Kako preklopiti spletne gostitelje za vaše WordPress spletno mesto

Ko se odločite za prehod iz svoje trenutne storitve spletnega gostovanja, običajno po izčrpanju potrpljenja in vseh razpoložljivih poti začnete delovati s sistemom.


Zakaj?

Ker je menjava ponudnikov gostovanja pogosto naporna in je napaka, tudi ko ste naredili domačo nalogo in se odločili za platformo, ki ustreza vašim potrebam. Večina ljudi se odpravi od neprijetnosti in obilne priložnosti za težave, ki jih preklapljanje prinaša.

Da bi zmanjšali stres in napake, smo pripravili ta priročnik, da bo postopek čim bolj brezhiben in varen.

Naj se valijo!

Naše priporočilo – Vprašajte svoje podjetje za gostovanje!

Ta vodnik je motiviran s pogonom, da bodo vaše izkušnje z migracijo preproste in enostavne. V zvezi s tem bo visokokakovosten gostitelj vaše breme še dodatno ublažil z vsemi migracijami.

HostPapa, ki je eden izmed naših najboljših partnerjev, ponuja popolnoma prostoročno storitev selitve, tako da vam ni treba potekati selitve spletnega mesta. Vse kar morate storiti je, da jim posredujete svoje podatke za prijavo. Oglejte si naš pregled HostPapa

Sestavite vire, ki jih potrebujete

Vse race morate spraviti po vrsti. Zato zberite vse, kar potrebujete za stikalo. Kot pravi pregovor, je bolje, da ga imamo in ne potrebujemo, kot da ga potrebujemo in ga ne potrebujemo.

 • Zagotovite, da imate dostop do starih in novih računov gostovanja – Nekatere od teh sprememb bodo zahtevale povišane privilegije, zato zagotovite, da nimate le pravih poverilnic za prijavo, ampak tudi administrativni dostop.
 • Zagotovite, da imate dostop do svoje baze podatkov – Zvoki in piščalke se lahko spremenijo na novi platformi, vendar vaši podatki ostajajo enako pomembni kot doslej. Tako kot je za dostop do vaših računov potrebno imeti poverilnice za prijavo, jih potrebujete tudi za dostop do vaše baze podatkov.
 • Uporabite odjemalca FTP. – Za premikanje podatkov med strežniki potrebujete odjemalca FTP. Na izbiro je veliko možnosti, na primer Filezilla.
 • Pridobite zanesljiv urejevalnik besedil. – Potrebovali boste dober urejevalnik besedil, saj boste izvajali veliko sprememb. Notepad ++ je odličen primer.

Ko zberete vsa potrebna orodja in sredstva, je čas, da začnete. Globoko vdihnite in pojdite v prvi korak postopka.

A. Postopek po korakih za ročno premikanje spletnega mesta z enega gostitelja na drugega

Ta razdelek prikazuje, kako ročno narediti stikalo. Če iščete postopek, ki uporablja vtičnik WordPress, se pomaknite naprej do tega razdelka.

1. Najprej ustvarite varnostno kopijo datotek

Nič ni varno, zato je prva stvar, ki jo morate storiti pred selitvijo, varnostno kopiranje vseh datotek. Zato lahko v primeru nesrečne napake ali napake sistem obnovite iz varnostnih kopij podatkov.

Ta vidik postopka bo verjetno trajal največ časa, saj bo prenos sistemskih datotek in vseh datotek. Za to priporočamo uporabo sistema FTP ali SFTP. FTP pomeni protokol za prenos datotek in omogoča dostop do datotek in prenos datotek preko računalniškega omrežja.

Zaženite odjemalca FTP in vnesite poverilnice za dostop do vašega FTP strežnika. Pomaknite se do korenskega imenika spletnega mesta WordPress, še posebej, če ni privzeto konfiguriran kot vaša ciljna stran.

Izberite vse datoteke. Sistemi imajo običajno skrite datoteke, s katerimi zaščitijo uporabnike pred naključnim ali celo namernim brisanjem in spreminjanjem. Ena takih datotek je .htaccess datoteka. Naročite naročniku FTP, naj prikaže vse skrite datoteke in se prepričajte, da ne izpustite nobene.

Na primer, če uporabljate FileZilla, lahko to storite prek strežnika > Prisili prikazovanja skritih datotek.

Ko označite izbrane datoteke, jih kopirajte na mesto, ki ste ga določili v računalniku. Postopek kopiranja lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta.

2. Izvoz baze podatkov MySQL

Naslednja faza procesa migracije vključuje izvoz celotne baze podatkov. Čeprav je na voljo več orodij, toplo priporočam uporabo phpMyAdmin-a za to nalogo, saj je preprosto, uporabniku prijazno in intuitivno.

phpMyAdmin

Na levi plošči so na voljo zbirke podatkov. Preprosto izberite tistega, ki ga želite izvoziti. Če niste prepričani, kateri točno, preverite datoteko wp-config.php vašega trenutnega spletnega mesta. Ta datoteka vsebuje osnovne podatke o konfiguraciji vašega spletnega mesta WordPress.

Preverite vnos, kjer je določeno ime zbirke podatkov. Videti naj bi bilo tako:

Za uvrstitev na seznam ‘Ime_države_dokusa’ placeholder je dejansko ime baze podatkov..

Ko končate, nadaljujte na izvoznem zavihku:

Na voljo sta dve metodi izvoza. Izberite Po meri.

Spodaj je seznam možnosti menija v Prilagojeni, ki razlagajo optimalne izbire:

 • Oblika – Pustite ga pri privzeti možnosti SQL.
 • Tabele – Tabele (e), ki jih je treba izvoziti, morajo biti označene.
 • Izhod – Za hitrejši prenos nastavite Compression na zip ali gzipped.
 • Možnosti za obliko – Pustite privzeto možnost.
 • Možnosti ustvarjanja predmetov – Izberite možnost Dodaj TABLE / POGLED / POSTOPEK / POSTOPEK / FUNKCIJA / DOGODEK / TRIGGER.
 • Možnosti ustvarjanja podatkov – Pustite privzeto možnost.

Ko izpolnite vse izbire, na dnu obrazca kliknite gumb Pojdi.

To dejanje bi moralo vaše podatke izvoziti kot prenos datotek. Shranite na lahko dostopnem mestu v računalniku in nadaljujte do naslednjega koraka.

3. Na svojem novem gostitelju ustvarite bazo podatkov

Uvoziti morate svojo bazo podatkov na svojo novo gostiteljsko platformo. Najprej morate ustvariti dom v novem sistemu za bazo podatkov. Vsak gostitelj je nekoliko svojevrsten, vendar poiščite razdelek na svojem gostitelju, ki obravnava baze podatkov, in naredite naslednje:

 • Ustvari novo bazo podatkov.
 • Ustvarite uporabnika baze podatkov in mu dodelite popolne skrbniške pravice.
 • Uporabniško geslo zavarujte in shranite na varno mesto.

4. Urejanje konfiguracijske datoteke sistema (wp-config.php)

Še enkrat bomo uporabili datoteko wp-config.php. Gre za pomembno datoteko, ki vsebuje osnovno konfiguracijo vašega spletnega mesta, ravnanje s povezljivostjo baze podatkov in komunikacijo.

Naredite kopijo te datoteke in jo shranite nekam na varno. Nato odprite izvirno datoteko v urejevalniku besedil in naredite naslednje spremembe:

Zamenjajte ime_podatkovne baze_kjer, uporabniško ime-tukaj in geslo -kaj z dejanskimi informacijami za ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo vašega trenutnega gostitelja oz..

Namesto localhost vnesite ime strežnika MySQL ali ga pustite kot localhost, če je to nastavitev, ki jo dovoljuje ponudnik gostovanja.

Ko opravite potrebne spremembe, jih shranite.

5. Naložite datoteke v novega gostitelja

Nazadnje ste datoteke prenesli s stare storitve gostovanja. Zdaj pa bomo postopek obrnili in namesto tega začeli nalagati te datoteke na novega gostitelja. Dokončanje lahko traja precej časa, zato priporočamo, da začnete postopek, medtem ko nadaljujete z drugimi vidiki selitve..

Zaženite odjemalca FTP, vendar se tokrat povežite z novim strežnikom. Ta povezava zahteva nekaj sprememb, da odraža to resničnost, tako da v odjemalca FTP vnesete naslov IP tega novega strežnika namesto prejšnjega. Ta nov naslov IP običajno najdete v vašem računu za gostovanje, če pa niste prepričani, se obrnite na tehnično podporo.

Ko vzpostavite povezavo z novim gostiteljem, poiščite datoteke, ki ste jih prenesli prej, in jih ustrezno naložite. Prepričajte se, da v korenski imenik vključite datoteko wp-config.php. Če se prenos še vedno izvaja, nadaljujte z naslednjo nalogo, saj lahko hkrati izvajate druge dejavnosti.

6. Uvozite svojo bazo podatkov na novega gostitelja

Bazo podatkov lahko uvozite med prenosom datoteke. Prijavite se z orodjem za upravljanje podatkovnih baz, ki vam ga je ponudil vaš novi gostitelj in za katerega bomo domnevali, da je phpMyAdmin.

Ko ste na novem gostitelju izbrali bazo podatkov, ustvarjeno prej, kliknite na zavihek uvoz.

uvoz baze podatkov

V razdelku Datoteka za uvoz poiščite datoteko, ki ste jo izvozili, s klikom na gumb Brskaj.

Vse druge možnosti pustite kot privzete in se pomaknite navzdol do dna obrazca in kliknite gumb Pojdi, da začnete uvoz. Čas do popolnega uvoza baze podatkov bo seveda odvisen od velikosti datotek.

Po zaključku postopka uvoza boste prejeli obvestilo o povratnih informacijah.

Dodatna možnost: pri preklopu & Spreminjanje URL-jev

V scenariju, ko se premikate na novega gostitelja IN tudi spreminjate URL svojega spletnega mesta, je treba narediti še en korak: zamenjati sklice na stari URL v svoji bazi podatkov z novim.

V primeru, da imate reference URL-ja razpršene po več skriptih PHP, namesto da bi bili centralizirani, potem lahko za lažjo uporabo uporabite skript DB Search Search Zamenjaj. Deluje kot iskanje in nadomestitev skripte v PHP v PHP in je na voljo brezplačno.

Ko končate, bodite pozorni na njegovo opozorilo NIKOLI ne pustite skripta na strežniku.

7. Vpliv sprememb na strežnik DNS

Vaš novi strežnik mora kazati na vaš URL, kar pomeni spreminjanje nastavitev strežnika DNS. Ta postopek je odvisen od tega, kje je bila prvotno registrirana domena URL-ja. Če je bila domena registrirana pri starem ponudniku gostovanja, boste morali celotno domeno prenesti svojemu novemu ponudniku. Služba za stranke bi vam morala biti sposobna pomagati pri prenosu.

Če ste domeno kupili pri registrarju domene, kot je Domain.com, boste morali posodobiti nastavitve strežnika imen. Pridobite ime svojega strežnika in ga povežite z novo domeno. Če jih ne poznate, naslovi strežnikov imen izgledajo nekako tako: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Ta naslov strežnika imen povežite s svojo domeno. Postopek bo odvisen od tega, kje ste domeno kupili. Spodaj so navodila za običajne primere:

 • Domene registrirane pri GoDaddy
 • Spreminjanje DNS strežnikov na HostGatorju
 • Kako spremeniti strežnike imen na domeni.com

Spremembe trajajo do 48 ur, preden začnejo veljati. Če želite slediti, ko je postopek končan, uporabite orodja, kot je moj DNS. Vendar ne spreminjajte svojega spletnega mesta, dokler se ta postopek ne konča, ker še vedno spreminjate staro lokacijo namesto nove..

Takoj, ko je postopek končan, je treba migracije opraviti brez izpadov. Ker sta stara in nova spletna mesta v bistvu enaka vsebina, uporabniki ne bi opazili nobene razlike.

8. Opravite čiščenje

Potem ko je vaša sprememba DNS končno prestala, je nekaj gospodinjskega vodenja. Vrnite se do starega gostitelja, izbrišite bazo podatkov in vse datoteke. V idealnem primeru bi morali počakati vsaj en teden, preden to storite, da zagotovite, da vse deluje dobro.

Če morate selitev vrniti nazaj, hranite kopije bistvenih konfiguracijskih datotek, kot je wp-config.php.

B. Preklapljanje spletnih gostiteljev z uporabo vtičnika WordPress

Ročni postopek, o katerem smo doslej razpravljali, je mogoče enakopravno opraviti samodejno in veliko lažje s pomočjo vtičnikov. Obstaja več možnosti, vendar se bomo za to ilustracijo osredotočili na vtičnik Duplicator.

1. Namestitev vtičnika Duplicator

Če želite namestiti ta vtičnik, se morate prijaviti na svoje spletno mesto WordPress. Pod nadzorno ploščo poiščite meni Vtičniki → Dodaj nov in poiščite Duplicator. Ko se rezultati vrnejo, kliknite Namestite zdaj.

Ko WordPress konča z namestitvijo vtičnika, kliknite gumb Activate in ga začnete uporabljati.

2. Nato izvozite obstoječe spletno mesto

Po aktivaciji najdite vtičnik Duplicator v delovnem območju nameščenih vtičnikov. Kliknite možnost Upravljanje, da začnete naslednji postopek.

Na tej točki še niste ustvarili paketov, ki jih boste uporabljali. Ti paketi so stisnjene različice vašega spletnega mesta in baze podatkov. Če želite to spremeniti, kliknite gumb Ustvari nov v zgornjem desnem kotu obrazca.

Predstavljene so tri možnosti:

 • Shranjevanje – Konfigurirajte, kam shranite varnostno kopijo. Razen če niste kupili pro-verzije Duplicatorja, je trenutno na voljo samo vaša strežnica.
 • Arhiv – Določite datoteke in segmente baze podatkov za izključitev. To storite le, če imate dobre razloge.
 • Namestitelj – Omogoča izpolnjevanje podatkov o bazi novega okolja vašega strežnika.

Ko končate, kliknite gumb Naprej. Vtičnik bo opravil sistemsko preverjanje in zagotovil, da ima vse, kar potrebuje za nadaljevanje. Ko je pregled končan in uspešen, bi morali videti naslednje rezultate:

Če ste zadovoljni, začnite postopek izdelave s klikom na gumb Build.

Prikazan bo napredek operacije. Ko je končano, bi morali videti ta zaslon:

Arhiv in namestitveni program prenesite posamično ali naenkrat s povezavo za prenos z enim klikom.

Čestitamo, zaključili ste z izvozom obstoječega spletnega mesta.

3. Naložite datoteke s FTP

Nato naložite datoteke na nov strežnik gostitelja prek FTP z uporabo njegovega naslova IP namesto domene.

Prepričajte se, da je korenski imenik vašega spletnega mesta prazen. Prenesite namestitveni program in arhiv v korenski imenik.

4. Ustvari novo bazo podatkov

Tako kot prejšnji postopek boste tudi zdaj morali ustvariti bazo podatkov o svojem novem gostitelju. To storite in zagotovite, da ima vsaj en uporabnik polne privilegije za njegovo upravljanje. Upoštevajte različico strežnika MySQL, ki ga gostitelj ponuja in zaščiti geslo baze podatkov na varnem mestu.

5. Vzpostavite povezljivost z novo spletno stranjo

Če uporabljate isto ime domene kot prejšnje spletno mesto, lahko na tej stopnji naletite na nekaj težav, ker vaša domena še vedno kaže na staro mesto. Za razliko od ročnega postopka, kjer sem priporočil spremembo nastavitev strežnika DNS, bi ta rešitev premagala namen hitrejše selitve, ki z uporabo vtičnika spodbuja.

Na srečo obstaja rešitev s pomočjo gostiteljske datoteke računalnika. Imena domen lahko lokalno preslikate na določene naslove IP, kar vam omogoča dostop do datotek na novem strežniku prek stare domene.

(Ta razdelek lahko v celoti preskočite, če uporabljate novo domeno.)

IP naslov vašega novega strežnika pridobite pri ponudniku storitev, če ga nimate.

Kako odprete datoteko gostitelja, je odvisno od platforme OS, zato je tukaj nekaj možnosti:

 • Windows – V meniju opravilne vrstice poiščite »beležka«. Zahteva povišane privilegije, zato z desno miškino tipko kliknite in izberite »Zaženi kot skrbnik«. Z urejevalnikom odprite c: \ windows \ system32 \ gonilnike \ etc \ gostitelje. Prepričajte se, da iščete datoteko »Vse datoteke«.
 • Mac OS – Uporabite terminalsko aplikacijo in vnesite ukaz sudo nano / etc / hosts, po katerem boste pozvani za skrbniško geslo.
 • Linux – Ista metoda kot pri operacijskem sistemu Mac OS.

Ko dobite dostop do datoteke, vnesite IP naslov novega gostitelja in ime domene vaših spletnih mest, da bo izgledal tako:

Zamenjajte rezerviralec svojega mesta.com z resnično domeno in 192.165.1.10 s dejanskim naslovom IP vašega novega gostitelja.

Opomba: prostor, ki ločuje IP naslov in ime domene v prikazanem primeru, je prostor na zavihkih.

Opozorilo: Ko zaključite postopek selitve, ne pozabite spremeniti gostiteljske datoteke nazaj v prvotno vsebino.

6. Zaženite postopek migracije

Razvezajte si ledja, ker je čas, da resno začnete s selitvijo. Z brskalnikom se pomaknite do http://yoursite.com/installer.php (nadomestite dejansko domeno.) Na splošno bi morali videti, kaj pomeni ta zaslon:

Razmnoževalec

Zagotovite, da so vsi preverjanja veljavnosti opravljena, zlasti arhivskih in validacijskih. Kliknite gumb Naprej, da začnete postopek uvajanja.

Ko končate s pridobivanjem datotek, boste naslednji korak zahtevali identifikacijo baze podatkov in dostop do poverilnic.

Vnesite zahtevane podatke baze podatkov, kliknite gumb Test Database in se prepričajte, da je vse v redu. Če je v redu, kliknite gumb Naprej, da začnete uvoziti bazo podatkov.

Naslednji korak bo zagotovil priložnost za zamenjavo prejšnjega URL-ja z novim.

Potem ko pritisnete gumb Naprej, da dovolite vtičnik dokončati postopek, in si oglejte nekaj podobnega:

Zaslon poroča, ali je šlo vse v redu, in ponuja možnost dokončanja namestitve z zagotavljanjem povezave za prijavo na vaše spletno mesto.

Upoštevajte navodila, zlasti navodila za odstranjevanje VSEH namestitvenih datotek, ko končate.

7. Končno posodobite strežnik imen DNS

O tem koraku smo že podrobno razpravljali, zato se morate vrniti k temu razdelku. Samo pridobite naslove strežnika imen pri svojem novem gostitelju in jih nato povežite s svojo domeno. Kot običajno počakajte, da sprememba začne veljati, preden na spletnem mestu spremenite kakršne koli spremembe.

No, čestitke so v redu – pravkar ste se naučili, kako zamenjati spletne gostitelje za svoje WordPress spletno mesto. Super!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map