Si të Ndërroni Web Pritësit për Faqen tuaj të WordPress

Kur vendosni të kaloni nga shërbimi juaj aktual i hostimit në internet, zakonisht është pasi të keni lodhur durimin tuaj dhe të gjitha rrugët e mundshme për ta bërë sistemin tuaj të vazhdueshëm të funksionojë.


Përse?

Për shkak se ndërrimi i ofruesve të pritjes së pritjeve shpesh është i ashpër nervor dhe i mbushur me gabime, edhe pasi të keni kryer detyrat e shtëpisë tuaj dhe të vendosni në një platformë që i përshtatet nevojave tuaja. Shumica e njerëzve tërhiqen nga bezdisja dhe mundësia e bollshme për ngjitje që sjell kyçja.

Për të minimizuar stresin dhe gabimet, ne kemi dhënë këtë udhëzues për ta bërë procesin sa më seamless dhe të sigurt sa të jetë e mundur.

Le të rrokulliset!

Rekomandimi ynë – Pyetni kompaninë tuaj të pritjes!

Ky udhëzues është i motivuar nga përpjekja për ta bërë përvojën tuaj të migracionit të thjeshtë dhe të thjeshtë. Në këtë drejtim, një host me cilësi të lartë do të lehtësojë më tej barrën tuaj duke trajtuar të gjitha migrimet tuaja.

HostPapa, që ndodh të jetë një nga partnerët tanë më të mirë, ofron një shërbim tërësisht të shpërngulur, në mënyrë që të mos keni nevojë për të djersitur migracionin e faqes tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është t’u siguroni atyre detajet tuaja të hyrjes. Shikoni vlerësimin tonë të HostPapa

Mblidhni burimet që ju duhen

Ju duhet të merrni të gjitha rosat tuaja në një rresht. Prandaj, mblidhni gjithçka që ju nevojitet për ndërprerësin. Ndërsa shkon fjala, është më mirë ta kesh dhe të mos kesh nevojë sesa ta kesh nevojë dhe të mos kesh.

 • Sigurohuni se keni qasje në llogaritë e vjetra dhe ato të reja të mbajtjes – Disa nga këto ndryshime do të kërkojnë privilegje të ngritura, kështu që sigurohuni që jo vetëm të keni kredencialet e duhura për hyrje, por edhe qasje administrative.
 • Sigurohuni se keni qasje në bazën e të dhënave tuaja – Këmbanat dhe bilbilat mund të ndryshojnë në platformën e re, por të dhënat tuaja mbeten po aq të rëndësishme sa kurrë. Ashtu siç është e nevojshme të keni kredencialet e hyrjes për të hyrë në llogaritë tuaja, gjithashtu ju duhen këto për të hyrë në bazën e të dhënave tuaja.
 • Shfrytëzoni një klient FTP. – Ju do të duhet një klient FTP për të lëvizur të dhënat midis serverëve. Ka mundësi të shkëlqyera për të zgjedhur, siç është Filezilla.
 • Merrni një redaktues të besueshëm të tekstit. – Ju do të duhet një redaktues i mirë i tekstit pasi do të bëni shumë modifikime. Notepad ++ është një shembull i shkëlqyeshëm.

Pasi të keni mbledhur të gjitha mjetet dhe pasuritë e kërkuara, është koha për të filluar. Bëni një frymë thellë dhe le të zhyten në hapin e parë të procesit.

A. Një proces hap pas hapi për lëvizjen manualisht të faqes tuaj nga një host tek tjetri

Kjo pjesë tregon se si ta bëni kaloni manualisht. Nëse jeni duke kërkuar për një proces që përdor plugin WordPress, atëherë lëvizni më tej në atë pjesë.

1. Së pari, back-up skedarët tuaj

Asgjë nuk është pa mend, kështu që gjëja e parë që duhet të bëni përpara se të migroni është të bëni kopje rezervë të të gjithë skedarëve tuaj. Prandaj, në rast të ndonjë gabimi ose gabimi të pafat, mund të rivendosni sistemin tuaj nga të dhënat e mbështetura.

Ky aspekt i procesit ka të ngjarë të zgjasë pasi do të transferojë të dy skedarët e sistemit dhe të gjithë skedarët tuaj. Ne rekomandojmë të përdorni një sistem FTP ose SFTP për këtë. FTP qëndron në protokollin e transferimit të skedarëve dhe ju lejon të përdorni dhe transferoni skedarë në një rrjet kompjuterik.

Nisni klientin FTP dhe shkruani letrat kredenciale për të hyrë në serverin tuaj FTP. Shfletoni drejtorinë kryesore të faqes tuaj të internetit WordPress, veçanërisht nëse nuk është e konfiguruar si faqja juaj e tokës si parazgjedhje.

Zgjidhni të gjithë skedarët. Sistemet zakonisht kanë skedarë të fshehur për të mbrojtur përdoruesit nga fshirja aksidentale apo edhe e qëllimshme dhe modifikimi i tyre. Një skedar i tillë është skedari .htaccess. Udhëzoni klientin FTP të tregojë të gjitha skedarët e fshehur për t’u siguruar që nuk do të lëshoni asnjë.

Për shembull, nëse po përdorni FileZilla, mund ta bëni këtë përmes Serverit > Forconi të tregoni skedarë të fshehur.

Pasi të keni shënuar skedarët e zgjedhur, kopjoni ato në një vendndodhje që e keni caktuar në kompjuterin tuaj. Procesi i kopjimit mund të zgjasë një kohë, në varësi të madhësisë së faqes tuaj.

2. Eksportoni bazën e të dhënave MySQL

Faza tjetër e procesit të migracionit përfshin eksportimin e gjithë bazës së të dhënave tuaja. Edhe pse ekzistojnë disa mjete në dispozicion, unë rekomandoj përdorimin e phpMyAdmin për këtë detyrë sepse është i thjeshtë, miqësor dhe intuitiv.

phpMyAdmin

Të listuara në panelin e majtë janë bazat e të dhënave në dispozicion. Thjesht zgjidhni atë që dëshironi të eksportoni. Nëse nuk jeni të sigurt se cili saktësisht, kontrolloni skedarin wp-config.php të faqes tuaj të internetit aktuale. Ky skedar ofron detajet e konfigurimit bazë për uebfaqen tuaj të WordPress.

Kontrolloni hyrjen ku përcaktohet emri i Bazës së të Dhënave. Duhet të duket kështu:

Të renditet në vend të ‘Database_name_here’ mbajtësi i vendit është emri aktual i bazës së të dhënave..

Kur të keni mbaruar, vazhdoni te skeda e eksportit:

Ekzistojnë dy metoda të eksportit në dispozicion. Zgjidhni Custom.

Më poshtë është një listë e opsioneve të menusë nën Custom, duke shpjeguar zgjedhjet optimale për të bërë:

 • Formati – Lënë atë në opsionin e paracaktuar SQL.
 • Tabelat – Tabela (et) për t’u eksportuar duhet të shënohet.
 • Rezultati – Për ta bërë më të shpejtë shkarkimin, vendosni Kompresimin ose në zinxhir ose me zile.
 • Opsione specifike për format – Lini opsionin e paracaktuar.
 • Opsionet e krijimit të objektit – Zgjidhni opsionin Shto DROP TABLE / PJESA / PROCEDURA / FUNCTION / EVENT / TRIGGER.
 • Opsionet e krijimit të të dhënave – Lini opsionin e paracaktuar.

Pasi të keni përfunduar të gjitha zgjedhjet, klikoni në butonin Go në fund të formularit.

Ky veprim duhet të eksportojë të dhënat tuaja si skedar i shkarkimit. Kurseni në një lokacion lehtësisht të arritshëm në kompjuterin tuaj dhe vazhdoni në hapin tjetër.

3. Në hostin tuaj të ri, krijoni një bazë të dhënash

Ju duhet të importoni bazën e të dhënave tuaja në platformën tuaj të re pritëse. Por së pari, ju duhet të krijoni një shtëpi në sistemin e ri për bazën e të dhënave. Hostdo host është pak i veçantë, por gjeni pjesën në hostin tuaj që merret me bazat e të dhënave dhe bëni si vijon:

 • Krijoni një bazë të dhënash të re.
 • Krijoni një përdorues të bazës së të dhënave dhe jepni përdoruesit privilegje të plota administrative.
 • Siguroni dhe ruajeni fjalëkalimin e përdoruesit në një vend të sigurt.

4. Redaktoni skedarin e konfigurimit të sistemit (wp-config.php)

Ne do të përdorim edhe një herë skedarin wp-config.php. Shtë një skedar i rëndësishëm që përmban konfigurimin bazë të faqes tuaj, trajtimin e lidhjes së bazës së të dhënave dhe komunikimin.

Bëni një kopje të këtij skedari dhe ruajeni diku të sigurt. Pastaj hapni skedarin origjinal në redaktorin e tekstit tuaj dhe bëni ndryshimet e mëposhtme:

Zëvendësoni databazën_name_here, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin këtu me informacionin aktual për emrin, bazën e të dhënave të përdoruesit dhe fjalëkalimin, përkatësisht të bazës së të dhënave të hostit tuaj..

Në vend të lokalit, shkruani emrin e serverit MySQL ose lëreni atë si lokal në qoftë se kjo është përcaktimi i lejuar nga ofruesi juaj i pritjes.

Kur të keni përfunduar modifikimet e nevojshme, ruani ndryshimet.

5. Vendosni skedarët tuaj te Pritësi i ri

Herën e fundit, ju shkarkuat skedarët tuaj nga shërbimi juaj i vjetër i pritjes. Por tani ne do ta kthejmë procesin dhe në vend të kësaj do të fillojmë t’i ngarkojmë ato skedarë në hostin tuaj të ri. Mund të duhet një kohë e konsiderueshme për të përfunduar, kështu që këshillohet që të filloni procesin ndërsa vazhdoni me aspektet e tjera të migracionit.

Filloni klientin tuaj FTP, por këtë herë lidheni me serverin e ri. Kjo lidhje kërkon disa ndryshime për të pasqyruar këtë realitet duke hyrë në adresën IP të këtij serveri të ri në vend të ish-it në klientin FTP. Zakonisht mund ta gjeni këtë adresë të re IP në llogarinë tuaj të pritjes, por nëse nuk jeni të sigurt, kontaktoni mbështetjen teknike.

Kur të keni krijuar lidhje me hostin tuaj të ri, gjeni skedarët që keni shkarkuar më herët dhe ngarkojini ato në përputhje me rrethanat. Sigurohuni që të përfshini skedarin wp-config.php në drejtorinë rrënjësore. Nëse ngarkimi është ende në funksion, lëvizni tek detyra tjetër pasi mund të kryeni aktivitete të tjera njëkohësisht.

6. Importoni Baza e të Dhënave tuaja te Pritësi i ri

Ju mund të importoni bazën e të dhënave ndërsa ngarkimi i skedarëve është në proces. Identifikohuni duke përdorur mjetin e administrimit të bazës së të dhënave të siguruar nga hosti juaj i ri, që do të supozojmë se është phpMyAdmin.

Pasi të keni zgjedhur bazën e të dhënave të krijuar më herët në hostin e ri, klikoni në butonin e importit.

databazë importuese

Nën File për të importuar, shfletoni skedarin që eksportuat duke klikuar në butonin Shfletoni.

Lini të gjitha opsionet e tjera si parazgjedhje dhe lëvizni poshtë në fund të formularit dhe klikoni në butonin Go për të filluar importin. Koha për të kryer importimin e bazës së të dhënave, natyrisht, do të varet nga madhësia e skedarëve.

Pas përfundimit të procesit të importit, do të merrni një njoftim feedback.

Opsioni shtesë: Kur ndërrohen & Ndryshimi i URL-ve

Në një skenar ku po zhvendoseni në një host të ri DHE po ashtu ndryshoni URL-në e faqes tuaj, duhet të ndërmerret një hap shtesë: të zëvendësoni referencat në URL-në e vjetër në bazën e të dhënave tuaja me atë të ri.

Në rast se i keni referencat tuaja të URL-së të shpërndara në disa skriptete PHP në vend që të centralizoheni, atëherë mund të përdorni këtë lehtësi për të lehtësuar përdorimin e skedarit DB. Ajo funksionon si Kërkim i Bazës së të Dhënave dhe Replace Script në PHP dhe është në dispozicion falas.

Pasi të keni mbaruar, sigurohuni që të dëgjoni paralajmërimin e tij ASNJER për të lënë skenarin në server.

7. Ndryshimet e Efektit në serverin tuaj DNS

Serveri juaj i ri duhet të tregojë në URL-në tuaj, që nënkupton ndryshimin e cilësimeve të serverit tuaj DNS. Ky proces varet nga vendi ku fillimisht ishte regjistruar fusha e URL-së. Nëse domeni është regjistruar në ofruesin tuaj të vjetër të pritjes, atëherë do të duhet të transferoni tërë fushën në ofruesin tuaj të ri. Shërbimi ndaj klientit duhet të jetë në gjendje t’ju ndihmojë për transferimin.

Sidoqoftë, nëse e keni blerë domenin nga një regjistrues domeni siç është Domain.com, atëherë cilësimet e serverit tuaj të emrave do të duhet të azhurnohen. Merrni adresën e serverit tuaj të ri dhe lidhni këtë me domenin tuaj të ri. Në rast se nuk njiheni me ta, adresat e serverave të emrave zakonisht duken diçka të tillë: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Lidhni këtë adresë të serverit të emrave me domenin tuaj. Procesi do të varet nga vendi ku e keni blerë domainin. Më poshtë janë udhëzimet për rastet e zakonshme:

 • Domainat e regjistruar me GoDaddy
 • Ndryshimi i serverëve DNS në HostGator
 • Si të Ndryshoni Nameservers në Domain.com

Ndryshimet zgjasin deri në 48 orë para se ato të hyjnë në fuqi. Për të ndjekur kur procesi ka përfunduar, përdorni mjete si ’farë është DNS ime. Sidoqoftë, mos bëni asnjë modifikim në faqen tuaj deri sa të bëhet ky proces sepse akoma po ndryshoni vendndodhjen e vjetër në vend të vendndodhjes së re.

Sapo procesi të ketë mbaruar, migrimet duhet të bëhen pa ndonjë ndërprerje. Gjithashtu, pasi që faqja e vjetër dhe ajo e re në thelb kanë të njëjtën përmbajtje, përdoruesit nuk do të vërenin ndonjë ndryshim.

8. Kryeni pastrimin

Disa mbajtje shtëpie janë në rregull pasi ndryshimi juaj DNS të ketë kaluar përfundimisht. Kthehuni përsëri në hostin tuaj të vjetër, fshini bazën e të dhënave dhe të gjitha skedarët. Në mënyrë ideale, duhet të prisni të paktën një javë para se ta bëni këtë për të siguruar që gjithçka po funksionon mirë.

Në rast se duhet të tërhiqni migracionin, mbani kopje të skedarëve thelbësorë të konfigurimit siç është wp-config.php.

B. Ndërrimi i hosteve në internet duke përdorur plugin WordPress

Procesi manual që kemi diskutuar deri më tani mund të bëhet në mënyrë të barabartë automatikisht, dhe shumë më lehtë me ndihmën e shtojcave. Ekzistojnë disa opsione, por ne do të përqendrohemi në shtojcën Duplicator për këtë ilustrim.

1. Instalimi i shtojcës së kopjuesit

Për të instaluar këtë shtojcë, duhet të regjistroheni në faqen tuaj të internetit në WordPress. Nën Panelin e Kontrollit, gjeni Shtojcat → Shtoni menunë e re dhe kërkoni për Duplicator. Klikoni në Install Now pasi të kthehen rezultatet.

Pasi WordPress ka përfunduar instalimin e shtojcës, klikoni në butonin Aktivizoni për të filluar përdorimin e saj.

2. Tjetra, eksportoni sitin ekzistues

Pas aktivizimit, duhet të gjeni shtojcën Duplicator në zonën e punës të shtojcave të instaluara. Klikoni në opsionin Menaxho për të filluar procesin tjetër.

Në këtë pikë, ju nuk keni krijuar ende paketat që do të përdorni. Këto pako janë versionet e kompresuara të faqes tuaj të internetit dhe bazës së të dhënave tuaja. Klikoni në butonin Krijo të re në këndin e sipërm të djathtë të formularit për ta ndryshuar këtë.

Paraqiten tre zgjedhje:

 • Magazinimi – Konfiguroni se ku mund të ruani rezervën tuaj. Nëse nuk keni blerë versionin pro të Duplicator, e vetmja mundësi që aktualisht është në dispozicion është serveri juaj.
 • Arkivi – Specifikoni skedarët dhe segmentet e bazës së të dhënave për përjashtim. Bëni këtë vetëm nëse keni arsye të mira.
 • Instalues ​​- Ju lejon të plotësoni informacionin e bazës së të dhënave për mjedisin e serverit tuaj të ri.

Klikoni në butonin Next kur të keni mbaruar. Shtojca do të kryejë një kontroll të sistemit për të siguruar që ka gjithçka që duhet për të vazhduar. Kur skanimi është i plotë dhe i suksesshëm, duhet të shihni rezultatet e mëposhtme:

Nëse jeni të kënaqur, filloni procesin e ndërtimit duke klikuar në butonin Build.

Progresi i operacionit do të shfaqet. Kur të keni përfunduar, duhet ta shihni këtë ekran:

Shkarkoni arkivin tuaj dhe instaluesin individualisht, ose të gjitha menjëherë, me lidhjen e shkarkimit me një klik.

Urime, ju keni bërë me eksportimin e faqes ekzistuese.

3. Ngarko skedarët duke përdorur FTP

Tjetra, ngarkoni skedarët e shkarkuar në serverin e ri të pritësit përmes FTP duke përdorur adresën e tij IP në vend të domain.

Sigurohuni që drejtoria kryesore e faqes tuaj të jetë bosh. Vendosni instaluesin dhe arkivin në drejtorinë kryesore.

4. Krijoni një bazë të dhënash të re

Ashtu si procesi i mëparshëm, do të duhet të krijoni një bazë të dhënash për hostin tuaj të ri. Bëni këtë dhe sigurohuni që të paktën një përdorues të ketë privilegje të plota për ta administruar atë. Vini re versionin e serverit MySQL që hosti juaj po ofron dhe siguron fjalëkalimin e bazës së të dhënave në një vend të sigurt.

5. Vendosni Lidhshmërinë me Uebfaqen e Re

Nëse përdorni të njëjtin emër domain-i si faqja juaj e mëparshme, mund të dilni në disa probleme në këtë fazë, sepse domeni juaj është akoma duke treguar faqen tuaj të vjetër. Për dallim nga procesi manual ku unë rekomandova ndryshimin e cilësimeve të serverit tuaj DNS, kjo zgjidhje do të mposhte qëllimin e një migracioni më të shpejtë, i cili duke përdorur një shtojcë promovon.

Për fat të mirë, ekziston një rrugëdalje duke përdorur skedarin pritës të kompjuterit tuaj. Shtë e mundur të lokalizoni lokalisht emrat e domeneve në adresat IP specifike, duke ju mundësuar të përdorni skedarë në serverin e ri përmes domainit të vjetër.

(Mund ta kaloni plotësisht këtë pjesë nëse përdorni një domen të ri.)

Merrni adresën IP të serverit tuaj të ri nga ofruesi i shërbimit tuaj nëse nuk e keni atë.

Se si e hapni skedarin e hostit varet nga platforma OS, kështu që këtu janë disa opsione:

 • Windows – Në menunë e shiritit të detyrave, kërkoni për “notepad”. Kërkon privilegje të ngritura, kështu që klikoni me të djathtën dhe zgjidhni “Run si administrator”. Përdorni redaktorin për të hapur hostet c: \ windows \ system32 \ shoferët etj. Sigurohuni që të kërkoni për “Të gjithë skedarët” për të gjetur skedarin.
 • Mac OS – Përdorni aplikacionin terminali dhe shkruani komandën sudo nano / etj / hostet, pas së cilës do t’ju kërkohet fjalëkalimi i administratorit tuaj.
 • Linux – E njëjta metodë si me Mac OS.

Pasi të keni hyrë në skedar, shkruani të dy adresën IP të hostit të ri dhe emrin e domain të faqeve tuaja, për t’u dukur kështu:

Zëvendësoni vendin e zotit yourite.com me domenin e vërtetë, dhe 192.165.1.10 me adresën IP aktuale të hostit tuaj të ri.

Shënim: hapësira që ndan adresën IP dhe emrin e domain në shembullin e treguar është një hapësirë ​​në skedë.

Warning: Pasi të keni përfunduar procesin e migracionit, mos harroni të siguroheni që ta ndryshoni skedarin e pritësit përsëri në përmbajtjen e tij origjinale.

6. Filloni Procesin e Migracionit

Vendosni ijët tuaj sepse është koha të filloni migracionin me zell. Navigoni me shfletuesin tuaj te http://yoursite.com/installer.php (zëvendësoni fushën tuaj aktuale.) Në përgjithësi, duhet të shihni se çfarë i përket këtij ekrani:

makinë fotokopjuese

Sigurohuni që të gjitha kontrollet e vlefshmërisë janë kaluar, veçanërisht ato të arkivit dhe vlefshmërisë. Klikoni butonin Next për të filluar procesin e vendosjes.

Kur të ketë përfunduar ekstraktimin e skedarëve, do të silleni në hapin tjetër duke kërkuar identifikimin e bazës së të dhënave dhe letrat kredenciale të qasjes.

Vendosni informacionin e kërkuar të bazës së të dhënave, klikoni në butonin Test Database për t’u siguruar që gjithçka është në rregull. Nëse është në rregull, klikoni në butonin Next për të filluar importimin e bazës së të dhënave.

Hapi pasues do të ofrojë mundësinë për të zëvendësuar URL-në e mëparshme me atë të re.

Klikoni butonin Next pasi të keni kaluar për të lejuar që plugin të përfundojë procesin dhe të shihni diçka të ngjashme me këtë:

Ekrani raporton nëse gjithçka shkoi mirë dhe ofron mundësinë për të përfunduar instalimin duke siguruar një lidhje për t’u futur në faqen tuaj.

Ndiqni udhëzimet, veçanërisht ato në lidhje me heqjen e GJITHA skedarëve të instalimit kur të keni përfunduar.

7. Më në fund, Azhurnoni Nameserver DNS

Ne kemi diskutuar tashmë këtë hap në detaje, kështu që ju duhet t’i referoheni asaj pjese. Merrni vetëm adresat e serverave të emrave nga hosti juaj i ri, pastaj lidheni ato me domenin tuaj. Si zakonisht, prisni derisa ndryshimi të ketë hyrë në fuqi para se të bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj.

Epo, urimet janë në rregull – sapo keni mësuar se si të ndërroni hostet në internet për faqen tuaj në WordPress. Mbresëlënës!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map