Pritja më e mirë e Drupalit

Si një agjenci në internet me shumë llogari pritëse (ne kemi projekte të panumërta anësore dhe dëshirojmë të eksperimentojmë), kemi një ide mjaft të mirë të asaj që përcakton një host të shkëlqyeshëm në internet. Këto janë ofruesit tanë më të mirë të pritjes së Drupal, host i vërtetë i cilësisë pa prishur bankën.


Kompania e Web-Hosting Vlerësimi i përgjithshëm Pmimi / mo.Disk Hapësirë ​​Hapësinat në Uebfaqe
siteground29.3 / 10$ 3,95 (Ulje e përkohshme 67%)10 GBMbështetje e fuqishme, e shpejtë, epike, + 30-ditë garanci për kthimin e parave! = Fito!
Hostgator8.7 / 10$ 2.78i pakufizuarHapësirë ​​e lirë + e pakufizuar në diskut!
A2HostingLogo8.5 / 10$ 3,92 (nga 7,99 $)i pakufizuarHapësirë ​​e Pafund Disk!
në lëvizje8.3 / 104,19 $ (40% zbritje)i pakufizuarMe përvojë, të besueshëm, pak më të shtrenjtë.
Dreamhost8/10$ 7.95i pakufizuarPerformancë e shkëlqyer & mbështetje

Shqyrtime më të mira për strehimin e Drupal 2020

1. SiteGround

Logoja e SiteGround

Faqja e internetit: www.siteground.com
Çmimi: $ 3.95
Hapësira e diskut: 10 GB

Sipas mendimit tonë, pritja më e mirë e Drupal është SiteGround. I njohur për standardet e tij globale, SiteGround u ofron përdoruesve të tij opsionet e mëposhtme të hostimit:

 • Pritja e përbashkët
 • Host WordPress
 • Pritja në re
 • Serverë të përkushtuar

Ju mund të zgjidhni nga tre plane të përbashkëta të pritjes (zgjidhni atë që është më i përshtatshmi për ju):

 1. Fillimi – Karakteristikat e tij përfshijnë si më poshtë:
 • 1 faqe interneti
 • Hapësirë ​​ruajtjeje 10 GB
 • 10,000 vizita / muaj
 1. GrowBig – Ky plan përmban karakteristikat e mëposhtme:
 • Uebfaqe të pakufizuara
 • Hapësirë ​​ruajtjeje 20 GB
 • 25,000 vizita / muaj
 1. GoGeek – Ju mund t’i merrni këto me këtë plan:
 • Uebfaqe të pakufizuara
 • Hapësirë ​​ruajtjeje 30 GB
 • 100,000 vizita / muaj

Vini re se do të merrni më shumë veçori dhe lirime me plane me çmime më të larta. Sidoqoftë, gjithmonë mund të filloni me ndonjë nga planet më të lira pasi mund të përmirësoni planin tuaj në çdo kohë që dëshironi.

Besueshmëria: SiteGround garanton që kohëzgjatja e tyre të jetë 99,99% – dhe ata vërtet mund të japin këtë premtim. Në fakt, kushtet e tyre të shërbimit madje tregojnë se mosdhënia nga ana e tyre do t’i bëjë ata përgjegjës para përdoruesve të tyre. Actuallyshtë në fakt një nga arsyet pse klientët i pëlqejnë ata (dhe shërbimin e tyre).

Shpejtësia: SiteGround është i pajisur me serverë të fuqishëm – prandaj, faqja juaj / faqja e internetit gjithmonë do të ketë kohë të shpejtë ngarkimi. Shpejtësia e faqes është gjithashtu një nga faktorët e konsideruar në SEO – kështu që, duke zgjedhur SiteGround si ofruesin tuaj të mbajtjes në internet me siguri do të forcojë përpjekjen tuaj të SEO.

Mbështetje: Ju do të jeni të kënaqur të dini që mbështetja e klientit të SiteGround ofron 24/7 sistem live chat, telefon dhe biletat (përmes emailit).

Pros:

 • Garanci deri në 99,99%
 • Fast-loading
 • Mbështetje 24/7 e klientit

2. HostGator

Logoja e HostGatorit

Faqja e internetit: www.hostgator.com
Çmimi: $ 2.75
Hapësira e diskut: i pakufizuar

E themeluar në vitin 2002, HostGator është një nga ofruesit më të njohur të pritjes sot. Ata ofrojnë shërbimet e mëposhtme të hostimit për klientët e tyre:

 • Pritja e përbashkët
 • Host VPS
 • Pritja e përkushtuar
 • Pritja në re
 • Host WordPress

Ajo që na pëlqen në lidhje me planet e tyre të përbashkët të pritjes, është se të gjithë vijnë me ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi bandë. Dallimi i vetëm kryesor në tiparet e tyre është numri i faqeve në internet që mund të strehoni (shiko referencën më poshtë):

 • Plani grumbullues – 1 faqe interneti
 • Plani i fëmijëve – faqet e internetit të pakufizuara
 • Biznes – uebfaqe të pakufizuara (të përshtatshme për bizneset dhe platformat e tregtisë elektronike)

Besueshmëria: HostGator u jep klientëve të tyre 99.9% garanci në kohë – dhe ata mund të bëjnë mirë në premtimin e tyre shumicën e kohës. Pra, mund të prisni që të hasni më pak probleme me kohëzgjatjen kur vendosni të shkoni në HostGator.

Shpejtësia: Me një nga serverët më të mirë atje, prisni kohë të lartë të përgjigjes kur njerëzit të hyjnë në faqen tuaj të internetit të HostGator.

Mbështetje: HostGator u ofron përdoruesve të tij mbështetje 24/7 përmes bisedës live, telefonit dhe postës elektronike. Ata në të vërtetë kanë një nga mbështetjen më të mirë të klientit sot.

Pros:

 • Host i besueshëm
 • Garanci e kthimit të parave 45-ditore
 • Faturimi fleksibël (mujor ose vjetor)

Cons:

 • Asnjë domen falas me ndonjë plan
 • Shitja (pas regjistrimit) është mjaft agresive
 • Nuk ka çertifikata falas SSL

3. A2 Hosting

Logoja e hostimit A2

Faqja e internetit: www.a2hosting.com
Çmimi: $ 3.92
Hapësira e diskut: i pakufizuar

E themeluar në vitin 2003, A2 Hosting është ende një nga ofruesit e hostimit më të besueshëm këto ditë. Këtu janë disa nga planet e pritjes që ata po ofrojnë:

 • Pritja e përbashkët
 • Shitësi i shitësit
 • Host VPS
 • Pritja e përkushtuar

Planet e tyre të përbashkëta të pritjes ju japin opsionet e mëposhtme:

 • Plani Lite – 1 faqe interneti, ruajtje e pakufizuar, bandë e pakufizuar
 • Plani Swift – faqet e internetit të pakufizuara, ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar
 • Plani Turbo – faqet e internetit të pakufizuara, ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar

Siç mund ta shihni në planet e tyre të përbashkëta të pritjes, secili prej tyre ka ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar – gjë që është e mirë (pasi edhe plani i tyre më i lirë merr këto karakteristika të mrekullueshme). Mbani në mend se planet e tyre me çmime më të larta janë më të shpejta dhe më të mbushura me karakteristika.

Besueshmëria: A2 Hosting u ofron përdoruesve të saj 99.9% garanci në kohë. Për fat të mirë, shumë nga klientët e tyre janë të kënaqur me produktin e tyre (dhe premtimin). Bizneset e vogla posaçërisht do t’i gjejnë të dobishme karakteristikat e tyre.

Shpejtësia: Për shkak të integrimit të tyre në Cloudfare, faqet në internet të ndërtuara në A2 Hosting po ngarkojnë me shpejtësi (madje edhe me imazhe dhe skedarë të mëdhenj në faqet e tyre).

Mbështetje: A2 Hosting u siguron përdoruesve të saj mbështetje 24/7 përmes bisedës live. Ju gjithashtu mund të kontaktoni ekipin e tyre të ndihmës (përfshirë faturimin dhe teknik) me telefon dhe email. Dhe ata gjithashtu kanë një numër të gjerë artikujsh ndihmës në bazën e të dhënave të tyre.

Pros:

 • Mbështetje e mirë për klientët
 • Planet fleksibël
 • CPanel miqësor për përdoruesit

Cons:

 • Planet e shtrenjta dhe shkalla e lartë e rinovimit
 • Vetëm 1 kufi në faqen e internetit për planin e tyre më të lirë
 • Disa klientë kanë raportuar joproduktive

4. Pritja për lëvizje

Logoja e Hosting InMotion

Faqja e internetit: www.inmotionhosting.com
Çmimi: $ 6.39
Hapësira e diskut: i pakufizuar

InMotion Hosting u krijua përsëri në 2001. Itshtë ende këtu sot për shkak të klientëve të saj shumë besnikë (dhe të lumtur). Ata aktualisht ofrojnë planet e mëposhtme:

 • Pritja e përbashkët
 • Pritja e biznesit
 • Host VPS
 • Shitësi i shitësit

Plani i tyre i përbashkët i pritjes së pritjes vjen me opsionet e mëposhtme:

 • Nisja – emri i domain-it pa pagesë, 2 faqe interneti, hapësirë ​​e pakufizuar e ruajtjes, bandës së pakufizuar
 • Emri i domain pa energji, 6 faqe interneti, hapësirë ​​e pakufizuar për ruajtje, bandë të pakufizuar
 • Emri i domainit pa programe falas, faqet e internetit të pakufizuara, hapësira e pakufizuar e ruajtjes, bandës së pakufizuar

Ne na pëlqen që plani i tyre më i lirë lejon për 2 faqe në internet (planet më të lira të pritjes zakonisht vijnë vetëm me 1 faqe interneti). Sidoqoftë, nëse doni të merrni një paketë me gjithçka të pakufizuar, duhet të zgjidhni pjesën e sipërme të planit të linjës (Pro).

Besueshmëria: InMotion u garanton klientëve të tyre 99.9% me kohë – dhe kemi gjetur shumë pak ankesa në lidhje me këtë.

Shpejtësia: Pritja në InMotion ka serverë të shpejtë për të lehtësuar ngarkimin e shpejtë të faqeve në internet.

Mbështetje: Përveç bazës së njohurive të tyre, InMotion gjithashtu ka mbështetje live chat, telefon dhe email.

Pros:

 • Garancia e kthimit të parave 30-ditore
 • Rezervime falas të të dhënave
 • Mbështetje e mirë për klientët

Cons:

 • Procesi i komplikuar i verifikimit për llogari të reja (veçanërisht nëse jetoni jashtë SH.B.A.)
 • Nuk garanton kohën e duhur gjatë migrimit
 • Tarifa të ulëta çmimesh vetëm për pagesa 24-mujore në prag

5. DreamHost

Logoja e DreamHost

Faqja e internetit: www.dreamhost.com
Çmimi: $ 2.95
Hapësira e diskut: i pakufizuar

DreamHost është rreth 25 vjeç – dhe është një nga ofruesit e hostimit më të besueshëm deri më sot. Ata u ofrojnë përdoruesve të tyre planet e mëposhtme të hostimit:

 • Pritja e përbashkët
 • Host VPS
 • Pritja në re
 • Host WordPress
 • Pritja e përkushtuar

Kur shkoni në planet e tyre të përbashkëta të pritjes, ju mund të zgjidhni nga këto dy:

 • Plani fillestar – 1 faqe interneti, emri falas i domain, ruajtje e pakufizuar, bandë e pakufizuar, SSL falas
 • Plani i pakufizuar – faqet e internetit të pakufizuara, emri falas i domain, ruajtja e pakufizuar, bandë e pakufizuar, SSL falas

Në paketat e mësipërme, Plani i Pafund jo vetëm që vjen me uebfaqe të pakufizuara (avantazhi i tij mbi planin Starter), por është gjithashtu i ngarkuar me më shumë karakteristika, shpërblime dhe freebies.

Nëse doni një plan pritës për sitin tuaj në WordPress, mund të zgjidhni nga paketat e tyre të hostimit të WordPress (renditur më poshtë):

 • DreamPress – 30 GB ruajtje, 100,000 vizita / muaj, backup ditor
 • DreamPress Plus – Magazinim 60 GB, 300,000 vizita / muaj, kopje rezervë ditore
 • DreamPress Pro – Ruajtje prej 120 GB, 1 milion vizita / muaj, kopje rezervë ditore

Besueshmëria: DreamHost u garanton përdoruesve të saj 99.96% në kohën e duhur – që është pak më poshtë Kompanive të tjera pritëse. Megjithatë, ata (pak a shumë) mund ta mbajnë premtimin e tyre.

Shpejtësia: DreamHost vjen me një shpejtësi konkurruese (kur krahasohet me ofruesit e tjerë të mbajtjes në internet) – kështu që po, ata janë të aftë të ngarkojnë me shpejtësi faqet.

Mbështetje: Presin artikuj me të vërtetë të dobishëm nga baza e njohurive e DreamHost. Ata gjithashtu kanë një ekip ndihmës brenda për t’ju ndihmuar në problemet tuaja (përmes telefonit dhe sistemit të biletave).

Pros:

 • Domain falas (për 1 vit) për planet që paguhen çdo vit
 • Garanci e kthimit të parave 97-ditore
 • Gjithçka e pakufizuar

Cons:

 • Procedura e tyre e regjistrimit mund të jetë goxha e gjatë dhe e lodhshme
 • Paneli i kontrollit dhe pulti nuk janë shumë miqësor
 • Ndihma për klientët është e kufizuar (nuk ka bisedë live)

Hostup Drupal: Si ta gjesh më të mirën!

Shtë e rëndësishme të zgjidhni një kompani të mirë për strehimin Drupal për faqen tuaj të internetit për të minimizuar problemet që përfshijnë ndërprerjet, çështjet e serverit dhe më shumë. Në këtë mënyrë, ju mund të përqendroheni më shumë në rritjen e faqes ose biznesit tuaj. Në këtë post, ne do t’ju tregojmë të gjitha gjërat e rëndësishme që duhet të kërkoni kur merrni një paketë pritëse.

Vendndodhja e serverit

harta e vendndodhjes së serveritNëse është e mundur, zgjidhni një ofrues hosting për faqen tuaj Magento me serverë që ndodhen në vendin tuaj. Nëse jo, shkoni për një që përfshin një shërbim CDN (Rrjeti i Shpërndarjes së Përmbajtjes) në paketën e tyre të pritjes. CDN funksionon si një sistem ruajtjeje për versionin e ruajtur të faqes suaj të internetit. Kjo pastaj shpërndahet në rrjetet e afërta të serverëve në lidhje me vendndodhjet e vizitorëve të faqes tuaj. CDN optimizojnë kohën e ngarkesës – e cila është e rëndësishme për përvojën e këndshme të vizitorëve dhe SEO gjithashtu.

Ndërsa ju mund të paguani për shërbimet CDN, ju gjithashtu mund të shikoni për kompanitë pritëse që ofrojnë këtë shërbim. Nëse shihni CloudFlare të përfshirë në planet e tyre të pajtimeve, ky është një lloj CDN dhe është zakonisht falas. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta vendosni atë në panelin tuaj të kontrollit për ta bërë atë të funksionojë.

Uptime serveri

Koha e duhur e ofruesit tuaj të pritjes flet për besueshmërinë e saj të përgjithshme – kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë të shkoni për një me rreth 99.9% të garantuar në kohën e duhur. Nëse është më e ulët se kaq, mund të prisni shumë ndërprerje (dhe humbje).

Pyesni Google për shifrat specifike të ndërmarrjeve në kohë dhe krahasoni rezultatet. Shifrat aktuale të kohës së çdo ndërmarrjeje do t’ju japin një ide në lidhje me performancën e tyre të përgjithshme (dhe performanca e mundshme e faqes tuaj gjithashtu).

Certifikata SSL

SSL qëndron për Secure Sockets Layer dhe përfaqëson sigurinë e sitit. Siç mund ta dini shumë mirë, të dhënat mund të vidhen (siç janë informacionet personale të vizitorëve të faqes suaj). Kur keni një çertifikatë SSL, të gjitha të dhënat midis serverëve të sitit tuaj dhe vizitorëve do të kodohen.

Sitet me çertifikata SSL përfshijnë një “s” në adresën e tyre të faqes. Pra, në vend që të gjeni vetëm http, do të shihni https. Vini re se certifikatat SSL janë bërë shumë të rëndësishme për përdoruesit e faqes. Në fakt, është gjithashtu shumë e rëndësishme për Google tani – aq e rëndësishme, sa që tani është një nga faktorët e renditjes për SEO.

Për fat të mirë, shumë ofrues të pritjes tani përfshijnë çertifikata falas SSL. Kjo mund t’ju kushtojë një shtesë prej 10 $ ose një vit, nëse nuk përfshihet në plan.

shpejtësi

Shpejtësia e serveritShpejtësia është me të vërtetë një tipar shumë i rëndësishëm për arsye të dukshme. Në fakt, kjo është arsyeja pse kemi përfshirë vendndodhjen e serverit dhe CDN në listën e gjërave që duhet të shikoni (këto të dyja kontribuojnë në shpejtësinë e faqes tuaj).

Sidoqoftë, ju mund t’i mbani sytë hapur për ofertat e tjera nga ofruesi juaj i zgjedhur i hostit. Nëse po ju japin më shumë burime të CPU, kjo është mirë. Dhe nëse ato kanë skriptete me porosi të bëra posaçërisht për faqet e internetit të Drupal, kjo është edhe më mirë. Të dyja këto karakteristika shtesë mund të rritin më tej shpejtësinë e faqes suaj.

Hapësira e diskut

Mos u mahnitni me hapësira të mëdha në disk (ka ofruesit e pritjes që ofrojnë hapësira të pakufizuara edhe në planet e tyre më të lira). E vërteta është, ju nuk do të keni nevojë për shumë hapësirë ​​në disk nëse thjesht shfletoni bloge dhe biznese në internet (po, edhe nëse ato janë të mëdha). Vetëm dyqanet e tregtisë elektronike kanë vërtet nevojë për një hapësirë ​​të madhe për ruajtje (në këtë rast, mund të konsideroni të shkoni për ata me hapësira të pakufizuara).

Në këtë pikë, ne dëshirojmë t’ju paralajmërojmë në lidhje me marrjen e paketave të pritjes vetëm për shkak se ju jeni tërhequr për tiparin e tyre të pakufizuar të hapësirës së ruajtjes. Më shpesh sesa jo, ata që ofrojnë këtë veçori vijnë me shumë çështje. Kështu që, nëse doni të shmangni ato çështje, mos shkoni për pako shumë të lira (dhe falas) të mbajtjes për faqen tuaj të Drupal.

Bandwidth dhe Transferimi i të Dhënave

Bandwidth dhe transferimi i të dhënave janë të dy karakteristikat e rëndësishme në zgjedhjen e ofruesit tuaj të pritjes së Drupal pasi ato mishërojnë nivelin e transferimit të informacionit në faqen tuaj të internetit. Këto janë veçanërisht pikat për të parë nëse synoni të keni shkarkuar skedarë të mëdhenj nga faqja juaj (si PDF, video, etj.) Skedarët e mëdhenj hanë shumë bandwidth, kështu që ju duhet të përgatiteni për atë.

Ndihma për klientët

Sa e rëndësishme është mbështetja e klientit në një ofrues pritës? Veryshtë shumë, shumë e rëndësishme.
Shkoni për një kompani pritëse që ofron mbështetje 24/7 të klientit vetëm në rast se do t’ju duhet ndihmë në çdo kohë të ditës. Mbështetja në telefon dhe biseda e drejtpërdrejtë është veçanërisht e rëndësishme pasi të mos kesh dikë për t’ju ndihmuar kur me të vërtetë keni nevojë mund të jetë shumë zhgënjyese.

Drupal: Detajet

Hulumtim për strehimin drupal

Për shkallëzim optimal dhe fleksibilitet në dizajn, Drupal është i papërballueshëm. Drupal është një sistem i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) i përdorur nga shumë faqe interneti që tërheqin vëllime të mëdha. Nga faqet e internetit të qeverisë dhe universiteteve deri tek shitësit me shumicë të tregtisë elektronike, Drupal është korniza e prapambetjes prapa disa prej vendeve më të mëdha dhe përdoret nga 2.2 të të gjitha faqeve në të gjithë botën. Lexoni më tej për të mësuar më shumë rreth zgjidhjeve më të mira të pritjes së Drupal për CMS.

Farë është Drupal?

Në kuptimin e tij më themelor, Drupal është një sistem i menaxhimit të përmbajtjes (CMS). Si CMS, ajo lejon pronarët e faqeve të internetit të krijojnë faqen e tyre të internetit, duke përfshirë tekstin, imazhet, videot dhe më shumë. Sidoqoftë, ndryshe nga CMS-të e tjera, siç është WordPress, Drupal nuk është i kufizuar në një blog ose format elektronik të tregtisë, dhe nuk ka kufizime se sa mund të rritet një faqe në internet. Ka shumë aftësi të gjerë për përshkallëzimin dhe veçori të gjera të personalizueshme. Më e mira nga të gjitha, është një softuer me burim të hapur që është falas për publikun të përdorë, shkarkojë ose shpërndajë me projektuesit e tjerë të faqes në internet.

Logoja e DrupalitDrupal është përshkruar si një kornizë e menaxhimit të përmbajtjes, që do të thotë se mund të kryejë të gjitha funksionet themelore të një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes dhe më shumë. Ndërsa ka karakteristikat themelore të çdo CMS — përfshirë sistemet e administrimit, privilegjet e mirëmbajtjes, regjistrimin e llogarisë së përdoruesit, menaxhimin e menusë, paraqitjen e faqeve të personalizueshme, burimet RSS, taksonominë, etj – mund të përdoret për të hartuar më shumë sesa një faqe interneti themelore. Drupal mund të përdoret për të zhvilluar faqet e internetit, bloget, forume dhe faqet e komunitetit të përbërë nga përmbajtja e krijuar nga përdoruesi.

Drupal konsiderohet të jetë tepër fleksibël. Me vetëm një instalim, ai mund të ekzekutojë skriptete të shumta dhe të ndryshme, dhe megjithëse nuk është zhvilluar për aplikacione në internet, ekzistojnë uebfaqe që përdorin CMS për vetëm atë qëllim.

Kush mund të përdorë Drupal?

Drupal është më i miri për faqet që pritet të rriten ose për të tërhequr vëllime të mëdha të klientëve. Për të vënë në konsideratë shkallën dhe vëllimin, konsideroni se CMS përdoret për të menaxhuar faqet e shumë korporatave kryesore, agjencive të mediave dhe enteve qeveritare, përfshirë eBay, Sony Music, Al Jazeera, BBC, NBC, Amnesty International, Universiteti Harvard, dhe Shtepia e Bardhe.

Për shkak të nivelit të lartë të fleksibilitetit, CMS është ideale për pronarët e faqeve të internetit që duan të personalizojnë faqet e internetit saktësisht ashtu siç dëshirojnë. Nga aftësitë e pakufizuara të projektimit, deri te veçoritë e zgjeruara të aksesit që e bëjnë më të lehtë optimizimin e aksesit në site për përdorues të ndryshëm, përfshirë përdoruesit me aftësi të kufizuara, Drupal mund të modifikohet për të përmbushur nevojat e çdo faqeje interneti..

histori

Filluar si një projekt me burim të hapur në 2001, Drupal u zhvillua nga Dries Buytaert. Emri është një formë e anglicizuar e “druppel” holandez, që do të thotë “pikëz”.

Që nga fillimi i tij, shtrirja e Drupal është rritur në mënyrë eksponenciale, dhe më shumë se 1,180,000 site në të gjithë botën e përdorin atë për nevojat e tyre për CMS.

Pro dhe kundra

Pros:

 • Instalim i lehtëHosting hostimi më i mirë i Drupal mund të instalohet me një klik
 • Softuer me burim të hapurFreeshtë falas të instaloni dhe përdorni! Nuk ka tarifa licencimi.
 • elastikNe Një nga arsyet kryesore që pronarët e faqeve të internetit e duan Drupal është sepse ka dizajn dhe aftësi të pakufizuar të strukturës, dhe nëse dini si të kodoni, është shumë fleksibël.
 • ShkallëzueshmëriaKjo është një CMS që mund të rritet me uebfaqen dhe të trajtojë sasi të mëdha të përmbajtjes
 • shkathtësi e mendjesModulet zgjedhore mund të shtohen ose aktivizohen për të modifikuar dhe përmirësuar funksionalitetin e një faqe në internet
 • Accessibility– Lëshimi i Drupal 7 e bëri më të lehtë për të përmirësuar aksesin e faqes në internet për administratorët dhe vizitorët e faqes në internet. Siç u vu në dukje në faqen e tyre të internetit, tiparet e aksesit të Drupal e bëjnë atë CMS të preferuar për zhvillimin e vendeve për personat me aftësi të kufizuara.
 • Bërthama modulareCore thelbi modular nënkupton që administratorët mund të modifikojnë ose të anashkalojnë veçoritë e paracaktuar pa ndërprerë thelbin. Modulet e kontribuara ose shtesat mund të shtohen për të ofruar veçori alternative ose shtesë. Aktualisht, më shumë se 36.500 module janë në dispozicion falas.
 • Temat e gjeraNë janar 2017, kishte më shumë se 2400 tema në dispozicion.
 • shpërndarjet– Ky është termi që Drupal përdor për pako ose pako që janë krijuar për faqet e internetit ose aplikacionet me një qëllim specifik, siç janë “lajmet” ose “e-commerce”. Paketat e shpërndarjes janë si kuti fillestare dhe vijnë me shumë tema, module dhe cilësime të konfigurimit.
 • LocalizationRupDrupale është në dispozicion në 100 gjuhë dhe mund të mbështesë gjuhë të djathta në të majtë.

Cons:

 • Kurba e të mësuarit“Megjithëse instalimi dhe administrimi themelor nuk kërkon njohuri për programim, për funksione të nivelit më të lartë, do t’ju duhet një specialist i PHP ose keni njohuri të përparuara të kodimit për funksione të nivelit më të lartë.
 • Shumë opsioneAvailability Disponueshmëria e gjerë e moduleve është shumë e madhe për shumë administratorë, dhe modulet nuk janë të organizuara mirë. Ka edhe raste kur disa module janë të paplota ose të vjetruara.
 • Përditësimet mund të shkaktojnë papajtueshmëriUpdatesAzhurnimet në shkallë të gjerë mund t’i bëjnë tema dhe module të papajtueshme sepse Drupal nuk ofron përputhshmëri të prapambetur, ose pajtueshmëri për versionet më të vjetër të softverit. Të dhënat në versionet më të vjetra janë akoma të përdorshme, por zhvilluesit mund të kenë nevojë të modifikojnë kodin ekzistues për të ruajtur pajtueshmërinë.
 • Funksionaliteti i kërkimit ka nevojë për përmirësimFunction funksionaliteti i kërkimit në faqet Drupal shpesh është i paefektshëm. Ka module të disponueshme që përmirësojnë funksionalitetin e kërkimit, por ato shpesh janë të vështira për t’u lokalizuar dhe / ose zbatuar.
 • Shqetësimet e sigurisë— Një hack i madh në Tetor 2014 për shkak të një defekti të injektimit SQL preku mijëra site Drupal dhe krijoi një prapavijë që nuk mund të eliminohej ose të fiksohej. Edhe pse u identifikua dobësia e kodit që lejoi që hack të ndodhte dhe sistemi u forcua për të mos lejuar që ajo të ndodhë përsëri, disa administratorë janë ende të kujdesshëm ndaj CMS për shkak të incidentit.

Kërkesat e sistemit

Drupal u krijua fillimisht për të operuar në platformën pirg LAMP. Stack LAMP është një platformë në internet e përbërë nga katër sisteme me burim të hapur: Linux (sistem operativ), Apache (Server HTTP) MySQL (një sistem i menaxhimit të bazës së të dhënave relacionale) dhe PHP (gjuhë programimi). Si një pirg sistemesh që punojnë në bashkëpunim me njëri-tjetrin, pirg LAMP është optimale për zhvillimin e faqeve të internetit dinamike.

Duke filluar me versionin 7, u bë e mundur për të ekzekutuar Drupal në serverin e Internetit të Shërbimeve të Informacionit të Internetit (IIS) Windows. Ekziston një grup i veçantë i dedikuar për instalimin dhe çështjet që lidhen me Windows. Përveç Windows IIS, CMS gjithashtu mund të konfigurohet me një server në internet Nginx.

Për pronarët e faqeve të internetit pa një llogari në web hosting, është e mundur që të provoni shërbime të zgjedhura në kopshte Drupal. Kopshtet janë një vend për të eksploruar disa nga mundësitë e CMS dhe si i tillë, nuk lejon përdoruesit të ngarkojnë tema dhe module ose të importojnë site. Për të hyrë në këto karakteristika të përparuara, rekomandohet të krijoni një llogari të mbajtjes në internet dhe të krijoni një sit Drupal.

FAQs

Kindsfarë lloj faqesh mund të përdoret Drupal për të ndërtuar?

Për shkak të fleksibilitetit dhe shkallëzueshmërisë së tij, Drupal mund të përdoret për një gamë të gjerë faqesh, nga bloget dhe portofolet, deri te faqet për e-commerce, qeveritë, universitetet, bizneset e vogla dhe globale, rrjetet sociale, media, madje dhe menaxhimi i projekteve. Administratorët mund të ndërtojnë faqe që janë krejtësisht unike ose, nëse zhvillojnë një sit brenda një lokacioni të veçantë, ata mund të zgjedhin nga dhjetëra shpërndarje Drupal, të cilat janë tufa të ngarkuara me module, tema dhe konfigurime të përgjegjshme për një treg të veçantë.

A është i lehtë për t’u përdorur Drupal?

Për instalimin dhe menaxhimin e përmbajtjes në sfond, Drupal është i lehtë për t’u përdorur dhe nuk kërkon njohuri për kodimin. Sidoqoftë, fillimisht ndërtimi i një siti mund të jetë sfidues, si për fillestarët ashtu edhe për ekspertët. Ekziston një kurbë e pjerrët e mësimit, por pasi të tejkalohen pengesat e përdorshmërisë, është një mjet i fuqishëm që është fleksibël, i sigurt dhe i shpejtë.

Farë janë shpërndarjet?

Shpërndarjet janë termi i Drupal për pako softuerësh që vijnë të ngarkuar me një sërë modulesh, konfigurimesh, temash dhe karakteristika të tjera për faqet e internetit në një treg specifik. Shpërndarjet përfshijnë pako për media, qeveri, spitale, arsim, OJQ, kisha, etj.

Cilat janë modulet?

Modulet janë shtesa ose programe që mund të shtohen në thelbin Drupal për të mundësuar veçori shtesë. Drupal ka mbi 35,000 module, të cilat mund të përdoren për të përmirësuar karakteristikat teknike, funksionale ose prezantuese.

A janë temat e personalizueshme?

Drupal nuk mbështet lloje specifike të përmbajtjes mbi të tjerët, kështu që temat janë plotësisht të personalizueshme. Përshtatja përfshin ndryshimin e paraqitjes, ngjyrave dhe paraqitjes së përgjithshme të faqes në internet, por gjithashtu përfshin modifikimin e funksioneve të faqes në internet si burimet RSS.

Sa e lehtë është të instaloni Drupal?

Ka plane të shumta pritëse që lejojnë instalimin me një klik. Për të përdorur shpërndarjet Drupal, megjithatë, zakonisht kërkohet instalimi manual.

Cilat janë kërkesat e pritjes?

Drupal është shkruar në PHP dhe aktualisht përdor PHP 5.2+. CMS funksionon më së miri me serverët në internet Apache, Windows IIS ose Nginx. Compatibleshtë në përputhje me bazat e të dhënave MySQL, si dhe bazat e të dhënave PostgreSQL.

Mund të përdoret Drupal me një pritje të përbashkët?

Duke folur teknikisht, Drupal mund të punojë me një pritje të përbashkët, dhe për të eksploruar bazat dhe për të eksperimentuar me sistemin, pritja e përbashkët është e përshtatshme. Sidoqoftë, për faqet që kanë vëllim të lartë dhe sasi të madhe të përmbajtjes, është më mirë të regjistroheni për një server të dedikuar ose një VPS.

A ka ndonjë kërkesë tjetër për pritjen?

Disa nga kërkesat e pritjes varen nga shpërndarjet e caktuara të Drupal-it. Disa shpërndarje kanë kërkesa specifike për hostim, dhe këto specifikohen në paketë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map