Si të blini një emër domain – udhëzues të thjeshtë (2020)

Urime për vendosjen e biznesit tuaj të ri në internet! ������


Nisja e një biznesi të ri mund të jetë emocionuese (dhe marramendëse), por ka disa gjëra për të cilat duhet të merreni përpara para se të fillojë argëtimi…

Së pari dhe më e rëndësishmja, biznesi juaj i ri në internet do t’ju duhet një e mirë emri i domain.

Shtë e vështirë të mbivlerësoni rëndësinë e një emri domain … ai mund të bëjë fjalë për fjalë ose të prishë biznesin tuaj (pasi një fillim i bazuar në Toronto zbuloi rrugën e vështirë).

Një emër domaini për faqen tuaj të internetit është gjithashtu i rëndësishëm për audiencën tuaj dhe motorët e kërkimit, gjithashtu. Kështu, është e rëndësishme të zgjidhni një emër domaini që reflekton markën tuaj, është i paharrueshëm dhe që do të rrinë me vite nga tani.

Nëse po pyesni se si të blini një emër domain shpejt dhe me çmim, ju jeni në vendin e duhur. Shtë një proces i thjeshtë, pa dhimbje dhe i drejtpërdrejtë nëse dini regjistruesit më të mirë të domenit për të zgjedhur, dhe si t’i përdorni ato.

Gati për të marrë emrin tuaj të ri të domain? Mrekullueshëm, atëherë le të fillojmë.

�� VESHTI PARA: Para se të blini një domen…

1. Bëni hulumtimin tuaj (DYOR)

Para se të filloni të kërkoni për një emër domain, gjithmonë bëni pak detyra shtëpie paraprakisht.

Duke “bërë detyrat e shtëpisë” ne nënkuptojmë se duhet të keni një ide të plotë për atë që dëshirojnë lexuesit – dhe / ose klientët tuaj. Ju gjithashtu duhet të studioni ngrohtë tuaj për të kuptuar fjalët kyçe të njohura dhe termat e kërkimit të përdorura nga audienca juaj e synuar.

Shikoni faqet e internetit të bizneseve të ngjashme dhe kontrolloni emrat e fushave të konkurrencës tuaj. Shfletoni për të zbuluar kur një emër i veçantë i domain është shitur për herë të fundit, dhe kush janë ofruesit e mbajtjes së faqeve në internet ose ishin. Pritësit dhe regjistruesit më të mirë kanadezë i trajtojnë mirë klientët e tyre (dhe fushat e klientëve të tyre), dhe shmangin praktikat “me hije” të zakonshme në mesin e hosteve të buxhetit me cilësi të ulët, në disa vende.

2. Domainë të thjeshtë për tu shtypur dhe për t’u kujtuar

Mbajeni atë të thjeshtë dhe të lehtë. Gjithmonë mbani mend të zgjidhni një emër domain që mund të shkruhet lehtësisht nga audienca. Mos ndiqni trillimet dhe trendet e ditës dhe zgjidhni një emër domain-i cili është me lehtësi.

Shtë më mirë të shmangni shqiptimet e çuditshme dhe personazhet e tjerë gjithashtu. Drejtshkrimet që ngatërrojnë audiencën mund t’i hedhin ato në faqet e gabuara, dhe madje mund të humbni klientë. Një emër i shkurtër që flet për biznesin tuaj dhe që është i lehtë për t’u përhapur nga fjala për gojë është me të vërtetë më i përshtatshmi.

3. Shkoni me .com

E dini një dajak 48% e emrave të domain ka shtrirjen .com?

Po, është akoma zgjatja më e mirë që mund të ketë emri juaj i domain në vitin 2020 dhe më gjerë. Jo vetëm që është më e lehtë për t’u kujtuar, por të gjithë janë të njohur me të.

Në rast se merret shtrirja .com, ju mund të shkoni me TLD-të e tjera të njohura si “.net”, “.org”, etj. Brainstorm disa zgjatime më vete. (Por ne ju rekomandojmë të shmangni zgjatjet e çuditshme si .pizat.)

4. Kujdes nga tarifat e fshehura

Pricemimi luan një rol të madh ndërsa vendosi të blini emrin e domain. Tregu është plot me regjistrues domenesh të cilët do të përpiqen t’ju tërheqin të blini prej tyre. Por kryesorja është të jesh vigjilent dhe të mos mashtrohemi në blerjen e një që duket e lirë, por ka ton tarifa të fshehura dhe rritje të shtrenjta (duke parë ju, GoDaddy).

Disa regjistrues mund t’ju shesin një emër domaini me një çmim të lirë në emër të ofertave promovuese. Sidoqoftë, do të ketë shumë shtesa në kosto në emër të tarifave të rinovimit, tarifave të kontratës, rebills të shtrenjta dhe më shumë. Pra, përpara se të merrni ndonjë vendim, bëni mirë hulumtimin tuaj.

5. Kërkoni transparencë

Gjithmonë mbani mend të shkoni me regjistruesit që mbajnë një nivel optimal të transparencës në biznesin e tyre. Duhet të dini të gjitha çmimet, shërbimet dhe detajet e tjera të rëndësishme përpara.

Për shembull, duhet të jeni të vetëdijshëm për tarifat e rinovimit, tarifat e transferimit dhe shumën e anulimit. Nëse ndonjë regjistrues nuk pranon të ndajë aspekte të tilla të rëndësishme, diçka nuk është e drejtë për të. Shtë më mirë të mos merresh asnjë marrëveshje me të.

6. Zgjidhni një emër të markës

Marka është një nga parametrat më të rëndësishëm për suksesin e çdo ndërmarrje biznesi. Të kesh një emër domaini të markës për biznesin tënd i jep asaj një identifikim unik. Cfare eshte Dhe pse kërkohet?

Një emër domaini i markës nuk ka ndonjë kuptim specifik. Shtë unike dhe mund të shqiptohet dhe memorizohet lehtësisht. Për shembull, Google nuk është një fjalë dhe nuk ka asnjë kuptim, megjithatë është aq i famshëm dhe i lehtë për t’u mbajtur mend. Nëse nuk jeni të sigurt se si të zgjidhni një emër të markës së markës, shikoni cilindo prej këtyre gjeneruesve të emrave të domain – ata janë të shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të zgjidhni një emër për faqen tuaj të internetit (dhe shumë kënaqësi për t’u përdorur gjithashtu).

7. Sigurohuni që emri të mos markohet dhe të përdoret

Askush prej nesh nuk dëshiron të përfundojë me një padi ligjore që në fillimin e biznesit. Ndërsa zgjidhni emrin e domain-it sigurohuni që ajo të mos tregtohet. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni faqet e mediave sociale për të parë nëse emri që zgjidhni tashmë është në përdorim.

Përdorimi i të njëjtit emër në domenin tuaj dhe rrjetet sociale është një gjë ideale. Kjo do të ndihmojë audiencën të njihet me emrin dhe t’ju gjejë në internet.

8. Mbroni privatësinë tuaj

Privatësia është shqetësimi më i madh kur bëhet fjalë për blerjen e një emri domain. Ndërsa blini një emër domain kontrolloni regjistruesit që ju ofrojnë mbrojtje pa kosto ose me një çmim minimal. Meqenëse emrat e domain janë rekord publik në drejtoritë WHOIS dhe RDAP, është mirë që informacionet tuaja personale t’i mbani private.

Isshtë mbi ju që të zgjidhni për të mbajtur pronësinë tuaj dhe detajet e kontaktit private. Qëndroni vigjilent dhe mos u bini kurthe ndaj regjistruesve që ngarkojnë shuma premium për mbrojtjen e intimitetit tuaj. Për mbrojtje të intimitetit, mos kërkoni më larg se Namecheap; ata ofrojnë mbrojtje falas private nga WHOIS si parazgjedhje. Faleminderit Namecheap për faktin se janë “qytetarë model” të industrisë së regjistrave kur bëhet fjalë për mbrojtjen e informacionit të klientëve të tyre.

9. Mendoni Afatgjatë

Everythingdo vendim i marrë për biznesin tuaj, qoftë i vogël apo i madh, duhet të jetë nga një perspektivë afatgjatë. Në mënyrë të ngjashme, emri i domain është investimi juaj dhe duhet të jetë një gjë afatgjatë.

Mos shkoni me një emër që do të duhet të ndryshohet ose hiqet në të ardhmen e afërt. Në vend të kësaj, zgjidhni një emër që mund të përfaqësojë biznesin dhe markën tuaj për vitet në vazhdim. Merrni në konsideratë ngrohtësinë tuaj dhe zgjidhni një emër që do të përcaktojë shërbimet e biznesit tuaj edhe nëse vendosni të zgjeroni në të ardhmen e afërt.

Rëndësia e emrit të domain:

 • Ndërton markën tuaj – Emrat e domeneve ndihmojnë për të rritur ndërgjegjësimin për biznesin tuaj dhe markën tuaj. Një emër i përsosur i domain bën më të lehtë për audiencën të njohë shërbimet tuaja. Fuqia e fjalës për gojë do të ndihmojë në përhapjen e vetëdijes për markën tuaj midis masave.
 • Një emër domain shton besueshmëri në biznesin tuaj – Një emër domain lë një përshtypje të mirë për audiencën. Një emër domain do të krijojë besimin e audiencës tuaj të synuar në biznesin dhe shërbimet tuaja. Biznesi juaj do të duket më profesional dhe i besueshëm. Nëse nuk jeni të gatshëm ta shpenzoni atë qindarkë shtesë për të regjistruar një emër domain, pse audienca do t’i besonte produkteve dhe shërbimeve tuaja?
 • Tërheqjet e biznesit në këmbë – Marrja e një emri domain që përputhet me natyrën e biznesit tuaj mund të tërheqë shumë biznes në internet. Për shembull, nëse keni të bëni me produkte bukurie një emër domaini si lookbeautiful.com menjëherë do të rrëmbejë vëmendjen e atyre që kërkojnë produkte bukurie.
 • Vendosni biznesin tuaj si teknik – kursimtar – Në një epokë të revolucionit dixhital, të kesh një emër domain do të krijojë biznesin tënd si një mendimtar përpara. Ajo do të ndërtojë reputacionin tuaj si një markë teknologjike. Njerëzit u besojnë bizneseve që kanë një prani në internet më shumë se ato pa një prani në internet.
 • Renditja e motorëve të kërkimit – Një uebsajt i zhvilluar mirë me përmbajtje cilësore dhe një emër të mirë domain do të rrisë renditjen e motorëve të kërkimit. Emri i domain-it do të jetë më i dallueshëm në motorët e kërkimit si Google. Kjo, nga ana tjetër, do të rrisë bazën e klientit tuaj dhe do t’ju sjellë më shumë biznes.

Si të blini një emër domain (hapa të saktë)

Tani që ju e dini se si të zgjidhni një emër domain, na lejoni t’ju bëjmë hapat e përfshirë në blerjen e një emri domain.

Pasi të keni zgjedhur një emër domain, tani duhet ta blini atë për biznesin tuaj. Ja se si ta bëni atë:

1. Zgjidhni një emër domain

Zgjidhni emrin që dëshironi të ketë biznesi juaj. Ai duhet të përcaktojë në mënyrë të duhur shërbimet tuaja, dhe nëse është e mundur, të jetë i paharrueshëm dhe pak tërheqës.

gjenerator domain name name

Përdorni një gjenerues të emrave të domain si Nameboy për t’ju ndihmuar të gjeni një emër të mirë për domenin tuaj.

2. Gjeni një regjistrues domain

Hapi i parë është të gjesh një regjistrues për të regjistruar emrin e domain. Siç u përmend, unë sugjeroj Namecheap.

kërkim namecheap

3. Disponueshmëria e domenit

Pasi të zgjidhni një emër, duhet të kontrolloni nëse është në dispozicion. Synoni për një zgjatje të njohur dhe të besuar të TLD si .com, .net, ose .org.

kontrolloni disponueshmërinë

Mbani në mend, domeni me shtrirjen tuaj të dëshiruar mund të mos jetë i disponueshëm.

Nëse kjo është rasti, synoni për zgjatjen “tjetër më të mirë” në dispozicion. Pasi të keni gjetur një të tillë, thjesht paguani për domenin dhe përfundoni transaksionin.

4. Regjistrimi i Domainit

Pasi të bëni pagesën, do të duhet të kryeni regjistrimin.

regjistrimi i domenit

Plotësoni çdo informacion të nevojshëm të kontaktit siç kërkohet nga regjistruesi juaj. Mos harroni, nëse keni intimitetin WHOIS, informacioni juaj personal do të mbetet privat. .

5. Verifikimi

Hapi i fundit dhe i fundit në blerjen e një emri domain është të verifikoni detajet e pronësisë që keni dhënë. Pasi të jeni verifikuar, të gjithë jeni të vendosur.

Përgëzime!

Biznesi juaj në internet tani ka një emër të ri me shkëlqim.

Gati për të blerë domenin tuaj?

Për t’i përmbledhur gjërat, emrat e domain luajnë një rol vendimtar në përfaqësimin, krijimin dhe promovimin e biznesit tuaj në internet.

Një emër domain jep një identitet në biznesin tuaj dhe ndihmon për të marrë atë një rrugë të gjatë.

Përtej markës, një emër i mirë domain duhet të ndihmojë biznesin tuaj të gjenerojë trafik në faqen tuaj të internetit dhe të tërheqë klientët.

Shpresojmë që ky artikull të ju ndihmojë të zgjidhni – dhe të blini – emrin e domain më të përshtatshëm për biznesin tuaj.

Nëse jeni të hutuar në lidhje me zgjedhjen e një emri domain për biznesin tuaj, ose keni pyetje rreth regjistruesve të ndryshëm, thjesht na qëlloni me një mesazh në faqen tonë të kontaktit dhe ne do t’ju ecim nëpër proces hap pas hapi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map