69 Vadnice za WordPress za razkritje vseh skrivnosti CMS

Običajno bi začel s tem, da bi povedal nekaj besed o WordPressu in kako velik je, vendar menim, da bo tukaj nekako nesmiselno.


Če ste na tej strani, verjetno že veste, kako neverjetni so lahko WP.

Potrebujete dodatno pomoč in smernice za izdelavo čudovitega spletnega mesta z WordPressom. Veste, tisti praktični nasveti in triki, ki vam pomagajo bolje razumeti, s čim se ukvarjate in kako to storiti pravilno.

Vse to imam in vrečko čipsa!

V tem članku boste našli obsežen seznam vadnic za WordPress tako za novorojenčke kot za sezonske uporabnike. Pokrivali bomo vse korake od vašega prvega srečanja z WP do zaključnih novic vašega novo ustvarjenega spletnega mesta. Izvedeli boste več o temah, različnih vtičnikih, SEO, varnosti spletnega mesta in še več.

Potem lahko obiščete podporne forume najboljših ponudnikov gostovanja WordPress-a in tam sramite vse.

Zveni dobro, kajne? Potopimo se noter!

Začnimo z najboljšimi splošnimi vadnicami po spletu. Vsak od teh obsežnih vodnikov si zasluži ločen članek, saj zajema skoraj vse, kar si lahko mislite o WordPressu.

Če ste popolnoma novi v spletni gradnji – tu se začne vaše potovanje…

Contents

Uvod

1. WordPress slovarček

WordPress glosar

Pred nami je veliko dela pri raziskovanju sveta WP, zato je najbolje, da se seznanite z jezikom. Če niste seznanjeni z izrazom, ki ni na seznamu, ga lahko vedno dodate kot predlog.

2. WordPress.com v primerjavi z WordPress.org

WordPress.com vs. WordPress.org

Novice uporabnikov WP je mogoče zlahka zamenjati z na videz podobnimi storitvami na WordPress.com in WordPress.org. Obe platformi sta pravzaprav precej različni in vključujeta povsem različne nastavitve, omejitve in ravni podpore. Danes se bomo osredotočili na samostojno odprtokodno različico, ki je na voljo na WP.org, zato je pomembno, da lahko ugotovite razliko.

3. Ultimate Vodnik za WordPress

Vrhunski vodnik za WordPress

Prvi koraki v WordPressu še nikoli niso bili tako enostavni. WPBegginer je ena največjih skupnosti WP, njegova uredniška skupina pa pogosto objavlja izčrpne priročnike o programski opremi. Odlično vedo, kako zmedeno je lahko prvič izdelati spletno mesto. Torej, ta vodnik opisuje logičen postopek po korakih in vas nežno seznani z WordPressom in njegovimi pretankostmi.

4. Kako izbrati najboljšega gostitelja

Izberite strežnik WordPress

Zunaj je veliko ponudnikov gostovanja in skoraj vsi trdijo, da so primerni za sprejem projektov WordPress. Vendar resničnost ne more biti dlje od resnice, zato se prepričajte, da temeljito raziskujete, preden skočite z glavo v svoj novi spletni podvig. Posel bom posladkal z dodajanjem naših obsežnih mnenj o nekaterih najboljših kandidatih – SiteGround in Bluehost.

5. Kako namestiti WordPress (ročno)

WordPress ročna namestitev

Ročna namestitev programske opreme je lahko nekoliko zapletena, vendar na srečo razvijalci programov WP lažje delijo informacije neposredno iz vira. Peljejo vas skozi postopek namestitve CMS-a na različne platforme in ponujajo rešitve za morebitne ovire, ki jih lahko naletite na poti. Priročnik je še posebej koristen, če morate namestiti WP v lokalni računalnik in ga prilagoditi brez povezave.

6. Kako namestiti WordPress (prek Softaculous)

WordPress Softakulozna namestitev

PHP in MySQL sta v samem jedru WordPress-a, zato aplikacija najbolje deluje na strežnikih Linux. Pogosteje ponudniki gostovanja Linuxa svoje stranke opremijo s cPanelom, ki vsebuje Softaculous Autoinstaller. To zmogljivo orodje vam prihrani čas in trud, vključenih v ročne namestitve in ponuja nastavitev več kot 450 klimov za spletno gradnjo. Namestitev WP s programom Softaculous je enostavna kot 1-2-3, kar boste opazili v tem priročniku za začetnike programa WordPress.

7. Kako namestiti WordPress (prek WAMP)

WordPress namestitev WAMP

WAMP je v bistvu kup Apache, PHP in MySQL, ki deluje na strežnikih Windows. Ta je namenjen vsem uporabnikom sistema Windows, ki se želijo ukvarjati z WordPressom, ne da bi se premaknili v Linux. Vadnica je pogosto posodobljena, kar zagotavlja, da je vsebina vedno posodobljena.

8. Kako namestiti teme

Namestitev WordPress teme

Zavestno ali ne, ljudje presojajo knjigo po njenih platnicah. Vaše spletno mesto ni nič drugače. Razen če obiskovalcev ne zavarujete takoj, ko tvegate izgubo. Namestitev tem WP je enostavna naloga, zato se lahko osredotočite na iskanje popolne postavitve, ki ustreza vašemu spletnemu mestu kot rokavice..

9. Kako namestiti vtičnike

Namestitev WordPressa z vtičniki

Naprej imamo vtičnike. Izjemno koristni dodatki vam omogočajo, da WordPress prilagodite tako, kot se vam zdi primerno – nakupovalni vozički, ikone socialnih medijev, kontaktni obrazci – poimenujete jih. Spoznavanje ABC vtičnikov WP se bo izkazalo za zelo koristno, zato preverite te brezplačne vadnice WordPress.

10. Razumevanje pripomočkov

Razumevanje gradnikov WordPress

Widgeti so del arhitekture WP, ki zagotavlja praktičen nabor metod za lažje spletno oblikovanje in upravljanje. Obstaja na tone privzetih pripomočkov, ki so priloženi vsaki sveži namestitvi WordPress-a, vključno s kategorijami, vrstico iskanja, oblaki oznak in številnimi drugimi. Številne teme in vtičniki vsebujejo svoje pripomočke, zato vam lahko razumevanje njihovih osnov pomaga, da jih kar najbolje izkoristite.

11. Kako nastaviti Google Analytics

WordPress nastavitev Google Analytics

Ali poznate Google Analytics? Da, orodje, s katerim lahko veste vse o svojih obiskovalcih – od kod so prišli, kaj so kliknili in kako dolgo so ostali. Več kot 50 milijonov spletnih mest po vsem svetu uporablja Google Analytics in vaša stran ne bi smela imeti nobene razlike, če želite ostati v stiku s svojim občinstvom..

12. Kako pospešiti WordPress

Pospeši WordPress

Naša ekipa je že opisala, kako pomembna je hitrost vašega spletnega mesta ta članek s faksami. Ker se stvari v naši digitalni dobi tako hitro gibljejo, morate ostati pred trendi ali tvegati, da hitro zaostanete. Zagotovite si hiter čas nalaganja strani z vsake lokacije in katere koli naprave, kar morate storiti prej kot pozneje.

13. Kako zavarovati WordPress

Varni WordPress

WordPress je najbolj priljubljena aplikacija za spletno gradnjo. Kot takšni so najpogosteje tarčni napadalci programske opreme po vsem svetu. Zaščita spletnega mesta WP je stalni postopek, ki se začne takoj, ko namestite platformo. Ustavi se šele, ko… no, pravzaprav se nikoli ne ustavi. To je neusmiljena bitka, vendar lahko vseeno pridete na vrh, če ste dovolj previdni.

Zdaj, ko smo pripravljeni začeti z WordPressom, poglejmo, kaj lahko storimo z njim.

Delo z WordPressom

14. Kako prilagoditi nadzorno ploščo

Prilagodite nadzorno ploščo

Sprememba videza vašega WP zaledja ne gre le za udobje. Pogosto imamo na našem spletnem mestu več ljudi, ki potrebujejo različne ravni dostopa. Prilagodimo lahko tisto, kar vidijo, in uredimo do najmanjših podrobnosti, vse do sloga in barvne sheme vaše prijavne strani..

15. Kako ustvariti objavo

WordPress Ustvari objavo

V redu, torej ste končali z nastavitvijo WordPress-a in lahko začnete dodajati vsebino. Ena stvar pred vami. Morda ste že slišali, da so razvijalci WP leta 2018 izdali povsem nov urejevalnik z imenom Gutenberg. Pretreslo je številne avtorje in bistveno spremenilo način ustvarjanja vsebine. Na srečo obstajajo odlične WordPress vadnice za začetnike, ki precej dobro pokrivajo temo Gutenberga.

16. Kako uporabiti urejevalnik Gutenberg

Uporabite WordPress Gutenberg

Najnovejši urednik WordPress-a je obljubil izumitelja tiskarne in obljubil, da bo spremenil način ustvarjanja in distribucije naše vsebine. Začetna izdaja je utrpela skromen začetek, sezonski uporabniki pa so bili upravičeno skeptični. Stvari se od takrat vračajo nazaj in ta sodobni urednik, ki temelji na blokih, gleda v prihodnost.

17. Kako ustvariti kategorije

WordPress Ustvari kategorije

Kategorije sestavljajo celotno strukturo spletnega mesta WP. Predstavljajo menije vaše spletne strani in pomagajo uporabnikom, da se pomerijo do želene strani. Če kategorizirate svojo vsebino, vzpostavljate strukturo, ki bo celovita tako za obiskovalce kot za robote iskalnikov. Dodajanje in spreminjanje menijev je otrokova igra z urejevalnikom WP in povleci, zato nadaljujte in preverite.

18. Kako ustvariti ciljno stran

WordPress Ustvari ciljno stran

Dobro oblikovana ciljna stran lahko stori čudeže za vaše marketinške kampanje ali vodi k ustvarjanju. Lastniki podjetij in tržniki pogosto uporabljajo strani po meri, saj lahko pritegnejo pozornost, vodijo v vnaprej določena dejanja in zbirajo ključne podatke o prometu. Ne glede na to, ali želite prodati izdelek, nabirati naročnine ali promovirati videoposnetke, je to pot!

19. Kako ustvariti fotogalerijo

WordPress Ustvari galerijo fotografij

Vizualne vsebine so danes okrog nas. Navadno delimo fotografije vsega, kar se nam zdi kul – ljudi, hrane, hišnih ljubljenčkov, narave. Navsezadnje je “slika vredna tisoč besed”, kajne? WordPress govori o estetiki, kar zagotovo kaže tudi obširne možnosti in prilagoditvene funkcije v tem oddelku.

20. Kako ustvariti spletno mesto za e-trgovino

WordPress Ustvarite spletno mesto za e-trgovino

Več kot 22% svetovne populacije že nakupuje prek spleta. Tako smo navajeni, da preprosto vtipkamo spletni naslov in izdelek naročimo v dveh minutah, kot da nikoli nismo vedeli nič drugega. Za izdelavo spletne trgovine lahko uporabite različne vtičnike, toda WooCommerce je nedvomno najbolj viden. WooCommerce neurje že prevzema sektor spletne trgovine in celo presega tržne konkurente, ki se strogo osredotočajo na e-trgovino..

21. Kako ustvariti partnersko spletno stran Amazon

WordPress Ustvarite Amazonovo trgovino

Podružnična trgovina Amazon vam omogoča prodajo izdelkov na največjem svetovnem trgu. Vključevanje različnih platform, kot sta WordPress in Amazon, se sliši veliko, vendar v resnici ni. Ta vadnica vas popelje skozi celoten postopek zagon trgovine z WP, premikanje izdelkov na novem trgu in seveda najslajši del – zbiranje zaslužka.

22. Kako dodati večpredstavnostne datoteke

WordPress Dodajte večpredstavnost

Dodajanje slik, zvočnih in video datotek v objave je WP brez težav. Ta obsežna WordPress vadnica za začetnike osvetljuje, kako deluje vgrajeni urejevalnik WISYWIG in kako integrirati večpredstavnost, da bo vaša vsebina bolj privlačna. Kot bonus je nekaj uporabnih nasvetov o prilagoditvi in ​​optimizaciji velikosti.

23. Kako naložiti datoteke prek FTP

WordPress naloži datoteke FTP

Večina nadzornih plošč vsebuje vgrajen sistem za upravljanje datotek, ki vam omogoča enostavno nalaganje podatkov. To lahko dosežete tudi na nadzorni plošči skrbnika WP. Vendar sta oba načina omejena na število in velikost datotek, ki jih lahko hkrati naložite. FTP je na drugi strani pogosto hitrejši, varnejši in odpravlja vse take zadrževalne sisteme.

24. Kako dodati favicon

WordPress Dodaj Favicon

Ste že kdaj opazili, kako ima večina spletnih mest zmanjšano sliko, ki se pojavi pred njihovim imenom na zavihku brskalnika? To se imenuje favicon. Ponuja odlično priložnost, da izboljšate svojo blagovno znamko in jo naredite bolj nepozabno. Poleg tega, če ste takšni kot jaz in vedno ohranjate odprto tono oken, vam favicons nudijo izjemno pomoč, ko morate hitro najti določen zavihek.

25. Kako dodati gravatar

WordPress Dodajte Gravatar

Gravatar, ki pomeni globalno prepoznani avatar, predstavlja vašo vizualno podobo po spletu. Namesto da na več spletnih mestih ustvarjate različne profile, lahko imate en račun z vnaprej določenimi informacijami. Ta rešitev je še posebej koristna za aktivne blogerje, ki si samo gradijo ime zase.

26. Vrhunski priročnik za WordPress Multisite

WordPress Multisite

WordPress ponuja vrhunsko možnost za zagon več spletnih mest v eni sami namestitvi. Kako je to koristno? V katerih primerih bi morali uporabiti to metodo? Kako deluje? Sledite tej odlični vadnici dejanskih razvijalcev večstranske funkcije in ugotovite prednosti vodenja celotne mreže spletnih mest pod enim klobukom.

27. Kako dodati več jezikov

WordPress večjezični

Kakšen najboljši način, da poskrbite za mednarodno občinstvo, kot da se z njimi pogovarjate v svojem maternem jeziku? Dodajanje novih jezikov na obstoječe WordPress spletno mesto deluje brezhibno brez dodatnih namestitev WP.

Kar zadeva kakovost, toplo predlagam, da poiščete ročni prevod svoje vsebine, da zagotovite natančnejše podrobnosti. Kljub temu so jezikovni vtičniki iz dneva v dan boljši, zahvaljujoč se razvoju strojnega učenja, zato so še vedno odlična možnost, da razmislite, ali morate prihraniti čas.

28. Kako uporabljati WordPress REST API

WP Rest API

Vmesniki za programiranje aplikacij (ali preprosto API-ji) omogočajo dvema različnima aplikacijama za medsebojno povezovanje in izmenjavo podatkov. Na primer, lahko uporabite API za Google Maps, da na svoje spletno mesto postavite zemljevid, ki bo od Googla dobil ustrezne informacije. Če uporabimo isto logiko za WordPress, lahko bistveno izboljšamo uporabniško izkušnjo in izboljšujemo zmogljivosti našega spletnega mesta, vse s pomočjo API-ja REST.

29. Koledar vzdrževanja spletnega mesta WordPress

Vzdrževanje spletnega mesta WordPress

Vzdrževanje spletnih strani je stalni postopek. Tudi če zgradite popolno spletno mesto WP, morate še vedno paziti nanj in zagotoviti, da je vedno posodobljen. Upoštevati je treba številne stvari, vendar brez strahu – ne bi si jih morali zapomniti na pamet. Ta seznam bo naredil za vas.

Zdaj, ko smo končali z osnovami, je čas, da razmislimo o tem, kako izgleda in izgleda naše spletno mesto.

Teme WordPressa

30. Kako izbrati temo

Izberite WordPress temo

Izbira prave teme za vaše spletno mesto je ključnega pomena, in ne govorim samo o lepih videzih. Vaša vizualna postavitev lahko znatno poveča izkušnjo navigacije pri obiskovalcih in celo utrdi splošno varnost spletnega mesta. Na to temo je na voljo veliko uporabnih vadnic za WordPress, vendar ta obsežni vodnik zajema vse.

31. Kako prilagoditi teme

Prilagodite WordPress temo

Tako kot pri vsaki drugi odprtokodni platformi je mogoče prilagoditi tudi vsak vidik infrastrukture WordPress. S pravim znanjem in malo izkušenj boste kmalu ugotovili, da spreminjanje teme WP ni samo za oblikovalce in razvijalce. Ko enkrat obesite, je nebo omejitev!

32. Kako ustvariti otroško temo

WordPress tema za otroka

Zamislite si otroške teme, kot je testno okolje za morebitne preobrate in zasuke, ki jih želite preizkusiti na svojem spletnem mestu, ne da bi pri tem motili njegovo spletno razpoložljivost. Otroška tema posnema svojega starša in vse ostalo prepusti vaši domišljiji. Če po spremembi nove postavitve manjkajo funkcije, nadrejena tema zapolni vrzeli.

33. Kako dodati pisave po meri

WordPress Dodajte pisave po meri

Vaša vsebinska pisava je bistveni element vizualne blagovne znamke, ki lahko doda tako zelo potrebno oomph v vaše novo podjetje. Tako stilsko kot nekatere vgrajene možnosti bi bilo treba vedno iskati edinstvenost. Pisava vašega spletnega mesta je odličen način za njegovo rešitev.

34. Razumevanje barvne psihologije

WordPress barvna psihologija

Po zadnjih raziskavah kar 85% spletnih nakupovalcev navaja barvo kot glavni razlog, da jim je določen izdelek všeč ali mu ni všeč. Ne glede na to, ali to počnemo zavestno ali ne, barve lahko izzovejo čustva in napredna podjetja to dejstvo že uporabljajo.

35. Kako opraviti A / B testiranje

WordPress izvedite A-B testiranje

Tržniki zelo radi uporabljajo A / B metodologijo testiranja, saj lahko najde precej praktične uporabe. V bistvu, kadar koli se soočate z odločitvijo, jo lahko razdelite na dve (ali več) različic. Recimo, da se sprašujete, ali naj vaše spletno mesto sprejme zeleno ali modro barvno shemo. Vsakemu novemu obiskovalcu lahko ponudite drugačno različico, zbrane meritve pa vam bodo sporočile, katera barva ima najboljše rezultate. Konec koncev – številke ne lažejo, kajne?

Ko boste zadovoljni z novim elegantnim videzom svojega spletnega mesta, lahko razmislite o dodajanju nekaterih funkcionalnosti. Naslednji seznam vadnic vtičnikov WordPress smo razvrstili glede na njihovo vrednost za različne strokovnjake.

WordPress Vtičniki

36. Obvezno imeti vtičnike za WordPress

Mora imeti WordPress vtičnike

Z več kot 50.000 vtičniki v knjižnici WP se je precej enostavno izgubiti. Na srečo lahko najdete obilico uporabnih vadnic vtičnikov WordPress, v katerih so opisana osnovna orodja, za začetek in zakaj jih potrebujete. Od tu naprej je vse odvisno od vaše domišljije. Prepričajte se le, da dodate le tisto, kar potrebujete, in ga redno posodabljate, da se izognete kakršnim koli varnostnim tveganjem.

37. WordPress vtičniki za oblikovalce

WordPress vtičniki za oblikovalce

Oblikovalci lahko uresničijo svoj celotni ustvarjalni potencial z WordPressom. Vsak majhen vidik vizualne perspektive spletnega mesta WP je popolnoma prilagodljiv in na voljo je veliko orodij, ki vam pomagajo. Oglejte si izbor nekaterih najboljših dodatkov, ki jih oblikovalci radi olajšajo.

38. WordPress vtičniki za razvijalce

WordPress vtičniki za razvijalce

Ta je namenjen vsem spletnim skrbnikom, razvijalcem in kodnim uporabnikom. ElegantThemes so se v skupnosti WP poimenovali s svojo obsežno knjižnico dodatkov in nekaterimi najboljšimi vadnicami za WordPress. njegov vodnik vam bo pokazal najbolj priljubljene vtičnike razvijalcev in zakaj so tako priljubljeni.

39. WordPress vtičniki za tržnike

WordPress vtičniki za tržnike

Neil Patel ne potrebuje predstavitve, če vas digitalni marketing na daljavo zanima. Ne morem si zamisliti boljšega človeka, ki bi mu zaupal marketinške nasvete kot enemu izmed najboljših vplivnežev na tem področju in ustanovitelju izjemno uspešne digitalne agencije. Z veseljem deli nekaj svojega znanja in izkušenj ter izpostavlja svoje najljubše vtičnike.

40. WordPress vtičniki za avtorje

WordPress vtičniki za avtorje

Prvotni namen WordPressa je bila popularizacija bloganja, zato ne pozabimo na vse avtorje, ki še vedno večinoma uporabljajo WP za upravljanje svojih blogov. Od orodij, ki pomagajo izboljšati vaše pisanje, do predlogov o varovanju vašega spletnega mesta – ta vadnica vsebuje vse. Poleg tega je vodnik pogosto posodobljen, tako da ste lahko prepričani, da so informacije v notranjosti brezčasne.

41. WordPress vtičniki za lastnike trgovin

WordPress vtičniki za lastnike trgovin

Danes je internetna trgovina tako enostavna kot pita. Uzeli smo že podrobneje si oglejte najboljše graditelje spletnih mest za e-trgovino, zdaj je čas, da se naučite več o različnih dodatkih, ki jih lahko uporabite za povečanje uspešnosti trgovine. Izberite pravi nabor orodij za svoje podjetje in kmalu sledi uspeh.

Ko končate s vtičniki, vas bo naslednji niz brezplačnih WordPress vadnic naučil vsega, kar morate vedeti o izboljšanju hitrosti in uspešnosti spletnega mesta..

Pospešite WordPress

42. Kako preveriti hitrost svojega spletnega mesta

WordPress Preverite hitrost spletnega mesta

Hitrost spletnega mesta se ne more zmanjšati na eno samo številko, saj na njeno delovanje vpliva veliko dejavnikov. Še dobro, da obstajajo različna orodja, ki vam ne omogočajo samo merjenja povezave s celega sveta, ampak vključujejo tudi čiste nasvete za optimizacijo. Moj nasvet bi bil, da izberete nekaj in primerjate rezultate, ki jih prinesejo z iste lokacije.

43. Kako optimizirati slike

WordPress Optimiziranje slik

Naj pojasnim eno stvar – vaše slike so med najpomembnejšimi dejavniki, na katere se morate osredotočiti pri izboljšanju hitrosti spletnega mesta. Optimizacija slike je previden postopek, ki se začne pred nalaganjem slik na vaše spletno mesto. Ta priročnik za optimizacijo je primeren za začetnike WordPress-a, vendar lahko napredni uporabniki najdejo tudi nekaj čednih nasvetov.

44. Kako omogočiti stiskanje Gzip

Stiskanje WordPress GZIP

Stiskanje slik je s programom WordPress nujno. Fotografije z visoko ločljivostjo lahko navdušijo naše obiskovalce, zahtevajo pa tudi dober delež sistemskih virov. Zagotavljanje optimalnega časa nalaganja fotografij olajša nalaganje, zato lahko uživate v zadovoljnih kupcih.

45. Kako uporabljati CDN

WordPress CDN

CDN ali omrežje za dostavo vsebin je omrežje strežnikov po vsem svetu, ki vsebuje predpomnjene kopije vašega spletnega mesta. Ko obiskovalec pristane na vaši strani, strežnik, ki je najbližje njihovi lokaciji, prikaže vsebino. Tako se lahko izognete upočasnitvi, ki jo povzročijo velike razdalje. Vaš ponudnik gostovanja WordPress lahko pogosto priporoči rešitev CDN in vam celo pomaga, da jo namestite.

46. ​​Kako uporabljati brskanje po brskalnikih

Predpomnilnik brskalnika za vzvod WordPress

Ta hitri krak omogoča, da vaš brskalnik predpomni določene dele vaše strani, tako da se ne naložijo vsakič, ko nekdo pristane na njem. Čist trik zahteva nekaj sprememb vaše datoteke .htaccess, vendar vas bo ta vadnica naučila, kako uporabljati predpomnilnik brskalnika WordPress v največjo korist..

47. Kako uporabljati asinhrono nalaganje

WordPress asinhrono nalaganje

Javascript je danes v središču večine spletnih strani. Gumbi družabnih medijev, SEO vtičniki, teme – vsak mali element spletnega mesta izvaja skripte in ti skripti potrebujejo pravičen delež virov. Poskrbite, da boste optimizirali procese Javascripta in to se bo takoj odražalo na vaši splošni hitrosti.

Hitrost je bistvenega pomena – in lahko izkoristite nekaj poglobljenih nasvetov, kako narediti spletno stran WP-ja za letenje – vendar je tudi varnost. Naslednji sklop vadnic za WordPress vas bo naučil, kako zgraditi steno okoli svojega spletnega mesta (in za to ne potrebujete Mehike).

42. Kako preveriti hitrost svojega spletnega mesta

WordPress Preverite hitrost spletnega mesta

Hitrost spletnega mesta se ne more zmanjšati na eno samo številko, saj na njeno delovanje vpliva veliko dejavnikov. Še dobro, da obstajajo različna orodja, ki vam ne omogočajo samo merjenja povezave s celega sveta, ampak vključujejo tudi čiste nasvete za optimizacijo. Moj nasvet bi bil, da izberete nekaj in primerjate rezultate, ki jih prinesejo z iste lokacije.

43. Kako optimizirati slike

WordPress Optimiziranje slik

Naj pojasnim eno stvar – vaše slike so med najpomembnejšimi dejavniki, na katere se morate osredotočiti pri izboljšanju hitrosti spletnega mesta. Optimizacija slike je previden postopek, ki se začne pred nalaganjem slik na vaše spletno mesto. Ta priročnik za optimizacijo je primeren za začetnike WordPress-a, vendar lahko napredni uporabniki najdejo tudi nekaj čednih nasvetov.

44. Kako omogočiti stiskanje Gzip

Stiskanje WordPress GZIP

Stiskanje slik je s programom WordPress nujno. Fotografije z visoko ločljivostjo lahko navdušijo naše obiskovalce, zahtevajo pa tudi dober delež sistemskih virov. Zagotavljanje optimalnega časa nalaganja fotografij olajša nalaganje, zato lahko uživate v zadovoljnih kupcih.

45. Kako uporabljati CDN

WordPress CDN

CDN ali omrežje za dostavo vsebin je omrežje strežnikov po vsem svetu, ki vsebuje predpomnjene kopije vašega spletnega mesta. Ko obiskovalec pristane na vaši strani, strežnik, ki je najbližje njihovi lokaciji, prikaže vsebino. Tako se lahko izognete upočasnitvi, ki jo povzročijo velike razdalje. Vaš ponudnik gostovanja WordPress lahko pogosto priporoči rešitev CDN in vam celo pomaga, da jo namestite.

46. ​​Kako uporabljati brskanje po brskalnikih

Predpomnilnik brskalnika za vzvod WordPress

Ta hitri krak omogoča, da vaš brskalnik predpomni določene dele vaše strani, tako da se ne naložijo vsakič, ko nekdo pristane na njem. Čist trik zahteva nekaj sprememb vaše datoteke .htaccess, vendar vas bo ta vadnica naučila, kako uporabljati predpomnilnik brskalnika WordPress v največjo korist..

47. Kako uporabljati asinhrono nalaganje

WordPress asinhrono nalaganje

Javascript je danes v središču večine spletnih strani. Gumbi družabnih medijev, SEO vtičniki, teme – vsak mali element spletnega mesta izvaja skripte in ti skripti potrebujejo pravičen delež virov. Poskrbite, da boste optimizirali procese Javascript. To se bo takoj odražalo na vaši splošni hitrosti.

Hitrost je bistvenega pomena – in lahko izkoristite nekaj poglobljenih nasvetov, kako narediti spletno stran WP-ja za letenje – vendar je tudi varnost. Naslednji sklop vadnic za WordPress vas bo naučil, kako zgraditi steno okoli svojega spletnega mesta (in za to ne potrebujete Mehike).

Zagotavljanje WordPress-a

48. Kako posodobiti WordPress

Posodabljanje WordPress-a

Posodobitve aplikacij so velika stvar. Zakaj? Za začetek prinesejo v tabelo veliko novih funkcionalnosti, vsebujejo popravke napak in izboljšajo vašo splošno delovanje spletnega mesta. Samo to bi moralo biti dovolj prepričljivo. Toda tu je pravi napadalec: posodobitve popravijo varnostne ranljivosti, ki jih hekerji pogosto izkoriščajo. V bistvu kibernetski napadi WP predstavljajo 31,5% vseh kršitev varnosti v WordPressu. Bolje varno kot žal, kajne?

49. Kako varnostno kopirati WordPress

Varnostno kopiranje WordPress-a

Kolikor zaupate svojemu gostitelju in svojim varnostnim varnostnim ukrepom, morate vedno imeti rezervni načrt. V tem primeru – čisto dobesedno. Pojavijo se nepričakovane napake in ne morete tvegati izgube podatkov, ker vas je presenetilo. Torej bodite proaktivni in zagotovite nemoteno jadranje vašega podjetja z redno strategijo za varnostno kopiranje.

50. Kako skriti svojo skrbniško stran

WordPress Skrij skrbniško stran

Ste že slišali za napade brutalnosti? Hekerji jih lansirajo, da pridobijo nepooblaščen dostop do spletnih mest. Napadi brutalne sile pristanejo na vaši strani skrbnika (ki se privzeto nahaja v / wp-admin) in izvedite algoritem, ki simulira poskuse prijave. Poženejo na milijone kombinacij uporabnikov / uporabnikov, dokler se končno ne pojavijo. Zdaj pa si predstavljajte, če boste skrbniško stran »premaknili« na drugo, varnejše mesto. Sliši se preprosto, vendar je neverjetno učinkovito.

51. Kako omejiti poskuse prijave

WordPress Omejitev poskusov prijave

Drug način, da se zaščitite pred napadi grobe sile, je omejitev poskusov prijave na strani skrbnika. Tudi če heker najde svojo lokacijo, bo zlonamerni algoritem po več poskusih le udaril v kamnito steno. Na koncu dneva dodajanje dodatne stopnje varnosti na vašo spletno stran lahko deluje le v vašo korist.

52. Kako zaščititi WordPress z geslom

Varnost z geslom WordPress

Mogoče je veliko razlogov, zakaj želite del (ali vse) svoje vsebine skriti pred radovednimi očmi. Na srečo WordPress omogoča varno prijavo na kateri koli del vašega spletnega mesta – stran, izdelek, naložljiva datoteka – poimenujete ga. Sledite tej koristni vadnici, če želite izvedeti, kako.

53. Kako dodati dvofaktorsko preverjanje pristnosti

WordPress Setup Dvofaktorska overitev

Eden od načinov za nadaljnjo krepitev aplikacije WP je, da ob prijavi dodate dvofaktorno overjanje. Veste, teh nekaj dodatnih stvari, ki jih moramo včasih storiti poleg tega, da vnesemo uporabnika in uporabniško dovolijo, na primer s klikom na fotografijo ali vtipkanjem kombinacije črk / številk. Danes se boste naučili še nekaj kreativnih načinov, kako zagotoviti varno stran za prijavo.

Zdaj je naša varnost na tekočem – če vam še vedno nekaj manjka, se naučite, kako narediti resnično nepredstavljivo – in lahko se bolj osredotočimo na optimizacijo našega spletnega mesta. Naslednji sklop vodnikov za usposabljanje WordPress bo to nalogo naredil čim bolj enostavno.

Optimizacija WordPress-a

54. Ultimate SEO Guide

Vrhunski SEO vodič WordPress

Optimizacija iskalnih mehanizmov (ali na kratko SEO) pomeni, kako daleč naprej se bo v rezultatih iskanja pojavilo vaše spletno mesto. Google, absolutni vodja na trgu, pri prikazovanju rezultatov upošteva več kot 200 dejavnikov, pri večini pa imate vpliv. Kako jih uporabljate, lahko razlikujete med poslom za podjetja ali poslovilnim podjetjem.

55. Kako najti in popraviti prekinjene povezave

Poiščite in popravite prekinjene povezave v WordPressu

Migracija spletnega mesta WordPress ali sprememba njegove domene neizogibno pomeni, da morate zagotoviti, da se povezave pravilno preusmerijo na novo lokacijo. V nasprotnem primeru bodo obiskovalce in pajkove iskalnike pripeljali na neobstoječe strani, kar odpira povsem novo pločevinko črvov.

56. Kako preprečiti iskalnikom, da bi indeksirali vaše spletno mesto

WordPress Ustavite iskalnike od indeksiranja

Spletna mesta se ne prikazujejo samo čez noč. Vzamejo veliko skrbnega načrtovanja, poskusov in napak ter številne redakcije, dokler ne dosežejo popolnosti. Medtem ko si lahko privoščite spremembe neposredno na spletnem mestu v živo v njegovih zgodnjih fazah, bolje pustite, da iskalni roboti ne dovolijo, preden končate svoje glavne naloge za optimizacijo..

57. Kako izboljšati svoje stalne povezave

WordPress Izboljšajte stalne povezave

Popolna struktura URL-jev je čista, berljiva in čim krajša. WordPress razume, kako pomembne so stalne povezave za vašo celotno strategijo SEO, in ponuja nekaj vgrajenih vgrajenih možnosti za njihovo izpopolnitev. Ta obsežna vadnica zajema vse in jo dopolnjuje z odgovori na pogosto zastavljena vprašanja o tej temi.

58. Cheat Sheet za razvijalce

WordPress varalica

Ta je namenjen naprednejšim uporabnikom. Če imate kakršne koli veščine kodiranja in jih želite uporabiti na svojem spletnem mestu WordPress – ta seznam se bo izkazal kot nepogrešljiv pomočnik. Navodila za zagon vas začnejo z osnovami WordPress-a in nato zajemajo osnove, ki bodo pomagale izboljšati vaše razvojne spretnosti.

59. Kako nastaviti Yandex na WordPressu

WordPress Setup Yandex

Google je daleč najbolj priljubljen iskalnik … vendar ne nujno v vsaki državi. Če vaše občinstvo pretežno prihaja iz Rusije, potem morate razmisliti o optimizaciji za lokalni iskalnik Yandex. Družba drži več kot 50% ruskega trga iskalnikov, zaradi česar je država eno redkih krajev na svetu, kjer Google ne prevzema prvega mesta.

Do tega trenutka bi moral WP zveneti dovolj veliko, da želite preiti z obstoječe platforme (in, kar je razumljivo). Naslednje vadnice za WordPress vas bodo vodile skozi postopek.

Migracije WordPressa

60. Kako premakniti spletno mesto Bloggerja v WordPress

Premaknite Blogger v WordPress

Blogger je ena najbolj priljubljenih platform za bloganje in za to obstaja kopica dobrih razlogov. Brezplačna registracija, preprosta navigacija, jasni meniji – vse to so bistvene prednosti, ki so jim novi uporabniki všeč. Ko pa bo vaše spletno mesto raslo, boste neizogibno naleteli na omejitve, zato je prehod na WordPress več kot logična rešitev.

61. Kako premakniti spletno mesto Wix v WordPress

Premakni Wix v WordPress

Druga priljubljena rešitev za gradnjo spletnih strani je Wix. Tako privlačen kot sam po sebi, ko ga primerjate z WordPressom, ga preprosto ni tam. WP je najboljša izbira v smislu vsestranskosti in ustvarjalne svobode, zato ni nenaravno, da bi želeli preklopiti.

62. Kako pretvoriti spletno mesto Joomla v WordPress

Premakni Joomla v WordPress

Joomla je dolga leta držal prvo mesto na trgu CMS. Nato je WordPress pobegnil in odnesel konkurenco. Zato ni bilo presenečenje, ko so se uporabniki Joomle začeli prebijati na novo platformo. Dve aplikaciji za spletno gradnjo sta po naravi različni in postopek ni ravno enostaven. Na srečo smo našli nekaj, kar vas bo vodilo skozi celoten postopek.

63. Kako spremeniti HTML v WordPress

HTML v WordPress

Preoblikovanje statične strani HTML v WordPress je lahko zastrašujoča naloga. Na srečo obstaja več kot en način, kako obesiti mačko HTML, zato se odločite za način, za katerega menite, da vam najbolj ustreza. Ko končate, boste lahko uživali v eni največjih spletnih skupnosti in izkoristili vse njene vire.

64. Kako premakniti WP z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo

Premaknite WordPress iz lokalnega v živo

Vedno pogosto razvijalci raje gradijo in spreminjajo WordPress lokalno, namesto da bi neposredno spreminjali spremembe v živo okolje. Ta metoda prinaša očitne prednosti dela brez povezave in testiranja prilagoditev brez dodatnega tveganja, da bo vaše spletno mesto banane. Sedaj se lahko v nekaj preprostih korakih naučite, kako to storiti sami.

65. Kako preseliti WordPress na novega gostitelja

Premaknite WordPress na novega gostitelja

Pogosteje, ko spletno mesto premaknete na novega gostitelja, poskrbijo za prenos spletnega mesta. Kljub temu to ni dano, zato je vedno koristno biti pripravljen preizkusiti svoje sposobnosti. Tu je ena obsežna vadnica, ki vam bo pomagala premakniti WordPress in medtem ne izgubiti nobenih podatkov.

Zdaj smo zajeli vse bistvene vidike izdelave spletnega mesta z WordPressom in veliko morate brati. Preden sem vam dovolil, da kopate po tem bogastvu informacij, sem dobil nekaj nekaj – nekaj za tiste od vas, ki se raje učijo iz avdiovizualnih vodnikov.

WordPress video vadnice

66. Kako zagnati WordPress spletno mesto v 10 minutah

YouTube - zaženite WordPress spletno mesto

Navodilni video WPBeginner nas po hitrem ogledu popelje od prvih korakov izbire gostitelja, vse do uvedbe spletnega mesta v živo. Če se lahko v 10 minutah nabere toliko informacij, si samo predstavljajte, kako hiter je vstop v igro WordPress.

67. Kako razviti temo iz nič

YouTube - Razvijte WordPress temo

Ta vadnica se poglobi v podrobnosti, ki stojijo za temami WP, in vam omogoča, da sami postanete WordPress razvijalec. Po ogledu videoposnetka boste CSS in JS lahko bolje razumeli in uporabili te veščine pri izdelavi vizualno osupljivega spletnega mesta.

68. Kako ustvariti spletno trgovino

Youtube - Ustvarite WordPress trgovino

Začeti novo poslovno spletno mesto z WordPressom ni veliko, vendar je treba upoštevati nekaj bistvenih podrobnosti. Zato sem se odločil, da vam pokažem eno najobsežnejših YouTubovih WordPress vadnic, da zagotovim, da vam nič ne manjka. Ne glede na to, ali potrebujete pomoč pri nakupovalni košarici, uvedbi izdelka ali prehodu za plačila – ta videoposnetek vas je zajel.

69. Kako uporabljati Docker Compose z WordPressom

WordPress Docker Compose

Docker Compose je orodje, s katerim lahko WordPress dvignete na naslednjo stopnjo z uporabo tehnologije z več posodami. Ni ravno primeren za začetnike, toda če poznate podobne okvire in skriptne jezike, vam lahko Docker pomaga narediti čudeže z WP.

Zavijanje

Tam ga imate, ljudje!

S tem se zaključi seznam HostingTribunal seznama vadnic WordPress. Tudi če ste začeli kot popoln novinec WP, bi se morali že zdaj počutiti tako samozavestni kot začinjeni uporabnik. Kot lahko vidite, najbolj priljubljen CMS ni tako težko upravljati. Torej, z malo prakse, kmalu ustvarite spletno mesto svojih sanj.

Mislite, da sem nekaj zamudil ali poiščite dodatne informacije o temi WordPress?

Sporočite mi in z veseljem ga bom dodala. Adijo za zdaj in…

… mislite, da smo pozabili na vašo vrečko čipsa? Če ste dosegli to točko, si zelo dobro zaslužite.

Torba z žetoni

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map