Si të Pritni Uebfaqen Tuaj nga Shtëpia (Udhëzuesi 2020)

Si të presësh faqen tuaj të internetit

Shpesh kur njerëzit duan të krijojnë uebfaqen e tyre, ata nuk e kanë idenë se ku të fillojnë të lenë vetëm se si të presin faqen e tyre në shtëpi.


Një pjesë e madhe e popullatës nuk e ka menduar kurrë se si funksionon një faqe në internet. Ata thjesht klikojnë ikonën e tyre të Internet Explorer 2003 dhe shkruajnë në një faqe në internet.

Ne na mungon IE.

Nëse po mendoni për të pritur një faqe në internet nga shtëpia, shanset janë të kuptoni se si funksionojnë serverët dhe pritësit në përgjithësi. Tani po kërkoni kufirin përfundimtar – një shans për të kontrolluar plotësisht faqen tuaj të internetit nga faqja e parë. Mjerisht, duke pritur një faqe në internet nga shtëpia vjen me disa pengesa siç janë brezi i kufizuar i bandës dhe faturat e mëdha të energjisë elektrike. Përdorimi i një adrese dinamike IP sesa një statike gjithashtu paraqet disa sfida.

Ekzistojnë dy zgjedhje për të pritur një faqe në internet nga shtëpia. Të njëjtat dy opsione që kompanitë e mëdha pritëse kanë në serverat e tyre. E para është Windows, pasi shumica e njerëzve në shtëpi do të drejtojnë një makinë Windows. Tjetra është Linux, që është platforma e preferuar e pritjes në shumicën e rasteve.

Pritni një Uebfaqe në Windows

Meqenëse shumica prej jush me siguri po e lexoni këtë nga kompjuteri juaj personal dhe po përdorni Windows si sistemin tuaj operativ do ta bëjë më të kuptueshme për shumë prej jush që të fillojnë me përdorimin e PC tuaj si serverin tuaj.

Përdorni kompjuterin tuaj si një server WAMP për të pritur një faqe në internet

Përdorimi i një programi instalimi WAMP është mënyra më e lehtë për të filluar në vend se të instaloni manualisht çdo paketë. Më pëlqen të mendoj për serverat WAMP si duke bërë zhurmë PacMan ndërsa fillojnë të fillojnë.

Hapi 1: Instaloni Softuerin WAMP Server

WAMP qëndron për Windows, Apache, MySQL dhe PHP. Shtë shumë më e lehtë thjesht të përdorni një program instalimi WAMP në vend se të kaloni dhe të shkarkoni gjithçka në mënyrë individuale. Paketat me reputacion WAMP Server kanë të gjitha versionet më të azhurnuara të paketave individuale.

Ne ju rekomandojmë të përdorni WampServer. Ata e bëjnë më të lehtë për tu bërë.

Hapi 2: Si të përdorni WampServer

Pasi të instalohet softveri, do të krijohet automatikisht një drejtori.

Rruga duhet të gjendet si c: \ wamp \ www.

Brenda atij direktori ju do të jeni në gjendje të krijoni ndonjë nëndrejtori që ju nevojitet. Kjo është ajo ku ju mund të vendosni çdo skedar HTML ose PHP. WampServer etiketon nëndrejtoritë si projekte por programe të tjera WAMP mund t’i quajnë ato diçka tjetër.

Hapi 3: Test WampServer

Testimi i serverit është i rëndësishëm për t’u siguruar që asgjë nuk shkoi keq. Për ta bërë këtë ne kemi nevojë për të krijuar një faqe HTML.

Gjëja më e mirë për të bërë është të vendosni një shembull të një skedari të etiketuar “info.php” në drejtorinë www. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni “direktori” www një herë brenda WampServer.

Tjetra, krijoni një skedar dhe përdorni këtë varg kodi:

1 Test PHP

Pasi ta ruani skedarin, do të keni mundësi të shfletoni http: //localhost/info.php. Kjo është ajo ku ju do të shihni detajet e instalimit tuaj PHP.

Në këtë pikë, ju do të keni mundësinë të krijoni struktura skedarësh HTML dhe PHP në varësi të asaj që ju nevojitet.

Hapi 4: Konfiguroni bazën e të dhënave

Shumica e njerëzve do të përdorin një lloj Sistemi të Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) dhe shumica e njerëzve që përdorin një CMS do të përdorin WordPress.

Kjo do të thotë që do t’ju duhet një Baza e të dhënave MySQL.

Ju mund të krijoni çdo bazë të dhënash MySQL që dëshironi – ose rrëmujë rreth me ato ekzistuese. WordPress do të krijojë një bazë të dhënash të re për ju që është në përputhje me programin e tyre.

Kur hapni ekranin e hyrjes phpMyAdmin, ai do të hapet si një dritare e re e shfletuesit. Mos ngurroni të lini emrin e përdoruesit të administratorit si rrënjë. Ka edhe nuk ka nevojë të përdorni një fjalëkalim.

Hapi 5: Bëni Publikimin e Faqes

Në mënyrë që njerëzit të hyjnë në faqen tuaj të internetit, duhet të gjeni skedarin e konfigurimit Apache. Ky skedar duhet të jetë httpd.conf dhe mund ta gjeni duke shkuar përsëri në menunë WampServer dhe duke zgjedhur Apache. Tjetra, ju mund të redaktoni skedarin duke zgjedhur httpd.conf.

Ju duhet të shihni dy rreshta:

1 Urdhëroni Refuzoni, Lejoni
2 mohoni nga të gjithë.

Zëvendësoni linjat me:

1 Urdhëroni Lejoni, mohoni
2 Lejoni nga të gjithë.

Tjetra, do të duhet të rindizni gjithçka, kështu që kjo do të funksionojë. Ekziston një opsion i deklaruar si Rinisni të gjitha Shërbimet në menunë.

Të gjithë duhet të jenë në gjendje të hyjnë në uebfaqen tuaj tani për sa kohë që nuk ka kërkesa për bllokimin e murit të zjarrit të PC.

Hapi 6: Emri i Domainit

Nëse jeni duke pritur faqen tuaj të rishikimit të mishit të viçit në shtëpi, me siguri dëshironi të emërtoni domenin tuaj diçka tërheqëse dhe ta përdorni atë.

Ndoshta beefjerkyathome.com?

Emri juaj i domain do të ketë një adresë specifike IP, për këtë beefjerkyathome.com ne do të përdorim 000.000.000.000. Gjeni skedarin C: \ Windows \ system32 \ shoferëve etj etj \ hostet dhe shtojini kësaj rresht tek ajo: 000.000.000.000 beefjerkyathome.com.

Tjetra, ne do të kthehemi te skedari httpd.conf për të shtuar një host virtual. Do të keni mosmiratim të rreshtit pas fjalëve, Pritëse Virtuale. Do të duket kështu:

1 # Mikpritës virtualë
Përfshini konf / ekstra / httpd-vhosts.conf

Hapi i fundit është të shtoni një skedar manual në drejtorinë Apache. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të krijoni një skedar Notepad dhe ta ruani atë në C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ konf \ ekstra \.

Skeda e Notepad do të duket si kjo:

ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
Emri i serverit mysite.local
ErrorLog “logs / beefjerkyathome.com.log”
“Logs / beefjerkyathome.com-access.log” CustomLog “e zakonshme

Do të duhet të rinisni të gjitha shërbimet përsëri dhe do të keni një uebfaqe e arritshme publikisht duke përdorur emrin e domain.

Pritja e një Uebfaqe në Linux

që nga Linux është një program me burim të hapur e bën më të lirë dhe më të lehtë për t’u përdorur sesa një server Windows. Shumica e njerëzve nuk e përdorin Linux-in, i cili në të vërtetë mund ta bëjë më të vështirë krijimin e një serveri Linux në shtëpi. Me këtë të thënë, nëse doni të zhyteni në botën e Linux, kështu do ta bëni.

Hapi 1: Instaloni programin LAMP

Për të filluar instalimin e softuerit LAMP hapni terminalin dhe përdorni kodin e mëposhtëm:

sudo apt instaloni apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Do t’ju kërkohet të shkruani një fjalëkalim për përdoruesin rrënjë të MySQL. Tjetra, për t’u siguruar që gjithçka ka një shans për të punuar që do t’ju duhet rinisni serverin në internet Apache.

Nëse po ndryshoni çdo herë konfigurimin global të Apache, sigurohuni që të përdorni këtë komandë:

sudo /etc/init.d/apache2 rinisni

Hapi 2: Konfirmoni PHP

Për ta kontrolluar këtë duhet të përdorni një skedar PHP testi në direktorinë e rrënjës së serverit në internet i cili mund të gjendet këtu: / var / www / html /

Skedari PHP i përdorur do të jetë:

sudo jehonë “” > /var/www/html/info.php

Për të kuptuar se cilat module shtesë janë në dispozicion, përdorni linjën e komandës:

kërkimi i duhur php | modul grep

Hapi 3: Kontrolloni bazën e të dhënave

Meqenëse me siguri do të dëshironi të përdorni WordPress ose sisteme të tjera të ngjashme me menaxhimin e përmbajtjes do të duhet të kontrolloni MySQL. Edhe pse, nëse jeni duke përdorur Linux-in, do të dëshironi të kodifikoni uebfaqen tuaj nga e para.

Për të kontrolluar nëse MySQL është duke punuar, përdorni këtë komandë:

statusi i shërbimit mysql

Tjetra, do të përdorni kredencialet që keni shtypur më herët kur u instalua për herë të parë MySQL:

$ mysql -u rrënjë -p

[tani do t’ju kërkohet fjalëkalimi ynë i administratorit dhe shkruani të shpejtë mysql]

Për të krijuar një bazë të dhënash të re, ju mund të përdorni:

Krijoni testin e databazës;

Testi i PRDORIMIT;

Nëse jeni duke përdorur WordPress, ai do të krijojë një bazë të dhënash automatikisht për ju.

Hapi i fundit do të jetë konfigurimi i skedarit /etc/phpmyadmin/config.inc.php duke përdorur hapat e përshkruar këtu.

Hapi 4: Konfiguroni DNS

Ju do të duhet të konfiguroni Apache për të përdorur emrin e domain.

Hapi i parë është të sigurohet që DNS të ketë një rekord A për emrin e domain. Kushdo që e keni blerë emrin e domain do të ketë mjete për t’ju ndihmuar të vendosni të dhëna të sakta DNS.

Pasi të bëhet kjo, ju duhet të jeni në gjendje të shihni diçka të tillë duke përdorur mjetin gërmues. Për të kërkuar një rekord për www.beefjerkyathome.com, shkruani:

$ gërmoni www.beefjerkyathome.com A

;; PJESA PSRGJIGJE:
www.beefjerkyathome.com. 86400 NE A
000.000.000.000

;; SEKSIONI I AUTORITETIT:
beefjerkyathome.com. 86398 N N NS a.iana-servers.net.
beefjerkyathome.com. 86398 N N NS b.iana-servers.net.

Hapi 5: Konfiguroni Apache

Hapi ynë tjetër është që të sigurohuni që Apache mund të pranojë kërkesa nga domeni ynë dhe nga cili drejtori duhet të vijë nga përmbajtja.

Do të nevojitet një direktori për fushën e beefjerkyathome.com. Ne do ta krijojmë atë dhe më pas do të krijojmë një skedar beefjerkyathome index.html. Atëherë do të shqetësohemi për lejet tona të sistemit të skedarëve:

sudo mkdir -p /var/www/html/beefjerkyathome.com
sudo sh-c ‘jehonë“ beefjerkyathome.com

Kjo është faqja ime e vetë-organizuar beefjerkyathome.com

” > /var/www/html/beefjerkyathome.com/index.html
sudo chmod -R 755 /var/www/html/beefjerkyathome.com

Tani kemi për të krijoni një skedar Virtual Host në mënyrë që Apache të mund të njohë domenin tonë.

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/beefjerkyathome.com.conf
sudo nano /etc/apache2/sites-available/beefjerkyathome.com.conf

Pastaj ne redaktojmë skedarin për t’u dukur kështu.

ServerAdmin [email protected]
Emri i serverit beefjerkyathome.com
ServerAlias ​​www.beefjerkyathome.com
DocumentRoot /var/www/html/beefjerkyathome.com
ErrorLog $ {APACHE_LOG_DIR /error.log
CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR /access.log e kombinuar

Pothuajse atje, rikonfiguroni dhe ringarkoni Apache-un.

sudo a2ensite beefjerkyathome.com.conf
sudo shërbimi apache2 ringarkoni

Me ngritjen e rëndë të bërë pothuajse gjithçka që duhet të bëni është redaktoni skedarin lokal / etc / hostet. Bëni këtë duke shtuar këtë në adresën tuaj IP dhe emrin e domain:

000.000.000.000 beefjerkyathome.com

Interneti tani mund të vizitojë beefjerkyathome.com dhe bota do të gëzohet me njohuritë e saj të reja të mishit të viçit.

Hapi 6: Instaloni WordPress ose një sistem tjetër të menaxhimit të përmbajtjes

Kjo është kur ju do të instaloni CMS që ju duket sikur po përdorni. Ne ju rekomandojmë Wix ose WordPress.

Pas instalimit të CMS, duhet të bëni.

Pse ka më shumë sens për të përdorur një Shërbim Hosting

Duke parë sesa dhimbje në prapanicë është ta bësh këtë dhe sa e lehtë është të përdorësh shërbime pritëse duhet të të bëjë të pyesësh pse dikush do të dëshironte ta bënte këtë.

Natyrisht, mund të jetë kënaqësi që në fakt e bëni këtë vetë dhe përvoja e të mësuarit ia vlen mirë. Vetëm duke bërë këtë do t’ju bëjë të kuptoni se si funksionojnë faqet e internetit dhe si pritet shërbimet e pritjes në një shkallë të gjerë.

Kur mendoni seriozisht të rritni një faqe në internet – duke e pritur atë vetë nuk ka shumë kuptim.

Nëse nuk keni ndonjë pajisje të çmendur dhe qasje në energji që shumica e njerëzve nuk e bëjnë, atëherë do të dëshironi të përdorni shërbimin më të mirë të pritjes.

Lidhjet tuaja do të jenë më të ngadalta, duke u marrë me konfigurimin e DNS do të jetë një dhimbje të përhershme, fatura juaj për energji elektrike do të rritet, dhe nëse prishet ndonjë gjë, është plotësisht mbi ju.

Ka kuptim që të hedhim një vështrim në vendndodhjen e hostuar të dedikuar ose në VPS.

Server më i mirë i përkushtuar

Me një server të dedikuar, ju po merrni pothuajse të gjitha përfitimet e mbajtjes së diçkaje vetë, pa asnjë dhimbje koke. Jo vetëm kaq, ju jeni marrja e më shumë përfitimeve sepse shpejtësia dhe koha juaj e zgjatur do të jetë me siguri më e mirë.

Koha e ngarkesës: 520 Znj
uptime: 99.9%

Me infrastrukturë të gjeneratës tjetër dhe përdorim Platforma Google Cloud për të fuqizuar tërë operacionin, do të keni shpejtësi të shpejtë dhe ngritje të shpejtë.

Siguria që ofron Kinsta është më mirë se gjithçka që mund të bashkohet në shtëpi. Ata kontrollojnë statusin e secilit në faqet e tyre të internetit çdo dy minuta. Uebfaqja juaj do të kontrollohet 720 herë çdo ditë për tu siguruar që është duke funksionuar.

Pritja më e mirë VPS

Nëse jeni të shqetësuar për para, por gjithashtu dëshironi të përdorni në serverin tuaj dhe shkallueshmëria e një hosti VPS mund të jetë opsioni i duhur për ju. Me një VPS do të keni hapësirën tuaj të dedikuar të serverit me një shembull unik OS.

Koha e ngarkesës: 2.232 Znj
uptime: 99%

Gjëja e shkëlqyeshme për InMotion është se ai përfshin karakteristika të mahnitshme të primit në nivelin e tyre më të ulët të kostos.

Karakteristikat si disqe falas SSD, domain falas, rezervë falas, SSH Access, hapësirë ​​e pakufizuar në disk, certifikatë falas SSL, dhe mbështetje 24/7 e klientit të gjithë vijnë standarde. Për më tepër, ata kanë një Garanci e kthimit të parave 90-ditore të plota.

InMotion Hosting është një opsion i shkëlqyeshëm nëse doni një strategji hibride që nuk e prish bankën. Një opsion i performancës së lartë që përqendrohet në besueshmërinë dhe tepricën pa shpenzuar të gjitha paratë tuaja është diçka që vlen të merret në konsideratë.

përfundim

Vetëm se vetë mund të presësh një faqe në internet nuk do të thotë se duhet. Ia vlen si një projekt i vogël argëtues, por nëse jeni duke kërkuar seriozisht të ndërtoni dhe rritni një faqe në internet, nuk ka pothuajse asnjë kuptim.

Ka shumë alternativa të shkëlqyera atje për të pritur dhe nuk do të ketë dhimbje koke kur bëhet fjalë për mbajtjen e faqes suaj të internetit dhe drejtimin me shpejtësi të shpejtë.

Referenca dhe kredi për imazh:

 • KeyStoneWebStudios.com
 • AmeraVant.com
 • SilverScopeMedia.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map