De 9 beste websitebouwers (vergelijking) |

website bouwersWelke websitebouwer moet je kiezen?


Er zijn meer dan 50 verschillende websitebouwers op de markt.

Elk van deze tools belooft u om gemakkelijk en tegen lage kosten een website te maken.

Maar hoe zit het met hun daadwerkelijke bruikbaarheid en prestaties? En hoe zit het met flexibiliteit – kunt u een online winkel of een blog maken?

We hebben besloten wat tijd en geld te besteden aan het aanmelden, testen en beoordelen van de 9 populairste websitebouwers.

We hebben ook een eenvoudige ‘5-minuten’-testsite gebouwd met elke bouwer en hun uptime en snelheidsprestaties gedurende 12+ maanden gevolgd.

Maar eerst:

Voor wie is een Website Builder bedoeld? Is het voor jou?

Website-builders zijn een fantastische aanwinst als ze correct worden gebruikt. Helaas zijn ze niet voor iedereen geschikt. Dat gezegd hebbende, het is waarschijnlijk geschikt voor jou als je een:

 • Website voor kleine bedrijven
 • Persoonlijke website (blog)
 • eCommerce-website (online winkel) om producten of diensten te verkopen

… en je wilt het snel en goedkoop.

Het is waarschijnlijk niet voor jou als:

 • Je bent een ervaren webontwikkelaar / ontwerper die HTML, CSS en PHP kent
 • U wilt een website maken die erg complex en groot is

Totale openheid: Wij, bij hostingfacts.com, verdienen een commissie als u uiteindelijk een websitebouwer koopt via links in deze recensie. Bedankt voor uw steun (zie ons beoordelingsproces).

De 9 beste websitebouwers van 2020

Hier volgt een overzicht van de 9 populairste website-bouwers:

1. Wix.com

Wix homepage

 • Voordelen van het gebruik van Wix 

+ Zeer gemakkelijk te gebruiken (slepen en neerzetten)
+ Gratis versie & gratis proefversie beschikbaar
+ 630+ thema’s en sjablonen
+ Goed voor websites, blogs, online winkels
+ Betrouwbare prestaties
+ AI-builder (5min-website)
+ 30-dagen geld terug garantie

  • Nadelen van het gebruik van Wix

Geen live chat, alleen tickets / telefoon
Emailaccounts extra kosten

De Wix-websitebouwer wordt geleverd met 630 thema’s die geschikt zijn voor veel verschillende bedrijven, particulieren en non-profitorganisaties.

Ze hebben hun thema’s onderverdeeld in fotografie, portfolio, reizen, eten, schoonheid en meer. Daarnaast hebben ze veel thema’s die het meest geschikt zijn voor een blog, online winkel of een zakelijke website:

Wix-sjablonen

Naast meerdere thema-ontwerpen, laat Wix zijn gebruikers ook kiezen tussen meer dan 100 verschillende lettertypen, en als dat niet genoeg is, kun je ook je eigen aangepaste lettertypen uploaden. Als u afbeeldingen voor uw website nodig heeft, bevatten ze een bibliotheek met meer dan 1000 afbeeldingen.

Met Wix kun je een galerij maken om je werk te laten zien. Ze bevatten ook een gratis favicon en logomaker. Als u geen logo voor uw website heeft, kan deze tool u zeker helpen er een te maken (zelfs als u geen ontwerpvaardigheden heeft).

Het is ook redelijk om te zeggen dat Wix iets meer is dan alleen een ‘websitebouwer’. Met Wix kunt u een online winkel maken om uw producten te verkopen, kortingsbonnen te maken en nieuwsbrieven per e-mail te verzenden.

Bovendien heeft Wix, in tegenstelling tot veel andere populaire tools voor het bouwen van websites, een slepen en neerzetten – dit maakt het maken van een website zo eenvoudig mogelijk. Hier is hoe slepen en neerzetten werkt op Wix:

Wix Drag and Drop Editor

Slepen en neerzetten is een Wix-functie waarmee u eenvoudig uw website kunt reorganiseren, secties / blokken kunt toevoegen en wijzigingen kunt aanbrengen die het publiceren en het aanbrengen van wijzigingen aan uw website vrijwel onmiddellijk mogelijk maken.

Bovendien hebben ze onlangs een nieuwe functie toegevoegd die ADI wordt genoemd. Kortom, het is een AI die in minder dan een paar minuten een volledig unieke website voor u maakt. Met slechts een paar simpele vragen ontwerpt de Wix AI een website die geschikt is voor uw bedrijf en behoeften. Geen twee sites zullen er ooit hetzelfde uitzien, wat betekent dat u een volledig aangepaste website kunt krijgen.

Wix-gebruikers kunnen hun website ook op andere apparaten bewerken, zoals ze hebben gedaan iOS- en Android-apps beschikbaar. Last but not least kunnen meerdere redacteuren / auteurs worden toegewezen aan één website, wat een goed extraatje is als u een groter team of grotere organisatie heeft die de website / winkel gaat beheren. Hun ondersteuning is beschikbaar via telefoon en ticketverkoop.

Zodra u zich aanmeldt bij Wix, zijn zij ook verantwoordelijk voor het hosten van uw site en ervoor zorgen dat deze snel wordt geladen. De afgelopen 12 maanden hadden we een stabiele uptime van 99,98% en een paginasnelheid van 412 ms, wat goed is in vergelijking met vele andere.

Wix biedt ook een gratis abonnement om hun service te testen. Iedereen kan een account aanmaken en direct beginnen met het bouwen van een website. De enige waarschuwing is dat u uw eigen domeinnaam niet kunt koppelen en dat uw site Wix-advertenties zal hebben. Als je tevreden bent met wat je hebt gemaakt, kun je later altijd upgraden.

Prijsoverzicht:

 • Alle abonnementen worden geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 12,95 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 13 / maand en omvat 2 GB bandbreedte en 3 GB opslag
 • Het goedkoopste e-commerceplan begint $ 23 / maand en omvat onbeperkte bandbreedte en 20 GB opslag
 • Elk e-mailaccount kost $ 6 / maand via Google Suite

Onze testsite gemaakt met Wix.com
Wix uptime en snelheidsgegevens

2. ConstantContant.com (CTCT Builder)

 • Constante contactbouwer

  Voordelen van het gebruik van CTCT Builder

+ Makkelijk en eenvoudig te gebruiken
+ Gratis versie
+ Inclusief AI-builder
+ 24/7 live chat-ondersteuning
+ Grote selectie gratis afbeeldingen
+ 30 dagen geld-terug-garantie

  • Nadelen van het gebruik van CTCT Builder

Gebruikt lay-outs in plaats van sjablonen
– Afbeeldingen bewerken / aanpassen is moeilijk

Constant Contact Builder biedt klanten een begeleide AI-wizard die een volledig aangepaste website maakt waaraan u inhoudsuggesties en gepersonaliseerde afbeeldingen kunt toevoegen.

De AI-builder maakt automatisch een mobielvriendelijke website die er op alle apparaten prachtig uitziet. Het bewerken van uw nieuw gegenereerde website is eenvoudig met vooraf gebouwde opties, tekst-, kleur- en beeldbewerkingstools (het heeft ook een integratie met Unsplash waardoor u toegang krijgt tot meer dan 1 miljoen afbeeldingen van hoge kwaliteit). Bovendien biedt het e-mailautomatisering, plug-ins van derden en ondersteunt automatische synchronisatie met sociale netwerken.

Constant Contact Builder-sjablonen

Elke website die met Constant Contact Builder is gemaakt, is afhankelijk van een robuust en snel Content Distribution Network (CDN) waarmee bezoekers op elk moment de snelst ladende versie kunnen krijgen. Deze websitebouwer biedt een Door AI aangedreven logomaker wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de juiste branding.

Constant Contact AI-builder is gemakkelijk om mee te werken. U hoeft slechts een paar vragen te beantwoorden en de websitebouwer maakt een gepersonaliseerde website op basis van uw antwoorden.

U kunt eenvoudig nieuwe pagina’s toevoegen en secties bewerken en lay-outs aanpassen met behulp van de door AI aangedreven bouwer, waardoor het snel en gemakkelijk is om uw site in een mum van tijd te maken.

Constant Contact Online Designer

Constant Contact Builder biedt integratie met belangrijke betalingsgateways, waaronder Paypal en Stripe.

De integratie met de Unsplash-afbeeldingsbibliotheek biedt klanten toegang tot meer dan een miljoen afbeeldingen van hoge kwaliteit, iets dat de last van het nemen van afbeeldingen met een hoge resolutie en het constant sourcen van kwaliteitsfoto’s uit handen kan nemen..

Deze websitebouwer biedt een gratis abonnement (geen creditcard vereist) en het heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Het gratis abonnement biedt u de mogelijkheid om aan het platform te wennen en te beslissen of u het later wilt upgraden met extra functies. De lijst met e-mailabonnees is echter beperkt tot het gratis abonnement.

De reden waarom dit platform zo’n krachtige e-mailmarketingoplossing is, is dat het u de kans geeft om gerichte e-mails te sturen die u kunt personaliseren. Het biedt ook geweldige functies zoals website-analyse, formulieren voor het vastleggen van leads en een optie voor evenementregistratie waarmee u de opkomst bij uw evenementen kunt stimuleren.

Het platform biedt een 24/7 live chat, e-mail en telefonische ondersteuning. Constant Contact Builder is ook een slimme optie voor eigenaren van e-commerce, omdat het platform klanten in staat stelt een online winkel op te zetten, zelfs tijdens het gebruik van de gratis proefperiode. Bovendien zijn er geen transactiekosten voor klanten die het Business Plus-abonnement krijgen.

Onze testsite met Constant Contact Builder toonde een stabiele uptime van 99,98% en een paginasnelheid van 264 ms. Al met al is Constant Contact Builder een solide en betaalbare optie voor kleine bedrijven, nieuwkomers op het gebied van e-mailmarketing en niet-technische ondernemers die niet in de problemen willen komen van een langdurig websiteontwerpproces.

Prijsoverzicht:

 • Gratis abonnement beschikbaar
 • Alle abonnementen bevatten een gratis SSL-certificaat (https: //)
 • Alle betaalde abonnementen worden geleverd met een gratis domein voor 1 jaar, later verlengd voor $ 22,00 / jaar
 • Het goedkoper betaalde abonnement kost $ 10 / maand en omvat onbeperkte bandbreedte en opslag
 • eCommerce is inbegrepen in het gratis abonnement, maar beperkt tot 3 items en heeft 3% transactiekosten (onbeperkt en 0% kosten met Business Plus-abonnement)

Onze testsite gemaakt met ConstantContact.com
Uptime- en snelheidsgegevens van CTCT Builder

3. SITE123.com

 • SITE123

  Voordelen van het gebruik van SITE123

+ Goed voor kleine sites zoals blogs
+ Gratis beperkt abonnement met advertenties
+ Kan een online winkelfunctie toevoegen
+ Kan galerij toevoegen
+ Website vertaalfunctie

  • Nadelen van het gebruik van SITE123

Geen slepen en neerzetten
– Niet alles is volledig aanpasbaar

SITE123 is een eenvoudige websitebouwer waarmee u met een paar klikken een kleine bedrijfswebsite, blog of een eCommerce-website kunt maken. U kunt beginnen met het gebruik van enkele van hun hoogwaardige sjablonen – alle SITE123-sjablonen zijn volledig responsief en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

SITE123-sjablonen

SITE123 is flexibel als het gaat om het uploaden van afbeeldingen, het wijzigen van lettertypen en kleurenschema’s en het aanpassen van de structuur en het ontwerp van de startpagina van uw nieuwe website, hoewel u geen sjablonen kunt wijzigen zodra uw website openbaar wordt gemaakt. Het platform heeft honderden gratis stockafbeeldingen en toegang tot de Google-lettertypenbibliotheek. Het integreert apps met slechts een paar klikken en kan worden gekoppeld aan 25 verschillende sociale mediaplatforms.

Deze specifieke websitebouwer biedt een alternatief voor websitebouwers met slepen en neerzetten door ervoor te kiezen klanten een vereenvoudigde optie te geven waarmee ze hun inhoud in een draadframe-indeling kunnen uploaden. De waarschuwing hier is dat hoewel het gebruik van de eenvoudige interface het installatieproces versnelt, het de aanpasbaarheid vermindert.

Wat SITE123 in het bijzonder onderscheidt van andere websitebouwers, is dat dit klanten toestaat maak meertalige websites. Dit is een solide optie voor internationale bedrijven omdat ze niet meerdere websites in andere talen hoeven te hebben, maar gewoon extra taalversies van hun website.

SITE123 helpt klanten hun website-inhoud te verrijken door hen een uitgebreide lijst met website-plug-ins te bieden, waaronder analytische tools, live chat-ondersteuning, marketing en webmastertools.

Het platform biedt behoorlijke SEO-functionaliteit – klanten kunnen meta- en titelbeschrijvingen bewerken, URL’s aanpassen en alt-tekst aan afbeeldingen toevoegen. Google Analytics maakt ook deel uit van de website-pluginlijst van SITE123.

Dit platform biedt 24/7 live chat en telefonische ondersteuning voor elk type technische ondersteuning. Ze bieden ook toegang tot hun kenniscentrum, boordevol gratis handleidingen over het gebruik van hun tools en functies, en klanten kunnen ook de tutorials van de websitebouwer op hun YouTube-kanaal bekijken voor meer informatie.

Met SITE123 kunt u eenvoudig uw domeingerelateerde e-mail activeren, wat cruciaal is als het gaat om website-promotie en bedrijfsreputatie.

SITE123 Backend

Klanten kunnen via het platform PayPal en Stripe online betalingen accepteren. Couponcodes kunnen ook worden geleverd via sociale media en e-mailmarketing. Bovendien biedt SITE123 een gratis SSL-certificaat om ervoor te zorgen dat u geen ongeautoriseerde toegang ervaart.

In de afgelopen 12 maanden heeft SITE123 een stabiele uptime van 99,87% en een paginasnelheid van 724ms geleverd. Helaas heeft SITE123 sinds begin september Pingdom geblokkeerd om hun websites te volgen, we hebben hun live chat-ondersteuning daarom gevraagd, maar ze konden ons niet helpen.

Prijsoverzicht:

 • Gratis versie beschikbaar
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 13,00 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 8,45 / maand en omvat 5 GB bandbreedte en 10 GB opslag
 • Goedkoopste eCommerce-abonnement begint $ 14,45 / mo en omvat 45 GB bandbreedte en 90 GB opslag
 • Beperkte e-mailaccounts (gratis – 0, geavanceerd – 2, professioneel – 5, goud – 10)

Onze testsite gemaakt met SITE123.com
SITE123 heeft Pingdom-tracking sinds september geblokkeerd, hier zijn onze eerdere uptime- en snelheidsgegevens

4. Squarespace.com

 • Squarespace

  Voordelen van het gebruik van Squarespace

+ Makkelijk te gebruiken, maakt gebruik van slepen en neerzetten
+ Moderne 70+ thema’s en sjablonen
+ Heel intuïtief
+ Betrouwbare ondersteuning via e-mail
+ Goede selectie van add-on-functies
+ Het beste voor creatieve zaken / mensen

  • Cons van Using Squarespace

Hoge maandelijkse kosten
Beperkte integratie door derden

Squarespace is een websitebouwer die meer dan 100 goed ontworpen thema’s biedt die reageren op zowel telefoons als tablets. Als het gaat om ontwerpen, lettertypen, formaten en afbeeldingen, is Squarespace het platform dat streeft naar perfectie. Hun Site Styles-menu biedt een geweldige aanpasbaarheid van de sjabloon. Het platform voldoet absoluut aan de slogan ‘Build It Beautiful’.

Squarespace-sjablonen

Een groot voordeel dat Squarespace heeft ten opzichte van andere websitebouwers, is dat het de mogelijkheid biedt om van sjabloon te wisselen zonder inhoud te verliezen. Met het platform kunt u zelfs meerdere sjablonen tegelijkertijd voor dezelfde website gebruiken. Als het belangrijk voor je is dat je site een verbluffend ontwerp heeft, geeft Squarespace je de creatieve vrijheid om unieke sjablonen te maken door je eigen foto’s te wisselen, maar ze moeten een hoge resolutie hebben.

Als je geïnteresseerd bent in bloggen, is Squarespace een solide optie omdat het klanten een aantal handige functies biedt, waaronder functionaliteit voor meerdere auteurs, postplanning, AMP-ondersteuning en zelfs de mogelijkheid om je eigen podcast te hosten.

Er zijn vier mobiele Squarespace-apps beschikbaar. De beste heet simpelweg Squarespace en biedt u de mogelijkheid om bijna alle aspecten van uw website opnieuw in te delen, inclusief uw blogs, winkel en pagina’s.

Het platform biedt solide SEO-optimalisatie-opties, inclusief de optie om de metabeschrijving, tags en URL’s (voor elke pagina) aan te passen. U kunt alt-tekst voor afbeeldingen toevoegen, maar het is ingewikkelder in vergelijking met andere websitebouwers.

Hoewel het een mooie selectie van add-on-functies biedt, waaronder widgets voor sociale media, galerij-widgets, tools voor restaurants en het plannen van afspraken, ondersteunt Squarespace geen extensies en apps van derden. Apps van derden kunnen alleen worden geïmplementeerd als u Code Injection gebruikt als toolset voor ontwikkelaars.

Met Squarespace kunnen eCommerce-websites een online winkel toevoegen met een interface waar ze gemakkelijk producten, bestellingen, voorraad en couponkortingen kunnen beheren. Betalingsverwerking kan worden gedaan via Stripe, Apple Pay en PayPal. Squarespace staat geen extra uitjes voor betalingen toe.

De Squarespace-interface ziet er aantrekkelijk en minimalistisch uit, maar is niet intuïtief. De bruikbaarheid laat te wensen over, omdat u voortdurend nieuwe wijzigingen moet opslaan die tijdrovend kunnen zijn.

Squarespace Backend

Het platform heeft 6 interfacetalen (EN, ES, FR, DE, IT, PT), maar is niet erg robuust als het gaat om het maken van meertalige websites omdat het alleen op Google Translate vertrouwt.

Onlangs heeft Squarespace verschillende verbluffende nieuwe functies gelanceerd: Cover Page Builder, G Suite, en Getty Images. De nieuwste versie (versie 7) heeft een aantal geweldige bewerkingsfuncties geïmplementeerd, waaronder de mogelijkheid om inhoud live te bewerken met inline bewerking.

In de afgelopen 12 maanden hebben we de prestaties van Squarespace gevolgd met behulp van onze eigen testsite en het platform heeft een stabiele uptime van 99,99% en een paginasnelheid van 587 ms geleverd.

Het platform biedt 24/7 klantenondersteuning, live chat en e-mailtickets, maar biedt geen telefonische ondersteuning. Bovendien hebben ze een geweldige kennisbank met richtlijnen en video’s.

Prijsoverzicht:

 • Gratis proefperiode van 14 dagen met de meeste premiumfuncties
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor het eerste jaar na verlenging voor $ 20,00 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 12 / maand en omvat onbeperkte bandbreedte en opslag
 • Goedkoopste eCommerce-abonnement begint $ 26 / mo en omvat ook onbeperkte bandbreedte en opslag
 • 1 gratis Gsuite-account voor een jaar, verlengt voor $ 6 / maand via Google Suite

Onze testsite gemaakt met Squarespace
Uptime- en snelheidsgegevens van Squarespace

5. HostGator.com (Gator Builder)

 • HostGator website builder review

  Voordelen van het gebruik van Gator Builder

+ Makkelijk en eenvoudig te gebruiken
+ Kostenefficiënt
+ 200+ websitesjablonen
+ Gratis afbeeldingengalerij
+ Goedkoop

  • Nadelen van Uzondeg Gator Builder

Trage klantenondersteuning
Geen gratis abonnement of proefperiode

Gator is een populaire websitebouwer waarmee u een kleine bedrijfswebsite, blog of een eCommerce-website kunt maken.

Het platform biedt een intuïtief slepen-en-neerzetten-editor om uw website te maken. Het heeft een handvol goed ontworpen sjablonen die ongelooflijk eenvoudig aan te passen zijn met de eenvoudige editor – slepen, neerzetten en publiceren zijn maximaal vereenvoudigd.

Al hun professionele sjablonen zijn mobielvriendelijk, dus klanten krijgen een responsieve website die volledig is geoptimaliseerd voor mobiel, wat de gebruikerservaring van hun site aanzienlijk kan verbeteren. Je kunt kiezen uit meer dan 200 professioneel ontworpen websitesjablonen, en ze hebben een uitgebreide ingebouwde stockfoto bibliotheek waar u ook kwaliteitsfoto’s kunt krijgen.

Gator-sjablonen

Het platform heeft geïntegreerde website-analyse die klanten op de hoogte houdt van belangrijke websitestatistieken, zoals het aantal sitebezoekers of uw belangrijkste bronnen van verkeersgeneratie. Elk Gator-plan wordt geleverd met een gratis SSL-certificaat die automatisch aan elk domein wordt toegevoegd, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw site beveiligd is tegen ongeoorloofde toegang.

Gator is geen krachtige bouwer en is niet geschikt voor complexe websites, maar is zeer goed voor niet-technische individuen die een klein bedrijf of een persoonlijke blog willen starten. Dat gezegd hebbende, Gator is een relatief nieuwe websitebouwer, dus het is zeer waarschijnlijk dat deze na verloop van tijd zal worden geüpgraded.

HostGator Website Builder Backend

Als het gaat om kleine eCommerce-websites, werkt Gator goed genoeg – het biedt alle basisfuncties, waaronder voorraadbeheer, couponbeheer, verzending, belastingcalculator en rapportage. Het platform biedt klanten ook de mogelijkheid om een ​​online winkel te creëren met een ingebouwde winkelwagenfunctionaliteit (met de eCommerce-abonnement).

Momenteel biedt Gator geen gratis proefperiode voor hun websitebouwer. Wat ze wel bieden is 24/7 live ondersteuning. Hoewel klanten een vertraging kunnen verwachten, afhankelijk van hoe druk hun livechatkanalen zijn. Het Gator Premium-abonnement wordt geleverd met prioriteitsondersteuning.

Gator heeft echter een indrukwekkende kennisbank met basisartikelen die verschillende onderwerpen behandelen die betrekking hebben op de meest voorkomende siteproblemen.

De prestatiestatistieken die we hebben verzameld tijdens het monitoren van onze testsite van de afgelopen 12 maanden, tonen aan dat Gator een solide uptime heeft van 99,98% en een laadtijd van 299 ms.

Prijsoverzicht:

 • Geen gratis versie of proefversie
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 15,00 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 3,84 / maand en omvat onbeperkte bandbreedte en opslag
 • eCommerce-abonnement begint $ 9,22 / mo en omvat ook onbeperkte bandbreedte en opslag
 • Elk e-mailaccount kost $ 6 / maand via Google Suite

Onze testkant gemaakt met Gator
Uptime- en snelheidsgegevens van Gator

6. GoDaddy.com

 • GoDaddy-startpagina

  Voordelen van het gebruik van GoDaddy Builder

+ Makkelijk en eenvoudig te gebruiken
+ AI Builder inbegrepen
+ 30 dagen gratis uitproberen
+ Livechat en telefonische ondersteuning
+ Eenvoudig te beheren online winkel
+ Goed gevestigd bedrijf

  • Nadelen van Using GoDaddy Builder

Veel upsells
Beperkt maatwerk

GoDaddy is een populaire, gebruiksvriendelijke websitebouwer die gebruik maakt van Artificial Design Intelligence (ADI) om klanten te helpen met slechts een paar klikken een unieke website op maat te maken. Het platform is supergemakkelijk te gebruiken en perfect voor individuen die niet zo technisch onderlegd zijn maar online een eenvoudige site willen opzetten.

GoDaddy is kostenbesparend en werkt goed voor websites voor kleine bedrijven die geen complexe functies vereisen. Het is een goede optie om te bloggen, omdat je hiermee reacties kunt plaatsen op blogposts waar lezers afbeeldingen, video’s en zelfs audio kunnen plaatsen. Bovendien biedt het platform bezoekers de kans om zich aan te melden via RSS-feed en direct op de hoogte te worden gehouden van alles wat u plaatst.

GoDaddy-sjablonen

Degenen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een eCommerce-website, doen er goed aan om voor GoDaddy te kiezen, aangezien hun kennisbank SEO-begeleiding een goede bron is die bedrijven kan helpen om hoger te scoren op zoekmachines zoals Google. Bovendien krijgen klanten een verlaten winkelwagenherstelfunctie en de mogelijkheid om hun website te verbinden met alle sociale media-winkels.

Het platform beschikt over SSL-codering die geweldig is voor beveiliging en sterk wordt aanbevolen door Google.

GoDaddy Website Builder Backend

In 2017 introduceerde GoDaddy een geheel nieuwe versie van zijn websitebouwer genaamd GoCentral. GoDaddy biedt u de mogelijkheid om GoCentral een maand lang gratis te testen en u zou blij zijn te weten dat de nieuwe versie responsief en geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Het heeft zes themastijlen en klanten kunnen kiezen uit een beperkt aantal sjablonen, voorgevulde fotografie-elementen en ontwerpen.

GoDaddy moet echter nog een slepen-en-neerzetten-editor toevoegen aan GoCentral, dus iedereen die verder wil gaan dan de basisprincipes van website-ontwerp, zal het beperkend vinden. Klanten kunnen bijvoorbeeld geen lettertypen wijzigen en het platform staat slechts één specifieke manier toe om foto’s en video’s toe te voegen – zonder de mogelijkheid om hun grootte te wijzigen of tekst toe te voegen.

GoCentral is een solide optie voor kleine bedrijven omdat het samenkomt met een online winkel waar klanten fysieke goederen en diensten kunnen verkopen. Het is een heel eenvoudige oplossing: je kunt geen digitale items verkopen op GoDaddy en het platform staat geen beoordelingen of aanbevolen producten toe.

GoCentral bevat geen domeinnaam, maar u kunt er een afzonderlijk kopen via hun interface, of u kunt uw domeinnaam overdragen als u er al een heeft.

We ontdekten dat GoDaddy-hosting stabiel is (99,99% uptime) en snel (gemiddeld 614 ms).

Het platform biedt 24/7 ondersteuning via telefoon en live chat.

Prijsoverzicht:

 • Gratis proefperiode van 30 dagen (geen creditcard nodig)
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 17,99 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 10 per maand
 • Hun e-commerceplan is $ 25 / maand

Onze testsite gemaakt met GoDaddy builder
Uptime- en snelheidsgegevens van GoDaddy

7. Weebly.com

 • Weebly

  Voordelen van het gebruik van Weebly

+ Gemakkelijk te gebruiken, inclusief slepen en neerzetten
+ 64 responsieve thema’s
+ Kan een lidmaatschapssite maken
+ Geweldige SEO-tools
+ Veel apps kunnen worden geïntegreerd

  • Nadelen of Using Weebly

Beperkte ontwerpflexibiliteit
Geen e-mailmarketingtools

Weebly is een van de meest populaire website-bouwers die er zijn. Met Weebly kunt u portefeuilles, bedrijfssites, blogs en online winkels maken en deze binnen enkele minuten live brengen. Het is intuïtief slepen-en-neerzetten-editor is beginnersvriendelijk en laat klanten sites maken zonder een regel code. Perfect voor bloggers en mensen die hun eerste online winkel willen creëren.

Weebly heeft professioneel ontworpen sjablonen die volledig responsief zijn, maar er is niet zoveel variatie om uit te kiezen. Als het gaat om het aanpassen van visuele inhoud, biedt Weebly enige functionaliteit, maar het is zeker niet de meest flexibele website-bouwer die er is. Weebly-sjablonen kunnen worden aangepast via CSS en het platform maakt het bewerken van de broncode mogelijk, maar het kan alleen worden gedaan door individuen die een goed begrip hebben van ontwerp en programmering.

Weebly-thema's

Een voordeel dat Weebly heeft ten opzichte van zijn concurrenten is het superpraktische App Center die een grote verscheidenheid aan add-ons biedt die met slechts één klik kunnen worden geïnstalleerd. Het Weebly App Center heeft ongeveer 250 verschillende apps, waarvan de meeste een gratis versie en een premium-versie hebben voor extra functionaliteit. Wat klanten niet kunnen maken met de ingebouwde functies van Weebly, kunnen ze doen met de verbluffende Weebly-apps.

Met Weebly kunnen klanten verschillende aanmeldingen en toegangsniveaus maken, wat essentieel is voor bedrijven met meer dan één site-editor. Er is ook een optie om een ​​met een wachtwoord beveiligd lidmaatschapsgebied te creëren waar leden toegang kunnen krijgen tot exclusieve inhoud.

Weebly Backend

Weebly biedt geweldige SEO-optimalisatie – u kunt metabeschrijvingen, titels, URL-namen, alt-tekst naast afbeeldingen en 301-omleidingen toevoegen. U kunt ook code opnemen in de koptekst van de site en op de pagina’s, wat een goede gelegenheid kan zijn om externe tools toe te voegen, zoals online chat en betaalknoppen. Een groot nadeel is dat het platform geen e-mailmarketingtools biedt. Voor e-mailmarketingcampagnes kunnen klanten andere marketingplatforms gebruiken, zoals MailChimp, E-goi en Aweber.

Weebly biedt een gratis abonnement waarmee klanten een kleine site kunnen maken. De waarschuwing hier is dat ze moeten upgraden naar sommige van hun betaalde abonnementen als ze hun eigen domeinnaam willen gebruiken.

Prijsoverzicht:

 • Gratis abonnement beschikbaar
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 19,95 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 6 / maand
 • Hun goedkoopste e-commerceplan begint bij $ 12 / maand en omvat onbeperkte opslag
 • Weebly gebruikt Google Suite als hun e-mailprovider, die $ 6 / maand per account kost

Onze testsite gemaakt met Weebly
Weebly uptime- en snelheidsgegevens

8. Jimdo.com

 • Jimdo homepage

  Voordelen van het gebruik van Jimdo

+ Gebruikt slepen en neerzetten
+ Gratis beperkt abonnement met advertenties inbegrepen
+ Geweldige SEO-mogelijkheden
+ Flexibele stijlensets

  • Nadelen van het gebruik van Jimdo

Geen livechat en telefonische ondersteuning
Slechte uptime en prestaties van paginasnelheid
– Een laag aantal sjablonen

Jimdo is een allesomvattende websitebouwer met slepen en neerzetten die mensen zonder codeerkennis de mogelijkheid biedt om volledig uitgeruste, voor mobiel geoptimaliseerde websites te bouwen. Gebruiksgemak is een van de sterke punten van Jimdo.

Met Jimdo krijgen klanten de mogelijkheid om hun inhoud te beheren door te kiezen tussen twee verschillende benaderingen – “Dolphin” en “Creator”.

Jimdo Backend

Klanten die de “Dolphin” -modus gebruiken, kunnen hun website bouwen met behulp van een AI-editor. Ze kunnen chatten met de ontwerper van kunstmatige intelligentie en vragen beantwoorden over het type website dat ze willen maken. De “Dolphin” -modus haalt informatie over de klanten uit hun sociale media-accounts en probeert de website aan te passen aan hun persoonlijke smaak. Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar het is niet erg flexibel als het gaat om het maken van ontwerpwijzigingen.

Jimdo’s “Creator” -modus is veel flexibeler omdat het klanten biedt 40 sjablonen, editor voor slepen en neerzetten en de mogelijkheid om extra functies toe te voegen, zoals achtergrondvideo’s, galerijen, blogs en een online winkel. De Creator-interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig worden beheerd door mensen zonder ervaring met webdesign. Het platform staat klanten echter niet toe om afbeeldingen rechtstreeks te bewerken of bij te snijden met de editor van Jimdo, wat een grote tegenslag is.

Jimdo-sjablonen

Elke sjabloon wordt geleverd met een voor mobiel geoptimaliseerde versie die eenvoudig kan worden geactiveerd in het instellingengebied. Een groot voordeel van Jimdo ten opzichte van concurrenten is dat er bijna geen beperking is als het gaat om het veranderen van kleuren en lettergroottes.

Degenen die vertrouwd zijn met codering hebben eenvoudig toegang tot de CSS op hun Jimdo’s website en krijgen extra controle over het ontwerp van hun site. Bovendien kunnen gevorderde gebruikers de HTML-code van hun site bewerken en aangepaste sjablonen maken.

Jimdo heeft geweldige SEO-mogelijkheden omdat het klanten in staat stelt alt-tekst, paginatitels en metabeschrijvingen toe te voegen en SEO-vriendelijke koppen te gebruiken. Klanten kunnen ook Google-vriendelijke URL’s en 301-omleidingen maken. Het platform staat niet toe dat klanten SEO-plug-ins en apps gebruiken, maar ze kunnen geweldige bronnen gebruiken zoals Google Search Console, Pingdom, Yoast’s Real-Time Content Analysis Tool of HubSpot’s Website Grader. Bovendien geeft Jimdo klanten meteen een voorbeeld van hoe hun pagina eruit zal zien in een Google-zoekopdracht.

Het platform is SSL-versleuteld en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Jimdo biedt klanten ondersteuning via e-mail en sociale media maar het heeft geen ondersteuning voor telefoon en live chat. Het heeft echter wel een nuttige kennisbank met uitgebreide artikelen en video’s die kunnen helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen.

In de afgelopen 12 maanden heeft Jimdo geen ideale prestatiestatistieken geleverd – het platform toonde een uptime van 99,91% en de laadtijd van hun pagina is 893 ms.

Prijsoverzicht:

 • Gratis basisversie beschikbaar
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 20,00 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 9 / maand en omvat 10 GB bandbreedte en 5 GB opslag
 • Goedkoopste eCommerce-abonnement begint $ 19 / maand en omvat 15 GB opslag
 • Elk e-mailaccount kost $ 6 / maand via Google Suite

Onze testsite gemaakt met Jimdo
Jimdo-uptime- en snelheidsgegevens

9. Webs.com

 • Webs

  Voordelen van het gebruik van websites

+ Makkelijk te gebruiken (slepen en neerzetten)
+ Gratis basisplan
+ Kan een lidmaatschapssite maken
+ Goed geïnformeerde ondersteuning
+ 30-dagen geld terug garantie

  • Nadelen van het gebruik van websites

Beperkt maatwerk
Slechte uptime en prestaties van paginasnelheid

Webs is een websitebouwer en een hostingplatform dat bedrijven en individuen zonder codeerkennis de kans geeft om mooie websites te maken. Het beschikt over een minimalistisch maar intuïtief slepen-en-neerzetten-editor en een overzichtelijke interface waar gebruikers eenvoudig modules kunnen toevoegen en bewerken. Met de interface kunnen klanten overal op de website inhoud invoegen door eenvoudig afbeeldingen en tekst op hun plaats te slepen. Omdat het allemaal zo eenvoudig is, heeft Webs geen grote leercurve in vergelijking met sommige van zijn concurrenten.

Klanten kunnen kiezen uit de hele omgeving 400 sjablonen maar klanten vinden sommige misschien gedateerd, voornamelijk omdat ze meestal zakelijk zijn gericht. Het platform staat niet toe dat gebruikers hun ontwerpen wijzigen via HTML- en CSS-codes, wat niet ideaal is, omdat de mate van aanpassing die Webs biedt, alleen wijzigingen in lettertypestijl, achtergrond en kleurenschema toestaat. Ook is het aantal gratis en voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen beperkt. Enkel en alleen Pro-plan klanten krijgen de mogelijkheid om hun mobiele websites aan te passen.

Webthema's

Een groot voordeel van Webs ten opzichte van concurrenten is de lidmaatschapsfunctie, waarmee klanten exclusieve inhoud en groeps-e-mails kunnen verzenden.

Gebruikers die geavanceerdere tools en functies nodig hebben, kunnen de website bezoeken Webs App Store en voeg agenda’s, forums, blogs, video’s en fotogalerijen toe aan hun site. Webs beschikbare apps zijn niet indrukwekkend in vergelijking met concurrenten, maar het platform stelt klanten in staat om te installeren widgets van derden door een aangepaste HTML-optie te gebruiken.

eCommerce-websites kunnen een online winkel toevoegen met een interface waar ze gemakkelijk producten en verkopen kunnen beheren en couponcodes kunnen uitdelen. In een webwinkel van Webs kunnen gebruikers meerdere afbeeldingen per item uploaden, producten in categorieën indelen en scherpe prijzen creëren.

Betalingsverwerking kan worden gedaan via Stripe en PayPal. Het platform heeft ook handige wereldwijde valuta-opties die klanten de kans geven om een ​​wereldwijd klantenbestand te creëren.

Webs bieden gebruikers een gratis, door advertenties ondersteunde versie zonder tijdslimiet. Webs geven klanten die zich op sommige van hun betaalde abonnementen hebben geabonneerd de kans om hun abonnement binnen 30 dagen op te zeggen en hun geld terug te ontvangen.

Ze hebben een groot aantal opties voor klantenondersteuning ontwikkeld, waaronder een communityforum, een kennisbank, e-mail en telefonische ondersteuning (alleen beschikbaar voor Pro-plangebruikers). Het platform biedt geen meertalige ondersteuning.

In de afgelopen 12 maanden heeft onze testsite met Webs een uptime van 99,69% en een paginasnelheid van 759 ms geleverd.

Webs Backend

Prijsoverzicht:

 • Gratis versie beschikbaar
 • Alle abonnementen zijn inclusief SSL (https: //)
 • Alle jaarabonnementen bevatten een gratis domeinnaam voor 1 jaar, later verlengd voor $ 19,95 / jaar
 • Het goedkoopste abonnement kost $ 5,99 / maand en bevat 1 GB opslagruimte
 • Goedkoopste eCommerce-abonnement begint $ 12,99 / maand en omvat 5 GB opslag
 • Beperkte e-mailaccounts (3 accounts met Enhanced-abonnement en 25 met Pro)

Onze testsite gemaakt met Webs
Webs uptime en snelheidsgegevens

Conclusie

Het kiezen van de juiste websitebouwer kan tijdrovend en overweldigend zijn, maar we zijn er om u te helpen. We hebben testsites gebouwd met al onze aanbevolen bouwers en hebben hun uptime en laadsnelheid van pagina’s gecontroleerd, zodat u niet zelf de basis hoeft te doen.

Als u nog steeds niet klaar bent om u vast te leggen, raden we u aan een websitebouwer te kiezen met een gratis abonnement of een gratis proefoptie waarmee u functies relatief risicovrij kunt testen.

Heeft u een vraag over onze aanbevelingen voor websitebouwers die hier niet zijn opgenomen? Wilt u iets specifiekers weten of iets dat we nog niet hebben besproken over een van deze bouwers? Laat hieronder een reactie achter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map