7 најбољих услуга хостинга у облаку (преглед + поређење) |

Најбољи пружаоци услуга хостинга у облаку


Хостинг у облаку је већ неко време и све више добија популарност из тренутка у минуту. Цлоуд је такође најсавременија технологија за интернетске гиганте као што су Гоогле, Амазон и многи други.

Много је услуга хостинга у облаку са разликама у ценама, бесплатним производима, па чак и моћи сервера. На основу нашег истраживања постоје неке стандардне карактеристике које већина њих дели, као што су бесплатни ССЛ, бесплатни рачуни е-поште, 99,9% гаранција за продужено време, подршка 24 сата дневно и бесплатне дневне копије.

Примамљиво је потражити најјефтинију доступну опцију. Међутим, можда желите да угостите више веб локација или ће вам требати више перформанси.

Шта је Цлоуд хостинг уопште? Зашто је то боље од осталих врста хостинга?

Цлоуд Хостинг је мрежа виртуелних сервера која користи ресурсе са физичких сервера за рад на вашој веб локацији. Сам хостинг сервер постоји само у виртуелном свету или „облаку“. Тако облак покреће све апликације и услуге на више сервера истовремено. Ове машине се могу налазити у различитим дата центрима широм света.

У поређењу са стандардним приватним или дељеним хостингом на физичком серверу, Цлоуд Хостинг нуди вишеструке предности:

 • Већа поузданост: Веб странице су доступне у било које вријеме и на било којем мјесту и готово без станке. Оног тренутка када се један физички сервер поквари, сав промет се преусмерава на здраве сервере. Преусмеравање саобраћаја се такође аутоматски обавља када један сервер у кластеру прими превелики терет.
 • Скалабилан: Цлоуд хостинг је такође лако скалабилан. Провајдери хостинга неће морати да додају физичке машине на ваш налог када вам треба више енергије. Све што је потребно је да преусмерите ресурсе из постојећег серверског парка. Неки пружаоци услуга чак нуде да аутоматски повећају ресурсе када је веће оптерећење него иначе.
 • Брже време учитавања: Тада је побољшана брзина и перформансе које Цлоуд Хостинг може понудити у поређењу са статистикама дељеног хостинга. Будући да су подаци ваше веб локације раштркани на више сервера, нећете морати да се ослањате на само један уређај.

Сада, погледајмо наше истраживање најбољих пружатеља услуга хостинга у облаку и открићемо који је можда погодан за ваше потребе.

7 најбољих услуга хостинга у облаку (2020)

1. Текући ВПС облак – најбољи у цјелини

Течни веб облак хостингПланови почињу од 15,00 УСД месечно

Течни веб сајтови:
+ Фаст авг. време учитавања
+ Неограничене веб странице
+
Потпуно управљан + бесплатним преносом сајта
+ Сигурна (ДДоС заштита)
+ Дневне резервне копије
+ 24/7 ливе подршка за кориснике
+ Бесплатни ССЛ и ЦДН
Течни веб контои:
– ИнтерВорк, Плеск или цПанел коштају више

Ликуид Веб је један од најјачих у потпуности управљаних пружатеља услуга хостинга у облаку. То није најјефтинија опција на тржишту, али нуди широк спектар корисних функција и додатака.

Један од њихових најубедљивијих аргумената је велико време учитавања и продужење рада, које су ~ 430 мс и ~ 99,99% респективно (последњих 30 дана). Пошто је технологија облака веома поуздана, они могу гарантовати 99,9% продуженог времена.

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

292 мсПросечна брзина

100%Просечан Уптиме

Текуће перформансе ВПС Цлоуд-а (погледајте историјске податке овде)

Њихов најјефтинији план долази са пристојним серверима са 2 ГБ РАМ-а и 2-језгреним ЦПУ-ом. Њихов управљани ВПС облак налази се у централним и западним Сједињеним Државама.

На сваком од планова можете угостити неограничен број веб локација и налога е-поште.

Сви планови за течне вебе долазе са потпуно управљаним серверима, тако да нећете морати да бринете о безбедности, исправкама, надгледању и одржавању. Такође су бацили бесплатни ЦлоудФларе ЦДН, који ће поставити и успети да додатно повећа брзину и безбедност саобраћаја. Али, ако вам треба више слободе, онда можете да одаберете Опције Цоре-Манагед или Унманагед за њихове цлоуд сервере.

Такође ћете морати да одаберете између 3 контролне табле од самог почетка – ИнтерВорк, Плеск и цПанел. Међутим, већину подешавања мораћете да направите сами, али веома пажљива корисничка подршка Ликуид Веба може вам помоћи.

Неке значајне карактеристике укључују бесплатан ССЛ, бесплатне дневне копије са 100 ГБ резервног простора, 40 ГБ ССД простора и 24/7 телефон, ливе цхат или телефонску подршку. Пропусни опсег је ограничен на 10ТБ, али би требао бити и више него довољан за просјечне веб странице.

Цена њихових планова је прилично једноставна, али најјефтиније опције (почев од 15 УСД месечно) долазе са обавезом од 24 месеца. Услуга хостинга је лако скалабилна ако вам је потребно да доделите више снаге или могућности. Међутим, у поређењу са индустријским стандардом, нема загарантованог поврата новца, па тиме ни поврата новца. Домене коштају 15 долара годишње.

2. ХостГатор Цлоуд – Најбољи јефтини облак

ХостГатор цлоуд хостингПланови почињу од 2,74 долара месечно

Професори ХостГатор:
+ Фаст авг. време учитавања
+ Јефтини уводни трошак
+ Непромењена ширина опсега и простор на диску
+ Поуздан продужетак
+ 24/7 ливе подршка за кориснике
+ ЦДН + ССЛ је укључен
+ Бесплатан пренос сајта
Цонс против ХостГатор:
– Резервне копије коштају више
– Веће накнаде за обнављање

ХостГатор Цлоуд је најјефтинија опција хостинга на облаку на нашој листи. Савршено је за све који желе угостити један домен и своде трошкове на минимум. Њихови сервери за хостинг у облаку налазе се само у Сједињеним Државама.

Осим што су најповољнији, они имају и најбоље време за улагање и продужење на нашој листи; наша статистика показује ~ 400 мс учитавања и ~ 100% продуженог рада (последњих 30 дана), респективно. Као стандард, они гарантирају 99,9% продуженог времена за своје планове.

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

256 мсПросечна брзина

99,75%Просечан Уптиме

Перформансе ХостГатор Цлоуд-а (погледајте историјске податке овде)

Једна од главних недостатака је ограничење једног домена ХостГатор-а с њиховим „Хатцхлинг“ планом. Раде нуде бесплатан домен и неограничене налоге е-поште са њиховим могућностима хостинга. Али ако желите да угостите бројне веб локације, мораћете да купите више планова или започнете с надограђеним планом.

ХостГатор је врло лако подесити и омогућава вам да користите популарни цПанел као корисничку плочу. Они одмах активирају ваш налог након куповине. Међутим, ХостГатор не нуди управљану опцију за њихове цлоуд сервере, али имаћете лако време праћења и додељивања додатних ресурса да сами управљате саобраћајем. Уз то, имаћете потпуну контролу над коришћењем.

То што је ово јефтино долази с још једним недостатком у поређењу с индустријским стандардом – без бесплатних резервних копија. Можете додати свакодневне аутоматизоване сигурносне копије веб локација као додатак, који се наплаћује годишње у износу од 23,95 УСД.

Сада, најбољи део њихових планова је неограничено складиштење и пропусни опсег да је не виђаш тако често. Такође, добићете бесплатан ССЛ сертификат и имаћете приступ телефону 24/7, ливе цхат или подршци путем е-поште. Слично као и понуда течног веба, ХостГатор ће убацити бесплатни ЦлоудФларе ЦДН за додатну сигурност и брзину.

Цене њихових планова крећу се од 2,74 УСД / месечно, што је снижена цена са њиховим 12-месечним планом. Будите спремни за трошкове да порасту на 10,95 УСД / месечно након почетног периода. Ипак, имат ћете могућност да свој новац вратите за 45 дана, што је изнад стандардног у индустрији (30 дана). Препоручујемо да набавите „Баби“ план почевши од 3,21 УСД месечно. Добићете неограничене домене и приступ већој моћи сервера помоћу њихових 4 ГБ РАМ-а и 4-језгрених ЦПУ-а – за још увек ниску почетну цену.

3. ЦлоудВаис – најбоље управљани облак

ЦлоудВаис цлоуд хостингПланови почињу од 10,00 УСД месечно

Професионални ЦлоудВаис:
+ Поуздано продужење рада и брзина
+ Светски центри података (ДигиталОцеан, Вултр, итд.)
+ Потпуно управљана + бесплатна миграција веб локација
+ Неограничене веб странице
+ Аутоматизиране сигурносне копије
+ 3-дневно бесплатно пробно време
ЦлоудВаис Цонс:
– Резервне копије нису бесплатне

Ако тражите потпуно управљану услугу хостинга са флексибилним уговорима, ценама и опцијом да укључите тим стручњака који ће вам помоћи, онда ЦлоудВаис има леђа.

Најјефтинији планови долазе са дигиталним центрима за дигиталне океане, који се налазе широм света. Можете бирати између различитих слојева који нуде веће брзине, складиштење и ширину појаса – за већу цену.

У погледу перформанси њихови сервери су веома поуздани уз добро време учитавања и продужење рада, статистички просек од ~ 500 мс и 100%.

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

505 мсПросечна брзина

100%Просечан Уптиме

Перформансе Цлоудваис-а (погледајте историјске податке овде)

Као и код већине пружатеља услуга хостинга у облаку, ЦлоудВаис вам омогућава да домаћините неограничен број веб локација. Будите спремни да региструјете своје домене одвојено, јер они не нуде ову услугу. Међутим, радо ће бесплатно преселити вашу прву веб локацију ако је већ имате и покрените.

Значајан недостатак је и недостатак хостинга е-поште који је подразумевано у плановима. Услугу можете добити као додатак за 1 УСД по рачуну е-поште, што није много ако их немате на стотине.

ЦлоудВаис има сопствену интерно развијену контролну таблу, која је прилично интуитивна и једноставна за употребу. Будући да нуде потпуно управљани облак, нећете требати да бринете о одржавању, исправкама или безбедности. Они ће наставити да ради на вашем серверу уз редовно управљање ОС-ом, сигурносне закрпе и 24/7 праћење у стварном времену. Поред тога, можете добити додатак Премиум Суппорт који додатно помаже помоћ коју нуде.

Сваки план такође укључује аутоматизоване резервне копије. Али, ако прочитате фино штампање, сазнаћете да ће вам наплатити додатних 0,033 УСД / ГБ по серверу за резервну резервну меморију ван локације (месечно).

Неке од осталих функција укључују бесплатан ССЛ, ЦлоудВаисЦДН додатак, 25 ГБ ССД простора за складиштење, 24/7 ливе цхат, телефонску подршку и систем издавања карата. Основни план има ограничење пропусности од 1ТБ, што је најниже у поређењу с осталим пружаоцима услуга на овој листи.

ЦлоудВаис има веома транспарентан систем цена, што и волимо. Имаћете могућност месечне или сатне исплате, и нема временских обавеза. Њихов најјефтинији план кошта 10 УСД месечно и укључује 1ГБ РАМ-а и једнојезгарни процесор.

Нажалост, не нуде гаранцију поврата новца, али умјесто тога, добићете бесплатно 3-дневно пробно трчање.

4. Цлоуд Хостингер

Хостингер хостинг хостингПланови почињу од 7,45 УСД месечно

Професионални хостингер:
+ Потпуно успео
+ Наменска ИП адреса
+ Можете угостити 300+ веб локација
+ Датацентри широм свијета
+ 24/7 корисничка подршка (цхат)
+ ССЛ и ЦДН укључени
+ Добро продужење рада
Цонс:
– Просечна брзина
– Ручни пренос локације

Хостингер је још један квалитетни провајдер хостинг услуга у облаку. Њихова снага је једноставност, добре перформансе и укључивање многих других корисних функција за ваше потребе за хостингом.

Хостингер има пристојно време учитавања у просеку ~ 600 мс и продужено време од ~ 99.99%. Оно што је још боље је то што се њихови податковни центри налазе широм света. Такође нећете делити своје ресурсе и добити наменски ИП.

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

681 мсПросечна брзина

99,99%Просечан Уптиме

Перформансе Хостингер облака (погледајте историјске податке овде)

Хостингер је развио властити контролни панел “хПанел”, које је врло лако подесити и користити. ХПанел такође укључује прилагођени програм за инсталирање апликација једним кликом за више од 100 инсталација апликација са лакоћом.

Значајно је да нећете морати да будете ИТ гениј, јер ће они за вас радити сав сервер и саобраћај. Нуде услугу праћења 24 сата дневно, најновије технологије и ажурирања перформанси, одржавање и бесплатне дневне копије.

Неке од осталих функција укључују неограничену пропусну ширину и налоге за е-пошту, 40 ГБ ССД простора за складиштење, бесплатни ССЛ и ЦлоудФларе ЦДН и стандардну 99,9% гаранцију продуженог рада. Што се тиче подршке, они нуде само опцију за ћаскање уживо 24/7. Уз неколико додатних долара, можете се додати на њихову листу приоритета подршке тако да ће њихов одговор бити бржи.

У поређењу с другим потпуно управљаним облацима, са Хостингером можете угостити до 300 веб локација. То и није толико лоша страна, јер је 300 веб страница ионако више него што је већина од нас потребна. Наопако ћете добити бесплатан домен, али цена обнављања од друге године је 10,99 УСД.

Из перспективе цена, добићете најјефтинију цену (7,45 УСД / месечно) са четворогодишњим уговором, који и није тако сјајан. Трошак обнове износиће 15,90 долара. Прилично скупо с обзиром на нижу улазницу. Такође ћете добити пристојну гаранцију поврата новца од 30 дана са пуним надокнадом за тестирање њихове услуге. У основном плану вам је постављено 3 ГБ РАМ-а и 2-језгрени ЦПУ. Планове је лако надоградити на виши ниво уз додатни трошак, али ћете добити боље перформансе и више простора за складиштење.

5. ЦлоудХост Цлоуд – Неуправљан

ДреамХост цлоуд хостингЦијене се темеље на употреби

ДреамХост Прос:
+ Плаћајте по сату / саобраћају
+ Неограничен број веб локација
+ ССД меморија од 80 ГБ + блок меморија од 100 ГБ
+ 100% гаранција за продужење рада
ДреамХост Цонс:
– Корисничка подршка није 24/7
– Није у потпуности управљано + миграција сајта није бесплатна
– Нема повратка / повраћаја новца
– Нема аутоматског прављења резервних копија

Дреамхост је дизајнирао њихову услугу хостинга у облаку за професионалце и све који желе што више слободе. Њихови сервери нису управљани, што значи да ћете бити одговорни за све, од ажурирања до резервних копија.

Њихови серверски паркови смештени су само у САД. Сами сервери не троше много енергије ни у поређењу са брзинама које нуде њихови конкуренти.

Дреамхост има пристојну ~ 99.99% и поуздану брзину, за коју наша статистика показује да је у просеку ~ 300 мс.

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

302 мсПросечна брзина

100%Просечан Уптиме

Перформансе ДреамХост Цлоуд-а (погледајте историјске податке овде)

Дреамхост вам омогућава да домаћините неограничен број веб локација под условом да стижете са доменима. Имају сопствену прилагођену плочу за управљање вашим веб локацијама, базама података, е-поштом и наплате.

Сада, ако је неуправљан облак послужитељ оно што тражите, чека се посластица. Дреамхост омогућава било који избор ОС-а и софтвера, тако да сервери могу бити базирани на Линуку, БСД-у или МС Виндовс-у. Дреамхост је дизајниран око ОпенСтацк-а и Цепх-а и подржава стандардне АПИ-је и најпопуларније алате за програмере. Дакле, ако вам требају МонгоДБ, Редис, ноде.јс, руби, питхон, можете их користити без икаквих проблема.

Уз другу напомену, ви ћете бити одговорни и за резервне копије, исправке, безбедност, доделу ресурса за свој саобраћај и опште управљање сервером. Дреамхост вам бесплатно нуди ССЛ сертификат.

Добићете неограничену бесплатну пропусност све док Дреамхост не одлучи другачије (ограничено време). Такође ћете добити огроман 80 ГБ ССД простора за складиштење и 100 ГБ блоковске меморије са сваким планом. То је огромно у поређењу с оним што нуде други пружаоци услуга хостинга у облаку.

Главна мана је то што њихова подршка функционише само током радног времена и путем ливе цхат-а (осим ако немате ДреамПресс, ВордПресс могућност хостинга). Ипак, у било ком тренутку можете да креирате карту – само не очекујте моментални одговор.

Цијене се темеље на употреби и мјере се сатом, а основни план почиње од максимално 4,50 УСД мјесечно (0,0075 УСД / сат). Овим ћете добити 512МБ РАМ-а и једнојезгарни процесор. Међутим, препоручујемо вам да добијете следећи ниво нивоа за боље перформансе (2 ГБ РАМ-а) по цени од 0,02 УСД / сат (или максимално 12 УСД / месечно). Не постоји гаранција за повраћај новца, али ни обавеза.

6. ИнМотион Цлоуд

ИнМотион цлоуд хостингПланови почињу од 22,99 УСД месечно

ИнМотион Прос:
+ Гоод авг. време учитавања
+ 2 сата бесплатне подршке за инсталацију
+ Импресивна гаранција поврата новца
+ Неограничене веб странице
+ Бесплатни домен (1. година)
+ Бесплатан пренос сајта
ИнМотион Цонс:
– Скупо
Ограничена пропусност

ИнМотион нуди врхунску услугу хостинга облака врхунског квалитета. Иако су мало на драгој страни, нуде врхунско искуство подршке, њихови сервери су у потпуности управљани и лако се постављају.

Можете угостити ан неограничен број веб локација, а ИнМотион је такође убацио бесплатан домен како би вам помогао да започнете. Међутим, почев од друге године наплаћиват ће 15,99 УСД годишње за домен. Предлажемо вам да са собом понесете већ регистровани домен.

Перформансе ИнМотион-а су пристојне, са просечним временом учитавања од ~ 570 мс и 99,96% продуженог времена. Њихови сервери налазе се на источној и западној обали САД-а. Као стандардна пракса, ИнМотион се такође обавезује на 99,9% гаранције за продужено време.

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

361 мсПросечна брзина

99,99%Просечан Уптиме

Перформансе ИнМотион Цлоуд (погледајте историјске податке овде)

ИнМотион вам омогућава да користите добро познати цПанел за постављање и покретање веб страница. Сама инсталација је једноставна и једноставна. Након покретања, добићете чак два слободна сата са ИнМотион тимом за управљање хостингом, који ће вам помоћи у инсталацији.

ИнМотион у потпуности управља серверима, тако да о томе уопште нећете морати да бринете. Такође ће пратити ваш саобраћај и доделити ресурсе одмах када вам веб локација треба. Аутоматске резервне копије су такође подразумевано укључене у њихове планове.

Добићете избор конфигурације сервера на основу ваших потреба (ЛАМП стацк, ВордПресс стацк или ПХП конфигурација). Постоји и опција за омогућавање коријенског приступа ако желите да користите другу технологију за свој развој.

Неке друге карактеристике укључују 75 ГБ простора за складиштење ССД-а, бесплатан ССЛ сертификат, неограничене налоге за е-пошту, 4ТБ пропусне ширине и подршку 24/7 телефона, ливе цхат и подршку путем е-поште..

Цене су прилично скупе, а најјефтинија опција (22,99 УСД / месечно) долази заједно са двогодишњом обавезом. Са хардверске стране, корисници добијају 4 ГБ РАМ-а са основним хостинг планом. Постоји и опција да надоградите свој план како бисте постигли још боље брзине и складиштење, али такође ће коштати више. Ипак, имат ћете импресивну гаранцију поврата новца од 90 дана уз пуни поврат ако одлучите.

7. А2 Хостинг Цлоуд

А2Хостинг цлоуд хостингПланови почињу од $ 25,00 месечно

Професионални А2 хостинг:
+ Снажно продужење рада
+ Бесплатан пренос сајта
+ Корисна подршка 24 сата на дан
+ Неограничено веб локација / налога
+ Било када гаранција поврата новца
А2 Хостинг Цонс:
– споро време учитавања
– Скупо
– Ограничена пропусност

А2 Хостинг Цлоуд има најскупље планове на нашој листи за преглед. И даље нуде потпуно управљану услугу хостинга у облаку, али њихово време учитавања није толико велико у поређењу с осталим хостинг провајдерима.

А2 хостинг заиста покрива САД, Европу и Азију када су у питању локације сервера.

Иако су одржавали одличан продужетак од 99,99%, просечно време учитавања сајта није тако велико (1334 мс):

Прикажи:

Последња 24 сата
Последњих 7 дана
Последњих 30 дана
Последњих 6 месеци
Прошле године

1134 мсПросечна брзина

99,99%Просечан Уптиме

Перформансе А2 хостинг облака (погледајте историјске податке овде)

За прављење и покретање веб локације добићете приступ добро познатом контролном панелу цПанел. Осим тога, не морате да бринете о управљању серверима са потпуно управљаним плановима А2 Хостинга. Они ће одржавати и ажурирати сав хардвер, ажурирати софтвер и надзирати сервер 24/7.

Као стандард, они нуде бесплатне дневне сигурносне копије и бацили су се на бесплатни интерни програм за опоравак датотека „Сервер Ревинд“. Такође ће покренути операцију праћења сигурности 24/7 како би ваше веб странице биле што је могуће сигурније.

Остале главне карактеристике укључују 75 ГБ простора за складиштење ССД-а, бесплатни ССЛ и ЦлоудФларе ЦДН, бесплатне неограничене налоге за е-пошту и фантастичну 24/7 подршку за телефон, е-пошту, карте и ливе цхат. Током нашег истраживања пронашли смо подршку А2 Хостинг-а НАЈБОЉИ на нашој листи прегледа.

Међутим, високе перформансе, сјајне функције и сјајно искуство подршке нису јефтини. Планови су скупи, почев од 25 УСД месечно, а обнављање је скоро дупло више од почетне цене. Надограђени планови су још скупљи, али нуде и веће брзине и простор за одлагање.

Постоји преокрет, и то се зове АНТИТИМА гаранција поврата новца.

Закључак

На основу нашег истраживања, постоје неки сјајни пружаоци услуга хостинга у облаку. Постоји значајна разлика у ценама на основу колико перформанси и колико функција ће вам требати. Цена је такође нешто виша од осталих врста хостинга, као што је дељени хостинг.

Такође можете очекивати различита времена утовара у зависности од места где радите и којег провајдера одаберете. Али, од свих њих можете очекивати поуздану услугу.

Ипак, ако желите да подигнете перформансе веб странице на нови ниво без пробијања своје банке, хостинг у облаку је пут којим треба ићи.

Које провајдере хостинга у облаку сте користили раније? Да ли бисте препоручили било коју од њих? Јавите нам у коментарима испод. Такође можемо испробати и испробати друге пружатеље услуга хостинга у облаку, зато нам пошаљите своје предлоге :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map