidim. Za tematske bloge ali vsebine, prilagojene določeni bazi obiskovalcev, lahko to bralce izklopi, še posebej pa se oglasi spopadajo z vašo vsebino. Če se želite znebiti teh splošnih oglasov, morate nadgraditi na plačljiv načrt.

Poleg tega ne morete prodati nobenih svojih oglasov, kar pomeni, da so vaše možnosti zaslužka omejene. Seveda, če imate spletno mesto z visoko prometno spletno stranjo, boste verjetno vseeno prej nadgradili, vendar je to še vedno pomembna pomanjkljivost.

Kot že omenjeno, prav tako ne morete naložiti nobenih vtičnikov. Vtičniki so v bistvu dodatki, ki delujejo s platformo WordPress in dodajajo koristne funkcije ali varnostne funkcije. Uporabniki brezplačnega načrta WordPress.com dobijo več funkcij “Jetpack”, ki so vključene v nadzor nad njihovimi spletnimi stranmi, čeprav so te v primerjavi s plačanimi možnostmi omejene.

Brezplačna spletna mesta so tudi izredno velika omejeno glede na temo in videz. Številni uporabniki WordPress.com si ogledujejo množico tem, ki so na voljo na platformi WordPress, le da se zavedajo, da so od večine zaprte, razen če plačajo za prvo stopnjo naročnine.

Nazadnje uporabniki WordPress.com za brezplačni načrt nimajo orodij Google Analytics ali statističnega sledenja. Skupno možnost brezplačna WordPress.com je resnično dober le kot platforma za blog blog hobi; z orodji, ki so na voljo, ne morete storiti veliko drugega.

Kaj ponuja WordPress.org

logotip wordpress.comWordPress.org je platforma, ki jo lastniki spletnih podjetij uporabljajo pri resnih blogerjih po vsem svetu. Priložen je tudi brezplačen načrt, čeprav morate plačati za ime domene in spletno gostovanje (prvi je pogosto priložen zadnji). WordPress.org kot platforma je tudi odprtokoden, zato ji večina spletne skupnosti dobro zaupa.

Glavna atrakcija WordPress.org je popoln nadzor nad vašo spletno stranjo. To je ena najbolj preprostih za uporabo spletnih strani, kar jih je bilo kdaj ustvarjenih, kar je del tistega, kar pritegne toliko ljudi na platformo. Omogoča vam, da izkoristite širjenje tem WordPress v orodjih za prilagajanje, da resnično ustvarite edinstveno spletno mesto za svoje obiskovalce ali spletno podjetje.

Čudovite možnosti prilagoditve

Na svoje spletno mesto lahko dodate tudi vtičnike ali aplikacije WordPress. Te omogočajo nastavitev trgovin za e-trgovino, boljšo varnost obiskovalcev, medijska orodja ali strani za prikaz fotografij in še veliko, veliko več. Zlasti boste morali prenesti rezervne vtičnike WordPress, če želite ohraniti celovitost in zgodovino svojega spletnega mesta, namesto da se zanašate na samodejne varnostne kopije, ki jih WordPress.com zagotavljajo brezplačno.

V bistvu lahko ustvarite katero koli spletno mesto, ki si ga lahko zamislite z uporabo platforme WordPress.org zahvaljujoč svojim možnostim prilagoditve.

Daje vam veliko več nadzora

Toda druga velika zanimivost za WordPress.org so njegove možnosti zaslužka in potencial. Če želite zaslužiti s svojim spletnim podjetjem ali spletnim mestom, morate v bistvu dobiti spletno mesto WordPress.org. Ne samo da lahko oglašujete lastne oglase, ne da bi morali prihodke deliti z WordPressom, ampak imate tudi nadzor nad podatki in orodji za sledenje storitve Google Analytics ki jih spletna mesta WordPress.com zloglasno izključujejo.

To vam omogoča, da prilagodite marketinške kampanje, ugotovite, kateri oglasi so najuspešnejši z vašo uporabniško bazo in določite, katera vsebina najbolje pripelje promet, ki posledično poveča vaše dobičke.

Še bolje je, da spletna mesta WordPress.org omogočajo ustvarjanje možnosti članstva in prodajanje tistih za vsebino, določene vrste medijev in še veliko več. Gradnja spletnega podjetja je zaradi teh orodij več kot mogoča in vse skupaj lahko doseže ena oseba z dovolj pogona in ustvarjalnega vpogleda..

Edine prave slabosti so tiste, ki imajo popoln nadzor. Na primer, ste odgovorni za posodobitev svojega spletnega mesta, tako na splošno kot iz varnostnih razlogov. Poleg tega boste morali plačati za gostovanje strežnikov, ki bo postajalo drago, ko se bo promet povečeval in se potrebe strežnikov ustrezno povečevale.

Kljub temu velika večina posameznikov ugotavlja, da so spletna mesta WordPress.org veliko boljše kot alternativa. Najboljša možnost je, če se resno ukvarjate z iskanjem in vzdrževanjem lastnega spletnega prostora.

Pridobitev lastnega gostitelja

Prvi korak k selitvi spletnega mesta WordPress.com na WordPress.org vključuje nakup spletnega gostovanja WordPress. Iskanje podjetja za spletno gostovanje WordPress je dovolj enostavno: Google pokaže isto poizvedbo in v trenutku bi morali imeti veliko rezultatov. Toda določitev najboljše možnosti spletnega gostovanja za WordPress je nekoliko zahtevnejša.

Kaj iskati

Za začetnike, boste želeli podjetje, ki ima odlično razširljivost glede virov strežnika. Ti viri so stvari, kot so shranjevanje (merjeno v gigabajtih) in pasovna širina, ki je običajno “neomejena” (čeprav resnično omejena, če vaše spletno mesto nenadoma raste). Prilagodljivost je pomembna, saj vam bo omogočila, da boste več mesečno obiskali obiskovalce in v celoti izkoristili nenadne vznemirljive prometne razmere, namesto da bi morali hitro premetavati in nadgrajevati naročnino na gostovanje.

varnost WordPressaNato poskusite najti spletno gostovanje WordPress podjetje, ki nudi dobro varnost. Varnost vašega spletnega mesta WordPress.org je pravzaprav zelo pomembna, zlasti v času GDRP in drugih internetnih predpisov. Preprosto povedano, obiskovalci spletnih strani želijo vedeti, da so njihovi podatki varni.

To lahko vključuje SSL certifikat, ki vzpostavi osnovno varnost za vaše spletno mesto in obiskovalcem zagotavlja brezskrbnost. Če želite upravljati spletno trgovino, je to nujno. SSL certificiranje običajno stane mesečno nadomestilo, vendar nekatere storitve spletnega gostovanja WordPress vključujejo SSL certificiranje kot bonus. Poiščite jih, če želite najvišjo vrednost za denar.

Nekatera podjetja za spletno gostovanje WordPress vključujejo tudi varnostne kopije kot eno izmed njihovih lastnosti. To so odlične dodatne ugodnosti. Zaščitni sistemi DDoS in drugi protivirusni ukrepi so tudi odlične stvari, na katere morate biti pozorni.

Po varnosti preučite, kaj ponuja spletno gostovanje podjetja WordPress v smislu storitve za stranke. Dobro podjetje za gostovanje bi moralo imeti več načinov za doseganje svojih skupin za storitve za stranke, vključno s podporo za telefonski ali spletni klepet.

Vrsta gostovanja

Na koncu razmislite o tip spletnega gostovanja WordPress, ki ga podjetje ponuja. Velika večina naročniških ponudb bo deljena na spletnem gostovanju, kar pomeni, da boste spletno gostovanje delili iz zbirke strežnikov z drugimi najemniki. To ponavadi deluje dobro za majhna in srednje velika spletna mesta.

gostovanje besedilaMorda pa si želite spletno gostovanje podjetja, ki ponuja namensko vrhunsko gostovanje v WordPressu. To pomeni, da imate poln strežniški prostor zase in nikoli ni treba deliti strežniških virov z nikomer drugim. Seveda so te možnosti gostovanja v primerjavi z naročninami v skupni rabi nekoliko dražje, vendar se bodo morda splačale, če pričakujete, da bo vaše spletno mesto eksponentno raslo..

Ali pa bi lahko preiskali Gostovanje v oblaku WordPress. Ta je novejša od drugih dveh možnosti in omogoča shranjevanje podatkov vašega strežnika v oblaku. Kakovostna shramba v oblaku se hitro povečuje zaradi večje hitrosti, boljše varnosti in enostavne uporabe. Ti načrti so lahko nizki ali dragi glede na ponudnika.

Ko že govorimo o tem, ne pozabite upoštevati cene, preden dokončate izbiro gostovanja. Ne pozabite sešteti mesečnih stroškov načrtov gostovanja z načrtom WordPress.org, ki ga boste pripravili za svoj skupni mesečni proračun..

Prenos registrarja domene

Ko nastavite spletno mesto WordPress.org, lahko obstoječe ime domene prenesete v bazo podatkov WordPress.org ali začnete z novim domenskim imenom, če niste posebej pritrjeni na tisto, ki ga trenutno ima vaše spletno mesto WordPress.com.

Če izberete novo ime domene, lahko poskusite z glavnim imenom svojega spletnega mesta, čeprav to morda ne bo delovalo, odvisno od tega, kako običajno ime že obstaja. Imena domene tako ali tako ni nujno, da se nanaša na glavno spletno mesto; samo izberi nekaj, česar se lahko spomniš, in to bo enostavno prepoznati.

Če želite domeno prenesti iz WordPress.com na drugega gostitelja, se najprej prijavite v svoj račun WordPress.com, nato pa upravljajte z domeno na zavihku Upravljanje domen. Izberite spletno mesto, ki ga nameravate prenesti, in pripeljalo vas bo do strani s podatki in različnimi možnostmi.

A Gumb Prenos domene mora biti na voljo, kar vas bo pripeljalo do zaslona, ​​ki vam omogoča prenos na drugega registrarja domene ali uporabnika ali celo drugo spletno mesto. Očitno izberite prenos v drugo registracijsko možnost. Morda boste morali odkleniti domeno in odstraniti kakršno koli zaščito zasebnosti. To storite na poziv nastavitev Posodobitve in nadaljuj.

Tako boste dobili kodo za prenos e-pošte, ki jo lahko nato posredujete vmesniku WordPress.com.

Po vsem tem pojdite na novo spletno mesto na WordPress.org in zahtevajte ime domene.

Selitev obstoječih spletnih mest

V nekaterih primerih in glede na izbrano storitev spletnega gostovanja bo prenos vašega spletnega mesta WordPress.com na WordPress.org brezplačen. V drugih primerih lahko to stane majhna pristojbina; se prepričajte, da to preverite, preden začnete postopek prenosa.

Prvi korak

Wordpress admin področje

Za začetek morate svoje podatke izvoziti iz WordPress.com. Prijavite se v svoj račun za WordPress.com in pojdite na nadzorno ploščo, nato kliknite povezavo za upravljanje na levi strani (imenovano WP Administrator).

Namenjen Orodja, torej Izvoz. Morali bi videti dve možnosti: brezplačen in voden prenos. Brezplačna možnost je za naše namene v redu, saj imate ta vodnik!

Naslednji zaslon vas bo vprašal, katere podatke želite izvoziti na novo spletno mesto; v večini primerov pričakujemo, da želite prenesti vso svojo vsebino, lahko pa tudi prenašate strani, objave, medije in drugo vsebino, ločene s pogledi kategorij na.

kako razgrniti wordpress.com

Če kliknete ta zaslon, na vaš računalnik prenesete datoteko XML, ki vključuje vse podatke, ki jih boste izvozili na novo spletno mesto WordPress.org.

Drugi korak

Nato je čas, da namestite WordPress na strežnik spletnega gostovanja. To je morda že zaključeno, odvisno od predhodno izbranega gostujočega načrta WordPress – nekateri to storijo samodejno kot bonus na svojo naročnino. Kakor koli, le nekaj klikov.

Tretji korak

Nato se lahko prijavite v skrbniško območje spletnega mesta WordPress, kot ste to storili prej, tokrat pa prek strežnika ponudnika ponudnika gostovanja. Pojdi do Orodja, torej Uvoz in poiščite gumb označen Namestiti zdaj pod možnostjo WordPress. Ta zažene avtomatsko orodje za uvoz WordPressa; vse, kar morate storiti, je, da kliknete gumb “zaženi uvoznik”, ko se bo pojavil.

kako uvoziti wordpress

Zaslon vas bo pozval, da naložite datoteko XML, ki ste jo prenesli prej. Naložite to od koder koli ste ga shranili (namizje je enostaven za zapomniti).

Uvoznik vam bo dal možnost dodelitve vsebine trenutnemu uporabniškemu profilu ali vam omogočil ustvarjanje novega uporabniškega profila ter možnost uvoza starih prilog. Priporočamo, da kliknete to polje, da boste ohranili slikovne datoteke povezane s pravimi objavami ali stranmi.

Četrti korak

Vse kar morate storiti je, da kliknete Pošlji in WordPress bo vaše staro spletno mesto samodejno preselil na novo platformo WordPress.org. Upoštevajte, da bodo večja spletna mesta z več podatki trajala dlje časa, da se popolnoma preselijo, medtem ko bodo manjša spletna mesta narejena v nekaj minutah.

Po končanem uvozu je še vedno dobro, da obiščete vaše spletno mesto in se prepričate, ali je vse videti kot prej. Slike in drugi mediji so lahko med postopkom selitve malce prefinjeni, zato se boste morda morali tu in tam spopadati s stvarmi, da se vse vrne tako, kot je bilo.

Preusmeritev prometa

Še en nasvet: če ste zvesti strani spremljali na svojem spletnem mestu WordPress.com, je morda smiselno plačati 13 evrov letne pristojbine za WordPress, da preusmerite stari promet s svojega spletnega mesta WordPress.com na novo lokacijo WordPress.org. Tako boste lahko ohranili svoje mesto v Googlovi uvrstitvi v iskanju in pomagali vzdrževati svoj promet na svojih prejšnjih ravneh, ne da bi vam bilo treba ustvariti novo občinstvo iz nič ali počasneje. To je mogoče doseči glede na to Stran za preusmeritev spletnega mesta WordPress.com, ki obravnava tudi vsako plačilo

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map