Най-доброто безплатно съхранение в облак за 2020 г.

Облачно векторно изображение за съхранениеНяма такова нещо като безплатен обяд, както гласи поговорката …


Но там сте безплатни мостри, ако знаете къде да търсите. И когато става въпрос за намирането на най-добрата безплатна услуга за съхранение в облак, можете да ги намерите почти навсякъде.

Днес най-добрите доставчици на съхранение в облак са повече от готови да ви предоставят малко облачно хранилище – напълно безплатно – с надеждата, че ще се превърнете в лоялен, платен клиент, след като изпитанието ви бъде извършено.

Истината зад „безплатните“ изпитания

Нещо повече, много от тези безплатни тестове са наистина полезни, като ви позволяват да „тествате драйв“ почти всички функции, които бихте получили като пълен на клиента… Въпреки това е важно да се отбележи, че повечето безплатни опции за съхранение в облак – били те пробни или в противен случай – просто не разполагат с достатъчно място за повечето фирми, включително всеки бизнес с повече от няколко клиенти, съхраняващи и качващи файловете си.

Това каза, че може да са достатъчни за лична употреба и както споменахме, все още си струва да опитате да усетите за услугата и потребителския интерфейс.

Най-добрите безплатни услуги за съхранение в облак през 2020 г.

Когато оценявахте услугите, ние разглеждахме общото пространство за съхранение, което получавате безплатно, като основен фактор за оценка (ако приемем, че всички опции, включени тук, са заключен-здраво от гледна точка на сигурността).

Освен това ние поставихме почти толкова голямо значение на спецификациите, предоставени безплатно. Освен функциите, взехме предвид и потребителското изживяване, което играе важна роля при определянето на кой пакет е най-добрата безплатна услуга.

Всяка услуга има свои собствени върхове и минимуми, така че списъкът ни не е наистина обективен. Ние се съсредоточихме върху множество неща при съставянето на списъка, така че ще разширяваме всяка услуга, докато се движим през тях. По този начин ще можете да изберете един, който си заслужава абонамент за цял живот, когато най-накрая решите да го получите.

И така, ето нашия списък с най-добрите безплатни възможности за съхранение в облак през 2020 г.

# 1 Google Drive: Управляващият шампион

Основни спецификации
 • Google акаунт
 • Няма необходими надстройки
 • Обновените планове са полезни

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 Можете да използвате 15GB безплатно хранилище
Можете също така да използвате Google Документи безплатно
 Софтуерни предложения на Google приложения на трети страни безплатно

CONS

 Файловете идват с управлявано криптиране
Има потенциални проблеми с поверителността
Няма Linux клиент

Google Drive ви предоставя безплатни 15 GB от момента, в който се регистрирате с акаунт в Google. Всеки с Android или Gmail получава това автоматично.

Въпреки че трябва да споделяте пространството с входящата си поща и Google Photos, това е все още достатъчно, за да не се нуждаете от надграждане до платена програма.

Когато трябва да надстроите, Google пристъпи към чинията, като предлага опция от 100 GB. За 2 долара на месец можете да имате на разположение 100 GB. Google Drive наистина става малко скъп, ако искате повече данни от 100 GB.

Google Drive ви предоставя всичко с безплатната услуга, която получавате като платен абонат. Това означава, че можете да използвате Google Документи безплатно. Ще използвате и огромната софтуерна екосистема на Google Drive страхотни приложения и интеграции на трети страни, без допълнителни разходи.

Недостатъкът на запазването на файлове в Google Drive е, че платформата е известна с това, че сканира вашите файлове което представлява голяма грижа за поверителността. Скенерите на Google ви защитават от вируси, спам и опасно съдържание, което може да е лошо, ако иначе редовен файл е поставен под карантина и повреден, след като бъде маркиран като опасен. Те обаче анализират и съдържание, за да популяризират съответните продукти на потребителите, което е сериозно нахлуване в личния живот, поне в очите ми.

Ако това ви притеснява, по-добре е да изберете друга опция за безплатно облачно съхранение, дори ако Google Drive предлага всичко останало, което искате.

Друг отрицателен е, че Google Drive не предлага опция за препращане. Това означава, че разполагате само с 15GB, освен ако не решите да платите. В този случай, като се има предвид, че функциите са същите за платени потребители на Google Drive, препоръчваме да запазите безплатен Google Drive и да използвате друга програма, за да добавите към 15GB, които вече имате.

# 2 pCloud: Най-добро криптиране в облачно съхранение

Основни спецификации
 • Стартиране на 2GB съхранение
 • Удобно потребителско изживяване
 • Мултимедия

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 Можете да използвате 10GB безплатно хранилище
Пакетът предлага добро потребителско изживяване
 Можете също така да използвате възпроизвеждане на видео и аудио с възможност за създаване на плейлисти

CONS

 Нулевото знание е по-скъпо
Получавате по-малко функции за споделяне

pCloud предоставя на потребителите планове за съхранение, които започват с 2 GB безплатно облачно съхранение, просто като се регистрират за акаунт.

Това е страхотна сделка не заради пространството за съхранение, което е стандартно, а защото наборът от функции е наравно с техните платени планове за влизане. Освен това, като другите доставчици, можете да получите допълнително пространство – на стойност 8 GB – като предприемете някои прости задачи като насочване на други хора към платформата.

Наличието на безплатна услуга pCloud няма две важни характеристики: пароли и срок на годност за споделяне на връзки. За да избегнете проблем, ще трябва да преминете към 500GB или 2TB пакет. Макар и двете да са на разумни цени в сравнение с много в момента на пазара, това е голям недостатък когато безплатният акаунт не предоставя тези функции.

Освен отсъстващите функции, услугата pCloud за безплатни членове все още се откроява. Бях впечатлен от вградения му аудио и видео плейър – който по същество ви позволява да предавате музика и да гледате филми от облака – както и полезната функция на pCloud акаунта да може да управлява HD стрийминг.

Разходите за съхранение в облак наистина се увеличават с времето. Досадно е да плащате всеки месец Точно там е плащането на еднократна такса за физически твърд диск е по-добрият икономически избор.

За щастие pCloud ви позволява да плащате еднократна такса за тяхното облачно съхранение. Можете да получите пакета им от 500 GB завинаги срещу $ 175. Това означава, че имате твърд диск, гарантиран да работи цял живот. Ако го използвате за 10 години, ще видите около $ 1,50 на месец разходи за съхранение.

Много хора – включително и аз – обичат услугите за сигурност на pCloud с нулево познание. Тъжното е, че няма да се насладите на опита с нулеви познания – дори и да имате pCloud Premium акаунт. В крайна сметка трябва да платите повече за крипто pCloud. Въпреки това, като безплатна услуга, можете да се регистрирате за Crypto, без да е необходимо да давате пари за Premium.

Въпреки няколко малки недостатъка, с голямо потребителско изживяване и много безплатно съхранение, pCloud е начело в нашия списък.

# 3 MediaFire: Тонове безплатни

Основни спецификации
 • 10 GB съхранение в началото
 • Евтини и надеждни
 • Система за рефериране на възнаграждения
 • Възможност за увеличаване на съхранението

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 Можете да използвате до 10GB безплатно хранилище
Можете също така да спечелите до 50 GB допълнително място за съхранение
 Платформата предлага евтини ценови планове

CONS

 Не можете да използвате синхронизиране на файлове
Трябва да се справите с лоша сигурност

Ако препоръчането на MediaFire на повече хора не е чашата ви с чай, не се притеснявайте. Можете да получите 2GB допълнително място за съхранение, просто като инсталирате приложението за смартфон MediaFire. Освен това имате възможност да спечелите повече гигабайти, като свържете Facebook или Twitter към услугата.

MediaFire предлага и планове за достъпни цени, като предоставяне на един терабайт (1TB) само за $ 5 на месец. Въпреки това, с изключение на безплатната си услуга, платформата е трудно препоръчителна, дори и да е една от малкото поддържани от Linux услуги.

Основният проблем е, че MediaFire няма да синхронизира файлове между никое устройство. Това означава, че трябва да качвате или изтегляте документи чрез ръчен труд в облака.

Нещо повече, данните за сигурност на платформата не са идеални, с лоши услуги за криптиране и без предоставяне на парола. И все пак MediaFire успява да предостави безплатно място за съхранение, така че успява да направи нашия списък.

Основната причина, в която MediaFire е в списъка, е, че предлага безплатно парче данни.

# 4 Sync.com: Печелене на съхранение чрез препоръки

Основни спецификации
 • 5 GB съхранение за старт
 • Най-горе на системата за рефериране на линии
 • Много налични функции
 • Добре закръглена услуга за съхранение

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 Получавате 1 GB хранилище за всяка препоръка с нулеви граници
Предлага се с криптиране на нулевите знания
 Можете да се възползвате от 5 GB безплатно хранилище

CONS

 Не можете да използвате срокове на годност
Няма лимити за изтегляне на връзки
Няма Linux клиент

Sync.com идва като нашата втора услуга за съхранение в облак в този списък.

Когато се регистрирате, получавате 5GB безплатен капацитет на платформата. Много потребители пеят похвали за Sync, но това, което прави платформата толкова популярна като безплатна услуга, е, че има реферална програма с абсолютно нулеви граници. Подобно на pCloud, вие се възползвате от 1 GB с всяка нова регистрация, която предоставите, но можете да споделяте толкова покани, колкото искате. ��

Платформата има лимит от 20 GB за реферали, но всъщност е лесно да се свържете директно с компанията чрез имейл или чат на живо, така че да можете да деактивирате капачката. Повторенията за поддръжка на Sync ще проверяват препоръките ви, за да се убедят, че са истински хора, но докато всичко е поръчано, те ще разширят вашия бонус за реферали.

Като неограничена реферална услуга, на теория, можете да получите почти неограничено съхранение в облак безплатно с тази платформа, отколкото сте разрешени с всяка друга услуга, която сме изброили. Много потребители използват своите социални медии следвайки, за да получат възможно най-много място за съхранение.

Освен това Sync.com не е изрязал много от функциите на своите платени планове от безплатната си услуга. Например, можете да получите криптиране на нулевите знания във всички планове, безплатно и платено. Това ви позволява да разширите до файлови споделяния. Нещо повече – програмата има най-добрата услуга с нулево познание досега както за плащащи, така и за неплащащи потребители.

Освен това получавате възможност да защитите паролите си с файлови споделяния чрез безплатен акаунт, но не и да добавяте срокове на годност или ограничения за изтегляне. За целта ще трябва да преминете към програма Sync.com Pro. Така че, ако имате проблеми с избора между Sync.com или pCloud, има смисъл. И двамата са почти равномерни. Така или иначе получавате страхотна сделка.

След като изтощите приятели и познати, ще трябва да платите за услугата. Sync има фантастична структура на плащане, където 1 TB място за съхранение се равнява на $ 5 на месец такси. Това го прави просто.

Нашите уважаеми споменавания

Считаме, че някои други безплатни опции за съхранение в облак си заслужават почетно споменаване. Въпреки че не успяват да влязат в горната част на нашия списък, те не са лоши варианти:

# 5 Облачно устройство Amazon

Регистрацията просто ви получава 5 GB безплатно, но ако сте настоящ потребител на Amazon Prime, ще се радвате на неограничено съхранение на снимки. Недостатъкът е, че Amazon Drive не може да кодира файлове, така че сигурността е проблем.

# 6 Degoo

Друг доставчик на място за съхранение, който е доста популярен. Една регистрация в Degoo ви осигурява 100GB безплатно хранилище. Въпреки че това е много повече от това, което предлагат другите услуги, Degoo се грижи за онлайн архивиране, вместо за съхранение в облак. Всъщност тя дори не е толкова добра услуга за архивиране онлайн, но поне свършва работата.

# 7 Microsoft OneDrive

И накрая, за най-прости опции, трябва да погледнете не повече от 1TB, предоставен от Microsoft OneDrive. Имате достъп до свободно място за съхранение, като просто използвате валиден идентификационен номер на институт. Можете да получите Office 365, който също се предлага с настолните версии за Microsoft Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Най-хубавото е, че всичко е безплатно.

Безплатно ръководство за купуване на хранилище в облак

Какви функции трябва да търсите в безплатна услуга за съхранение в облак? Първо и най-важно: сигурност.

Когато пазарувате наоколо за най-добрите безплатни планове за съхранение в облак, киберсигурността трябва да бъде основната ви грижа. Най-реномираните компании за съхранение в облак никога няма да видят и запишат повече от един поглед върху вашите данни – те я държат криптирана, защитена от хакери, както и любопитни очи на собствените си служители.

втори, най-добрите „безплатни“ планове трябва да включват толкова функции, колкото основни платени еквиваленти, тъй като те ще ви дадат по-реалистична картина за това, което всъщност ще платите. След това какъв би бил смисълът на безплатна проба, ако те оставят ключови съставки?

И накрая, услугата трябва да бъде лесна за използване, както в толкова проста-баба ви-би могла да го използва. ���� Той трябва безпроблемно да се интегрира с всички ваши устройства, независимо дали са на смартфон, таблет или настолен компютър.

Повечето от безплатните приложения за съхранение в облак, които препоръчваме тук, са кръстосани на всички споменати устройства и работят на всички основни операционни системи. По този начин можете да получите достъп до желаните файлове, когато ги искате, независимо къде се намирате (стига да сте свързани с интернет).

Как избирате идеалното безплатно съхранение в облак?

Въпреки че всички услуги, които препоръчваме тук, са безплатни, не всички от тях доставят същото стойност. Пропуснахме всички доставчици, които имат нищо по-малко от перфектна сигурност, тъй като би било загуба на време да спомена, за да ги спомена.

Единствените две останали категории за сравнение са 1) броят на гигабайтите (GB), включени в плана за безплатно съхранение, и 2) функциите, които ще можете да използвате.

Безплатен до скъп

За повечето хора думата „безплатно“ е достатъчна, за да ги примами и дори да се примири с посредствен пакет за съхранение. Не се мажете! Както споменахме, всяка опция за безплатно съхранение в облак се различава.

Ето сделката, не добре опциите предлагат повече от 50 GB за безплатния им план. Това е от най-високия край. Повечето капачки излизат от 15 до 16 GB. Ако планирате да използвате услуга за съхранение в облак за определен период от време, в определен момент ще платите.

Най-важното, върху което трябва да се съсредоточите е, че никоя компания всъщност не ви предоставя толкова много място за съхранение. Dropbox, един от най-известните доставчици на съхранение в облак, също е един от най-малко щедрите по отношение на съхранението на долар, след като преминете техния свободен лимит за данни от 2 GB.

Как работи съхранението в облак

Предлагат ви само 2 GB през Dropbox с безплатния план, официално известен като Dropbox Basic. След това цените са в най-добрия случай двойно по-големи от останалите планове за съхранение в облака. В най-лошия случай е многократно повече от другите опции.

Dropbox предлага най-ниския си премиен план при 1 TB съхранение. Много хора дори не се нуждаят от толкова място за съхранение. Това ще ви донесе 10 долара на месец и ако искате да удвоите данните, ще видите 20 долара на месец.

Dropbox предлага сделка, за да получите безплатно 16GB хранилище, като приятели се регистрират, но това не винаги е опция – нито е професионално предприятията да искат други да се регистрират. И другите услуги предлагат същата функция. Затова препоръчваме по-просторните планове там, като pCloud или Sync.com (повече за тези опции за минута).

Брой и тип функции

Освен ограничаване на пространството за съхранение (GB), много безплатни планове за съхранение в облак също ограничават броя на предоставените от вас функции. Отново използвайки Dropbox като пример, основната му програма е лишена от важни възможности като пароли и двуфакторно удостоверяване за защита на вашите папки, както и споделяне на файлове и клетъчен офлайн достъп. Ето защо опциите в нашия списък се открояват повече с разнообразни функции, от които да избирате.

Заключителни мисли

Чудесно е, когато една компания е толкова уверена в тяхната услуга, че е готова да я предостави безплатно с надеждата, че един ден ще станеш платен клиент.

Но само вие ще знаете точно кои функции биха били от полза за вас или вашата компания, след като им предоставите услугата в колежа. Нека резюмираме най-добрите ни избори:

 1. Google Drive
 2. pCloud
 3. MediaFire
 4. Sync.com

Най-добрите безплатни доставчици на облачно хранилище като pCould ще ви предоставят до 10 GB хранилище с няколко разширени функции с надеждата, че ще предпочетете тяхната система пред нещо, което вече е достъпно за всички потребители на Gmail, като Google Drive.

В крайна сметка зависи от вас да определите колко безплатно хранилище в облак се нуждаете и коя от услугите е най-подходяща за работата. За щастие, нищо не ви пречи да изпробвате всички и просто да се придържате към този, който ви харесва най-много всички са безплатни!

Запазете информацията си, имайте предвид как споделяте данните си и се възползвайте от тези безплатни опции за съхранение в облак (докато можете!). В крайна сметка няма информация за това кога ще изтекат безплатните проби ……

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector