69 WordPress-tutorials om alle geheimen van het CMS te onthullen

Ik zou meestal beginnen met een paar woorden over WordPress en hoe geweldig het is, maar ik denk dat het hier een beetje zinloos zal zijn.


Als je op deze pagina bent, weet je waarschijnlijk al hoe geweldig WP kan zijn.

Wat u nodig heeft, is extra hulp en richtlijnen voor het bouwen van een prachtige website met WordPress. Weet je, die praktische tips en trucs die je helpen om beter te begrijpen waar je mee te maken hebt en hoe je het goed moet doen.

Ik heb dat allemaal en een zak chips!

In dit artikel vind je een uitgebreide lijst met WordPress-tutorials voor zowel nieuwkomers als ervaren gebruikers. We behandelen elke stap van uw eerste kennismaking met WP tot de laatste hand aan uw nieuw gemaakte website. U leert meer over thema’s, verschillende plug-ins, SEO, sitebeveiliging en meer.

Dan kun je naar de ondersteuningsforums van de beste WordPress-hostingproviders gaan en iedereen daar te schande maken.

Klinkt goed toch? Laten we er meteen in duiken!

Laten we beginnen met de beste algemene tutorials op internet. Elk van deze uitgebreide handleidingen verdient een apart artikel, omdat het bijna alles omvat wat je kunt bedenken met betrekking tot WordPress.

Als u helemaal nieuw bent op het gebied van webbuilding – dit is waar uw reis begint …

Contents

Ermee beginnen

1. WordPress Woordenlijst

WordPress Woordenlijst

We hebben veel werk voor de boeg om de wereld van WP te verkennen, dus het is het beste om kennis te maken met het jargon. Bent u niet bekend met een term die niet op de lijst staat, dan kunt u deze altijd als suggestie toevoegen.

2. WordPress.com versus WordPress.org

WordPress.com versus WordPress.org

Beginnende WP-gebruikers kunnen gemakkelijk worden verward met de schijnbaar vergelijkbare services op WordPress.com en WordPress.org. De twee platforms zijn eigenlijk heel verschillend en omvatten totaal verschillende instellingen, beperkingen en ondersteuningsniveaus. Vandaag zullen we ons concentreren op de zelf-gehoste, open-source versie die beschikbaar is op WP.org, dus het is belangrijk dat u het verschil kunt zien.

3. De ultieme WordPress-gids

Ultieme WordPress-gids

De eerste stappen in WordPress waren nog nooit zo eenvoudig. WPBegginer is een van de grootste WP-communities en het redactieteam geeft vaak uitgebreide handleidingen over de software uit. Ze weten heel goed hoe verwarrend het kan zijn om voor het eerst een website te bouwen. Deze handleiding schetst dus een logisch, stapsgewijs proces en laat je voorzichtig kennismaken met WordPress en zijn fijne kneepjes.

4. Hoe u de beste host kiest

Kies een WordPress Host

Er is een overvloed aan hostingproviders en bijna iedereen beweert dat ze geschikt zijn voor het onderbrengen van WordPress-projecten. De realiteit kan echter niet verder van de waarheid zijn, dus zorg ervoor dat u zorgvuldig onderzoek doet voordat u met uw neus in uw nieuwe online onderneming springt. Ik zal de deal verzoeten door onze uitgebreide recensies toe te voegen aan enkele van de beste kanshebbers – SiteGround en Bluehost.

5. Hoe WordPress te installeren (handmatig)

Handmatige installatie van WordPress

Handmatige software-installatie kan een beetje lastig zijn, maar gelukkig delen de WP-ontwikkelaars gemakkelijk informatie rechtstreeks vanaf de bron. Ze begeleiden u bij het installeren van het CMS op verschillende platforms en bieden oplossingen voor mogelijke tegenslagen die u onderweg tegen kunt komen. De gids is vooral handig als u WP op een lokale computer moet installeren en offline moet aanpassen.

6. Hoe WordPress te installeren (via Softaculous)

WordPress Softaculous-installatie

PHP en MySQL vormen de kern van WordPress, dus de applicatie werkt het beste op Linux-servers. Vaker wel dan niet rusten Linux-hostingproviders hun klanten uit met een cPanel, dat de Softaculous Autoinstaller bevat. Deze krachtige tool bespaart u de tijd en moeite die nodig zijn bij handmatige installaties en biedt een paar klikken setup van meer dan 450 webbouw apps. Het installeren van WP met Softaculous is eenvoudig als 1-2-3, zoals je zult zien in deze WordPress beginnershandleiding.

7. Hoe WordPress te installeren (via WAMP)

WordPress installatie WAMP

WAMP is in feite een stapel Apache, PHP en MySQL die op Windows-servers draait. Deze is voor alle Windows-gebruikers die met WordPress willen werken zonder naar Linux te gaan. De tutorial wordt regelmatig bijgewerkt, wat ervoor zorgt dat de inhoud altijd up-to-date is.

8. Hoe thema’s te installeren

WordPress Theme Installation

Bewust of niet, mensen beoordelen een boek op zijn kaft. Uw website is niet anders. Tenzij u de bezoekers vanaf het begin wowt, loopt u het risico ze onomkeerbaar te verliezen. Het installeren van WP-thema’s is een vrij gemakkelijke taak, dus u kunt zich concentreren op het vinden van de perfecte lay-out die bij uw website past als een handschoen.

9. Hoe plug-ins te installeren

WordPress-installatie met plug-ins

Vervolgens hebben we de plug-ins. Met de enorm handige add-ons kun je WordPress naar eigen inzicht aanpassen – winkelwagentjes, social media-iconen, contactformulieren – noem maar op. Het leren van de ABC’s van WP-plug-ins zal onderweg zeer nuttig zijn, dus zorg ervoor dat je deze gratis WordPress-tutorials bekijkt.

10. Widgets begrijpen

WordPress Widgets begrijpen

Widgets maken deel uit van de WP-architectuur en bieden een praktische set methoden voor eenvoudiger webdesign en beheer. Er zijn een heleboel standaard widgets die bij elke nieuwe WordPress-installatie worden geleverd, inclusief categorieën, zoekbalk, tagwolken en nog veel meer. Veel thema’s en plug-ins bevatten hun eigen widgets, dus als u de basis ervan begrijpt, kunt u er het beste van maken.

11. Hoe Google Analytics in te stellen

WordPress Setup Google Analytics

Bekend met Google Analytics? Ja, de tool waarmee u alles over uw bezoekers weet – waar ze vandaan komen, waar ze op hebben geklikt en hoe lang ze zijn gebleven. Meer dan 50 miljoen websites over de hele wereld vinden veel gebruik van Google Analytics en uw pagina mag geen verschil maken als u in contact wilt blijven met uw publiek.

12. Hoe WordPress te versnellen

Versnel WordPress

Ons team heeft al uiteengezet hoe cruciaal snelheid is voor uw website in dit artikel vol feiten. Nu dingen in ons digitale tijdperk zo snel gaan, moet je de trends voorblijven of het risico lopen snel achterop te raken. Zorgen voor de snelle laadtijd van uw pagina’s vanaf elke locatie en op elk apparaat is iets dat u eerder dan later moet doen.

13. Hoe WordPress beveiligen

Beveiligde WordPress

WordPress is de meest populaire webbouwtoepassing die er is. Als zodanig zijn het ook de softwarehackers over de hele wereld die zich het vaakst richten. Het beschermen van uw WP-website is een continu proces dat begint zodra u het platform voor het eerst installeert. Het stopt alleen als … nou ja, eigenlijk stopt het nooit. Het is een meedogenloze strijd, maar je kunt er nog steeds bovenop komen als je voorzichtig genoeg bent.

Nu we klaar zijn om met WordPress te beginnen, gaan we kijken wat we ermee kunnen doen.

Werken met WordPress

14. Hoe u het dashboard kunt aanpassen

Dashboard aanpassen

Het aanpassen van hoe uw WP-backend eruitziet, gaat niet alleen over gemak. Vaak werken er meerdere mensen aan onze website en hebben ze verschillende toegangsniveaus nodig. We kunnen aanpassen wat ze zien en bewerken tot in de kleinste details, helemaal tot aan de stijl en het kleurenschema van uw inlogpagina.

15. Hoe u een bericht kunt maken

WordPress Maak een bericht

OK, dus je bent klaar met het instellen van WordPress en kunt beginnen met het toevoegen van inhoud. Een ding voordat je het doet. Je hebt misschien gehoord dat de WP-ontwikkelaars in 2018 een gloednieuwe editor hebben uitgebracht genaamd Gutenberg. Het heeft veel auteurs wakker geschud en de manier waarop inhoud is gemaakt aanzienlijk veranderd. Gelukkig zijn er geweldige WordPress-tutorials voor beginners die het Gutenberg-onderwerp vrij goed behandelen.

16. Hoe de Gutenberg-editor te gebruiken

Gebruik WordPress Gutenberg

Ter ere van de uitvinder van de drukpers, beloofde de nieuwste WordPress-editor een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we onze inhoud creëren en verspreiden. De eerste release kende een moeilijke start en ervaren gebruikers waren terecht sceptisch. Sindsdien zijn de zaken weer op de rails en deze moderne, op blokken gebaseerde editor kijkt naar een mooie toekomst.

17. Hoe u categorieën kunt maken

WordPress Categorieën maken

Categorieën vormen de hele structuur van uw WP-website. Ze vertegenwoordigen uw sitemenu’s en helpen de gebruikers om naar hun gewenste pagina te navigeren. Het categoriseren van uw inhoud zorgt voor een structuur die zowel voor bezoekers als voor robots van zoekmachines uitgebreid zal zijn. Het toevoegen en wijzigen van de menu’s is kinderspel met de slepen-en-neerzetten WP-editor, dus ga je gang en bekijk het.

18. Hoe u een bestemmingspagina maakt

WordPress Maak een bestemmingspagina

Een goed ontworpen bestemmingspagina kan wonderen doen voor uw marketingcampagnes of het genereren van leads. Bedrijfseigenaren en marketeers gebruiken vaak op maat gemaakte pagina’s, omdat ze de aandacht kunnen trekken, kunnen leiden tot vooraf gedefinieerde acties en essentiële verkeersgegevens kunnen verzamelen. Of u nu een product wilt verkopen, abonnementen wilt verzamelen of een video wilt promoten, bestemmingspagina’s zijn de juiste keuze!

19. Hoe een fotogalerij te maken

WordPress Maak een fotogalerij

Visuele inhoud is tegenwoordig overal om ons heen. We hebben de neiging om foto’s te delen van alles wat we cool vinden – mensen, eten, huisdieren, natuur. ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’, toch? Bij WordPress draait alles om esthetiek, en dat is zeker te zien aan de uitgebreide opties en aanpassingsfuncties op die afdeling.

20. Hoe u een e-commercesite maakt

WordPress Maak een eCommerce-website

Meer dan 22% van de wereldbevolking winkelt al online. We zijn zo gewend om gewoon een webadres in te typen en een product binnen twee minuten te bestellen, het is alsof we nooit iets anders hebben geweten. Je kunt verschillende plug-ins gebruiken om een ​​online winkel te maken, maar WooCommerce is ongetwijfeld de meest prominente. WooCommerce verovert de online handelssector al door een storm en overtreft zelfs marktconcurrenten die zich strikt richten op e-commerce.

21. Hoe u een Amazon-partnerwebsite maakt

WordPress Maak een Amazon-winkel

Bij een bij Amazon aangesloten winkel kunt u uw producten verkopen op de grootste markt ter wereld. Het integreren van verschillende platforms zoals WordPress en Amazon klinkt als een groot probleem, maar dat is het echt niet. Deze tutorial neemt je mee door het hele proces van het lanceren van een WP-winkel, het verplaatsen van je producten op de nieuwe marktplaats en natuurlijk het leukste deel – het verzamelen van je inkomsten.

22. Multimediabestanden toevoegen

WordPress Multimedia toevoegen

Het toevoegen van afbeeldingen, audio- en videobestanden aan berichten is een fluitje van een cent met WP. Deze uitgebreide WordPress-zelfstudie voor beginners werpt enig licht op hoe de ingebouwde WISYWIG-editor werkt en hoe u multimedia kunt integreren om uw inhoud boeiender te maken. Als bonus zijn er enkele bruikbare tips voor uitlijning en optimalisatie van de grootte.

23. Hoe bestanden uploaden via FTP

WordPress Upload bestanden FTP

De meeste controlepanelen bevatten een ingebouwd bestandsbeheersysteem waarmee u eenvoudig gegevens kunt uploaden. U kunt dat ook bereiken via het WP-beheerdersdashboard. Beide manieren zijn echter beperkt tot het aantal en de grootte van bestanden die u tegelijkertijd kunt uploaden. FTP daarentegen is vaak sneller, veiliger en elimineert al deze beperkingen.

24. Hoe u een favicon kunt toevoegen

WordPress Favicon toevoegen

Heb je ooit gemerkt hoe de meeste websites een geminimaliseerde afbeelding hebben, die voor hun naam in je browsertabblad verschijnt? Dat heet een favicon. Het biedt een uitstekende gelegenheid om uw merk te verbeteren en het gedenkwaardiger te maken. En als je net als ik bent en altijd een heleboel ramen openhoudt, zijn favicons een enorme hulp als je snel een bepaald tabblad moet vinden.

25. Hoe een Gravatar toevoegen

WordPress Gravatar toevoegen

Gravatar, wat staat voor Globally Recognized Avatar, vertegenwoordigt uw visuele afbeelding op internet. In plaats van verschillende profielen op meerdere websites te maken, kunt u een enkel account hebben met uw vooraf gedefinieerde informatie. Deze oplossing is vooral handig voor actieve bloggers die gewoon een naam voor zichzelf opbouwen.

26. Ultieme gids voor WordPress Multisite

WordPress Multisite

WordPress biedt de handige optie om meerdere websites onder één installatie te laten draaien. Hoe nuttig is dit? In welke gevallen moet u deze methode toepassen? Hoe werkt het? Volg deze uitstekende tutorial van de daadwerkelijke ontwikkelaars van de multisite-functie en ontdek de voordelen van het runnen van een heel netwerk van sites onder één hoed.

27. Meerdere talen toevoegen

WordPress meertalig

Wat is de beste manier om een ​​internationaal publiek tegemoet te komen dan met hen in hun eigen moedertaal te spreken? Het toevoegen van nieuwe talen aan uw bestaande WordPress-site werkt perfect zonder extra WP-installaties.

In termen van kwaliteit raad ik u ten zeerste aan om voor een handmatige vertaling van uw inhoud te gaan om ervoor te zorgen dat u zelfs de kleinste details verfijnt. Toch worden taalplug-ins met de dag beter dankzij de evolutie van machine learning, dus ze zijn nog steeds een uitstekende optie om te overwegen als je tijd moet besparen.

28. Hoe de WordPress REST API te gebruiken

WP Rest API

Applicatie-programmeerinterfaces (of gewoon API’s) stellen twee verschillende apps in staat om onderling te verbinden en gegevens uit te wisselen. U kunt bijvoorbeeld de Google Maps API gebruiken om een ​​kaart op uw website te plaatsen, die relevante informatie rechtstreeks van Google zal verkrijgen. Door dezelfde logica toe te passen op WordPress, kunnen we de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren en onze sitemogelijkheden verbeteren, allemaal met behulp van de REST API.

29. WordPress Site Onderhoudskalender

Onderhoud van WordPress-sites

Website-onderhoud is een continu proces. Zelfs als u de perfecte WP-site bouwt, moet u er nog steeds op letten en ervoor zorgen dat deze altijd up-to-date is. Er zijn talloze dingen om te overwegen, maar wees niet bang – u hoeft ze niet uit uw hoofd te onthouden. Deze lijst zal het voor je doen.

Nu we klaar zijn met de basis, is het tijd om eens goed na te denken over hoe onze website eruitziet en aanvoelt.

WordPress-thema’s

30. Hoe een thema te kiezen

Kies een WordPress-thema

Het kiezen van het juiste thema voor uw website is cruciaal en ik heb het niet alleen over mooie looks. Uw visuele lay-out kan de navigatie-ervaring van bezoekers aanzienlijk verbeteren en zelfs de algehele sitebeveiliging versterken. Er zijn een heleboel nuttige WordPress-tutorials over het onderwerp die er zijn, maar deze uitgebreide gids behandelt het allemaal.

31. Thema’s aanpassen

Pas WordPress Theme aan

Net als bij elk ander open-sourceplatform kan elk aspect van de WordPress-infrastructuur worden aangepast. Met de juiste kennis en een beetje ervaring zul je snel ontdekken dat het aanpassen van een WP-thema niet alleen voor ontwerpers en ontwikkelaars is. Als je het eenmaal onder de knie hebt, is de lucht de limiet!

32. Een kindthema maken

WordPress Child Theme

Stel je kinderthema’s voor, zoals een testomgeving voor tweaks en wendingen die je op je website wilt proberen zonder de online beschikbaarheid te verstoren. Een kindthema repliceert zijn “ouder” en laat al het andere aan je verbeelding over. Mochten er functies ontbreken nadat u klaar bent met het wijzigen van de nieuwe lay-out, dan vult het bovenliggende thema de hiaten op.

33. Aangepaste lettertypen toevoegen

WordPress Voeg aangepaste lettertypen toe

Uw contentlettertype is een essentieel element van de visuele branding, die uw broodnodige uitstraling aan uw nieuwe bedrijf kan toevoegen. Hoe stijlvol sommige van de ingebouwde opties ook zijn, u moet altijd op zoek zijn naar uniekheid. Het lettertype van uw website is de perfecte manier om dit te doen.

34. Kleurpsychologie begrijpen

WordPress Color Psychology

Volgens recente studies wijst maar liefst 85% van de online shoppers op kleur als de belangrijkste reden waarom ze een bepaald product leuk of niet leuk vinden. Of we het nu bewust doen of niet, kleuren kunnen emoties uitlokken en vooruitstrevende bedrijven maken hier al gebruik van.

35. Hoe u A / B-tests uitvoert

WordPress Voer A-B-tests uit

Marketeers gebruiken graag de A / B-testmethodologie, omdat deze een aanzienlijk praktisch gebruik kan vinden. Kortom, wanneer u voor een beslissing staat, kunt u deze opsplitsen in twee (of meer) varianten. Stel dat u zich afvraagt ​​of uw site een groen of blauw kleurenschema moet hebben. U kunt elke nieuwe bezoeker een andere versie aanbieden en de verzamelde statistieken laten u weten welke kleur het beste presteert. Nummers liegen tenslotte niet?

Zodra u tevreden bent met de nieuwe, stijlvolle looks van uw website, kunt u overwegen enkele functionaliteiten toe te voegen. We hebben de volgende lijst met tutorials voor WordPress-plug-ins gecategoriseerd op basis van hun waarde voor verschillende professionals.

WordPress-plug-ins

36. Onmisbare WordPress-plug-ins

Must-Have WordPress-plug-ins

Met meer dan 50.000 plug-ins in de WP-bibliotheek is het vrij gemakkelijk om te verdwalen. Gelukkig kun je een overvloed aan nuttige tutorials over WordPress-plug-ins vinden die de essentiële tools beschrijven om mee te beginnen en waarom je ze nodig hebt. Vanaf dat moment is het allemaal aan je verbeelding. Zorg ervoor dat u alleen toevoegt wat u nodig heeft en werk het regelmatig bij om veiligheidsrisico’s te vermijden.

37. WordPress-plug-ins voor ontwerpers

WordPress-plug-ins voor ontwerpers

Ontwerpers kunnen hun volledige creatieve potentieel realiseren met WordPress. Elk klein aspect van de visuele vooruitzichten van de WP-website is volledig aanpasbaar en er zijn een heleboel tools om u te helpen. Bekijk een selectie van enkele van de beste add-ons die ontwerpers graag faciliteren.

38. WordPress-plug-ins voor ontwikkelaars

WordPress-plug-ins voor ontwikkelaars

Deze is voor alle webmasters, ontwikkelaars en code-junkies die er zijn. ElegantThemes hebben naam gemaakt in de WP-gemeenschap met hun uitgebreide bibliotheek met add-ons en enkele van de beste WordPress-tutorials. zijn gids laat je de meest geprefereerde plug-ins van ontwikkelaars zien en waarom ze zo populair zijn.

39. WordPress-plug-ins voor marketeers

WordPress-plug-ins voor marketeers

Neil Patel heeft geen introductie nodig als je op afstand geïnteresseerd bent in digitale marketing. Ik kan geen beter persoon bedenken om te vertrouwen met marketingadvies dan een van de beste influencers in het veld en oprichter van een enorm succesvol digitaal bureau. Hij deelt graag een deel van zijn knowhow en wijst op zijn favoriete plug-ins.

40. WordPress-plug-ins voor auteurs

WordPress-plug-ins voor auteurs

Het oorspronkelijke doel van WordPress was om bloggen populair te maken, dus laten we niet alle auteurs vergeten die nog steeds voornamelijk WP gebruiken om hun blogs aan te sturen. Van tools die je schrijfvaardigheid helpen verbeteren tot suggesties voor het beveiligen van je website – deze tutorial heeft het allemaal. Bovendien wordt de gids regelmatig bijgewerkt, zodat u er zeker van kunt zijn dat de informatie erin tijdloos is.

41. WordPress-plug-ins voor winkeleigenaars

WordPress-plug-ins voor winkeleigenaars

Tegenwoordig is het hebben van een online winkel een fluitje van een cent. We hebben al een de beste bouwers van e-commercesites nader bekeken, en nu is het tijd om meer te leren over de verschillende add-ons die u kunt gebruiken om uw winkelprestaties te verbeteren. Kies de juiste set tools voor uw bedrijf en het succes volgt snel.

Nadat u klaar bent met de plug-ins, leert de volgende reeks gratis WordPress-zelfstudies u alles wat u moet weten over het verbeteren van de snelheid en prestaties van uw site.

WordPress versnellen

42. Hoe u de snelheid van uw website kunt controleren

WordPress Check Website snelheid

De snelheid van de site kan niet op één nummer neerkomen, omdat veel factoren de prestaties beïnvloeden. Maar goed dat er verschillende tools zijn waarmee je niet alleen je verbinding van over de hele wereld kunt meten, maar ook handige optimalisatietips bevat. Mijn advies zou zijn om er een paar te kiezen en de resultaten te vergelijken die ze vanaf dezelfde locatie opleveren.

43. Hoe u uw afbeeldingen kunt optimaliseren

WordPress Optimize-afbeeldingen

Laat me één ding duidelijk maken: uw afbeeldingen behoren tot de meest cruciale factoren waarop u moet letten bij het verbeteren van uw sitesnelheid. Beeldoptimalisatie is een zorgvuldig proces dat begint voordat u de beelden op uw website uploadt. Deze optimalisatiegids is geschikt voor WordPress-beginners, maar ook gevorderde gebruikers kunnen een goed advies vinden.

44. Hoe Gzip-compressie in te schakelen

WordPress GZIP-compressie

Het comprimeren van je afbeeldingen is een absolute must met WordPress. Foto’s met een hoge resolutie kunnen onze bezoekers verbazen, maar ze hebben ook een behoorlijk deel van de systeembronnen nodig. Door ervoor te zorgen dat de optimale laadtijd van uw foto’s die belasting verlicht, kunt u genieten van een aantal tevreden, terugkerende klanten.

45. Hoe een CDN te gebruiken

WordPress CDN

CDN, of content delivery network, is een netwerk van servers over de hele wereld dat gecachte kopieën van uw website bevat. Telkens wanneer een bezoeker op uw pagina terechtkomt, geeft de server die zich het dichtst bij zijn locatie bevindt de inhoud weer. Zo vermijdt u vertragingen door de grote afstanden. Uw WordPress-hostingprovider kan vaak een CDN-oplossing aanbevelen en u zelfs helpen er een te installeren.

46. ​​Hoe gebruik te maken van browsercaching

WordPress maakt gebruik van browsercaching

Met deze snelheidshack kan uw browser bepaalde delen van uw pagina in de cache opslaan, zodat ze niet worden geladen telkens wanneer iemand erop terechtkomt. De handige truc vereist enkele aanpassingen aan uw .htaccess-bestand, maar deze tutorial leert u hoe u de browsercaching van WordPress optimaal kunt gebruiken.

47. Asynchroon laden gebruiken

Asynchroon laden van WordPress

Javascript vormt tegenwoordig de kern van de meeste websites. Knoppen voor sociale media, SEO-plug-ins, thema’s – elk klein site-element voert scripts uit en die scripts hebben behoorlijk wat middelen nodig. Zorg ervoor dat u Javascript-processen optimaliseert, en dit zal onmiddellijk uw algehele snelheid weerspiegelen.

Snelheid is essentieel – en u kunt profiteren van enkele diepgaande tips over hoe u uw WP-site kunt laten vliegen – maar dat geldt ook voor beveiliging. De volgende reeks WordPress-tutorials leert je hoe je een muur rond je website kunt bouwen (en je hebt Mexico niet nodig om ervoor te betalen).

42. Hoe u de snelheid van uw website kunt controleren

WordPress Check Website snelheid

De snelheid van de site kan niet op één nummer neerkomen, omdat veel factoren de prestaties beïnvloeden. Maar goed dat er verschillende tools zijn waarmee je niet alleen je verbinding van over de hele wereld kunt meten, maar ook handige optimalisatietips bevat. Mijn advies zou zijn om er een paar te kiezen en de resultaten te vergelijken die ze vanaf dezelfde locatie opleveren.

43. Hoe u uw afbeeldingen kunt optimaliseren

WordPress Optimize-afbeeldingen

Laat me één ding duidelijk maken: uw afbeeldingen behoren tot de meest cruciale factoren waarop u moet letten bij het verbeteren van uw sitesnelheid. Beeldoptimalisatie is een zorgvuldig proces dat begint voordat u de beelden op uw website uploadt. Deze optimalisatiegids is geschikt voor WordPress-beginners, maar ook gevorderde gebruikers kunnen een goed advies vinden.

44. Hoe Gzip-compressie in te schakelen

WordPress GZIP-compressie

Het comprimeren van je afbeeldingen is een absolute must met WordPress. Foto’s met een hoge resolutie kunnen onze bezoekers verbazen, maar ze hebben ook een behoorlijk deel van de systeembronnen nodig. Door ervoor te zorgen dat de optimale laadtijd van uw foto’s die belasting verlicht, kunt u genieten van een aantal tevreden, terugkerende klanten.

45. Hoe een CDN te gebruiken

WordPress CDN

CDN, of content delivery network, is een netwerk van servers over de hele wereld dat gecachte kopieën van uw website bevat. Telkens wanneer een bezoeker op uw pagina terechtkomt, geeft de server die zich het dichtst bij zijn locatie bevindt de inhoud weer. Zo vermijdt u vertragingen door de grote afstanden. Uw WordPress-hostingprovider kan vaak een CDN-oplossing aanbevelen en u zelfs helpen er een te installeren.

46. ​​Hoe gebruik te maken van browsercaching

WordPress maakt gebruik van browsercaching

Met deze snelheidshack kan uw browser bepaalde delen van uw pagina in de cache opslaan, zodat ze niet worden geladen telkens wanneer iemand erop terechtkomt. De handige truc vereist enkele aanpassingen aan uw .htaccess-bestand, maar deze tutorial leert u hoe u de browsercaching van WordPress optimaal kunt gebruiken.

47. Asynchroon laden gebruiken

Asynchroon laden van WordPress

Javascript vormt tegenwoordig de kern van de meeste websites. Knoppen voor sociale media, SEO-plug-ins, thema’s – elk klein site-element voert scripts uit en die scripts hebben behoorlijk wat middelen nodig. Zorg ervoor dat u Javascript-processen optimaliseert, en dit zal onmiddellijk uw algehele snelheid weerspiegelen.

Snelheid is essentieel – en u kunt profiteren van enkele diepgaande tips over hoe u uw WP-site kunt laten vliegen – maar dat geldt ook voor beveiliging. De volgende reeks WordPress-tutorials leert je hoe je een muur rond je website kunt bouwen (en je hebt Mexico niet nodig om ervoor te betalen).

WordPress beveiligen

48. Hoe WordPress updaten

WordPress updaten

Applicatie-updates zijn belangrijk. Waarom? Om te beginnen brengen ze veel nieuwe functionaliteiten op tafel, bevatten ze bugfixes en verbeteren ze de algehele siteprestaties. Dit alleen zou voldoende overtuigend moeten zijn. Maar hier is de echte kicker: updates repareren beveiligingslekken die hackers vaak misbruiken. In feite zijn kern-WP-cyberaanvallen goed voor 31,5% van alle beveiligingsinbreuken in WordPress. Beter dan genezen, toch??

49. Een back-up maken van WordPress

Een back-up maken van WordPress

Hoezeer u uw host en uw veiligheidsmaatregelen ook vertrouwt, u moet altijd een back-upplan hebben. In dit geval – vrij letterlijk. Er gebeuren onverwachte storingen en u kunt niet het risico lopen gegevens te verliezen omdat u verrast werd. Wees dus proactief en zorg voor een vlot verloop van uw bedrijf met een regelmatige back-upstrategie.

50. Hoe u uw beheerdersaanmeldpagina kunt verbergen

WordPress Hide Admin Page

Heb je gehoord van brute-force-aanvallen? Hackers lanceren ze om onbevoegde toegang tot websites te krijgen. Brute-force-aanvallen belanden op uw admin-pagina (die zich standaard in bevindt / wp-admin) en voer een algoritme uit dat inlogpogingen simuleert. Ze draaien miljoenen gebruikers / pass-combinaties totdat ze er eindelijk zijn. Stel je nu voor dat je de admin-pagina naar een andere, veiligere locatie ‘verplaatst’. Klinkt eenvoudig, maar het is ongelooflijk effectief.

51. Hoe u inlogpogingen kunt beperken

WordPress Aanmeldingspogingen beperken

Een andere manier om jezelf te beschermen tegen die vervelende brute-force-aanvallen, is door de inlogpogingen op je beheerderspagina te beperken. Op deze manier, zelfs als de hacker zijn locatie vindt, zal het uitvoeren van het kwaadaardige algoritme na een aantal pogingen gewoon een stenen muur raken. Uiteindelijk kan het toevoegen van een extra beveiligingslaag aan uw site alleen maar in uw voordeel werken.

52. Hoe WordPress met een wachtwoord te beveiligen

Wachtwoordbeveiliging WordPress

Er kunnen een heleboel redenen zijn waarom u sommige (of alle) van uw inhoud verborgen wilt houden voor nieuwsgierige blikken. Gelukkig kun je met WordPress veilig inloggen op elk deel van je website – een pagina, een product, een downloadbaar bestand – noem maar op. Volg deze handige tutorial om erachter te komen hoe.

53. Twee-factor-authenticatie toevoegen

WordPress Setup Two Factor Authentication

Een methode om uw WP-app verder te versterken, is door bij het inloggen een tweefactorauthenticatie toe te voegen. Weet je, die paar extra dingen die we soms moeten doen naast het invoeren van onze gebruiker en passeren, zoals klikken op een foto of het typen van een letter / cijfer-combinatie. Vandaag leert u een aantal meer creatieve manieren om uw inlogpagina te beveiligen.

Nu is onze beveiliging up-to-par – als je nog steeds het gevoel hebt dat er iets ontbreekt, leer dan hoe je het echt onneembaar kunt maken – en we kunnen ons meer concentreren op onze site-optimalisatie. De volgende set WordPress-trainingsgidsen zal deze taak zo moeiteloos mogelijk maken.

WordPress optimaliseren

54. Ultieme SEO-gids

Ultieme SEO-gids WordPress

Zoekmachineoptimalisatie (of kortweg SEO) geeft aan hoe ver uw website vooruit zal komen in de zoekresultaten. Google, de absolute marktleider, houdt bij het weergeven van resultaten rekening met meer dan 200 factoren en u heeft invloed op de meeste daarvan. Hoe u ze gebruikt, kan het verschil maken tussen een bruisend bedrijf of een kapot bedrijf.

55. Hoe u verbroken koppelingen kunt vinden en herstellen

WordPress Zoek en herstel gebroken links

Het migreren van een WordPress-website of het wijzigen van het domein ervan betekent onvermijdelijk dat u ervoor moet zorgen dat uw links correct worden omgeleid naar de nieuwe locatie. Anders leiden ze zowel bezoekers als crawlers van zoekmachines naar niet-bestaande pagina’s, waardoor een heel nieuw blik wormen wordt geopend.

56. Hoe u kunt voorkomen dat zoekmachines uw site indexeren

WordPress Stop zoekmachines van indexering

Websites verschijnen niet zomaar. Ze nemen veel zorgvuldige planning, vallen en opstaan ​​en talloze redacties tot ze perfectie bereiken. Hoewel u het zich kunt veroorloven om in de beginfase rechtstreeks wijzigingen aan te brengen op de live site, laat u de zoekrobots beter niet binnen voordat u klaar bent met uw belangrijkste optimalisatietaken.

57. Hoe u uw permalinks kunt verfijnen

WordPress Verfijn Permalinks

De perfecte URL-structuur is overzichtelijk, leesbaar en zo kort mogelijk. WordPress begrijpt hoe essentieel permalinks zijn voor uw algehele SEO-strategie en biedt een aantal handige ingebouwde opties voor hun verfijning. Deze uitgebreide tutorial behandelt het allemaal en vult het aan met antwoorden op de veelgestelde vragen over het onderwerp.

58. Cheatsheet voor ontwikkelaars

WordPress Cheat Sheet

Deze is voor de meer gevorderde gebruikers. Als je codeervaardigheden hebt en deze op je WordPress-site wilt toepassen, zal deze lijst een onmisbare assistent blijken te zijn. De spiekbrief begint met de basisprincipes van WordPress en behandelt vervolgens de essentiële zaken die je ontwikkelvaardigheden zullen helpen verbeteren.

59. Hoe Yandex op WordPress in te stellen

WordPress-configuratie Yandex

Google is verreweg de populairste zoekmachine … maar niet per se in elk land. Als uw publiek voornamelijk uit Rusland komt, moet u overwegen om te optimaliseren voor de lokale zoekmachine, Yandex. Het bedrijf heeft recht meer dan 50% van de Russische markt voor zoekmachines, waardoor het land een van de weinige plaatsen ter wereld is waar Google niet de eerste plaats opeist.

Op dit punt zou WP geweldig genoeg moeten klinken om ervoor te zorgen dat je wilt overstappen van je bestaande platform (en begrijpelijkerwijs). Deze volgende WordPress-tutorials begeleiden u door het proces.

WordPress-migratie

60. Hoe een Blogger-site naar WordPress te verplaatsen

Verplaats Blogger naar WordPress

Blogger is een van de meest populaire blogplatforms en daar zijn een aantal goede redenen voor. Gratis registratie, eenvoudige navigatie, duidelijke menu’s – dat zijn allemaal essentiële voordelen, geliefd bij nieuwe gebruikers. Naarmate uw site groeit, zult u echter onvermijdelijk beperkingen tegenkomen.Daarom is verhuizen naar WordPress een meer dan logische oplossing.

61. Hoe een Wix-site naar WordPress te verplaatsen

Verplaats Wix naar WordPress

Een andere populaire oplossing voor het bouwen van websites is Wix. Hoe aantrekkelijk het ook is, als je het vergelijkt met WordPress, staat het er gewoon niet. WP is de beste keuze in termen van veelzijdigheid en creatieve vrijheid, dus het is niet onnatuurlijk om de overstap te willen maken.

62. Hoe een Joomla-site naar WordPress te converteren

Verplaats Joomla naar WordPress

Joomla stond jarenlang op de eerste plaats in de CMS-markt. Toen schoot WordPress omhoog en nam de concurrentie weg. Het was dus geen verrassing toen Joomla-gebruikers massaal naar het nieuwe platform begonnen te stromen. De twee webbouwtoepassingen zijn inherent verschillend en het proces is niet bepaald eenvoudig. Gelukkig hebben we iets gevonden om je door het hele proces te begeleiden.

63. Hoe HTML naar WordPress converteren

HTML naar WordPress

Het transformeren van een statische HTML-pagina naar WordPress kan een hele klus zijn. Gelukkig is er meer dan één manier om de HTML-kat te villen, dus maak je keuze met de methode die volgens jou het beste bij je past. Als je klaar bent, kun je genieten van deel uitmaken van een van de grootste online communities en al zijn bronnen gebruiken.

64. Hoe WP van lokale server naar live site te verplaatsen

Verplaats WordPress van Local naar Live

Heel vaak geven ontwikkelaars er de voorkeur aan WordPress lokaal te bouwen en aan te passen in plaats van wijzigingen rechtstreeks op de live omgeving toe te passen. Deze methode biedt de voor de hand liggende voordelen van offline werken en het testen van aanpassingen zonder het extra risico dat uw website banaan wordt. Nu kunt u in een paar eenvoudige stappen leren hoe u dit zelf moet doen.

65. Hoe WordPress naar een nieuwe host migreren

Verplaats WordPress naar New Host

Vaker wel dan niet, wanneer u uw website naar een nieuwe host verhuist, zorgen zij voor de overdracht van de site. Toch is dat niet vanzelfsprekend, dus het is altijd handig om voorbereid te zijn om je eigen vaardigheden te testen. Hier is een uitgebreide tutorial die je zal helpen WordPress te verplaatsen en ondertussen geen data te verliezen.

We hebben nu alle essentiële aspecten van het bouwen van een website met WordPress behandeld en je hebt genoeg te lezen. Voordat ik je deze schat aan informatie laat graven, heb ik een kleinigheidje – iets voor degenen onder jullie die liever leren van audiovisuele gidsen.

WordPress-videotutorials

66. Hoe start je een WordPress-site in 10 minuten

YouTube - Start een WordPress-site

De instructievideo van WPBeginner neemt ons mee op een snelle rondleiding vanaf de allereerste stappen om een ​​host te kiezen, helemaal tot aan het lanceren van een live WP-site. Als zoveel informatie in 10 minuten past, stel je dan voor hoe snel het is om in het WordPress-spel te komen.

67. Een thema vanuit Scratch ontwikkelen

YouTube - Ontwikkel WordPress-thema

Deze tutorial duikt wat dieper in op de fijne kneepjes achter WP-thema’s en laat je zelf een WordPress-ontwikkelaar worden. Nadat je de video hebt bekeken, kun je CSS en JS beter begrijpen en deze vaardigheden implementeren bij het bouwen van een visueel verbluffende website.

68. Hoe een online winkel te creëren

Youtube - Maak een WordPress Store

Een nieuwe bedrijfswebsite starten met WordPress is geen groot probleem, maar er zijn enkele essentiële details waarmee rekening moet worden gehouden. Dus besloot ik je een van de meest uitgebreide YouTube WordPress-tutorials te laten zien om ervoor te zorgen dat je niets mist. Of u nu hulp nodig heeft bij uw winkelwagentje, productimplementatie of betalingsgateway – met deze video bent u verzekerd.

69. Hoe Docker gebruiken Stel samen met WordPress

WordPress Docker opstellen

Docker Compose is een tool waarmee je WordPress naar een hoger niveau kunt tillen door gebruik te maken van een multi-container technologie. Het is niet bepaald geschikt voor beginnende gebruikers, maar als u de weg kent in vergelijkbare frameworks en scripttalen, kan Docker u helpen wonderen te doen met WP.

Het inpakken

Daar heb je het, mensen!

Hiermee is de HostingTribunal-lijst met WordPress-zelfstudies afgesloten. Zelfs als je bent begonnen als een complete WP-newbie, zou je je nu al zo zelfverzekerd moeten voelen als een ervaren gebruiker. Zoals je kunt zien, is het meest populaire CMS niet zo moeilijk te bedienen. Dus, met een beetje oefening, maak je binnenkort de site van je dromen.

Denk dat ik iets heb gemist of zoek meer informatie over een WordPress-onderwerp?

Laat het me weten en ik voeg het graag toe. Tot ziens, en …

… denk je dat we je zak chips vergeten zijn? Als je dit punt hebt bereikt, verdien je er heel goed een.

Zak chips

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector