Një ndarje e hollësishme e kostove të zhvillimit të faqes në internet

zhvilluesi i faqes në internetNë këtë ditë dhe moshë, pothuajse të gjithë kanë nevojë për një faqe në internet. Nëse jeni biznes, keni nevojë për një uebfaqe për t’u lidhur me klientët tuaj; nuk ka rëndësi nëse ju jeni aq i madh sa Walmart apo nëse jeni një sipërmarrës që fillon një biznes të vogël të vetin tuaj.


Përndryshe, ju mund të përdorni një faqe në internet për t’u lidhur me tifozët e hobi tuaj ose të shfaqni përmbajtjen e hobi tuaj në internet. Shumë më tepër përdorin faqet e tyre të internetit si blog dhe tërheqin ndjekjet, veçanërisht nëse ata janë profesionistë të pavarur ose artistë të një lloji.

Por shumë njerëz nuk e dinë plotësisht se çfarë kërkon ose kushton për të ndërtuar një faqe në internet nga e para. Ndërsa faqet e internetit personale janë më të zakonshme se kurrë, është e vështirë të shohësh të gjitha kostot e zhvillimit të faqes së internetit përpara, për shkak të faktit se sa kompleks është procesi.

Në këtë udhëzues, ne do të zhytemi thellë në kostot e përgjithshme të zhvillimit të faqes së internetit nga fillimi në fund dhe do të sigurojmë një vlerësim të përgjithshëm, kështu që ju e dini se çfarë të prisni kur vendosni të bëni ose porosisni hapësirën tuaj dixhitale. Le të fillojmë!

Farë ndikon në koston e zhvillimit të një faqe në internet?

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në sa kushton faqja juaj e internetit për t’u zhvilluar në përgjithësi. Por ekzistojnë gjithashtu katër aspekte personale që mund ta bëjnë faqen tuaj të internetit më të lirë ose më të shtrenjtë për tu zhvilluar.

të holla

Natyrisht, sa para keni në dorë për krijimin dhe funksionimin e faqes tuaj të internetit përcakton mjetet që mund të përdorni për ta ndërtuar atë, llojin e faqes në internet që mund të ndërtoni dhe cilat lloje të burimeve janë në dispozicion. Më shumë para do të thotë që ju mund të ndërtoni një faqe në internet më të shtrenjtë me kthime potencialisht më të mëdha, dhe më pak para do të thotë që ju jeni të kufizuar në mjete do të keni në dispozicion të bashkoni gjithçka.

Sidoqoftë, faktori monetar është në të vërtetë më i lehtë për t’u punuar në shumicën e situatave sepse është më fleksibël. Gjithmonë mund të fitoni më shumë para ose të hiqni dorë nga ndërtimi i faqes tuaj të internetit derisa të keni një buxhet më të madh. Faktorët e tjerë që ndikojnë potencialisht nuk janë aq fleksibël.

kohë

koha për zhvillimin e faqes në internetKoha që duhet të ndërtoni faqen tuaj të internetit gjithashtu ndikon në kostot e përgjithshme të zhvillimit të saj. Kornizat më të gjata kohore ju japin kohë shtesë për t’u siguruar që faqja e internetit është ndërtuar siç duhet dhe nuk ka ndonjë problem të metë ose të metë.

Kornizat më të shkurtra kohore mund të nënkuptojnë se ju duhet të shpenzoni para shtesë për ndihmë ose mjete të shtrenjta, ose se nuk keni kohë të mjaftueshme për të rregulluar rregullisht faqen e internetit tuaj dhe të siguroheni që është një përvojë e këndshme për vizitorët tuaj.

Për më tepër, çdo ndihmë e jashtme që ju punësoni për krijimin ose plotësimin e faqes tuaj të internetit ka të ngjarë të paguajë një tarifë më të lartë nëse jeni në një vështirësi kohe. Kushton më shumë të punësosh një programues në internet për të ndërtuar faqen tënde në dy javë sesa bën për t’i punësuar ata për të ndërtuar faqen tënde në dy muaj.

Në një rast, ata mund të duhet të shtyjnë projekte të tjera dhe të japin përparësi të tuajën, duke u kushtuar atyre të ardhura nga klientë të tjerë. Në anën tjetër, ata janë mjaft kohë për të balancuar faqen tuaj te internetit me çdo projekt tjetër dhe mund t’ju ngarkojnë një tarifë më të ulët.

Know-How Teknike

Nëse keni njohuri teknike për të ndërtuar pjesën më të madhe të arkitekturës ose harduerit për faqen tuaj të internetit, ju mund të kurseni mijëra dollarë sesa të blini këto aspekte të vetes. Njohuritë teknike kushtojnë kohë dhe ndoshta para, në varësi të nëse keni një diplomë në lëndën e ndërtimit të faqes në internet. Por indirekt mund të ju kursejnë para në projektin tuaj të internetit më vonë.

Shënim: Zgjedhja për një ndërtues të mirënjohur të faqes në internet do ta bëjë procesin më të kushtueshëm shumë më të lirë sesa do të ishte kur punësoni një stilist profesionist

Sigurisht, gjithmonë mund të mësoni se si të krijoni shumë aspekte të faqes tuaj, edhe nëse nuk i keni tashmë. Kjo do të kërkojë që të keni shumë kohë në duar për të kuptuar si bazat ashtu edhe kompleksitetet e temës para se të filloni me ndërtimin e faqes suaj të internetit me zell. Siç mund ta shihni, tregtia është me kohë nëse doni të kurseni para përmes vetë-njohurive tuaja teknike.

Shkathtësitë e projektimit

aftësi për krijimin e faqeve në internetJu gjithashtu mund të kurseni para ose të paguani më shumë para në varësi të aftësive tuaja të projektimit. Nëse nuk e keni atë aftësitë e projektimit për ta bërë uebfaqen tuaj tërheqëse dhe vizualisht efektive për vizitorët tuaj, atëherë do të duhet të punësoni dikë që bën, duke rritur buxhetin e përgjithshëm për faqen tuaj të internetit.

E kundërta është gjithashtu e vërtetë; ju mund të kurseni para nëse i bëni vetë të gjitha elementet e projektimit, megjithëse kjo ju kushton kohë shtesë.

Në përgjithësi, ulja e kostos për zhvillimin e plotë të një faqe në internet në një numër të vetëm është një ushtrim në zhgënjim. Ka shumë variabla për të dhënë llogari që mund të ndikojnë në koston përfundimtare. Pra, le të zbërthejmë secilën pjesë të një projekti të zhvillimit të uebfaqes dhe të dalim me kostot e përgjithshme për secilin.

planifikim

procesi i planifikimitFaza e planifikimit për faqen tuaj të internetit nuk ju kushton domosdoshmërisht një dollar të vetëm. Por kjo ju kushton në kohë, dhe sa më gjatë të shpenzoni për të planifikuar faqen tuaj të internetit, aq më shumë kohë do t’ju duhet të shpenzoni për projektin në tërësi ose më shumë para që do të duhet të shpenzoni për të fituar kohën e humbur.

Avantazhi për të shpenzuar shumë kohë për të planifikuar faqen tuaj të internetit është se ju keni më pak të ngjarë të dilni në çështje më vonë në rrugë ose vështirësi në projektim.

Planifikimi me kujdes i faqes tuaj të internetit nga lart poshtë, gjithmonë këshillohet nëse planifikoni të punësoni ndihmë nga jashtë. Do të keni mundësi të jepni udhëzime të hollësishme për punëtorët tuaj, duke minimizuar mundësinë që ata të ndërtojnë diçka që nuk punon për nevojat tuaja.

gjithashtu, planifikimi i plotë i faqes suaj të internetit ju lejon të saktësoni buxhetin për kostot e përgjithshme të zhvillimit të faqes në internet. Likeshtë si ndërtimi i llojeve të ndryshme të shtëpive; shtëpitë më të lira janë zakonisht më të vogla dhe nuk kanë aq dhoma ose pajisje, ndërsa shtëpitë më të mëdha me më shumë të dy domosdoshmërisht kushtojnë më shumë.

Do t’ju duhet gjithashtu një plan për sasinë totale të vizitorëve që mund të prisni për faqen tuaj, pasi kjo ndikon në sasinë e hapësirës së serverit dhe burimeve që ju nevojiten për të pritur me siguri faqen.

Në përgjithësi, megjithëse faza e planifikimit të zhvillimit të faqes suaj të internetit nuk ju kushton para, mos u zvogëloni për shpenzimet e kohës. Ushtë e diskutueshme pjesa më e rëndësishme e gjithë procesit.

Kostoja totale: 0 dollarë, por kohë domethënëse.

dizajni

Faza tjetër e zhvillimit të faqes në internet është dizenjimi. Në këtë fazë, ju do të zgjidhni elementet që përbëjnë brendësinë tuaj të faqes në internet, paraqitjen e tij dhe përdorimin e saj për vizitorët tuaj. Ka shumë aspekte që mund të ndikojnë në kostot fundore.

madhësi

Për fillestarët, shumica e faqeve të internetit që janë më të mëdha, përfundojnë gjithashtu duke kushtuar më shumë për shkak të burimeve të serverit dhe për shkak të kohës shtesë që duhet për të hartuar faqe të shumta dhe sigurohuni që ata të bashkëveprojnë në mënyrë të duhur me njëri-tjetrin, edhe nëse disa faqe janë në thelb kopje. Uebfaqet më të vogla janë edhe më të shpejtë dhe më të lirë për tu bërë në shumë raste, megjithëse kostoja për faqe mund të luhatet shumë në varësi të elementeve të projektimit në ato faqe dhe funksionalitetit të tyre të përgjithshëm.

Si shembull, një blog themelor me pesë faqe mund t’ju kushtojë vetëm deri në 1000 dollarë ndërsa një sit më i komplikuar me 12 faqe mund t’ju kushtojë disa mijëra dollarë.

lloj

biznesi i tregtisë elektronikeLloji i faqes në internet që ju po krijoni dikton domosdoshmërisht llojet e karakteristikave dhe funksionaliteteve që ju nevojiten për t’u përfshirë në arkitekturën e faqes, në mënyrë që t’i shërbeni vizitorëve ose nevojave tuaja. Për shembull, faqet e internetit të tregtisë elektronike kanë nevojë për faqe për blerje, karroca dixhitale të blerjeve dhe mbrojtje shtesë për klientët tuaj.

Ekzistojnë katër kategori të gjera në internet për të cilat mund të paguani

 • Informative, biznes i vogël ose blog: këto uebfaqe janë më të vegjlit përreth dhe zakonisht shërbejnë për qëllime të ngrohta për individë ose grupe të vogla të vizitorëve ose klientëve. Ata zakonisht ekzekutojnë midis tre faqeve dhe 16 faqeve në varësi të përdorimit të saktë të tyre. Ju mund të prisni që këto lloje të faqeve të internetit t’ju ekzekutojnë disa mijëra dollarë nëse dëshironi që ato kryesisht të dizajnuara në mënyrë të pavarur nga një kontraktues ose agjensi.
 • i korporatës: këto uebfaqe janë bërë për një kompani dhe mund të përfshijnë deri në 25 deri në 75 faqe në varësi të madhësisë së kompanisë dhe informacionit të dhënë. Këto zakonisht funksionojnë midis 10,000 dhe 40,000 dollarë në varësi të kompleksitetit.
 • ecommerce: faqet e internetit të tregtisë elektronike ose dyqanet online që mund të kenë qindra ose mijëra produkte, duke kërkuar zhvillimin e disa faqeve të blerjeve, faqeve të shërbimit të klientit, karrocat e blerjeve dhe më shumë. Këto mund të kushtojnë diku midis disa mijë dollarëve dhe 50,000 dollarëve në varësi të madhësisë së tyre. Pjesa më e madhe e kësaj kosto është për shkak të kërkesave të zhvillimit për ta bërë një faqe në internet një dyqan të sigurt të tregtisë elektronike në radhë të parë.
 • Aplikimi i faqes / faqes në internet të drejtuar nga baza e të dhënave: këto faqe janë burime informuese nga të cilat përfitojnë faqet e tjera dhe përdoruesit individualë. Si e tillë, ata kanë nevojë për burime të mira të serverit dhe siguri pasi ato kryesisht përdoren për të mbledhur, mbledhur, organizuar dhe shpërndarë të dhëna për përdoruesit e tjerë. Mund të kushtojnë me lehtësi dhjetëra mijëra dollarë.

Media

Do uebfaqe që përfshin multimedia, si video, funksione chat, ose prezantime interaktive, do të jetë më e kushtueshme se sa faqet e internetit pa këto lloj ndërfaqesh. Kostoja e përgjithshme mund të ndryshojë në mënyrë dramatike. Disa funksione multimediale janë vetëm disa qindra dollarë në total për shkak të madhësisë së tyre, ndërsa të tjerët mund t’ju ekzekutojnë deri në $ 10,000, veçanërisht nëse keni nevojë për një kuti të re multimedia në çdo faqe.

Kostoja totale: $ 300 – $ 15,000

ndërtim

Pasi të krijoni çdo aspekt të faqes tuaj, atëherë mund të kaloni në fazën e ndërtimit të procesit. Në këtë fazë, do të duhet të shpenzoni para në të vërtetë duke ndërtuar faqen tuaj të internetit si në pjesën e përparme ashtu edhe në pjesën e pasme, si dhe për të krijuar ndërfaqe efektive të përdoruesit.

Ndërtim UI

Ju duhet të hartoni dhe ndërtoni një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, si dhe një temë e përgjithshme që sjell njerëzit në faqen tuaj dhe që tërheq vëmendjen e tyre, kështu që ata nuk largohen menjëherë. Ndërtimi i UI është po aq i rëndësishëm sa elementët e tjerë të ndërtimit të sitit; ajo përfshin kërkime të hollësishme për audiencën tuaj të synuar, si dhe analiza të hollësishme të konkurrentëve tuaj, në mënyrë që të mos ndërtoni diçka që është një kopje e drejtpërdrejtë e një siti tjetër. Në vend të kësaj, ju doni të merrni pikat e forta të konkurrentëve tuaj dhe t’i bëni ato tuajat.

Atëherë do të duhet të paraqisni një “kornizë teli” dhe prototip të përgjithshëm të ndërfaqes tuaj të përdoruesit dhe t’ia tregoni atë disa njerëzve në mënyrë që të dini nëse duhet të vazhdoni. Krijimi i një ndërfaqe të përdoruesit në total mund të ju drejtojë midis $ 500 deri në disa mijëra dollarë në varësi të madhësisë dhe kohës që i jepet zhvilluesit ose agjensisë suaj.

Zhvillimi front-end

zhvillimi i faqes së përparmePas UI, do të duhet të ndërtoni pjesën e përparme të faqes tuaj të internetit. Përparësia e faqes tuaj të internetit është gjithçka që një vizitor mund të shohë dhe bashkëveprojë, e cila është arsyeja pse vjen pas ndërfaqes së përdoruesit. Ai përfshin gjithçka, nga fotot dhe multimedia, në stilin e kursorit deri te butonat e regjistrimit për të hyrë në fushat dhe proceset.

Ju do të dëshironi ndërtoni diçka që është edhe përgjegjëse dhe miqësore për përdoruesit, si dhe diçka që i pëlqen syrit. Kjo pjesë e ndërtimit mund t’ju ​​kushtojë lehtësisht disa mijëra dollarë nëse nuk keni aftësi ose kohë ta bëni vetë.

Zhvillimi mbrapa

Pas front-end është, natyrisht, zhvillimi mbrapa. Kjo përfshin të shkruani të gjithë programin dhe kodin tjetër të nevojshëm për t’u siguruar që faqja juaj funksionon siç duhet. Kur dikush i fut informacionet e hyrjes, duhet të keni një arkitekturë në faqen e internetit të prapambetur për t’u siguruar që procesi përfundon pa probleme. Kjo gjithashtu përfshin integrimin e faqes tuaj në internet me shërbimet e palëve të treta dhe mjetet e përpunimit të të dhënave.

Si i tillë, është një nga pjesët më komplekse të fazës së ndërtimit dhe mund t’ju kushtojë mbi 3000 dollarë deri në 15,000 dollarë.

Features

Karakteristikat që përfshini në faqen tuaj ndikojnë domosdoshmërisht në koston totale të tij. Media interaktive është një nga karakteristikat më të rëndësishme dhe tërheqëse që mund të siguroni për faqen tuaj, dhe shumë kompani të përfshira si një opsion i paracaktuar sepse është aq i mirë për t’i mbajtur njerëzit në faqe për më gjatë.

Media interaktive mund të jetë lojëra me video të vogla, vizuale që lejojnë vizitorët të klikojnë në opsione të ndryshme, apo edhe sisteme bisedash interaktive. Sidoqoftë, media interaktive është shumë kohë dhe me burime të mëdha, kështu që lehtë mund të kushtojë deri në 10,000 dollarë.

Ju gjithashtu do të dëshironi të investoni në një sistem të menaxhimit të përmbajtjes nëse nuk postoni në një platformë të paracaktuar si WordPress. Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes ju lejojnë juve dhe ekipit tuaj të shtoni ose modifikoni informacionin tashmë në vend në faqen tuaj pa pasur nevojë të ndryshoni kodin. Kjo gjithashtu mund të shkaktojë disa mijëra dollarë.

Për më tepër, secila faqe që shtoni në faqen tuaj të internetit rrit vlerën totale të projektit tuaj. Nuk është e pazakontë që një faqe të kushtojë 100 dollarë ose më shumë në vetvete, në varësi të përmbajtjes që e mbush atë.

Ne përmendëm e-commerce më parë, por edhe një herë, duke shtuar këtë funksionalitet në faqen tuaj seriozisht rrit çmimin e përgjithshëm të kërkuar. Karakteristikat e tregtisë elektronike përfshijnë sistemet e përpunimit të pagesave, karrocat e blerjes, opsionet e pagesave, faqet e produkteve, dhe gjithashtu rishikojnë faqet ku klientët mund të lënë komentet e tyre. Ju mund të keni nevojë për shumë përmbajtje të tregtisë elektronike bazuar në sa produkte doni të shisni ose shfaqni. Si i tillë, dhe tipari i tregtisë elektronike mund të shkojë deri në 20,000 dollarë ose më shumë në varësi të madhësisë së biznesit.

Më në fund, shumë faqe në internet përdorin gjithashtu mjete ose shërbime të integrimit të bazës së të dhënave. Me pak fjalë, këto përpilojnë të dhënat që ju grumbulloni për vizitorët ose klientët tuaj dhe i vendos ato në një burim të vetëm që mund të merret nga ju ose njerëz të tjerë në ekipin tuaj ose në biznesin tuaj. Shtë një tipar i domosdoshëm për shumë kompani dhe marka serioze në internet, kështu që shumica e kompanive përfundojnë duke shtuar disa mijëra dollarë në koston e tyre totale vetëm në mënyrë që ata të sigurojnë integrimin e bazës së të dhënave.

Përdorimi i një ndërtuesi në internet

logo wix vs wordpressEkzistojnë dy mundësi kryesore kur bëhet fjalë për ndërtimin e një uebsajti të ri: mund të përdorni ndërtuesin e faqes në internet, si WordPress ose Wix, dhe të ndërtoni faqen tuaj duke përdorur elementët dhe aparatet e tyre të paracaktuar, ose mund të dilni me një sit të personalizuar të krijuar nga vetë ose një tjetër person ose ekip i aftë në këtë art.

Përdorimi i një krijuesi të faqes në internet është deri tani opsioni më i lirë, dhe qasja tek krijuesi i faqes në internet shpesh përfshihet në shumë pako të pritjes së faqes në internet.

Ndërtuesit e faqes në internet ju lejojnë “Tërhiqni dhe lëshoni” elementë të ndryshëm të një faqe në internet, si kutitë e dialogut ose kutitë e përmbajtjes, në vend duke përdorur një sistem premade ose një sistem të varur. Ata në thelb e bëjnë kornizën e telit për faqen tuaj të internetit dhe ju lejojnë të plotësoni përmbajtjen ose të rregulloni pajisje shtesë ose kuti të përmbajtjes, siç e shihni të arsyeshme.

Relativelyshtë relativisht intuitiv dhe mund t’ju kushtojë vetëm deri në disa qindra dollarë në total. Ju mund të duhet të paguani disa tarifa shtesë bazuar në tema ose shtesa në media; çdo ndërtues i faqes në internet është krejtësisht i ndryshëm, dhe disa janë sigurisht më të mirë se të tjerët.

Shënim: Ka ndërtues pa cilësi të faqes së internetit, por ato premium janë kryesisht më të dobishme

Përdorimi i një siti personal / i bërë nga zhvilluesi i saj

Përndryshe, ndërtimi i një siti me porosi që është bërë nga një zhvillues ose agjensi web design është shumë më e kushtueshme.

Zhvilluesit e pavarur të uebit mund të gjenden relativisht lehtë falë bollëkut të faqeve të pavarura të punësimit dhe rrjeteve të përmbajtjes në dispozicion këto ditë. Freelancer janë kontraktues të pavarur që ndërtojnë uebfaqen tuaj pasi t’ju jepet një propozim pune, dhe shuma që ata mund të kërkojnë për shërbimet e tyre mund të ndryshojë në mënyrë të egër. Nuk është e pazakontë që freelancer të paguajnë disa mijëra dollarë për ndërtimin e një uebsajti të plotë nga e para, me çmime edhe më të larta nëse duhet të planifikojnë dhe hartojnë uebfaqen gjithashtu.

Në përgjithësi, është një ide më e mirë për të paguar për freelancer më të shtrenjtë që kanë një larmi të mirë pune nën rripin e tyre ose në portofolin e tyre sesa është të lirë jashtë dhe të punësoni një freelancer të lirë që nuk e di se çfarë po bëjnë.

Mund të punësoni një agjenci të projektimit në internet. Këto janë kompani profesionale për ndërtimin e faqeve të internetit që punojnë në mënyrë të ngjashme me një freelancer; ju u jepni atyre një propozim dhe ata punojnë me ju për të hekurosur detajet dhe për të ndërtuar faqen tuaj në internet pasi të jeni të kënaqur. Avantazhi i përdorimit të tyre mbi një freelancer është parë në kohë dhe hollësi. Meqenëse ata drejtojnë një ekip prej disa dhjetëra ose qindra njerëzve, ata mund të mashtrojnë faqet e internetit më të mëdha dhe më komplekse shumë më shpejt dhe me efikasitet sesa një freelancer që punon vetëm.

Disavantazhi është se ato janë shumë më të shtrenjta. Shumë agjenci të nivelit të lartë të dizajnit të internetit ngarkojnë në dhjetëra mijëra ose qindra mijëra dollarë për të ndërtuar një faqe interneti nga e para.

Sigurisht, opsioni i fundit është të krijoni vetë faqen tuaj të internetit pa përdorur një ndërtues të faqes në internet. Kjo është teorikisht plotësisht e lirë, por ju ende duhet të paguani për pritjen e serverëve dhe elementët e tjerë. Gjithashtu ju kushton mjaft kohë dhe mund të mos ia vlen përpjekja nëse nuk keni aftësi dhe ekspertizë për të bërë një faqe interneti të shkëlqyeshme, sidoqoftë.

Kostoja totale: lart prej $ 10,000, në varësi të punëtorit të përdorur dhe tipareve të zbatuara.

Hosting / Shpenzime të tjera

Kur keni faqen tuaj të internetit, ose duhet të keni serverët tuaj që lidhen me Internetin ose, më shpesh, të përdorni një shërbim të mbajtjes së faqes në internet. Kjo lejon përdoruesit e tjerë të Internetit të hyjnë në faqen tuaj të internetit duke ruajtur të dhënat tuaja në serverët që janë vazhdimisht të lidhur në internet.

Shërbimi i hostimit

web hostingJu paguani për shërbime të mbajtjes së faqes në internet duke marrë me qira hapësirë ​​në server për një tarifë mujore ose vjetore. Lloji dhe cilësia e shërbimit tuaj të pritjes së faqes në internet mund të ndikojë në shumë gjëra, duke përfshirë:

 • burimet e serverit tuaj, si hapësira e ruajtjes ose gjerësia e bandës
 • koha juaj e ngarkimit për vizitorët tuaj; shërbimet më të mira të hostimit lejojnë një ngarkim më të përgjegjshëm të faqeve
 • widget ose shtesa që rrisin ose zgjerojnë funksionalitetin e faqes tuaj

Në përgjithësi, ofruesi juaj i web hosting ka shumë rëndësi për suksesin e përgjithshëm dhe cilësinë e përpjekjes tuaj në faqen e internetit. Pritja në uebfaqe mund të kushtojë diku midis 20 deri disa mijëra dollarë në vit bazuar në nevojat e burimeve të serverit. Ekzistojnë disa lloje themelore të shërbimeve të mbajtjes së uebit që mund t’i zbërthemë:

Ndarja e përbashkët

Ky është lloji më themelor i mbajtjes në internet dhe ju lejon të merrni me qira hapësirë ​​që ndani me njerëzit e tjerë në të njëjtin server. Ju nuk do të merrni një ton bandwidth për burimet e serverit, por paketat e tyre të pajtimit janë zakonisht shumë të përballueshme dhe shpesh vijnë me ndërtuesit e faqeve në internet ose me burime të tjera.

Midis këtyre, janë paketat më të mira të pritjes për blogje të vegjël ose uebfaqe të tjera që nuk kanë nevojë të ofrojnë performanca të nivelit më të lartë për mijëra vizitorë gjatë gjithë kohës. Shërbimet e përbashkëta të pritjes kushtojnë diku midis 20 dhe 300 dollarë në vit

Host WordPress

Shpesh do të shihni hostimin e caktuar “WordPress”; kjo është e njëjta gjë si pritja e përbashkët, por me WordPress të instaluar paraprakisht. Këto pako pritjeje shpesh përfshijnë aftësi shtesë ose veçori për përdoruesit e WordPress në mënyrë specifike, dhe kushtojnë rreth të njëjtit çmim si planet e përbashkëta të pritjes.

VPS-hosting-ca

VPS Hosting (Virtual server privat)

Ky lloj i pritjes ju ka ndarë hapësirën e serverit me klientë të tjerë, por ju jep burime shtesë nga ai server për shkak të magjisë së softuerit – serveri bëhet i ndarë në serverat “virtual” për secilin përdorues.

Shtë në thelb një mes i mirë midis të pasurit serverin tënd dhe mbajtjes më të ulët të kostove si me një shërbim të përbashkët pritës. Këto pako mund të kushtojnë midis 200 dhe 700 dollarë në vit.

Përkushtuar Hosting

Pritja e serverëve të dedikuar për cilësi është më e kushtueshme nga të gjitha opsionet, por ajo i jep faqes tuaj ose kompanisë serverin e tyre dhe të gjitha burimet që vijnë me të. Si e tillë, këto janë opsioni i vetëm i vërtetë për bizneset e mëdha në internet ose faqen në internet multimediale që morën mijëra vizitorë në ditë. Serverët e përkushtuar mund të kushtojnë midis 1000 $ dhe 25,000 dollarë në vit.

fushë

Përveç web hosting, do të duhet të merrni parasysh tarifat relativisht më të vogla për emrin e domain. Me pak fjalë, domeni juaj është identiteti në internet i faqes suaj që është specifike vetëm për ju dhe markën tuaj. Domeni juaj mbetet unik edhe pse në faqet e internetit të tjera mund të ketë emra të ngjashëm me tuajin.

Për të marrë këtë avantazh, ju duhet të blini emrin e domain dhe ta regjistroni atë çdo vit. Shtë e rëndësishme të kesh një emër domain-i për të mbajtur një markë të fortë në internet dhe vendosni besueshmëri si me vizitorët tuaj, ashtu edhe me Google; ajo rendit faqet e internetit me emrat e tyre të domain më konkurrues, duke e bërë atë një tipar të domosdoshëm për bizneset serioze në internet ose faqet e internetit që kërkojnë të rriten.

ajo gjithashtu luan një rol të madh kur bëhet fjalë për reklamimin në internet. Emri juaj i domain përcakton se ku drejtohen vizitorët kur klikojnë në reklamat tuaja. Mosarritja e domenit tuaj individual do të thotë që ata mund të shkojnë diku tjetër, duke i humbur ato dollarë reklamimi.

Ju mund të blini dhe regjistroni një emër domain-i nga shumë kompani të njëjta pritës që ofrojnë shërbime pritëse siç përshkruajmë më lart. Emrat e domenit kushtojnë diku midis 1 deri rreth 15 dollarë në varësi të popullaritetit të emrit ose shërbimit që po përdorni.

Faqet: Si të blini një emër domaini

SSL

SSL, ose Shtresa e sigurt e bazave, çertifikimi është një nga pjesët më të rëndësishme të enigmës në internet. Certifikimi SSL mbron faqen tuaj të internetit dhe vizitorët tuaj duke ruajtur të dhënat e tyre të ndjeshme. Shtë një masë e tillë e zakonshme dhe kryesore e sigurisë që shfaqet edhe në URL-në e faqes suaj të internetit, domethënë çdo vizitor që ndalet nga faqja juaj mund të shohë nëse faqja juaj e internetit e WordPress është e siguruar.

Kjo është gjithashtu e rëndësishme sepse GDPR kohët e fundit vendosi disa kufizime në faqet e internetit që bëjnë tregti ndërkombëtare, por që nuk ndërmarrin hapa efektivë për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve të tyre. Ju praktikisht duhet të keni certifikim SSL nëse dëshironi të bëni biznes me klientët në BE dhe më tej këto ditë. Pronarët e faqeve të internetit të tregtisë elektronike duhet të marrin në konsideratë koston e certifikimit SSL një domosdoshmëri për të bërë biznes.

Edhe nëse nuk jeni pronar i faqes së tregtisë elektronike, do të përfitoni nga siguria e shtuar që sjell një vërtetim i tillë.

Ertifikatat SSL mund të vijnë nga ndërmarrje të mbajtura në internet ose nga shitës të tjerë ose shërbime; është gjithashtu e mundur të marrësh falas certifikimin SSL, megjithëse çertifikatat SSL të paguara janë zakonisht më të mira për sigurinë e përgjithshme, si modelet e përparuara të kriptimit. Certifikatat SSL mund të kushtojnë, pra, 0 $ ose deri në 1000 $ në vit, me faqet më të mëdha me nevoja më të mëdha sigurie që garantojnë kosto më të larta.

Shënim: Nëse siguria është një shqetësim kryesor (siç duhet të jetë), shtojcat e sigurisë me cilësi të lartë do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë

Kostoja totale: $ 100 ose më shumë në muaj, deri në $ 1000 dollarë në muaj.

SEO / Content

Edhe pasi të keni ndërtuar një faqe në internet, nuk do të jetë shumë e dobishme për këdo nëse nuk e mbushni me përmbajtje dhe e bëni atë përmbajtje të optimizuar për vizitorët e motorëve të kërkimit. Këtu hyn në funksion SEO, ose optimizimi i motorit të kërkimit.

Përmbajtja e shkruar

Kur po e mbushni faqen tuaj me përmbajtje, kostoja për ta bërë këtë mund të ndryshojë bazuar në sasinë e përmbajtjes që ju nevojitet, si dhe cilësinë dhe llojin e përmbajtjes.

Për shembull, shumica e faqeve të internetit kanë përmbajtje të shkruar ose nga pronarët e tyre janë krijues ose të shkruar nga shkrimtarë profesionistë të pavarur. Shkrimi i përmbajtjes tuaj është padyshim falas, por mund të hajë një kohë të konsiderueshme, veçanërisht kur keni parasysh hulumtimin, formatimin dhe redaktimin.

Nga ana tjetër, shkrimtarët profesionistë të kopjuesve mund të gjenden ose me një aftësi të pavarur ose si pjesë e një agjensie të dedikuar për shkrime të kopjimit. Shkrimi i kopjimit i ofruar nga një shkrimtar i pavarur mund të jetë ose jashtëzakonisht i lirë ose shumë më i kushtueshëm në varësi të cilësisë që ju dëshironi.

Krijimi i shkrimeve të pavarura të paguara me pjesën e poshtme të çmimeve të fuçisë mund të mbushet me gabime ose gabime. Ndërkohë, shkrimtarët kryesorë të pavarur ngarkojnë më shumë për çdo faqe të përmbajtjes që krijojnë, por ato zakonisht vijnë me lidhje të shtuara, optimizim të motorit të kërkimit dhe zgjidhje inteligjente të fjalëve në të gjithë përmbajtjen. E gjithë kjo mund ta bëjë atë përmbajtje më tërheqëse për algoritmet e rangimit të kërkimit në Google dhe më efektive në tërheqjen e vizitorëve për faqen tuaj të internetit.

Agjensitë e kopjimit kanë ekipe shkrimtarësh që punojnë së bashku në përmbajtje për faqet e internetit. Kjo i bën ata një zgjedhje shumë më të mirë nëse keni nevojë të krijoni një faqe në internet më të madhe me dhjetëra faqe në një kornizë kohe më të shkurtër.

Në përgjithësi, shkrime profesionale të kopjimit ose nga një shkrimtar i pavarur ose nga një agjenci për shkrime të kopjimeve do t’ju kushtojë diku midis $ 20 – $ 500 për faqe bazuar në llojin dhe sasinë e përmbajtjes. Sigurohuni që ta merrni parasysh këtë kur llogaritni koston e fundit të faqes suaj të internetit.

Përmbajtja tjetër

Për më tepër, nëse duhet të bëni video, muzikë ose përmbajtje tjetër për faqen tuaj të internetit, do t’ju duhet t’i merrni parasysh këto kosto gjithashtu. Kostoja për të bërë një video është në thelb e pakapshme për shkak të faktorëve të shumtë që shkojnë për të bërë video.

SEO

optimizimi i motorit të kërkimitOptimizimi i motorit të kërkimit nënkupton krijimin e përmbajtjes që përdor inteligjente fjalët kyçe të kërkuara pa u paraqitur si robotikë; kjo praktikë shpesh quhet “mbushje me fjalë kyçe”.

Shkrimi i përmbajtjes tuaj në një mënyrë tërheqëse dhe lidhjet lidhëse, si në faqet tuaja, ashtu edhe në produktet tuaja dhe në faqet e internetit të tjera, me të cilët formoni rrjetin e vizitorëve, mund të ndihmojë që faqja juaj e internetit të duket më tërheqëse për algoritmet e rezultateve të kërkimit Google dhe t’ju ndihmojë të fitoni vizitorë në këtë mënyrë.

Optimizimi i motorit të kërkimit gjithashtu shtron vendosjen e faqeve dhe zhvillimin e faqes në internet. Si e tillë, ka shkrimtarë të shkruar ose zhvillues të tjerë të faqeve të internetit që kanë grupe aftësish për optimizimin e motorëve të kërkimit dhe ata mund t’ju ngarkojnë t’i përdorni këto në faqen tuaj të internetit. Për shembull, optimizimi i figurës ose kompresimi i skedarëve.

Kjo mund kushton diku midis 700 deri në disa mijëra dollarë në muaj; është më e shtrenjtë nëse vazhdimisht shtoni përmbajtje të re dhe dëshironi të mbetet e rëndësishme dhe është më pak e kushtueshme nëse nuk e azhurnoni faqen tuaj aq shpesh.

Sigurisht, ju mund ta bëni vetë optimizimin e motorit të kërkimit. Por mbani në mend se kjo mund të marrë një sasi të konsiderueshme kohe, veçanërisht nëse e bëni këtë në lidhje me shkrimin e kopjes tuaj.

Kostoja totale: 100 dollarë për faqe deri në 500 dollarë për faqe kur faktorizoni përmbajtjen, SEO, lidhjen, etj.

marketing

Pasi të keni faqen tuaj të funksionuar dhe ta mbushni me përmbajtje, mosmarrëveshjet janë të mira që do t’ju duhet të kaloni pak kohë duke marketing faqen tuaj për ju për të marrë vizitorë të mjaftueshëm për të udhëtuar në algoritmet e kërkimit të Google dhe për të shtyrë faqen tuaj në faqen e parë . Kjo përfshin marketing të përmbajtjes, marketing në media sociale dhe marketing përmes postës elektronike.

Marketingu i përmbajtjes

marketing i përmbajtjes

Reklamimi i postimeve në blog ose përmbajtje tjetër direkt me audiencën tuaj të synuar, përmes ndërlidhjes me site të ngjashëm ose reklamimin e përmbajtjes tuaj përmes mjeteve të tjera, si reklamat e banderolave.

Ju mund të punësoni një shërbim të marketingut të përmbajtjes ose të shpenzoni dollarë tuaj reklamues duke marrë fjalë për faqen tuaj në Internet më të gjerë për disa mijëra dollarë në muaj, gjatë gjithë rrugës deri në 10,000 dollarë nëse drejtoni një sit me të vërtetë të madh me ton përmbajtje.

Marketingu i mediave sociale

Edhe më e thjeshtë dhe më e përballueshme; kjo përfshin ose të punësoni dikë për të bërë marketing për ju ose ta bëni vetë.

Sido që të jetë, ju ose tregtari juaj i mediave sociale do të kaloni kohë në platforma si Facebook, Twitter, dhe më shumë duke u angazhuar me ndjekësit tuaj dhe duke sjellë ndjekës të rinj për të drejtuar vizita në faqen tuaj dhe për të krijuar norma më të larta të konvertimit. Nëse vendosni të punësoni dikë për ta bërë këtë për ju, marketing në media sociale mund të kushtojë disa qindra deri në 2000 dollarë në muaj.

Marketingu me email

Mundësia më e lirë, megjithëse shpesh kërkon që faqja juaj e internetit të ketë një funksionalitet të një gazete ose liste emaili. Me marketing me email, ju dërgoni një gazetë javore ose mujore ose mujore që tregon përmbajtjen ose reklamën tuaj të re për faqen tuaj. Kjo mund të ju shkaktojë vetëm disa dollarë në muaj deri në 1000 dollarë në muaj nëse shkoni për një fushatë me të vërtetë masive të marketingut me email.

Kostoja totale: $ 300 – $ 1000 dollarë në varësi të arritjes së marketingut.

mirëmbajtje

mirëmbajtja e faqes në internetNdërtimi i faqes tuaj dhe mbushja e tij me përmbajtje cilësore është vetëm një pjesë e betejës. Ju gjithashtu duhet të mirëmbani faqen tuaj te internetit për një kohë të gjatë, e cila përfshin mbajtjen e funksionimit të tyre dhe mbajtjen e vizitorëve tuaj të lumtur duke shmangur sa më shumë joproduktive të jetë e mundur.

Mos harroni, nëse faqja juaj e internetit zvogëlohet, është koha e vlefshme në të cilën mund të merrni vizitorë dhe konvertim!

Lajmi i mirë është se mirëmbajtja e faqes në internet është një nga shpenzimet më të ulëta në krahasim me të gjithë faktorët e tjerë të përfshirë në zhvillimin e një siti. Mirëmbajtja e faqes në internet mund të shtrihet në:

 • përvetësimi i burimeve të reja të serverit si pikat e trafikut
 • ndërrimi i serverëve për një server me kapacitet më të lartë nëse faqja juaj e internetit rritet me sukses
 • duke kryer azhurnime të rregullta rregullimesh ose sigurimesh
 • kopje rezervë e faqes tuaj në rast të një ndërprerje të serverit
 • trajtimin e punëve të ngarkuara ose ankesat e klientëve

Të gjithë të thënë, ju ose ekipi juaj mund të prisni të paguani disa qindra dollarë deri në 1500 dollarë në vit për të gjitha nevojat për mirëmbajtjen e faqes tuaj. Vini re se kostot tuaja të përgjithshme të mirëmbajtjes mund të rriten në mënyrë dramatike nëse keni nevojë të ndërroni serverët për ofruesit e pritjes shpejt ose gjatë një emergjence ose nëse serverët ose faqja juaj e internetit kanë nevojë për riparime të menjëhershme për shkak të një sulmi në internet.

Kostot mund të jenë edhe më të larta nëse një haker arrin të marrë të dhëna të ndjeshme të përdoruesit dhe të shkaktojë dëme serioze në faqen tuaj, duke kërkuar rindërtim.

Kostoja totale: 200 – 1500 dollarë në vit në varësi të madhësisë së faqes në internet, nevojave të serverit, etj.

përmbledhje

Siç mund ta shihni, ngushtimi i kostove që duhet të prisni për ndërtimin dhe mirëmbajtja e një faqe në internet është tepër e ndërlikuar. Kjo gjë varet nga një mori faktorësh, përfshirë:

 • nivelin tuaj të aftësive personale
 • lloji i faqes në internet që doni të krijoni
 • sasia e përmbajtjes që dëshironi të vendosni në faqen e internetit
 • burimet e serverit që ju nevojiten për sitin
 • sa vizitorë merr faqja
 • sa mirëmbajtje kërkon siti

Për shembull, nëse faqja juaj e internetit nuk do të jetë aq e madhe, mund të largoheni nga ndonjë pritje e lirë e linjës dhe të zvogëloni shpenzimet në mënyrë të konsiderueshme. Për këtë qëllim, është shpesh më e zgjuar të llogaritni mesataret për kostot e faqes suaj të internetit bazuar në madhësinë dhe llojin e tyre. Ne kemi bërë një ndarje për ju më poshtë.

Uebfaqe / Blog i Biznesit të Vogël

 • Presin të paguajnë të paktën $ 500 – $ 10,000 fillimisht. Kjo përfshin llogaritjen për të bërë vetë disa gjëra për vlerësimin më të ulët.
 • Presin të paguajnë midis 200 dhe 1000 dollarë në vit për kostot vjetore të mirëmbajtjes.

Uebfaqja e Tregtisë

 • Presin të paguajnë deri në 3000 dollarë për dyqane me rreth 100 produkte dhe lart 20,000 – 30,000 $ për dyqane me më shumë se 500-1000 produkte.
 • Pritet të paguani midis 5000 dhe 20,000 dollarë për kostot vjetore të mirëmbajtjes.

Uebfaqja e Korporatave / Biznesit të Madh

 • Presin të paguajnë midis 10,000 dhe 40,000 dollarë për faqet me cilësi të lartë për të drejtuar biznesin dhe normat e konvertimit, përfshirë marketingun në fund të lartë.
 • Presin të paguajnë midis 2000 dhe 20,000 dollarë për kostot vjetore të mirëmbajtjes.

Uebfaqja e Drejtuar nga Baza e të Dhënave

 • Presin të paguajnë midis 5000 $ dhe 50,000 $ për ndërtimin fillestar të sitit dhe mbledhjen / mbledhjen e të dhënave.
 • Presin të paguajnë midis $ 10,000 dhe 60,000 $ për kostot vjetore të mirëmbajtjes, përfshirë sigurinë shtesë dhe mirëmbajtjen e serverit për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve.

Në fund të fundit, kostoja e faqes suaj të internetit do të varet shumë nga lloji i ndihmës që ju punësoni, cilësia që dëshironi për faqen tuaj të internetit dhe sa kohë jeni të gatshëm të zhyteni në veten tuaj për sa i përket dizajnit, planifikimit dhe kodimit..

Ju gjithmonë mund të zvogëloni çmimin nga më shumë punë me përpjekjen tuaj ose duke kërkuar marrëveshje të mëdha për gjëra të tilla si shërbime pritëse ose duke përdorur një ndërtues të faqes në internet. Përdorni sasitë e mësipërme si udhëzime të përgjithshme dhe sillen sesa rregulla të vështira dhe të shpejta, veçanërisht pasi industria e zhvillimit të internetit po ndryshon vazhdimisht.

Faleminderit për leximin dhe fat të mirë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector