10 najboljših možnosti PayPal (posodobljeno za leto 2020)

PayPal obstaja že od leta 1998. Od takrat se v resnici še ni toliko spremenilo …


Pravzaprav je z mnogimi ukrepi postalo veliko slabše – dražje, več predpisov in enako težko dostopna podpora strankam. Morda je čas, da pogledamo alternative PayPala. ��

Ne pravim, da ne bi smeli uporabljati PayPal. Vendar pa obstaja veliko dokumentiranih težav z uporabo PayPala in nikogar ne krivim za iskanje druge možnosti.

Ko se je PayPal prvič predstavil, je bil revolucionaren. Ne preseneča, da je polovica ustanoviteljev PayPal zdaj milijarder.

PayPal je zares pridobil oprijem, ko ga je eBay uporabljal za večino svojih transakcij. Z leti se je zdelo, kot da vsi uporabljajo PayPal za varne spletne transakcije.

Hitro naprej do leta 2020 – Zdaj obstaja toliko drugih možnosti. Vsi so uspešna podjetja, vendar delujejo podobno kot PayPal. Zakaj jih ljudje uporabljajo?

PayPal ne počne vsega odlično in veliko drugih možnosti zaseda nišna območja. Ta druga podjetja so prav tako imela možnost najti težavo s PayPalom in jo odpraviti v lastni programski opremi.

Oglejmo si možnosti PayPal, ki so na voljo v Kanadi. ����

Nizko dol

Ko se pojavijo težave s PayPalom ali če zaradi različnih razlogov iščete drugo možnost plačila, je na izbiro veliko drugih možnosti.

Najboljša programska oprema za plačila v celoti je Square.

Najboljša rešitev za e-trgovino je Stripe.

Najboljša možnost osebnega plačila je Venmo.

1. Kvadrat – najboljša programska oprema za skupno plačilo

Ko ste nakupovali kavo v lokalni kavarni, ste verjetno plačali z nekaj podobnega:

To je POS-ov sistem Square. Podjetje, ki ga je leta 2009 ustanovil Jack Dorsey iz Twitterja, se je začelo s ponujanjem priloge dongle na ljudi. To je vsem omogočilo sprejemanje plačil s kreditno kartico.

Danes Square uporablja številne fizične in spletne trgovine.

Pri zagonu fizične trgovine je eno prvih vprašanj, na katero je treba odgovoriti, kako boste sprejemali plačila s kreditno kartico. V preteklosti je bilo vse to pripraviti kot nočna mora. Zdaj vse, kar potrebujete, je iPad in Squareova POS tehnologija.

Pristojbine za Square so primerljive s PayPalom. Vsak povlecite vas 2,65% transakcije. Vsi plačani računi za Square bodo stali 2,9%, kot tudi 0,30 USD pristojbine. Za vso prodajo v spletni trgovini bo storitev stala 3,4% in 0,15 USD na transakcijo. Vse pristojbine je enostavno videti tudi v njihovem sistemu.

2. Stripe – najboljša rešitev za e-trgovino

Stripe je najboljše podjetje na tem seznamu. Ponavadi tega ne bi rekel, ker je izjemno subjektiven. Vse, kar morate storiti, je, da poslušate ustanovitelje, ki govorijo o svoji zgodbi, in poglejte, kaj počnejo danes, da bi razumeli, da poskušajo narediti svet boljši za ljudi.

Družba je začela plačevati e-trgovino enostavno in enostavno za vse lastnike podjetij. Stripe se uporablja v vseh najbolj priljubljenih rešitvah za e-trgovino, kot so Shopify, WooCommerce, Wix in Squarespace.

Prvotno morate vse, kar morate storiti, vrniti nekaj vrstic kode na svoje spletno mesto, da začnete delovati. To lahko še vedno storite, vendar na vseh večjih platformah lahko preprosto namestite aplikacijo ali vtičnik.

Stroški stripa znašajo 2,9% in 0,30 USD na transakcijo. Če gradite trgovino za e-trgovino, je Stripe dobra izbira.

3. Venmo – najboljša možnost osebnega plačila

Venmo je moja osebna najljubša možnost na tem seznamu. Ko sem bil otrok, sem mislil, da bodo nakazila denarja enostavna in futuristična. Vedno sem domneval, da bom, ko bom postal odrasel, samo prijel za zapestje in pomislil, koliko denarja bi jim želel dati.

Nismo še čisto tam prišli. Vendar lahko Venmo samo odpremo na svojih telefonih in prijateljem pošljemo 10 dolarjev za pico, ki so jo pravkar naročili za nas.

Skoraj smo v futurističnem času, ko bo to nekomu prineslo nekaj denarja:

Do takrat bomo preprosto uporabljali Venmo.

Venmo je brezplačen za uporabo z vašim bančnim računom ali debetno kartico. Ljudje lahko celo plačujete s svojo kreditno kartico, vendar boste plačali 3-odstotno pristojbino. Plačilna storitev ponuja tudi svojo kartico, imenovano Venmo kartica, ki ponuja cel kup ugodnosti.

Zbiranje denarja na vašem bančnem računu je tudi brezplačno in denar bo prišel tja v enem dnevu. Če želite takojšen prenos, vam bomo zaračunali 1-odstotno pristojbino v znesku najmanj 0,25 USD in največ 10 USD.

Včasih se aplikacija lahko počasi nalaga, vendar je to samo zato, ker njihove strežnike vsako tisoč sekund zadenejo na tisoče transakcij.

4. Skrill – Mednarodni denarni prenosi

Ta panoga je polna imenitnih imen, toda Skrill je zmagal v konkurenci imen. Sliši se, kot bi moral kapitan Marvel pretepati.

Skrill deluje kot digitalna denarnica, ki omogoča pošiljanje in prejemanje denarja. Pošiljanje denarja v mednarodnem okolju je že od nekdaj težava, pri Skrillu pa lahko to storite za 1,9%. Skrill to olajša tako, da potrebujete samo e-poštni naslov.

Skrill počne tudi druge stvari, kot je predplačilo. Najbolj uspešen je Skrill mednarodni denarni nakazili.

5. Zelle – enostavni bančni nakazili

Zelle je precej podobna Venmu. Na trg so šli čisto drugače. Venmo je šel po končnega potrošnika, Zelle pa po banke. Oba sta bila dobra strategija in sta se izplačala.

Glede na banko, ki jo uporabljate (večina bank ponuja to), morate samo skočiti v aplikacijo, ki jo uporabljate za mobilno bančništvo. Nato izberete osebo, ki bo plačala na podlagi njihove telefonske številke ali e-poštnega naslova. Nato pošljete znesek denarja, ki ga želite poslati.

Denar bo z vašega bančnega računa nakazan neposredno na njihov bančni račun. Tako kot Venmo tudi za uporabo Zelle ni pristojbine, razen če uporabljate kreditno kartico, v tem primeru bo 3-odstotna pristojbina.

6. Google Pay – varna možnost mobilnega plačila

Google Pay je najbolj varen način plačevanja mobily-ja.

Vse kar morate storiti je, da na plačilnem terminalu, ki ga sprejme, povlecite po zaklenjenem zaslonu telefona.

Način, kako Google Pay zavaruje vse, je s postopkom tokenizacije. Vzame vašo kreditno ali debetno kartico in ustvari žeton, da jo predstavlja. Zaradi tega nihče ne more ukrasti podatkov vaše kartice.

Vaša kartica se še vedno polni tako, kot bi jo običajno zaračunali, vendar je varno.

7. WePay – integrirana plačila za platforme

WePay je bil ustvarjen za boljši PayPal. V bistvu želi omogočiti, da ljudje sprejemajo plačila prek spleta, ne da bi ustvarili karkoli razen računa WePay, da to stori.

Deluje izjemno podobno kot PayPal, vendar je svoj pristop osredotočil na to, da ne bo brez težav.

WePay olajša transakcijske provizije. Ali zaračuna 3,5% celotne cene ali najmanj 0,50 USD na transakcijo.

Storitev je postala priljubljena izbira za številne neprofitne organizacije, zlasti nepridobitnike za začetnike. Prav tako je zrasla zvezdna reputacija za storitve za stranke.

8. Amazon Pay – Uporaba obstoječih metod

Amazon Pay je najbolj preprosta možnost plačila. V resnici vam prihranite čas, potreben za vpis kreditne kartice. Omogoča samo uporabo možnosti, ki ste jo že uporabljali na Amazonu. Ker verjetno že uporabljate Amazon, je uporaba Amazon Pay veliko smisla.

Če ste že Amazon Merchant in odpirate svojo lastno trgovino eCommerce, sprejemanje plačil prek Amazon Pay omogoča enostavno vodenje vseh transakcij na enem mestu.

Amazon Pay ponuja tudi dodatno varnost, saj svojih popolnih podatkov ne deli z nikomer, od katerega kupujete blago.

9. Shopify Payments – najboljša možnost Shopify

Če imate trgovino Shopify, vam plačila Shopify zelo enostavno pobirajo plačila od vaših strank. Če so vaše stranke nakupovale na drugem spletnem mestu Shopify, bodo verjetno že shranjene svoje podatke in pripravljene za uporabo.

Shopify ustvaril Shopify Payments kot alternativo uporabi tretjih plačilnih procesorjev, če ste ustvarili trgovino na platformi eCommerce..

Pristojbine za Shopify Payments so popolnoma enake kot Stripe, razen če nadgradite na račun Advanced Shopify.

10. Bitcoin ali druga kriptovaluta – zasebna možnost

Sredi decembra 2017 so vsi mislili, da bo Bitcoin prevzel valutni svet. Vsi bi plačevali brez izročitve občutljivih finančnih informacij ali bančnega računa.

To se ni ravno zgodilo, vendar ljudje že nekaj časa plačujejo z Bitcoinom.

Postopek je lahko za nekatere ljudi zmeden in ni najbolj stabilen način za plačevanje, saj cena Bitcoin ali drugih kripto valut vsak dan niha..

Morali boste kupiti nekaj kripto valute od menjave, kot je Coinbase.

Naslednji korak je uporaba denarnice za porabo, da lahko nekaj kupite z BitPay.

Nato pošljete plačilo, ki ga želite izvesti. Ne posreduje nobenih osebnih podatkov in je relativno hiter.

Pri tem sodelujejo samo provizije na borzah, kjer kupite svojo kripto valuto in rudarski honorar. Pristojbina za rudarje deluje kot transakcijska provizija in krije morebitne omrežne stroške pošiljanja vaših Bitcoin. Pristojbine so običajno pod dolarjem.

Težave s PayPalom

Ker je na tem celotnem seznamu predstavljena alternativa PayPalu, preglejmo, zakaj ljudje ne želijo več uporabljati PayPal. Vraga, obstajajo celo spletna mesta, ki so popolnoma zavezana, da bodo uničila PayPal.

Deluje kot banka, a ni ena

PayPal je prav tam, kjer želi biti. Ima svobodo ravnanja kot banka, vendar nima nobenih predpisov kot ustrezna banka.

Ponuja vse storitve banke, vključno s kreditnimi in debetnimi karticami, vendar ne nudi enake zaščite, kot jo ponuja banka. Z vsemi transakcijami svojih strank zaslužijo milijone in zadržijo ogromno denarja.

Ni treba, da vam pomaga na enak način kot banka. Banke morajo vzdrževati varnost in imeti zanesljive storitve za stranke in reševanje.

Nenadna zamrznitev računa

Ta vprašanja so dobro dokumentirana po spletu. PayPal bo zamrznil račune od nikoder.

V redu, morda si boste sami mislili: “To mora nekaj sprožiti.”

Napačno. Zgodi se povsem naključno.

“No, samo odmrznil ga bom.”

Vso srečo!

Postopek odmrzovanja vašega računa je postopek preverjanja identitete, ki traja večno. To je lahko neprijetno moteče, ko morate obdelati plačila za svoje podjetje ali plačati prodajalca.

Slaba storitev za stranke

Če želite brati o tem, kako se ljudje jezijo, samo Google, “zgodbe o storitvah za stranke strank PayPal”.

Vsi so res slabi.

Storitve za stranke na PayPalu so znane po tem, da so manj tehnične in so čakalne dobe pogosta pritožba. Račun iz prve roke na LinkedInu prikazuje situacijo, ki se je ponavljala že večkrat.

Visoke takse

Pristojbine so visoke na PayPalu. Za vsako transakcijo se zaračuna 0,30 USD in nato 2,9% celotne vrednosti. Ta znesek se lahko resnično sešteje. Veliko nadomestnih pristojbin je precej nižje.

Goljufije

Če ste v zadnjih nekaj letih poskušali prodati karkoli na spletnem mestu Craigslist, vas bodo preplavila sporočila ljudi s slabo slovnico, ki bi vas poskušali izsiliti iz vsega, kar prodajate.

Vsi to uporabljajo PayPal. Storitev ima celo stran, namenjeno opozarjanju ljudi pred prevaro.

Zavijanje

PayPal še vedno deluje za velik kos prebivalstva. Še vedno so vodilni v spletnih transakcijah.

Vedno obstajajo razlogi za iskanje alternativ v panogi in ta ni nič drugačna. Z leti se je zbralo veliko drugih možnosti, ki ponujajo rešitve za obdelavo plačil. Preizkusiti nekaj od njih ni nikoli slaba ideja.

Alternativa Paypal – Pogosta vprašanja

Ali obstajajo druge možnosti PayPal?

Da, obstaja nešteto drugih možnosti PayPal. Nekatere najbolj priljubljene so Stripe, Venmo in Square.

Kaj lahko uporabim namesto PayPala?

Odvisno je, za kaj trenutno uporabljate PayPal. Za osebna plačila je Venmo odlična izbira. Za poslovne transakcije se lahko uporablja Square. Za strogo obdelavo plačil preko e-trgovine je Stripe najboljša izbira.

Kdo je največji konkurent PayPala?

Trenutno je Square največji PayPalov konkurent.

Ali lahko uporabljam PayPal v Kanadi?

Ja lahko.

Kaj so PayPal pristojbine za prejemanje denarja?

Pristojbina za vsako transakcijo znaša 0,30 USD in 2,9% transakcije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector