15 načinov za pospešitev vašega spletnega mesta

Ena najslabših stvari, ki se lahko zgodi vašemu spletnemu mestu, je izguba strank zaradi težav, ki jih je v celoti mogoče preprečiti. Statistični podatki iz študije Google Google Load Page 2017 kažejo, da lahko ena sekunda močno spremeni vaše številke prometa in zadovoljstvo strank.


V samo eni sekundi:

 • Ogledi strani bi se lahko zmanjšali za 11 odstotkov ��
 • Stopnja zadovoljstva strank se lahko zniža za 16 odstotkov ��
 • Ugotovite lahko 7-odstotno znižanje menjalnih stopenj ��

Čez eno leto bi lahko z eno sekundo zamude prišlo do padca prihodka za 2,5 milijona dolarjev za podjetja, ki običajno povprečno dnevno dosežejo 100.000 USD.

V kratkem, latenca je sovražnik uspešnosti spletnega mesta in zadovoljstva uporabnikov. Petinsedemdeset odstotkov potrošnikov navaja, da bi zapustili spletno stran, ki je trajala več kot tri sekunde.

Kaj je zamuda in zakaj je pomembno?

Obstajajo tri komponente, ki prispevajo k hitrosti prenosa podatkov: pasovna širina, zakasnitev in pretok. Ti elementi v povezavi z optimizirano vsebino in kodiranjem gredo z roko v roki. Težave z enimi bodo vplivale na druge.

slika, ki prikazuje zakasnitev in hitrost omrežjaPasovna širina je cevovod, po katerem potujejo vaši podatki. Ozka pasovna širina zmanjšuje količino informacij, ki v določenem času potujejo čez cevovod. To vodi do težav z zakasnitvijo in vpliva na prepustnost.

Spletna stran latenca je opredeljen kot čas, potreben za informacije, da se lahko vrnemo nazaj v brskalnik do strežnika in nazaj do uporabnika. Prepustnost je količina podatkov, ki potuje po strežniku v določenem časovnem obdobju.

To je optimalno razmerje med latenco (nizko) in pasovno širino (visoko), kar vodi do učinkovitega podajanja in boljšega pretoka. Če je to stanje neugodno, bodo časi nalaganja strani na vaši spletni strani počasnejši in dobava podatkov zamujala.

Kaj prispeva k visokim zamikom?

 • Širjenje. To je čas, ki je potreben, da podatkovni paketi potujejo iz enega v drugega izvora.
 • Prenosni medij. Od dnevov klicanja smo že daleč, a prenosni medij še vedno vpliva na zamude. Tudi tak tehnološki napredek, kot so optična vlakna in WAN, ima fizične omejitve, ki vplivajo na hitrost oddajanja vsebine.
 • Usmerjevalniki. Kaj lahko storimo s klikom miške ali z vnašanjem URL-ja sproži verigo dogodkov, ki nam omogočajo dostop do interneta. Pred očmi povprečnega uporabnika se s hitrostjo svetlobe poda prošnja in časti. Vendar pa je odvisno od sposobnosti našega usmerjevalnika, da pravilno analizira glave paketov in druge informacije.

Bolj ko je omrežje bolj porazdeljeno, večkrat mora paket preiti iz usmerjevalnika na usmerjevalnik. To prispeva k visoki zakasnitvi.

 • Skladiščenje. Zamude se pojavijo vsakič, ko je paket podatkov shranjen ali shranjen. Postopek je še dodatno zapleten s številom stikal in mostov med prvotno zahtevo brskalnika in dostavo. Oglejte si sorodno – najboljše shranjevanje v oblaku
 • Oblikovanje Način konfiguriranja datotek in upravljanja podatkovnih baz WordPress bo vplival na to, kako se navodila in koda berejo in obdelujejo. Čista, vitka in elegantna koda vodi do učinkovitosti in hitrosti.
 • Vrste in velikosti datotek. Razumljivo je, da bodo manjše datoteke in enostavnejše oblikovanje hitreje in učinkoviteje prehajale po omrežju. Spletna mesta, ki so obremenjena z grafiko in drugimi bogatimi mediji, so videti bolj zamašena, kar vpliva na hitrost nalaganja strani v celoti. Zato je pomembno stisniti datoteke svojega spletnega mesta.

Prednosti optimizacije vaše spletne strani

Ne glede na to, ali se boste odločili za uporabo visokokakovostnega ustvarjalca spletnih strani, najeli spletnega oblikovalca ali sami izdelali spletno stran, bosta varnost in hitrost oblikovanja izboljšala videz in ponudbo vaše vsebine. To pomaga s SEO optimizacija in zagotavlja boljše uporabniška izkušnja (UX).

Študije kažejo, da lahko traja do 22 sekund, da mobilno spletno mesto v celoti naloži povprečno ciljno stran. Predstavljajte si rob, ki ga boste imeli pred konkurenco, če lahko obremenite čas nalaganja na sedem sekund ali manj.

15 načinov, kako lahko danes povečate svojo hitrost spleta

Današnji strežniki lahko dobavijo čas nalaganja, ki meri v milisekundah in ne v sekundah. Poleg nadzora tehnologije, ki obiskovalcem prinaša vašo spletno vsebino, lahko izvedete številne spremembe in prilagoditve, da zagotovite dosledno, hitro nalaganje strani in bolj zadovoljivo splošno UX.

Tukaj je 15 načinov, kako lahko povečate hitrost svojega spletnega mesta in sploh ne bodo poslabšali kakovosti vsebine ali estetike spletnega mesta..

1. Omogoči stiskanje datotek

Stiskanje datotek ni nič novega. Vsi smo naleteli na datoteke, ki so bile prevelike za prenos, do katerih lahko dostopamo, ko so stisnjene. Ista ideja lahko s stiskanjem Gzip pomaga, da se vaše spletno mesto naloži hitreje.

Če želite to izvesti, namestite vtični vtičnik za sistem za upravljanje vsebine ali ročno skozi datoteko .htaccess. To bo delovalo za CSS, JS, XML in HTML z dodajanjem naslednje kode:

Besedilo / navaden AddOutputFilterByType DEFLATE
AddOutputFilterByType DEFLATE text / html
Besedilo AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text / css
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / xhtml + xml
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / rss + xml
Vloga / javascript AddOutputFilterByType DEFLATE
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / x-javascript

2. Odstranite nepotrebne vtičnike in razširitve

Ko prvič ustvarjate svoje spletno mesto, je nameravati namestiti in preizkusiti številne vtičnike. Nekateri so odlični, še veliko več pa nabira prah v naših imenikih. Naj bo praviloma takoj odstraniti stare, nepotrebne ali nepodprte vtičnike in dodatke ali razširitve. Če onemogočite, se morda zdi lažja možnost, vendar lahko to povzroči varnostne težave in vas ogrozi zaradi kršitev in izkoriščanja.

Kar zadeva varnost spletnega mesta, se osredotoča na to, da so nameščeni samo najboljši vtičniki WordPress, hkrati pa odstranjevanje nepotrebnih.

3. Optimizirajte HTTP

Dva načina lahko izboljšate čas nalaganja strani z optimizacijo HTML. Prvi je minimizirati vaše zahteve HTTP. To lahko dosežete na več načinov:

 • Kadar je le mogoče, namesto slik uporabite CSS
 • Združite datoteke CSS, JS in HTML, da se izognete napihnjenosti in odvečnosti
 • Oblikujte čiste, preproste strani z manj elementi
 • Omogoči predpomnjenje
 • Zmanjšajte število preusmeritev s čiščenjem starih strani in prekinjenih povezav

Drugi način za optimizacijo HTML je omogočanje funkcije Keep-Alive. Običajno vsaka zahteva za datoteko sproži ločeno dejanje. Če omogočite HTML Keep-Alive, ustvarite eno odprto povezavo, ki ostane tako, dokler niso izpolnjene vse zahteve brskalnika. Preprosto kopirajte to bitno kodo v datoteko .htaccess, obkroženo z ustreznimi oznakami za odpiranje in zapiranje:

IfModule mod_headers.c
Nastavitev glave Povezava ostane v stanju
IfModule

4. Namestite omrežje za pošiljanje vsebine (CDN)

Omrežja za pošiljanje vsebine (CDN-ji) skrajšajte čas nalaganja strani na skoraj enak način kot strežniki. Ta omrežja se razprostirajo na različnih točkah po svetu in omogočajo nekomu v tej geolokaciji dostop do vašega spletnega mesta bližje domu.

Številne storitve gostovanja vključujejo CDN kot del svoje storitve, zato preverite razpoložljivost, preden se prijavite s kom. Glej povezane – najboljši kanadski CDN

5. Omogoči predvajanje

Predpomnjenje pušča kopijo vaše spletne strani v uporabnikovem brskalniku, dokler se stran ne osveži in vsebina ne posodobi. To pomeni manj zahtev HTTP in strani za nalaganje. Ko omogočite predpomnjenje, lahko skrajšate čas nalaganja strani za 1,5 sekunde. V času, ko šteje vsaka sekunda, to pomeni veliko razliko.

Predvajanje v WP je mogoče omogočiti s pomočjo vtičnika Rocket ali prek enega od brezplačnih vtičnikov, kot sta WP3 Total Cache ali Super Cache. Tisti, ki uporabljajo HTML, lahko omogočijo predpomnjenje prek Etagov, Expire ali drugih metod. Uporabniki Drupala lahko izvajajo predpomnilnik, če omogočajo sledenje tem navodilom.

6. Zmanjšajte kodo JS in CSS

Čas nalaganja strani lahko izboljšate tako, da zmanjšate količino kodiranja, potrebnega za izvedbo dejanja. Začnite z ustvarjanjem ločene datoteke za JS in CSS, nato pa si prizadevajte za zmanjšanje praznega prostora, brisanje nepotrebnih komentarjev in kombiniranje datotek ali ukaznih vrstic, kadar koli je to mogoče. Če niste prepričani, kako najbolje zmanjšati kodo, ne da bi ustvarili druge težave, so na voljo orodja za povezovanje, ki bodo prepoznala in popravila kodiranje napihnjenosti.

7. Zaposlujte asinhrono nalaganje datotek JS in CSS

Ko je koda vitka in učinkovita, lahko nastavite, kako se datoteke naložijo na vašo stran z asinhronim nalaganjem. S tem se spremeni način nalaganja vsebine na vašo stran, saj to storite učinkoviteje.

Vidite, večina brskalnikov obravnava zahteve tako, da naloži strani po vrstnem redu. To je znano kot sinhrono nalaganje strani. Vsakič, ko brskalnik naleti na sinhrono stran, ustavi vse druge aktivnosti, dokler se trenutna stran ne naloži v celoti. Z asinhronim nalaganjem lahko vaš brskalnik hkrati obravnava nekatere zahteve, kar pomeni krajši čas nalaganja spletnega mesta.

Večina sistemov za upravljanje vsebin ima mehanizem, ki omogoča asinhrono nalaganje datotek CSS in JS. Na primer, WordPress ima na svojem vtičniku Rocket na kartici »Static Files«, ki vam omogoča, da to funkcijo omogočite s potrditvijo ustreznih polj v razdelku »Render-block-CSS / JS«. Uporabnik, ki ni WP, lahko to omogoči v JS z atributom async ali defer. Za CSS poskusite s pisanjem slogov na prvi zaslon v glavo html omogočiti asinhrono nalaganje prve strani.

Odloženo nalaganje JavaScript lahko ustvari enake rezultate in omogočeno je v istem razdelku plošče WP Rocket kot nastavitve nalaganja. Če imate spletno mesto v HTML-ju, lahko naložitev JS odložite tako, da klic na zunanjo datoteko vstavite tik pred oznako telesa v kodi, kot je ta:

8. Optimizirajte slikovne datoteke

Eno največjih hroščev za vire in baze podatkov so slike. Seveda bodo fotografije dodale vašo vsebino, vendar bo preveč vplivalo na hitrost in odpeljalo promet. Če morate na svoje spletno mesto vključiti slike, izberite eno ali dve, zmanjšajte velikost datoteke in vpišite na nekaj bolj učinkovitega, kot je .jpeg, ali pa jih naredite v kolaž in ne v galerijo ločenih slik. Lahko jih premaknete tudi na platformo, ki je narejena za slike, kot je InstaGram, in preprosto povezavo do te platforme s svojega spletnega mesta.

Enako velja za video vsebino, ki jo je mogoče odstraniti na kanal YouTube. Obe rešitvi bosta pomagali tudi pri SEO, saj jih lahko ločeno optimirate z uporabo kombinacije alt oznak za indeksiranje slik in video vsebin ter na strani SEO za celotno optimizacijo strani. Eden izmed naših najljubših je Optimizilla.

9. Onemogočite vroče povezovanje in omejite delitve družabnih medijev

Ko govorite o socialnih medijih in slikah, bi bilo dobro, da onemogočite vroče povezave na svoji spletni strani in omejite skupne deleže v družbenih medijih. Drugi predlog se zdi v nasprotju z vsem, kar veste o socialnem dokazu, doseganju in zavezanosti, vendar lahko najdete ravnotežje, ki bo podpiralo vašo prisotnost v družbenih medijih, ne da bi to vplivalo na uspešnost.

To nas vodi k problemu vroče povezave. Hitre povezave so del tehnologije, ki drugim ljudem omogoča, da prevzamejo vašo vsebino in jo uporabijo na svojem spletnem mestu ali na platformi družbenih medijev. Prav tako nenamerno poveča porabo virov.

Namesto da bi se povezali s slikami ali vsebino na drugem spletnem mestu ali dovolili, da so vam ukradeni, jih prenesite in shranite na strežniku. Morda se zdi kontratuktivno, a povezava z drugimi vsebinami na spletnem mestu lahko povzroči nenamerne posledice, če dovolite, da bi nekdo drug, ki bi morda deloval na nebistrih, vplival na vaše.

10. Zmanjšajte zunanje skripte

Dodajanje zunanjih skript vi Koda JS poveča število zahtev HTTP, kar zmanjša hitrost spletnega mesta. Potrebni so nekateri zunanji skripti, zato vam jih ni treba popolnoma odpraviti. Pingdom vam omogoča, da preizkusite vsako zunanjo povezavo, da ugotovite, kateri povzročajo težave.

Preden dodate zunanje povezave na svojo spletno vsebino, se prepričajte, da je izvorno spletno mesto zanesljivo ali pa lahko njihove težave prinesete domov na svojo platformo.

11. Poiščite in popravite prekinjene povezave

Vsaka prekinjena povezava, ki se konča s preusmeritvami ali sporočili o napaki, lahko vpliva na UX. Vendar se ta nasvet nanaša na povezave v datotekah slike, JS ali CSS. Poiščite in preizkusite povezave v naslovu datotek CSS in v izvornem URL-ju JavaScript. Poiščete jih lahko ročno, s pregledovanjem dnevnikov strežnikov ali z orodjem za preverjanje povezav.

12. Optimizirajte svoje baze podatkov

Prostorno shranjevanje datotek vsekakor prispeva k počasnemu delovanju. Želite popoln zapis vsakega dejanja iz varnostnih razlogov, vendar se vsakič, ko vtičnik ali druga funkcija shrani podatke, zbere v vaši bazi podatkov. Predstavljajte si vse te pingbake, neželene vsebine ali nepotrebne komentarje in nabiranje popravkov po objavah in dobro poznate težavo.

optimizacija podatkovnih baz

Da bi se izognili tej težavi, izvajajte redne varnostne kopije, ki jim sledijo čiščenja, da se znebite prekomernih podatkov, ne da bi utrpeli nenamerne posledice.

13. Uporabite lahke teme

Presenečeni bi bili nad razliko, če samo temo spremenite iz nečesa nerodnega in obremenjenega s kodo v lahkoten okvir. Če se vam spletno mesto zdi počasno in so vsi drugi elementi v redu, poskusite uporabiti novejšo in lažjo temo. To pomeni, da se potopite globlje v zgodovino uspešnosti teme, ne pa da gremo le za nekaj, kar je lepo.

Tako kot pri vtičnikih ne pozabite odstraniti stare teme, ne da bi jo onemogočili.

14. Izberite dober sistem za upravljanje vsebin

Sistemi za upravljanje vsebin (CMS) so ključnega pomena za ohranjanje zanesljive hitrosti in zmogljivosti. Najbolj priljubljen daleč je WordPress, obstajajo pa tudi Joomla, Drupal in številni drugi. Ponujajo prednost optimizacije vsebine in razpoložljivosti vtičnikov ali funkcij za povečanje učinkovitosti.

15. Izberite svojo ponudbo gostovanja s pozornostjo na uspešnost

Morda bi bilo najti poceni storitev gostovanja, navsezadnje je vaš kruh in maslo na vaši platformi, kajne? Vseeno pa optimizacija vseh drugih komponent, ki prispevajo k učinkoviti uspešnosti, ne bo pomembna, če je vaša platforma gostovanja podstandardna.

To pomeni, da ne boste izbrali samo načrta, ki vam bo omogočil obvladovanje prometa in rasti, ampak tudi iskanje ponudnika s tehnologijo, ki bo podpiral uspešnost. Načrti za skupno gostovanje so v redu, če šele začenjate in uporabljate bolj statične vsebine. Vendar je vaša hitrost in razpoložljivost virov včasih odvisna od dobrega soseda.

Kadar je le mogoče, se odločite za kakovostno navidezno zasebno omrežje (VPN) ali a namenski strežnik. Tako boste zagotovili vire, shranjevanje in razpoložljivost, ki so potrebni za zmanjšanje izpadov in zamud.

Ne pozabite na testiranje in tekoče vrednotenje

Vedeti, kaj želite prilagoditi in kdaj je odvisno od tega, kaj težave vplivajo na čas nalaganja strani in splošno hitrost prikazovanja vsebine. Nekatere storitve gostovanja imajo vgrajena orodja, ki jih lahko uporabite za merjenje uspešnosti spletnega mesta. Obstaja tudi več metod in orodij, ki jih lahko uporabite za merjenje zamud in časov nalaganja strani.

Ne glede na to, kateri način ali orodje uporabljate, se prepričajte, da preizkušate z različnih lokacij. Razumljivo je, da bodo strežniki, ki se nahajajo dlje od vira, potrebovali dlje časa za dostavo vsebine. Geo-testiranje na številnih lokacijah vam bo pomagalo meriti zakasnitve. Pri preskusu hitrosti to storite tako, če je omogočen CDN in onemogočen. Tako boste lahko ocenili učinkovitost svojega CDN in druge tehnologije.

kako deluje cdn

Eno najpogostejših in najučinkovitejših orodij za testiranje hitrosti je Pingdom. To brezplačno spletno orodje je preprost način za določitev vrste težav z uspešnostjo in hitrostjo spletnega mesta. V iskalno polje preprosto vpišete svoj URL in lokacijo strežnika in pritisnete »Start Test«. Prav tako lahko kupite vrhunsko naročnino za bolj poglobljeno testiranje časa uptime in vsebin z več kot 70 lokacij strežnika.

To je primer ping testa z Googlovim javnim DNS:

$ ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 podatkovnih bajtov
64 bajtov od 8.8.8.8: icmp_seq = 0 ttl = 56 čas = 54.524 ms
64 bajtov od 8.8.8.8: icmp_seq = 1 ttl = 56 čas = 43.423 ms
64 bajtov od 8.8.8.8: icmp_seq = 2 ttl = 56 čas = 50.773 ms

Orodje za sledenje bo izsledilo potovanje paketov od strežnika do strežnika, merilo pot od brskalnika do gostitelja in identificira morebitna ozka grla ali druge težave.

Tu je primer poročila ukaza traceroute z istim Googlovim DNS:

$ traceroute 8.8.8.8
sledite na 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 hmelja največ, 52 bajtovskih paketov
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 6,632 ms 9,659 ms 10,089 ms
2 10.89.0.1 (10.89.0.1) 29.867 ms 14.293 ms 30.259 ms
3 blk-212-126-117.eastlink.ca (173.212.126.117) 20.677 ms 19.575 ms 20.155 ms
4 ns-hlfx-dr002.ns.eastlink.ca (24.215.102.161) 30.093 ms 29.371 ms 30.796 ms
5 ns-hlfx-br002.ns.eastlink.ca (24.215.102.221) 29.540 ms 29.516 ms 29.989 ms
6 ns-hlfx-br001.ns.eastlink.ca (24.215.102.9) 26.678 ms 29.203 ms 30.787 ms
7 google.eastlink.ca (24.215.101.10) 49.027 ms 49.196 ms 90.601 ms
8 209.85.241.127 (209.85.241.127) 49.999 ms
72.14.239.75 (72.14.239.75) 48.939 ms
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 ms
9 google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8) 49.465 ms 45.436 ms 43.772 ms

Ko že govorimo o Googlu, imajo tudi brezplačno orodje za testiranje spletnih mest glede težav s hitrostjo in zmogljivostjo. Do njihovih vpogledov PageSpeed ​​Inside lahko dostopate tukaj.

Testiranje ni enkratno delovanje. Vaše spletno mesto je treba stalno spremljati z uporabo avtomatizacije in nekaterih razpoložljivih orodij za testiranje učinkovitosti in hitrosti. da bi rezultati imeli kakršen koli pomen. To vam bo pomagalo prepoznati morebitne težave, preden postanejo drage težave.

Končne misli

Ko se omrežja povečujejo in se širijo, postaja zamuda verjetnejša. Naš cilj je, da vam ponudimo informacije, ki jih potrebujete za izboljšanje uspešnosti in hitrosti spletnega mesta. Poleg tega, da boste izbrali najboljšo storitev spletnega gostovanja za vaše potrebe in proračun, boste optimizirali svojo vsebino in način dobave, da boste odpravili številne vzroke zastoje in počasno delovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map