77 Statistikat e Blerjeve Online për vitin 2020 |

Titulli i statistikave të blerjeve në internet


Qëndroni në azhurnim me eCommerce dhe tendencat e blerjeve në internet është thelbësore për çdo biznes online në vitin 2020. Me kaq shumë blerës që pastrojnë internetin për marrëveshjet më të mira për t’i kursyer atyre kohë dhe para, ju duhet të siguroheni që faqja juaj e internetit të ofrojë përvojën më të mirë të përdoruesit të mundshëm.

Pra, cilat trende janë më të rëndësishmet për biznesin tuaj? Mobile vazhdon të jetë një faktor gjithnjë e më i rëndësishëm, dhe blerjet gjithëpërfshirëse po bëhen gjithashtu më të përhapura. Fushat e tjera të shënimit janë kërkimi i videove dhe imazheve, kërkimi i zërit dhe marketing i influencuesit, i cili thuhet se është një nga metodat e blerjes me shpejtësi të shpejtë të klientit në internet.

Mund të tingëllojë pak dërrmuese, por kjo është për shkak se bumerat e bebeve, mijëvjeçarët dhe gjenerali Zers njësoj angazhohen me blerje në internet ndryshe. Për tu siguruar që nuk do të mungoni në ndonjë mundësi fitimprurëse, të qëndroni në azhurnim me dialogun e fundit mbi tregtinë elektronike është një domosdoshmëri.

Ne kemi identifikuar 77 nga statistikat më të rëndësishme të tregtisë elektronike dhe blerjeve në internet që duhet të dini për të qenë të suksesshëm. Ato janë renditur nën dhjetë kategoritë kryesore më poshtë:

 1. Statistikat e optimizmit të shkallës së konvertimit
 2. Statistikat e tregtisë mobile
 3. Statistikat e Braktisjes së Shportave të Shportave
 4. Statistikat e fushatës me postë elektronike dhe rimarrje
 5. Statistikat e përmbajtjes video
 6. Statistikat e mediave sociale
 7. Statistikat e kërkimit të zërit
 8. Kërkimi Lokal dhe Statistikat Omnichannel
 9. Statistikat e Menaxhimit të Marrëdhënieve me Klientin
 10. Statistikat e marketingut të influencës

1. Statistikat e Optimizimit të Kursit të Konvertimit (CRO)

Kërkuesit janë më të kursyer se kurrë dhe mund të zbulojnë një faqe që nuk është e azhurnuar me modelin e saj dhe përvojën e përdoruesit. Për t’i dhënë përdoruesit përvojën më të mirë të mundshme, webmasterët dhe ekipet dixhitale janë vazhdimisht duke provuar dhe tundur faqet e tyre për të siguruar që të gjitha faqet janë optimizuar.

 • 60% e tregtarëve dixhital planifikojnë të zbatojnë analizën e udhëtimit të klientëve për të përmirësuar normat e konvertimit këtë vit (burimi)
 • Videot dhe faqet e uljes mund të përmirësojnë CRO deri në 86% (burimi)
 • Shpejtësia e ngarkesës në faqe e vonuar nga madje 1 sekondë mund të zvogëlojë konvertimet me 7% (burimi)
 • Kompanitë me 40+ faqe ulje gjenerojnë 12x më shumë drejtime sesa ato me vetëm një deri në pesë faqe ulje (burimi)
 • Ndërtimi dhe testimi i faqeve të uljes është një nga pesë problemet kryesore për tregtarët dixhitalë (burimi)
 • 48% e tregtarëve ndërtojnë faqe të reja për çdo fushatë (burim)
  Vetëm 52% e kompanive që përdorin faqet e uljes i testojnë ato për të përmirësuar konvertimet (burimi)

statistikat e optimizmit të kursit të konvertimit

Largimet kryesore

Një kuptim themelor se si klientët tuaj lundrojnë në gypin tuaj është thelbësore për rritjen e konvertimeve. Për të zbatuar një analizë të tillë në mënyrë efektive, duhet të mësoni se si bashkëveprojnë klientët tuaj me faqen tuaj të internetit dhe të përcaktoni se çfarë mund të bëni për ta bërë përvojën e tyre më të qetë dhe të kënaqshme..

Provoni të ekzekutoni testimin e hartës së nxehtësisë për të parë se ku përdoruesit po kalojnë pjesën më të madhe të kohës në faqet tuaja. Ju gjithashtu mund të ekzekutoni teste A / B për të parë nëse disa kopje ose ndryshime të projektimit shkaktojnë më shumë konvertime se të tjerët.

2. Statistikat e tregtisë mobile

Përdoruesit e celularit janë në rritje. Ndërsa Google vazhdon të shpalosë dhe përmirësojë indeksimin e Mobile-First, kompanitë në internet duhet të mbajnë gjithmonë në mend përvojën e tyre të lëvizshme kur krijojnë faqe të reja në internet. Faqet duhet të duken identike dhe të rrjedhin pa probleme në pajisjet e lëvizshme.

 • Shitjet e e-commerce në celular parashikohet të arrijnë deri në 63.5% të shitjeve totale të tregtisë elektronike këtë vit (burimi)
 • Të ardhurat globale të e-commerce për celular pritet të arrijnë deri në 669 miliardë dollarë këtë vit (burimi)
 • Shitjet celulare në Cyber ​​Monday në 2017 thyer 2 miliard dollarë, duke e bërë atë ditën më të madhe të blerjeve në internet në histori (burimi)
 • Tetë në 10 amerikanë blenë në internet; 51% e tyre kanë blerë diçka me smartphone-in e tyre (burimi)
 • Deri në vitin 2020, më shumë se 3.3 miliardë përdorues do të kenë asistentë virtualë në pajisjet e tyre (burimi)
 • Kuletat celular pritet të tejkalojnë blerjet e kreditit dhe të debitit deri në vitin 2020 (burimi)
 • Pagesat brenda dyqaneve mobile pritet të arrijnë në 503 miliardë dollarë deri në vitin 2020 (burimi)
 • 40% e përdoruesve të telefonave celularë lënë faqe që duhen më shumë se tre sekonda për t’u ngarkuar (burimi)

statistikat e tregtisë mobile

Largimet kryesore

Të gjitha faqet tuaja të internetit duhet të jenë të optimizuara për celular. Një përvojë e dobët në celular do të dëmtojë aftësinë tuaj të renditjes dhe do t’ju kushtojë shitje. Përdoruesit janë të prirur të kërcasin faqet me kohë të ngadaltë të ngarkimit dhe faqe të lëvizshme të dizajnuara dobët. Ka disa udhëzime të përshkruara nga Google për mënyrën se si duhet të krijoni një sit për përdoruesit e celularit. Në fund, qëllimi juaj duhet të jetë t’i lehtësoni gjërat për përdoruesit.

Për të përmirësuar përvojën tuaj në celular, shndërroni faqet kryesore të produktit dhe shitjet në Faqet e përshpejtuara të celularit (AMP) dhe sigurohuni që CTA të vendosen në mënyrë të dukshme në mënyrë që ato të jenë të lehta për t’u parë dhe shtypur ndërsa lëvizni.

3. Statistikat e Braktisjes së Shportave të Shportave

Braktisja e shportave të blerjeve ka qenë gjithmonë problem. Ndërsa përdoruesit vazhdojnë të kalojnë në blerjet në internet, kompanitë kanë provuar teknika të ndryshme për t’i mbajtur përdoruesit të mos lënë një shportë të plotë pa blerë.

 • 60% e braktisjeve të qerreve janë për shkak të kostove shtesë, si taksat, transporti dhe tarifat (burimi)
 • 28% e blerësve amerikanë heqin dorë nga porositë e tyre për shkak të një procesi të komplikuar ose të tërhequr të kontrollit (burimi)
 • Siti mesatar i e-commerce mund të rrisë normat e konvertimit për 35.26% duke përmirësuar modelin e tyre të arka (burimi)
 • 58.6% e blerësve braktisin karrocat gjatë shfletimit ose sepse nuk janë gati për të blerë (burimin)
 • 35% e transaksioneve humbasin kur faqet e internetit u kërkojnë përdoruesve të krijojnë llogari para blerjes (burimi)
 • 260 miliardë dollarë mund të rikuperohen përmes proceseve të përmirësuara të arkëtimit (burimi)

statistikat e braktisjes së karrocave

Largimet kryesore

Braktisja e karrocave duhet të ndodhë. Shumë përdorues shtojnë artikuj në shportë pa qëllim për të blerë, ndërsa të tjerët mund të krahasojnë çmimet tuaja me shitësit e tjerë. Ajo që duhet të shqetësoheni është se sa nga ato raste të braktisjes janë për shkak të një përvoje të dobët të arkës.

Përdoruesit në përgjithësi nuk më pëlqen të krijojnë llogari para blerjes, dhe shumë do të braktisin karrocën e tyre pasi të faktohen kostot e transportit dhe taksat. Për të mos humbur shitjet, ofroni disa lloje të opsioneve të pagesave dhe sigurohuni që të keni sa më pak hapa të jetë e mundur. Një taktikë tjetër është një kujtesë e-mail kur përdoruesit lënë gjëra në karrocën e tyre për t’i kujtuar ata të blejnë.

4. Statistikat e fushatës së postës elektronike dhe revizionit

Deri në vitin 2020, shpenzimet totale të ekranit dhe reklamave pritet të tejkalojnë kërkimin me 28 përqind. Pse rritja e papritur? Tregtarët tani po realizojnë potencialin në riblerjen: Konvertimet rriten aq më shumë që një përdorues ka parë një shpallje.

 • Blerësit në internet kanë 70% më shumë të ngjarë të konvertohen kur rigarkohen me reklama të ekranit (burimi)
 • 54% e blerësve thonë se do të blinin sende të braktisura nëse ato sende do të ofroheshin me një çmim më të ulët më vonë (burimi)
 • 72% e klientëve braktisin shportën e blerjeve; vetëm 8% e atyre që kthehen në arka të plotë (burimi)
 • Por 26% e blerësve në internet do të përfundojnë procesin e arkëtimit pasi të shohin një reklamë (burim) retargeted.
 • Tre nga katër përdoruesit vërejnë reklama retargeting (burimi)
 • 24% e kompanive me mbi 1.000 të punësuar shpenzojnë 50% ose më shumë të buxhetit të tyre të marketingut për rakordimin (burimi)
 • 72% e blerësve mijëvjeçarë thonë se nuk kanë mend se po rigjenerojnë (burimin)
 • 55% e blerësve pretendojnë se dëshmitë dhe rishikimet ndikojnë në vendimin e tyre të blerjes (burimi)

statistikat e fushatave

Largimet kryesore

Reklamat me ekran të ngarkuar dhe fushatat e postës elektronike janë disa nga metodat më të mira për të rindërtuar marrëdhëniet me klientët e mëparshëm. Një taktikë e provuar është të ofroni zbritje në postat elektronike tuaja, duke u siguruar që të përfshini promovimin në linjën tuaj të subjektit.

Shtë gjithashtu një praktikë më e mirë për të rikthyer klientët aktualë. Kjo i mban ata në lak rreth promovimeve dhe i pengon ata të kalojnë në një konkurrent në të ardhmen.

5. Statistikat e përmbajtjes video

Përmbajtja e videos është tërheqëse dhe mund të shfaqë produktet tuaja në kohë reale. Përdoruesit preferojnë këtë përvojë, pasi u lejon atyre të vizualizojnë duke zotëruar produktin përpara se ta blenë. Përdoruesit gjithashtu pëlqejnë të krahasojnë produktet në internet, kështu që të kesh kënde të shumta të një produkti, ose një video demonstruese se si funksionon, preferohet.

 • 4x sa më shumë konsumatorë preferojnë të shikojnë një video në lidhje me një produkt sesa të lexojnë për të (burimi)
 • Videot e produktit mund të rrisin normat e konvertimit deri në 144% (burimi)
 • Videot mund të rrisin trafikun organik deri në 157% (burimi)
 • 43% e përdoruesve të internetit dëshirojnë të shohin më shumë përmbajtje video (burimi)
 • Katër nga 5 konsumatorë i shohin video demo të dobishme kur bëjnë një blerje (burim)
 • 43% e shikuesve do të bashkëveprojnë me një markë në mediat sociale mbi përmbajtjen e videos (burimi)
 • Afërsisht 50% e blerësve në internet kërkojnë video në lidhje me një produkt para se ta blenë atë në dyqan (burim)
 • 92% e blerësve thonë se pamjet ndikojnë më shumë në vendimin e tyre për blerje (burimi)

statistikat e përmbajtjes video

Largimet kryesore

Video është një domosdoshmëri për rritjen e ndërgjegjësimit të markës dhe konvertimeve. Përmbajtja vizuale ka tendencë të performojë më së miri përsa i përket aksioneve, dhe gjithashtu ka potencial për të rritur trafikun e referimit në sitin tuaj kur ndahet në platformat e mediave sociale.

Për rezultatet më të mira, investoni në prodhimin e përmbajtjes video me cilësi të lartë, postojeni rregullisht si në faqen tuaj të internetit ashtu edhe në kanalet sociale dhe ndiqni se si reagon audienca juaj ndaj përmbajtjes tuaj.

6. Statistikat e mediave sociale

Media sociale është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur trafikun e referimeve dhe konvertimet për markat që kanë mësuar ta përdorin atë si duhet. Theështja kryesore është të përcaktoni cilat platforma sociale funksionojnë më mirë për industrinë tuaj. Markat që lulëzojnë me përmbajtje vizuale bëjnë mirë në Pinterest ose Instagram, për shembull.

 • Përmbajtja vizuale ka 40x më shumë të ngjarë të ndahet në mediat sociale sesa format e tjera të përmbajtjes (burimi)
 • Facebook ndikoi në 52% të blerjeve online dhe offline të konsumatorëve në 2015 (burimi)
 • 85% e të gjitha blerjeve në eCommerce nga media sociale vijnë nga Facebook (burimi)
 • Facebook ka një normë konvertimi prej 1.85%, më e larta nga të gjitha platformat e mediave sociale (burimi)
 • Dyqanet me një prani të mediave sociale kanë mesatarisht 32% më shumë shitje sesa dyqanet pa një (burim)
 • 48% e amerikanëve janë angazhuar me një kompani ose markë në mediat sociale (burimi)
 • 84% e blerësve në internet të SH.BA-së shqyrtojnë të paktën një faqe në mediat sociale përpara se të bëjnë një blerje (burim)
 • Vlera mesatare e porosisë së klientëve të referuar nga Instagram është 65 dollarë (burimi)
 • Vlera mesatare e porosisë së klientëve të referuar nga Facebook është 55 dollarë (burimi)

statistikat e mediave sociale

Largimet kryesore

Media sociale është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar vetëdijen për markën. Për rezultatet më të mira, analizoni se çfarë po bëjnë konkurrentët për të parë se cilat kanale mbledhin më shumë përgjigje nga audienca juaj e synuar. Pasi të keni kuptuar fushat tuaja të përqendrimit, zhvilloni një kalendar të përmbajtjes në mënyrë që të azhurnoni rregullisht llogaritë tuaja të mediave sociale.

7. Statistikat e kërkimit zanor

Kërkimi me zë parashikohet të bëhet metoda e preferuar e kërkimit në vitet e ardhshme. Megjithëse është larg nga përsosmëria, përdoruesit janë rritur më shumë të mësuar me kërkimin e zërit për shkak të mbizotërimit të pajisjeve inteligjente të altoparlantëve në shtëpi, opsionet e kërkimit të zërit në telefonat inteligjentë dhe mësimin e makinerive, gjë që lejon që pajisjet e zgjuara të parashikojnë më mirë qëllimin e kërkuesit me kalimin e kohës.

 • Kërkimi i zërit dhe i figurave parashikohet të përbëjë 50% të të gjitha kërkimeve deri në vitin 2020 (burimi)
 • 40% e mijëvjecarëve kanë përdorur kërkimin me zë para se të bëjnë një blerje në internet (burim)
 • 76% e përdoruesve të altoparlantëve inteligjentë kryejnë kërkime lokale në baza javore (burimi)
 • Nga ata përdorues, 53% kërkojnë çdo ditë (burim)
 • 58% e konsumatorëve kanë kryer kërkime me zë për të gjetur informacione të bizneseve lokale gjatë vitit të kaluar (burimi)
 • 46% e kërkuesve të zërit kërkojnë çdo ditë bizneset lokale (burimi)
 • 46% e konsumatorëve dëshirojnë të dëgjojnë çmimet e bizneseve për kërkimin e zërit (burimi)
 • 27% e kërkuesve vizitojnë faqen e internetit të një biznesi pasi e kanë gjetur atë përmes kërkimit me zë (burimi)

statistikat e kërkimit zanor

Largimet kryesore

Kërkimi i zërit po bëhet më i popullarizuar, pasi pajisjet e para me zë dhe kërkimi zanor për telefonat inteligjentë bëhen më të sofistikuar. Vetëm Siri merret me 1 miliard pyetje për kërkimin e zërit në javë, dhe një pjesë e madhe (22 përqind) e këtyre kërkimeve janë lokale.

Për të optimizuar për kërkimin e zërit, duhet të mendoni për fjalë kyçe “biseduese” që lidhen me biznesin tuaj dhe të keni një pjesë të faqes suaj të FAQ-ve të dedikuar për t’iu përgjigjur atyre pyetjeve.

8. Statistikat e Kërkimit Lokal dhe Omnichannel

Kërkimi lokal dhe blerjet omnichannel shkojnë paralelisht. Shumë blerës kanë filluar udhëtimin e tyre të blerjes në internet për të hulumtuar një produkt para se ta blejnë atë personalisht në një vend me tulla dhe llaç.

 • 50% e konsumatorëve që kërkojnë një biznes lokal në një smartphone vizitojnë dyqanin brenda 24 orëve (burimi)
 • 18% e kërkimeve lokale çojnë në shitje (burimi)
 • Katër nga 5 persona përdorin motorë kërkimi për të kryer kërkime lokale (burimi)
 • 73% e pjesëmarrësve të përdoruesve të smartphone në një studim të Google thanë që udhëzimet ishin të rëndësishme në reklamat lokale PPC (burimi)
 • 70% e përdoruesve të kompjuterave dhe tabletave në të njëjtën anketë të Google thanë se ishte e rëndësishme që reklamat të personalizohen në rrethinën e tyre të afërt (burimin)
 • 98% e amerikanëve ndërrohen midis pajisjeve shumë herë në ditë (burimi)
 • 77% e kompanive me një përvojë të fortë omnichannel ruajnë të dhënat e klientëve nëpër kanale të shumta (burimi)
 • Kompanitë me një angazhim të fortë omnichannel mbajnë 89% të klientëve të tyre (burimi)

statistikat lokale të kërkimit

Largimet kryesore

Si biznes lokal, është më e rëndësishme se kurrë të kesh një prani në internet. Përdoruesit shpesh krahasojnë produktet në internet para se të shkojnë në dyqan për t’i blerë ato. Megjithatë, përdoruesit e tjerë mund të preferojnë të blejnë lokal dhe të blejnë në internet, ndërsa të tjerët preferojnë vetëm përvojën në dyqan.

Sido që të jetë, avantazhi i të pasurit një klient të brendshëm dhe klientelë në internet është se biznesi juaj mund të kujdeset për bumerat e bebeve, mijëvjeçarët dhe gjeneralin Zers njësoj..

9. Statistikat e Menaxhimit të Marrëdhënieve me Klientin (CRM)

Industria CRM është me vlerë 36 miliardë dollarë. Softueri CRM e bën më të lehtë për kompanitë të qëndrojnë të azhurnuar në marrëdhëniet me klientët në çdo fushë të gypit të blerjes. Me një burim kaq gjithëpërfshirës në dispozicion, është e vështirë për klientët të bien midis çarjeve.

 • 79% e drejtimeve nuk arrijnë të konvertohen pa softuer CRM (burim)
 • Sistemet CRM sociale mund të përmirësojnë mbajtjen me 26% (burim)
 • Shkalla e konvertimit mund të rritet me 300% me një CRM në vend (burim)
 • 74% e bizneseve që përdorin një CRM raportojnë marrëdhënie më të mira të klientit (burimi)
 • ROI mesatar në CRM është 5 $ për çdo 1 $ të investuar (burim)
 • Softueri CRM mund të përmirësojë shitjet deri në 29% (burimi)
 • 22% e shitësve nuk e kanë idenë se çfarë është një CRM (burim)

Statistikat e CRM

Largimet kryesore

Softueri CRM siguron mjetet më të mira për të centralizuar të gjitha bashkëveprimet tuaja me klientët e mëparshëm, aktual dhe potencial në një vend. Duke ju lejuar të monitoroni çdo hap dhe fazë të udhëtimit të klientit në baza individuale, ju rritni në mënyrë të konsiderueshme shanset tuaja për kapjen dhe konvertimin e drejtimeve duke përmirësuar mbajtjen.

10. Statistikat e marketingut të ndikimit

Me shfaqjen dhe pjekurinë e platformave në kohë reale si Snapchat, Instagram dhe Twitter gjatë viteve të fundit, marketingu i influencuesve është bërë një mënyrë me të vërtetë efektive për të shitur një produkt. Përdoruesit kanë filluar të vendosin më shumë aksione në Instagram dhe Youtube veçanërisht influencues, në krahasim me të famshëm, pasi këta yje të internetit janë më të relatueshëm.

 • 39% e tregtarëve planifikojnë të rritin buxhetin e tyre të marketingut të ndikuesve në 2018 (burimi)
 • Një studim në Twitter raporton se 40% e bazës së përdoruesit të tij thonë se ata kanë blerë diçka si rezultat i drejtpërdrejtë i një Tweet nga një ndikues (burim)
 • 80% e influencuesve përdorin Instagramin për të postuar përmbajtje origjinale (burim)
 • 28% e menaxherëve të marketingut e renditin marketingun e influencës si metodën më të shpejtë të blerjes së klientit në internet (burimi)
 • Vlera mesatare e fituar e mediave për marketing influencues është 7,65 $ për çdo 1 $ të shpenzuar (burimi)
 • 37% e tregtarëve në një studim të shpërndarjes së influencës për vitin 2017 janë duke ndarë buxhete për marketing influencues (burimi)
 • Nga ky studim, 67% e tregtarëve planifikojnë të rrisin buxhetin e tyre të marketingut të ndikuesve (burimi)

statistikat e marketingut të influencuesit

Largimet kryesore

Përfitimi kryesor i marketingut të ndikuesve është që ROI është i lehtë për tu gjurmuar. Siç shihet në statistikat e mësipërme, shumë përdorues blejnë produkte si rezultat i drejtpërdrejtë i një shqyrtimi të favorshëm nga një ndikues i mirënjohur. Këto ndonjëherë janë rikthyer për markat, kështu që gjithmonë kini kujdes që të zgjidhni një influencues që mund të ndjekë drejtimin nga marka juaj.

përmbledhje

E ardhmja e blerjeve është online. Blerësit e të gjitha moshave kanë pritshmëri më të lartë sesa dikur, dhe mënyra e vetme për tu kujdesur për grupmoshat dhe preferencat e ndryshme është të siguroni që faqja juaj të jetë e përshtatshme dhe e besueshme. Jepni përdoruesve tuaj përvojën më të mirë të mundshme dhe më pas do të korrni përfitimet më vonë.

Butoni i statistikave të blerjeve në internet

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map