Bluehost Review (2020) – Is deze populaire webhosting goed?

Bluehost-beoordelingBluehost: Aanbevolen webhost


We zijn een betalende Bluehost-webhostingklant geweest gedurende 2017-2020.

Dat betekent dat we hun goedkoopste ‘basis’-prestaties van een gedeeld hostingplan (zowel gemiddelde laadtijd als uptime) al meer dan drie jaar monitoren.

Deze Bluehost-beoordeling is sterk afhankelijk van gegevens, evenals de algehele ervaring met hun hostingfuncties en klantenondersteuning.

In een notendop: alle Bluehost-abonnementen bieden hun klanten 24/7 livechat, onbeperkte bandbreedte en vijf e-mailaccounts. Net als veel andere website-hostingbedrijven bieden ook zij hun nieuwe gebruikers het eerste jaar een gratis domein aan. Hun plannen beginnen vanaf $ 2,75 / mo en omvatten verbeterde beveiliging, back-ups en gratis SSL-certificaat. Deze helpen om uw blog of website beschermd en veilig te houden.

Over het algemeen waren hun laatste prestaties van 24 maanden goed. Bluehost staat duidelijk bovenaan met zijn uptime (99,99%) en een snelle laadtijd van 405ms (0,4 seconden).

Lees alle “Pro’s” en “Cons” hieronder:

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT:Beste algehele gedeelde hosting
SNELHEID:405 ms (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME:99,99% (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING:24/7 Live Chat
APPS:WordPress, Joomla, Drupal en enkele website-bouwers
KENMERKEN:Onbeperkte bandbreedte en opslag, e-mailaccounts, gratis domein 1e jaar
HOSTINGSPLANNEN:Gedeelde, cloud-, VPS- en dedicated servers
OVERDRACHT SITE:Niet gratis
PRIJZEN:Vanaf $ 2,75 / mo (wordt verlengd voor $ 7,99 / maand)

Voordelen van het gebruik van Bluehost-hosting

1. Beste uptime – 99,99% – het hele jaar door

Uptime is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een webhost: als uw site niet beschikbaar is, hebben uw gebruikers er tenslotte geen toegang toe. Dus altijd een goede uptime moet een van uw topprioriteiten zijn.

Na beoordeling van 30 webhosts is onze benchmark voor “goede” uptime 99,93%. Dat lijkt misschien behoorlijk hoog, maar het is zelfs iets onder het gemiddelde. Typ die cijfers in een rekenmachine en u zult snel zien dat deze zich vertaalt in minstens 26 minuten downtime per maand of iets meer dan vijf uur in de loop van een jaar.

Dus idealiter willen we niets minder dan dat zien.

Het goede nieuws is dat Bluehost deze benchmark gemakkelijk overtreft en onze testsite 99,99% van de tijd comfortabel houdt gedurende de afgelopen 24 maanden (2018-2020).

Dit is de maandelijkse uitsplitsing van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100% 
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

Conclusie? Bluehost is een van de meest betrouwbare webhostingproviders volgens onze uptime-studie.

bluehost-performance-24monthsLive testsite: hostingfacts-bluerock-bluehost.com | Gem. uptime en snelheid: 24 maanden+

2. Top 5 website laadsnelheid – 405 ms

Uit een rapport van Google van vorig jaar bleek dat de overgrote meerderheid van mobiele websites veel te traag is.

Dat is om twee belangrijke redenen een probleem. De mobile-first index van Google kan uw site verhogen of verbergen in zoekopdrachten van gebruikers op basis van de laadsnelheden. Studies tonen aan dat langzame websites zich bijna altijd vertalen in lagere verkopen.

Dus na uptime zijn de laadtijden van uw host het op één na belangrijkste dat het succes van uw site letterlijk kan maken of breken.

We houden de prestaties van Bluehost sinds februari 2018 bij met behulp van een tool van derden, Pingdom. En nogmaals, we waren tevreden met de resultaten – een gemiddelde laadsnelheid van de pagina van 405 ms, waarmee ze de 5e snelste site zijn van iedereen die we hebben getest.

Bluehost-2019-2020-statistiekenBluehost gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

3. Lage introductieprijzen ($ 2,75 / maand)

We zullen in een oogwenk kijken naar de volledige prijzen en plannen van Bluehost.

Als u echter de startprijzen gaat bekijken, ziet u dat de laagste geadverteerde prijs $ 3,95 / maand is. Dat is een vrij goede deal, aangezien ze het oorspronkelijk al hadden verlaagd van $ 7,99 / maand.

Voor die prijs krijg je vrijwel alles wat je nodig hebt voor een enkele website. Dat omvat 50 GB SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, een gratis SSL-certificaat en meer.

U krijgt dus een redelijk goede prijs-kwaliteitverhouding, plus hun consistente uptime en laadsnelheid van pagina’s.

Het goede nieuws is dat we voor onze lezers een deal hebben kunnen sluiten met Bluehost, waardoor de startprijs nog verder is gedaald naar $ 2,75 / maand.

Dit is het laagste percentage dat we ooit online hebben gezien (en geloof ons, ons team brengt veel te veel tijd online door). Dus het is een geweldige deal als je op zoek bent naar een nieuwe betaalbare host.

4. Goede beveiligingsopties

Ook al is Bluehost een van de “goedkopere” opties op de markt, we zijn blij te zien dat ze niet te veel bezuinigen of beknibbelen op essentiële functies zoals beveiliging.

Bluehost biedt standaard veel goede beveiligingsopties, waaronder het gratis SSL-certificaat voor elk plan zoals we eerder noemden.

Alle abonnementen bevatten ook een domeinprivacyfunctie die helpt om de persoonlijke informatie die u hebt gebruikt om u aan te melden voor een domein privé te houden. Dit voorkomt dat hackers deze persoonlijke gegevens vinden en gebruiken voor phishing-schema’s om u of anderen te misleiden om gevoelige informatie over te dragen.

SiteLock is inbegrepen om malware-aanvallen te voorkomen, die helaas redelijk vaak voorkomen op WordPress-sites. CodeGuard is een ander formulier voor bescherming, dat ook dagelijkse back-ups biedt, zodat u eerdere versies van een site kunt terugdraaien als deze wordt gehackt.

Postini, van Google, is het laatste beveiligingshulpmiddel dat het vermelden waard is. Het biedt spambescherming voor uw e-mail, zodat verdachte dingen niet in uw inbox terechtkomen.

Al met al is dit een behoorlijk behoorlijk beveiligingspakket om uw site veilig en gezond te houden.

5. Veel integraties, apps, en eCommerce-functies

Naast de meegeleverde beveiligingsfuncties biedt Bluehost ook toegang tot een groot aantal verschillende apps en integraties, zodat u de populairste services op internet kunt gebruiken.

Ze hebben bijvoorbeeld een domeinbeheerder als u liever alleen via hen meerdere domeinen koopt en beheert. Je kunt dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-ups instellen voor het geval dat.

U kunt WordPress met een enkele klik installeren (meer hierover in de volgende sectie hieronder). U kunt ook andere populaire contentmanagementsystemen (CMS) installeren, zoals Drupal, Joomla, een e-commerce winkel runnen en meer.

Bovendien biedt Bluehost zelfs toegang tot een Content Delivery Network (CDN). Deze hosten uw afbeeldingen en grote bestanden, waardoor dat werk van uw servers wordt gehaald, om ze sneller aan gebruikers over de hele wereld te leveren en uw site tegelijkertijd snel te houden.

6. ‘Officiële’ WordPress.org aanbevolen host

WordPress is het meest gebruikte websiteplatform op de markt.

En ze bevelen “officieel” slechts drie hostingpartners aan om te gebruiken met een WordPress-site:

  • Bluehost
  • Dreamhost
  • SiteGround

Natuurlijk kunt u bijna elke webhostingprovider gebruiken om een ​​WordPress-site te maken. Maar het feit dat Bluehost een van de weinige officieel erkende partners is, is bemoedigend.

WP.org beveelt Bluehost aanWordPress.org beveelt Bluehost aan

7. Makkelijk te gebruiken voor beginners

Sommige van de webhosts die we hebben gezien, zijn alleen geschikt voor ervaren gebruikers.

LiquidWeb is bijvoorbeeld geweldig als je weet wat je doet. Maar ze missen een gebruiksvriendelijke interface voor niet-technische mensen. Dus als je een beginner bent, zou je het moeilijk hebben om een ​​site live te krijgen.

De lay-out van het configuratiescherm van Bluehost (cPanel) maakt het gemakkelijk te gebruiken. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar te wijzen en te klikken.

Het heeft ook functies voor gevorderde gebruikers, maar ook beginners kunnen WordPress gemakkelijk installeren en opstarten.

Of ze kunnen de Bluehost-tools voor het bouwen van websites (zoals Weebly of Drupal) gebruiken om te beginnen met een sjabloon die u kunt aanpassen door slepen en neerzetten van functies.

Bluehost cPanelBluehost eenvoudig te gebruiken cPanel

8. 30 dagen geld-terug-garantie

De beste deal krijgen voor webhosting betekent meestal dat u een paar maanden, een jaar of meerdere jaren vooruit moet betalen.

Bluehost is niet anders – meer daarover hieronder. Maar ze bieden wel een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op hun plannen.

U kunt de service uitproberen om hun prestaties voor uzelf te meten en vervolgens nog steeds om terugbetaling vragen als u niet helemaal tevreden bent. We hebben echter een paar waarschuwende woorden.

Volgens hun voorwaarden valt het volgende wel en niet onder die garantie:

  • U kunt alleen restitutie krijgen voor de kosten van webhosting, niet voor andere producten zoals domeinen of andere add-ons.
  • Een vergoeding van $ 15,99 wordt in mindering gebracht als u een gratis domeinnaam in uw abonnement heeft ontvangen.
  • Verzoeken na 30 dagen worden niet terugbetaald.

Het is niet bepaald een beleid zonder vragen, zoals we bij sommige hosts hebben gezien. Zorg er dus voor dat u akkoord gaat met die punten voordat u zich aanmeldt.

9. Klantenservice

Bluehost biedt alles, van een kennisbank tot livechat, ondersteuning voor e-mailtickets en zelfs telefonische ondersteuning. We hebben de livechat en Vinutha van Bluehost binnen twee minuten uitgeprobeerd.

Er waren kleine vertragingen tussen elk antwoord, maar over het algemeen was Vinutha uiterst vriendelijk en bood ze directe antwoorden op elke vraag. Het was een pijnloze ervaring, en dat is precies wat u wilt van de klantenondersteuning van een host.

Bluehost klantenservice live chatWe hadden een gesprek met Bluehost Live Chat-vertegenwoordiger

Nadelen van het gebruik van Bluehost Hosting

Bluehost presteert over de hele linie redelijk goed. Er zijn echter twee grote gebieden waar de kosten een beetje hoog worden. Laten we dieper ingaan.

1. Hogere verlengingspercentages (gebruikelijk in de webhostingindustrie)

De beste manier om de laagst mogelijke prijs voor hosting te krijgen, is door vooraf een, twee of zelfs drie jaar vooruit te betalen.

Bluehost drie jaar prijzenBluehost gedetailleerde prijzen

Aan de ene kant is de maandelijkse prijs laag, maar aan de andere kant betekent vooruitbetalen voor een langere periode (tussen 12 en 36 maanden) dat u niet alleen een paar dollar vastlegt, maar ongeveer honderd dollar.

Een ander ding om te overwegen zijn de hogere verlengingspercentages nadat uw introductieperiode is verstreken. In dit geval is een vooruitbetaling van drie jaar voor $ 3,95 een goede deal, omdat u dat lage tarief zo ​​lang mogelijk vasthoudt.

Aan het einde van die termijn springen de tarieven echter weer omhoog naar hun “normale” tarieven. Deze variëren van $ 7,99 – $ 8,99 / maand op het meest elementaire gedeelde abonnement, afhankelijk van hoe lang je vooraf betaalt.

Bluehost-verlengingsprijzenBluehost-verlengingsprijzen

2. Sitemigraties zijn niet gratis

De meeste webhosts die we hebben beoordeeld, zetten uw bestaande website gratis over naar hun service. Ze zien het als een vriendelijke service die helpt nieuwe klanten blij te maken, dus ze zullen alle kosten wegnemen.

Helaas voert Bluehost geen gratis migraties uit.

Ze hebben een eenmalige vergoeding van $ 149,99, inclusief de migratie van maximaal vijf websites, 20 e-mailaccounts en andere databasebestanden voor deze sites.

Ze beweren dat het snel en naadloos zal zijn, dus je zult geen vertragingen of downtime ervaren.

Het feit dat je ervoor moet betalen en zoveel moet betalen, is een grote ‘Con’ om te overwegen.

Overdracht van Bluehost-websiteKosten voor overdracht van Bluehost-website

Bluehost-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Het basisplan van Bluehost kost u $ 3,95 / maand (of $ 2,75 met onze korting).

Het Plus-abonnement wordt verhoogd tot $ 5,45 / maand – dezelfde prijs als de Choice Plus-optie voor onbeperkte websites, SSD-opslag en bandbreedte. Ze stellen u ook in staat om onbeperkte domeinen, geparkeerde domeinen en subdomeinen op deze plannen te beheren.

Het Pro-abonnement begint bij $ 13,95 / maand met al deze functies en hoge prestaties van hun servers.

Daarnaast heeft Bluehost alle belangrijke soorten webhosting, inclusief VPS, cloud en speciale datacenters.

Bluehost-prijzen en -plannen

  • Gratis domein? Ja voor het eerste jaar en wordt vervolgens verlengd voor $ 15,99.
  • Gemakkelijke aanmelding: Eenvoudig aanmeldingsproces van twee pagina’s.
  • Betaalmethoden: Grote creditcards en PayPal.
  • Verborgen kosten en clausules: Geen restitutie voor domeinnamen. Verlengingstarieven voor zowel domeinen als hosting stijgen.
  • Upsells: Sommige Upsells. Helaas komt het veel voor in de webhostingindustrie en gebeurt het bij veel verschillende grote hostingbedrijven.
  • Account activatie: De meeste gebruikers genieten van onmiddellijke activering. Als de informatie onjuist is of als er een vermoeden van fraude bestaat, kan de activering vertraging oplopen.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: Eenvoudig en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.
  • Installatie van apps en CMS (WordPress, Joomla, etc.): Mojo Marketplace maakt de installatie van apps snel en eenvoudig.

We raden Bluehost aan?

Ja dat doen we.

Bluehost staat al meer dan een jaar op of nabij de top voor zowel uptime als laadtijden.

Bovendien bieden ze sterke beveiligingsondersteuning, een geld-terug-garantie en tal van gebruiksvriendelijke apps, allemaal voor een van de laagste tarieven in de branche ($ 2,75 / maand).

Ze zijn echter niet perfect. De tarieven voor verlenging zullen stijgen nadat de inleidende prijzen zijn afgelopen. Ze brengen ook extra kosten in rekening voor sitemigraties, die andere hosts gratis aanbieden.

Maar over het algemeen levert Bluehost sterke prestaties en een goede prijs.

P.S. Heb je eerder Bluehost gebruikt? Overweeg om hieronder een beoordeling achter te laten – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar nuttig is voor onze bezoekers. Bedankt voor jullie steun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map