Rishikimi i Cloudways – A po strehon Cloud një ide e mirë?

Shërbimet në internet të bazuara në re janë të gjithë mllef këto ditë. Në fakt, pothuajse çdo kompani që ofron hostim ka një formë të re në të cilën mund të mbështesë platformën tuaj.


Me kaq shumë mundësi, si e veçoni të mirën nga e keqja?

Përgjigja është e thjeshtë. Ju zgjidhni atë që ju ofron pak më shumë pa ju kushtuar shumë më tepër. Kompanitë si Cloudways po përpiqeni të siguroni atë lloj vlere për shërbim duke ju dhënë një lloj tjetër të re të menaxhuar, Thirrni Cloud +, nëse dëshironi.

Logoja e cloud

Isfarë është Hosted Cloud Hosting?

Llogaritja e menaxhuar e reve merr disa nga karakteristikat më të mira të platformave me bazë cloud, domethënë disponueshmërinë e rrjetit të shpërndarë nëpër shumë servera dhe shton një theks në sigurinë dhe konsistencën.

Serverat Cloudways janë gdhendur nga makineritë virtuale për të kombinuar sigurinë e serverave privatë në ambiente me komoditetin dhe kursimin e kostos së një modeli publik. Kjo është një atmosferë ideale për zhvilluesit që të punojnë për shkak të sigurisë dhe aftësisë për të krijuar servera që imitojnë një shumëllojshmëri të vendndodhjeve. ’Shtë e shkëlqyeshme për të provuar sigurinë, shpejtësinë dhe performancën nga një këndvështrim inxhinierik.

Në përgjithësi, platformat cloud të menaxhuara ju ofrojnë përparësinë e:

Disponueshmëria ju mund të mbështeteni

Disponueshmëria e vazhdueshme është për shkak të mënyrës së strukturimit të platformave të tilla përmes një sistemi të rrjeteve të zonave të ruajtjes (SAN) dhe serverëve për të siguruar mbrojtje për humbje të besueshme.

automatizim

Dështimi dhe menaxhimi i burimeve është i automatizuar në mënyrë që të krijojë një ekuilibër midis makinave fizike dhe rrjeteve të menaxhuara përmes virtualizimit. Kjo do të thotë nëse një pritës rrëzohet, ka të tjerë brenda rrjetit virtual që do të mbushin boshllëkun automatikisht për të mbajtur në internet faqen tuaj dhe funksionimin.

Siguria e rrjetit

Mjedisi i serverave të cloud dhe Rrjeteve Virtuale Lokale Veriore (VLAN) mbrohen nga protokolet si Sistemi i Detektimit të Ndërhyrjes (IDS) / Sistemi i Parandalimit të Ndërhyrjes (IPS) dhe zjarreve.

Platforma Hibride e Balancuar

Megjithëse nuk është një model i vërtetë hibrid, platformat e menaxhuara të cloud janë në gjendje të analizojnë burimet midis rrjeteve të përbashkëta, të dedikuar dhe serverave cloud që banojnë në të njëjtët serverë.

përballueshmërinë

Me faturim për përdorim dhe një model pritës kosto-efektiv, retë e menaxhuara ju japin përparësinë e kostos më të ulët pa sakrifikuar performancën dhe sigurinë.

Qëllimi i rishikimit tonë të Cloudways është t’ju ofrojë një vlerësim gjithëpërfshirës të përfitimeve, veçorive dhe performancës që e bën Cloudways të menaxhojë një pritje të shkëlqyeshme për zhvilluesit dhe ndërmarrjet e të gjitha madhësive dhe industrive..

Pasqyrë e Cloudways: Pse është e ndryshme

Kompania është themeluar në vitin 2011. Vendndodhja e saj e centralizuar në Maltë ofron disa përfitime. Rrjeti i serverëve vendos klientët në lehtësi të njëri-tjetrit, gjë që rrit shpejtësinë dhe aksesin.

Ai gjithashtu siguron një hapësirë ​​pjellore për zhvillimin e aplikacioneve PHP, duke përfshirë aplikimet e kontejneruara, në një mjedis të sigurt. Ata janë në gjendje ta bëjnë këtë duke mbajtur një model të sigurt PaaS (Platforma-si-një-Shërbim) që është i pasur me karakteristika dhe i përballueshëm.

Djathtas, Cloudways ju jep një provë falas dy javore, në mënyrë që të ndërtoni dhe testoni uebfaqen tuaj dhe karakteristika të disponueshme si ndihmësi i zgjuar i CloudwaysBot pa investuar asnjë qindarkë. Ju keni mundësinë për të krijuar një emër përdoruesi dhe fjalëkalim ose të regjistroheni me llogaritë tuaja të LinkedIn, Github ose Google.

Nga atje, ju do të duhet të bëni fleksibilitet për të zgjedhur nga një gamë e gjerë e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes (CMS), duke përfshirë tre platformat kryesore, WordPress, Drupal dhe Joomla. Të tjerët përfshijnë:

 • MediaWiki
 • Mooble
 • PHP Stack
 • Sheqeri CRM
 • Prestashop
 • Magento

Përzgjedhja nuk është e kufizuar në CRM tuaj. Ju mund të integroni Cloudways në krye të platformave të tjera me bazë cloud si Shërbimet Ueb në Amazon (AWS), Google Cloud, Vultr dhe Oqeani Dixhital. Do të keni zgjedhjen e serverëve nga shumë kompani që ka shpërndarë në të gjithë vendin.

Por, çfarë është në lidhje me detajet e këtij shërbimi të informuar të menaxhuar të cloud?

Ata ofrojnë çmime shumë konkurruese që fillon me vetëm 10 dollarë në muaj, dhe performanca e tyre është superiore. Me këtë kompani, nuk ka kufizime të vendosura në përdorimin e CPU dhe burimet e bandës, si disa kompani të tjera pritëse. Kjo do të thotë që ju mund të keni burimet e dedikuara për të cilat ju duhen, pa bërë një plan më të shtrenjtë.

Pricemimi vs Performanca

Një nga kriteret e para për zgjedhjen e një shërbimi të mirë pritës është vlera në krahasim me çmimin. Kjo zakonisht matet si raport i çmimit: performanca bazuar në ofrueshmërinë e shërbimeve me një çmim të specifikuar. Sa më i ulët raporti, aq më i dëshirueshëm është shërbimi.

Uptime vs Downtime

A e dini se çfarë ndryshimi ka midis një kohe të shpejtë prej 99.8 dhe 99.999 (5-9s)? Edhe pse ata numra janë vetëm fraksione të sekondës larg, numri i parë ka të bëjë me 18 orë joproduktive në vit, dhe tjetri vetëm nëntë minuta.

Shumë hostë në internet premtojnë një nivel të caktuar të kohës, por shumë nuk arrijnë ta mbështesin atë me garanci me shkrim duke e përfshirë atë në SLA-të e tyre (marrëveshjet e nivelit të shërbimit). Cloudways premton disponueshmëri 99,999 për qind, dhe provohet. Një testues hapi faqen e saj të internetit me një mjet testimi nga vende të shumta çdo 15 minuta për 30 ditë. Në rishikimin e metrikës së tyre në fund të asaj periudhe kohore, nuk ka pasur asnjë rast të kohëzgjatjes.

Shpejtësia mesatare e ngarkesës

Në provë pas provës, Cloudways ishte në gjendje të analizojë ngarkesat e faqeve deri në milisekonda. Vetëm për krahasim, platformat më të larta të pritjes zakonisht në faqet e sahatit ngarkohen midis një dhe 10 sekondash. Vlen të përmendet se për çdo sekondë shtesë kërkon ngarkimin e faqes suaj të internetit, normat e fryrjes suaj do të rriten deri në 32 përqind. Kjo nuk do të jetë problem me Cloudways, që ka një kohë mesatare e ngarkesës prej rreth 616.5 milisekonda.

Whatfarë e bën këtë platformë kaq të shpejtë? Teknologjia në formën e Apache, Memcached, Varnish dhe Nginx të grumbulluar.

Servers dhe Vendndodhjet e serverëve

Cloudways vjen me qasje në rrjetin e tyre të ofrimit të përmbajtjes që krijon dhe spërfundon kopje të shumta të faqeve tuaja në rrjetin e tyre global që përbëhen nga prezenca e 45 pikave (PoP). Sapo të paraqitet një kërkesë në serverin e tyre, ajo transferohet automatikisht në gjeo-lokacionin më të afërt. Ky është një faktor tjetër që kontribuon në shpejtësinë dhe besueshmërinë e kësaj platforme pritëse. Integrimi me CDN e tyre kushton 1 $ për 25 GB të bandës. CSN mbështetet nga StackPath, i cili më parë ishte MaxCDN. Ju gjithashtu mund të përdorni Cloudflare ose një CDN tjetër të zgjedhur tuaj.

Kompania ka selinë në Maltë, dhe ka serverë në çdo kryeqytet të madh evropian, si dhe qytete të mëdha në SH.B.A., Azi, Australi dhe dy në Amerikën e Jugut në Rio de Janeiro dhe San Paolo, Brazil.

Kapaciteti i bandës

Me Cloudways, nuk ka të ngjarë të keni probleme në lidhje me bandwidth të papërshtatshëm. Për sa kohë që ju keni një dorezë të mirë për sasinë e burimeve që ju nevojiten, ju mund të merrni gjerësi bandë që shkon nga 1 – 12 terabajtë.

Mbështetja e klientit dhe Baza e njohurive

Shërbimi ndaj klientit është në dispozicion nga biseda live 24/7/365. Ata gjithashtu ofrojnë bileta ndihmë për tavolinat me një përgjigje të shpejtë dhe një mundësi për të folur me një teknik të gjallë. E vetmja pengesë është ajo ndërveprimi njeri-njeri duhet të kërkohet përmes një forme online për të planifikuar një sërish kthimi ose sesioni Skype.

Si çdo kompani që ka besim në nivelin e tyre të shërbimit dhe përgjigjen, Cloudways ofron një garanci për kthimin e parave. Në një përpjekje për të qenë ndryshe, nuk ndjek modelin tipik 30- ose 60-ditor. Në fakt, është kaq e komplikuar, madje edhe shërbimi ndaj klientit do t’ju referojë në faqen e tyre të politikave në vend se të përpiqeni ta shpjegoni atë.

Baza e njohurive të tyre është e gjerë, me shumë mësime dhe këshilla për të zgjidhur një sërë problemesh hostimi. Ekziston gjithashtu një blog mjaft aktiv që është i mbushur me artikuj dhe mund të pajtoheni për të marrë artikuj dhe azhurnime të dorëzuara direkt në kutinë tuaj. Ju madje mund të angazhoheni me kompaninë dhe komunitetin e zgjeruar në të gjitha platformat kryesore të mediave sociale.

Karakteristika unike

Karakteristikat janë një vend tjetër që shkëlqen vërtet kjo platformë. Do të duhej një roman i tërë për të shpjeguar të gjitha virtytet e Cloudways, kështu që ne do t’ju japim pikat kryesore dhe do t’ju bëjmë të ditur se ku dallohet nga zgjidhjet e tjera të mbajtjes në cloud.

Edhe pse mund të mos mbetet unike për shumë kohë, modeli i tyre i shërbimit PaaS është një risi. Gjëja e parë që duhet të përmendim është instalim i thjeshtë me një klik dhe rrëshqitës që ju lejon të konfiguroni sistemin tuaj duke zgjedhur një numër të vlerësuar të shikimeve të faqeve që shpresoni të merrni. Sistemi pastaj rekomandon një madhësi të serverit dhe burime të tjera për të përmbushur nevojat tuaja të parashikuara. Ju gjithashtu mund të konfiguroni manualisht për një shkallë më të lartë të personalizimit.

Pastaj, jeni gati të instaloni uebfaqen tuaj të WordPress ose CMS të tjera. Do të merrni një bonus migracionin falas të platformës.

Por, kjo nuk është gjithçka që e bën Cloudways një platformë unike. Komplet e tyre tipare janë ndërtuar rreth eCommerce, me një koleksion të veçantë të mjeteve të zhvilluesve.

Shkallëzueshmëria

Një nga gjërat më të mira në lidhje me mbajtjen e cloud është niveli i shkallëzueshmërisë. Qysh ti paguani vetëm për burimet që përdorni, nuk do të duhet të shqetësoheni për forcimin e burimeve për të paguar më shumë sesa ju duhet “vetëm në rast”.

Nëse jeni duke përdorur AWS ose Google Cloud, mund ta vendosni për të shkallëzuar CPU dhe RAM tuaj për të përmbushur kërkesat tuaja. Do të keni gjithashtu dy disqe të ruajtjes, një për aplikacione dhe një tjetër për bazën e të dhënave tuaja. Kjo gjithashtu siguron siguri shtesë.

Faqet: Menaxhimi i bazave të të dhënave të WordPress duke përdorur phpMyAdmin

siguri

Përveç mbështetjes për shtojcat e sigurisë WP, Cloudways ofron disa veçori të tyre. Kjo perfshin:

 • firewalls që kufizojnë hyrjen në port
 • Logistikat SSH dhe SFTP për të parandaluar sulmet brutale të forcës
 • Siguria e bazës së të dhënave përmes listave IP të listave të preferuara
 • Izolimi i aplikacionit për të mbajtur nisjen e aplikacioneve veçmas edhe në të njëjtin server
 • Certifikatat SSL duke përdorur Encrypt të Let
 • Menaxhimi i rolit të përdoruesit për të mbështetur një protokoll të hyrjes më pak të privilegjuar
 • Siguria dhe bashkangjitja e sistemit operativm e cila mund të konfigurohet të instalohet automatikisht përmes Debian
 • Buxheti i gabimeve në cloud për entuziastë entuziastë të entuziastëve të sigurisë, në partneritet me BugCrowd
 • Autentifikimi me dy faktorë për kontroll të mëtejshëm të qasjes
 • Pajtueshmëria e GDPR
 • Kriptimi nga fundi në fund
Rikthim dhe rivendosje

Rikthimet kryhen automatikisht si parazgjedhje, dhe funksioni i restaurimit është i funksionueshëm me vetëm një klik. Administratorët gjithashtu mund të konfigurojnë manualisht kopjet rezervë për të ekzekutuar në orarin e tyre të preferuar.

Monitorimi

Do të fleni më lehtë duke e ditur se po merrni monitorime dhe njoftime live 24-orëshe. Cloudways gjithashtu ju siguron integrimin e Relic të Ri për të zgjidhur problemet e performancës dhe CloudwaysBot për t’ju njoftuar për problemet.

Shtesa dhe Integrime

Kur keni nevojë për një funksionalitet shtesë, Cloudways jep me një numër shtesash dhe integrimesh. Lista përfshin:

 • Cloudways API
 • Kanalet cloudBot
 • Migracioni i Aplikimit
 • Shtesa SMTP
 • Shtesa Email-i i backspace
 • Shtesa Easy DNS Made Easy
 • Cloudways Mbështesin shtesat
CloudwaysBot

Kjo veçori unike është si të kesh një asistent në bord. Mund të përgjigjet në pyetje, të bëjë një rekomandim, t’ju japë këshilla ndërsa punoni ose të dërgojë njoftime përmes Slack, HipChat ose email. Ju mund të rregulloni llojin e njoftimeve dhe zhvilluesit mund të bashkëveprojnë me CloudwaysBot përmes API të personalizuara.

Zhvilluesit munden menaxhoni ekipet e tyre përmes një konsol admin, ku ata mund të caktojnë role dhe të japin leje, dhe ju mund të vendosni qasje të veçantë për anëtarët e përkohshëm të ekipit, si konsulentë dhe specialistë të sigurisë.

Megjithëse jeni i kufizuar nga qasja në rrënjë, ju jeni në gjendje të bëni skenë dhe testim, ose të merrni qasje në vijën e komandës përmes SSH.

Attn: Zhvilluesit

Nëse jeni duke zhvilluar PHP, do të jeni të lumtur të vini re se Cloudways ofron një zgjedhje midis punës me PHP7 ose zgjedhjes midis disa kornizave. Lehtësimi i operacioneve të skriptimit realizohet nga RESTfulAPI i dhënë. Ekziston edhe një shesh lojrash API për testimin e skenarit.

E vetmja e keqe që ne mund të gjenim me këtë platformë është se është vështirë për të marrë mbështetjen e klientit në telefon, dhe llogaritë nuk përfshijnë adresat e postës elektronike ose një mundësi për regjistrimin e domain. Mund të merrni adresa emaili, por do t’ju kushtojë pak më shumë. Do të merrni gjithashtu një mbështetje të kufizuar nëse zhvilloni në një gjuhë si Ruby, Python, ose JS, dhe nuk keni qasje rrënjësore.

Llojet e shërbimeve dhe planet e çmimeve

Përveç një gjyqi 14-ditor falas, Cloudways ofron deri në 11 nivele shërbimi. Normat mund të duken më pak se konkurruese në shikim të parë, por duhet të merrni parasysh që menaxhimi i platformës është përfshirë në atë çmim.

Kompania punon në një model të paguar-si-ju-shkoni, dhe ato përfshijnë disa gjëra të mira si migracionin falas dhe certifikatat SSL, instalimin e pakufizuar të aplikacioneve, dhe mbështetjen e ekspertit 24/7 me çdo plan. Shërbimet tarifohen çdo orë, ndërsa shërbimi i platformës-si-një faturohet çdo muaj. Ju mund të paguani përmes kartës kryesore të kredisë ose PayPal.

Planet e çmimeve më të larta në cloud

Katër nivelet kryesore të shërbimit janë:

Shërbim DO1GB për 10 dollarë në muaj / 0,0139 dollarë në orë, i cili përfshin 1 GB RAM, një procesor të vetëm bazë, 25 GB ruajtje dhe 1 TB bandwidth
DO2GB për 22 dollarë në muaj / 0,0306 dollarë në orë që përfshin 2 GB RAM, një bazë, 50 GB ruajtje dhe 2 TB të bandës
DO4GB (më e preferuara) me 42 dollarë mujorë / 0,0583 dollarë në orë, me 4Gb RAM, bërthamë të dyfishtë, 80 GB depozitë dhe 4 TB bandwidth
DO8GB me 80 dollarë në muaj / 0,1111 dollarë në orë, i cili vjen me 8 GB RAM, procesor katër-core, 150 GB ruajtje dhe 5 TB bandwidth

Platformat shtrihen në tre nivele të reja, DO96, 128, dhe 192GB që rrisin aftësitë tuaja në një memorie prej 192 GB RAM, një procesor 32 thelbësor, 3840 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe 12TB bandë të bandës për 1,035 dollarë në muaj / 1.4375 dollarë në orë.

Mendimet përfundimtare

Misioni i deklaruar i Cloudways është “Fuqizimi i njerëzve në mënyrë që ata të mund të ecin përpara ëndrrat e tyre”. Shpresojmë që ky Rishikim në Cloudways të jetë në gjendje t’i përgjigjet çdo pyetjeje që keni në lidhje me këtë opsion pritës.

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje të përballueshme fleksibël të pritjes për faqen tuaj në eCommerce ose aktivitetet e ndërtimit të uebit. Nga këndvështrimi ynë, Cloudways ju jep më të mirën e këtij lloji të platformës së pritjes, me disa sende shtesë të hedhura për masë të mirë.

Pyetjet e bëra: Regjistrohuni në Cloud Hosting

Nëse jeni duke kërkuar vetëm disa informata të hollësishme, mirëpresim në pritjen tonë të administruar nga Cloudways.

Pyetje: Ku bazohet Cloudways?

A: Kompania ka selinë në 52 Springvale, Rruga Papa Pius XII, Mosta MST2653, në Maltë. Kjo ofron përfitimin e një lokacioni të centralizuar që është i arritshëm nga Evropa, SH.B.A dhe qendrat e tjera fitimprurëse të biznesit.

Pyetje: Whatfarë menaxhohet me mbajtjen e WordPress-it?

A: Serviceshtë shërbim pritës që trajton shumë nga specifikat e drejtimit të një uebsajti WordPress për ju. Kjo do të thotë se ata kujdesen për mirëmbajtjen dhe detyrat rezervë / freskim. Meqenëse shumica janë platforma të pritjes së cloud, nuk do të duhet të shqetësohesh më shumë me sigurinë, kohën e duhur dhe shkallëzueshmërinë,.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector