Šest najboljših ponudnikov CDN (primerjava 2020) |

Ponudniki najboljših omrežij za dostavo vsebin (CDN)


Storitve omrežja za dostavo vsebine ali na kratko CDN se osredotočajo na hitrejšo dostavo vsebine obiskovalcem spletnega mesta. Deluje tako, da ustvari kopijo datotek v omrežju strežnikov ponudnika CDN (znan tudi kot “rob”). Podatkovni centri so bližje obiskovalcem, kar omogoča hitrejši odziv in krajši čas nalaganja med spletnim mestom in brskalnikom.

Glavne prednosti CDN so:

  • Hitrejša dobava vsebine
  • Manjša obremenitev strežnikov
  • Visoka zanesljivost in čas delovanja
  • Nižji stroški za pasovno širino
  • Lahko razširljiv

Med raziskavo smo ugotovili, da so povprečne hitrosti in časi upadov med ponudniki precej podobni, trdi CDNPerf. Glavne razlike so torej značilnosti, regionalna pokritost in stroški načrtov.

Oglejmo si nekaj najboljših ponudnikov CDN tam.

6 najboljših ponudnikov omrežnih vsebin

1. StackPath CDN – Najboljši na splošno

Sprednja stran StackPath CDNNačrti se začnejo pri 10,00 USD na mesec

Pros StackPath:
+ Poceni in pregledne cene
+ Neomejeno število spletnih mest in zahtev
+ Dostojna porazdelitev s 45 PoPs
+ GZip stiskanje
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & brezplačen zasebni SSL
+ Možnost takojšnjega čiščenja
+ 24/7 podpora za klepet, telefon in vozovnice
+ Prvi mesec brezplačno
Slabosti StackPath:
– Omejena pasovna širina (1TB / mo)
– V Rusiji ali Afriki ni proizvodnih programov

StackPath je CDN tako za začetnike kot za profesionalne razvijalce. Njihova pregledna struktura cen, enostavna namestitev in številne funkcije so močan kandidat za vašo storitev CDN.

StackPath ponuja popolno platformo v oblaku z vgrajeno varnostjo, vključno z ublažitvijo DDoS, v svojih izdelkih in storitvah. Izbirate lahko med Paket samo za CDN ali več robnih paketov z vključenim požarnim zidom spletne aplikacije (WAF), sistemom domenskih imen (DNS) in spremljanjem.

Imajo 45 podatkovnih centrov povsod po svetu, razen v Rusiji in na afriški celini. Vse njihove točke prisotnosti (PoP) so priložene vsakemu paketu brez doplačila, prav tako pa jih je mogoče zožiti na določeno regijo.

Nastavitev je zelo intuitivna in preprosta, na voljo pa je tudi možnost naprednejših kontrol. CDN lahko hitro začnete izvajati in pozneje poizkusite z nastavitvami.

Glavne značilnosti načrta StackPath samo za CDN so 1TB na mesec pasovne širine, neomejeno število spletnih mest in zahtev, brezplačno zasebno potrdilo SSL na spletno mesto, podpora HTTP / 2, zaščita iPv6 in DDoS.

Prav tako boste imeli dostop do možnosti takojšnjega čiščenja, prilagojenih pravil za predpomnjenje in preusmeritev 301, analitike v realnem času, stiskanja GZip med potjo in podpore za WebSocket.

Njihova podpora je za vas 24/7 prek klepeta, telefona in podpore za vozovnice zastonj.

Pregled cen:

Njihov najcenejši naročninski načrt se začne od 10 USD na mesec. Vključuje vse funkcije načrta samo za CDN, vendar ste še vedno omejeni s pasovno širino 1TB / mesec.

Vendar lahko že od 20 USD / mesec dobite paket StackPath Edge s CDN in dodatno varnostjo (WAF, DNS in spremljanje). Glede na dodano korist je zagotovo vredno naložbe.

Na vašo kreditno kartico ali račun PayPal vam bodo vnaprej zaračunali mesečno naročnino, prvi mesec pa boste dobili brezplačen preizkus..

2. Google Cloud CDN – zanesljiva in zaupanja vredna globalna prisotnost

Naslovnica Google Cloud CDNCene temeljijo na uporabi

Prosim za Google Cloud CDN:
+ Globalna prisotnost s 140 PoP-ji
+ Zaupna platforma Google Cloud
+ Plačaj sproti
+ Anycast IP
+ IPv6 & HTTP / 2 & HITRO
+ DDoS & SSL, ki ga upravlja Google
+ Podpisani piškotki in URL-ji
+ 300 USD brezplačnega kredita
Proti CDN za Google Cloud:
– Stroški čiščenja dodatno
– Stroški tehnične podpore dodatno

Google Cloud CDN ima odlično delovanje in številne uporabne funkcije. Njihov CDN je mogoče enostavno integrirati z drugimi oblačnimi izdelki, kar vam omogoča, da dobite celoten obseg storitev, ki jih morda potrebujete. Vendar pa bodite pozorni na stroške.

Google Cloud CDN je del družine izdelkov Google Cloud. Njihova platforma ponuja široko paleto izdelkov v oblaku, vključno s spletnim gostovanjem, shranjevanjem in celo možnostmi AI in strojnega učenja. Google Cloud je priljubljen pri vodilnikih v panogi, kot so PayPal, Twitter, Spotify in FedEx, če jih naštejemo le.

Njihova infrastruktura pokriva večino sveta 140 delovnih mest, 67 con in 200+ držav in ozemelj. Njihovi ogromni strežniški parki omogočajo tudi dobro uravnavanje obremenitve.

Glavne značilnosti Google Cloud CDN vključujejo Anycast IP, podpora za IPv6, HTTP / 2 in QUIC, zaščita DDoS, Googlov SSL, podpisani piškotki in URL-ji ter integrirano spremljanje in beleženje.

Poleg tega Google Cloud CDN omogoča prikazovanje vsebine z več lokacij, vključno s poreklom po meri, kar vam daje pravo mero prilagodljivosti.

Podpora Googla oblaka je njihov pomemben slabost kot brezplačna podpora se ukvarja samo z vprašanji zaračunavanja računov. Za nadaljnjo tehnično podporo se paketi za pomoč strankam začnejo od 100 USD / mesec na uporabnika. Druga možnost je pridobiti naročnino na G Suite, ki vključuje brezplačno 24-urno podporo telefonom in e-pošto.

Pregled cen:

Google zaračunava pasovna širina izstopa predpomnilnika (0,02 do 0,20 USD na GB glede na cilj in mesečno porabo), pasovna širina zapolnitve predpomnilnika (0,04 do 0,15 dolarja na GB glede na vir in namembni kraj) in HTTP / HTTPS zahteve (0,0075 USD na 10 000 zahtevkov). Vsaka neveljavnost predpomnilnika, ki jo sprožite, vas bo stala tudi dodatnih 0,005 USD na neveljavnost. Zato se bodo mesečni stroški povečali ali zmanjšali glede na vaša pravila uporabe in predpomnjenja.

Ob pisanju tega pregleda ponujajo: 300 USD brezplačnega kredita, ki jo lahko uporabljate za gradnjo v Googlovem oblaku do 12 mesecev. Po tem lahko svoj način plačila nastavite s kreditno kartico, debetno kartico ali bančnim računom.

Možne mesečne stroške lahko ocenite tudi z njihovimi kalkulator cene.

3. Imperva – Močna varnost z CDN

Naslovnica Imperva CDNCene samo z zahtevo ponudbe

Prednosti Imperve:
+ Spremljanje prometa v realnem času
+ Globalna prisotnost s 44 PoP-ji
+ IPv6 & HTTP / 2
+ Zaščita DDoS
+ Možnost takojšnjega čiščenja
+ Podpora za e-pošto in telefon 24/7
+ Brezplačna predstavitev
Imperva slabosti:
– Brez brezplačnega SSL-ja
– CDN ni ločena možnost
– Načrte je težko nadgraditi

Imperva je zanesljiva rešitev, ko iščete varnostni paket spletnega mesta z globalno storitvijo CDN kot dodatkom. Obravnavajo lahko statično (slike, JavaScript, datoteke CSS itd.) In dinamično vsebino (piškotki, uporabniške nastavitve, prikazne pasice itd.), Da zadovoljijo potrebe obiskovalcev. Vendar pa njihovi paketi niso ravno poceni.

Imperva je podjetje, osredotočeno predvsem na uporabo aplikacij in varnost podatkov. Njihova storitev CDN je dodana varnostnim paketom kot dodatna funkcija. Poleg CDN njihovi paketi vključujejo analitiko napadov, požarni zid za spletne aplikacije (WAF), samozaščito aplikacijskega izvajalnega programa, varnost API in upravljanje bot..

Njihova svetovna prisotnost sega 44 Podatkovni centri, odporni na DDoS, ki pokrivajo vsako večjo celino.

Glavne značilnosti CDN podjetja Imperva so: Podpora HTTP / 2 in IPv6, spremljanje prometa v realnem času, zaščita DDoS, možnost takojšnje čiščenja, uravnoteženje obremenitve na osnovi oblaka 7 in pravila predpomnjenja po meri. Prav tako boste dobili dostop do varnostne konzole v oblaku Imperva za pregled napadov in varnostnih dogodkov vašega spletnega mesta, vključno z upravljanjem računa in nastavitvami WAF.

Pomembna slabost je, da z njihovimi načrti ne boste dobili SSL-ja. Prav tako ne morete dodati dodatnih funkcij ali hitro zamenjati paketa. Odjaviti se morate iz svojega trenutnega paketa in se v roku 30 dni ponovno naročiti na nov načrt.

Na voljo je njihovo podporno osebje 24/7 po e-pošti, telefonu ali prek samopostrežnega portala.

Pregled cen:

Imperva ne ponuja CDN kot samostojne storitve. The CDN je vključen v njihove varnostne pakete FlexProtect. Za njihove načrte ne obstaja uradni seznam za obračunavanje, določeno ponudbo pa lahko dobite pri njihovi prodajni skupini. Vendar pa smo med raziskovanjem izvedeli, da uporabljajo 5-stopenjski sistem določanja cen in njihov načrti stanejo vsaj nekaj tisoč dolarjev na leto.

Dandanes ni nobenih garancij, kot je običajno v internetnem poslovanju, vendar lahko zahtevate brezplačni demo njihovih storitev.

4. Rackspace CDN – Ogromno omrežje za mala in srednja podjetja

Sprednja stran CDN RackspaceCene temeljijo na uporabi

Prednosti rackspacea:
+ Akamaijeva mreža z 200+ PoP-ji
+ Plačaj sproti
+ Podpora za čas vsebine za življenje (TTL)
+ Podpora za IPv6
+ DDoS & brezplačni skupni SSL
+ Možnosti čiščenja
+ 24/7 podpora za telefon in e-pošto
Protipotrošni prostor:
– Ni protokola HTTP / 2
– omejitev 10 domen
– največ 8 KB za zahtevo

Rackspace ponuja vsestransko izkušnjo CDN. Njihovo partnerstvo z Akamai jim omogoča dostop do obsežne mreže strežnikov po vsem svetu. Prav tako so zelo prilagodljivi in ​​lahko nudijo kakršno koli vsebino, ki jo potrebujete, pa naj bodo slike, videoposnetki ali interaktivne aplikacije.

CDN Rackspace lahko obiskovalcem ponuja tako statično kot dinamično vsebino. Njihov portfelj sestavljajo podjetja za e-trgovino, spletna mesta in spletne aplikacije. Poleg tega vam lahko ponudijo celo spletno gostovanje, če ga iščete.

Z omrežjem Akamai uporabljajo podatke in vsebine več kot 200 robnih lokacij okoli sveta. Ker je Akamai bolj usmerjen v služenje velikim korporacijam, je Rackspace bolj prilagodljiv in zadovoljuje potrebe srednje velikih podjetij.

Namestitev CDN je zelo hitra prek nadzorne plošče Rackspace Cloud. Nadzorna plošča je zelo enostavna za obisk in je intuitivna. Dobili boste tudi možnost nastavitve preko API-ja REST in jezikovnih povezav.

Glavne značilnosti CD-ja Rackspace so fleksibilnost več porezov, IPv6, ublažitev DDoS, skupni SSL, pravila predpomnjenja po meri in poročila in možnosti čiščenja.

Dobili boste tudi eno globalno končno točko za dostop do API-ja. Rackspace podpira tudi čas vsebine ali TTL, ki vam omogoča, da določite določen čas, v katerem času se predpomni vsebina.

Vendar pa obstaja nekaj omejitev za njihovo storitev. V API-ju omogočajo največ 10 domen na načrt storitev in največ 8 KB največje dovoljene količine za telo zahteve. Te omejitve ne bi smele predstavljati težav za povprečnega uporabnika, ki želi povečati hitrost svojega spletnega mesta.

Podpora za Rackspace je na voljo 24/7 po telefonu in e-pošti, in njihovi arhivi so polni uporabnih člankov z navodili.

Pregled cen:

Stroški rackspacea za CDN pasovna širina mesečno (0,02 do 0,27 dolarja na GB glede na uporabo) in zahtevajte pristojbine dnevno (0,0075 do 0,022 dolarja na 10 000 zahtev glede na lokacijo). Podobno kot pri Googlovem CDN-ju v oblaku se bodo mesečni stroški povečali ali zmanjšali glede na pravila uporabe in predpomnjenja po meri.

5. Akamai – najboljše za velike korporacije

Naslovnica Akamai CDNCene samo z zahtevo ponudbe

Pros Akamai:
+ Globalna prisotnost (~ 1700 omrežij)
+ Osredotočite se na vrhunske video vsebine
+ GZip stiskanje
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & brezplačni skupni SSL
+ Možnost takojšnjega čiščenja
+ 24/7 klepet v živo in telefonska podpora
+ Brezplačno preskušanje na zahtevo
Proti Akamai:
– Zelo drago
– Vključeno ni spremljanje v realnem času
– Težko nastaviti

Akamai ponuja zelo zmogljiv CDN storitev. Bolj so usmerjeni v kakovostno video izkušnjo in velikim korporacijam zagotavljajo globalno prisotnost.

Akamai je bilo eno prvih podjetij, ki je razvilo storitev CDN. Danes so eden najbolj razširjenih CDN-jev zunaj, ki predstavljajo približno 30% vsega internetnega prometa. Poleg storitev CDN svojim strankam ponujajo tudi spletno varnost in storitve v oblaku.

Prisotni so v več kot 130 državah, ki gostijo a ogromno ~ 1700 omrežij. Ponudijo lahko hitrejši sistem za pošiljanje vsebine v obsegu v katero koli regijo sveta.

Ves ta potencial ima določene zapletenosti. Ker jih je več usmerjena k večjim podjetjem, ne pričakujte, da boste stvari postavili enostavno. Nedvomno boste potrebovali IT strokovnjaka na vaši strani ali celoten tim.

Akamai ima s svojim premium storitvami tudi dolg seznam različnih funkcij. Nekatere pomembnejše lastnosti so podpora za video na zahtevo in video v živo, takojšnje čiščenje, med kompresijo GZip, podpora za HTTP / 2 in IPv6, brezplačna skupna SSL, zaščita DDoS in pravila po meri. Prav tako boste imeli možnost doplačila za SSL potrdilo po meri.

Vendar ne posredujejo statističnih podatkov v realnem času s svojimi načrti in pričakujejo, da boste sami zgradili sistem za spremljanje. Na svetli strani imajo a 24/7 podpora za telefon in klepet v živo da vam pomagajo.

Pregled cen:

Tudi pri tem ponudniku ni uradnega cenika. Akamai ponuja prilagojeno rešitev s cenami glede na individualne potrebe vsake stranke. Med našimi raziskavami smo ugotovili, da je njihovo osnovni načrti storitev CDN se začnejo od 1-1,5k na mesec. Če želite dobiti natančnejšo ponudbo, se obrnite neposredno na njihovo prodajno ekipo.

Lahko tudi zahtevajte brezplačno preizkusno vožnjo da preizkusijo svojo storitev v merilu.

6. Sucuri – Velika varnost in CDN za eno spletno mesto

Naslovnica Sucuri CDNNačrti se začnejo pri 199,99 USD na leto

Sucuri prednosti:
+ Neomejena pasovna širina
+ Aktivno spremljanje varnosti
+ Anycast omrežje
+ GZip Stiskanje
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & Šifriraj SSL
+ 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
Sucuri slabosti:
– 12 toplotnih točk
– Samo eno spletno mesto na načrt
– Podpora samo z vozovnico

Sucuri ponuja prilagodljivo možnost CDN za podjetja, ki gostijo enotno spletno mesto. Vsi njihovi načrti vključujejo spremljanje varnosti in odstranjevanje zlonamerne programske opreme za varno spletno mesto. Izberete lahko tudi več stopenj načrtov glede na velikost vašega podjetja.

V prvi vrsti je Sucuri podjetje za varnost spletnih strani in CDN. Poleg CDN in varnostnih paketov ponujajo popravljanje napadenega spletnega mesta in posvetovanje o varnostnih zadevah.

Njihovi strežniki pokrivajo ZDA, Evropo, Azijo, Avstralijo in Brazilijo Skupaj 12 delovnih mest. To je najnižje število PoP na našem seznamu pregledov, vendar še vedno močno prisotna v najbolj aktivnih internetnih središčih.

Nastavitev Sucurijevega CDN-ja je zelo preprosta in za začetek ni potreben strokovnjak. Kljub temu lahko še vedno zaprosite za pomoč, če ne morete sami nastaviti stvari in z veseljem pomagajo.

Eden najpomembnejših napredkov pri njihovi storitvi je aktivno spremljanje varnosti in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priložen vsakemu načrtu. Nekatere druge značilnosti so neomejena pasovna širina, omrežje Anycast, zaščita DDoS, šifriraj podporo SSL, HTTP / 2 in IPv6 ter stiskanje GZip.

Pomembna slabost je a omejitev za eno spletno mesto na načrt, vendar niste omejeni na število spletnih strani na tem spletnem mestu. Druga negativna stran v primerjavi z nekaterimi njihovimi konkurenti je pomanjkanje podpore za klepet in e-pošto, ki je priložen samo načrt po meri. Imajo 24/7 sistem vozovnic za podporo, ki je na voljo v vseh paketih.

Pregled cen:

Načrtovalni naročniški programi Sucuri CDN se začnejo ob 199,99 USD / leto, kar ni poceni. Ker pa bo ta strošek vključeval spremljanje varnosti in obravnavo zlonamerne programske opreme, bi rekli, da je še vedno dobra vrednost za vaš denar..

Poleg drugih ponudnikov CDN, ki smo jih pregledali na tem seznamu, je Sucuri edini, ki ponuja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Zaključek

Na podlagi naše raziskave imajo vsi ponudniki CDN visoke zmogljivosti in zanesljivosti. Vendar pa obstajajo različne rešitve, od CDN-ja do popolnih varnostnih paketov spletnega mesta. Kar se tiče cen, se zdi, da so možnosti plačevanja stroškov najbolj prožne, vendar fiksni načrti ponujajo več predvidljivosti glede stroškov.

Upajmo, da je naš pregled pri izbiri storitve CDN, ki za vas najbolje deluje, razmišljal v pravo smer.

Izvajanje CDN na vašem spletnem mestu

Tu je nekaj dodatnih virov, kako dodati CDN na svoje spletno mesto:

Priročnik za namestitev CDN za StackPath 

Vodnik za nastavitev Google Cloud CDN

Vodnik za namestitev varnosti aplikacij Imperva Cloud 

Vodnik za namestitev CDN za Rackspace 

Vodič za namestitev požarnega zidu Sucuri

* Akamai nima uradne vadnice za namestitev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector