Kajian Bluehost (2020)

Tidak hairanlah mengapa begitu banyak orang bertanya kepada kami mengenai Bluehost.


Bila-bila masa syarikat hosting disyorkan secara eksplisit oleh WordPress.org, anda mungkin boleh menganggap bahawa perlu diperiksa.

Terutama apabila anda menganggap bahawa WordPress lebih berkuasa daripada, ohhh separuh laman web di internet …

logo bluehost

Walaupun sokongan Bluehost WordPress banyak menyebut tentang populariti perkhidmatan, ada di antara kita yang ingin mengetahui sama ada populariti ini benar-benar layak atau tidak.

Adakah Bluehost hanya menggunakan Kardashian Effect (pemasaran hebat dengan hampir nilai sifar sebenar) untuk menjual perkhidmatan hosting bawah umur?

Atau mereka sebenarnya adalah salah satu daripada tiga hos teratas di pasaran hari ini?

Baiklah …

Anda hanya perlu terus membaca untuk mengetahui. ��

Sejarah Ringkas Segalanya – Edisi Bluehost

Pada tahun 1996, semasa era internet dial up (ketika dinosaur berkeliaran di darat dan anda masih dapat mencari muzik yang bagus di radio), sekumpulan kecil pengembang dan teknisi yang bijak mengasaskan Bluehost di Provo, Utah.

Mereka tidak mengetahuinya pada masa itu, tetapi dalam masa 2 dekad, permulaan kecil mereka yang kecil akan berkembang menjadi salah satu hosting terbesar Behemoth di planet ini, mempekerjakan lebih daripada 750 individu, dan bertanggungjawab untuk menggerakkan lebih dari 2,000,000 laman web di seluruh dunia.

Dianjurkan oleh semua orang dari WordPress sendiri kepada Pat Flynn dari Pendapatan Pasif Pintar kepada John Lee Dumas dari Entrepreneur on Fire (dan hampir semua usahawan dalam talian yang lain), Bluehost telah menjadi sinonim dengan hosting web dan telah berkesan perkhidmatan hosting laman web dunia.

… Yang benar-benar memberi keuntungan yang tidak adil kepada syarikat.

Perkara yang benar-benar membezakan Bluehost daripada yang lain syarikat hosting web teratas kami telah meninjau di laman web ini bukan hanya perkhidmatannya (yang hampir sama dengan HostGator dan SiteGround). Sebaliknya, hakikat bahawa saiz syarikat dan pertumbuhan yang belum pernah terjadi sebelumnya telah membolehkan mereka menawarkan perkhidmatan mereka dengan harga yang sangat rendah.

Mari kita lihat beberapa rancangan yang mereka tawarkan supaya anda dapat melihat maksud saya…

CIRI-CIRI PELAN: Apa yang Anda Harapkan

1. Kotorannya Murah

Mari kita keluarkan sekarang … Bluehost murah. Seperti kotoran-murah-murah.

Dengan rancangan bermula serendah $ 2.95 / bulan, Bluehost membolehkan anda menjadi tuan rumah laman web kecil (yang mendapat kurang daripada 20,000 pelawat / bulan) untuk – secara harfiah – harga yang sama dengan Kopi Venti Iced dari Starbucks.

Tidak … Betul

2. Banyak rancangan untuk dipilih

Tidak kira apa yang anda atau perniagaan anda perlukan, Bluehost telah membuat anda dilindungi. Anda boleh memilih dari shared, VPS, dedicated, cloud server, dan hosting WordPress untuk memenuhi apa sahaja tuntutan yang harus anda hadapi.

Sama ada anda ingin mengembangkan kedai e-dagang 8 angka seterusnya dengan beribu-ribu produk, berkongsi pendapat anda mengenai politik gender dan Jordan Peterson, atau menjalankan laman web korporat gergasi yang menghasilkan berjuta-juta tontonan sebulan, Bluehost mempunyai sekurang-kurangnya satu rancangan yang akan mendapat anda betul-betul apa yang anda perlukan.

3. BANDWIDTH tanpa had & 100 Akaun EMAIL

Yup. Lebar jalur tidak terhad. Tidak perlu lagi risau laman web anda terhempas setelah artikel viral yang anda terbitkan baru-baru ini. Anda akan baik untuk selamanya.

Berkenaan dengan e-mel, rancangan permulaan Bluehost merangkumi kekalahan 100 akaun (yang semestinya mencukupi untuk semua orang menyelamatkan syarikat besar) dan anda boleh menaik taraf ke jumlah akaun tanpa had dengan rancangan Plus atau Business Pro.

Sebaliknya, kebanyakan hos murah lain menawarkan tempat dalam lingkungan sifar hingga tiga akaun e-mel percuma.

4. Kelajuan Masa Penggunaan dan Kelajuan yang Hebat

Walaupun tidak semestinya Bluehost yang perkhidmatan hosting terpantas atau paling dipercayai di pasaran (walaupun, bergantung pada siapa yang anda tanyakan), ia ada di sana dengan anjing teratas.

Dan untuk harga yang anda bayar, anda akan sukar mencari perkhidmatan hosting yang dapat mengatasi angka ini.

Sejarah Bluehost-Up-time

5. “Bonus” Pemasaran Bluehost

Lihatlah, 99.99% dari “Bonus Percuma” yang anda dapat dengan apa sahaja yang anda beli di internet semuanya dijamin menjadi gimik pemasaran direka untuk mendorong anda lebih maju sehingga anda akan membeli produk utama.

Tapi, saya mesti katakan, kredit iklan percuma $ 200 (untuk Google, Bing, dan Twitter) yang ditawarkan oleh Bluehost tidak ada yang mengejek. Sekiranya anda seorang pemasar yang cerdas, ini cukup dengan anggaran permulaan untuk mendapatkan keuntungan yang cepat dan melaburkannya kembali ke dalam meningkatkan khalayak anda.

6. cPanel yang hebat

Menurut pasukan pengetahuan web hosting berpengalaman kami, tepatnya 99.87% cPanels yang dilaksanakan oleh syarikat hosting purata anda adalah sama. ��

Tetapi Bluehost telah membuat sedikit perubahan dan peningkatan kecil untuk menjadikan versi mereka lebih mudah untuk digunakan oleh pemula laman web..

Dan itulah titik penjualan sebenar Bluehost. Mereka membenarkan pemula yang lengkap untuk membina laman web sebenar dengan cepat dan berkesan (yang dapat menjana keuntungan sebenar) untuk wang dolar.

Nenek anda mungkin boleh menggunakan cPanel ini …

Masa untuk Merancangkan Harga dan Rancangan Bluehost

Sebelum saya meneruskan kajian ini, penting untuk anda fahami yang mana perkhidmatan hosting sesuai untuk anda.

Anda tidak mahu membelanjakan wang untuk perkhidmatan yang tidak akan anda gunakan, tetapi anda juga tidak mahu melalui kerumitan berhijrah dan menaik taraf perkhidmatan anda jika anda mengetahui ada ciri kritikal (atau 10) yang tahap anda sekarang hosting tidak ditawarkan.

HOSTING BERBAGI (Mungkin Tepat untuk Anda)

Fikirkan hosting bersama seperti menyewa pad baru yang manis dengan beberapa rakan. Kecuali, dalam kes ini, anda menyewakan ruang pelayan di samping puluhan (bahkan ratusan) orang asing di internet. �� ��

Tetapi jangan biarkan ini menakutkan anda … Dengan cara yang sama anda mungkin menyewa apartmen dengan rakan sebilik untuk membantu menjimatkan wang, hosting bersama membolehkan Bluehost mengekalkan kos hosting anda dengan harga yang sangat rendah.

Gaya perkongsian sumber ini sangat sesuai untuk individu yang baru memulakan perniagaan pemilikan laman web dan merupakan tempat yang sesuai untuk memulakan jika anda ingin melancarkan perniagaan kecil, blog, atau kedai eCommerce.

Kelemahan rancangan hosting ini adalah bahawa lonjakan lalu lintas dari SETIAP laman web yang dihoskan menyukarkan akses ke laman web lain di pelayan.

Sama seperti anda mengalami kesukaran untuk melangkah ke dapur jika rakan sebilik anda menjemput lebih dari 50 rakan baiknya, anda akan sukar mengakses anda laman web jika ada laman web lain di pelayan anda mengalami lonjakan lalu lintas yang tidak dijangka.

Bluehost menawarkan tiga rancangan berbeza ini di bawah payung hosting bersama:

  • Pemula: $ 7.99 / bulan
  • Tambahan: $ 10.49 / bulan (Permulaan + ruang dan lebar jalur tidak terhad)
  • Perniagaan Pro: $ 23,99 / bulan (Permulaan + ruang tanpa had dan lebar jalur + ciri keselamatan lanjutan)

Kami diuji ketiga-tiga peringkat sebelum menulis ulasan ini, dan semuanya menunjukkan prestasi yang setara antara satu sama lain. Sekiranya anda tidak menyangka laman web anda akan diletakkan dalam keadaan serius dalam masa terdekat, ini pasti merupakan pakej hosting untuk anda.

PENGHANTARAN VPS

Sekiranya hosting bersama seperti menyewa tempat dengan beberapa rakan, hosting VPS seperti menaik taraf ke apartmen anda sendiri.

Gaya hosting web ini, walaupun masih berada di pelayan fizikal yang sama, membahagikan ruang pelayan antara pelanggan untuk memastikan bahawa anda tidak perlu lagi risau tentang “rakan sebilik” anda yang mencuri semua lebar jalur gemilang anda.

Harga untuk perkhidmatan ini berbeza dari $ 30- $ 120 / bulan bergantung pada jumlah kelajuan pemprosesan dan penyimpanan yang anda perlukan.

Sekiranya laman web anda mula berkembang dan anda menulis artikel viral (atau lagu) sekali-sekala, ini adalah perkhidmatan yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN DEDIKASI

Sekiranya anda berjaya lulus dari Little Leagues dan kini bermain di MLB yang hebat, maka hosting khusus adalah perkara yang anda perlukan.

Menggunakan tuan rumah khusus adalah seperti membeli rumah anda sendiri. Anda akan mempunyai pelayan fizikal anda sendiri yang akan digunakan oleh anda dan hanya anda. Ini adalah hanya perlu jika anda mempunyai jumlah lalu lintas yang sangat tinggi setiap bulan (seperti 100,000+ pelawat) atau pelbagai ciri dan sihir laman web lanjutan yang melampaui apa yang dapat ditangani oleh perkhidmatan VPS.

Bermula dari $ 149.99 / bulan hosting khas Bluehost pastinya merupakan pilihan paling tepat di meja… Tetapi masih lebih murah daripada membeli perkhidmatan hosting khusus melalui pesaing mereka.

HOSTING PERKATAAN

Sayangnya, pemerintahan Bluehost sebagai perkhidmatan hosting berkualiti tinggi yang paling berpatutan telah berakhir …

Walaupun semua perkhidmatan yang disebutkan di atas, sejauh ini, adalah nilai terbaik untuk wang anda, Bluehost telah menjatuhkan bola dengan serius berkaitan dengan hosting WordPress mereka.

Pada $ 25 / bulan yang mengerikan, Bluehost lebih dari 2x lebih mahal daripada pesaing terdekat mereka, SiteGround (yang hanya mengenakan $ 10 / bulan untuk hosting WordPress yang setanding).

Sekiranya anda hanya mahukan hosting WordPress, anda pasti ingin memilih penyedia selain Bluehost. (Kami sangat mengesyorkan SiteGround.)

CIRI-CIRI BLUEHOST & Bonus Lain:

ECOMMERCE

e-dagang: Setiap kali saya mendengar perkataan ‘eCommerce’ Bluehost bukanlah syarikat pertama yang akan saya hubungi untuk mendapatkan bantuan.

Namun, itu tidak bermaksud bahawa mereka tidak dilengkapi untuk menangani semua keperluan eCommerce anda sekiranya anda memilih untuk mempercayai mereka dengan perlindungan anda.

Dengan pakej eCommerce Bluehost, anda akan mendapat lebar jalur yang tidak terhad dan banyak keranjang belanja untuk dipilih bersama dengan puluhan ciri lain yang akan melancarkan usaha penjualan dalam talian anda.

Oleh itu, anda pasti dapat mencari syarikat lain yang dapat membuat anda beroperasi dan beroperasi banyak lebih mudah daripada Bluehost (contohnya … Shopify). Walau bagaimanapun… Sebilangan besar hos web eCommerce peringkat tinggi dapat menjana anda lebih dari $ 30 / bulan dan, jika anda baru memulakannya, itu akan terasa seperti banyak.

Oleh itu, jika anda memerlukan pembangun laman web dan laman web eCommerce yang mudah dan senang digunakan, maka Bluehost sangat sesuai untuk keperluan anda.

KESELAMATAN

Dengan syarikat-syarikat dari semua ukuran menderita pelanggaran data MASSIVE dan peretasan bahagian Jurassic (ada sasaran dan Equifax?), Anda tidak akan membiarkan keselamatan laman web anda secara kebetulan.

nasib baik, Bluehost mengambil keselamatan sangat serius dan bahkan menawarkan kepada pengguna mereka yang paling asas tiga lapisan perlindungan spam, menyekat ciri alamat IP, dan penyatuan CloudFlare satu klik.

(Nota: CloudFlare mungkin kelihatan seperti bonus pemasaran yang menarik perhatian … Tetapi tidak. Tidak akan banyak. Tetapi laman web anda akan menjadi lebih pantas dan selamat dengan mematikan serangan DDoS yang masuk dengan cepat dan berkesan).

KHIDMAT PELANGGAN

sokongan sembang bluehostSekiranya anda pernah membeli hosting web sebelum ini, maka anda juga tahu bahawa industri hosting laman web mempunyai standard perkhidmatan pelanggan yang benar-benar tidak masuk akal … Maksudnya bahawa TIADA standard apa pun untuk kebanyakan web host.

Walaupun ini telah bertambah baik dalam beberapa tahun kebelakangan ini (saya rasa beberapa eksekutif peringkat C akhirnya melihat akaun Twitter syarikat mereka), sebahagian besar web host di pasaran menjatuhkan bola di kawasan perkhidmatan pelanggan dan mereka meletakkannya dengan sukar.

Jadi bagaimana Bluehost menumpuk? Sangat mengejutkan saya … Betul-betul sial. Bluehost menawarkan 24/7 yang hebat sokongan secara langsung dengan pusat panggilan yang terletak di A.S. dan dikendalikan oleh individu yang benar-benar boleh bertutur dalam bahasa Inggeris yang koheren! (Apa idea novel).

Lebih daripada itu, kebanyakan perwakilan ramah, sopan, dan berkesan. Pada satu ketika, wakil perkhidmatan itu sangat manis sehingga saya menganggap bahawa dia HARUS berasal dari Kanada dan bukan A.S. ��)

Ringkasan Ulasan ini: Bluehost = SEMPURNA UNTUK BARU

Semua dalam semua, Bluehost adalah perkhidmatan web hosting yang sempurna untuk sesiapa sahaja yang memulakan laman web atau blog pertama mereka.

Mereka adalah syarikat “pemula” yang hebat bagi anda tanpa anggaran untuk melabur dengan perkhidmatan yang lebih mahal seperti SiteGround dan mereka menawarkan nilai hebat untuk harga yang anda bayar.

Anda akan sukar untuk mencari yang lain hos web yang mesra pemula, dipercayai dan berkesan di pasaran dengan harga yang mereka kenakan dan Bluehost sudah pasti memenangi kelulusan kami. ��

Awak juga mungkin menyukai:

  • Pembina Laman Web Terbaik

Rujukan dan kredit gambar:

  • CriticThoughts.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector