7 mjetet dhe shërbimet më të mira të monitorimit në uebfaqe (Falas dhe paguar)

monitorimi i performancës së faqes në internetA doni të vëzhgoni performancën e faqes tuaj?


Ndoshta ju doni të shihni nëse jeni duke e marrë atë 99,99% në kohën e duhur siç premtoi ofruesi juaj i web hosting-it?

Ose mbase jeni shqetësuar se faqja juaj nuk është aq e shpejtë sa duhet?

Epo, ngrini – ne kemi marrë një zgjidhje për ju. Këtu mund të vijnë në dispozicion shërbimet e monitorimit të faqes në internet. Me këto mjete, ju mund të shihni se ku janë pikat e forta dhe të dobëta të faqes suaj të internetit, gjë që ju ndihmon të përmirësoni sitin tuaj dhe të rritni normat e konvertimit. Esuditshëm, huh?

Më poshtë, ne kemi një vështrim në disa nga shërbimet më të mira të monitorimit të FALAS dhe PAGUAR në faqen e internetit që mund të filloni t’i përdorni menjëherë. Ne morëm një ditë pushimi dhe vendosëm provën për të gjithë.

Le të gërmojmë.

7 Shërbimet më të mira të Monitorimit në Uebfaqe

1. StatusCake (Versioni falas në dispozicion)

Ndërfaqja e StatusCake* Ndërfaqja e përdoruesit të StatusCake

 • Kostoja: 0 $ / muaj (përfshirë 10 monitorë, interval monitorimi 5-minutësh)
 • Premium: 66,66 $ / muaj çdo vit (përfshirë 300 monitorues, interval monitorimi 30 sekondash)

StatusCake gjithashtu ka një “Plan Superior” për 20.41 $ / muaj dhe përfshin 100 monitorë me 15-minuta intervalet e testimit. Nëse regjistroheni me planet e tyre të paguara çdo vit, do të merrni dy muaj falas (për jetën!).

StatusCake është një mjet i lehtë për t’u përdorur monitorimi dhe vjen me shumë karakteristika të shkëlqyera si:

 • Test i shpejtësisë së faqes (plani falas përfshin 1 provë në çdo 24 orë)
 • Vendet e provave globale (ata kanë 48 lokacione në 28 vende)
 • Monitorimi i domenit (vetëm me plane të paguara)
 • Monitorimi i serverit (vetëm me plane të paguara)
 • Monitorimi i certifikatës SSL (vetëm me plane të paguara)

Ju mund të regjistroheni me planin e tyre falas (nuk ka nevojë për kartë krediti) dhe të filloni menjëherë të provoni kohën dhe shpejtësinë e faqes tuaj.

StatusCake do të kontrollojë në faqen tuaj çdo 5 minuta dhe do t’ju paralajmërojë nëse ka ndonjë ndërprerje përmes postës elektronike ose integrimeve me një aplikim të palëve të treta si Zapier. StatusCake gjithashtu ndihmon në analizën e shkaqeve rrënjësore, kështu që ju do të dini pse u shkaktua problemi. Për më tepër, me planin e tyre falas, do të provoni kohën e ngarkimit të faqes në internet (1 provë çdo 24 orë).

Në përgjithësi, planet e paguara të StatusCake janë të grumbulluara me më shumë artikuj, por versioni i tyre falas është padyshim që ia vlen të provoni. Dhe në rast se ju doni të azhurnoni planin tuaj, planet e tyre të paguara vijnë me një version gjyqi 7-ditor.

2. DotCom-Monitor (Gjykimi Falas 30-Ditor)

Pulti i performancës DotCom-Monitor* Ndërfaqja e përdoruesit DotCom-Monitor

 • kosto: 1.99 $ / muaj për cak (min 10 objektiva, 30 vende monitorimi, frekuencë kontrollimi 5-minutësh)
 • Premium: 19,99 $ / muaj (10 detyra, frekuencë kontrolli 5-minuta)

DotCom-Monitor ka katër platforma dhe secila ka pako me kombinime të detyrave të ndryshme të monitorimit. Paketat janë ndarë në dy pjesë, shpeshtësia e monitorimit dhe numri i detyrave. Kështu, për shembull, platforma e tyre e shërbimeve të internetit që vjen me minimum 10 objektiva, përfshirë frekuencën e provës 5-minutëshe, do t’ju kushtojë 19,99 $ / muaj (paketë Premium) dhe një frekuencë testi 1-minutësh me 10 detyra është 39.98 dollarë në muaj (pako Platinum ).

Mund ta provoni të gjithë platformën falas për 30 ditë për të parë se cilat karakteristika dhe zgjidhje i përshtaten më së miri nevojave tuaja. Pas 30 ditësh, të gjitha planet janë plotësisht të personalizueshme dhe ju paguani vetëm atë që përdorni.

DotCom-Monitor u themelua në 1998 dhe aktualisht, mbi 25 000 klientë përdorin shërbimet e tyre. Ata ishin kompania e parë që prezantuan një monitorim 1 minutësh.

Shërbimi i monitorimit të faqes në internet DotCom-Monitor përfshin të gjitha karakteristikat kryesore (transaksionin, FTP, monitorimin e serverit të postës, raportin në kohën e duhur, pultet në kohë reale, etj.) Të nevojshme për analizën e performancës së faqes në internet. Ata përdorin shfletues të vërtetë nga cloud për kontrollin e performancës dhe ju njoftojnë nëse zbulohen ndonjë problem me email, SMS dhe telefon.

Shtë një mjet i lehtë për t’u përdorur për monitorim dhe patjetër që do të merrni vlerën më të mirë për para.

3. Montastik (Versioni Falas në dispozicion)

Shërbimi i monitorimit Montastik* Ndërfaqja e përdoruesit Montastik

 • Kostoja: 0 dollarë (përfshirë 9 monitorues, interval monitorimi 30-minutësh)
 • Premium: 49 $ / muaj (përfshirë 500 monitorë, interval monitorimi 5-minutësh)

Ekzistojnë gjithashtu një larmi planesh të ndryshëm midis llogarisë falas dhe 49 $ për muaj. Ju mund të zgjidhni tiparet në varësi të madhësisë dhe nevojave të kompanisë suaj.

Montastic është një tjetër mjet i popullarizuar në mesin e webmasterëve që kërkon një zgjidhje falas. Megjithëse është goxha themelore, është e dobishme për individët dhe bizneset më të vogla që thjesht kërkojnë të lajmërohen kur faqja e tyre të humbasë. Për dallim nga ofruesit e tjerë të listës, Monastiku nuk ka saktësisht një tabelë – ata e mbajnë atë shumë themelore dhe të thjeshtë vetëm me njoftime kur diçka shkon keq.

Montastic do të kontrollojë në faqen tuaj çdo 30 minuta, që nuk është domosdoshmërisht i shkëlqyeshëm në krahasim me intervalet pesë-minutëshe të ofruara nga shërbime të tjera falas, por ju mund të azhurnoni për të marrë intervale dhe URL më të shpeshta për të monitoruar.

Montastic do t’ju dërgojë me email kur të dy faqja juaj do të bjerë poshtë dhe kur të kthehet. Do të jeni në gjendje të shihni praninë e fjalës kyçe ose verifikimin e mungesës në një faqe në internet; ajo jep mbështetje për çdo numër porti; dhe përmban pajisje për Mac, Windows dhe Android.

Megjithëse Montastic nuk është aq i fuqishëm sa disa mjete të tjera për monitorimin e faqes në internet atje, ai jep mjaft veçori për ta bërë shërbimin falas që ia vlen për faqet e vogla që mund të mos kenë nevojë për opsione shtesë.

Shërbimi i monitorimit të Pingdom* Ndërfaqja e përdoruesit Pingdom

4. Pingdom (Gjykimi Falas 14-Ditor)

 • Kostoja: 42,12 $ / muaj (përfshirë 50 monitorë, interval monitorimi 1-minutësh, faqja e statusit publik)
 • Premium: 228,25 $ / muaj (përfshirë 250 vëzhgues, log të muajve të pakufizuar, interval monitorimi 1-minutësh, qasje me shumë përdorues dhe faqe të statusit publik)

Ekziston një plan tjetër midis llogarive standarde dhe premium (profesionale). Pricemimi i planit të përparuar është 82,45 $ / muaj dhe përfshin 80 monitorë. Pingdom gjithashtu ofron një plan të Ndërmarrjes i cili ofron nga 500,000 deri në 5 milion shikime të faqeve në muaj.

Nëse njerëzit nuk mund të qasen në faqen tuaj të internetit në pika të caktuara gjatë gjithë ditës, atëherë ju po humbni renditjen e shitjeve dhe makinave të kërkimit. Për fat të keq, ju nuk mund të monitoroni me dorë kohën e duhur të faqes tuaj në të gjitha orët, dhe kjo është aty ku mjetet e Pingdom janë në dispozicion.

Edhe pse Pingdom ofron disa mjete falas, siç është një test i shpejtësisë së faqes në internet, ku me të vërtetë shkëlqen është në tiparet e saj premium. Pingdom mund të ju ndihmojë të analizoni kohën e duhur dhe performancën e faqes suaj të internetit duke provuar faqen tuaj nga serverët në të gjithë botën dhe duke ju paralajmëruar nëse ka ndonjë problem.

Pingdom gjithashtu ju ndihmon të përmirësoni përvojën e përdoruesit duke dhënë reagime nga përdoruesit e vërtetë dhe duke analizuar faktorët e performancës siç janë shpejtësia e faqes në internet. Ata gjithashtu do t’ju ndihmojnë të përcaktoni ndonjë shkak të problemeve për t’ju ndihmuar t’i zgjidhni ato shpejt.

Në përgjithësi, është një mjet i fuqishëm dhe i besueshëm për bizneset më të vogla me një buxhet, por disa përdorues ankohen se ai i kushton shumë pak vëmendje trafikut celular, ka aftësi të besueshme SMS dhe nuk ka serverë monitorimi në Azi-Paqësor. Ne gjithashtu përdorim Pingdom për të monitoruar ofruesit më të mirë të pritjes.

5. Relik i ri (Gjyqi Falas 14-Ditor)

Faqja e re e vendosjes së Relikteve* Faqja e re e vendosjes së Relikteve

 • Kostoja: 12,50 $ / muaj (për bizneset me nevoja më themelore të monitorimit)
 • prim: $ 25 / mo (për bizneset me nevoja monitorimi më të avancuara)

Nuk ka asnjë kufi për vëzhguesit dhe çmimi varet nga numri i hosteve ose nga madhësia e mjedisit.

New Relic është një softuer me bazë cloud që ndihmon përdoruesit të gjurmojnë performancën e tyre të internetit dhe aplikacioneve. Teknologjia e tyre ofrohet në një softuer si model shërbimi (SaaS). Kompania është e njohur kryesisht për aftësitë e saj të monitorimit të performancës së aplikimit (APM), por ofron edhe shërbime të tjera si monitorimin e infrastrukturës, shfletuesit dhe sintetikën, të cilat mund t’i kombinoni së bashku me APM.

New Relic mbështet 8 gjuhë: Ruby, PHP, Java, Microsoft.NET, Python, Node.js, C SDK dhe Go. Për të filluar monitorimin e një aplikacioni në njërën nga këto gjuhë, do të duhet të instaloni një nga agjentët e lartpërmendur.

Monitorimi i tyre në APM do të analizojë performancën e aplikacionit tuaj si në kohën e duhur dhe me shpejtësinë dhe do t’ju dërgojë raporte gabimi nëse shfaqen ndonjë problem. New Relic përfshin monitorimin e bazës së të dhënave për metrics, Analytics Error të mundshme dhe gjurmët. Ato gjithashtu vijnë me kohën e përgjigjes, xhiros (kërkesat për minutë përmes aplikacionit) dhe shkallët e gabimit (përqindja e gabimeve gjatë një periudhe kohe të caktuar për aplikacionin tuaj).

New Relic është padyshim një mjet i fortë monitorimi, por mund të jetë e vështirë për të lundruar midis shërbimeve të ndryshme dhe mënyrës se si ata punojnë së bashku, veçanërisht në krahasim me kompanitë e tjera monitoruese si StatusCake ose Montastic. Sidoqoftë, ju mund të kontrolloni dhe të provoni shërbimet e tyre falas 14 ditë pa asnjë angazhim.

6. Robot Uptime (Versioni falas në dispozicion)

uptime_robot* Ndërfaqja e përdoruesit të Uptime Robot

 • Kostoja: 0 dollarë (përfshirë 50 monitorë, 2 muaj log, interval monitorimi 5-minutësh)
 • Premium: 129 $ / muaj (përfshirë 1000 monitorë, 24 muaj regjistër, interval monitorimi 1-minutësh, dhe 160 kredi SMS)

Ju mund të zgjidhni një Plan Premium i cili vjen me diku midis 50 deri 20 000 monitorëve. Eachdo plan vjen me një numër më të lartë SMS gjithashtu. Sa më i lartë numri i vëzhguesve, aq më i lartë është kostoja.

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje plotësisht falas, Uptime Robot është një vend i mirë për të filluar. Ajo u lançua në vitin 2010 kur zhvilluesit e saj u vendosën të krijojnë një mjet falas për të gjithë. Ata premtojnë se do të vazhdojë të jetë falas, me çmime të shtuara vetëm për çdo tipar premium që ata zhvillojnë në të ardhmen.

Ky mjet do të kontrollohet me faqen tuaj çdo pesë minuta dhe do t’ju paralajmërojë nëse ka ndonjë ndërprerje. Edhe pse funksionon mirë, i mungojnë operacionet më të mëdha që do të shihni me opsione premium. Për shembull, Uptime Robot ka monitorimin kryesor në Dallas, SH.B.A., me disa të tjerë të shpërndarë në të gjithë botën, por mjetet e monitorimit premium zakonisht kanë 40-50 vendndodhje të serverëve për të monitoruar dhe verifikuar kohën e ndërprerjes së faqes tuaj.

Kur regjistroheni për një llogari falas, do të merrni gjithashtu dy muaj llogari, kështu që të mund të mbani mend se si faqja juaj ka ndryshuar me kalimin e kohës. Ju gjithashtu mund të monitoroni deri në 50 faqe interneti falas.

Uptime Robot është një mjet i mirë në dispozicion pa kosto për ju, edhe pse disa përdorues ankohen për karakteristikat e kufizuara, të tilla si asnjë provë manuale të alarmit. Ju gjithashtu nuk do të merrni njohuri për shpejtësinë e faqeve si me disa mjete të monitorimit të faqes në internet.

7. Moniti (Gjykimi Falas 15-Ditor)

Ndërfaqja e përdoruesit e Monitis.com* Ndërfaqja e përdoruesit e Monitis.com

 • Kostoja: 1,20 dollarë (përfshirë 1 monitor, 24 orë regjistër, interval monitorimi 1-minutësh)
 • Premium: $ 120 / muaj (përfshirë 100 monitorues, 3 lokacione monitorimi, interval monitorimi 1-minutësh)

Nëse regjistroheni me planin e tyre vjetor, merrni një zbritje prej 20%.

Ju mund ta rregulloni planin tuaj duke zgjedhur ndër veçoritë më poshtë. Prandaj planet mund të shkojnë kudo nga cent deri në qindra $ $ $ në muaj. Vërtetë varet nga nevojat tuaja, ato që dëshironi të arrini dhe njohuritë dhe aftësitë tuaja.

Monitis.com është një zgjidhje gjithëpërfshirëse e TI-së bazuar në cloud që do të kontrollojë në faqen tuaj çdo pesë minuta. Ai krenohet me përvojën më të mirë të përdoruesit për vizitorët tuaj dhe ofron një gamë të mjeteve të monitorimit të faqes në internet të gjitha në dispozicion në një tabelë. Ky mjet është i mbushur me karakteristika, duke e bërë më të lehtë parashikimin e çështjeve para se ato të ndodhin dhe zgjidhjen e tyre lehtësisht nëse ato ndodhin. Me të, ju mund të monitoroni:

 • Kohëzgjatja e faqes në internet: Ndiqni kohën e duhur, kohën e përgjigjes dhe performancën nga vende të ndryshme në të gjithë botën.
 • Shëndeti i serverit: Zbuloni telat e telave para se të lindin.
 • Performanca e rrjetit: Monitoroni rrjete me shumë faqe dhe merrni njoftime për çdo dështim.
 • Metricat e personalizuara: Përshtatni nevojat tuaja unike të monitorimit.

Monitis.com reklamon që duke përdorur shërbimin e tij, ju mund të përmirësoni kohën e duhur, të eleminoni problemet, të zgjedhni përvojën e përdoruesit dhe të rritni bazën e klientit tuaj. Plus, është në dispozicion në gjuhët angleze, portugeze, spanjolle dhe gjermane.

Në përgjithësi, është një mjet i shkëlqyer i mbushur me karakteristika të shumta.

Cili është aktgjykimi? Cilin duhet të zgjedhim?

Në të vërtetë nuk ka asnjë mënyrë të thuash se cili shërbim i monitorimit në uebfaqe është më i mirë se të tjerët, sepse gjithçka varet nga qëllimet tuaja me faqen tuaj të internetit.

Nga përvoja jonë, opsionet më të mira falas do të ishin StatusCake dhe Uptime Robot. Ato kanë fleksibilitet / veçori të mjaftueshme dhe mund të monitorojnë faqen tuaj në interval 5-minutësh. Pra, nëse thjesht po provoni ujërat dhe nuk jeni të sigurt nëse vërtet keni nevojë për një, shkoni përpara dhe provoni ato.

Thirrjet më të mëdha për ju që ndoshta do të merrni nga DotCom-Monitor, por ne e duam më shumë ndërfaqen e përdoruesit të Pingdom, kështu që varet plotësisht nga ju.

Një gjë është e sigurt – Mjetet Premium për monitorimin e faqes në internet do të ofrojnë më shumë karakteristika dhe të dhëna të besueshme për t’ju ndihmuar të përmirësoni faqen tuaj. Nëse jeni serioz në lidhje me monitorimin e faqes në internet, vendosni një buxhet që të mund të përfitoni nga këto mjete.

Ne nuk po themi që mjetet falas janë të këqija, megjithatë. Në fakt, ata janë të shkëlqyeshëm nëse nuk ju duhen të gjitha kambanat dhe bilbilat. Ju mund të filloni me një nga mjetet falas të përmendura këtu, dhe nëse mendoni se keni nevojë për një vështrim në “fotografinë më të madhe”, konsideroni një plan premium për monitorimin e performancës së faqes tuaj.

A keni përdorur ndonjë nga mjetet e mësipërme? Na tregoni duke lënë një koment ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map