Најбоље бесплатно складиште у облаку за 2020. годину

Векторска слика за складиштење у облакуНе постоји бесплатан ручак, као што каже изрека …


Али тамо су бесплатни узорци, ако знате где да тражите. А када је у питању проналазак најбоља бесплатна услуга складиштења у облаку, можете их наћи свугде.

Данашњи врхунски провајдери простора за складиштење у облаку су више него спремни да вам поклопе мало простора за складиштење у облаку – потпуно бесплатно – у нади да ћете се претворити у лојалног купца који плаћају након пробног поступка..

Истина која стоји иза „слободних“ суђења

Штавише, многа од ових бесплатних суђења су заиста корисна, омогућујући вам да „тестирате“ скоро све функције које бисте добили као купца у потпуности… Међутим, важно је истаћи да је већина бесплатних опција за складиштење у облаку – било да су пробна или у супротном – једноставно немају довољно простора за већину предузећа, укључујући било које предузеће са више од неколико клијената који похрањују и преносе своје датотеке.

Речено је да ће им можда бити довољно за личну употребу, а као што је већ поменуто, још увек вреди покушати да осетите услугу и кориснички интерфејс.

Најбоље бесплатне услуге складиштења у облаку у 2020. години

Приликом процењивања услуга гледали смо на укупни простор за складиштење који добијате бесплатно као наш главни фактор процене (под претпоставком да су овде укључене све опције закључано из безбедносне перспективе).

Поред тога, дали смо скоро подједнаки значај спецификацијама које се дају бесплатно. Поред функција, узели смо у обзир и корисничко искуство, које игра важну улогу у одређивању који је пакет најбоља бесплатна услуга.

Свака услуга има своје висине и падове, тако да наша листа није баш објективна. Усредсредили смо се на више ствари у састављању листе, тако да ћемо проширити сваку услугу док их крећемо. На тај начин ћете моћи да одаберете онај који вреди доживотну претплату када се коначно одлучите за набавку.

Дакле, ево наше листе најбољих опција бесплатног складиштења у облаку у 2020. години:

# 1 Гоогле Дриве: Владајућа шампионка

Кључне спецификације
 • Гоогле налог
 • Нема потребних надоградњи
 • Надограђени планови су вредни

ПРОС

 Можете да користите 15 ГБ бесплатног простора за складиштење података
Такође можете бесплатно да користите Гоогле документе
 Понуде Гоогле софтвера апликације треће стране бесплатно

ЦОНС

 Датотеке долазе са управљаном енкрипцијом
Постоје потенцијални проблеми са приватношћу
Нема Линук клијента

Гоогле диск вам даје 15 ГБ бесплатно од тренутка када сте се пријавили на Гоогле налог. Свако са Андроидом или Гмаилом то аутоматски добија.

Иако морате да делите простор са примљеним и Гоогле Пхотос-ом, још увек је довољно да вам није потребна надоградња на плаћени програм.

Када требате надоградњу, Гоогле је приступио плочи нудећи могућност од 100 ГБ. За 2 долара месечно, на располагању вам је 100 ГБ. Гоогле диск постаје мало скупљи ако желите више података од 100 ГБ.

Гоогле диск вам пружа све с бесплатном услугом коју добијате као претплатник који плаћа. То значи да ћете бесплатно користити Гоогле документе. Такође ћете користити огроман софтверски екосистем Гоогле Дриве-а сјајне треће апликације и интеграције, без додатних трошкова.

Недостатак чувања датотека на Гоогле диску је што је платформа позната по скенирању датотека што представља велику бригу о приватности. Гоогле-ови скенери вас штите од вируса, нежељене поште и опасног садржаја, што може бити лоше ако је иначе редовна датотека карантинована и оштећена након што буде означена као опасна. Међутим, они такође анализирају садржај како би промовисали релевантне производе корисницима, што је озбиљна инвазија на приватност, барем у мојим очима.

Ако вас то нешто мучи, боље је да се одлучите за другу бесплатну могућност складиштења у облаку, чак и ако Гоогле Дриве нуди све остало што желите.

Још један негативан став је то што Гоогле диск не пружа могућност препоруке. То значи да имате само 15 ГБ, осим ако не одлучите да платите. Ако је то случај, с обзиром да су функције исте за кориснике са Гоогле Дриве-а који плаћају, препоручујемо да задржите бесплатни Гоогле диск и користите други програм да бисте додали 15ГБ које већ имате.

# 2 пЦлоуд: Најбоља енкрипција складиштења у облаку

Кључне спецификације
 • Покретање меморије од 2 ГБ
 • Удобно корисничко искуство
 • Мулти Медиа

ПРОС

 Можете да користите 10 ГБ бесплатног простора за складиштење података
Пакет нуди добро корисничко искуство
 Такође ћете користити репродукцију видео и аудио записа, уз могућност прављења листа за репродукцију

ЦОНС

 Нула знање је скупље
Добијате мање функција за дељење

пЦлоуд корисницима нуди планове за складиштење који почињу са 2 ГБ бесплатне меморије у облаку једноставном пријавом за налог.

Ово је сјајан договор не због простора за складиштење, што је стандардно, већ због тога што је сет функција упоредо са њиховим плановима улазног нивоа. Поред тога, као и други провајдери, можете добити додатни простор – вредан 8 ГБ – предузимањем једноставних задатака попут упућивања других људи на платформу.

Без бесплатне услуге пЦлоуд недостају две важне карактеристике: лозинке и датуми истека за дељење линкова. Да бисте избегли проблем, мораћете да пређете на пакет од 500 ГБ или 2ТБ. Иако су обоје по повољним ценама у поређењу с многим тренутно на тржишту, то је велика мана када бесплатни налог не пружа ове функције.

Поред одсутних функција, пЦлоуд услуга за бесплатне чланове се и даље истиче. Био сам импресиониран уграђеним аудио и видео плејером – који у основи омогућава стримање музике и гледање филмова из облака – као и корисна функција пЦлоуд налога да може да управља ХД стримингом.

Трошкови складиштења у облаку заиста се временом сабирају. Иритантно је плаћати сваког месеца То је тачка у којој је плаћање једнократне накнаде за физички чврсти диск бољи економски избор.

Срећом, пЦлоуд вам омогућава да платите једнократну накнаду за њихово складиштење у облаку. Њихов пакет од 500 ГБ можете заувијек добити за 175 УСД. То значи да вам је хард диск загарантован да ради до краја живота. Ако га користите 10 година, видећете око 1,50 УСД месечно трошкове складиштења.

Многи људи – укључујући и мене – воле услуге безбедности нула знања пЦлоуд. Тужни део је што не морате да уживате у искуству са нултим знањем – чак и ако имате пЦлоуд Премиум налог. На крају морате платити више за пЦлоуд крипто. Упркос томе, као бесплатна услуга морате се пријавити за Црипто без потребе за новцем за Премиум.

Упркос неколико малих недостатака, са сјајним корисничким искуством и обиљем бесплатног складиштења, пЦлоуд чини врх наше листе.

# 3 МедиаФире: Тонови бесплатности

Кључне спецификације
 • 10 ГБ складиштења у старту
 • Јефтино и поуздано
 • Наградни систем препоруке
 • Могућност повећања складиштења

ПРОС

 Можете да користите до 10 ГБ бесплатног простора за складиштење података
Такође можете да добијете до 50 ГБ додатног простора за складиштење података
 Платформа нуди повољне планове цена

ЦОНС

 Не можете да користите синхронизацију датотека
Морате да се суочите са лошом заштитом

Ако препоручити МедиаФире већем броју људи није ваша шоља чаја, нема бриге. 2 ГБ додатног простора за складиштење можете добити једноставним инсталирањем апликације МедиаФире за паметне телефоне. Такође имате могућност да добијете више гигабајта повезивањем вашег Фацебоок-а или Твиттера са сервисом.

МедиаФире такође нуди планове приступачних цена, попут пружања једног терабајта (1ТБ) за само 5 УСД месечно. Ипак, платформу је тешко препоручити, осим што је бесплатна услуга, иако је једна од ретких Линук услуга.

Главни проблем је што МедиаФире неће синхронизовати датотеке са било којег уређаја. То значи да документе морате учитавати или преузимати ручним радом у облаку.

Штавише, сигурносни детаљи платформе нису идеални, са лошим сервисима шифровања и без пружања лозинке. Ипак, МедиаФире успева да да доста простора за складиштење бесплатно, тако да успева да направи нашу листу.

Главни разлог што се МедиаФире налази на листи је тај што нуди добар део података бесплатно.

# 4 Синц.цом: Повећање складиштења путем препорука

Кључне спецификације
 • 5 ГБ меморије за почетак
 • Врх система упућивања линија
 • Пуно доступних функција
 • Добро заокружена услуга складиштења

ПРОС

 Добијате 1ГБ складиштења за сваку препоруку са нултим ограничењима
Долази са шифровањем нултег знања
 Можете искористити 5 ГБ бесплатног простора за складиштење података

ЦОНС

 Не можете користити датуме истека
Не постоје ограничења за преузимање веза
Нема Линук клијента

Синц.цом долази као наша друга услуга складиштења у облаку на овој листи.

Кад се пријавите, на платформи добијате 5ГБ бесплатног капацитета. Много корисника пева хвале за Синц, али оно што платформу чини толико популарном као бесплатни сервис јесте да има програм препоруке са апсолутно нулту границом. Слично као у пЦлоуд-у, имате 1ГБ сваке нове пријаве које наведете, али можете је делити онолико пута колико позивница желите. ��

Платформа има ограничење од 20 ГБ за препоруке, али заправо је једноставно контактирати компанију директно путем е-поште или ливе цхат-а тако да вам капа може бити онемогућена. Покретачи подршке за синхронизацију провериће ваше препоруке како би се уверили да су прави људи, али све док је све наређено, проширит ће ваш бонус препоруке.

Као неограничена услуга препоруке, у теорији, можете добити готово неограничено складиште у облаку бесплатно са овом платформом него што је дозвољено код било које друге услуге коју смо навели. Многи корисници следе своје друштвене медије како би добили што је могуће више простора за складиштење.

Поред тога, Синц.цом није бесплатном услугом одрезао многе функције својих плаћених планова. На пример, у свим плановима можете да добијете шифровање нула знања, бесплатно и плаћено. Ово вам омогућава да проширите на датотеке дељења. Штавише, програм има најбољу услугу са нултим знањем до сада и за кориснике који плаћају и не плаћају.

Такође имате могућност да заштитите дељење датотека лозинком путем бесплатног налога, али не додајте датуме истека или ограничења за преузимање. За то ћете морати да пређете на Синц.цом Про програм. Дакле, ако имате неких проблема са избором између Синц.цом или пЦлоуд, то има смисла. Обоје се готово једнолично подударају. Било како било, добијате сјајну понуду.

Једном када исцрпите пријатеље и познанике, морат ћете платити услугу. Синц има фантастичну структуру плаћања где 1 ТБ складиштења износи 5 УСД месечно у накнадама. Једноставно је.

Наше часне изјаве

Сматрамо да неке друге опције бесплатног складиштења у облаку вреде почастити. Иако не успевају да се нађу на врху наше листе, нису лоше опције:

# 5 Амазон Цлоуд Дриве

Пријављивање вам једноставно добија 5 ГБ бесплатно, али ако сте тренутни корисник Амазон Приме, уживаћете у неограниченом складиштењу фотографија. Недостатак је што Амазон Дриве не може да шифрира датотеке, па је безбедност брига.

# 6 Дегоо

Још један провајдер простора за складиштење који је прилично популаран. Једна регистрација за Дегоо пружа вам 100 ГБ бесплатног простора за складиштење. Иако је то пуно више од онога што нуде остале услуге, Дегоо се брине за интернетске резервне копије уместо складишта у облаку. У ствари, чак и није тако сјајна интернетска копија сигурносних копија, али барем то посао обавља.

# 7 Мицрософт ОнеДриве

Најзад, за најједноставније опције, морате тражити даље од 1ТБ који је пружио Мицрософт ОнеДриве. Приступите слободном простору за складиштење једноставним коришћењем важећег ИД-а института. Можете добити Оффице 365, који такође долази са верзијама за радну површину за Мицрософт Ворд, Екцел, ПоверПоинт и ОнеНоте. Најбољи део је то што је све бесплатно.

Бесплатни водич за куповину у облаку

Које функције треба да тражите у бесплатној услузи складиштења у облаку? Прво и основно: сигурност.

Када купујете око себе за најбоље планове за складиштење у облаку, цибер-сигурност би требала бити ваша главна брига. Најцјењеније компаније за складиштење у облаку никада неће видети и снимити више од погледа на ваше податке – чувају их шифроване, заштићене од хакера као и знатижељних очију сопствених запослених.

Друго, најбољи „бесплатни“ планови треба да садрже онолико карактеристика колико и основни плаћени еквиваленти, јер ће вам ово дати реалнију слику онога што бисте у ствари платили. Након што би био смисао бесплатног узорка ако не оставе кључне састојке?

Коначно, услуга би требала бити једноставна за употребу, као што је то тако једноставно-ваша-бака-могла-искористити. ���� Треба да се интегрише са свим вашим уређајима, било да су они на паметном телефону, таблету или рачунару.

Већина бесплатних апликација за складиштење у облаку које препоручујемо овде су компатибилне са свим наведеним уређајима и раде на свим већим оперативним системима. На тај начин можете приступити жељеним датотекама, кад их желите, без обзира где се налазите (све док сте повезани на Интернет).

Како одабрати идеалну бесплатну похрану у облаку?

Иако су све услуге које овде препоручујемо бесплатне, не пружају их све исте вредност. Пропустили смо све даваоце који имају ништа мање од савршене сигурности, јер би било губљење времена споменути их.

Једине две преостале категорије за поређење су 1) број гигабајта (ГБ) који је укључен у план бесплатног складиштења и 2) функције које ћете моћи да користите.

Бесплатно до скупо

Већини људи довољна је реч “бесплатан” да их намами у средњи пакет за складиштење. Немојте бити преварени! Као што је већ поменуто, свака опција бесплатног складиштења у облаку се разликује.

Ево договора, не Добро опције нуде више од 50 ГБ за свој бесплатни план. То је на највишем крају. Највише капа од 15 до 16 ГБ. Ако планирате да користите услугу складиштења у облаку било које временско време, на крају ћете платити у неком тренутку.

Најважнија ствар на коју треба да се фокусирате је да вам ниједна компанија заправо не даје толико складиштења. Дропбок, један од најпознатијих провајдера за складиштење у облаку, такође је један од најмање издашних у погледу складиштења по долару након што пређете ограничење података од 2 ГБ бесплатно.

Како функционише складиштење у облаку

Нуди вам се само 2 ГБ путем Дропбок-а са бесплатним планом, званично названим Дропбок Басиц. Након тога, цене су у најбољем случају двоструко веће од осталих планова за складиштење у облаку. У најгорем случају, вишеструко је више од осталих опција.

Дропбок нуди свој најнижи премијски план за 1 ТБ простора за складиштење. Многим људима чак ни не треба толико складишта. Ово ће вам доносити 10 УСД месечно, а ако желите да удвостручите податке, гледаћете 20 УСД месечно.

Дропбок нуди посао да се ослободи 16 ГБ простора за складиштење података тако што се пријатељи пријављују, али то није увек опција – нити је предузеће професионално да затражи од других да се пријаве. И друге услуге нуде исту функцију. Због тога препоручујемо пространије планове, на пример пЦлоуд или Синц.цом (више о овим опцијама за минут).

Број и врста карактеристика

Осим што ограничавају простор за складиштење (ГБ), мноштво бесплатних планова за складиштење у облаку такође ограничава и број функција које вам се пружају. Опет користећи Дропбок као пример, његов основни програм је лишен важних могућности као што су лозинке и двофакторна аутентификација за заштиту директоријума, као и дељење датотека и мобилни ванмрежни приступ. Због тога се опције на нашој листи више истичу са мноштвом функција које можете одабрати.

Последње мисли

Одлична је ствар када је компанија толико сигурна у своје услуге да су спремна да је бесплатно пруже у нади да ћете једног дана постати клијент који плаћа.

Али само ћете знати тачно које би функције највише користиле вама или вашој компанији након што услугу предате колеџу. Преносимо наше најбоље изборе:

 1. Гоогле диск
 2. пЦлоуд
 3. МедиаФире
 4. Синц.цом

Најбољи бесплатни провајдери простора за складиштење у облаку попут пЦоулд-а пружиће вам до 10 ГБ простора за складиштење података са неколико напредних функција у нади да ће вам се њихов систем свидети над нечим што је већ доступно свим Гмаил корисницима, попут Гоогле диска.

На крају, ви ћете одредити колико вам треба бесплатна похрана у облаку и која од услуга је најприкладнија за посао. Срећом, ништа вас не спречава да испробате све њих и само се држите онога који вам се највише свиђа сви су слободни!

Чувајте своје податке, имајте на уму како делите своје податке и искористите ове могућности бесплатног складиштења у облаку (док то можете!). Уосталом, нема назнаке када ће се бесплатни узорци потрошити… ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector