Shqyrtimi i TSOHost: Cons & Pro pas 12 muajve të monitorimit.

Shqyrtim TsoHostFaqe TsoHost


Tsohost u themelua në vitin 2003 nga Paragon Internet Group.

Sot ata presin mbi 500,000 faqe në internet nga baza e tyre në Mbretërinë e Bashkuar.

Për dallim nga disa kompani që kanë arritur në të njëjtën shkallë dhe janë shitur, Tsohost udhëhiqet kryesisht nga i njëjti ekip themelues që e operon atë që nga fillimi i tij për gati 14 vjet.

Tsohost nuk mund të jetë një nga ofruesit më të mëdhenj ose të njohur të pritjes atje. Por kjo rritje e qëndrueshme dhe udhëheqje e qëndrueshme tregojnë për një kompani që e di se çfarë po bën.

Ky përmbledhje që po lexoni ka qenë gati një vit në bërje.

Në Nëntor 2018, ne u regjistruam për planin e tyre të pritjes në cloud dhe kemi monitoruar nga afër statistikat e performancës si shpejtësia e ngritjes dhe e ngarkesës së faqeve që nga.

Qëllimi ynë është të përpilojmë një përmbledhje të drejtë, të paanshme dhe të lejojmë që të dhënat e Tsohost të flasin vetë bazuar në performancën e faqes sonë të testit të drejtpërdrejtë.

Le të shohim se si ka bërë Tsohost gjatë disa muajve të fundit.

Mirat e përdorimit të hostit TsoHost

Tsohost (kompania) është rritur në mënyrë të qëndrueshme dhe e ka mbajtur të paprekur ekipin e saj themelues. Kjo tregon për një organizatë të mirë-drejtuar që (duhet) të japë aspektet më të rëndësishme si kohën dhe shpejtësinë.

1. Karakteristikat e planit të bukur Bonus ’

Krahasimi i planit të çmimeve TsoHostKrahasimi i planit të çmimeve TsoHost

Ashtu si shumë nga hostet kryesorë të uebit, Tsohost përmban një instalim të thjeshtë me një klik të aplikacioneve tuaja të preferuara si WordPress, Drupal dhe ZenCart. Kjo do të thotë që ju mund të keni një sit të ri brenda disa minutash, dhe ndoshta shitje deri në fund të ditës.

Secili plan i përbashkët i pritjes gjithashtu vjen me një garanci të kthimit të parave 30-ditore. (Dhe ndryshe nga shumë pritës të tjerë, kjo garanci për kthimin e parave është vërtet një marrëveshje e mirë, pa tarifa të fshehura ose truket e tjera për tu shqetësuar.)

Planet e tyre – madje edhe ato më të lira dhe themelore – vijnë me shumë karakteristika shtesë që nuk janë shumë të zakonshme me hostet e tjerë. Për shembull, të gjitha planet e tyre ofrojnë një emër falas domain dhe migracione në internet.

2. Prmimi transparent

Shumë ofrues të pritjes së pritjes kanë një ton ngritje në kontrollin e minutës së fundit. Kur ju zgjidhni planet e tyre të zgjedhura, shpesh vjen me angazhim 2 ose 3 vjet me çmime më të larta të rinovimit.

Ne na pëlqyen planet e çmimeve të Tsohost pasi do të gjeni të GJITHA TIPARET e paraqitura në planet e tyre të çmimeve dhe ato gjithashtu ju tregojnë çmimet e ndryshme të angazhimit të çmimeve.

Pricesmimet e shfaqjeve janë për 12 muaj (afërsisht 4 $ / muaj për planin fillestar) dhe për një pagesë mujore do të shikoni për një çmim rritje prej 1 $ – afërsisht 5 $ / muaj.

3. Mbështetje e shpejtë, e përgjegjshme

Tsohost ofron shërbim ndaj klientit në të gjitha kanalet kryesore. Si shumë kompani sot, ata gëzojnë vlerësime të përziera.

Ajo që vlerësojmë, sidoqoftë, është koha e shpejtë e reagimit dhe komunikimet transparente në rrjetet kryesore sociale si Twitter.

Mbështetja e mediave sociale TsoHostMbështetje TsoHost në Twitter

Ne gjithashtu u mahnitëm nga opsionet e tyre të bisedës live. Ata u lidhën menjëherë, ishin të përgjegjshëm dhe profesional si dhe treguan interes të sinqertë për nevojat tona. U lidhëm gjithashtu të Shtunën, e cila ishte një avantazh i këndshëm që vjen Tsohost.

Tsohost kohët e fundit zgjati orët e tyre të mbështetjes në telefon disa muaj mbrapa, nga ora 7 e mëngjesit në mesnatën e GMT. Kjo është edhe e mirë edhe e keqe, siç do ta shohim në një sekondë…

Kundërpërdorimit të përdorimit të hostit TsoHost

Në përgjithësi, Tsohost ka shumë gjëra që duhen pëlqyer.

Koha e shpejtë dhe shpejtësia e tyre janë të dyja të forta. Planet e tyre, madje edhe ato më të lira, vijnë me disa karakteristika të këndshme si kopje rezervë ditore dhe instalime me një klik.

Dhe mbështetja e tyre për klientët, megjithëse nuk është e përsosur, të paktën përgjigjet shpejt për të provuar dhe adresuar çdo çështje të pazgjidhura.

Sidoqoftë, ka disa pengesa në shërbimin e tyre për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm.

1. 99.45% Uptime – Më keq se mesatarja e industrisë

Uptime është ndoshta kriteret më të rëndësishme për një kompani pritëse përgjegjëse për të.

Arsyeja është se edhe pak nga pak kohëzgjatja – si 99% – mund të shtojë në faqen tuaj duke qenë offline për gati një ditë të plotë çdo muaj.

Tsohost ka postuar numra të dobët në kohën e duhur brenda periudhës që ne i kemi monitoruar ato.

12 muajt e fundit të monitorimit: në kohën e duhur

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 99,85%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,83%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,63%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 99,69%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 98,33%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99,61%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 99,45%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 99,94%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,91%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 99,60%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 98,28%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,28%

Statistikat e fundit 12-mujore të TsoHostKoha mesatare e TsoHost | Shihni statistikat

Kohëzgjatja mesatare e tyre është nën mesataren e industrisë.

Ka vetëm shumë ndërprerje dhe shumë kohë pa ndërprerje do të thotë trafik i humbur dhe potencialisht shumë të ardhura të humbura.

Do të ishit shumë më mirë me disa ofrues të tjerë (përfshirë zgjedhjen tonë # 1, planin WordPress të Menaxhuar nga HostGator).

2. Faqe duke ngarkuar herë më ngadalë se konkurrenca

Kriteri i dytë i madh për marrjen e vendimeve që duhet të përdorni kur vlerësoni një kompani të re pritëse është shpejtësia.

Arsyeja? Tre të katërtat e trafikut të faqes suaj të internetit do të lënë nëse faqet duhen më shumë se pesë sekonda për t’u ngarkuar.

12 muajt e fundit të monitorimit: KOHA LOAD

Statistikat e hollësishme të 12 muajve të TsoHostShpejtësia mesatare e TsoHostit | Shihni statistikat

Ne jemi shumë të shqetësuar për muajt e parë kur filluam t’i monitorojmë ato. Me 2 sekonda kohë të ngarkesës, kjo do të thotë që pothuajse gjysma e trafikut tuaj do të largohet nga siti dhe do të vizitojë dikë tjetër, i cili ka kohë më të mirë ngarkimi, të paktën nën 1sec.

Sidoqoftë, gjatë muajve të fundit, ata kanë treguar kohë të përmirësuara të ngarkimit, prandaj shpresojmë që ata të vazhdojnë të përmirësojnë shpejtësinë e tyre.

Tani për tani, ata nuk janë mjaft të mirë me 813ms e tyre mesatare për të hequr gishtin nga ne.

3. Serverë me bazë në Mbretërinë e Bashkuar

Nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Sidoqoftë, nëse faqja juaj është kryesisht për tregun amerikan dhe bazën e klientëve, do të jeni më mirë me serverët tuaj të vendosur në SH.B.A. jo jashtë shtetit.

Serverët e huaj shpesh ngadalësojnë faqen tuaj poshtë pasi transferimet e të dhënave zgjasin më shumë.

4. Kushtet e rrepta të pagesës

Kushtet e Shërbimit të gjata dhe të llahtarshme të mërzitshme janë zakonisht aty ku janë varrosur të gjithë trupat.

Dhe kushtet e Tsohost nuk ishin përjashtim.

Së pari, janë termat e tyre të rreptë rreth mënyrës se si dhe kur paguhen rinovimet.

Këtu është problemi: sa shpesh ju merrni një kartë krediti ose debiti të ri gjatë gjithë vitit, vetëm që e vjetra të mbetet akoma e lidhur me shumë llogari në internet (si ofruesit e pritjes)?

Nëse faturat e vonuara nuk kujdesen brenda disa ditësh, Tsohost do të pezullojë automatikisht llogarinë tuaj (që do të thotë se faqja juaj do të zbritet). Prandaj, mbani një sy vigjilent në ato emailet kujtuese!

Kur produktet e tjera të blera përmes tyre, si një emër domaini skadojnë (përsëri, për fat të keq, e zakonshme kur ata përpiqen të ekzekutojnë një kartë me një numër të vjetër dhe pagesa nuk kalon – edhe pse thjesht supozon se bën), ai produkt do të skadojë menjëherë ditën tjetër.

Pasi të keni bërë pagesën e duhur, do të duhet të njoftoni ato me email për të marrë domenin ose sitin tuaj përsëri në internet brenda 24 orëve të ardhshme. Kështu që ju mund të shikoni pa dashje në një periudhë të gjatë joproduktive nëse diçka e zakonshme, siç ndryshojnë detajet e kartës suaj, ndodh dhe pagesa nuk do të kalojë.

Një dobësi tjetër e mundshme është që të gjitha pagesat e pranuara duhet të jenë në Pounds UK. Kjo do të thotë që ju jeni në grep për çdo tarifë të mundshme të kursit të këmbimit.

Së fundmi, ata rezervojnë të drejtën për të ndryshuar ose rregulluar çmimet në çdo moment të kohës. Kjo do të thotë edhe pse periudha juaj e ardhshme e rinovimit nuk do t’ju kushtojë më shumë tani … nuk do të thotë që do të ndodhë në të ardhmen e afërt.

5. Mbështetje e kufizuar e telefonit

Një kritikë e vogël e fundit.

Po, është mirë që mbështetja telefonike e Tsohost është shtrirë deri në orën 7 të mëngjesit në mesnatën e GMT.

Sidoqoftë, nëse jeni të vendosur në SH.B.A. (ose kudo tjetër përveç Britanisë së Madhe dhe Evropës Perëndimore) që mund të paraqesin disa probleme.

Për shembull, po sikur të jeni ulur në Kaliforni në 17:30 dhe faqja juaj ka probleme? Shumë keq, pasi mesnata e GMT është 05:00 e PST, që do të thotë që nuk do të mund të arrini askënd në telefon për gjashtë ose shtatë orë të tjera.

Kjo, e kombinuar me faktin se jeni në pritje të kursit të këmbimit, mund ta bëjë më të vështirë të merreni me jashtë nëse jetoni jashtë MB.

Somimi TsoHost, Planet Pritëse & Fakte te shpejta

TsoHost ofron katër plane të ndryshme të përbashkëta të pritjes. Të gjitha çmimet e paraqitura janë me angazhim 12mo. Ekziston një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

Ja cilat janë të përfshira në secilën:

 • ekonomi: Ky plan shkon 3.99 £ në muaj, dhe ju jep 100 GB hapësirë ​​ruajtje, me gjerësi bande pa kufij dhe kuti postare 100 x 200MB, Le të Encrypt SSL Support + Emri i Lirë Domain.
 • luksoz: Ky plan kushton 5,99 £ çdo muaj, ruajtje e pakufizuar, gjerësia e bandës së pakufizuar, kuti postare 500 x 1 GB, Le të Encrypt SSL Mbështetja, SSL Standard Standard falas + Emri i Domainit Falas
 • i fundit: Ky plan kushton 8,99 £ mujore, duke siguruar ruajtje të pakufizuar, Bandwidth të pakufizuar, kuti postare të pakufizuar x 10 GB, Le të Encrypt SSL Support, SSL Standard Standard, 2 Migrations eCommerce + Emri i Domain Falas.
 • maksimale: Ky plan kushton 14,99 £ mujore, duke siguruar ruajtje të pakufizuar, gjerësi bande pa kufij, Le të Encrypt SSL Mbështetje + Emri i Lirë Domain, 3 Migrations eCommerce.

Plani i çmimeve TsoHostSomimet dhe planet e TsoHost

 • Lehtësia e regjistrimit: Procesi i regjistrimit është relativisht i shpejtë dhe pa dhimbje
 • menyra pagese: Ju mund të paguani me kartë krediti ose PayPal.
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Nuk ka emra domenesh për disa plane. Kini kujdes në lidhje me rinovimet.
 • upsells: Ka disa ngritje të rrugës.
 • Aktivizimi i llogarisë: Zakonisht, çasti, megjithatë, mund të zgjasë deri në një ditë në disa raste.
 • Paneli i Kontrollit dhe Përvoja e Panelit: cPanel.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Procesi i instalimit me një klikim jashtëzakonisht i thjeshtë i aplikacioneve më të njohura në dispozicion.

A e Rekomandojmë Tsohost?

Fatkeqësisht, jo.

Ne na pëlqejnë planet e tyre relativisht të lira që ofrojnë karakteristika të shkëlqyera. Ne gjithashtu vlerësojmë që çmimi i tyre, megjithëse vjen me kushte të rrepta, është transparent dhe i sinqertë në faqen e tyre të internetit. Sidoqoftë, çmimet tregohen pa TVSH, e cila përcaktohet nga vendi juaj për detajet e faturimit.

Ne nuk na bën përshtypje nga shpejtësia e tyre në kohë dhe mesatare.

Ne jemi të lumtur me mbështetjen e tyre. Sidoqoftë, kur tiparet e tjera të rëndësishme janë kjo e keqe, duhet të regjistroheni me dikë tjetër.

Do të ishit më mirë me disa nga ofruesit tanë më të mirë të pritjes.

Keni ndonjë përvojë me TsoHost? Nëse është kështu, do të dëshironim të dëgjonim një përmbledhje transparente dhe të ndershme më poshtë – pozitive ose negative!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map