Si të menaxhohen bazat e të dhënave të WordPress me phpMyAdmin (2020)

Shumica e njerëzve mendojnë për WordPress si një uebfaqe të thjeshtë dhe ndërtues dyqanesh eCommerce. Vërtet, çdokush mund të përdorë WordPress për të ndërtuar një shumëllojshmëri të faqeve të internetit me temë dhe dyqane online. Sidoqoftë, mund të mos e kuptoni kur klikoni në atë instalim me një buton, në të vërtetë po krijoni një bazë të dhënash. Baza e të dhënave tuaja MySQL ruan faqen tuaj të internetit, dhe me kujdes dhe mirëmbajtje të duhur, kurrë nuk duhet të shqetësoheni për humbjen e faqes tuaj të internetit.


Me PMA, mund të përdorni mjete për të mbështetur dhe siguruar këtë bazë të dhënash. Ne hedhim një vështrim më të afërt se çfarë bën një bazë e të dhënave WordPress MySQL dhe si të mbrohet faqja juaj e internetit me mjete dhe një udhëzues për detyrat e zakonshme PMA.

Contents

Si të përdorni phpMyAdmin

Para se të merrni detajet e bazave të të dhënave të WordPress, ndihmon të përcaktoni disa terma:

Farë është një bazë e të dhënave e WordPress MySQL?

MySQL qëndron për “gjuhë të strukturuar të pyetjes”. Kjo përcakton sistemin e menaxhimit të bazës së të dhënave me burim të hapur që mund të ekzekutoni duke përdorur pyetje.

WordPress juaj ka një bazë të dhënash MySQL të instaluar sa herë që krijoni një instalim të ri. Baza e të dhënave është një nga dy komponentët thelbësorë në faqen tuaj WordPress. Nëse WordPress është hyrëse dhe ndërfaqe për ndërtimin e një faqe në internet, baza e të dhënave tuaja MySQL është zemra. E gjithë përmbajtja juaj, përfshirë postimet, komentet, faqet, imazhet, etj., Ruhen në bazën e të dhënave.

how-to-use-PHP-to-futur-dhëna-në-mysql-dhënave

Me çdo instalim, krijohen tabela të reja standarde për bazën e të dhënave tuaja WP. Janë 11 tabela gjithsej. Sidoqoftë, nëse keni shtojca të nevojshme për temën tuaj, do të keni më shumë tabela. Sidoqoftë, skedarët e instalimit vijnë me tabelat kryesore të WordPress si më poshtë:

 •  wp_comments: të gjitha komentet e faqes tuaj janë ruajtur këtu.
 •  wp_commentmeta: kjo përfshin “të dhënat meta” (të tilla si titulli, fjalët kyçe, etj) për komentet tuaja në sit.
 •  wp_links: mban informacione që keni hyrë në veçorinë e lidhjes së WordPress.
 •  wp_posts: kjo përfshin të gjitha të dhënat për faqet, navigacionin dhe postimet.
 • wp_options: kjo përfshin të gjitha skedarët e administratës suaj dhe të cilësimeve.
 • wp_postmeta: të dhënat meta për të gjitha postimet tuaja.
 • wp_terms: kategoritë dhe etiketat ruhen këtu.
 • wp_term_relationships: të gjitha informacionet që lidhen me postimet dhe taksonomitë shkojnë këtu.
 • wp_users: mund të vendosni një shumëllojshmëri të përdoruesve siç janë administratorët dhe autorët, dhe informacionet e tyre ruhen këtu.
 • wp_usermeta: këto janë të dhënat meta të përdoruesit.
 • wp_term_taxonomy: kjo përfshin taksonomitë për tabela brenda wp-_terms.

Këto tabela në thelb i ruajnë të gjitha të dhënat e papërpunuara dhe skedarët në të cilat është krijuar faqja juaj e internetit. Nga ana e WordPress, mund të stiloni, modifikoni dhe ngarkoni media. Këto tabela krijohen automatikisht kur instaloni skedarët e instalimit të WordPress, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për konfigurimin e kësaj pjese.

Farë është phpMyAdmin, dhe Pse ta përdorin atë për menaxhimin e bazës së të dhënave WordPress?

Atëherë, pse e përdorni këtë për të kontrolluar bazën e të dhënave tuaja MySQL? Me PMA, mund të kopjoni dhe kontrolloni bazën e të dhënave përmes mjeteve, që do të thotë se nuk është e nevojshme të shkruani pyetjet e MySQL.

Këtu janë tiparet kryesore:

 •  Përdorni mjete për të administruar dhe monitoruar bazat e të dhënave tuaja me një aplikacion me burim të hapur të bazuar në PHP.
 • Të pajtueshëm me shumë serverë në të dy sistemet Windows ose Linux.
 • Modifikoni çdo pikë vlere brenda bazës së të dhënave tuaja
 • Thjesht klikoni dhe drejtoni veprime për të kryer pyetje SQL që kontrollojnë dhe sigurojnë bazat e të dhënave tuaja në mënyrë më efektive
 •  Krijoni dhe hiqni çdo bazë të dhënash që dëshironi.
 • Rezervoni, eksportoni dhe importoni bazat e të dhënave në vetëm disa klikime të miut.

Sot, pothuajse të gjithë hostet e WordPress ofrojnë këtë paketë administrative PHP brenda softuerit cPanel, dhe të gjithë ofruesit e pritjes së programeve cPanel bëjnë gjithashtu. Ju i merrni këto si pjesë të paketës suaj të pritjes dhe ato mund të arrihen përmes faqeve të produktit ose cilësimeve të llogarisë tuaj të pritjes. Sidoqoftë, nëse po ekzekutoni serverin tuaj, atëherë do t’i vendosni këto skedarë vetë.

Edhe nëse nuk keni njohuri për konfigurimin e serverit dhe sapo keni filluar të mësoni në lidhje me bazat e të dhënave, mund ta përdorni këtë si një mjet administrativ për bazën e të dhënave MySQL. Ndërsa ka shumë mjete të tjera administrative si kjo, PMA gjithashtu punon për platforma të tjera të zhvillimit të internetit si WampServer ose MAMP. Si i tillë, PMA rekomandohet shumë për WordPress sepse është e thjeshtë për tu vendosur, e thjeshtë për t’u përdorur, dhe është e përfshirë në shumicën e ofruesve të pritjes së një cilësie të lartë në internet.

Bëni nevojën tuaj për të ditur PHP për të punuar me PMA?

Përgjigja e shkurtër është jo! Kjo PMA është e shkruar në PHP, e cila ju lejon të ekzekutoni brenda shfletuesit tuaj normal. Të gjitha veprimet e menaxhimit tashmë ekzistojnë brenda një ndërfaqe, kështu që lehtë mund të klikoni dhe ekzekutoni për të kryer secilën prej tyre.

Dëshironi të mësoni PHP gjithsesi? Ndërsa nuk keni nevojë të dini se si të shkruani PHP në mënyrë që të përdorni PMA, ju mund të dëshironi të mësoni PHP për të kuptuar dhe rregulluar më mirë WordPress tuaj në një datë të mëvonshme. Këtu është një mësim i shkëlqyeshëm fillestar për të filluar.

Si të hyni në PMA?

Nëse kjo është hera juaj e parë që mësoni në lidhje me MySQL dhe PMA për menaxhimin e bazës së të dhënave, atëherë me siguri dëshironi të përdorni mjetet e një ofruesi strehues për të vendosur dhe menaxhuar serverin tuaj WordPress. Everydo faqe në internet ka nevojë për pritje, apo jo? Kur regjistroheni me një ofrues pritës, nëse blini një temë WordPress ose përdorni cPanel (ose Plesk) për të instaluar skedarët, do të krijoni një bazë të dhënash MySQL. Ju duhet të keni mundësi të hyni në faqen fillestare administrative PMA brenda cPanel, ose mund t’ju duhet të klikoni në produktin pritës nën llogarinë tuaj të pritjes, pastaj klikoni “Menaxho” ose “Cilësimet”.

Nëse keni probleme për të hyrë në mjetet tuaja të menaxhimit të bazave të të dhënave, duhet t’i drejtoheni ofruesit tuaj të pritjes ose të shikoni faqen e tyre të mbështetjes.

A jeni një përdorues i përparuar që vendosni serverin tuaj dhe bazat e të dhënave? Nëse po e instaloni vetë, ekzistojnë disa mënyra për ta shtuar atë në serverin tuaj. Ju mund të përdorni udhëzuesit e instalimit për të marrë informacionin e konfigurimit për çdo lloj serveri.

Përdorimi i phpMyAdmin për të menaxhuar bazën e të dhënave të WordPress-it

Siç mund të keni konstatuar më lart, ekzistojnë në thelb dy mënyra për të ngritur këtë menaxhim të bazës së të dhënave PMA f WP.

Mënyra më e zakonshme dhe më e lehtë për të hyrë në PMA është përmes llogarisë tuaj të hostimit. Në këtë rast, mjeti ka të ngjarë të instalohet në bazën e të dhënave MySQL. Zakonisht, duhet të hyni në pultin e menaxhimit të llogarisë tuaj dhe të shkoni në faqen kryesore të cPanel. Nëse keni probleme me këtë, është mirë që t’i drejtoheni ofruesit tuaj të pritjes përmes telefonit. Ata do të jenë në gjendje t’ju ndjekin se si të përdorni këtë mjet menaxhimi përmes faqes së llogarisë së ofruesit tuaj të pritjes.

Mënyra e dytë dhe më e ndërlikuar është ekzekutimi i serverit tuaj dhe instalimi i PMA me dorë, por kjo është e lehtë për tu bërë nëse jeni njohur me konfigurimin dhe menaxhimin e serverit. Për shembull, mund të vendosni një server të Ubuntu duke përdorur një shërbim. E tëra që ju nevojitet është komanda që pritet të merrni në Linux ose përdorni mjetin Composer për një server Windows.

cPanel

Ky proces varet nga ofruesi juaj i pritjes. Në mënyrë tipike, pasi të hyni në faqen tuaj të internetit të pritjes, do të gjeni produktin tuaj të hostimit në faqen e internetit, atëherë zgjidhni instalimin e WordPress që dëshironi të menaxhoni dhe klikoni në “Menaxho” ose “Cilësimet”. Kjo mund të hapë një lidhje me mjetin, por në mënyrë tipike, do të drejtoheni te cPanel.

Shënim: Nëse nuk keni vendosur ndonjëherë një instalim të WordPress, atëherë do të duhet të instaloni së pari WordPress për të vendosur bazat e të dhënave tuaja. Shumica e kohës, PMA është instaluar me bazën e të dhënave tuaja MySQL. Këtu është një udhëzues për të instaluar manualisht WordPress përmes cPanel.

Ju mund të gjeni PMA nën seksionin tuaj të bazës së të dhënave. Pamja e mësipërme tregon se ku ekziston ky mjet i menaxhimit në faqen kryesore të cPanel (që nga viti 2020).

Pasi të klikoni në mjet, ajo do të nisë aplikacionin dhe do të hapë një faqe që duhet të duket si kjo:phpMyAdmin

Mund të filloni të punoni menjëherë në protokollet e menaxhimit të bazës së të dhënave, mund të dëshironi të ndryshoni së pari disa nga cilësimet e Paraqitjes për ndërfaqen. Parazgjedhja ime kjo është vendosur në “pmahomme” dhe ka një madhësi të shkronjës “82%”, por ju mund ta bëni më të madh fontin ose të ndryshoni ngjyrat nëse do ta lehtësonte punën me.

Shënim: Cilësimet e paraqitjes thjesht ndryshojnë pamjen dhe jo faqen tuaj të WordPress.

Katër detyra të përbashkëta për të bërë me phpMyAdmin

Mësimet e mëposhtme marrin parasysh atë që shumica e njerëzve u pëlqen të bëjnë me bazat e të dhënave tuaja MySQL, duke përfshirë:

 •  Kontrolloni statusin e WordPress tuaj: Mund të shihni të gjithë trafikun, lidhjet, përpjekjet e dështuara dhe statistikat e tjera të statusit në WordPress tuaj me PMA.
 •  Qasja dhe modifikimi i bazës së të dhënave WP: Ju mund të redaktoni informacione për përmbajtjen, postimin dhe sigurinë për faqen tuaj direkt përmes faqes fillestare të mjetit.
 •  Shtoni ose hiqni një bazë të dhënash WP Ndoshta dëshironi të përdorni serverin tuaj për të vendosur një instalim të ri, mund të krijoni një bazë të dhënash të re WP këtu ose mund të hiqni një për të kursyer pak hapësirë.
 •  Rezervoni, eksportoni dhe importoni një bazë të dhënash WP: Ndoshta dëshironi të krijoni një bazë të dhënash WP nga një që ekziston tashmë, mund të përdorni PMA për të kopjuar skedarët tuaj WordPress dhe të importoni një bazë të dhënash, kështu që kurrë nuk duhet të shqetësoheni për humbjen e faqes suaj të internetit.
 •  Optimizimi i bazës së të dhënave tuaja WP: Kurseni në hapësirë ​​duke optimizuar tabelat e fragmentuara dhe të siguroni që faqja juaj të funksionojë shpejt.
 • Rivendosni fjalëkalimet e përdoruesve dhe shtoni ose modifikoni llogaritë e përdoruesit
 • Sigurt bazën e të dhënave tuaja WP: Ne ofrojmë një udhëzues me disa mënyra për ta bërë faqen tuaj WordPress të sigurt kundër hacks të zakonshëm.

Si të kontrolloni statusin e bazës së të dhënave tuaja WP

Statusi i PhmMyAdmin

 •  Pasi të jeni në mjetin administrativ, klikoni në “Status” në krye të menusë tuaj.Server i kontrolluar i MySQL
 •  Tani mund t’i shihni të gjitha informacionet e trafikut dhe lidhjes për faqen tuaj të internetit. Ju gjithashtu mund të përdorni nën-menunë për të hyrë në informacione mbi proceset e tjera, pyetjet, monitorimin dhe më shumë. Shtë më mirë të përdorni këto shifra për të parë nëse faqja juaj e internetit ka pasur ndonjë ndërprerje kur ajo shkon jashtë linje dhe nëse keni nevojë për më shumë gjerësi bande.

Si të përdorni dhe modifikoni bazën e të dhënave WP

Kontrolli i bazës së të dhënave në pultin e PhpMyAdmin

Ju mund t’i shihni të gjitha bazat e të dhënave në dispozicion në shiritin anësor ose duke klikuar “Databaza” në krye të menusë tuaj. Në disa raste, ju do të shihni “wp” të shënuar në emër të bazës së të dhënave. Kjo është parashtesa kryesore për të treguar “WordPress”.

Pasi të gjeni bazën e të dhënave që dëshironi të redaktoni, thjesht duhet të klikoni mbi të për të parë një listë të tabelave.

Tabela e të dhënave

Ju mund të redaktoni çdo tabelë, por duhet të keni kujdes pasi këto tabela përmbajnë skedarë për të jetuar faqen live të WordPress. Gjithmonë duhet të krijoni një kopje rezervë të bazës së të dhënave së pari, dhe mund të dëshironi të krijoni një “bazë të dhënash provë” ku mund të luani me cilësimet dhe të redaktoni bazat e të dhënave pa punuar në faqen live.

Shembull: Qasja dhe redaktimi i postimeve në PMA

Ndërfaqja e Tabelës së Baza e të Dhënave

Ju mund të klikoni në tabelën wp_posts dhe zgjidhni “Shfletoni” për të parë të gjitha postimet që keni bërë. Secila pjesë e postimit mund të redaktohet nga kjo ndërfaqe. Ju mund të dëshironi të klikoni në një postim për të ndryshuar shpejt përmbajtjen, të ndryshoni një foto të keqe ose të ndryshoni informacione të tjera. Nëse klikoni “Drop” ose “Delete” në një postim ose përmbajtjen e tij, ai do të hiqet nga serveri.

Rezervimi, krijimi dhe heqja e bazave të të dhënave WP me phpMyAdmin

fshirje

Fshirja e një baze të dhënash është pjesa më e lehtë e këtij udhëzuesi. Ju thjesht mund të shkoni në faqen tuaj kryesore, të klikoni në “Bazat e të dhënave”, dhe pastaj zgjidhni bazën e të dhënave që dëshironi të fshini. Në fund, klikoni “Drop” për të fshirë bazën e të dhënave. Kjo heq përgjithmonë bazën e të dhënave nga serveri juaj.
Baza e të dhënave WP

Krijoni bazën e të dhënave të re WP

Krijimi i bazës së të dhënave

Kthehuni te skedari “Bazat e të dhënave”. Nëse keni mundësinë e krijimit të bazave të të dhënave, do të shihni “Krijoni bazën e të dhënave” në krye të faqes. Në disa raste, ofruesi juaj i pritjes mund të mos ju lejojë të shtoni bazat e të dhënave përmes PMA.

Ju mund të vendosni çdo emër për bazën e të dhënave. Sidoqoftë, ju duhet të zgjidhni një emër që e bën të lehtë të identifikoni nëse keni nevojë të ktheheni vonë. Klikoni në “Krijoni” pasi të keni futur emrin e bazës së të dhënave. Një bazë e të dhënave bosh është krijuar menjëherë nga PMA.

Klikoni në “Privilegjet – Shtoni llogarinë e përdoruesit”, pastaj vendosni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim për një administrator të ri WordPress. Në fushën e emrit të hostit, zgjidhni “Përdorni fushën e tekstit” dhe shtypni në lokalin si emrin. Ju duhet të vendosni një fjalëkalim shumë të sigurt për këtë përdorues.

Faqja e hyrjes e të dhënave

Tjetra do të konfiguroni konfigurimin e bazës së të dhënave tuaj të re WP. Kjo është e vendosur nën “Baza e të dhënave për llogarinë e përdoruesit.” Zgjidhni “Grantoni të gjitha privilegjet në bazën e të dhënave ___” (____ është emri i bazës së të dhënave tuaja). Klikoni në “Shko” për të përfunduar konfigurimin e llogarisë së administratorit. Instaluesi WordPress do të ngarkojë dhe do t’ju kërkojë më shumë detaje, duke përfshirë emrin e bazës së të dhënave, emrin tuaj të përdoruesit të MySQL, fjalëkalimin tuaj MySQL dhe informacionin e llogarisë suaj.

Shënim: Do të përdorni emrin e bazës së të dhënave bosh që sapo keni krijuar. Për hyrjen në MySQL, mund të ktheheni në cPanel dhe të klikoni në “MySQL” nën bazat e të dhënave për të marrë informacionin tuaj të hyrjes. Nëse nuk është në dispozicion këtu, mund t’ju duhet të kontaktoni ofruesin tuaj të pritjes.

Si të lidhni bazën e të dhënave?

Në këtë pikë, WordPress automatikisht do të instalojë skedarët që ju nevojiten dhe të vendos faqen tuaj të re për ju.

Rezervimi, importimi dhe eksportimi i bazave të të dhënave

Ju mund të eksportoni bazat e të dhënave tuaja aktuale dhe të importoni bazat e të dhënave përmes PMA. Ky është një mjet i dobishëm nëse doni të kopjoni një bazë të dhënash WP ose të migroni me bazën e të dhënave tuaj tek një host tjetër. Ju mund të përdorni një klient FTP për ta bërë këtë ose mund ta bëni direkt përmes PMA.

Eksportimi i një baze të të dhënave

Baza e të dhënave eksportuese

Nga faqja kryesore e PMA, lundroni tek faqja “Eksport” në krye. Duke klikuar këtë hap mjetin e eksportit ku mund të zgjidhni eksportin “Quick” ose “Custom”. Opsioni “i shpejtë” përfshin të gjitha tabelat e bazës së të dhënave tuaja aktualisht. Ky është opsioni më i shpejtë për të kopjuar të gjithë bazën e të dhënave WP menjëherë.

 •  Zgjidhni opsionin “Quick” për të kopjuar menjëherë bazën e të dhënave tuaja.
 •  Zgjidhni “Custom” për të zgjedhur me dorë atë që do të eksportoni.
 •  Zgjidhni “SQL” nën “Format” dhe pastaj kliko “Shko”.
 •  Një dialog shfaqet duke ju kërkuar të ruani skedarin në kompjuterin tuaj. Ruani kopjen rezervë me një emër unik në një dosje në kompjuterin tuaj që nuk do ta harroni.
 • Skedari SQL që përmban të gjitha shkarkimet e informacionit të bazës së të dhënave WP në kompjuterin tuaj.

Importimi i bazës së të dhënave

Nëse keni nevojë për të shpërngulur këtë bazë të dhënash në një server të ri ose në uebfaqen tuaj shkon poshtë dhe ju duhet të ngarkoni me shpejtësi një kopje rezervë, mund ta bëni këtë përmes PMA.

Baza e të dhënave importuese

 •  Për të importuar eksportin tuaj të ruajtur të bazës së të dhënave, thjesht klikoni në “Import” nga faqja kryesore e PMA.
 •  Klikoni “Zgjidhni skedarin”. Gjeni skedarin e të dhënave që dëshironi të importoni dhe ngarkoni atë. Një kopje e saktë e databazës suaj tani është e vendosur në serverin tuaj.

Thatshtë kaq e lehtë!

Optimizimi i bazës së të dhënave tuaja WP me phpMyAdmin

Pasi të keni pasur faqen tuaj në WordPress për pak kohë, mund të shihni tabela të fragmentuara. Këto janë deponitë e mbeturinave të kujtesës që rrisin përdorimin e brezit tuaj të bazës së të dhënave dhe ngadalësojnë kohën e pyetjes suaj. Në thelb, është koha për të optimizuar!

MySQL ju lejon të përdorni një komandë që optimizon databazën tuaj WP brenda sekondave. Ju thjesht shkoni në PMA tuaj dhe klikoni në bazën e të dhënave WP tuaj që dëshironi të modifikoni. Do të shfaqen të gjitha tabelat. Në fund, klikoni në “Kontrolloni të gjitha” dhe pastaj në të djathtë të kësaj, zgjidhni dropdown dhe klikoni “Optimize tabelë”.

Si të zgjidhni tabelën e optimizuar?

Pasi të keni mbaruar, tabelat tuaja do të jenë defragmentuar dhe memorja e re duhet të çlirohet për t’u përdorur. Përveç kësaj, faqja juaj e WordPress mund të funksionojë më shpejt.

Menaxhimi i përdoruesve të WordPress dhe fjalëkalimet nga phpMyAdmin

Si të rivendosni fjalëkalimin tuaj të WordPress në PMA

A e keni harruar fjalëkalimin tuaj në llogarinë tuaj të administratorit në WordPress? Mos u frikëso kurrë! Mund të ktheheni në faqen kryesore të PMA-së, të zgjidhni bazën e të dhënave WP për fjalëkalimin e duhur dhe pastaj të klikoni në tabelën “wp_users”.

Si të gjeni përdoruesin e bazës së të dhënave WP

Klikoni në “Shfleto” për të treguar të gjithë përdoruesit dhe fjalëkalimet. Mund të ndryshoni manualisht fjalëkalimet nga këtu duke klikuar “Ndrysho” pranë fjalëkalimit.

Shtoni një përdorues të ri ose ndryshoni emrin e përdoruesit për WordPress në PMA

Nëse doni të modifikoni ose shtoni përdoruesit përmes PMA, lundroni në të njëjtën tabelë “wp_users” siç është cekur në udhëzimin e mësipërm.

Për të ndryshuar një emër përdoruesi:

 •  Klikoni në “Shfletoni” ngjitur me “wp_users”.
 •  Një listë e përdoruesve do të shfaqet, klikoni “Ndrysho” pranë përdoruesit që dëshironi të ndryshoni.
 •  Pranë “user_login”, mund të futni manualisht emrin e ri të përdoruesit.Paneli i përdoruesit të WP-së të bazës së të dhënave

Për të shtuar një përdorues të ri:

 •  Zgjidhni “Shfletoni” ngjitur me “wp_users”. Lista juaj e përdoruesve do të ngarkojë. Në krye të faqes, klikoni “Fut”.Kërko Menynë e Përdoruesit të Tabelës WP-Baza e të dhënave
 •  Nga këtu, ju do të plotësoni të gjitha fushat në formularin e kërkuar për të vendosur një përdorues të ri.
 •  ID: Kjo gjenerohet automatikisht, kështu që lini bosh.
 •  user_login: Ky është emri i përdoruesit që përdoret për t’u loguar.
 •  user_pass: Ky është fjalëkalimi i përdorur për t’u loguar në WordPress tuaj.
 •  user_nicename: Nëse doni një emër përdoruesi më miqësor me URL-në, mund të futni një këtu. Kjo mund të përdoret nëse emri juaj i përdoruesit ka karaktere speciale, por dëshironi një URL me shkronja të vetme.
 •  user_email: Vendosni një adresë të vlefshme emaili, në mënyrë që të keni mundësi t’i drejtoheni postave elektronike të llogarisë tuaj në WordPress.
 •  user_url: Ju mund ta lini këtë bosh ose të shkruani adresën URL të faqes tuaj WordPress.
 •  user_registered: Zgjidhni CURRENT_TIME në kolonën e funksionit, kështu që automatikisht shton kohën.
 •  user_activation_key: Lini bosh.
 •  user_status: Lini bosh.
 • display_name: Ju mund të shkruani emrin ose pseudonimin e përdoruesit ashtu siç do të shfaqej në postime dhe artikuj në fushën e autorit.

Klikoni në “Shko” për të shtuar përdoruesin.

Ndryshimi i privilegjeve të përdoruesve në PMA për WordPress

Para se të ndryshoni privilegjet e përdoruesit, duhet të keni tashmë ID e përdoruesit. Për ta marrë këtë, ju do të lundroni përsëri në tabelën “wp_users” dhe klikoni “Shfletoni”. Pastaj, mund të zgjidhni ID nga kolona.

Ndryshimi i ID-ve të privilegjave të përdoruesit
Për të ndryshuar privilegjet e përdoruesit, atëherë shkoni te “wp_usermeta” nga lista e tabelave. Zgjidhni “Shfletoni”.

Ndryshimi i privilegjeve të përdoruesit - WP Usermeta
Në krye, klikoni në “Fut”. Kjo ngarkon formularin për të ndryshuar lejet. Përdorni udhëzuesin më poshtë për të shtuar privilegjet e administratorit.

Opsioni i futur në bazën e të dhënave

 •  umeta_id: Lini bosh. Kjo mbush automatikisht.
 •  user_id: Vendosni ID e përdoruesit që keni zgjedhur më herët nga përdoruesi që keni shtuar.
 •  meta_key: Vendosni wp_capables në këtë fushë. (Mund të keni një parashtesë tjetër për tabelat tuaja, nëse kështu do të hynit në vend të wp.)
 •  meta_value: Vendosni kodin serik të mëposhtëm: a: ​​1: {s: 13: “administratori”; s: 1: “1 ″;}

Klikoni “Shkoni për të ruajtur ndryshimet tuaja dhe shtoni lejet e reja.

Si të Siguroni Baza e të dhënave tuaja WP në PMA

Ndërsa çdo faqe është e ndjeshme ndaj hacks dhe botëve në internet, ka disa masa që mund të ndërmerrni për të mos lejuar veten plotësisht të hapur. Këto hapa do ta bëjnë më të vështirë për hakerat që të depërtojnë në faqen tuaj.

Ndryshoni prefiksin tuaj të bazës së të dhënave WP

Tani, të gjithë e dinë se prefiksi standard për bazat e të dhënave WP është “wp”. Kjo është arsyeja pse ju shihni wp_users ose wp_posts.

Ju mund ta bëni këtë në PMA duke lundruar në faqen kryesore dhe duke klikuar në “SQL” në krye të menusë.

Menu SQL e bazës së të dhënave

Kërkoni duke përdorur një Query SQL

Për të shkuar me dorë një nga një dhe për të ndryshuar parashtesat është e lodhshme, kështu që ju mund të përdorni një pyetje SQL për t’i bërë gjërat më shpejt. Ne kemi përgatitur një pyetje për ju që të përdorni më poshtë. Ju mund ta kopjoni dhe ngjitni këtë në kutinë SQL për të ndryshuar të gjitha parashtesat në wp_b123456 në vend të kësaj. Ju mund ta gjeni këtë numër dhe ta ndryshoni atë në çdo parashtesë që ju pëlqen, duke ndjekur të njëjtin format si wp_insertnumber.

Tabela RENAME `wp_commentmeta` TO` wp_b123456_commentmeta`;
Tabela RENAME `wp_comments` TO` wp_b123456_comments`;
Tabela RENAME `wp_links` TO` wp_b123456_links`;
Tabela RENAME `wp_options` TO` wp_b123456_options`;
Tabela RENAME `wp_postmeta` TO` wp_b123456_postmeta`;
Tabela RENAME `wp_posts` TO` wp_b123456_posts`;
Tabela RENAME `wp_terms` TO` wp_b123456_terms`;
Tabela RENAME `wp_termmeta` TO` wp_b123456_termmeta`;
Tabela RENAME `wp_term_relationships` TO` wp_b123456_term_relationships`;
Tabela RENAME `wp_term_taxonomy` TO` wp_b123456_term_taxonomy`;
Tabela RENAME `wp_usermeta` TO` wp_b123456_usermeta`;
Tabela RENAME `wp_users` TO` wp_b123456_users`;

Ndryshimi i Emrit tënd dhe Kalimi i MySQL

Përdoruesi dhe fjalëkalimi juaj i bazës së të dhënave duhet të jenë jashtëzakonisht të vështira. Kjo do të thotë të shtoni karaktere speciale ose të përdorni një gjenerator të fjalëkalimeve për të siguruar një fjalëkalim të fortë. Përveç kësaj, ju nuk duhet ta mbani fjalëkalimin tuaj në ndonjë dosje të menaxhimit të hapur në kompjuterin tuaj ose në faqen e internetit, përveç nëse është gjithashtu i sigurt.

Përdorni një Plugin të Sigurimit të WordPress të Palës së Tretë

Nëse shqetësoheni për sigurinë tuaj në WordPress dhe doni mbrojtje shtesë, mund të përdorni Sucuri. Sshtë një nga shtojcat më të mira të sigurisë për WordPress sepse në të vërtetë njofton se keni përpjekje për të hyrë në bazën e të dhënave tuaja para se faqja juaj e internetit të shkojë ndonjëherë poshtë.

Gjithashtu, nuk do të dëmtojë të merrni një nga VPN-të më të mira për rrjetin tuaj personal për të shmangur vjedhjen e të dhënave.

Duke e mbështetur atë

Shpresojmë që ky udhëzues t’ju japë disa njohuri se si të vendosni, të përdorni dhe të zgjedhni phpMyAdmin (PMA) tuaj. Nëse ndonjëherë keni nevojë për ndonjë udhëzim më shumë në lidhje me navigimin dhe sigurimin e WordPress, ndjehuni të lirë të lini një koment ose të shikoni në hulumtimin dhe analizat tona të hostimit..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector