Best PHP gostovanje: Primerjava in ocene

Kot spletna agencija, ki ima veliko računov za gostovanje (imamo nešteto stranskih projektov in radi eksperimentiramo), imamo kar dobro predstavo o tem, kaj opredeljuje odličnega spletnega gostitelja. To so naši najboljši ponudniki gostovanja PHP, resnično kakovostno spletno gostovanje, ne da bi zlomil banko.


Podjetje za spletno gostovanjeSkupna ocenaCena / mo.Disk SpaceFeaturesSpletna stran
site2 9.3 / 10 3,95 USD (začasen 67% popust) 10 GB Zmogljiva, hitra, epska podpora + 30-dnevna garancija za vračilo denarja! = Win!
hostgator 8.7 / 10 2,78 USD Neomejeno Poceni + neomejen prostor na disku!
A2HostingLogo 8.5 / 10 3,92 USD (manj od 7,99 USD) Neomejeno Neomejeno prostora na disku!
v gibanju 8.3 / 10 4,19 USD (40% popust) Neomejeno Izkušeni, zanesljivi, nekoliko dražji.
Dreamhost 8/10 7,95 USD Neomejeno Odlična predstava & podpora

Najboljši PHP gostovanje 2020 ocene

1. SiteGround

Logotip SiteGround

Spletna stran: www.siteground.com
Cena: 3,95 USD
Prostor na disku: 10 GB

Mislimo najboljši ponudnik gostovanja PHP je SiteGround. SiteGround je svetovni vodja pri gostovanju spletnih strani. Ponuja gostovanje v oblaku, namensko gostovanje, gostovanje v WordPressu in skupno gostovanje (njegova najbolj priljubljena storitev). Če torej iščete najboljšega ponudnika gostovanja za svoje spletno mesto, predlagamo, da preučite SiteGround in primerjate njegove lastnosti z drugimi ponudniki gostovanja tam.

SiteGround vam ponuja tri možnosti za načrte skupnega gostovanja – zagon (njihov osnovni načrt), GrowBig (njihov srednjeročni načrt) in GoGeek (njihov načrt, ki je najbolj zapolnjen s funkcijami). Predlagamo, da se odločite za njihov načrt GrowBig (še posebej, če vseeno imate načrte za nadgradnjo), saj gre za najbolj praktične funkcije. Čeprav vam načrt StartUp omogoča tudi veliko prostega prostora za razširitev vašega podjetja, ste omejeni na samo eno spletno mesto. Brez skrbi – če se odločite za njihov najosnovnejši načrt, lahko vseeno nadgradite vseeno.

Poleg prilagodljivih načrtov SiteGround nam je všeč tudi njihova podpora za stranke. Imajo podporo 24/7 prek klepeta v živo, e-pošte in telefona – veste, da so tam vedno ljudje, ki vam pomagajo (kadarkoli v dnevu).

Resnično se ne bi morali bati preverjanja SiteGround, saj imajo 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, samo v primeru, da se odločite za preklic svojega načrta. 30 dni je dovolj za občutek njihovih storitev – tako da resnično nimate kaj izgubiti.

Prednosti

 • Prožni načrti gostovanja
 • Ugodne cene
 • Brezplačno SSL potrdilo

2. HostGator

Logotip HostGator

Spletna stran: www.hostgator.com
Cena: 2,75 USD
Prostor na disku: Neomejeno

Če iščete ustrezen skupni načrt gostovanja za svoje potrebe, si oglejte načrte HostGatorja. Njihov načrt šarkenja omogoča samo eno spletno mesto, vendar ima neomejeno shranjevanje in neomejeno pasovno širino. Če se vam zdi to preveč omejujoče, pojdite na njihov načrt za dojenčke (to je pravzaprav njihov najbolj priljubljen načrt). Načrt za dojenčke vam omogoča, da imate neomejeno spletno mesto – tako da je to velik plus. Vendar močno priporočamo, da dobite njihov poslovni načrt, če že imate vodeno podjetje (in je to tudi najboljši načrt za e-trgovino).

Ali nameravate prenesti svoje spletno mesto v HostGator? Če ste, vedite, da nudijo brezplačno pomoč pri migraciji, vendar je to samo za eno spletno mesto. Če imate veliko spletnih mest, boste morali plačati za njihove storitve (za ostala).

Če še vedno dvomite, ali je HostGator za vas, lahko izkoristite njihovo 45-dnevno politiko vračila. To vam daje možnost, da prekličete svoj načrt, dokler je v omenjenem milostnem roku.

Eden od razlogov, zakaj je HostGator priljubljen svojim uporabnikom, je ta, da je zelo enostaven za uporabo. Ne glede na to, ali ste začetnik ali profesionalni spletni oblikovalec, boste zagotovo cenili njegov uporabniku prijazen cPanel.

Prednosti

 • Enostaven za uporabo
 • Dobra storitev za stranke (24/7 telefon, klepet v živo, e-pošta)
 • Zanesljiv čas delovanja

Slabosti

 • Ni vam dovoljeno izbirati lokacije vaših podatkovnih strežnikov
 • Brezplačna selitev velja samo za eno spletno mesto
 • Nekateri ljudje težko najdejo svojo bazo znanja

3. Gostovanje A2

Logotip A2 gostovanja

Spletna stran: www.a2hosting.com
Cena: 3,92 dolarja
Prostor na disku: Neomejeno

Ko primerjate podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, se prepričajte tudi o gostovanju A2. Je eden najboljših tam zunaj in lahko bi bil pravi ponudnik gostovanja za vas.

Za razliko od drugih spletnih gostiteljev A2 gostovanje svojim uporabnikom ponuja neomejeno shranjevanje in neomejeno pasovno širino tudi na najcenejšem načrtu. Če je vse, kar potrebujete, osnovna spletna stran, vam bo njihov načrt Lite verjetno lepo ustrezal (edina resnična omejitev je, da prihaja samo z enim spletnim mestom).

Zdaj, če želite imeti več spletnih mest, njihov načrt srednjega obsega dejansko ponuja neomejeno število spletnih strani. Če pa želite hitrost, priporočamo, da preverite njihov načrt Turbo. To je njihov končni načrt skupnega gostovanja in vsebuje vse funkcije, ki jih najdete v njihovih načrtih cenejših cen, in še veliko več.

Poleg tega, da v svojih načrtih izbirate med tremi možnostmi, imate na voljo tudi veliko možnosti glede načina plačila. Plačate lahko vnaprej mesečno, 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Če želite popuste, poskusite iti 36 mesecev, saj ima največ prihrankov.

Če vas skrbi podpora strankam A2, jih imajo v resnici veliko. Z njimi se lahko obrnete preko telefona in klepeta v živo. Imajo tudi sistem vozovnic po e-pošti.

Prednosti

 • Brezplačno SSL potrdilo
 • Brezplačna migracija spletnega mesta
 • Veliko varnostnih funkcij

Slabosti

 • Nekateri se pritožujejo zaradi slabe storitve za stranke
 • Preklicati načrt je lahko zelo težko (strogo morate vložiti zahtevo za odpoved 15 dni pred datumom podaljšanja)
 • Obstajajo skriti stroški, na katere morate biti previdni pri prijavi

4. Gostovanje inMotion

InMotion Hosting logotip

Spletna stran: www.inmotionhosting.com
Cena: 6,39 USD
Prostor na disku: Neomejeno

InMotion Hosting je eden od dostojnih ponudnikov gostovalnih načrtov danes. Pravzaprav so eno redkih gostujočih podjetij, ki svojim strankam zagotavljajo neomejen prostor za shranjevanje in neomejeno pasovno širino tudi na najcenejšem načrtu.

Načrt za zagon programa InMotion je njihov osnovni in najcenejši načrt, na njem pa lahko gostite dve spletni strani. Njihov načrt srednjega obsega, imenovan Moč, je močnejši in ob izbiri tega načrta lahko imate več kot dve spletni strani (do šest spletnih mest). Če ste natančno seznanjeni s številom dovoljenih spletnih mest in imate po neomejenih spletnih mestih, imajo tudi načrt za to, ki se imenuje Pro (tudi njihov najhitrejši).

Še nekaj stvari, ki jih lahko pričakujete od gostovanja InMotion:

 • Garancija za vračilo denarja – Njihovi načrti skupnega gostovanja prihajajo z 30-dnevno garancijo vračila denarja. Njihovi načrti za poslovanje, VPS in Reseller gostovanje dejansko prihajajo z 90-dnevno politiko vračila.
 • Čarovnik za Googlove aplikacije – Če nameravate uporabljati Googlove aplikacije, bo njihov vgrajeni čarovnik nalogo olajšal in olajšal.
 • Zajamčena nadgradnja 99,95% – to je spodobna uptime stopnja.
 • Varnostni sistem – InMotion Hosting uporablja sistem za zaščito pred grožnjami (TDS), kar je zelo impresivna varnostna funkcija.
 • Podpora strankam – V bazi znanja imajo veliko število koristnih člankov. Če pa se morate z nekom pogovarjati, lahko to storite tudi po telefonu, e-pošti in klepetu v živo.

Prednosti

 • Zanesljiv čas delovanja
 • Integracija s priljubljenimi aplikacijami
 • Brezplačen prenos spletnega mesta

Slabosti

 • Obstajajo poročila o hitrosti zdrsa potrošnikov
 • Ne boste dobili neomejenih spletnih mest, tudi če nadgradite na njihov načrt srednjega cenovnega razreda
 • Če želite povečati svoje prihranke, boste morali plačati 24 mesecev vnaprej.

5. DreamHost

DreamHost logotip

Spletna stran: www.dreamhost.com
Cena: 2,95 dolarja
Prostor na disku: Neomejeno

Pri iskanju dobrega ponudnika gostovanja je dobro razmisliti o DreamHost-u. To je ugledno podjetje za zagotavljanje skupnega gostovanja, VPS gostovanja, gostovanja v oblaku, namenskega gostovanja in gostovanja WordPressa.

Kar zadeva njihovo skupno gostovanje, imate na voljo le dve možnosti – lahko izberete njihov začetni načrt (osnovni) ali pa izberete njihov Neomejen načrt (polno predstavljen). Priporočamo, da natančno pogledate oba načrta, vendar veste, da je njuna glavna razlika v številu dovoljenih spletnih mest na načrtu. Vidite, njihov načrt za zagon ima omejitev enega spletnega mesta, medtem ko njihov načrt Neomejeno omogoča neomejeno število mest.

Pri načrtih DreamHosta nam je všeč, da imata oba brezplačno domeno, neomejeno pasovno širino in brezplačen SSL – vse to so pomembne lastnosti. In ne ponujajo jih vsi ponudniki gostovanja (zlasti na njihovih najcenejših načrtih).

Druga impresivna lastnost DreamHosta je, da svojim strankam ponujajo zelo radodarno politiko vračila – 97 dni. Kolikor vemo, so edino gostiteljsko podjetje, ki ima 97-dnevno garancijo vračila denarja.

Vam je pomembna podpora strankam? To bi moralo biti, saj boste ob poti zagotovo potrebovali nekaj pomoči. No, imate veliko načinov, da se obrnete na skupino za podporo DreamHosta (po telefonu in e-pošti), poleg tega pa imajo v svoji bazi podatkov veliko koristnih člankov.

Prednosti

 • Dobra hitrost
 • Zanesljiv čas delovanja
 • Obsežna politika vračila

Slabosti

 • Brezplačno domeno dobite šele, ko letno plačate prvo leto storitve
 • Postopek prijave lahko traja zelo dolgo
 • Njihova nadzorna plošča ni uporabniku prijazna

Gostovanje PHP: Kako najti najboljšega!

Izbrati dobrega gostitelja PHP je lahko zelo težko, če še niste prepričani, kaj bi iskali. No, tukaj smo, da vam povemo o vseh pomembnih lastnostih, ki jih morate preveriti, preden sprejmete končno odločitev. Na koncu bi morali primerjati funkcije, o katerih spodaj govorimo, med vsemi ponudniki gostovanja, o katerih razmišljate.

Lokacija strežnika

zemljevid lokacije strežnikaLokacija strežnika vašega gostitelja PHP je pomembna za hitrost. Zato bi bila vaša glavna prioriteta iskanje podjetja, ki gostuje s strežniki v vaši bližini. Če živite na primer v Avstraliji, poskusite poiskati ponudnika spletnega gostovanja v Avstraliji, če pa živite v Kanadi, poiščite kanadskega spletnega gostitelja. Če ne, bi morali imeti vsaj integrirano storitev CDN v svojih funkcijah.

CDN pomeni omrežje za distribucijo vsebine – in ravno to je tisto, kar počne – distribuira predpomnjene različice vaše vsebine v njihova omrežja, tako da hitro dosežete končne uporabnike.

Tam je na voljo več CDN-jev in izbrani ponudnik gostovanja PHP lahko uporablja katero koli od njih. Danes zelo priljubljen CDN se imenuje CloudFlare – in ga pogosto najdemo v paketih za gostovanje. Pri tej storitvi bodite pozorni pri pregledu funkcij v podjetjih za gostovanje PHP, o katerih razmišljate.

Uptime strežnika

Najboljša so gostiteljska podjetja, ki lahko zagotovijo 99,9% posodobitev. Z iskanjem v Googlu lahko preprosto primerjate čas delovanja različnih spletnih strežnikov v dejanskih številkah.

Ne priporočamo, da dobite storitve gostovanja, ki ne obljubljajo (in dobavljajo) po tej stopnji, saj bi se lahko izkazalo za problematično. Preveč izpadov lahko vpliva na vaše podjetje, še posebej, če gre za spletno mesto za e-trgovino.

SSL potrdila

Varno spletno mesto je koristno za vse – za vas in obiskovalce vaše spletne strani. S SSL certifikatom (SSL pomeni Layer Secure Sockets Layer) ste lahko prepričani, da so prenosi podatkov med strežniki vašega gostitelja in obiskovalci spletnega mesta šifrirani. Hekerji ne bodo mogli ukrasti informacij, če so šifrirane, veste.

Verjetno ste že videli spletna mesta s SSL certifikati, vendar se tega preprosto ne zavedate. Če na začetku URL-ja spletnega mesta vidite »s« (primer: https: //), to pomeni, da je spletno mesto skladno s certifikatom SSL. Če ima spletno mesto na svojem URL-ju samo http, to pomeni, da nima SSL potrdila in ni tako varno.

V teh dneh je varnost postala glavna težava na internetu – in zato vedno več ljudi zaupa samo spletnim mestom, ki na svojih naslovih nosijo to sporočilo. Pravzaprav Google sam spodbuja spletna mesta k certifikatom SSL in to razmišlja kot razvrstitveni signal v SEO.

Glede na zgornje trditve priporočamo, da izberete ponudnika gostovanja PHP, ki ponuja SSL certifikate kot del svojih načrtov gostovanja. Osnovni SSL certifikati so priloženi tudi paketom, ki imajo storitev Let’s Encrypt.

Če se izkaže, da načrt gostovanja, ki ga končate, ne vsebuje brezplačnega SSL certifikata, le prepričajte se, da ga dobite (ja, to je pomembno). Lahko ga kupite pri katerem koli podjetju, ki gosti, tako da plačate dodatno funkcijo (stane približno 10 USD na leto).

Hitrost

Na splošno je že poskrbljeno za hitrost vašega spletnega mesta, če upoštevate naše nasvete o lokacijah strežnikov in / ali CDN-jih. Vendar nimate česa izgubiti (in vse, kar lahko pridobite), če vam izbrano podjetje za gostovanje ponudi več.

Več virov CPU-ja je vedno dobra stvar. Hitrosti vašega spletnega mesta bodo dodale tudi skripte po meri, ki so posebej za PHP. Vsi so dobri in jih je treba obravnavati kot bonuse, če jih prejmete kot dodatne funkcije.

Prostor na disku

Če gradite podjetje za e-trgovino ali spletno mesto za članstvo, je prostor na disku zelo ZELO pomemben. V teh situacijah priporočamo približno 20 do 30 GB prostora na disku in celo neomejeno (če je vaše spletno mesto ogromno).

Za druge vrste podjetij pa (vključno z blogi) lahko rečemo, da super veliki diskovni prostori res niso tako potrebni. Če si ne morete privoščiti načrtov z neomejenimi prostori za shranjevanje, vedite, da je 1 GB dovolj za običajna podjetja in bloge. Priporočamo vam, da v tem primeru uporabite ločeno e-poštno sporočilo, da ne bi obremenili vašega omejenega prostora na disku.

Zato ne kupujte takoj načrta samo zaradi njegovega neomejenega prostora za shranjevanje. Ne pozabite, da obstaja veliko drugih funkcij, ki jih morate razmisliti o najboljšem spletnem gostitelju PHP za vaše spletno mesto.

Pasovna širina in prenos podatkov

Pasovna širina in prenos podatkov pri ponudniku gostovanja PHP sta zelo pomembna, še posebej, če na mestu ponujate res velike datoteke (npr. Slike, videoposnetke in PDF datoteke, če jih naštejemo le nekaj). V tem primeru svetujemo, da dobite načrt z neomejeno pasovno širino in prenosom podatkov, saj lahko taka dejanja dejansko sprejmejo svoj davek na podatke.

Pomoč strankam

Zaradi njegovega velikega pomena (zlasti v času težav) lahko samo predlagamo ponudnike gostovanja, ki nudijo 24/7 podporo strankam. Poleg tega dajte prednost možnostim klepetanja in možnostih za podporo v živo.

PHP: Podrobnosti

PHP gostovanje raziskav

V starih časih so spletni razvijalci ustvarjali blage, statične spletne strani in vsebino, ker niso imeli dostopa do skriptnega jezika, ki ga imamo zdaj. Ker ni bilo mogoče ustvariti dinamičnega spletnega mesta, so spletne strani vsebovale surovo vsebino HTML, kar je razvijalcem ostalo zelo malo. Šele leta 1995, ko se je programer Rasmus Lerdorf odločil, da bo razvil skriptni jezik za spremljanje spletnega življenjepisa in povezovanje osebnih podatkov. Ta scenaristični jezik je poimenoval PHP ali Personal Home Page. To je postal prvi pogled na PHP in vse njegove čudeže.

Kaj je PHP?

PHP logotipPHP je programski jezik, ki je bistven za ustvarjanje dinamičnih spletnih strani in vsebin. Prvotno je pomenil “Osebna domača stran”, medtem ko danes ta kratica pomeni “PHP: Hypertext Preprocessor”. Obrazložitev za spremembo imena je zato, ker je bil prvotni namen tega skriptnega jezika za osebno uporabo Lerfords. Sčasoma se je PHP razvil v nekaj večjega, kot si je verjetno predstavljal Lerford, zaradi česar je postal eden najbolj priljubljenih, najpogosteje uporabljanih programskih jezikov na svetu.

PHP je sprožil spremembe v svetu spletnih razvijalcev in jim omogočil ustvarjanje dinamičnih spletnih mest z neverjetno, animirano vsebino. Prinesel je okvir, ki je preprost za uporabo, s potrebnimi orodji za razvoj živahnejših in bolj zanimivih spletnih mest. Pred spletnimi stranmi, ki jih poganja PHP, je bil uporabljen trdo kodiran HTML, zaradi česar so spletna mesta zelo neokusna. PHP je to težavo odpravil z uporabo nestatičnega skripta.

Odličen primer, kako PHP deluje v zvezi s HTML, so spletna mesta za prijavo, kot je Facebook. Da se uporabniki lahko prijavijo na svojo Facebook stran, morajo vnesti svoje podatke za prijavo, kot sta uporabniško ime in geslo, v dva majhna polja. Polja, v katerih uporabniki vnesejo svoje podatke za prijavo, služijo kot obrazci. PHP potem naredi informacije v obrazcu in ustrezno ukrepa.

Katere so značilnosti PHP-a?

Ni dovolj prostora za seznam vseh funkcij in prednosti, ki jih ponuja PHP. Od njegove ustanovitve je bilo tega različica veliko različic, programerji pa si še vedno prizadevajo za izboljšanje in izboljšanje tega skriptnega jezika. Zaradi tega lahko PHP o vsem, pa naj bo to zbiranje podatkov obrazca, ustvarjanje dinamične vsebine strani ali pošiljanje in prejemanje piškotkov. Ta skriptni jezik je mogoče uporabiti pri spletnem razvoju ali vdelati v HTML. Uporablja se lahko tudi v kombinaciji z različnimi sistemi spletnih predlog, sistemom za upravljanje spletnih vsebin in spletnimi okviri.

PHP je na voljo predvsem v Linux načrtih gostovanja, združljiv pa je tudi z drugimi glavnimi operacijskimi sistemi, vključno z Windows, Mac OS X, RISC OS in drugimi. Zaradi svoje vsestranskosti in izredno močne podpore za širok razpon baz podatkov je enostavno najti najboljše gostovanje PHP, ki je na voljo, da ustreza vašim potrebam.

Zakaj uporabljati PHP?

PHP presega pričakovanja, saj je programska oprema enostavna za uporabo, sestavljena iz neverjetnih funkcij in varnih tehnologij. Vsaka raven strokovnega znanja lahko uporablja PHP, kar omogoča preprosto ustvarjanje ali dodajanje dinamične vsebine na spletno stran. Je zanesljiv, za seboj ima neverjetno podporno skupino programerjev in prihaja brezplačno. PHP je idealen programski jezik za uporabo, saj je zelo priljubljen med razvijalci in programerji.

Razvijalci imajo toliko koristi od tega lahkega vira, s čimer so spletne strani enostavne in učinkovite, hkrati pa lahko dodajo vsebino iz baze podatkov in tako zabavajo na vseh vrstah računov gostovanja. Ta programski jezik je dosleden in dobro zasnovan, zato je postopek ustvarjanja interaktivne vsebine nemoten in enostaven. Poleg neskončnih funkcij, ki jih ponuja PHP, lahko deluje tudi z več različnimi jeziki baz podatkov. PHP še naprej prinaša nove, kul funkcije na mizo. Začetek novega projekta v PHP-ju je odličen začetek pisanja odlične kode, ki zagotavlja dobro zmogljivost, na koncu pa se razvije odlična namestitev / spletna stran PHP.

Veliko priljubljenih spletnih mest, kot so Facebook, Etsy ali WordPress, uporablja PHP, ker je dobro preizkušen in popolnoma funkcionalen. PHP podpira skoraj vse spletno gostovanje od najcenejšega do najdražjega. Razvit je z enostavnim okvirom, ki težko dela napake. Poleg spletnih mest lahko PHP uporabite tudi za razvoj pdf-jev, določenih oblik bliskavice in še več.

Priporočen gostitelj za PHP

Izbira najboljšega gostovanja PHP za razvoj vaših potreb je enostavna, saj je PHP združljiv z večino spletnih gostiteljev. Ne samo da postavlja dobre temelje, odlične za vse ravni strokovnega znanja, ampak tudi oživi spletne strani (v nasprotju s trdo kodiranimi spletnimi mesti HTML). Spletni razvijalci so ugotovili, da je najboljše spletno gostovanje PHP SiteGround. Ta ponudnik spletnega gostitelja izstopa iz svoje konkurence, saj ponuja zelo veliko funkcij po zelo nizkih cenah.

Gostovanje PHP Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je dinamična spletna aplikacija?

Pred PHP-om so se spletne strani močno oprle na HTML, kar je pripomoglo k ustvarjanju statičnih, nespremenljivih spletnih mest. PHP oblikuje interaktivne, zabavne spletne strani, z vsebino se reši z dolgočasne in dolgočasne strani, kot bi bilo drugače.

Dinamična spletna aplikacija gledalcem nudi estetsko prijetno, prijetno vsebino in funkcije. Facebook je na primer vodilno spletno mesto za mrežne družbene mreže med uporabniki, ki ga sestavlja programski jezik PHP. Del tega, kar Facebook naredi tako priljubljenega, je njegova dinamična vsebina spletnih aplikacij.

Je PHP priljubljen?

Da. PHP deluje že od leta 1995, odprl je vrata za spletne razvijalce, hkrati pa predstavil prvi pogled na skriptni jezik in njegove lastnosti. Danes ga uporabljajo številni razvijalci zaradi tega, kako enostavno ga je naučiti, in predvideva se, da bo obdržal več let (pomislite na primer WordPress). PHP presega pričakovanja uporabnikov, sestavljen iz velikega števila neverjetnih funkcij, ki omogoča enostavno ustvarjanje ali dodajanje dinamične vsebine na spletno stran. Je zanesljiv, za seboj ima neverjetno podporno skupino programerjev in prihaja brezplačno. PHP je idealen programski jezik za uporabo, saj je zelo priljubljen med razvijalci in programerji.

Kdo bi se moral naučiti PHP?

Razvijalci, programerji ali kdorkoli, ki je zanimiv pri ustvarjanju interaktivnih spletnih strani in vsebin, bi se morali naučiti PHP. Učiti ga je enostavno, odličen za vse ravni strokovnega znanja in predvideno, da bo na trgu še vrsto let.

Kako prikažem statični HTLM v skriptu PHP?

PHP je v nasprotju z drugimi programskimi jeziki zasnovan tako, da deluje skupaj s HTML. V skriptu PHP lahko sodelujete med obema, ki v primerjavi z drugimi skriptnimi jeziki ponuja enostavne vire za ustvarjanje zanimivih spletnih aplikacij..

Zakaj PHP 6 ni bil nikoli izdan?

PHP 6 ni bil nikoli objavljen, ker je projekt spodletel, da bi dosegel končni cilj. Ker nikoli ni bil dosežen, je bil napredek, dosežen v tej različici, potisnjen nazaj v izdajo PHP 5. v manjši obliki, da bi se izognili zmedi, je bila naslednja generacija poimenovana PHP 7.

Ali je PHP varen?

PHP lahko nudi varne in varne spletne aplikacije. Neizkušeni razvijalci si morajo vzeti čas za popolno razumevanje tega jezika, sicer pa lahko na svojih spletnih mestih ali v aplikacijah naletijo na varnostne vrzeli, če niso previdni. S pomočjo objavljenih vadnic, tečajev in usposabljanj bodo uporabniki hitro in učinkovito spoznali PHP. Ob izdaji novejših različic PHP uporabnike spodbujajo, naj posodobijo svoja spletna mesta, da bi zagotovili še varnejše spletne strani ali aplikacije.

Ali lahko še vedno uporabljam prejšnje različice PHP?

Da, prejšnje različice PHP so še vedno na voljo. V primeru različice 4 uradno ne podpira več, zato se priporoča prehod starejših spletnih mest na novejšo različico 5 ali višjo.

Kaj je novega v PHP 7?

PHP 7 je najnovejši razvoj, ki prinaša še hitrejšo hitrost kot prejšnja različica, pa tudi boljši način za izboljšanje ravnanja z napakami, omejeno podporo Unicode in druge funkcije. Uporabnike spodbujamo k prehodu na PHP 7, da bodo uživali v novih in izboljšanih funkcijah, ki jih prinaša.

Kako pridobiti PHP?

Navodila za namestitev se nekoliko razlikujejo, če PHP nameščate v sistem Unix, Mac OS X ali Windows. Namestitev in konfiguracijo PHP običajno najdete v aplikaciji nadzorne plošče spletnega mesta, ki jo zagotovi vaš gostitelj, brez dodatnih stroškov za vaše gostovanje; potrditev tega je priporočljiva pri gostitelju pri izbiri načrta.

Zgodovina PHP

PHP vsi poznamo kot enega od številnih primarnih jezikov, ki jih uporabljamo za razvoj spleta in splošno programiranje. To je eden od kodirnih jezikov, ki vam omogoča vdelavo kode v oznako HTML ali HTML 5 za lažje pisanje različnih funkcij, programov in opravil.

Kako in kdaj je bil ustvarjen PHP

Raziščimo nekaj zgodovine PHP-ja in tega, kako je nastal. Najzgodnejši razvoj jezika PHP se je začel pri Rasmusu Lerdorfu leta 1995. Lerdorf je že napisal peščico programov vmesnika Common Gateway Interface v C, ki jih je do tega trenutka ravno uporabljal za vzdrževanje osebne domače strani njegove spletne strani. Sčasoma se je odločil, da jih bo razširil, da bodo lahko delali in se povezovali s spletnimi obrazci, povezali pa so se tudi z bazami podatkov. Nameraval je omeniti to novo napravo, ki jo je imel kot osebni tolmač za osebno domačo stran / obrazce ali PHP / FI.

PHP je začel neverjetno uporaben za razvoj preprostih in dinamičnih spletnih aplikacij, ki jih je mogoče uporabiti v različnih scenarijih. Nato se je Lerdorf odločil izboljšati kodo in pospešiti postopek poročanja o napakah, zato je v pogovorni skupini Usenet napovedal uvedbo PHP / FI kot osebnega orodja za domačo stran različice 1.0. To je dejal junija 1995. Neverjetno je, da je PHP leta 2013 še vedno imel enake sposobnosti, kot jih je oblikoval leta 1995.

Še bolj zanimivo je, da Lerdorf ni pomenil, da bi PHP postal ta množičen, nov programski jezik. V vesolje je samo dal nekaj, kar je uporabil, da bi ga preizkusil in izboljšal. Od tam je le nadaljeval z naslednjimi logičnimi koraki za izboljšanje procesov in funkcionalnosti PHP. Preden je vedel, se je okoli njega oblikovala razvojna ekipa in skromen človek, ki je rekel, da nima pojma, kako narediti kodirni jezik, je delal na ustvarjanju svojega.

Lerdorf in razvojna skupina sta odprla PHP / FI 2, dve kratki leti pozneje novembra 1997. PHP razlikuje od številnih kodnih jezikov to, da prvotno ni bil zasnovan kot kodirni jezik. To je bilo orodje, ki se je organsko razvilo z deljenjem nečesa koristnega, kar bi lahko enostavno delali in ga vdelali v HTML.

Na žalost, ker je bil organski razvit na način, ko gre za pot, je bilo veliko neprijetnosti in neskladnosti pri imenovanju funkcij in urejanju parametrov teh funkcij..

Spremembe PHP skozi leta

1) Različici 3 in 4

Leta 1997 sta Andy Gutmans in Zeev Suraski, ki sta sodelovala z Zerdorfom, napisala razčlenjevalnik, da bi razvila bazo tistega, kar bi bilo znano kot PHP 3. Po opravljenem delu s PHP-om sta se odločila, da bosta PHP 3 začela leta 1998. Oba začeli so tudi prepisovati in prenavljati jedro PHP-ja, iz katerega je bil leta 1999 ustvarjen Zend Engine.

Kmalu pozneje leta 2000 se bosta novo prenovljena različica PHP in Zend Engine spojila za ustvarjanje PHP 4, ki ga poganja Zend Engine 1.0. Skupina je lahko delala na tej različici PHP od leta 2000 do leta 2008, ko so dosegli različico 4.4.9, preden so se odločili, da bodo s to različico ustavili razvoj, in prenehali izdajati kakršne koli varnostne posodobitve tudi zanjo.

2) Različica 5

V času, ko je PHP 4 še vedno posodabljal in novosti, je bil PHP 5 izdan leta 2004, nato pa ga je poganjal Zend Engine II. Ta različica PHP je prišla z več dragocenimi posodobitvami, ki so vključevale izboljšano podporo za programiranje, ki je bila značilna za orientacijo predmeta. Priložena je bila tudi razširitev podatkovnih objektov PHP, znana kot PDO, in druge modifikacije zmogljivosti, ki so pripomogle k izboljšanju funkcije jezika. Leta 2008 je veliko razvijalcev PHP začelo spodbujati prehod in prehod s PHP 4 na PHP 5.

3) Različica 6

PHP je bil prej tarča številnih strokovnih pomanjkljivosti in kritik, ker jim ni bilo dovolj področne podpore Unicode na osnovni jezikovni ravni. Kot rezultat, je leta 2005 Andreja Zmievski vodila pobudo, da bi v jeziku PHP pridobili podporo za domače Unicode. To je storil tako, da je najprej vgradil knjižnico ICU in nato besedilne nize predstavljal kot UTF-16 na notranji ravni.

Na žalost je v ekipi primanjkovalo razvijalcev, ki so razumeli, kako narediti te spremembe in povzročili razvoj še vedno posodobljenega PHP 6, ki ni bil Unicode.

4) Različica 7

Nato končno pridemo do najsodobnejšega jezika PHP, ki ga uporabljamo danes (ki ga zdaj podpira večina gostujočih podjetij – za več informacij preverite našo najboljšo stran gostovanja PHP). Različica 7 je bila rezultat prizadevanj Dmitrija Stogova, Nikite Popov in Xinchen Hui, ki so si zadali refaktor Zend Engine, da bi lahko uporabili bistveno bolj kompaktne podatkovne strukture z izboljšavami za predpomnjenje lokacije. S tem so lahko ohranili tudi skoraj popolno združljivost jezika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector