69 Уроци по WordPress за разкриване на всички тайни на CMS

Обикновено започвам, като казвам няколко думи за WordPress и колко е страхотно, но чувствам, че тук ще бъде някак безсмислено.


Ако сте на тази страница, вероятно вече знаете колко невероятно може да бъде WP.

Това, от което се нуждаете, е допълнителна помощ и насоки как да изградите великолепен уебсайт с WordPress. Знаете, онези практически съвети и трикове, които ви помагат да разберете по-добре с какво се занимавате и как да го направите правилно.

Имам всичко това и торба с чипове!

В тази статия ще намерите обширен списък с уроци за WordPress както за начинаещи, така и за сезонни потребители. Ще покрием всяка стъпка от първата ви среща с WP до финалните щрихи на новосъздадения ви уебсайт. Ще научите повече за теми, различни плъгини, SEO, сигурност на сайта и други.

След това можете да посетите форумите за поддръжка на най-добрите доставчици на хостинг услуги на WordPress и да накарате всички да се срамуват там.

Звучи добре, нали? Нека се потопим направо!

Нека започнем с най-добрите общи уроци в мрежата. Всеки от тези обширни ръководства заслужава отделна статия, тъй като обхваща почти всичко, което можете да се сетите за WordPress.

Ако сте изцяло нова в уеб сградата – това започва вашето пътуване …

Contents

Приготвяме се да започнем

1. Речник на WordPress

WordPress Речник

Имаме много работа пред нас, за да изследваме света на WP, така че е най-добре да се запознаете с езика. Ако не сте запознати с термин, който не е в списъка, винаги можете да го добавите като предложение.

2. WordPress.com срещу WordPress.org

WordPress.com срещу WordPress.org

Потребителите на WP могат лесно да бъдат объркани с на пръв поглед подобни услуги в WordPress.com и WordPress.org. Двете платформи всъщност са доста отчетливи и включват съвсем различни настройки, ограничения и нива на поддръжка. Днес ще се съсредоточим върху самостоятелно хостваната версия с отворен код, налична на WP.org, така че е важно можете да кажете разликата.

3. Ръководството за Ultimate WordPress

Последно ръководство за WordPress

Първите стъпки в WordPress никога не са били толкова лесни. WPBegginer е една от най-големите WP общности и неговият редакционен екип често издава изчерпателни ръководства за софтуера. Те отлично знаят колко объркващо може да бъде създаването на уебсайт за първи път. И така, това ръководство очертава логичен, стъпка по стъпка процес и нежно ви запознава с WordPress и неговите тънкости.

4. Как да изберем най-добрия домакин

Изберете домакин на WordPress

Там има множество хостинг доставчици и почти всички твърдят, че са подходящи за настаняване на проекти на WordPress. Реалността обаче не може да бъде по-далеч от истината, така че не забравяйте да направите внимателното си изследване, преди да скочите с глава в новото си онлайн начинание. Ще подсладя сделката, като добавя нашите обширни отзиви за някои от най-добрите претенденти – SiteGround и Bluehost.

5. Как да инсталирате WordPress (ръчно)

Ръчна инсталация на WordPress

Инсталирането на ръчен софтуер може да бъде малко сложно, но за щастие разработчиците на WP лесно споделят информация направо от източника. Те ви превеждат през процеса на инсталиране на CMS на различни платформи и предлагат решения за възможни неуспехи, които може да срещнете по пътя. Ръководството е особено полезно, ако трябва да инсталирате WP на локален компютър и да го настроите офлайн.

6. Как да инсталирате WordPress (чрез Softaculous)

WordPress Softaculous инсталация

PHP и MySQL са в основата на WordPress, така че приложението работи най-добре на Linux сървърите. По-често, отколкото не, Linux хостинг доставчиците оборудват своите клиенти с cPanel, който съдържа Softaculous Autoinstaller. Този мощен инструмент ви спестява време и усилия, свързани с ръчни инсталации и предлага настройка с няколко клика на над 450 приложения за уеб сграда. Инсталирането на WP с Softaculous е лесно 1-2-3, както ще забележите от това ръководство за начинаещи WordPress.

7. Как да инсталирате WordPress (чрез WAMP)

WordPress инсталация WAMP

WAMP е основно пакет от Apache, PHP и MySQL, който работи на сървъри на Windows. Този е за всички потребители на Windows, които искат да се занимават с WordPress, без да се преместват в Linux. Урокът често се актуализира, което гарантира, че съдържанието е винаги актуално.

8. Как да инсталирате теми

Инсталиране на тема WordPress

Съзнателно или не, хората преценяват книга по кориците й. Вашият уебсайт не се различава. Освен ако не уау посетителите направо от началото, рискувате да ги загубите необратимо. Инсталирането на WP теми е доста лесна задача, така че можете да се съсредоточите върху намирането на перфектното оформление, което пасва на вашия уеб сайт като ръкавица.

9. Как да инсталирате приставки

Инсталиране на WordPress с приставки

След това имаме плъгините. Изключително полезните добавки ви позволяват да персонализирате WordPress, както сметнете за добре – колички за пазаруване, икони в социалните медии, формуляри за контакти – вие го назовавате. Научаването на ABC на WP приставки ще се окаже много полезно по пътя, така че не забравяйте да проверите тези безплатни уроци за WordPress.

10. Разбиране на джаджи

Разбиране на WordPress джаджи

Виджетите са част от WP архитектурата, която предоставя практически набор от методи за по-лесен уеб дизайн и управление. Съществуват множество джаджи по подразбиране, които се доставят с всяка нова инсталация на WordPress, включително категории, лента за търсене, облаци от маркери и много други. Много теми и приставки съдържат свои собствени джаджи, така че разбирането на техните основи може да ви помогне да се възползвате от тях.

11. Как да настроите Google Analytics

Настройка на WordPress Google Analytics

Запознавате ли се с Google Analytics? Да, инструментът, който ви позволява да знаете всичко за посетителите си – откъде са дошли, какво са щракнали и колко дълго са останали. Над 50 милиона уебсайтове в световен мащаб намират чудесно използване на Google Analytics и страницата ви не трябва да има никакво значение, ако искате да поддържате връзка с аудиторията си.

12. Как да ускорите WordPress

Ускорете WordPress

Нашият екип вече очерта колко важна е скоростта на вашия уебсайт в тази опакована с факти статия. Тъй като нещата в нашата дигитална ера се движат толкова бързо, трябва да останете пред тенденциите или рискувате бързо да изостанете. Осигуряването на бързо време за зареждане на вашите страници от всяко място и на всяко устройство е нещо, което трябва да направите по-рано, отколкото по-късно.

13. Как да си осигурите WordPress

Сигурен WordPress

WordPress е единственото най-популярно приложение за уеб сгради. По този начин най-често се прицелват софтуерните хакери в целия свят. Защитата на вашия уебсайт WP е продължаващ процес, който започва веднага след като инсталирате за първи път платформата. Спира само когато… ами всъщност никога не спира. Това е безмилостна битка, но все пак можете да излезете отгоре, ако сте достатъчно внимателни.

Сега, когато сме готови да започнем с WordPress, нека да видим какво можем да направим с него.

Работа с WordPress

14. Как да персонализирате таблото за управление

Персонализирайте таблото за управление

Промяната на външния вид на WP не е само за удобство. Често имаме множество хора, които работят на нашия уебсайт, и те изискват различни нива на достъп. Ние можем да коригираме това, което виждат и да редактираме до най-малките детайли, до стила и цветовата схема на вашата страница за вход.

15. Как да създадете публикация

WordPress Създаване на публикация

Добре, така че сте готови да настроите WordPress и можете да започнете да добавяте съдържание. Едно нещо преди да го направите. Може би сте чували, че разработчиците на WP пуснаха изцяло нов редактор през 2018 г., наречен Gutenberg. Това разтърси много автори и значително промени начина, по който се създава съдържанието. За щастие има страхотни уроци за WordPress за начинаещи, които доста добре обхващат темата на Гутенберг.

16. Как да използвате редактора на Гутенберг

Използвайте WordPress Gutenberg

Почитайки изобретателя на печатницата, най-новият редактор на WordPress обеща да направи революция в начина, по който създаваме и разпространяваме съдържанието си. Първоначалното издание претърпя скален старт, а опитните потребители бяха с основание скептични. Оттогава нещата се връщат назад и този модерен редактор, базиран на блокове, гледа към светлото бъдеще.

17. Как да създадете категории

WordPress Създаване на категории

Категориите съставляват цялата структура на вашия WP уебсайт. Те представляват менютата на вашия сайт и помагат на потребителите да се ориентират до желаната от тях страница. Категоризирането на съдържанието ви създава структура, която ще бъде всеобхватна както за посетители, така и за роботи в търсачките. Добавянето и променянето на менютата е детска игра с WP редактора с влачене и пускане, така че продължете напред и го проверете.

18. Как да създадете целева страница

WordPress Създаване на целева страница

Добре проектираната целева страница може да направи чудеса за вашите маркетингови кампании или да доведе до усилия за генериране. Собствениците на фирми и търговците често използват страници, създадени по поръчка, тъй като могат да привлекат вниманието, да доведат до предварително зададени действия и да събират основни данни за трафика. Независимо дали търсите да продадете продукт, да трупате абонаменти или да рекламирате видео – целевите страници са начинът, по който можете да продължите!

19. Как да създадете фотогалерия

WordPress Създаване на фотогалерия

Визуалното съдържание е навсякъде около нас. Склонни сме да споделяме снимки на всичко, което намираме за готино – хора, храна, домашни любимци, природа. В крайна сметка „снимката струва хиляда думи“, нали? WordPress е свързан с естетиката и това със сигурност показва чрез обширните опции и функции за персонализиране в този отдел.

20. Как да създадете сайт за електронна търговия

WordPress Създайте уебсайт за електронна търговия

Над 22% от световното население вече пазарува онлайн. Ние сме свикнали просто да пишете уеб адрес и да поръчвате продукт за две минути, сякаш никога не сме знаели различен. Можете да използвате различни плъгини, за да създадете онлайн магазин, но WooCommerce безспорно е най-известният. WooCommerce вече превзема сектора на онлайн търговията от буря, дори надминавайки пазарни конкуренти, които стриктно се фокусират върху електронната търговия.

21. Как да създадете партньорски уебсайт на Amazon

WordPress Създайте магазин в Amazon

Партньорски магазин на Amazon ви позволява да продавате продуктите си на най-големия пазар в света. Интегрирането на различни платформи като WordPress и Amazon звучи като голяма работа, но всъщност не е така. Този урок ви превежда през целия процес на стартиране на WP магазин, преместване на вашите продукти на новия пазар и, разбира се, най-сладката част – събиране на вашите приходи.

22. Как да добавите мултимедийни файлове

WordPress Добавяне на мултимедия

Добавянето на изображения, аудио и видео файлове към публикации е лесно с WP. Този обширен урок за WordPress за начинаещи хвърля малко светлина върху това как работи вградения редактор на WISYWIG и как да интегрирате мултимедия, за да направите съдържанието ви по-завладяващо. Като бонус има някои полезни съвети за подравняване и оптимизиране на размера.

23. Как да качвам файлове чрез FTP

WordPress Качване на файлове FTP

Повечето контролни панели съдържат вградена система за управление на файлове, която ви позволява лесно да качвате данни. Можете също така да постигнете това през таблото за управление на WP администратора. И двата начина обаче са ограничени до броя и размера на файловете, които можете да качвате едновременно. FTP, от друга страна, често е по-бърз, по-сигурен и елиминира всички подобни ограничения.

24. Как да добавите фавикон

WordPress Добавяне на Favicon

Забелязали ли сте как повечето уебсайтове имат минимизирано изображение, което се появява преди името им в раздела на вашия браузър? Това се нарича фавикон. Той предлага отлична възможност да подобрите марката си и да я направите по-запомняща се. Плюс това, ако сте като мен и поддържате тонове прозорци отворени по всяко време, favicons се оказват огромна помощ, когато трябва бързо да намерите конкретен раздел.

25. Как да добавите граватар

WordPress Добавете Gravatar

Gravatar, което означава Глобално разпознат аватар, представлява вашето визуално изображение в мрежата. Вместо да създавате различни профили на множество уебсайтове, можете да имате един акаунт, използвайки предварително зададената ви информация. Това решение е особено полезно за активни блогъри, които просто си изграждат име за себе си.

26. Крайно ръководство за WordPress Multisite

WordPress Multisite

WordPress предлага изящната опция за стартиране на няколко уебсайта при една инсталация. Как е полезно това? В какви случаи трябва да приемете този метод? Как работи? Следвайте този отличен урок от реалните разработчици на многосайтовата функция и разберете ползите от работата на цяла мрежа от сайтове под една шапка.

27. Как се добавят няколко езика

WordPress многоезичен

Какъв най-добър начин да се погрижите за международна публика от това да говорите с тях на родния си език? Добавянето на нови езици към вашия съществуващ WordPress сайт работи перфектно добре без допълнителни WP инсталации.

По отношение на качеството, горещо ви предлагам да преминете към ръчен превод на съдържанието си, за да сте сигурни, че прецизирате и най-малките детайли. Все пак езиковите приставки се подобряват с всеки изминал ден, благодарение на развитието на машинното обучение, така че те все още са отличен вариант да помислите дали трябва да спестите време.

28. Как да използвате WordPress REST API

WP Rest API

Интерфейсите за програмиране на приложения (или просто API) позволяват на две различни приложения да свързват и обменят данни. Например, можете да използвате API на Google Maps, за да поставите карта на уебсайта си, която ще получи съответната информация директно от Google. Прилагайки същата логика към WordPress, можем значително да подобрим потребителското изживяване и да подобрим възможностите на нашия сайт, всичко това с помощта на REST API.

29. Календар за поддръжка на сайта на WordPress

Поддръжка на сайта на WordPress

Поддръжката на уебсайтове е продължаващ процес. Дори и да създадете перфектния WP сайт, все пак трябва да се грижите за него и да се уверите, че той е винаги актуален. Има много неща, които трябва да вземете предвид, но не се страхувайте – не е нужно да ги помните наизуст. Този списък ще го направи вместо вас.

Сега, когато приключихме с основните положения, е време да обмислим как изглежда и се чувства нашия уебсайт.

Теми на WordPress

30. Как да изберем тема

Изберете тема за WordPress

Изборът на подходяща тема за вашия уебсайт е от решаващо значение и не говоря само за красив външен вид. Вашето визуално оформление може значително да подобри навигацията на посетителите и дори да втвърди цялостната сигурност на сайта. Има много полезни уроци по WordPress по темата, но това обширно ръководство обхваща всичко.

31. Как да персонализирате темите

Персонализирайте WordPress темата

Както при всяка друга платформа с отворен код, всеки аспект на WordPress инфраструктурата може да бъде персонализиран. С правилните знания и малко опит скоро ще разберете, че промяната на WP тема не е предназначена само за дизайнери и разработчици. След като разберете, небето е границата!

32. Как да създадете тема за дете

Тема за детето на WordPress

Представете си детски теми като тестова среда за всякакви ощипвания и обрати, които искате да изпробвате на уебсайта си, без да нарушавате неговата онлайн достъпност. Детска тема възпроизвежда своя „родител“ и оставя всичко останало на вашето въображение. Ако някои функции липсват, след като сте променили новото оформление, темата на родителя ще попълни празнините.

33. Как се добавят персонализирани шрифтове

WordPress Добавяне на персонализирани шрифтове

Вашият съдържателен шрифт е съществен елемент от визуалното брандиране, което може да добави така необходимия омф към новия ви бизнес. Колкото и стилни да са някои от вградените опции, винаги трябва да търсите уникалност. Шрифтът на вашия уебсайт е идеалният начин да го направите.

34. Разбиране на цветната психология

Цветна психология на WordPress

Според последните проучвания, огромните 85% от онлайн купувачите посочват цвета като основна причина, че харесват или не харесват определен продукт. Независимо дали го правим на съзнателно ниво, или не, цветовете могат да провокират емоции и прогресивните бизнеси вече използват този факт.

35. Как се извършва A / B тестване

WordPress Извършете A-B тестване

Маркетолозите обичат да използват метода за тестване на A / B, тъй като тя може да намери значително практическо използване. По принцип винаги, когато сте изправени пред решение, можете да го разделите на две (или повече) вариации. Да речем, че се чудите дали вашият сайт трябва да приеме зелена или синя цветова схема. Можете да сервирате на всеки нов посетител различна версия, а събраните показатели ще ви уведомят кой цвят се представя най-добре. В крайна сметка – числата не лъжат, нали?

След като сте доволни от новия стилен външен вид на уебсайта си, можете да помислите за добавяне на някои функционалности. Категоризирахме следния списък от уроци за плъгини за WordPress по тяхната стойност за различни професионалисти.

WordPress приставки

36. Трябва да има приставки за WordPress

Трябва да има приставки за WordPress

С над 50 000 плъгини в библиотеката на WP е доста лесно да се изгубите. За щастие можете да намерите множество полезни уроци за плъгини за WordPress, които очертават основните инструменти, за да започнете и защо имате нужда от тях. Оттам нататък всичко зависи от вашето въображение. Просто не забравяйте да добавяте само това, което ви е необходимо и редовно го актуализирате, за да избегнете рискове за сигурността.

37. WordPress приставки за дизайнери

WordPress приставки за дизайнери

Дизайнерите могат да реализират пълния си творчески потенциал с WordPress. Всеки малък аспект на визуалната перспектива на уебсайта на WP е напълно адаптивен и има много инструменти, които да ви помогнат. Вижте селекция от някои от най-добрите добавки, които дизайнерите обичат да улесняват.

38. WordPress приставки за разработчици

WordPress приставки за разработчици

Този е за всички вас уебмастъри, разработчици и кодови наркомани. ElegantThemes са направили име в общността на WP с обширната си библиотека от добавки и някои от най-добрите уроци за WordPress. неговото ръководство ще ви покаже най-предпочитаните плъгини от разработчиците и защо са толкова популярни.

39. WordPress приставки за маркетингови специалисти

WordPress плъгини за маркетинг

Нийл Пател не се нуждае от въведение, ако отдалечено се интересувате от дигитален маркетинг. Не мога да се сетя за по-добър човек, на когото да се доверя на маркетинговите съвети от един от най-добрите влияещи в областта и основател на изключително успешна цифрова агенция. Радва се да сподели част от своето ноу-хау и да посочи любимите си приставки.

40. WordPress приставки за автори

WordPress приставки за автори

Първоначалната цел на WordPress беше да популяризира блоговете, така че нека не забравяме всички автори там, които все още използват главно WP за захранване на своите блогове. От инструменти, които помагат за подобряване на уменията ви за писане, до предложения за осигуряване на уебсайта ви – в този урок има всичко. Освен това ръководството често се актуализира, така че можете да сте сигурни, че информацията вътре е безвредна.

41. Приставки за WordPress за собственици на магазини

WordPress приставки за собственици на магазини

Да имаш онлайн магазин в днешно време е толкова лесно, колкото и пай. Вече сме взели a погледнете по-отблизо най-добрите строители на сайтове за електронна търговия, и сега е време да научите повече за различните добавки, които можете да използвате, за да подобрите ефективността на магазина си. Изберете правилния набор от инструменти за вашия бизнес и скоро ще последва успехът.

След като приключите с плъгините, следващият набор от безплатни уроци за WordPress ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за подобряване на скоростта и ефективността на вашия сайт..

Ускоряване на WordPress

42. Как да проверите скоростта на уебсайта си

WordPress Проверете скоростта на уебсайта

Скоростта на сайта не може да се сведе до едно число, тъй като много фактори влияят на неговата ефективност. Хубаво е, че има различни инструменти, които не само ви позволяват да измервате връзката си от цял ​​свят, но също така включват и съвети за чисти оптимизации. Моят съвет би бил да изберете няколко и да сравните резултатите, които дават от едно и също място.

43. Как да оптимизирате вашите изображения

WordPress Оптимизирайте изображенията

Нека поясня едно нещо – вашите изображения са сред най-важните фактори, върху които трябва да се съсредоточите, когато подобрите скоростта на вашия сайт. Оптимизацията на изображения е внимателен процес, който започва начин преди да качите визуализациите на вашия уебсайт. Това ръководство за оптимизация е подходящо за начинаещи в WordPress, но напредналите потребители също могат да намерят някои спретнати съвети.

44. Как да активирате Gzip компресия

WordPress GZIP компресия

Компресирането на вашите изображения е абсолютно задължително с WordPress. Снимките с висока резолюция могат да удивят нашите посетители, но също така изискват справедлив дял от системните ресурси. Осигуряването на оптимално време за зареждане на вашите снимки олекотява това зареждане и можете да се насладите на някои щастливи, връщащи се клиенти като резултат.

45. Как да използвате CDN

WordPress CDN

CDN или мрежа за доставяне на съдържание е мрежа от сървъри по целия свят, която съдържа кеширани копия на вашия уебсайт. Всеки път, когато посетител кацне на вашата страница, най-близкият до тяхното местоположение сървър показва съдържанието. По този начин можете да избегнете забавяния, причинени от големите разстояния. Вашият доставчик на хостинг услуги в WordPress често може да препоръча CDN решение и дори да ви помогне да инсталирате такова.

46. ​​Как да използваме кеширането на браузър

WordPress лоувър браузър кеширане

Този хак за скорост позволява на браузъра ви да кешира определени части от вашата страница, така че те не се зареждат всеки път, когато някой кацне на нея. Прекрасният трик изисква някои промени във вашия .htaccess файл, но този урок ще ви научи как да използвате кеширането на браузъра на WordPress в максимална полза.

47. Как да използвате асинхронно зареждане

WordPress Асинхронно зареждане

Javascript е в основата на повечето уебсайтове днес. Бутони за социални медии, SEO плъгини, теми – всеки малък елемент от сайта изпълнява скриптове и тези скриптове се нуждаят от справедливия си дял от ресурси. Уверете се, че оптимизирате Javascript процесите и това веднага ще се отрази на общата ви скорост.

Скоростта е от съществено значение – и можете да се възползвате от някои задълбочени съвети как да накарате WP сайта да лети – но това е и сигурността. Следващият набор от уроци за WordPress ще ви научи как да изградите стена около уебсайта си (а не е нужно Мексико да плаща за това).

42. Как да проверите скоростта на уебсайта си

WordPress Проверете скоростта на уебсайта

Скоростта на сайта не може да се сведе до едно число, тъй като много фактори влияят на неговата ефективност. Хубаво е, че има различни инструменти, които не само ви позволяват да измервате връзката си от цял ​​свят, но също така включват и съвети за чисти оптимизации. Моят съвет би бил да изберете няколко и да сравните резултатите, които дават от едно и също място.

43. Как да оптимизирате вашите изображения

WordPress Оптимизирайте изображенията

Нека поясня едно нещо – вашите изображения са сред най-важните фактори, върху които трябва да се съсредоточите, когато подобрите скоростта на вашия сайт. Оптимизацията на изображения е внимателен процес, който започва начин преди да качите визуализациите на вашия уебсайт. Това ръководство за оптимизация е подходящо за начинаещи в WordPress, но напредналите потребители също могат да намерят някои спретнати съвети.

44. Как да активирате Gzip компресия

WordPress GZIP компресия

Компресирането на вашите изображения е абсолютно задължително с WordPress. Снимките с висока резолюция могат да удивят нашите посетители, но също така изискват справедлив дял от системните ресурси. Осигуряването на оптимално време за зареждане на вашите снимки олекотява това зареждане и можете да се насладите на някои щастливи, връщащи се клиенти като резултат.

45. Как да използвате CDN

WordPress CDN

CDN или мрежа за доставяне на съдържание е мрежа от сървъри по целия свят, която съдържа кеширани копия на вашия уебсайт. Всеки път, когато посетител кацне на вашата страница, най-близкият до тяхното местоположение сървър показва съдържанието. По този начин можете да избегнете забавяния, причинени от големите разстояния. Вашият доставчик на хостинг услуги в WordPress често може да препоръча CDN решение и дори да ви помогне да инсталирате такова.

46. ​​Как да използваме кеширането на браузър

WordPress лоувър браузър кеширане

Този хак за скорост позволява на браузъра ви да кешира определени части от вашата страница, така че те не се зареждат всеки път, когато някой кацне на нея. Прекрасният трик изисква някои промени във вашия .htaccess файл, но този урок ще ви научи как да използвате кеширането на браузъра на WordPress в максимална полза.

47. Как да използвате асинхронно зареждане

WordPress Асинхронно зареждане

Javascript е в основата на повечето уебсайтове днес. Бутони за социални медии, SEO плъгини, теми – всеки малък елемент от сайта изпълнява скриптове и тези скриптове се нуждаят от справедливия си дял от ресурси. Уверете се, че оптимизирате Javascript процесите и това веднага ще се отрази на общата ви скорост.

Скоростта е от съществено значение – и можете да се възползвате от някои задълбочени съвети как да накарате WP сайта да лети – но това е и сигурността. Следващият набор от уроци за WordPress ще ви научи как да изградите стена около уебсайта си (а не е нужно Мексико да плаща за това).

Осигуряване на WordPress

48. Как да актуализирате WordPress

Актуализиране на WordPress

Актуализациите на приложения са голямо нещо. Защо? За начало те носят много нови функционалности на таблицата, съдържат корекции на грешки и подобряват цялостната ви ефективност на сайта. Само това трябва да е достатъчно убедително. Но ето истинският кикър: актуализациите кръпват уязвимостите в сигурността, които хакерите често използват. Всъщност основните кибер атаки на WP представляват 31,5% от всички нарушения на сигурността в WordPress. По-добре безопасно, отколкото съжалявам, нали?

49. Как да архивирате WordPress

Архивиране на WordPress

Колкото и да се доверявате на своя хост и на вашите предпазни мерки, винаги трябва да имате резервен план. В случая – съвсем буквално. Неочаквани проблеми се случват и не можете да рискувате да загубите данни, защото бяхте изненадани. Така че, бъдете активни и осигурете плавното плаване на вашия бизнес с редовна стратегия за архивиране.

50. Как да скриете страницата си за вход в администратора

Страница на WordPress Скриване на администратора

Чували ли сте за брутални атаки? Хакерите ги пускат, за да получат неоторизиран достъп до уебсайтове. Бруталните атаки се приземяват на вашата администраторска страница (която по подразбиране се намира в / WP-администратор) и изпълнете алгоритъм, който симулира опити за влизане. Те изпълняват милиони комбинации от потребител / пропуск, докато накрая не са инча. Сега си представете дали „преместите“ страницата на администратора на друго, по-сигурно място. Звучи просто, но е невероятно ефективно.

51. Как да ограничите опитите за влизане

WordPress Ограничете опитите за вход

Друг начин да се защитите от тези досадни брутални атаки е да ограничите опитите за влизане на вашата административна страница. По този начин, дори ако хакерът намери местоположението си, пускането на злонамерения алгоритъм просто ще удари каменна стена след няколко опита. В края на деня добавянето на допълнителен слой сигурност към вашия сайт може да работи само в ваша полза.

52. Как да защитим парола WordPress

Защита с парола WordPress

Възможно е да има много причини, поради които искате някои (или цялото) съдържание да бъде скрито от любопитни очи. За щастие WordPress ви позволява да активирате сигурно влизане във всяка част от вашия уебсайт – страница, продукт, файл за изтегляне – вие го давате на име. Следвайте този полезен урок, за да разберете как.

53. Как да добавите двуфакторна автентификация

WordPress Setup Двуфакторна автентификация

Един метод за по-нататъшно укрепване на вашето WP приложение е да добавите двуфакторно удостоверяване при влизане. Знаеш ли, тези няколко допълнителни неща, които понякога се налага да направим в допълнение към влизането на нашия потребител и преминаване, като кликване върху снимка или въвеждане на букви / цифри комбо. Днес ще научите още няколко творчески начина за осигуряване на вашата страница за вход.

Сега нашата сигурност е актуална – ако все още чувствате, че нещо ви липсва, научете как да го направите наистина непреодолим – и можем да се съсредоточим повече върху оптимизацията на нашия сайт. Следващият набор от ръководства за обучение на WordPress ще направи тази задача максимално лесна.

Оптимизиране на WordPress

54. Ultimate SEO Guide

Превъзходно SEO ръководство WordPress

Оптимизацията за търсачки (или SEO за кратко) означава колко напред напред ще изскача уебсайтът ви в резултатите от търсенето. Google, абсолютният лидер на пазара, взема предвид над 200 фактора при показване на резултати и вие имате влияние върху повечето от тях. Начинът, по който ги използвате, може да направи разлика между бръмчащ бизнес или разрушен.

55. Как да намерите и поправите прекъснати връзки

WordPress Намерете и поправете прекъснати връзки

Мигрирането на уебсайт на WordPress или промяната на домейна му неизбежно означава, че трябва да гарантирате, че връзките ви правилно се пренасочват към новото местоположение. В противен случай те ще доведат както посетители, така и роувъри на търсачките към несъществуващи страници, което ще отвори съвсем нова кутия от червеи.

56. Как да спрем търсещите машини да индексират вашия сайт

WordPress Спрете търсещите машини от индексирането

Уебсайтовете не се появяват само за една нощ. Те предприемат много внимателно планиране, опит и грешки и множество редакции, докато достигнат до съвършенство. Въпреки че можете да си позволите да правите промени директно на сайта на живо в началните му етапи, по-добре не допускайте роботите за търсене, преди да приключите основните си задачи за оптимизация..

57. Как да прецизирате своите постоянни връзки

WordPress Прецизирайте препратки

Перфектната структура на URL адресите е чиста, четена и възможно най-кратка. WordPress разбира колко важни са перманентните връзки за вашата цялостна SEO стратегия и предоставя някои чисти вградени опции за тяхното усъвършенстване. Този обширен урок обхваща всичко и го допълва с отговори на често задаваните въпроси по темата.

58. Cheat Sheet за разработчици

WordPress Cheat Sheet

Този е за по-напредналите потребители. Ако имате някакви умения за кодиране и искате да ги приложите към вашия WordPress сайт – този списък ще се окаже незаменим помощник. Листът за измама ви стартира с основите на WordPress и след това обхваща основното, което ще ви помогне да подобрите вашите умения за развитие.

59. Как да настроите Yandex на WordPress

Настройка на WordPress Yandex

Google е най-популярната търсачка … но не е задължително във всяка държава. Ако аудиторията ви идва предимно от Русия, тогава трябва да помислите за оптимизиране за местната търсачка, Yandex. Компанията държи просто над 50% от пазара на търсачките в Русия, което прави страната едно от малкото места в света, където Google не претендира за челно място.

Към този момент WP трябва да звучи достатъчно страхотно, за да искате да преминете от съществуващата си платформа (и разбираемо е така). Следващите уроци за WordPress ще ви преведат през процеса.

Миграция на WordPress

60. Как да преместите сайт на Blogger в WordPress

Преместване на Blogger в WordPress

Blogger е една от най-популярните блог платформи и за това има куп добри причини. Безплатна регистрация, проста навигация, ясни менюта – това са всички основни предимства, харесвани от новите потребители. С увеличаването на сайта ви обаче неизбежно ще се сблъскате с ограничения, поради което преминаването към WordPress е нещо повече от логично решение.

61. Как да преместите сайт на Wix в WordPress

Преместване на Wix в WordPress

Друго популярно решение за изграждане на уебсайт е Wix. Колкото и да е привлекателен сам по себе си, когато го сравнявате с WordPress, той просто не е там. WP е най-добрият избор по отношение на гъвкавостта и творческата свобода, така че не е неестествено да искате да направите превключването.

62. Как да конвертирате сайт на Joomla в WordPress

Преместете Joomla в WordPress

Joomla държи първото място на пазара на CMS години наред. Тогава WordPress изскочи скочи и измести конкуренцията. Така че не беше изненада, когато потребителите на Joomla започнаха да се стичат към новата платформа. Двете приложения за уеб изграждане са по своята същност различни и процесът не е съвсем лесен. За щастие намерихме нещо, което да ви преведе през целия процес.

63. Как да конвертирате HTML в WordPress

HTML към WordPress

Преобразуването на статична HTML страница в WordPress може да бъде обезсърчаваща задача. За щастие, има повече от един начин да кожите HTML котката, така че вземете своя избор с метода, който смятате, че е най-подходящ за вас. След като приключите, можете да се насладите на това, че сте част от една от най-големите онлайн общности и да използвате всичките й ресурси.

64. Как да преместите WP от локален сървър към сайт на живо

Преместете WordPress от Local в Live

Все по-често разработчиците предпочитат да изграждат и модифицират WordPress локално, вместо да прилагат промени директно в средата на живо. Този метод носи очевидните ползи от работата офлайн и тестване на персонализиране, без добавения риск от уебсайта ви да се бананира. Сега можете да научите как да го направите сами с няколко лесни стъпки.

65. Как да мигрираме WordPress към нов хост

Преместете WordPress в нов хост

По-често, отколкото не, когато премествате уебсайта си на нов хост, те се грижат за прехвърлянето на сайта. Все пак това не е даденост, така че винаги е полезно да сте готови да изпробвате собствените си умения. Ето един обширен урок, който ще ви помогне да преместите WordPress и да не загубите междувременно никакви данни.

Вече покрихме всички основни аспекти на изграждането на уебсайт с WordPress, а вие имате много за четене. Преди да ви позволя да копаете в това богатство от информация, имам малко нещо – нещо за тези от вас, които предпочитат да се учат от аудиовизуални ръководства.

Видео уроци за WordPress

66. Как да стартирате WordPress сайт за 10 минути

YouTube - Стартирайте WordPress сайт

Инструктивното видео на WPBeginner ни отвежда на кратка обиколка от първите стъпки за избор на хост, чак до стартирането на жив WP сайт. Ако толкова много информация може да се побере за 10 минути, просто си представете колко бързо е да влезете в играта на WordPress.

67. Как да разработим тема от нулата

YouTube - Разработете WordPress тема

Този урок потапя малко по-дълбоко в тънкостите зад WP темите и ви позволява сами да станете разработчик на WordPress. След като гледате видеоклипа, ще можете да разберете по-добре CSS и JS и да приложите тези умения в изграждането на визуално зашеметяващ уебсайт.

68. Как да създадете онлайн магазин

Youtube - Създайте магазин за WordPress

Стартирането на нов бизнес уебсайт с WordPress не е голяма работа, но има някои съществени подробности, които трябва да вземете предвид. И така, реших да ви покажа един от най-обширните уроци за WordPress в YouTube, за да се уверите, че нищо не ви липсва. Независимо дали имате нужда от помощ с вашата количка за пазаруване, внедряването на продукта или шлюза за плащане – този видеоклип ви обхвана.

69. Как да използвате Docker Compose с WordPress

WordPress Docker Compose

Docker Compose е инструмент, който ви позволява да прехвърлите WordPress на следващото ниво, използвайки мултиконтейнерна технология. Не е точно подходящ за начинаещи потребители, но ако знаете пътя си около подобни рамки и скриптови езици, Docker може да ви помогне да направите чудеса с WP.

Опаковане

Ето го, хора!

С това завършваме списъкът с уроци за WordPress на HostingTribunal. Дори и да сте започнали като пълен начинаещ WP, до този момент вече би трябвало да се чувствате уверени като опитен потребител. Както можете да видите, най-популярната CMS не е толкова трудна за работа. Така че с малко практика скоро ще създадете сайта на мечтите си.

Помислете, че съм пропуснал нещо или потърсете допълнителна информация по тема на WordPress?

Кажете ми и с удоволствие ще го добавя. Чао за сега и …

… мислите, че сме забравили за вашата торба с чипове? Ако сте стигнали до този момент, значи много добре заслужавате такъв.

Чанта с чипове

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map