cPanel vs Plesk Krahasimi për Pritjen e Uebfaqeve në vitin 2020

cpanel vs pleskNëse jeni si shumica e pronarëve të afarizmave në internet, ju doni metodën më të lehtë për të menaxhuar faqet e internetit tuaj … diçka ju ndihmon të bëni gjërat me sherr minimale.


Fatmirësisht, dy panelet e kontrollit më të vlerësuar, cPanel dhe Plesk, ofrojnë veçori që e bëjnë administrimin e faqes në internet tepër të thjeshtë.

Nëse keni menduar ndonjëherë se si grumbullohen kundër njëri-tjetrit, atëherë kjo krahasim i cPanel vs Plesk është për ju.

Gati për të parë kush e kurorëzojmë si mbret të panelit të kontrollit? ��

Le të zhyten.

Karakteristikat e përbashkëta të panelit të kontrollit

Shumica e paneleve të kontrollit të mbajtjes në internet duhet të japin këto karakteristika:

 • Menaxhimi i bazës së të dhënave, shpesh MySQL ose PostgreQSL
 • Menaxhimi i sistemit të emrit të domainit. Kjo do të përfshijë domene postash dhe domene në internet
 • Menaxhimi i FTP
 • Menaxhimi i rezervës
 • Menaxhimi i sistemit të postës elektronike. Kjo do të përfshijë kuotat e postës elektronike, adresat e postës elektronike dhe parandalimin e spamit
 • Qasja dhe raportimi i skedarit log
 • Menaxhimi i çelësit të përdoruesit SSH

Ashtu si me shumicën e produkteve të mbajtjes së faqeve në internet, ekzistojnë azhurnime dhe produkte të nivelit premium për panelet e kontrollit në internet.

Shumë nga këto produkte janë të shkëlqyera për zgjerimin e bizneseve. Tani, le të shohim se çfarë ofrojnë klientët e tyre cPanel dhe Plesk.

cPanel

cPanel-logocPanel është paneli i kontrollit më i përdorur deri më tani. Ai krenohet me një ndërfaqe intuitive të nivelit të përdoruesit dhe një ndërfaqe funksionale të menaxhimit të serverit.

Të dy ndërfaqet funksionojnë pa probleme dhe ofrojnë një përvojë të qetë të hostimit, nëse je një menaxher i faqes, një përdorues fundor ose një shitës. cPanel është besuar nga lojtarët më të mëdhenj në industrinë e pritjes, përfshirë HostGator, Bluehost dhe GoDaddy.

Edhe pse cPanel mbështetet vetëm nga Linux, ju mund të merrni mbështetjen e Windows duke përdorur një virtualizim të vendosur nga shumica e pritësve kryesorë të cPanel.

Karakteristikat kryesore përfshijnë:

 • Mundësia për të vendosur shumicën e CMS duke përdorur instalues ​​intuitiv
 • Një numër i madh mjetesh të dobishme, përfshirë mjetet e bazës së të dhënave dhe mjetet rezervë
 • Paneli i kontrollit është i bazuar në Linux
 • Mund të përdoret së bashku me WHM për të fuqizuar një platformë pritëse

përmbledhje e cpanel

cPanel është e përkushtuar të edukojë klientët e tyre me qëllim të fuqizimit të ofruesve të pritjes, pavarësisht nga madhësia e funksionimit të tyre.

Ata ofrojnë dokumentacion, mësime video dhe baza njohurish. cPanel i ka dedikuar trajnerëve të menaxhojnë programe trajnimi falas online. Universiteti cPanel mund të arrihet nga kushdo.

cPanel dhe WHM

Ju shpesh do të shihni cPanel të përmendur me WHM. cPanel është ana kliente e produktit. Kjo do të thotë që ju do të jeni në gjendje të bëni gjëra të tilla si modifikoni skedarët e uebfaqes, të menaxhoni bazat e të dhënave dhe të krijoni llogari të reja në email.

WHM – të cilën mund ta provoni këtu – është një mjet administrativ që ju lejon të menaxhoni një numër llogarish cPanel njëkohësisht. Kjo është e shkëlqyeshme për këdo që ka më shumë se një faqe në internet (p.sh., pothuajse të gjithë) sepse ka të ngjarë të kenë më shumë se një cPanel.

whm pult

Karakteristika të veçanta

PHP të shpejtë dhe faqet e internetit Ruby

PHP7 e përdorur në lidhje me PHP – FPM dhe HTTP / 2 do të thotë që do të keni një faqe interneti të shpejtë. Multi-PHP e bën të lehtë për pronarët e faqeve të menaxhojnë më mirë PHP – FPM dhe PHP, si dhe konfigurimin e opsioneve të pishinës së hosteve virtualë. cPanel & WHM funksionon 90 përqind më shpejt. Burimet e kërkuara të serverit janë tani 30 përqind më pak.

Everydo uebfaqe merr falas një Certifikatë SSL

Falë AutoSSL, çdo faqe në internet e pritur në cPanel & WHM mund të lëshohet një çertifikatë automatike falas SSL. Procesi zgjat vetëm disa minuta. Meqenëse përdoruesit mund të instalojnë certifikatat duke përdorur ndërfaqen cPanel, ofruesit e pritjes nuk do të kenë nevojë për një SSL të shërbimit.

Pajtueshmëri e thjeshtë PCI

Një cPanel & Serveri WHM mund të jetë në përputhje me PCI-në në vetëm disa minuta. Kjo falë ndërfaqes miqësore të përdoruesit që WHM ofron.

Bllokoni automatikisht vizitorët me qëllim të keq

cPHulk lejon pronarët e faqeve të mbrojnë faqet e tyre nga sulmuesit, ndërsa njëkohësisht lejojnë vizitorë të ligjshëm qasje në sit.

Ju jeni në gjendje të renditni vendet e zeza, llogaritë ose adresat IP. Ju gjithashtu mund të vendosni listën e bardhë duke përdorur të njëjtat parametra. Ju jeni në gjendje të monitoroni, si dhe të bllokoni përpjekjet e hyrjes për të cPanel, SSH, WHM, email dhe FTP.

Merrni larg

cPanel është ndërtuar për të gjithë. Vendosja e tyre në të gjithë botën është e fortë. Ata kanë infrastrukturën, shërbimin ndaj klientit dhe produkte cilësore për t’u ofruar klientëve të tyre atë që u nevojitet.

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të bëni një ndryshim të vogël në orën 3 të mëngjesit ose doni një riparim të madh në faqen tuaj, cPanel është në dispozicion për t’ju ndihmuar.

Plesk

logo pleskPlesk është një panel kontrolli që është krijuar për t’ju ndihmuar të siguroni, ndërtoni dhe drejtoni aplikacionet dhe faqet e internetit. Fokusi i saj është në thjeshtësinë dhe lehtësinë e përdorimit. Plesk është pak më i ri se cPanel. cPanel u lëshua në 1996, dhe Plesk goditi tregun në 2001.

Plesk ndan një numër ngjashmërish me cPanel & WHM. Ndërsa cPanel është i kufizuar në Linux, Plesk është një shërbim ndër-platform.

Mund të punojë në Linux, Windows dhe në platforma të tjera shërbyese. Plesk ofron si klient, ashtu edhe me funksionalitet administrativ. Kjo do të thotë se Plesk ofron një përvojë, fleksibilitet dhe kontroll të fuqishëm.

Plesk përdoret nga drejtuesit në fushën e pritjes, përfshirë Go Daddy, Shërbimet Ueb në Amazon, Google dhe Docker.

Karakteristikat kryesore përfshijnë:

 • Mbështetje për serverat Linux dhe Windows
 • Mbështet dhe siguron instalues ​​për shumicën e popullarizuar të CMS-ve
 • Ofron veçori të menaxhimit të llogarisë dhe veçori të menaxhimit të serverit jashtë kutisë

tabelë plesk

Plesk ofron një ndërfaqe të përdoruesit që është pak më e pastër se ajo që merrni me cPanel. Sidoqoftë, tiparet që ofron Plesk nuk ndryshojnë shumë nga sa ofron cPanel.

Plesk kohët e fundit u bë një kompani e pavarur. Ata janë të përkushtuar t’i përmbahen ndryshimeve të vazhdueshme që janë parë në internet.

Qëllimi i tyre është të synojnë individët të cilët janë të ri për pritjen, si dhe zhvilluesit e vështirë. Ideja e tyre është ta bëjnë menaxhimin e serverit efikas por të lehtë.

Ata përdorin marketingun e përmbajtjes si një mjet mësimdhënie për të ndihmuar dizajnerët në internet të kuptojnë rëndësinë e tregimit, si të drejtojnë një biznes në internet dhe marketing.

WebOps

Plesk krenohet me veten për të qenë një panel i plotë kontrolli i serverëve në internet. Kjo do të thotë që ata ofrojnë siguri të fortë në internet dhe server, si dhe aftësi për të menaxhuar më shumë se një server duke përdorur një panel kontrolli.

Fleksibiliteti, shtrirja dhe kontrolli do të thotë që ju mund të merrni Plesk të bëjë saktësisht atë që ju nevojitet për të bërë.

Karakteristika të veçanta

Sigurimi me një klik SSL

Edhe nëse jeni i ri për të pritur, ju e kuptoni pse siguria SSL është kaq e rëndësishme. Fatkeqësisht, mund të jetë një sfidë për të ngritur dhe për të azhurnuar.

Falë shërbimeve të reja në treg, nuk ka asnjë arsye pse faqja juaj të jetë e pasigurt. Plesk merr automatikisht një certifikatë dhe konfiguron skedarët e bazës së të dhënave për të akomoduar vetëm hyrjen në HTTPS.

Kjo do të thotë që paneli juaj në internet dhe të gjitha faqet tuaja janë të sigurta. Do të merrni gjithashtu detaje të sigurisë kur serveri juaj është nën sulm dhe certifikatat do të përtërihen automatikisht.

Sigurt WordPress me një klik

Plesk do t’i lejojë klientët që presin WordPress t’u besojnë atyre menaxhimin e tyre të sigurisë. Me vetëm një klik, Plesk do të jetë në gjendje të monitorojë azhurnimet e shtojcave, të instalojë arna të sigurisë dhe të trajtojë rregullimet e gabimeve për ju.

Integrimi i Git

Shumë ishin ankuar që panelet në internet nuk ofrojnë mbështetje për Git. Plesk u përgjigj duke shtuar shtrirjen e tyre të Gitman. Zgjatja mund të përdoret me Plesk 12.5 e lart.

katalog i zgjatjeve plesk

Integrimi Docker

Që nga tetori i vitit 2016, Plesk ka përfshirë mbështetjen e Docker. Ekziston një katalog me më shumë se 200,000 imazhe Docker. Docker mund të nisë direkt nga Plesk pa përdorur linjën e komandës.

OS / Pritësi Agnostic

Plesk mund të funksionojë në shumicën e sistemeve operative dhe është praktikisht agnostik pritës. Plesk madje mund të drejtohet brenda një enë Docker në qendrën Docker. Ky është një nga ndryshimet më të mëdha që do të shihni midis Plesk dhe cPanel.

cPanel kundrejt Plesk

Siç mund ta shihni, ekzistojnë një numër ngjashmërish midis cPanel dhe Plesk. Pra, si vendosni se cili është i duhuri për ju? Ka disa faktorë që duhet të merren parasysh:

 • pajtueshmëri
 • Seti i Veçorive
 • Eksperienca e perdoruesit
 • Opsionet e çmimit dhe licencimit
 • mbështetje

Tabela e Krahasimit cPanel vs Plesk

pajtueshmëri

CPanel punon vetëm me Linux. Pra, nëse përdorni cPanel, duhet të përdorni një nga sistemet operative të mbështetur në vijim:

 • CenOS
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Plesk është një program cross platform që mund të funksionojë duke përdorur sisteme të shumta operative, duke përfshirë:

 • Debian
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Virtuozzo Linux
 • Server Windows

Shtë e rëndësishme të theksohet se do të duhet të blini një opsion Plesk për OS specifike që përdorni. Ju nuk mund të blini vetëm një program kompjuterik dhe më pas ta përdorni në shumë makina që kanë sisteme të ndryshme operative.

Seti i Veçorive

Siç e përmendëm, të dy produktet vijnë me karakteristikat themelore të nevojshme për të menaxhuar faqen tuaj të internetit dhe serverin tuaj. Zgjerueshmëria është ndryshimi kryesor midis dy produkteve.

Për shembull, me Plesk, lehtë mund të integroni Git ose Docker. Sidoqoftë, nëse po kërkoni të përdorni mjete që zakonisht shoqërohen me WordPress ose Virtualmin, të dyja Plesk dhe cPanel punojnë.

Eksperienca e perdoruesit

Të dyja cPanel dhe Plesk kanë ndërfaqe tërheqëse, moderne dhe miqësore për përdoruesit. E thënë kështu, fillestarët për menaxhimin e serverit e gjejnë qasjen e efektshme të ofruar nga Plesk për të qenë më e lehtë për t’u përdorur. Kjo nuk do të thotë që cPanel është i vështirë për t’u përdorur sidoqoftë.

Grupet Plesk shfaqen së bashku, kështu që ju nuk keni nevojë të kërkoni nëpër një grup opsionesh përpara se të gjeni atë që ju po kërkoni.

Faqja e faqeve të faqeve të internetit dhe domains

Të dyja Plesk dhe cPanel ju lejojnë të përdorni panelin e kontrollit për pajisjet celulare, nëse përdorni Android ose IOS.

ekranet e cpanel në pajisjet mobile

Mimi dhe licencimi

cPanel ofron tre mundësi, duke filluar nga 15 dollarë në muaj në 45 dollarë në muaj. Ju mund të paguani në baza mujore ose vjetore, ose mund të paguani deri në tre vjet në të njëjtën kohë. Sa më gjatë që periudha kohore të paguani para, aq më pak rezulton se pagesa juaj mesatare mujore.

tabela e çmimeve të cpanel

Plesk ofron tre opsione që fillojnë me 4,17 dollarë në muaj dhe shkojnë deri në 29,17 $, në varësi të opsioneve që zgjidhni. Merrni kohën për të rishikuar përshkrimet e asaj që blini për të siguruar që po merrni mundësinë e duhur për ju.

tabela e çmimeve plesk

mbështetje

Të dy kompanitë ofrojnë një mbështetje të jashtëzakonshme. Plesk ka një tavolinë ndihmëse që është në dispozicion 24 orë në ditë shtatë ditë në javë.

cPanel ka një tavolinë ndihmëse të disponueshme nga e hëna deri të premten nga 6 e mëngjesit deri në 6 të premten CST dhe e shtunë dhe e diel nga 6 e mëngjesit deri në 4 të premten.

Zgjedhja midis Plesk dhe cPanel

Paneli i kontrollit të mbajtjes së faqes në internet që ju zgjidhni do të luajë një rol të madh në mënyrën e bashkëveprimit me serverin tuaj. Paneli juaj është ajo që ju jep karakteristikat që do t’ju duhet për të menaxhuar projektin tuaj. Për shumicën e njerëzve që lexojnë këtë udhëzues, ne rekomandojmë cPanel si mundësi për të menaxhuar planin e hostimit të faqes suaj të internetit.

Caveat biasor: Të gjitha zgjedhjet tona kryesore për mbajtjen në internet në Kanada mbështeten në cPanel për menaxhimin e bazës së të dhënave, kështu që ne ju rekomandojmë të shkoni me ta. Në të kundërt, Wix dhe Squarespace – që shpesh konsiderohen si dy nga ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit – sot nuk vijnë me një panel kontrolli si Plesk ose cPanel. Përkundrazi, është një panel kontrolli me porosi i krijuar posaçërisht për shërbimet e tyre në internet, dhe kështu ofron pak në mënyrën e personalizimit.

cPanel është jashtëzakonisht popullor sepse është i lehtë për t’u përdorur dhe funksionon me serverë të bazuar në Linux, të cilët fuqizojnë pjesën më të madhe të internetit. Plesk, nga ana tjetër, punon si në Linux ashtu edhe në Windows. Ky është një opsion i mirë nëse po kërkoni të qëndroni me një panel të ngjashëm kontrolli kur përdorni shumë serverë.

Shpresojmë që ky udhëzues të ketë qenë i dobishëm për t’ju dhënë një përmbledhje të asaj që Plesk dhe cPanel sjellin në tryezë. Sipas mendimit tuaj, cili është më i mirë? Ju lutemi ndani komentet tuaja me ne më poshtë.

Më shumë udhëzues

 • Apache vs Nginx
 • Cilat janë agjentët e përdoruesit
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector