A2 Hosting Review: is het sneller dan Bluehost & SiteGround? Laten wij het uitzoeken…

a2 hosting homepageA2-hosting: aanbevolen webhost


A2 Hosting bestaat al sinds 2001 en heeft enkele van de hoogste serversnelheden geleverd die we de afgelopen 24 maanden hebben gezien.

Hun klantenondersteuning is efficiënt, de hostingplannen zijn ontwikkelaarvriendelijk en ze hebben een unieke geld-terug-garantie op elk moment.

De uptime is de afgelopen maanden echter afgenomen. En de verlengingspercentages stijgen behoorlijk agressief nadat uw eerste aankoopperiode is afgelopen. Als u echter een snelle webhostingservice nodig heeft tegen relatief goedkope prijzen ($ 2,96 / mo) met de mogelijkheid om te schalen zodra uw website groeit, is A2 Hosting misschien een zeer goede optie.

Hier is een diepgaande blik op de voordelen en nadelen van A2 Hosting nadat u zich heeft aangemeld, betaald en op de proef gesteld.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT: Snelste gedeelde webhost
SNELHEID: 317ms (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME: 99,93% (gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING: 24/7 Live Chat
APPS: WordPress, Joomla, Drupal en Magento
KENMERKEN: Onbeperkte bandbreedte en opslag, gratis SSL, altijd geld terug
HOSTINGSPLANNEN: Shared, WordPress, VPS, Reseller en Dedicated Servers
OVERDRACHT SITE: Enkele gratis site-overdracht
PRIJZEN: Vanaf $ 2,96 / mo (wordt verlengd voor $ 8,99 / maand)

Voordelen van het gebruik van A2-hosting

A2 Hosting is een van de beste under-the-radar hostingbedrijven waarover u meer zou moeten weten.

Hun snelheid is uitstekend, de klantenservice is vriendelijk, de beveiligingsfuncties zijn er in overvloed, het terugbetalingsbeleid is liberaal en ze zijn zelfs milieubewust..

Laten we ze een voor een bekijken, zodat u het zelf kunt zien.

1. Snelste shared hostingprovider die we hebben getest (317 ms)

Je ziet een terugkerend thema wanneer je naar A2Hosting.com gaat:

Snelheid.

Op de homepage praten ze over snelheid. Alle functies zijn ontworpen om uw site ‘snel te laten gillen’. En zelfs de naam van elk tariefplan is gerelateerd aan snelheid (zoals “Swift” en “Turbo”).

Het mag geen verrassing zijn dat A2 Hosting in feite snel is. Ze zijn de snelste shared hostingprovider die we hebben getest en ze zijn nu al enkele jaren de snelste.

Dat is geen sinecure in een wereld waar laadtijden van pagina’s het verschil kunnen zijn tussen het houden van een websitebezoeker of het verliezen van de concurrentie.

A2 Hosting gemiddelde laadtijd:

A2-Hosting-2019-2020-statistiekenA2 Hosting gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

2. Vriendelijk & Efficiënte klantenondersteuning

A2 Hosting biedt honderden artikelen in hun kennisbank als u liever een snel antwoord op uw knelpunt wilt vinden.

Als je liever met een mens spreekt, bieden ze alles, van chat tot telefoon en hulp op basis van tickets.

We hebben de livechat geactiveerd. Ironisch genoeg was de klantenondersteuning van A2 Hosting een beetje traag in verbinding met de live chatsessie, en het duurde ongeveer vijf minuten om erop te springen.

Maar vanaf daar verliep alles vlot.

A2 Hosting Klantenservice Live Chat Voorbeeld

Julio was erg vriendelijk en beantwoordde al onze vragen direct binnen ongeveer 30 seconden. Het leek erop dat hij er echt om gaf en dat hij niet elk antwoord hoefde op te zoeken.

Het was over het algemeen een goede ervaring.

3. Gratis ‘HackScan’ houdt uw site veilig

Online, snelheid en beveiliging gaan niet altijd goed samen. Dat komt omdat extra scannen, firewalls of versleutelingslagen gebruikers vaak kunnen vertragen.

A2 Hosting is razendsnel geworden zonder de bal ook op de beveiliging te laten vallen.

Hun servers worden beschermd door “HackScan”, een 24/7-bewakingsservice die dag in dag uit scant op malware en andere aanvallen.

De beste manier om uw site veilig te houden, is door problemen te voorkomen voordat ze uitbreken.

Hun datacenters zijn ook schaalbaar, wat betekent dat je beschermd bent als er een denial of service attack (DDoS) uitbreekt. Deze aanvallen proberen uw servers te overspoelen met verkeer en uw site offline te halen. Dus A2 staat voor u klaar om plotselinge, onverwachte pieken op te vangen.

4. Gratis sitemigraties (1 – 25 afhankelijk van plan)

A2 Hosting verplaatst uw bestaande website persoonlijk naar alle servers zonder extra kosten voor alle abonnementen.

Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met hun klantenondersteuningsafdeling met uw cPanel-accountgegevens, en de rest wordt geregeld.

De enige vangst is het aantal sites, gebaseerd op het plan dat je hebt gekocht. Hun voorwaarden beschrijven alles in detail.

Klanten met gedeelde hosting op de Lite-, Swift- en Turbo-abonnementen krijgen één enkele site gratis verplaatst. Maar als je de reseller, dedicated of managed VPS-hosting koopt, krijg je 25 gratis migraties.

Nogmaals, dit veronderstelt dat u cPanel-toegang kunt verlenen tot uw bestaande sites. Anders kan A2 een kleine vergoeding vragen voor het extra werk.

5. Content Management Systemen (CMS), Website Builders en Ontwikkelaarsvriendelijke Tools

A2 Hosting werkt naadloos samen met alle grote content management systemen. U kunt met slechts een paar klikken een WordPress-, OpenCart-, Drupal-, Joomla- of Magento-site installeren. Er is geen ontwikkelaar nodig om u te helpen.

Ze hebben een paar speciale functies voor deze sites, zoals de A2-geoptimaliseerde WordPress-plug-in die wordt geleverd met Turbo-plannen om uw site snel te houden.

A2-optimalisatie-plug-in

A2 Hosting heeft ook een eigen website builder, met de toepasselijke naam SiteBuilder. Deze zijn ideaal als u op zoek bent naar iets gebruiksvriendelijker om uw site zelf aan te passen zonder dat u een enkele HTML-tag hoeft te googlen. Houd er rekening mee dat prijzen en abonnementen een beetje anders zijn voor A2’s SiteBuilder (dan de normale shared hosting-abonnementen).

De plannen van A2 Hosting zijn compatibel met een Cloudflare CDN-account om, na mij te herhalen, uw site snel te houden (door afbeeldingen en andere grote bestanden apart van uw server te laden).

Als u een webmaster of bureau bent en tientallen sites onder één dak wilt hosten, wordt A2 Hosting geleverd met ontwikkelaarsvriendelijke tools. U kunt toegang op beheerdersniveau krijgen op servers, gratis back-ups van serverterugspoelen en meerdere versies van alles, van PHP tot MySQL, PostgreSQL, Python, enz..

6. Altijd geld-terug-garantie

A2 Hosting had de standaard 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zoals de meeste andere hosts die we hebben beoordeeld.

Je kent de oefening hiermee. Als u binnen de eerste 30 dagen problemen of problemen tegenkomt, kunt u een volledige terugbetaling krijgen. Geen vragen gesteld.

A2 Hosting heeft dit beleid de afgelopen jaren echter enigszins aangepast. En klanten profiteren.

A2 biedt nu een geld-terug-garantie ‘altijd’.

U krijgt binnen de eerste 30 dagen nog steeds een volledige terugbetaling. Maar wat als u drie jaar vooruitbetaalt om de beste deal te krijgen (daarover later meer), en u bent niet tevreden na het eerste jaar?

U kunt nog steeds om terugbetaling vragen en een pro rata bedrag terugkrijgen voor de resterende tijd (dus de laatste twee jaar van uw deal).

Er zijn echter enkele kanttekeningen.

De eerste is dat elk restitutieverzoek na de eerste 120 dagen wordt ingediend via PayPal. Net als andere hosts zijn ‘aanvullende’ services zoals domeinregistraties, installatie- of migratiekosten niet restitueerbaar.

U kunt echter alles behouden dat niet wordt terugbetaald, zoals uw domeinnaam.

7. Groene webhosting

De geboorteplaats van A2 Hosting, Ann Arbor, Michigan staat bekend als ‘Tree Town’. Ze hebben naar verluidt 50.000 bomen en 150 parken, volgens hun site.

a2 groene hostingopties
A2 voelt dus een morele verplichting om de planeet te helpen beschermen tegen de opwarming van de aarde.

Ze werken samen met Carbonfund.org om hernieuwbare energie en herbebossing te ondersteunen. Ze hebben ook een ‘FutureServe’-initiatief voor groene hosting om de uitstoot van hun servers te helpen compenseren.

Dit mag niet de doorslag geven om u aan te melden voor een webhost. Maar het bedrijf kennen waar u mee werkt, geeft om het milieu is een leuk extraatje.

8. Uptime van 99,93%

De snelste laadtijden van pagina’s ter wereld kunnen een site die constant offline is, niet goedmaken.

Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is een kritiek punt. De uptime van A2 Hosting was geweldig toen we ons voor het eerst aanmeldden in 2015. Maar de afgelopen 24 maanden hebben we een lichte achteruitgang van de prestaties opgemerkt.

Ze slaagden er echter nog steeds in om een ​​industriestandaard resultaat van 99,93% te behalen.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden voor A2-hosting:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,95%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,85%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,70%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,83%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 99,94%

a2-hosting-performance-24 maandenLive testsite: hostingfacts-a2.com | Gem. uptime en snelheid: 24 maanden+

Nadelen van het gebruik van A2-hosting

A2 Hosting heeft veel voordelen.

Hoge snelheden en vriendelijke ondersteuning kunnen echter niet alles goedmaken.

Hier volgt een gedetailleerd overzicht van elk van deze problemen:

1. Hoge verlengingspercentages (en deadline van 15 dagen)

A2 Hosting kent een lichte prijsverlaging op langetermijnplannen. Dus als u drie jaar vooruitbetaalt, krijgt u een paar dollar korting op de maandelijkse prijs, die in de loop van 36 maanden kan oplopen.

A2 verzoent vervolgens de deal voor nieuwe klanten met speciale introductieprijzen die de totale prijs in feite halveren.

A2 Hosting Introductieprijzen

Het probleem is dat wanneer uw initiële termijn afloopt, de automatische verlenging in werking treedt tegen de ‘normale’ prijzen (bijna het dubbele van wat u eerst betaalde).

De meeste webhosts trekken dezelfde stunt in een of andere vorm. Ze weten dat als u tevreden bent met de service in het algemeen, het waarschijnlijk enorm vervelend zal zijn om uw site opnieuw te verplaatsen voordat de prijsverhoging toeslaat.

Dit is het deel dat niet goed zit.

Volgens hun voorwaarden moet u een schriftelijk annuleringsverzoek indienen “15 dagen voor het begin van de verlengingstermijn” via hun klantenportaal of door ze te e-mailen op [email protected]

Wat gebeurt er als u deze periode van 15 dagen mist? U bent aan de haak voor het betalen van het volgende verlengingsplan, dat automatisch wordt verlengd, en u komt niet in aanmerking voor restitutie.

Met andere woorden, ze rekenen erop dat u vergeet uw account te stoppen voordat het te laat is.

2. Beperkingen op het goedkoopste plan

De introductieprijs voor de goedkoopste shared hosting-optie van A2 Hosting (‘Lite’) is momenteel $ 2,96 / maand (51% korting op de normale prijs). Dat zijn niet de laagste prijzen die we hebben gezien, maar het is redelijk goed.

Maar wanneer u dat prijspunt gaat vergelijken met wat u krijgt (in vergelijking met de concurrentie), doen zich enkele problemen voor.

Met dit abonnement krijgt u slechts één website, met onbeperkte opslag, een gratis SSL, de sitemigratie en altijd geld-terug-garantie.

U krijgt niet veel van de geweldige voordelen die ertoe bijdragen dat A2 een goede keuze is, zoals turboservers die ‘tot 20x snellere pagina-laadt’ bieden, server terugspoelen of zelfs offsite back-ups.

Hetzelfde probleem is van toepassing op hun website builder-plan. De goedkoopste optie met een vergelijkbare prijs van ongeveer $ 4 / maand levert slechts één pagina op – lang niet genoeg om een ​​echte website te maken.

A2 Hosting-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

A2 Hosting-prijzen en -plannen

A2 Hosting heeft hiervoor drie prijsniveaus gedeelde hosting:

 • Lite-abonnement: Dit plan begint bij $ 2,96 per maand. Het wordt geleverd met genoeg voor één website, vijf databases, onbeperkte opslag en bandbreedte, een gratis SSL, plus cPanel-controletoegang
 • Snel plan: Dit plan begint bij $ 3,70 per maand. Het ondersteunt onbeperkte websites, databases, opslag, overdrachten, SSL-certificaat, cPanel en migratie naar één site.
 • Turbo-plan: Dit abonnement begint bij $ 7,03 per maand. Het wordt geleverd met alles van het Swift-plan, plus Turbo (20X-snelheden) en de A2 Site Accelerator.

Denk eraan, als u de coupon “HOSTINGFACTS” gebruikt op de laatste afrekenpagina kun je het aanzienlijk goedkoper krijgen.

 • Gemakkelijke aanmelding: Aanmelden in drie stappen. Niet zo moeilijk.
 • Betaalmethoden: Creditcard, PayPal, cheque of postwissel, bankoverschrijving, Skrill en PayULatam.
 • Verborgen kosten en clausules: Verlengingspercentages zijn hoger dan de introductieperiode. U moet 15 dagen voor de verlengingsperiode annuleren; anders wordt u automatisch in rekening gebracht. Domeinnaamaankopen worden niet gerestitueerd. Slechts één sitemigratie is gratis voor hun gedeelde hostingplannen.
 • Upsells: Zeer weinig upsells.
 • Account activatie: Directe activering.
 • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Optie om WordPress en andere populaire CMS’s te installeren zijn beschikbaar bij het afrekenen.

We raden A2 Hosting aan?

Ja dat doen we.

A2 Hosting heeft de afgelopen jaren consequent de beste snelheid in zijn klasse geleverd. Hun klantenondersteuning is vriendelijk en behulpzaam. Alle gedeelde abonnementen worden geleverd met een gratis SSL-certificaat en één gratis migratie. Ook is hun uptime niet zo slecht.

En als u op enig moment problemen ondervindt terwijl u klant bent, kunt u een terugbetaling vragen voor het pro rata saldo van ongebruikte tijd.

Het enige nadeel is dat de verlengingspercentages hoog zijn (en de strikte voorwaarden zijn niet geweldig).

En als u betaalt voor het duurste gedeelde abonnement voor het hosten van onbeperkte websites (‘Turbo’), krijgen ze u nog steeds maar één gratis sitemigratie.

Die laatste details werken mogelijk niet voor sommige mensen. Dus hoewel A2 redelijk goed is, is het ook niet het beste dat we hebben gezien.

P.S. Heb je ervaring met A2 Hosting? Overweeg om hieronder een beoordeling achter te laten – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar nuttig is voor onze bezoekers. Bedankt voor jullie steun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector