15 najboljših generatorjev domen do leta 2020 |

Izbira imena domene ni enostavna. Želite naslov spletnega mesta, ki bo hkrati spominljiv in pomenljiv, hkrati pa bo opisal, kaj vse počne vaša blagovna znamka. Toda tudi ko boste našli svojo privlačno in vredno blagovno znamko, boste morda ugotovili, da je domena .com že zasedena. To vas samo pripelje nazaj k risalni plošči, kar pomeni več glavobolov.


Vendar vam ni treba večno, da bi ustvarili imenitno ime domene, ki je že na voljo. Poskusite enega od teh najboljših 15 domenskih generatorjev, ki niso navedeni v določenem vrstnem redu, in si prihranite nekaj las.

Če še nimate imena domene, jih lahko dobite spodaj:

 • Domain.com (stroški domene: 9,99 USD za 1 leto – uporabite kupon “HOSTFACTS”, da pridobite 20% popusta od prvega nakupa)
 • Poiščite druge registratorje domen tukaj.

15 najboljših brezplačnih generatorjev domen

# 1 HostPapa

Generator domenskih imen HostPapa

HostPapa je večinoma znan po svojih storitvah spletnega gostovanja, uporabnikom pa pomaga tudi pri iskanju in prenosu domenskih imen. Sam po sebi nima generatorja domen, toda če z iskanjem po domeni iščete želeno ime domene ali ključno besedo, vam bo HostPapa sporočil, če je na voljo, in vam bo dal na stotine drugih možnosti (primarna, država – posebna, premium) imena domen in različne razširitve, med katerimi lahko izbirate.

# 2 Imenik

Generator domen NameCheap

Namecheap vam pomaga najti ime domene vašega podjetja z generatorjem z imenom Beast Mode. Najprej začnite z vnosom do 5000 domen ali ključnih besed. Nato izberite, katere vrste TLD želite vključiti v iskanje. Nastavitve lahko dodate po kategorijah ali izberete vse TLD, ki so na voljo. Način Beast ima tudi veliko filtrov za zoženje rezultatov iskanja, na primer:

 • Cenovni razpon
 • Uporabite Domain Hack
 • Spusti zadnji samoglasnik
 • Pluralizirajte samostalnike
 • Pokaži Premium domene
 • Skrivanje nedosegljivih domen

Generator imenachecheap vam omogoča tudi dodajanje predponov / priponk, ki bodo predlagale alternative že registriranim ali visokim stroškom. Na splošno je generator podjetja Namecheap odlično orodje za iskanje primernega imena domene za vaše podjetje.

# 3 vitko iskanje domen

generator vitke domene

Začnite z eno samo ključno besedo in nato poiščite možnosti svoje domene v Lean Search Domain. V rezultatih iskanja bo na stotine (če ne na tisoče) idej o imenih domen. Vsi rezultati so na voljo za domene .com. S tem orodjem lahko tudi:

 • Filtrirajte po abecedi, po dolžini ali po priljubljenosti
 • Shranite svoja najljubša imena domen
 • Spremljajte zgodovino iskanja
 • Delite rezultate iskanja
 • Takoj poiščite lastne ideje in preverite, ali so na voljo

Če imate predstavo o ključnih besedah, ki jih želite uporabiti, vendar potrebujete nekaj svežih idej za celotno domeno, je to orodje za uporabo. Kadar koli se lotimo idej za ime domene, je Lean Search Domain prvo spletno mesto, ki ga obiščemo.

# 4 Dopišite ime

bust generator imena domen

Bust a Name ima številna orodja za filtriranje, ki vam pomagajo najti kakovostno ime domene, ki ustreza vašim specifičnim potrebam. Začnite s filtriranjem ključnih besed, nato pa izberite možnosti, na primer “začetek” ali “konec” s ključno besedo. Nato filtrirajte, kako naravno želite videti domene, in izberite omejitev znakov. Izberete lahko tudi prikazovanje prevzetih domen in filtriranje po razširitvah, kot so .com, .net in .org. Na dnu strani bodo prikazani tudi predlogi za podobne ključne besede, ki jih želite preizkusiti.

Če nimate ključne besede v mislih, poskusite s pomočjo gumba »Naredi naključno domeno«, da sprožite ideje ali prikličete razpoložljivo ime. Če najdete domeno, ki vam je všeč, jo shranite za kasneje ali kupite prek povezav do registratorjev domen, kot sta GoDaddy in Namecheap. Prav tako lahko na spletnem mestu poiščete iskanje po domeni, če je na voljo ime, ki ga imate v mislih.

# 5 Shopify Generator Ime podjetja

Priporočite generator imena podjetijČeprav ime orodja nakazuje, da je namenjeno samo ustvarjanju imen podjetij, Shopifyev poslovni ustvarjalec imen dejansko ponuja ideje, ki so na voljo za domensko ime. Začnite z izbiro ključne besede, ki jo želite vključiti v vašo domeno, in dobili boste na stotine predlogov. Čeprav vas spletno mesto spodbuja, da ustvarite trgovino Shopify z uporabo domenskega imena, ki ste ga predlagali, lahko greste drugam in kupite spletni naslov. Predlogi uporabljajo razširitev .com.

# 6 Nameboy

Nameboy generator domene

Nameboy vam pomaga najti razpoložljiva imena domen na podlagi izbranih ključnih besed. Vnesite do dve ključni besedi in Nameboy bo takoj predložil seznam predlaganih imen domen. Njihove grafikone omogočajo enostavno določitev, katere razširitve in katere še lahko zajamete. Čeprav so na primer sprejeti hostingfacts.com, lahko drugi uporabniki še vedno kupijo HostingFacts.net.

Ogledate si lahko tudi, katera imena domen so na voljo za nadaljnjo prodajo, pa tudi dovolite vezaje s tipkami ali ključne besede za rimiranje. To orodje deluje dobro, če že imate predstavo o tem, katere ključne besede želite uporabiti, vendar iščete predloge o različnih njegovih različicah.

# 7 NameStall

namestall generator domen

NameStall ponuja različna orodja, ki vam bodo pomagala pri iskanju vaše domene. Začnite z njihovim orodjem za ustvarjanje domenskih imen, ki vam bo pomagalo iskati po ključnih besedah ​​in drugih filtrih, vključno z:

 • Deli govora
 • Priljubljene ključne besede
 • Osnovne angleške besede
 • Kategorije industrije

Izberete lahko tudi, če želite, da je ključna beseda na začetku ali koncu vaše domene ali pa se v okencu v vašem spletnem naslovu želite vezati. Na koncu izberite razširitve, po katerih želite filtrirati. Prejeli boste seznam možnosti, ki so bile sprejete in še niso registrirane. Kliknite povezavo »registriraj« poleg tiste, ki jo želite izbrati.

NameStall vsebuje tudi podobno orodje za predlaganje domenskih imen ter orodje za takojšnje iskanje domen, seznam imenskih imen domen in visoko plačano orodje za iskanje po ključnih besedah.

# 8 domene Puzzler

domainpuzzlerDomena Puzzler je preprosto orodje z veliko možnostmi. Začnite z “enostavno” različico in vstavite idealne ključne besede, izberite razširitve svoje domene in poiščite ideje. Kul v tem generatorju domenskih imen je, da lahko na ta seznam vključite številne ključne besede v nasprotju s samo enim ali dvema, kot so druga orodja, in bo vaše ključne besede združil v različne različice. Dodajte rezultate na seznam priljubljenih ali poskusite napredno iskanje. Z orodjem lahko primerjate tudi uvrstitev strani različnih imen domen.

# 9 Ime Mesh

NameMesh

Name Mesh deluje dobro, če imate v mislih več ključnih besed. Izberite 2-3 ključne besede in jih vnesite v iskalno polje. Nato ustvarite svoj seznam! Orodje bo predstavilo ideje na podlagi kategorij, kot so:

 • Običajni
 • Novo
 • Kratek
 • Podobno
 • SEO

Ko iščete ključne besede, lahko rezultate filtrirate na podlagi razširitve domene, neregistriranih domen in največje dolžine. Name Mesh bo za vas predlagal tudi druga iskanja po ključnih besedah.

# 10 domen Bot

generator domeinsbot

Domene Bot je orodje za predlaganje domen in orodje za iskanje po domeni. Začnite z iskanjem ključne besede in na podlagi te ključne besede, kombinirane ali podobne ključne besede boste našli razpoložljive ideje. V nasprotnem primeru poiščite želeno ime domene. Če je na voljo, lahko kupite prek povezav do različnih registratorjev domen. Videli boste tudi predloge za podobna imena domen. Filtrirajte po razširitvi in ​​jeziku ali dodajte lastne sopomenke, predpone ali pripone.

# 11 Panabee

generator domene panabee

Panabee je orodje za iskanje domen, generator imen podjetij in generator domenskih imen. Začnite z dvema ključnimi besedami in poiščite predloge za ime domene. Če ste vzeli želeno ime domene, lahko obiščete GoDaddy, kjer si lahko ogledate druge razpoložljive razširitve domene.

Če vam ni všeč to, kar vidite, vam bo Panabee dostavil povezane izraze, ki jih lahko iščete. Panabee vam poleg tega, da prikazuje razpoložljiva imena domen, prikazuje tudi, ali se vaše idealno ime domene uporablja kot uporabniško ime za družabne medije.

# 12 Ime postaje

NameStation

Začnite z Name Station s prijavo na brezplačni račun, kar lahko storite z e-poštnim ali Facebook računom. S tem orodjem boste dobili dostop do:

 • Generatorji domen
 • Preverjanje trenutne razpoložljivosti
 • Natečaji z javnim imenom
 • Predlogi za ključne besede

Filtrirajte na podlagi razširitve, dolžine imena in več. Če nimate nobenih idej za ključne besede, poskusite poiskati ideje v svoji panogi. Spletno mesto se ponaša s prikazom v TechCrunch, Mashable, SEOMoz in drugih, zato ga je vredno preveriti.

# 13 Takojšnje iskanje domene

Takojšnje iskanje domene

Takojšnje iskanje po domeni je orodje, ki deluje dobro, če že imate v mislih ime domene. Začnite z vnašanjem svoje ideje in to orodje vam bo povedalo, ali je posneto ali ne. Če je, bodo predlagali druge možnosti, ki so trenutno na voljo. Obvestili vas bodo tudi, katere so na dražbi. Na spletnem mestu lahko kupite povezave, ki vas bodo pri GoDaddyju dokončale. Če je domena prevzeta, lahko sledite povezavam ali poiščete, kdo je lastnik spletnega mesta, ali najamete agenta, ki vam bo pomagal narediti ponudbo za to domeno.

# 14 Želim svoje ime

IWantMyName

Želim, da je moje ime podobno takojšnjemu iskanju po domeni, saj najbolje deluje, če že imate ime v mislih. Vnesite želeni naslov in Želim, da se moje ime javi, če je na vrsti za objavo. Če ne, vam bodo prikazali alternativne možnosti in njihove cene. Filtrirate lahko tudi tako, da skrijete nedosegljive domene.

# 15 Gostovanje Geeks

generator gostovanja geeks imen

Gostovanje Geeks je orodje za ustvarjanje imen, ki vam pomaga najti edinstveno ime za vaše podjetje. V iskalno vrstico lahko dodate več ključnih besed in dodate filtre za natančnejše rezultate. Na primer, lahko izberete, kje bo ime vašega podjetja – na začetku, na sredini ali na koncu domene. Prav tako lahko nastavite omejitev dolžine domene (5-30 črk). Gostovanje Geeks vam omogoča iskanje iz domenskih domen .com, .net, .org, .us, .ca, .au in .co.uk.

S temi 15 generatorji domenskih imen ne bi smeli imeti težav z razpoložljivim domenskim imenom, ki dobro opisuje vaše podjetje. Kaj smo izpustili? Spodaj pustite komentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector