Ce este DNS, cum funcționează și cum să vă folosiți zona DNS

Imaginați-vă că trebuie să vă utilizați telefonul, dar nu puteți utiliza orice spațiu de stocare a contactelor – trebuie să vă amintiți și să formați numărul de telefon al fiecărei persoane. Sună obositor, nu? Așa ar arăta o lume fără DNS!


Deși utilizarea sa practică poate fi explicată doar în propoziția de mai sus, sistemul de nume de domeniu are multe complexe interesante pe care le vom explora în profunzime în tot acest articol. Rămâneți la curent și continuați să derulați pentru anumite fapte interesante și cunoștințe utile despre cum funcționează DNS!

1. Prezentare generală

În anii 80, înainte de introducerea DNS, computerele dintr-o rețea erau accesate prin adresa lor IP, care seamănă foarte mult cu un număr de telefon.

Sunt doar cifre.

Acest lucru a fost util pentru ceva timp, când internetul era destul de mic. Și da, a fost suficient de mic pentru acest sistem în urmă cu doar câteva decenii. Cu creșterea sa, însă, această abordare a devenit din ce în ce mai puțin practică. Știm cu toții numerele de telefon ale celor mai apropiați prieteni, dar imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă cercul prietenilor dvs. ar crește la câteva milioane de oameni în doar câțiva ani.

DNS face ca internetul să funcționeze.Serviciul de nume de domeniu direcționează traficul în întreaga rețea globală.

Fotografie de Jordan Harrison pe Unsplash

Ei bine, acest lucru s-a întâmplat cu internetul și amintirea sau notarea numerelor nu a fost tocmai destul posibil, practic vorbind.

La un moment dat, oamenii de știință de la MIT și-au dat seama că creierul uman este perfect capabil să memoreze cuvinte sau expresii, și nu tot atât de puternic atunci când vine vorba de secvențe ale numerelor aleatorii.. Această realizare logică, dar crucială, a dat naștere predecesorului DNS – serviciul de gazdă.

A fost o soluție brută, dar și-a îndeplinit scopul. Numele de gazdă a fost doar un fișier uriaș numit „gazde” pe care îl are fiecare sistem de operare, chiar și în zilele noastre. Acesta a fost folosit în timpul perioadei ARPANET (cea mai mare rețea înainte ca internetul să fie.)

Următorul pas logic al acestui tren de gândire a fost centralizarea sau globalizarea acestui sistem. Așa a apărut Serviciul de nume de domeniu (sau servere sau sistem) sau DNS pe scurt. Este un sistem global, centralizat, care dă „nume” adreselor IP și le face mai ușor pentru oameni să interacționeze și să memoreze.

Când introduceți „google.com” în browserul dvs., browserul dvs. * știe * la ce computer (ele) fraza respectivă se referă. Există mai mulți pași pentru a realiza acest lucru și le vom parcurge în capitolele următoare.

2. Ce este DNS

DNS este coloana vertebrală a internetului. Această afirmație este departe de o definiție DNS precisă, dar veridicitatea acesteia nu poate fi contestată. Fără sistemul de nume de domeniu, întregul internet nu ar funcționa deloc, împreună cu toate consecințele groaznice pe care le va provoca acest lucru.

Serviciul de nume de domeniu operează pe mai multe niveluri de abstractizare, care permit clasificarea corectă a domeniilor, într-o structură ierarhică strictă. Aceste abstractiuni se numesc spatii de nume si sunt separate de punctele gasite in fiecare domeniu. Dacă luați, de exemplu, domeniul www.hostingtribunal.com aveți următoarele straturi:

Domenii de nivel superior

Aceasta este porțiunea „.com” a domeniului. Dacă nu ai fi crescut sub o piatră, ai fi auzit cu siguranță despre „.com”, „.net”, „.org” și alte domenii populare de nivel înalt. Sunt cele mai comune și, de asemenea, cele mai vechi. Există în prezent mai mult de 342,4 milioane de înregistrări de nume de domeniu, și Suma combinată „.com” și „.net” pentru 151,7 milioane dintre ei.

Unele domenii de nivel superior sunt utilizate la nivel global, precum cele menționate anterior, dar există și cele care sunt limitate la anumite organizații sau țări. GTLD „.edu” este rezervat facilităților de învățământ, „.gov” pentru organizațiile guvernamentale ș.a..

Fapt amuzant despre gTLD-uri: extrem de popular .TV gTLD, care este utilizat pe scară largă ca referință la „televiziune”, este de fapt codul de țară TLD (ccTLD) pentru țara Tuvalu, care generează o cantitate considerabilă din valoarea sa netă națională pur. din cauza acestei coincidențe!

Domenii de nivel superior de cod de țară

TLD-urile cu cod de țară sunt domenii de nivel superior utilizate pentru a descrie site-urile care operează în (sau din) țări și regiuni specifice. Sunt utile pentru branding, afaceri locale și pentru site-uri internaționale cu numeroase iterații locale.

Gigantul online Amazon are o versiune dot-com, dot-de pentru Germania, dot-uk pentru Regatul Unit și așa mai departe. Această abordare stimulează penetrarea pieței locale, ocolește barierele lingvistice și face calcularea costurilor de transport (și a taxelor vamale) mult mai ușoară.

Minte, ccTLD-urile sunt în continuare TLD-uri și nu domenii secundare.

Al doilea-Domenii de nivel

Domeniile de nivel secundar sunt înainte de dot în dot-com sau dot-us. În exemplul nostru, aceasta este partea „hostingtribunal” a www.hostingtribunal.com. Dacă luați ca exemplu www.bbc.co.uk, partea „.co” ar fi domeniul al doilea nivel..

Noile gTLD-uri sunt create printr-un proces de evaluare lung și costisitor efectuat de ICANN (organismul de reglementare pentru toate numele de domenii, printre altele), iar dvs., ca utilizator, puteți utiliza doar setul existent.

Site-ul ICANN conține o mulțime de informații utile despre numele de domeniu.În cele din urmă, ICANN reglementează toate numele de domeniu existente.

Pe de altă parte, domeniile de nivel secund pot fi orice doriți să fie. Atâta timp cât numele este gratuit, îl puteți înregistra. Cu toate acestea, având în vedere dimensiunea internetului, aceasta nu este întotdeauna o sarcină ușoară.

Fapt amuzant despre domeniile de nivelul al doilea: Domeniul este mai scurt și mai recunoscut, cu atât este mai valoros. Există un număr mare de companii și persoane care profită din înregistrarea domeniilor care ar putea genera interes comercial și apoi le vând pentru un câștig imens. O nouă înregistrare a numelor de domeniu costă, de obicei, între 1 și 100 USD, dar cumpărarea unui domeniu „premium” de la cineva care l-a obținut în scopul exclusiv de revânzare a acestuia poate veni adesea în zeci sau sute de mii de dolari!

Subdomenii

Subdomeniile sunt guvernate de proprietarul domeniului al doilea nivel și pot crea orice număr de subdomenii din zona DNS. Din acest motiv, veți vedea destul de des subdomenii de utilitate precum „shop.mydomain.com” sau „blog.mydomain.com”.

Crearea subdomeniilor este gratuită și sunt foarte utile pentru furnizarea de informații suplimentare în bara URL. În companii, le vedeți cuibăritate chiar mai frecvent, acolo unde se face referire la locație, tip, scop etc. De exemplu, „servers.storage.eu-west.region1.google.com” ar putea fi cu ușurință un nume de domeniu legitim pentru un server Google.

3. Cum funcționează DNS

Înapoi și înapoi – ciclul de viață al unei cereri DNS

Când trimiteți solicitarea dvs. pentru domeniul www.hostingtribunal.com, browserul dvs. verifică mai întâi sistemul de operare local pentru orice înregistrare a acestuia.

Vă amintiți fișierul „gazde” despre care am menționat mai devreme? Este încă în jur și este primul loc în care sistemul de operare caută adrese IP legate de acel domeniu.

Dacă nu găsește o referință acolo, sistemul de operare se consultă cu furnizorul de servicii de internet.

Acesta este începutul unui proces numit Cercetare înregistrare DNS, pe măsură ce ISP trimite cererea către rețeaua globală pentru a localiza resursa (site-ul web, de obicei) pentru care utilizatorul final dorește. Datorită cantității de căutări DNS efectuate pentru fiecare furnizor (literal, milioane pe secundă), ISP-urile păstrează de obicei o versiune în cache a intrărilor, astfel încât nu trebuie să efectueze căutările de fiecare dată aceeași resursă..

Cablurile de rețea sunt minunate!Acest cablu este începutul sau sfârșitul unei interogări DNS.

Fotografie de Markus Spiske pe Unsplash

Acest pas al procesului este gestionat de către rezolvare recursivă. Un fapt demn de remarcat despre rezolvator este faptul că grupează cererile primite în loturi. În esență, aceasta creează o bază de date cache, astfel încât un număr mic de solicitări pot servi o cantitate considerabilă de utilizatori. Acest lucru economisește traficul de rețea, ceea ce este extrem de important atunci când avem în vedere amploarea internetului.

Dacă furnizorul de servicii de internet nu are IP-ul pe care OS îl dorește, cererea dvs. este propagată în continuare în lanț de către ISP (care va adăuga apoi revenirea la baza de date a cache-ului DNS.)

Rooterverser nume de rădăcină

Dacă solicitarea dvs. nu găsește un răspuns nicăieri în datele din cache de-a lungul traseului, aceasta va ajunge la nume de root. Ele sunt autoritatea care conține fiecare înregistrare DNS și sunt responsabile pentru controlul autenticității și disponibilității tuturor acestora. Serverele root redirecționează traficul pentru fiecare gTLD către autoritatea respectivă.

Odată ce interogarea dvs. ajunge la serverele de nume rădăcină, acestea verifică autoritatea gTLD respectivă. Acestea scanează numele domeniului din partea dreaptă mai întâi. (Tehnic, numele de domeniu sunt citite de la dreapta la stânga.) De exemplu, de exemplu orice Numele de domeniu „.com”, redirecționează interogarea către serverele de nume TLD „.com” – cele ale VeriSign.

Servere de nume TLD știu deja de ce gTLD sunt responsabili, așa că verifică domeniul al doilea nivel. În cazul interogării noastre www.hostingtribunal.com, serverele de nume TLD vor verifica „hostingtribunal”, iar prin algoritmii lor optimizați vor returna rezultatul.

TTL

Pe parcursul returnării cererii, serverele noastre intermitente (serverele recursive) vor stoca valorile DNS obținute pentru o anumită perioadă de timp. Acesta este denumit „timp de viață” (TTL) pe care îl are orice înregistrare de domeniu. Durata TTL este setată cu înregistrarea în sine.

Dacă doriți ca înregistrarea dvs. să fie reîmprospătată deseori de lanțul de servere DNS, puteți seta un timp scurt de viață. Acest lucru este destul de des inutil, deoarece înregistrările DNS nu se schimbă frecvent pentru un domeniu de lucru.

După toate acestea, cererea o face înapoi la computer, unde salvați înregistrarea în browserul dvs. ca referință locală, iar browserul însuși trimite o solicitare către IP-ul pe care l-ați primit pentru acel domeniu.

Ce plimbare, da!

Având în vedere că schimbul de date pe internet este aproape de viteza luminii peste cablul de fibre, această serie întreagă de evenimente complexe din punct de vedere tehnic durează doar milisecunde.

Fapt amuzant despre serverele de nume rădăcină: Există doar 13 nume de root root! În realitate, fiecare dintre ele este alcătuită dintr-un grup de mașini pentru a oferi puterea de calcul necesară, securitate, redundanță și lățime de bandă. Dacă chiar și un server rădăcină se întâmplă să fie scăzut, impactul pe internet este imens. Nenumărate site-uri web nu se vor mai rezolva; chiar și cele uriașe, care sunt întotdeauna disponibile, vor scădea. Cele 13 servere sunt operate de:

VeriSign, Inc., Universitatea din California de Sud (ISI), Cogent Communications, Universitatea din Maryland, ASA (Ames Research Center), Internet Systems Consortium, Inc., Departamentul Apărării al SUA (NIC), US Army (Laborator de cercetare), Netnod, VeriSign, Inc., RIPE NCC, ICANN și Proiect WIDE

4. Disecția zonei DNS – Tipuri de înregistrări

Un termen pe care îl puteți întâlni în timp ce configurați site-ul dvs. web, mai ales dacă numele de domeniu este înregistrat la un loc și gazduirea este furnizată la altul, este o înregistrare sau înregistrări DNS. Toate înregistrările DNS legate de site-ul web fac parte din zona DNS a site-ului.

La rândul său, zona DNS îndeplinește o funcție administrativă și tehnică. În mod strict, definiția zonei DNS afirmă că acesta este un segment al întregului sistem de nume de domeniu care se află sub autoritatea managerială a unui singur administrator, fie că este o entitate juridică sau privată.

Știu, sună prostii tehnice.

Așa arată o zonă DNS.O zonă DNS detaliată cu numeroase intrări. Se rulează cu atenție.

La fel, o voi lăsa la asta și mă voi concentra asupra aspectelor practice ale zonei DNS care privesc găzduirea site-ului direct.

În găzduirea web, mai multe servicii interconectate trebuie să fie direcționate către serverele corespunzătoare pentru ca un serviciu de găzduire – site-ul web, baza de date, e-mailul să funcționeze, iar această coordonare este reglementată de datele stocate în zona DNS. Zona este o colecție de înregistrări DNS sortate după tipurile lor individuale; conținutul se numește a Zona DNS.

De exemplu, înregistrarea care indică un nume de domeniu de unde (de pe ce server, adică) pentru a încărca conținut (cunoscut și ca „site-ul web) este stocată în înregistrarea principală A. Destul de des, înregistrarea www primește și o înregistrare A.

Cu toate acestea, există alte tipuri de înregistrări pentru serviciile de poștă, pentru serviciile suplimentare, autentificarea proprietății și altele.

5. Principalele tipuri de înregistrări DNS

O înregistrare

Înregistrarea A este o înregistrare DNS care raportează un nume de domeniu la o adresă IP. Așa se poate găsi serverul de origine al site-ului dvs. pe internet. Este înregistrarea A care asociază site-ul web (conținutul) cu numele său de domeniu (adresa).

Înregistrări AAAA

Înregistrările AAAA sunt exact aceleași cu înregistrările A, dar în loc să folosească adrese IPv4, acestea folosesc IPv6, ceea ce este deja o necesitate. Când a fost creat internetul, suma de 4 miliarde de adrese furnizate de versiunea IP 4 păreau comenzi cu o magnitudine mai mare decât ceea ce ar fi fost vreodată necesar. Cu toate acestea, odată cu creșterea exponențială a internetului și explozia dispozitivelor conectate la acesta, acesta nu mai este cazul. IPv6 a fost introdus pentru a lupta împotriva epuizării pool-ului IPv4, fără a schimba mult modul în care funcționează DNS în ansamblu.

Înregistrare CNAME

Înregistrarea CNAME este destul de similară cu înregistrarea A, dar leagă un nume de domeniu la un alt nume de domeniu. În acest fel, puteți conecta subdomenii ale domeniului dvs. la domenii externe, fără să vă faceți griji cu privire la schimbarea adreselor IP ale acestora – veți fi referiți direct la celălalt nume de domeniu..

Înregistrare MX

Înregistrarea MX este cea care direcționează unde se află serverul de poștă și destul de des „serverele”. Pentru ca site-ul dvs. să se deschidă, trebuie să existe un server web care servește datele site-ului web; cu toate acestea, e-mailurile sunt trimise și primite de către un server de mail, de aici scopul existenței înregistrării MX.

Înregistrările MX au o proprietate specifică numită prioritate. Prioritatea serverului MX este desemnată cu cifre, începând cu zero. Acest lucru se realizează din motive de redundanță, mai ales, astfel încât mai multe servere de poștă pot fi asociate cu un singur nume de domeniu. Dacă serverul cu prioritatea 0 nu răspunde la cerere, cel cu următorul număr este interogat etc..

Înregistrări SPF

Înregistrările SPF este o înregistrare TXT (o înregistrare bazată pe text) folosită pentru determinarea autenticității serviciilor de poștă. Deoarece protocolul de poștă este destul de vechi și nu a văzut multe (dacă există) actualizări în ultimele decenii, sunt introduse măsuri de securitate suplimentare din când în când. Cei mai mulți dintre ei ajută la determinarea dacă expeditorul e-mailului este persoana despre care pretinde. Înregistrările SPF sunt unul dintre aceste mecanisme.

Înregistrări PTR

Înregistrările PTR sunt înregistrări DNS inversă care sunt exact opusul înregistrărilor A. Se leagă IP-urile la domenii. În acest fel, atunci când întrebați un IP, puteți obține informații semnificative cu privire la numele de domeniu cu care este asociat.

Înregistrări NS

Înregistrările serverului de nume sunt una dintre cele mai importante, deoarece spun numele de domeniu ce zonă DNS trebuie să folosească. În general, puteți crea o zonă DNS în orice Server DNS și au înregistrări diferite pentru acesta. De exemplu, puteți crea o zonă DNS valabilă pentru „google.com” și o puteți trimite pe site-ul dvs. web. Aceasta înseamnă că tot traficul pentru Google este acum al tău? Ei bine, nu, pentru că înregistrările autentice NS (server de nume) Google.com spun ce servere de nume exact conțin corect Zona DNS Destul de la îndemână.

6. Ce este cache-ul DNS

La fel ca în cazul tuturor sistemelor de pe Internet – există întotdeauna probleme de securitate și considerente implicate, iar DNS nu face excepție.

O exploatare deosebit de comună este Intoxicații cu cache DNS. Acest lucru se întâmplă atunci când un server autorizat este setat în mod greșit pentru a furniza rezultate greșite pentru o interogare DNS.

Un exemplu simplu de otrăvire DNS ar fi faptul că „google.com” indică întotdeauna serverele Google și deschide site-ul web infam. Dacă un anumit server sau un set de servere furnizează înregistrări greșite căutătorilor DNS din amonte, google.com poate rezolva orice IP pe care hackerii l-au setat. Acest lucru se realizează, de obicei, prin viruși sau glitches din protocolul DNS.

Un alt exploat este Atacuri de amplificare DNS, unde serverele DNS sunt răsfățate de o adresă greșită a solicitantului de interogare DNS și toate returnează datele la același IP. Astfel, mii de servere pot trimite o interogare de răspuns DNS către o anumită mașină până la epuizarea resurselor disponibile. În acest tip de exploatare rău intenționată, atacul nu se adresează în sine serverelor DNS; în schimb, sunt folosite pentru a da jos alte servere.

Tunel DNS este un alt atac asupra serverelor DNS. Practic, este o modalitate de a transfera date rău intenționate de la o mașină la alta. Datele în sine sunt codificate în cererea trimisă serverului. La răspuns, serverul creează o conexiune în două sensuri pentru transferul de date și de multe ori aceasta permite accesul la distanță neautorizat la serverul însuși.

Un tip de exploatare DNS local este Deturnarea DNS. Aceasta implică editarea informațiilor de rețea pe o anumită mașină, astfel încât acesta va rezolva întrebările DNS către un server DNS rău intenționat. În general, sistemul dvs. ar folosi serverele DNS de încredere pentru a obține înregistrări în amonte, dar dacă aceste date au fost modificate, puteți ajunge la orice înregistrări DNS pe care atacatorul le-a setat pe serverul DNS dăunător.

Hackerii cunosc bine vulnerabilitățile DNS.Atacurile DNS sunt mai frecvente decât credeți, în special soiul DDoS.

Fotografie de Samuel Zeller pe Unsplash

Un atac DDoS (Distribuirea refuzului distribuit) este un atac Atacul NXDOMAIN care utilizează un număr foarte mare de servere pentru a face solicitări către un domeniu inexistent, inundând serverele DNS cu cereri în proces. Fiecare aparat are resurse limitate și poate efectua un număr limitat de interogări înainte de a începe adăugarea de întârziere sau serviciile încep să se prăbușească. După ce serverul este copleșit de solicitările atacatorilor, nu mai poate răspunde niciunei solicitări legitime ale utilizatorilor.

7. Probleme de securitate

Astăzi am analizat ceea ce este DNS, principiile modului de funcționare și complicațiile care pot duce la abuz și abuz.

Subiectul este destul de larg și plin de specificații tehnice, dar aceste informații ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru a avea o conversație educată cu privire la DNS cu prietenii și colegii..

Ca o piatră de temelie a internetului în ansamblu, serviciul de nume de domeniu este un subiect pe care orice profesionist și hobbyist ar trebui să-l înțeleagă cel puțin un pic. Sperăm că acum aveți această înțelegere necesară și vă puteți aventura mai profund în specificațiile DNS dacă acest articol v-a stârnit interesul.

Concluzie

Astăzi am analizat ceea ce este DNS, principiile modului de funcționare și complicațiile care pot duce la abuz și abuz.

Subiectul este destul de larg și plin de specificații tehnice, dar aceste informații ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru a avea o conversație educată cu privire la DNS cu prietenii și colegii..

Ca o piatră de temelie a internetului în ansamblu, serviciul de nume de domeniu este un subiect pe care orice profesionist și hobbyist ar trebui să-l înțeleagă cel puțin un pic. Sperăm că acum aveți această înțelegere necesară și vă puteți aventura mai profund în specificațiile DNS dacă acest articol v-a stârnit interesul.

FAQ

Ce este un exemplu de DNS?

Serviciul de nume de domeniu (DNS) este o specificație la nivel mondial care permite asocierea numelor citibile de om cu IP-urile de internet. Tu, ca utilizator de internet, folosești zilnic DNS prin fiecare site web pe care îl vizitezi, când îți verifici e-mailul și când efectuezi un apel internet. Fiecare dintre aceste operațiuni efectuează o interogare DNS, astfel încât computerul dvs. poate afla ce server trebuie solicitată.

De ce ai folosi DNS?

DNS este utilizat pentru a rezolva orice serviciu de pe internet. Puteți întotdeauna îndrepta serviciile către un IP, dar adresele IP (în special IPv6) sunt mult mai greu de reținut și, de asemenea, IP-ul din spatele unui serviciu se poate schimba. DNS gestionează aceste modificări pentru dvs. De exemplu, serverele care găzduiesc „google.com” se pot schimba, dar nu trebuie să le verificați sau să le memorați – DNS gestionează aceste modificări, astfel încât să puteți oricând să tastați „google.com” și să ajungeți pe site-ul familiar, indiferent de modificări IP-ul real din spatele acestuia poate fi supus.

Care este adresa IP DNS?

Adresa IP este un protocol creat astfel încât fiecărei mașini dintr-o rețea i se poate atribui un identificator unic. În general, fiecare IP este unic pentru o mașină și permite accesul dispozitivului printr-o rețea sau, în cel mai frecvent caz, pe internet, care este cea mai mare rețea din lume. Când efectuați o interogare DNS, solicitarea dvs. ajunge la un IP care este adresa aparatului la care trebuie să vă adresați.

Ce este DNSSec?

DNSSec este o specificație care permite întărirea DNS pentru o mai mare securitate. Este un set de extensii ale protocolului DNS, care îi permite să verifice originea unei solicitări și integritatea datelor transmise și solicitate, oferind un mecanism de semnare a cererilor. DNSSec oprește transmiterea datelor manipulate către servere pentru a modifica înregistrările în mod greșit.

Ce este 1.1.1.1 DNS?

DNS 1.1.1.1 este un server destul de nou (lansat la 1 aprilie 2018) DNS recursiv, care a fost creat de CloudFlare în parteneriat cu APNIC. CloudFlare este o companie internațională lider în domeniile DNS și anti-DDoS. Scopul serverului de nume este de a oferi cele mai rapide soluționări DNS și se concentrează pe confidențialitate. Pe lângă 1.1.1.1 de CloudFlare, alte servere DNS celebre sunt 8.8.8.8 și 8.8.4.4 Google, pe care multe sisteme le folosesc.

Ce este căutarea DNS?

O căutare DNS este procesul de trimitere a unei interogări pentru un anumit domeniu sau IP și obținerea înregistrării care îi corespunde. Întrebările DNS se întâmplă de fiecare dată când accesați un site web sau un serviciu web, deoarece întotdeauna trebuie să existe un server (cu adresa IP desemnată) care să răspundă acestei solicitări.

Ce este un server DNS?

Serverele DNS sunt mașini care sunt folosite pentru a găzdui o aplicație care salvează, memorează în cache și servește înregistrări DNS. Cea mai populară aplicație în scopuri este BIND, care este, de asemenea, cea pe care o folosesc unii dintre numele de root. Odată ce un server are aplicația configurată corect ca server de nume pentru un anumit domeniu, ea devine un server DNS. Alte tipuri de servere DNS sunt serverele DNS recursive care sunt utilizate exclusiv pentru întreținerea și furnizarea înregistrărilor DNS.

Ce este o zonă DNS?

Zona DNS este o colecție de înregistrări DNS care furnizează informații semnificative pentru un anumit domeniu. Aceasta include înregistrări pentru toate serviciile legate de domeniu – serverul web, serviciile de e-mail, înregistrările de autentificare, înregistrările text și multe, multe altele. Cererile de căutare DNS pot fi efectuate către o înregistrare specifică în zona DNS sau pentru zona DNS în ansamblu.

Ce este DNS?

Sistemul de nume de domeniu este o specificație mondială de pe internet care permite maparea „nume” (sau nume de domeniu) către adrese IP. A fost creat deoarece este destul de greu pentru oameni să memoreze secvențe de numere precum adrese IP și este mult mai ușor să memorezi cuvinte, deoarece poți asocia sensul cu ele. De exemplu, amintirea IP-ului „157.240.1.35” și tastarea acesteia de fiecare dată când doriți să verificați contul dvs. de social media ar putea fi anevoios, oricum „facebook.com”, care indică IP-ul, este mult mai convenabil..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector