Rishikimi i Hosting IONOS – Mirë, por jo për të gjithë …

Rishikimi i JonosFaqja e internetit e hostimit të IONOS


IONOS (më parë e di si 1)&1) është një shërbim mbajtës në internet që përfshin disa mjete në internet.

Ato mbulojnë shumicën e opsioneve të hostimit në dispozicion, të tilla si pritja e përbashkët, pritja në VPS, hostimi i WordPress, pritja në cloud dhe më shumë.

Kjo, e shoqëruar me disa mundësi të shkëlqyera për mbështetjen e klientit dhe çmimin e mirë, e ka bërë IONOS një të preferuar në botën e shërbimit të pritjes.

Sa e mirë është IONOS Hosting? Për qëllimet e këtij shqyrtimi, ne kryesisht mbulojmë shërbimet e pritjes së përbashkët të IONOS.

Ne kemi testuar një numër faktorësh, përfshirë shërbimin ndaj klientit, përdorshmërinë e përgjithshme, kohën e shërbimit dhe më shumë për t’ju prezantuar me rishikimin sa më të plotë të mundshëm.

Informacion i përgjithshëm & Pasqyrë e hostimit

VERDIKTI JON: Recommended
SPEED: 649ms (Mars 2020 deri në Prill 2020)
uptime: 100% (Mars 2020 deri në Prill 2020)
SUPPORT: 24/7 Bisedë live, Baza e njohurive
Apps: WordPress, Duda, Drupal, phpBB, Joomla
TIPARET: Certifikata SSL e përkushtuar, Paneli i Kontrollit të Uebfaqeve
PLANET HOSTING: Shpërndarë, VPS, WordPress, Cloud, Server i Dedikuar
TRANSFERI I SITIT: Jo falas
Çmimi: Duke filluar nga 1.00 $ / muaj (rinovon me 8,00 dollarë në muaj)

Mirat e përdorimit të IONOS Hosting

1. Mbështetje e Përgjegjshme e Konsumatorëve

Gjëja e parë që vumë re në lidhje me IONOS ishin opsionet e tij për mbështetjen e klientëve.

Mbështetja e klientit është një marrëveshje e madhe në pothuajse çdo industri.

Nëse e bëni jetesën tërësisht jashtë faqes tuaj (e cila është rasti për shumë sipërmarrës modern), atëherë duhet të keni besim se faqja juaj do të jetë gjithmonë e funksionuar. Por kur ndodh një problem, duhet gjithashtu të keni besim se kompania që merret me hostimin tuaj mund të kontaktohet menjëherë për të zgjidhur çështjen.

IONOS ofron bisedë të drejtpërdrejtë 24/7 dhe një qendër në internet për ndihmë që përmban një artikull të pasur për të gjitha shërbimet e tyre kryesore.

Me bisedën e tyre live, ata ju kërkojnë të përshkruani pyetjen tuaj para se të lidheni. Pastaj, menjëherë jeni çiftuar me një agjent.

Në më pak se një minutë, ne po bënim një bisedë me Jean F.

Mbështetje e bisedës live të Ionos

Përgjigjet e Zhanit ishin të menjëhershme dhe të plota. Asnjëherë nuk u ndjeva sikur kemi të bënim me dikë që nuk fliste anglisht rrjedhshëm ose ndonjë lloj bot të automatizuar. Ky ishte një person real duke siguruar përgjigje në kohë reale.

Në përgjithësi, niveli i shërbimit ishte fantastik. Nëse do të bënim një vërejtje, mund të themi se përgjigjet e saj mund të ishin më të përzemërta, por në përgjithësi, ne ishim shumë të kënaqur me komunikimin.

2. Uptime të forta – 100%

Një nga matjet më të rëndësishme që ne matim kur bëhet fjalë për ofruesit e pritjes është koha e duhur.

Ju po paguani të keni faqen tuaj në internet. Nëse mungesa e kohës së duhur dhe faqja juaj është duke rënë në mënyrë rutinore, atëherë shërbimi juaj i pritjes ju ka dështuar në fushën e tij më të rëndësishme.

IONOS pretendon të ketë një kohëzgjatje 99.9%. Sipas departamentit të tyre të shërbimit të klientit, e vetmja arsye pse nuk pretendojnë 100% në kohë është se ata nuk janë në gjendje të japin llogari për fatkeqësi natyrore.

Statistikat e kohës dhe të shpejtësisë së IonosKoha mesatare e IONOS | Shihni statistikat

Dhe deri tani nga të dhënat që ne kemi mbledhur ato uptime ka qenë një perfekt 100%. Mbani në mend se këto janë vetëm të dhëna dy-mujore, kështu që ne ende nuk mund të nxjerrim ndonjë përfundim por fillimi ka qenë premtues. Ne do të vazhdojmë të azhurnojmë statistikat e tyre ndërsa koha vazhdon.

3. Shpejtësia e ngarkimit të faqes së mirë

Një sit i ngadaltë nuk është thjesht i bezdisshëm: kur një faqe kërkon më shumë se 5 sekonda për të ngarkuar, mbi 25% e vizitorëve tuaj të mundshëm do të duken diku tjetër

Pse eshte ajo?

Performanca e faqes është një punë e madhe kur Google ekzaminon faqen tuaj. Rezultati juaj i rëndësishëm për SEO, i cili përcakton vendosjen tuaj në motorin më të njohur të kërkimit në botë, mbështetet shumë në të.

Shpejtësia e sitit është faktori i katërt më i rëndësishëm i renditjes së SEO, pas vetëm sigurisë së faqes, lakmueshmërisë dhe miqësisë me celular.

Pra, një sit i ngadaltë është një kthim i menjëhershëm për Google dhe vizitorët e faqes në internet.

Ne jetojmë në një epokë të komunikimit të menjëhershëm dhe informacionit të menjëhershëm. Nëse jeni duke mbetur me vonesë, shanset janë që përdoruesi të mund të gjejë një sit tjetër me informacion të ngjashëm që kujdeset më shumë për përvojën e tij.

Ndërsa shpejtësia e faqes tuaj zvogëlohet, skyrocket e nivelit të fryrjes.

Shkalla e ngarkimit të normës së fryrjes

Kjo është arsyeja pse është mirë të shohësh IONOS që prodhon një shpejtësi të mirë mesatare të ngarkimit të faqes 649ms (0.65 sek). Shtë ende herët për të bërë ndonjë përfundim ose pretendime të përcaktuara, por është një fillim i mirë. Ne do të vazhdojmë ta azhurnojmë këtë përmbledhje pasi mbledhim më shumë të dhëna.

Ionos detajoi kohën dhe shpejtësinëShpejtësia mesatare e IONOS Mars 2020 – Prill 2020 | Shihni statistikat

4. Siguri falas SSL

Siguria është një tjetër aspekt i rëndësishëm i një shërbimi pritës. Fatmirësisht, është një zonë ku shkëlqen IONOS.

Shërbimi përdor një Certifikatë GeoTrust Dedicated SSL dhe një çertifikatë të Wildcard SSL. Kjo kodon uebfaqen tuaj për siguri të përparuar, që është diçka që duhet t’ju ndihmojë të merrni frymë lehtësuese kur kryeni biznes në internet.

Një çertifikatë SSL është e nevojshme për të pasur një faqe në internet HTTPS. Nëse URL juaj fillon me HTTP, Google në të vërtetë do ta shënojë faqen tuaj si të pasigurt. Për më tepër, çertifikatat SSL mbrojnë të dhënat që shkëmbehen midis përdoruesve dhe faqes. Kjo i ndihmon klientët tuaj të besojnë më shumë, që është shtylla kurrizore e çdo marrëdhënie biznesi

Certifikata SSL e përkushtuar GeoTrust dedikohet me serverin, Programet e Ndara për Hosting dhe paketat e Zhvilluesit eShop. Certifikata Wildcard SSL vjen standarde me të gjitha Linux dhe Windows planet e përbashkëta të pritjes.

5. Domain falas dhe Email me disa pako

Ekstra janë gjithmonë të këndshme. Ne na pëlqen të shohim që paketat e pritjes hedhin në disa veçori bonus pa kosto kur të regjistroheni në një nga opsionet e tyre të paguara.

IONOS në të vërtetë ofron dy nga karakteristikat më të zakonshme falas, regjistrimin e domenit dhe adresat e postës elektronike.

Një emër domain-i është falas për një vit me Paketat Thelbësore, të Biznesit dhe Ekspertëve të Ndarjes së Pritjes.

Kur bëhet fjalë për një llogari të markës elektronike (një domosdoshmëri tjetër nëse doni të merreni seriozisht nga njerëzit me të cilët bëni biznes), të dy paketat Linux dhe Windows vijnë me llogari të postës elektronike në të gjitha nivelet. Abonuesit e Windows mund të marrin midis 25 dhe 500 llogari me email, ndërsa klientët Linux do të marrin midis 10 dhe 100 llogari. E gjitha varet nga paketa që keni zgjedhur.

6. Ndërfaqja e Përmirësuar e Përdoruesit

IONOS nuk e përdor cPanel-in klasik, përkundrazi, ata kanë zhvilluar pamjen e tyre personale. Për ata që janë mësuar me cPanel, mund të jetë konfuz dhe të duhet pak kohë duke u mësuar në fillim, por në përgjithësi, është mjaft i lehtë për t’u përdorur.

Ndërfaqja e përdoruesit e Iono

Në pult, ju mund të menaxhoni domenet, çertifikatat SSL, adresat e postës elektronike, të kontrolloni statistikat e faqes tuaj, etj..

IONOS ka shtuar gjithashtu një shirit të kërkimit të përmirësuar, ku mund të gjeni cilësimet dhe të kaloni në mes të produkteve më shpejt.

Ka pasur shumë ndjenja të përziera nga përdoruesit e tjerë në lidhje me ndërfaqen e IONOS, veçanërisht që nuk është shumë intuitive në krahasim me cPanel. Por duket se IONOS ka bërë një përpjekje për të përmirësuar përdorueshmërinë e pultit dhe e ka bërë atë më të logjikshëm për t’u përdorur.

Kundërpërdorimit të përdorimit të IONOS Hosting

1. Regjistrimi i llogarisë është i mundur vetëm në sasi të kufizuar të vendeve

Një nga gjërat që ju së pari nuk mund të vini re edhe për IONOS, është se ju mund ta regjistroni llogarinë tuaj në to vetëm në një sasi të kufizuar vendesh. Shumica e vendeve përfaqësohen por për shembull, nëse jeni të vendosur në Kinë dhe doni të regjistroheni me IONOS, nuk është e mundur pasi nuk është në listën e tyre.

E njëjta gjë vlen edhe për shumicën e vendeve evropiane. Edhe pse IONOS është themeluar në Gjermani dhe selia e tij është akoma e vendosur atje, vetëm disa nga vendet evropiane janë përfaqësuar në listë.

Pak shembuj ku nuk mund të regjistroheni me IONOS:

 • Kinë
 • Iran
 • Egjipt
 • Marok
 • Myanmar
 • Evropa (Polonia, Rumania, Hollanda, Portugalia, Suedia, Finlanda, Belgjika, Republika eke, etj)

Pra, ju mund të jeni më mirë të kontrolloni para se të regjistroheni, nëse madje mund të vazhdoni regjistrimin në vendin tuaj.

2. Pa transferime falas në internet

Nëse po migroni faqen tuaj te një host i ri në internet, një mënyrë e shkëlqyeshme për të ëmbëlsuar tenxheren është të ofroni një transferim falas.

Kjo i lejon një klienti të ri të heqë stresin dhe barrën financiare nga procesi.

Ky nuk është diçka që IONOS ofron.

Ne u siguruam të kontrollojmë me departamentin e tyre të shërbimit të klientit përmes bisedës live. Sipas Zhanit nga mbështetja e klientit, ata nuk ofrojnë transferime falas, dhe ajo nuk mund të jepte një përgjigje solide kur u pyet për çmimet.

Sipas Zhanit, procesi i transferimit duhet të kuotohet individualisht për klientët sepse ngarkohet çdo orë.

Kostoja, planet dhe metodat e pagesës së IONOS

IONOS ka dy lloje të ndryshme të shërbimeve të përbashkëta të pritjes, secila me tre pako web hosting për të zgjedhur.

Së pari, ata ofrojnë Linux Linux hosting – i cili thjesht quhet Web Hosting në faqen zyrtare të internetit.

Ata gjithashtu ofrojnë Windows hosting. Natyrisht, këto ndryshime të ndryshme të pritjes së përbashkët ndodhin në sisteme të ndryshme operative.

Të dy kanë çmim të mirë, por ju merrni shumë më tepër karakteristika me opsionin Windows. Browserdo shfletues ka tre nivele të ndryshme për të zgjedhur.

Le të fillojmë me Linux:

 • Plani thelbësor Linux është një paketë pa rrezik për muaj. Kushton 4 dollarë në muaj. Ky nivel funksionon më së miri për një faqe në internet dhe ofron 10 GB depo. Kushdo që blen këtë gradë gjithashtu merr 10 llogari me email dhe një domain falas për një vit. Ka një nivel të performancës që lejon deri në 50 vizitorë për minutë në faqen tuaj të internetit.
 • Niveli i biznesit fillon me 1 $ për muajin e parë dhe më pas shkon deri në $ 8 në muaj pa asnjë angazhim. Përdoruesit në këtë shkallë mund të kenë uebfaqe të pakufizuara me ruajtje të pakufizuar. Ata gjithashtu marrin deri në 50 llogari emaili dhe një domain falas për një periudhë prej një viti. Faqet në këtë nivel janë optimizuar për deri në 200 vizitorë në minutë.
 • Shkalla e Ekspertit kushton 14 dollarë në muaj dhe mund të anulohet në çdo kohë. Ai gjithashtu përfshin faqe interneti të pakufizuara, ruajtje dhe bazat e të dhënave me një domen të lirë një vjeçar dhe deri në 100 llogari me email. Sitet në planin e Ekspertëve janë optimizuar për deri në 500 vizitorë në minutë. Mbrojtja nga Malware i SiteScan dhe një Rrjet i Dorëzimit të Përmbajtjes janë gjithashtu të përfshira.

Ionos ka ndarë çmimet e linux për pritjen

Mbi pjesën e Windows të gjërave, ju keni një numër planet më të mëdha që vijnë me një periudhë angazhimi.

 • Plani i biznesit punon për një faqe në internet ose një projekt. Isshtë 1 dollarë në muaj për 12 muaj dhe më pas rinovon me 8 dollarë në muaj. Ju merrni 100 GB ruajtje, 25 llogari emaili dhe një domen falas.
 • Plani Pro gjithashtu është me çmim 1 $ në muaj për një periudhë gjashtë muajsh dhe më pas rinovon me 10 dollarë në muaj. Shtë e mirë ose deri në pesë faqe në internet dhe përmban 250 GB hapësirë ​​ruajtjeje. Pajtimtarët marrin 100 llogari me postë elektronike dhe një domain falas.
 • Plani i Ekspertit është më i larti nga tre nivelet e Windows. Si të tjerët, ajo fillon me 1 dollarë në muaj dhe vazhdon si i tillë për një periudhë prej gjashtë muajsh. Pas kësaj, janë 14 dollarë në muaj. IONOS thotë se është më së miri deri në 50 faqe në internet dhe ka 500 GB hapësirë ​​ruajtjeje. Një domain falas dhe 500 llogari emaili vijnë me këtë plan, së bashku me një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes.

Ionos ndau çmimet e pritjes së windows

IONOS pranon pagesa të PayPal dhe karta krediti.

A Rekomandojmë IONOS?

Po, ne e bëjmë.

Planet e tyre fleksibël për Linux dhe Windows janë të përballueshëm dhe përfshijnë shumë karakteristika të dobishme. Mbështetja e shpejtë e klientëve që rrëmuam ishte gjithashtu një pendë e madhe në kapakun e saj.

Por ka edhe anësore, ju nuk mund të regjistroheni me ta në shumicën e vendeve evropiane dhe çmimet e promovuara $ 1.00 / muaj rinovojnë me çmime shumë më të larta 8,00 $ / muaj.

Siguria SSL e bën këtë një shërbim shumë të sigurt, dhe ne me të vërtetë na pëlqeu që ajo vjen me një domain falas. Ndërsa nuk do të fitojë aq fitore sa, të themi, diçka si Bluehost, është akoma një ofrues i besueshëm i pritjes që do të përfundojë punën, pikërisht atje me GoDaddy.

P.S. A keni përdorur IONOS më parë? Ju lutemi konsideroni të lini një përmbledhje më poshtë – e mirë ose e keqe – nuk ka me të vërtetë rëndësi për sa kohë që është e dobishme për vizitorët tanë. Faleminderit per mbeshtetjen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector